|
|
#1741 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Witam mamusie i fasolki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sliczne Cytat:
![]() Przepraszam jesli kogos pominelam-ale polowa wypowiedzi mi sie nie zacytowala-niewiem dlaczego?? W kazdym badz razie gratulacje dla nowych mam i trzymam kciuki za wszystkie mamy ktore czekaja na USG
Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-12-28 o 23:02 |
|||||||||
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
jak wejsc do klubu?
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, sporo mnie nie było i na pewno nie dam rady nadrobić. Więc nie wiem co tam się dokładnie działo u Was. WIem, że jakaś mała kłótnia, apropo pomijania... prawdą jest, że już jakiś czas temu pisałam, że ciężko mi się tu wkręcić, bo czuję się nijak... Chodzi mi o to, że po prostu wątek jest ogromny, sporo osób udzielających się i ciężko jest być na bieżąco, wiedzieć o każdym cokolwiek. Pisałam kiedyś że łatwiej jest na wątku z jednego miesiąca, a nie łączonego. Lepiej można poznać osoby, więcej o nich wiedzieć, a nie traktować jako x i y. Bo mimo, że jestem tutaj dość często, to nicki powiedzmy ze niektore kojarze, pojawaija sie czesto, ale jak bym miala cos wiecej napisac, kto co tam pisal o sobie, to nie mam pojecia...
![]() A ja chyba sobie zmienie lekarza z prywatnego na państwowego. |
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki!!
Smaruje sobie brzuszek i piersi oliwką w żelu i jakieś mi krostki powyłazi ły. Swędzą mnie cholery! Już niedługo przejdę na 2 trymestr to zacznę używać kremów na rozstępy. Właśnie nie wiem który wybrać. Sprawdzałam na KWC i waham sie między Ziają a Pharmaceis. Różnią się ceną. |
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- jasne prosimy prosimy
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory uzywalam tez oliwki w zelu, ale pd mikolaja dostalam krem Vichy na rozstepy, ktorego mozna uzywac od poczatku ciazy. Zadowolona jestem z niego bo mniej mnie skora swedzi od rozciagania i naprawde wydaje sie byc bardziej elastyczna.
Witamy nowa mame prosimy o wiecej info o sobie
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam nowa mamusie!! Ty już jak widze w 2 trymestrze! Jakieś zmiany? Mdłości zniknęły? |
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze jakies uczulenie jak swedza te krostki? oo tak mdlosci zero!! a przez swieta mnie zgaga jedynie meczyla ale mysle ze to za duzo tlustych potraw a wczesniej praie wogole tlustego nie jadlam bo mialam mdlosci ale czuje sie lepiej naprawde ![]() tylko cos mnie przeziebienie chwycilo ![]() wlasnie weszlam na watek mamus styczniowo lutowych i wiecie ze pierwsza z nich rozpakowala sie juz w polowie listopada? a kolejnych kilka w grudniu ciekawe kto u nas bedzie pierwszy ![]() aaa i ich tez jest duzo ale z czasem widze ze sie poznaly i zaprzyjaznily i fajny maja system daja swoje nr tel jednej (chyba zalozycielce watku) i w razie porodu pisza do niej smsy czy moze ktos podac link na watek wrzesniowek 2010?
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
ja teraz mam tylko oliwke z bubchen bo nie jest taka tlusta jak inne i nie mam zamiaru kupowac zadnych kremow bo w pierwszej stosowalam z ireny eris i mam brzuch jak zebra!!
Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2009-12-29 o 12:20 |
|
|
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
Czesc, moge do Was dolaczyc? Tzn na liscie juz jestem ale bez zadnych danych, bo odezwalam sie na poczatku a potem to tylko Was podczytywalam. Czekalam na moje pierwsze USG i w koncu tydzien temu je mialam. Data porodu mi wyszla na 28 czerwca, a wg dat lekarza bylo 3 lipca, wg mojego kalendarza wychodzi na 30 czerwca, ale oczywiscie to sie zobaczy. Nie wiem, do kogo mam napisac o uaktualnienie danych na liscie? Ale mam 30 lat i mam juz jedna coreczke, ktora ma 16 miesiecy. Z objawow to wymioty, ktore juz prawie przeszly, ale nie do konca no i strasznie gorzki i nieprzyjemny smak w ustach, bole piersi. Zycze Wam milego dnia!
|
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
moje spodnie przyszly!!! Są super chociaz ja wole bardziej ciasnawe rurki a kolor granat i czarny wyglada prawie tak sam wiec moglam wziasc brąż lepiej :P ...ale za te cenę są boskie!!
Ponawiam pytanie...jak wejsc do klubu?? |
|
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
mnie z ostatniego usg przesunal sie termin z 14 na 19 lipca ale nie wiem czy prosic o zmiane bo to i tak plus/minus dwa tygodnie
ja i tak licze ze dzidzius bedzie 10 w rocznice slubu
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
link do wrzesniowek dla anoxy i innych zainteresowanych
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=391924 |
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje poki co lezymy i odpoczywamy
ale czujemy sie dobrze ![]() Cytat:
![]() miala ktoras z was tak jak ja tzn okres bedac juz w ciazy?
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje za link do wrzesniowek
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
spodnie jak zwykle za dlugie bo mam 164 cm a za szczupla nie jestem :P
jest tam tez troszke do odwiniecia....a fotki to po skroceniu dam zeby ładnie lezaly i pomierze ci je...a ty L potrzebujesz?? a klub to chodzi mi o ten gdzie niektore laski plotkuja tez i fotki dawaja bo go znalazlam ale wejsc nie umiem bo nie jestem czlonkiem |
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to czekam na fotki bo chyba tez je zamowie a o tym klubie to nie mam pojecia ![]() blech... do mnie zaraz baba na pazury przychodzi a mnie cos boli glowa srednio chce mi sie ja robic
|
|
#1759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A termin widzę masz taki jak ja mniej więcej- ja mam 28 czerwiec wg lekarza,a wg ostatniego usg 1 lipca ![]() A o jaki klub chodzi?? Bo jakos tęz chyba nie w temacie jestem ![]() A co do kupowania spodni na allegro to sie chyba nie odważę po ostatnich zakupach,bo wygląda na to,że nosze całą rozmiarówkę Jedne spodnie mam S,drugie M,a legginsy XXXXL No i w dodatku mam 175 cm wzrostu,więc często standartowe spodnie kończa mi sie nad kostką
Edytowane przez farminka Czas edycji: 2009-12-29 o 12:52 |
|
|
|
|
#1760 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki, dawno mnie tu nie było, ale podczytuję was oczywiście regularnie.
Postaram się nadrobić co nieco ale powiem że bedzie ciężko ![]() Przede wszystkim Anoxa, spóźnione ale serdeczne życzenia wszytkiego najlepszego na nowej drodze życia, przede wszystkim dużo szczęścia i miłości! (Kolor sukienki był przepiękny-kocham błękit )Cieszę się że się ten mały konflikt na forum się skończył Idealne ciało nie możesz narzekać że nikt cię nie czyta bo wiele z nas jak nie wszystkie czytam twoje posty od początku do końca, a to że czasem ktoś nie odpisuje na posta, to jeszcze nie znaczy że go nie czyta. Cytat:
(ale i tak przypuszczam, że skoro termin mam na początek sierpnia to i w lipcu końcem mogę urodzić) Mój mąż natomiast zrobił rodzicom najlepszy prezent na ich rocznicę ślubu bo urodził się dokładnie w dzień ich pierwszej rocznicy! Cytat:
Nie tak dawno rozpoczynaliśmy wątek mam lipcowo-sierpnowych a tu proszę już wrześniówki się pojawiły! Ale czas płynie. Ja dziś byłam na badaniach krwi, morfologia itd, a za 2 tyg mam do gina na usg przesiewowe, już się boję na samą myśl, żeby tylko wszystko było dobrze ![]() Dziewczynki poradzćcie mi bo mam pewien problem, mianowicie mam tak ogromny apetyt że zaczynam tyć i to już każdy zaówarza że mnie trochę przybyło. Czy wie któraś może czy taki apetyt będzie trwał do końca ciąży czy mi np. zmaleje po I trymestrze? Bo jeżeli dalej tak będzie to aż strach pomyśleć.
|
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
farminka o klub to juz post wyzej wytlumaczylam
![]() anoxa na pewno ok bo ja musze ponad 5 obciąć a kieszonki na spodniach z tylu są...co do rozmiaru to nie polecam kupowac za duzych, na nawet zanizylam sobie w biodrach bo bylam na granicy akurat xl i l a z poprzedniej ciazy mam nauczka bo spodnie sie poddaly( a i tak kupilam z zapasem) jak to byla z tymi streczowymi i potem wciaz spadaly---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- kassate1203 nie wiem czy cie pociesze ale ja w pierwszej maialam do samego zabujczy apetyt i nawet w nocy musialam jesc, ale przytylam 11 kg, teraz za bardzo nie umiem jesc tylko owoce i jogurt a brzuch wyglada jak w 6 miesiacu, a nic nie przytylam wiec juz przed nikim sie nie ukrywam i mowie prawde :P |
|
|
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Ja dziś w pracy jestem i dlatego nie mogłam wcześniej wejść na forum. Teraz moi wychowankowie są już po obiedzie i mam chwilkę dla siebie.
Zmęczona już jestem i najchętniej bym się położyła i spała do wieczora. Kassate1203 co do apetytu to miałam taki apetyt wcześniej, teraz coraz częściej jest mi niedobrze. A wg ostatniej miesiączki jutro zacznie się 8 tydzień
|
|
|
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak tak ,już zauważyłam. Ale nie słyszałam o takim. |
|
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
juz wiem co narobilam...pisze o was o klubie a mialam napisac na watku mamus z grudnia 2009 :P
|
|
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzis dam wam zdj z 23 grudnia
rowno 12 tydz. I moj olbrzymi brzusiol. Sorki ze w majtolach ale lepiej widac![]() I maluszka zdj bo zdaje sie ze nie chwalilam sie. |
|
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie!
My dziś, zresztą jak codziennie ostatnio jesteśmy śpiący Po za tym mamy się dobrze, apetyt nam dopisuje i nawet nas nie mdli z czego ogromnie się cieszę ![]() Ostatnio jemy kanapki z serkiem żółtym i majonezem spisuje sobie to nasze menu żeby mieć co kiedyś wspominać ![]() Ostatnio coraz częściej bolą mnie piersi, kupiłam sobie krem z Dax Cosmetix "Perfecta mama" tubka w Rossmanie kosztuje ok 17 zł. Uważam, że krem działa bardzo fajnie, jak na razie nie mam żadnego uczulenia. Ma atest instytutu matki i dziecka, także uważam że jest naprawdę w porządku, a i cena przystępna ![]() Pozdrawiamy Kasia i Wojtuś
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim (rowniez nowym mamusiom, co ostatnio dolaczyly)
Wrocilam do domu wczoraj wieczorem, takze dopiero od dzis mam dostep do kompa pelny. Byla niezla sniezyca po drodze, a dzis rano sie budzimy, a tu mnostwo sniegu napadalo i jest temperatura odczuwalna chyba -22C brrr Wlasnie chcialam powiedziec, ze nie mozemy sie gniewac wzajemnie na siebie a co wiecej wymagac tego od siebie, jesli ktos nie skomentuje naszej wypowiedzi albo nie odpowie na pytanie. Jest nas tu sporo, czasem ciezko nadrobic caly watek, a co dopiero byc na biezaco z kazdym postem. Tak jak juz ktos wspomnial - ja tez mam zasade, ze jak nie znam odp na pytanie, to nie pisze nic, bo nie chce zasmiecac watku odpowiedziami typu 'nie wiem'. Wierze, ze wszystkie tutaj dziewczyny sa pomocne i wzajemnie interesujemy sie swoimi sprawami, ale tak jakos wychodzi, ze czasem mozemy poczuc sie ominiete. Co do kremow na rozstepy polecam Mustela. Juz dwie moje znajome obecne mamusie mi go polecily i kazda z nich nie narobila sie ani jednego rozstepu uzywajac tego kremu. Wlasnie mignela mi reklama na wizazu, wiec dopisuje: Super-Pharm ma do konca roku promocje na produkty marki Mustela (-40%) dla tych, ktore bylyby zainteresowane ![]() Co do apetytu, to powiedzialabym, ze to po czesci kwestia indywidualna, tak samo jak ze smakami na cos. Jedne dziewczyny maja 'dziwne' zachcianki, inne nie. Ale zdecydowanie w II trymestrze apetyt powinien byc juz nieco wiekszy, gdyz dzieciatka jedza juz od nas wtedy ![]() Wow, w listopadzie jedna mama z terminem na styczen juz sie rozpakowala? Ciekawe, kto u nas bedzie pierwszy Ja niby najstarsza, ale kto wie ![]() Postaram sie dzis wstawic fotki mojego brzuszka
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2009-12-29 o 15:44 |
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
idealnecialo super...ja wam tez wieczorem pokaze
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
tyle nas jest ze ciezko zapamietac. ale z czasem bedzie coraz latwiej idealnecialo super fotki, i brzusio juz ladnie widac ja uzywam oliwki w zelu, rozstepy mam po pierwszej ciazy, po drugiej zadnego. mam nadzieje ze tym razem tez nic nie przybedzie ![]() mialam dzis wizyte. jestem mega szczesliwa. wg OM to 10tydz+2 dni a wg USG to 10tydz+6 dni. czyli dzidzia rosnie zdrowo na usg wszystko ok. gin nawet zmierzyl przeziernosc i wynosi 0,08 wiec nawet jesli zmierzylby za tydzien to nie ma szans na wysoki wynik wszystko w porzadku i wyniki dobre. jestem taka happy nasz skarbek ma 36mm Załącznik 2749645
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się nie zgadzam!!!! Tyle tu brzucholi, ja prawie 13 tydzień i brzucha ani skrawka!!!! Oddawać trochę!!
![]() NOoo żartuję.. wiem ze i na mnie przyjdzie czas. dziś byłam na pobraniu wyników i o 19.45 jeszcze dziś mam wizytę u lekarza. Jak wrócę to wkleje fotkę! Bo brzucha to nie mam jeszzcze co TzTrzymać kciuki!!! Itakasia śliczna fotka!!!
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2009-12-29 o 15:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

Znajomym sie dzieci pochorowaly a ze wzgledy ze nasz dopiero co wyzdrowaial nie chcemy go narazac
Kochane jesteście! To nie jest latwe bo ona naprawde uwaza sie za lepsza od wszystkich. Zawsze zadziera nos i uwaza co ona to nie jest. Chocby sie chcialo z nia porozmawiac, zakolegowac blizej to nie idzie. Z nia nie ma tematu. A bron Boze wspomniec o porodzie. Nadal obowiazuje mnie zakaz.. Zeby jej nie "wystraszyc".. A ja to nawet nie moge przy niej o mdlosciach wspomniec bo wielce sie obnosze i wydziwiam, a jej tez przeciez zle ale nie mowi o tym. Wiec ja nie moge mowic, a ona taka silna wszystko da rade przezyc i przetrzymac, ale o porodzie nie moge wspominac. Przedtem nie moglam- bo jak sie ona dowie to sie nie zdecyduje na dziecko... A teraz.. zeby jej nie denerwowac.. :/

)