|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() niestety mąż jak coś schowa to po otworzeniu drzwiczek to coś zaraz wypada teraz szafki wyglądają mniej więcej jak z tej reklamy Tefala gdzie gość upycha patelnię do szafki i rączka przechodzi przez ścianę do sąsiada ![]() w dodatku mój mąż nie umie niczego odłożyć na miejsce dlatego kuchnia wygląda jak wygląda, a i innych rzeczy nie może znaleźć ![]() ostatnio zabrał mi z mojej szuflady moją ładowarkę to tel. bo jego gdzieś przepadła ![]() czekam na obiecane zdjęcia a moje dziecko śpi i z kim będę pisać na forum ??? EDIT: na blacie stoją maszyna do chleba i sokowirówka, bo są największe ; )) ale reszta spokojnie się mieści w szafkach
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-12-29 o 12:35 |
|
|
|
|
#242 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Cytat:
żeby mi to było ostatni raz
|
|
#243 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dobra ide zrobic drugie podejscie do ogolenia nog depilatorem, ktory dostalam od TZ na gwiazdke
|
|
#244 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze ktoś pomyśli, że się na tym znam Właśnie tak było Dzisiaj dałam 1/3 słoiczka ziemniaka z dynią. Próbowałam i dla mnie ohyda, ale Tymek zjadł, tylko po pierwszej łyżce zrobił kwaśną minę W ogóle to bardzo ładnie je teraz z łyżeczki, jestem tym zachwycona Mój wcześniej też nie miał a teraz tak się rozkręcił, że się rwie do prasowania koszul, bo myśli, że już umie bidula, ale jeszcze muszę poprawiać ![]() Cytat:
Cytat:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~
(dzisiejszych i wczorajszych, bo przegapiłam )
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to powodzenia życzę, bo moje dwa depilatory kurz pokrywa i jakoś nie mam odwagi ![]() choć dawniej były w użyciu
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
no i spacer zaliczony
najlepsze ze ubralam mala i dalam do wozka wystawilam na dwor a ja poszlam tylko kurtke ubrac i co szlysze ryk!! mala przestraszyla sie jak pies zaszczekal ale szybko sie uspokoila i caly spacerek oczy jak 5 zł!! potem zjadla sloiczek obiadku z kurczakiem i biedna w trakcie jedzenia kupke robila-cala czerwona na buzi to ide zmienic pampka a tam jeden suchy bobek![]() cos ja zatwardzilo ale co ![]() Cytat:
biedny Kubasek milego spacerku ![]() Cytat:
Svinecka ja mieszkam w domu z ogrodem i mam psa ale........niestety nie moze byc puszczony tylko siedzi w duzym kojcu bo raz byl puszczony i co-uciekl.....pol dnia szukalismy go autem po wsi ale sie znalazl i juz wolimy nie ryzykowac! oczywiscie codziennie tata go puszcza zeby sobie polatal, w lato to prawie caly dzien jest puszczony bo zawsze ktos na dworze siedzi i ma go na oku--cwany wygryzl w siatce dziure i zwial...... a mielismy tez poprzednio owczarka ale suke ta to byla jeszcze wieksza cwaniara.....co to dla niej 3 metrowy plot jak tylko nie byla na smyczy zaraz skok i jej nie bylo.......tylko ze na nawet w kojcu nie chciala bycCezar (ten pies co teraz mamy)nie boi sie na szczescie niczego ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- zdazylam juz poodkurzac teraz lece powycierac H2O mopem-mama dostala na urodziny od brata wiec musze wyprobowac ![]() a Wercia spi w lozeczku
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ale naprodukowalyscie ![]() poczytalam ale juz nie pocytuje bo ide cos na obiad przyszykowac sto lat dla naszych watkowych dzieciaczkow ![]() milego dnia mamusie |
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecię śpi
![]() już będzie ze 3 godziny jak śpi a ja czekam z obiadkiem ![]() i czekam a jeszcze deserek trzeba dziecku dać a tu już 14 się zbliża
|
|
#249 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przede wszystkim brawa dla Was obu za to, że Wam się chciało zrobić to i owo Cytat:
Z racji zawodu bliskie mi są takie dziecięce problemy, troski, radości.. Czasem nie do uwierzenia jest jak kompletna drobnostka staje się źródłem psychicznej męczarni u dziecka. Myślę czasem o tym jak podołam wychowaniu w tych czasach. Boję się trochę tego okresu - tego czy dam radę wychować syna na prawego człowieka, a jednocześnie szanowanego w tym, często bezwzględnym, dziecięcym gronie. No, ale to jeszcze nie teraz
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja dopiero niedawno zasnela a marudzila dzis znow troche w nocy zle spala, plakala przez sen chcialabym zeby te zabki w koncu jej wyszly bo ja mysle ze to od tego |
|
|
|
|
#251 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tylko malutkich wloskow nie lapie ![]() czemu nie masz odwagi skoro juz je uzywalas? myslalam, ze jak juz sie uzywa jakis czas to potem to pikus Cytat:
![]() moje psy (mialam 3) nigdy nie uciekly mi z ogrodu i lubily na nim przebywac - aczkolwiek wypuszczalam je tam glownie tylko po to zeby zrobily szybkie siku jak nie chcialo mi sie albo nie moglam isc akurat na spacer - a tak to smigalam do lasu albo na wybieg aczkolwiek moje psy z kolei to byly takie ewenementy, ze jak tylko spuscilo sie je ze smyczy to w dluga i ani widu ani slychu ![]() jak mialam jamnika to doprowadzil do tego, ze w ogole go nie spuszczalam ze smyczy bo jak to zrobilam to potem trzy dni psa po lesie szukalam - a on zawsze wracal pod dom ![]() najukochansza byla moja sunia amstaffka, bardzo mi zal, ze zdechla, Eryk mial wtedy troche ponad rok i swietnie sie z nia chowal - pozwalala mu na wszystko, ciagal ja za uszy, ogon, wyginal pazury do gory, gryzl, szczypal a ona nigdy nawet nie warknela na niego a czasem az piszczala z bolu, jak miala dosc to uciekala w jakies bezpieczne miejsce w ogole ona od poczatku przejawiala bardzo duzy instyknt macierzynski - a jak zaszlam w ciaze to ona sobie uroila, ze to ona jest w ciazy, cale zarcie chowala, probowala zakopac, zabawki skaldowala do kojca, mleko jej z cyckow lecialo....musiala dostac zastrzyki, potem jak maly sie urodzil traktowala go jak swoje dziecko i jak pisalam robil z nia co chciali tam gdzie byl Eryk tam byla ona - nawet jak mam zdjecia Eryka to zawsze gdzies tam w tle jest kawalek Zorki - bo ona zawsze byla w poblizu...ahhh zal, ze juz jej nie ma przez glupiego weterynarza
|
|
|
#252 | ||
|
Zadomowienie
|
A teraz to, co obiecałam napisać o rozluźniających daniach:
Na razie tylko te po 4. i 5. miesiącu ok? A zatem wg książeczki Hipp rozluźniają następujące owoce i dania: jabłka, gruszki, brzoskwinie, morele, śliwki, krem ze szpinaku z ziemniakami, jabłka i winogrona z ryżem, jabłka i banany z biszkoptami, kleik z pełnego ziarna zbóż z owocami. I jest bardzo dużo dań normalizujących, czyli na mój rozum też doprowadzających układ pokarmowy do stanu prawidłowego(?)
|
|
#253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cieszę się ale jednocześnie dochodzi do mnie, że młody juz dzisiaj spać nie będzie, co najwyżej jakaś pół godzinna drzemka, a po południu na forum będzie ruch i będę mała później dużo do czytania ![]() a teraz jest tu cisza czekam na ten parowar i się chyba nie doczekam dzisiaj ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() mam nawet ten z przystawką chłodzącą i doopa koleżanka depilatorem depiluje sobie ręce - sama ![]() współczuję straty szczególnie jeśli to była wina weta i psina mogła cieszyć się życiem jeszcze przez długie lata Cytat:
![]() a teraz daje jabłuszko i kupsko jest min. raz codziennie
|
|
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym siostry nie miala to inny poglad bym miala na sprawe Cytat:
Mati spi kiedy nie powinien hm, dzien z noca sobie zamienil Moja dzis dlugo spala przedpoludniem, ze nie udalo mi sie jej na spacerze przeciagnac i mleko predzej dostala, a jak wypila to sobie uswiadomilam ze przeciez mial byc obiad ![]() Jak byl czas deserku to jakis taki syfny bobovity mialam.Lejacy na maxa, a ze moda dyskusje urzadza z pelna buzia, to zrezygnowalam z niego wlewajac go do butelki, ale z koleji bylo za geste, wiec dalam wody i wyszla breja(jesli wiecie co to znaczy) Wiec sie nie posilila, nie oszukalam jej glodu i klapa ![]() A teraz pelen brzuch mleka ma i odlozylam ja do lozeczka bo tarla oczka i co chwile do niej wchodze bo turla sie z plecow na brzuch i wywija z kotkom, wiec jak zaraz nie zasnie to kotke eksmituje, bo mi ją rozprasza-pisze to juz z 30min, bo wciaz cos mnie odrywa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-12-29 o 14:19 |
||
|
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, pisałam o Ani Tulip, chociaż nie pamiętam czy ona komuś wyswatana ![]() Ja to spokojna jestem, kawaler rośnie, do Szczecina mamy spory kawałek to teściową najeżdżająca znienacka nie będę
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
no i padly obie
Szkoda ze mi sie nie nalezy platny wychowawczy.Nie spelniam warunkow. Jak to sie mowi za bogata na zapomoge, za biedna by zyc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Już się zbudził, idę więc podgrzać mu jedzonko
wpadnę później jak syn pozwoli
|
|
#258 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale sie ogadał przy tymCytat:
I najdłuzej spi ze mna w łózku, tylko ze ja wtedy nawet drgnac nie moge Pytałas o te szmateksy. Ona je po prostu uwielbia. Nakupuje ciuszków i z reklamówami pzyjezdzała. Opiepprzyłam ja ze nie mam gdzie tego trzymac, ze jej niepotzreba ale nie zrozumiała. zaczełam odkładac co brzydsze. Bo zeby ona kupowała jakies ajne rzeczy to spoko ale nie stety czesto ttrafialt sie tez takie które tylko na sztuki kupiła. Jedna reklamowke z rzeczami jej oddałam. I spokoj był przez jakis m-c. ale jakis czas temu jej powiedziałam ze jakby była na szmatkach to jakby były jakies fajne spodnie np. dzinsowe to moze mi wziac jedne. I za dwa dni dostalam reklamówke: 2 pary sztywnych spodni dzinsowych kiepskiej jakosci, jeszcze jedne spodnie nawet mozliwe, 2 sukienki, co ja jej mowilam ze niepraktyczne bo wole mala w spodnie ubierac, tunike ze spodniami do kompetu (tunika na 9-12 m-cy, spodnie czyt. spodenki na 2-3 lata Cytat:
![]() Cytat:
Ziemnaczki z dynia to jakiej firmy, musze kupic. Ale fajnie masz ![]() Cytat:
![]() Mykam do kuchni bo mam lazanie robic, a juz nieiwele czasu zostało bo młoda juz godz spi a daje jej jeszcze poł godz. papa
|
|
#259 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() sa dziewczyny co miejsca intymne sobie tym gola - nawet jest o tym watek na forum ![]() dzieki no niestety dzieki wetowi jej juz nie ma, a miala zaledwie 2,5 roku wiec miala jeszcze kupe lat przed soba ehh ![]() Cytat:
|
|
|
#260 |
|
BAN stały
|
my już po spacerku, fajna pogoda, słoneczko świeci...
troche znowu popakowałam resztę chyba na jutro zostawię chociaż mąż za dużpo mi nie napomaga, może jutro ma wolne ale to nie wiadomo, może być tak że zajedziemy tam a on będzie musiał gdzieś pojechać. czwartek na pewno coś robi, piątek wiadomo wolne. teraz ydzień będzie składać te meble |
|
|
|
#261 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaaaa TZ idzie wieczorem do kina
![]() wiec lece wstawiac ziemniaki bo zaraz bedzie - poszlo ultimatum, ze pojdzie tylko wtedy jesli zaraz wroci do domu i ja pojade do miasta (musze znalezc kombinezon dla malego i troche jedzonka mu kupic) takze pewnie do pozniej
|
|
#262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jadla o 12 obiadek i teraz chcialam jej dac mleko jak zwykle i nie chce-czyzby ten obiadek tak ja sycil ![]() Cytat:
![]() i tez mialam takiego ulubionego pieska gdzie jego strata powoduje ze placze jak go wspominam to byl bokser Atos-mielismy go w domu 7 lat i biedny zachorowal na padaczke
|
|
#263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykle drzemie do45min Cytat:
poradzisz sobie, jak nie ty to kto ja sie pytam dodalam fotki w albumie supri.Stare i nowe i z kotami ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Moze za cieple mleko i dziasla bolace jej drazni? Swoja droga Laure dluzej trzyma sloik niz mleko
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziewczyny, wy dajecie cały słoiczek czy po pół? Chodzi mi i o deser i o obiadek. Ja daje poki co poł słoiczka i znika mi jedno mleczko. Ale tak sie zastanawiałam jedno mleczko (150ml) to ile to jest? poł czy caly słoiczek?
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
objetosciowo nie znaczy jakosciowo...
|
|
|
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
???
teraz ja nie rozumiem ![]() po prosru jestem ciekawa, jak na sloiczku pisze 130g to ilu ml mleka to odpowiada tak mniej wiecej?
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dostala nowe jedzonko wiec moze bardziej syte jest bo zawsze pila mleko po sloiku po 1-2 godzinach i wczoraj bylo to samo..... teraz mala je mleko tylko 3 razy i sloik obiadku + sloik deserku ale na ml to tyle samo pije-wiecej nie chce caly sloik to srednio 130g wiec tak jakby jedno mleko zastepuje
|
|
#268 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję zabka ![]() Cytat:
|
|
|
#269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
noo i zostawić Was na moment
![]() właśnie zjadłam nogę z kurczaka, bo odkąd mąż gotuje to na obiadek mam tylko rosołek prawie codziennie ![]() a II danie to od święta ![]() a ile się małż przy tym ugada że ugotował młody pożarł królika do końca za chwilkę mu dam jabłuszko z kaszką Cytat:
![]() ale brakuje mi normalnego jedzenia, bo rosołki to mi już bokami wychodzą ![]() współczuję teściowej fajnie ale to tylko dzisiaj tak fajnie mam ![]() zazwyczaj młody równo daje w doopę Cytat:
Cytat:
sam ? bez Ciebie ? dałaś mu przepustkę ? ![]() Cytat:
chyba że młody się krzywi to nawet na 3 części, z tym że do pierwszej dodaję swoje mleko, żeby w ogóle zjadł
|
|
|
#270 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, ja uważam, że się znasz. O dynii z ziemniakiem już dawno pisałam, że podobno dzieci to uwielbiają ![]() Mój żelazka nie tknie, uważa je za zbędny gadżet , może i lepiej ![]() Też zamierzam dodawać gluten do mniejszej ilości jedzenia, ale zobaczymy, co z zamierzeń wyjdzie ![]() (Kuba wczorajszy jubilat )Cytat:
![]() Cytat:
Oj, też mnie to przepełnia obawami. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() Wiem, że Hipp ma Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

chyba masz jakies magiczne szafy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
no tak napisalam tylko
żeby mi to było ostatni raz
, pisz

Nie wiem juz jak mu pomóc. 

(Kuba wczorajszy jubilat