Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-29, 14:12   #3931
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Kakusiu, ona nie ma wyrzutów sumienia... Ona w tej chwili patrzy na to co ludzie będą mówić, a nie na to co ja bym jej powiedziała... No nic, chociaż jest spokój i tyle dobrego
A co będą mówić bo nie łapię? Coś złego zrobiłaś? Moja też czasem na to patrzy ale mam to głęboko gdzieś... Pomyślcie nad wyprowadzką bo ja bym nie chciała dziecka w takiej atmosferze wychowywać. Jeszcze "babcia" coś Twojemu dziecku powie i będzie miało to w pamięci całe, życie. Mi kiedyś babcia powiedziała coś czego dzieciom się nie mówi i pamiętam to do dziś i mimo, że już nie żyje przez takie coś źle ją wspominam...
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
U mnie opłacili prawie miesiąc, ale nie miałam kontroli na szczęście. Co prawda faktycznie chorowałam, no ale kontrole nie są fajne
Słyszałam, że się czepiają teraz wszystkich zwolnień a ja poszłam po 1,5m-ca pracy więc... No i najgłupsze jest to, że powinnam chyba siedzieć w domu, zamknąć się w 4 ścianach i popadać w depresję, bo przecież na zwolnieniu jestem. Nie mam wpisane, że mam leżeć ale np na zakupy, czy na spacer nie powinnam wychodzić (tak mi tłumaczyła, jedna z dziewczyn na mamusiowym, która co nie co wie nt przepisów)...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:15   #3932
Tity
Zakorzenienie

Ale zwolnienie z powodu ciąży to chyba co innego niż z powodu choroby....moim zdaniem nie powinno się kontrolować ciężarnych...bez przesady, ale jak robią to nie mam pojęcia...
Eh a dorośli są czasami głupsi od dzieci....Moja babcia (ŚP) kiedyś jak byłam trochę niegrzeczna(bawiłam się pieskiem pluszowym i udawałam, że na nią szczekam) położyła się i powiedziała, że umrze jak nie przestanę....cś w tym stylu....no i co takie biedne dziecko w takim momencie czuje??? No chore to...
Jak to w jedna dziewczyn powiedziała w "Domu nad rozlewiskiem" : "Dzieci nigdy nie zrobią takiego obciachu rodzicom, jak rodzice dzieciom"...dziadków też to dotyczy....

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2009-12-29 o 14:18
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:18   #3933
kretencja
Zakorzenienie

Olliwka, przebacz, że o Tobie zapomniałam
Zgadnij, czekamy na decyzję co do kredytu, wszystkie papiery złożone.

Co do testów owu, to zamierzam kupić sobie na następny cykl, te tanie, z allegro. Zobaczymy, czy w ogóle mam owulkę...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:19   #3934
Tity
Zakorzenienie

marthinisa a może test by wyszedł akurat w tych dniach przerwy od testów...? Jak czytałam trzeba robić testy do pojawienia się drugiej kreski, a nie tak z doskoku.
Ollliwko dopiero sobie przypomniałam, że pytałaś o to czy cykl mi się wyregulował....na razie ciężko stwierdzić, teraz miałam 30 dni czyli ok, ale nie wiem czy to za sprawą tabletek czy braku stresu starankowego. Zobaczymy jak w będzie w tym cyklu

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2009-12-29 o 14:22
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:19   #3935
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Nie siedzę z nimi non stop bo coraz więcej czasu spędzam przed kompem... Siostra mieszka 40km stąd i nie mogę ot tak iść sobie na kawę ale zadzwoniła i gadałyśmy o pierdołach z godzinę... Tz dziś i jutro w pracy...
jak się papier w wc skończy to nie wyciągnie z szafki, inne rzeczy z kolei robi bez pytania które np wolałabym żeby skonsultowała ze mną... W całym domu potrafią rozświecać światło a wszyscy w jednym pokoju... Mnie to wkurza bo wiem, że to ja płacę rachunki (a wszyscy przyzwyczajeni, że to teść robił i mieli to w d...e)
Lindsley każda z Nas jest inna, inaczej się w różnych sytuacjach zachowuje, ale gdyby u mnie zaistniała taka sytuacja, to zwróciłabym uwagę. No bo może i to był/jest ich rodzinny dom, ale w tej chwili to Ty z TŻtem go prowadzisz, pewna część została Was pozostawiona jako mieszkanie, jako Wasze gniazdo i Wy się tu teraz rządzicie. Więc niby czemu mówisz, że to nie Twój dom? Ty tam jesteś Panią domu więc ja bym na Twoim miejscu delikatnie i kulturalnie zwróciła uwagę np o gaszenie świateł w pustych pomieszczeniach... To świadczy o ich niewychowaniu moim zdaniem

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Kakusiu, ona nie ma wyrzutów sumienia... Ona w tej chwili patrzy na to co ludzie będą mówić, a nie na to co ja bym jej powiedziała... No nic, chociaż jest spokój i tyle dobrego
nie będę krytykować, bo to Twoja mama, ale zachowanie poniżej pasa.

Myśl teraz tylko i wyłącznie o sobie i Dziecku, bądź egoistką i lej na to wszystko, bo robisz to teraz dla Waszego zdrowia

Wyprawka wypisana, all przeglądnięte uff troszkę mi to zajęło. Teraz najem się pomarańczy i lecę na jakieś zakupki i do ciucholandów kupić jakieś body albo pajacyki za grosze

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:22   #3936
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Co do testów owu, to zamierzam kupić sobie na następny cykl, te tanie, z allegro. Zobaczymy, czy w ogóle mam owulkę...
A ja się zastanawiam na ile wiarygodne sa te testy Jak pisalam wcześniej testy pokazały tlko bladziuchną krechę, a objawy owulacji miałam jak "malowane".
Chyba zakupię te ziółka ojca Sroki a mężowi zafunduję witaminę E.

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:29   #3937
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marcelko
też mam nie ciekawe kontakty z mamą, zawsze tak było kłónie i awantury. Ale jak się wyprowadziłam to nasze stosunki uległy ociepleniu. Ale i tak nie jest dobrze, moja mama tez z tych "co ludzie powiedzą" i w dodatku na każdym kroku mnie krytykuje.

W te testy zainwestuje. Ten miesiąc traktuje luźno, a od następnego już zastosuje te wszystkie wspomagacze.

marthinisa - ja nie wierzę w kalendarze, morze popróbuj pomierzyć tempkę.

Oliwko jakie testy masz? Kupowałaś na all?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:40   #3938
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
marthinisa a może test by wyszedł akurat w tych dniach przerwy od testów...? Jak czytałam trzeba robić testy do pojawienia się drugiej kreski, a nie tak z doskoku.
Też o tym pomyślałam, ależ by to była złośliwość losu. W nastepnym cyklu już ani dnia nie pominę

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
marthinisa - ja nie wierzę w kalendarze, morze popróbuj pomierzyć tempkę.
Tylko widzisz moje objawy zgadzają się z kalendarzami W każdym razie pomiar temperaturki to dobry pomysł. Parę miesięcy temu nawet zakupiłam nowiutki, śliczny termometr tylko u mnie z systematycznością krucho
Ech nie sądziłam że zjaście w ciążę będzie tak 'wymagającym' procesem, a obiecałam sobie kiedyś, że nie będę wariować, nie będę nic liczyć, mierzyć testować. Mówią, że trzeba się odstresować, nie myśleć. Ja sama kiedyś tak radziłam moim przyjaciołom (niestety starają się już 3 lata). Teraz już wiem, że tak się nie da. Z całej siły staram się przestawić na pozytywne myślenie, nadzieja znowu wrociła, chyba częściowo tez za sprawą tego wątku i ostatnich mamuś

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
Stary 2009-12-29, 14:42   #3939
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
anessko łeee to jak TŻ przełamał się to nic tylko czekać na Twoje II krechy prędzej czy później pewnie się zdecyduje
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
to chyba pierwszy krok TŻta kiedy to powoli dojrzewa do dziecka, także gratulacje się należą Widać, że to, że nic wcześniej nie mówił o dziecku, nie znaczyło, że o tym nie myślał
No ale nie zapeszajmy
Mam tylko nadzieję, że już Nam nie zwiejesz z wątku
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
gratuluję własnego mieszkanka z ogródkiem no i słów TZ. Jeszcze sam cię bedzie namawiał na dzidzie
Cytat:
Anesska no to dobrze, że macie już mieszkanko. A Twój TŻ jak widać nie odrzuca myśli o zostaniu rodzicem. Może powoli do tego dojrzewa Zobaczycie jeszcze gromadkę będziecie mieć
Cytat:
Gratuluję
Może pomogło to, że przestaliście poruszać ten temat... Może dorósł do bycia ojcem i sam doszedł do tego, że też tego pragnie. W każdym razie też bym się ucieszyła na Twoim miejscu jakbym takie słowa usłyszała Z niecierpliwością czekam aż pochwalisz się nam swoimi II

Dzieki Wam dziewczynki - rok 2010 moze jeszcze przyniesie piekna niespodzianke i dla mnie Ktoz to wie? Mam przynajmniej znow nadzieje a to juz wielka rzecz

Co do testow owu to sie juz dawno przymierzamdo ich kupna, bo chcialam poobserwowac moj organizm tak dla samej siebie, jak te moje owulacje sie maja. Jak to sie sprawdza kolezanki? Jak dlugo trzeba robic testy, zeby byc pewnym ze sie robi wszyssko ok?

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:47   #3940
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley (...) Więc niby czemu mówisz, że to nie Twój dom?
Bo niby już sami tu mieszkamy itd ale jak pomalowaliśmy kuchnię na wiosnę (teściowi nie mówiliśmy bo chcieliśmy niespodziankę zrobić) to 1. nie zauważył dopóki nie powiedzieliśmy, 2. strzelił focha, że nie zapytaliśmy go o zdanie, 3. wszystkim się podobało a on ani słowa, że ładnie itd (zaznaczam, że nie było tam malowane parę ładnych lat i wyglądało tragicznie). Wyremontowaliśmy łazienkę, włożyliśmy tam kupe kasy... A teść 1. próbował nas odwieźć od tego pomysłu... (i tak mu się udało bo remont przesunęliśmy o rok ze względu na niego), 2. twierdził, że mu się podobało jak było i to moje wymysły ten remont (do tego, że stare kafelki były ręcznie malowane i były drogie... zapomniał dodać, że miały 20lat i były w tragicznym stanie jak cała reszta). Teraz jak siostra Tz-a przyjechała to chwaliła, że fajnie, ładnie itd a jak zapytała teścia to on powtórzył jeszcze raz co wcześniej Teraz Tz-owi każe porozmawiać z nim o remoncie pokoi, żeby nie było, że się rządzimy w jego domu... Ale boję się, że będzie Tz-owi wciskał, że nam to niepotrzebne itd... (jak z łazienką, a pokoje są też w tragicznym stanie) tylko ciekawe dlaczego u siebie w nowym domu ma wszystko co najlepsze... Normalnie jak sobie o tym myśle to mi się nóż w kieszeni otwiera i się nerwowa robie... Bo ja rozumiem, jakbyśmy nie mieli za co i chcieli od niego kasę wyciągać czy coś ale ja specjalnie odkładam, nie kupuję sobie prawie nic, oszczędzam bo chcę, żeby moje dziecko miało jak najlepsze warunki...

Michaś
Stary 2009-12-29, 14:47   #3941
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
Też o tym pomyślałam, ależ by to była złośliwość losu. W nastepnym cyklu już ani dnia nie pominę

Tylko widzisz moje objawy zgadzają się z kalendarzami W każdym razie pomiar temperaturki to dobry pomysł. Parę miesięcy temu nawet zakupiłam nowiutki, śliczny termometr tylko u mnie z systematycznością krucho
Ech nie sądziłam że zjaście w ciążę będzie tak 'wymagającym' procesem, a obiecałam sobie kiedyś, że nie będę wariować, nie będę nic liczyć, mierzyć testować. Mówią, że trzeba się odstresować, nie myśleć. Ja sama kiedyś tak radziłam moim przyjaciołom (niestety starają się już 3 lata). Teraz już wiem, że tak się nie da. Z całej siły staram się przestawić na pozytywne myślenie, nadzieja znowu wrociła, chyba częściowo tez za sprawą tego wątku i ostatnich mamuś
Znam ten ból, ale ja opracowałam taką metodę - mój TZ o 6 wychodzi z domu, daje całusa, więc budzi i ja wtedy hyc termometr, mierzę i idę dalej spać, zapamiętywanie ostatniej wartości to jednak coś wspaniałego

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:58   #3942
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale boję się, że będzie Tz-owi wciskał, że nam to niepotrzebne itd... (jak z łazienką, a pokoje są też w tragicznym stanie) tylko ciekawe dlaczego u siebie w nowym domu ma wszystko co najlepsze... Normalnie jak sobie o tym myśle to mi się nóż w kieszeni otwiera i się nerwowa robie... Bo ja rozumiem, jakbyśmy nie mieli za co i chcieli od niego kasę wyciągać czy coś ale ja specjalnie odkładam, nie kupuję sobie prawie nic, oszczędzam bo chcę, żeby moje dziecko miało jak najlepsze warunki...
Lindsley ale jeśli znowu Wam będzie próbował wybić pomysł remontu z głowy, to czemu TŻ (synowi łatwiej to powiedzieć bo to Jego ojciec) nie porozmawia wprost z tatą, że skoro Wy tu teraz mieszkacie to czemu nie możecie zrobić po swojemu? Że skoro Wy tu teraz gospodarzycie, to że normalną rzeczą jest, że chcecie sobie odświeżyć zanim się dziecko urodzi, tymbardziej, że robicie to za własne pieniądze. Porozmawiajcie z Nim wprost, bo taka rozmowa nieunikniona a im szybciej się odbędzie tym może mniej nerwów zjedzonych??

Ja bym się w ogóle nie pieprzyła za przeproszeniem tylko wzięła teścia na poważną rozmowę
Czy tylko ja tu taka pyskata jestem?
W każdym razie czasem trzeba walczyć o swoje, nie zważając na kogoś fochy i obrażania się.

Cytat:
Mówią, że trzeba się odstresować, nie myśleć. Ja sama kiedyś tak radziłam moim przyjaciołom (niestety starają się już 3 lata). Teraz już wiem, że tak się nie da. Z całej siły staram się przestawić na pozytywne myślenie, nadzieja znowu wrociła, chyba częściowo tez za sprawą tego wątku i ostatnich mamuś
Marthinisa ja wyluzowałam dopiero wtedy kiedy podjeliśmy z TŻtem wspólnie decyzje, że przesuwamy staranka o rok i kiedy sama dojrzałam do tej decyzji wiedząc, że tak pewnie będzie lepiej (z racji moich studiów - chcieliśmy żebym broniła się z brzuszkiem).
Wtedy oboje wyluzowani, z planami, że Dzidziuś za rok, tak się odstresowaliśmy, że proszę bardzo jaka niespodzianka na rocznicę ślubu

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-29 o 15:00
Stary 2009-12-29, 15:38   #3943
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley ale jeśli znowu Wam będzie próbował wybić pomysł remontu z głowy, to czemu TŻ (synowi łatwiej to powiedzieć bo to Jego ojciec) nie porozmawia wprost z tatą, że skoro Wy tu teraz mieszkacie to czemu nie możecie zrobić po swojemu? Że skoro Wy tu teraz gospodarzycie, to że normalną rzeczą jest, że chcecie sobie odświeżyć zanim się dziecko urodzi, tymbardziej, że robicie to za własne pieniądze. Porozmawiajcie z Nim wprost, bo taka rozmowa nieunikniona a im szybciej się odbędzie tym może mniej nerwów zjedzonych??

Ja bym się w ogóle nie pieprzyła za przeproszeniem tylko wzięła teścia na poważną rozmowę
Czy tylko ja tu taka pyskata jestem?
W każdym razie czasem trzeba walczyć o swoje, nie zważając na kogoś fochy i obrażania się.
Bo w tym domu się nie rozmawia wprost i nawet jeśli ktoś do kogoś coś ma to nie mówi tego Ja kiedyś zwróciłam uwagę szwagrowi i była taka wojna, że nie chce o tym na forum pisać. Ale było już bardzo źle przez to między mną i Tz. Ze szwagrem nie rozmawialiśmy prawie 1,5roku... (ale przynajmniej teraz się trochę liczą z moim zdaniem)Także ja się już tu w nic nie wcinam tylko do załatwiania pewnych spraw z rodziną wysyłam Tz-a. Tyle, że on też nie potrafi i nie chce z nimi rozmawiać na poważne tematy Jakaś dziwna metoda na domyślanie się wszystkiego, jakby nie można było czegoś wprost powiedzieć, zapytać o zdanie itp...

Ale mam dziś dzień na narzekanie Do tego pierwszy dzień leczenia infekcji i objawy się jak zwykle nasilają i mnie drażnią... Za godz Tz wraca z pracy może jak się przytulę to mi lepiej będzie

Michaś
Stary 2009-12-29, 15:54   #3944
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Marthinisa ja wyluzowałam dopiero wtedy kiedy podjeliśmy z TŻtem wspólnie decyzje, że przesuwamy staranka o rok i kiedy sama dojrzałam do tej decyzji wiedząc, że tak pewnie będzie lepiej (z racji moich studiów - chcieliśmy żebym broniła się z brzuszkiem).
Wtedy oboje wyluzowani, z planami, że Dzidziuś za rok, tak się odstresowaliśmy, że proszę bardzo jaka niespodzianka na rocznicę ślubu
Pięknie u was wyszło
Muszę więc zająć sobie czymś głowę. Jutro lecimy do Polski a po powrocie zamierzam skupić się na kursie, który właśnie robię

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
Stary 2009-12-29, 16:35   #3945
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Gabi widzę, że nie doczytałaś co napisałam Napisałam, że szkoda, że się do nas nie przywiązały i sobie poszły stąd. Np Sensuel i kilka innych dziewczyn....no ale widać po liście mamusiowej kto się odzywa,a kto nie. Mam nadzieję, że Wy będziecie z nami do samego rozwiązania, a nawet przez wychowanie
może źle cię zrozumiałam, ostatnio przewrażliwiona jestem strasznie no ja mam taki zamiar za dobrze mi tu z wami żeby się stąd wynosić, chyba, że ktoś mnie wypędzi siłą

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ale się naprodukowałyście!
Przede wszystkim gabisun - bardzo gratuluję I zazdroszczę. Zaglądaj tu nadal i rozsyłajcie razem z pomidorą fluidy ciążowe

Abz, niezłą masz pamięć Nie lubię, jak się mówi "fasolka", ale gabisun - nie przejmuj się . Nie uraziłaś mnie absolutnie. Po prostu nie podoba mi się to określenie, ale skoro Ty tak mówisz, to mów Przecież nie będziesz zmieniać języka dlatego, że komuś jakieś słowo się nie podoba
uff... słowo fasolka jakoś tak mi się udzieliło, bo na wizażu jest wszechobecne a więc poprawiam się, tylko nie wiem czy znowu jakiejś gafy nie popełnię: życzę dzidziusia w Nowym Roku. Mój tż np. mówi bąbelek

ja właśnie wróciłam od sadysty i wargę mam zdrętwiałą, jakbym coś zjadła to chyba by mi wypadło
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 17:06   #3946
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczynki, ja już po pracy I od razu do Was

Scio, dobrze, że bierzecie się za badania już teraz, nie ma na co czekać, szkoda czasu!

Dziewczyny, było mi naprawdę przykro przez święta, trudno mi zrozumieć takie zachowanie.. Moja siostra skończyła niedawno 20 lat.

Pomidorka, szkoda że nie wiedziałam o siemieniu, bo mam w domu i czasem piję na żołądek.. Czy może być takie naturalne, nie w tabletkach? A o tych ziołach o. Sroki słyszałam dużo dobrego, tylko wiem, że to miała być jakaś konkretna mieszanka, wiedziałaś jaką kupić? Ja nie wiem, czy kupiłabym takie ziółka na allegro, bałabym się chyba.. Mój mąż też brał coś o podobnym składzie do Salfazinu (ale z dużą ilością selenu, który wspomaga produkcję plemników) + folik. Wit. E mu zaaplikuję następnym razem Aha, a te ziółka o. Sroki chciałabym spróbować, ale się boję, czy to nie będzie kolidowało z clostilbegytem i nie będę mieć potem 5-raczków...

Lolota, szkoda A @ już przyszła?

Dziewczyny, a jakich testów ciążowych używałyście? Na pewno już o tym było, ale nie pamiętam Słyszałam, że bobo-testy lubią oszukiwać..
Stary 2009-12-29, 17:10   #3947
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakich testów ciążowych używałyście? Na pewno już o tym było, ale nie pamiętam Słyszałam, że bobo-testy lubią oszukiwać..
ja "pre-test" (czy jakoś tak).

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 17:19   #3948
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Najtańszych z allegro http://www.allegro.pl/item862151685_...rmy_w_24h.html

Michaś
Stary 2009-12-29, 17:29   #3949
gabisun
Zakorzenienie

ja też z allegro i bobo test ( krecha wyszła juz po 10sekundach). A jakiś felerny test trafiłam quixx: robiłam go godzine przed bobo testem i wyszła jaks dziwna firanka w miejscu drugiej kreski i dopiero po godzinie się wyklarował i wyglądał normalnie. Jak wyszła ta firanka to poleciałam po bobo i wyszedł od razu. Ponoc jak na innych testach jest słaba kreska to na bobo wychodzi wyraźniejsza, nie wiem od czego to zależy bo niby ta sama czułość ( czytałam opinie na innym forum)

a te z all najbardziej sie opłaca, robiłam ich mnóstwo, bo zawsze się pospieszyłam i nigdy mnie nie zawiodły

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2009-12-29 o 17:30
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 18:09   #3950
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jakaś dziwna metoda na domyślanie się wszystkiego, jakby nie można było czegoś wprost powiedzieć, zapytać o zdanie itp...
dziwne faktycznie metody stosują w tym domu, "idealne" do dobrego porozumiewania się. Ale mimo wszystko nie siedziałabym cicho, bo perspektywa, że całe życie mam się męczyć i nie mogę wyrazić swojego zdania ani robić sobie w domku co chcę przeraziłaby mnie

Przytulenie do męża pomogło czy jeszcze nie wrócił z pracy?

Ja właśnie wróciłam z zakupów - jak zawsze - jak już się wybiorę to 2h mi schodzi
Ale za to kupiłam już część spożywczych na Sylwestra oraz nakupiłam się w bodziaki i pajacyki 3 z ciucholandów, 1 z Pepco i 1 z Biedronki teraz muszę popatrzeć na listę co już mam i z ciuszkami narazie się wstrzymuję, trzeba się wziąć za kupno wanienki, stelaża pod nią itp

Cytat:
Pięknie u was wyszło
Muszę więc zająć sobie czymś głowę. Jutro lecimy do Polski a po powrocie zamierzam skupić się na kursie, który właśnie robię
dobre podejście

Cytat:
Lenko Twoja siostra jest młodsza od Ciebie i takie przykrości Ci mówi?? No to widać ile ją życie nauczyło.... Nie przejmuj się, nie dorosła chyba do pewnych słów i zachowań
Ja chyba właśnie z efektem II kreseczek użyłam Bobo testu, ale szczerze już nie pamiętam (gdzieś mam pudełeczko na pamiątkę)
a wcześniej używałam także Pre testu

Nasza Córunia

Stary 2009-12-29, 18:14   #3951
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
dziwne faktycznie metody stosują w tym domu, "idealne" do dobrego porozumiewania się. Ale mimo wszystko nie siedziałabym cicho, bo perspektywa, że całe życie mam się męczyć i nie mogę wyrazić swojego zdania ani robić sobie w domku co chcę przeraziłaby mnie

Przytulenie do męża pomogło czy jeszcze nie wrócił z pracy?
Może nie całe życie ale ten czas przejściowy, kiedy teść jeszcze na dobre się nie wyprowadził (jest tu pełno jego rzeczy a ja już bym chciała powoli robić miejsce dla maluszka..)
Trochę pomogło...

Pochwal się co kupiłaś Ja już dawno się na nic nie skusiłam. Czekam na to co dostanę i chyba do maja nic nie kupię... Teraz wózek szukam. Chcę niedrogi bo i tak będę większość spacerków po lesie robić...

Michaś
Stary 2009-12-29, 18:31   #3952
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie całe życie ale ten czas przejściowy, kiedy teść jeszcze na dobre się nie wyprowadził (jest tu pełno jego rzeczy a ja już bym chciała powoli robić miejsce dla maluszka..)
Trochę pomogło...

Pochwal się co kupiłaś Ja już dawno się na nic nie skusiłam. Czekam na to co dostanę i chyba do maja nic nie kupię... Teraz wózek szukam. Chcę niedrogi bo i tak będę większość spacerków po lesie robić...
a teść jakoś się deklarował kiedy weźmie resztę rzeczy czy to taka odwleczona sprawa? No chyba zdaje sobie sprawę, że chcecie urządzić się pod Dzidziusia...
Jak pocykam zdjątka to wkleję, ale odrazu mówię, zwykłe body i pajacyki, więc nie wiem czy jest się czym chwalić
My z wózkiem czekamy jeszcze, liczymy, że jedni i drudzy rodzice się złożą na wózek bo od dawna mamy już wybrany też patrzyłam na cenę, na to, aby kółka były duże i pompowane i pierwsze skrętne (na chodniczki, ale też do pobliskiego lasku) oraz na to żeby był 3-funkcyjny

Nasza Córunia

Stary 2009-12-29, 18:41   #3953
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

CZEŚĆ dziewczynki
Gabisun i Pomidorko GRATULACJE!!!
Nie pisałam, ponieważ byłam od 23 do dziś w Atenach u mamy na świeta;-)
Ateny to miasto moloch i oczywiście wszystkiego nie zwiedziliśmy
Przeprosze WAS, że tak o sobie, ale...
okres miałam mieć 28, 29.... w sobote robiłam test i wyszła mi taka bladziuchna kreseczka jak Pomidorce;-) Testu drugiego nie kupowałam w atenach, ale za to dziś kupiłam i jutro z samego rańca zrobie i zamelduje...Miałam plamienie, bóle podbrzusza w 20dc potem to ustąpiło i nie ma zadnych oznach przychodzącej miesiączki. Są za do wielkie cycuszki i duużymi brodawkami Mój mąż sie śmieje, że mi chyba ktoś długo je ściskał....ZOBACZYMY JUTRO;-)
Stary 2009-12-29, 18:45   #3954
lindsley
Zakorzenienie

Raczej mi się zdaje, że dla niego najlepszym rozwiązaniem by było jakby zostało jak jest... Coś czuję, że nie będzie z remontu zadowolony, bo chcemy 2 pokoje (w tym jego) na raz zrobić a wtedy z mebli będzie musiał pozabierać wszystko... Niby spoko facet i na poziomie ale rozmawiać z nim jakoś na ten temat nie mam ochoty... Mało kontaktowy jest...

Co do wózka.. Nie chcę skrętnych kółek, ale duże i pompowane. I na pewno 4 kółka. Niekoniecznie 3 funkcyjny choć to się okaże jak zobaczę fotelik który mamy dostać. Na kupno wózka przez dziadków nie liczę chociaż może jakąś kaskę rzucą... Jednak jak zawszę wolę liczyć na siebie...
A jaki Wy wybraliście?
Kakusia załóż wątek dla mamuś bo chyba zanudzimy staraczki co? Ale na tytuł pomysłu nie mam

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
CZEŚĆ dziewczynki
Gabisun i Pomidorko GRATULACJE!!!
Nie pisałam, ponieważ byłam od 23 do dziś w Atenach u mamy na świeta;-)
Ateny to miasto moloch i oczywiście wszystkiego nie zwiedziliśmy
Przeprosze WAS, że tak o sobie, ale...
okres miałam mieć 28, 29.... w sobote robiłam test i wyszła mi taka bladziuchna kreseczka jak Pomidorce;-) Testu drugiego nie kupowałam w atenach, ale za to dziś kupiłam i jutro z samego rańca zrobie i zamelduje...Miałam plamienie, bóle podbrzusza w 20dc potem to ustąpiło i nie ma zadnych oznach przychodzącej miesiączki. Są za do wielkie cycuszki i duużymi brodawkami Mój mąż sie śmieje, że mi chyba ktoś długo je ściskał....ZOBACZYMY JUTRO;-)
no to ja trzymam kciuki ale raczej skłonna jestem już gratulować Poczekam jednak do jutra Ale super że mamy wysyp II
Kto jeszcze testuje w najbliższym czasie??

Michaś
Stary 2009-12-29, 18:57   #3955
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej mi się zdaje, że dla niego najlepszym rozwiązaniem by było jakby zostało jak jest... Coś czuję, że nie będzie z remontu zadowolony, bo chcemy 2 pokoje (w tym jego) na raz zrobić a wtedy z mebli będzie musiał pozabierać wszystko... Niby spoko facet i na poziomie ale rozmawiać z nim jakoś na ten temat nie mam ochoty... Mało kontaktowy jest...

Co do wózka.. Nie chcę skrętnych kółek, ale duże i pompowane. I na pewno 4 kółka. Niekoniecznie 3 funkcyjny choć to się okaże jak zobaczę fotelik który mamy dostać. Na kupno wózka przez dziadków nie liczę chociaż może jakąś kaskę rzucą... Jednak jak zawszę wolę liczyć na siebie...
A jaki Wy wybraliście?
Kakusia załóż wątek dla mamuś bo chyba zanudzimy staraczki co? Ale na tytuł pomysłu nie mam
Lindsley no jakiegoś opornego masz tego teścia... na mojego też mogłabym ponarzekać, ale na szczęście mamy swoje M i nic Mu do tego.
Co do wózka uparłam się na przednie skrętne bo dość napatrzyłam się jak kobiety dźwigają wózkiem żeby skręcić. A wybraliśmy polskiego Tako Jumper X (z dużymi kołami)

Co do wątku to jak wymyślimy sensowną nazwę to założymy choć odrazu mówię, ja tak bardzo doświadczona w forum nie jestem, wiele rzeczy nie umiem, nie wiem czy dobrym pomysłem jest powierzanie akurat mnie tego

Mpik trzymam przeogromne kciuki i nic a nic nie zapeszam, ale byłoby extra gdybyś ujrzała swoje II kreseczki

Nasza Córunia

Stary 2009-12-29, 19:00   #3956
aldii
Zakorzenienie

Lindsley dobrze, ze wizyta u gina przebiegla bezstersowo
Weruczku czekamy na Ciebie
Lenko mialam racje, ze trzeba bylo ja od razu palnac w leb KRETYNKA !!
Scio i Wam sie kochana uda Kciukasy za wizyte u ginka i czekamy na wiesci
Awenturyn A od czego to zalezy czy sie zdecydujesz na zabieg, czy nie ? I kto wtedy zostanie z mlodym ? Bedziesz mogla chociaz w takiej sytuacji liczyc na mame ?
Tity Sensuel i Pyska sa ze mna na mamusiowym.Juz kiedys mowilam Sensuel, ze staraczki o nia pytaja...musze teraz pogonic Pysie zeby sie odezwala
Zgadnij
Ollliwko a ktory to dzien cyklu ?
Anessa noooo odezwalas sie.Juz kilka ray sie o Ciebie dopytywalam i zastanawial sie, gdzie Cie znowu wcielo - Ty niedobra Gratuluje zakupu wymarzonych 4katow.No i fantastycznie, ze TZ zaczyna mowic o dzidzi
Lolota mi sie wydaje, ze za szybko test zrobilas...
Marthinisa moze owu byla w czasie tych 2 dni kiedy zrobilas przerwe...
Gabisun widzialam Cie wlasnie na styczniowkach

Lindsley czyn ta powinnosc i zaloz watek mamusiowy naszych starczek.Na nim bedziemy pisac o naszych brzucholkach, a tu o zwyklych codziennych sprawach, co by innym nie robic przykrosci !!!!!!
Stary 2009-12-29, 19:07   #3957
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Lindsley czyn ta powinnosc i zaloz watek mamusiowy naszych starczek.Na nim bedziemy pisac o naszych brzucholkach, a tu o zwyklych codziennych sprawach, co by innym nie robic przykrosci !!!!!!
Podajcie mi jakiś fajny tytuł to z przyjemnością założę Ja to weny do takich rzeczy nie mam

Dopadła mnie zgaga..

Michaś
Stary 2009-12-29, 19:09   #3958
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Kakusia, to zaszalałaś...
A moja siostra nieraz do mnie z takimi przykrymi tekstami wyskakiwała, więc się przyzwyczaiłam. Chociaż był czas, że miałyśmy naprawdę fajny kontakt. Nie wiem co jej odbiło.

Mpik82, gratuluję Ale Ci fajnie...

lindsley, ja dziś kupiłam test, ale się boję jak cholera. Miałam @ wcześniej niż dziewczyny, więc powinno coś już wyjść, ale boję się że nic z tego nie będzie A wszystkim dziewczynom się w tym miesiącu udaje. Mam 32dc i od tygodnia bóle brzucha na @ więc czekam, aż przyjdzie... Miałam nie testować, ale luteina mi się kończy i wolałabym jej nie odstawiać tak nagle w razie ciąży:/

aldii, nic nie poradzę, może dorośnie jeszcze szkoda mi tylko było bo nie mogłam się siostrzeńcem za bardzo nacieszyć..
Stary 2009-12-29, 19:15   #3959
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
lindsley, ja dziś kupiłam test, ale się boję jak cholera. Miałam @ wcześniej niż dziewczyny, więc powinno coś już wyjść, ale boję się że nic z tego nie będzie A wszystkim dziewczynom się w tym miesiącu udaje. Mam 32dc i od tygodnia bóle brzucha na @ więc czekam, aż przyjdzie... Miałam nie testować, ale luteina mi się kończy i wolałabym jej nie odstawiać tak nagle w razie ciąży:/
Ja też miałam bóle brzucha jak na @ a @ nie przyszła... Z testem się ociągałam chyba do 39dc bo czekałam na testy z all ale zamówiłam je dopiero w 36dc bo (ale ja głupia byłam) nie wpadłam na to że w ciąży mogę być skoro się nie staramy... Dopiero siostra mnie uświadomiła... Więc trzymam kciuki za II

Michaś
Stary 2009-12-29, 19:26   #3960
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Czekam na wątek

Lindsley, ano zrobiłam, nie rozmawiam z babcia i się do niej nie uśmiecham Teraz jak wróci do siebie to mi pupsko obsmaruje Ja się tym nie martwie, ale mama już ma swoją teorie

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości