Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-29, 19:26   #3961
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ja też miałam bóle brzucha jak na @ a @ nie przyszła... Z testem się ociągałam chyba do 39dc bo czekałam na testy z all ale zamówiłam je dopiero w 36dc bo (ale ja głupia byłam) nie wpadłam na to że w ciąży mogę być skoro się nie staramy... Dopiero siostra mnie uświadomiła... Więc trzymam kciuki za II
Mnie nie boli non stop, tylko co jakiś czas mam takie bóle, kłuje mnie też często prawy jajnik i już się nakręcam że to jakieś torbiele czy coś No i mimo, że brałam leki na owulkę to boję się kolejnego mega-długiego cyklu..

aha, ten test co kupiłam to UNITEST, miała któraś z was taki?? chciałam pink test, ale nie było:/
Stary 2009-12-29, 19:34   #3962
gabisun
Zakorzenienie

Mpik to ja mocno trzymam kciukasy, tylko nie trzymaj nas w niepewności długo tylko od razu z rańca nam pisz już się pomału cieszę. cos ostatnio wysyp tych bladziochów

Aldii ja od dawna was podczytuję teraz jakos częściej bo sprawdzałam co z zeberką, śliczny ten jej Piotruś

Lenka jak ona ma 20 lat to pewnie nie planowała dziecka i na siłe próbuje udowodnic że jest lepsza bo już ma, a ty jeszcze nie ehhh...
już niedługo będziesz cieszyć się swoim brzdącem, dopiero wtedy ją będzie zżerąć jest jeszcze młoda i głupia, może jej przejdzie jak dorośnie

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 19:41   #3963
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Lenko, Mpik

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 19:47   #3964
klikowa09
BAN stały

http://bobovita.com.pl/fotogaleria.p...O&sys_id=36365
zaglosujcie na moja niuncie
klikowa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 20:00   #3965
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ollliwko a ktory to dzien cyklu ?
23 dc , możliwe ,że dopiero teraz owulacja? dodam ,że mam cykle 40 i ponad dniowe

scio http://www.allegro.pl/item784730274_784730274.html takie kupiłam

ale mnie brzuch pobolewa od jakiegoś już czasu , tak mocno ,że chodzić nie mogę... boję się ,że to może być jakieś zapalenie przydatków czy coś..
Stary 2009-12-29, 20:06   #3966
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
23 dc , możliwe ,że dopiero teraz owulacja? dodam ,że mam cykle 40 i ponad dniowe

ale mnie brzuch pobolewa od jakiegoś już czasu , tak mocno ,że chodzić nie mogę... boję się ,że to może być jakieś zapalenie przydatków czy coś..
mam takie same testy w domu

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 20:06   #3967
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Mnie nie boli non stop, tylko co jakiś czas mam takie bóle, kłuje mnie też często prawy jajnik i już się nakręcam że to jakieś torbiele czy coś
Lenko ja mam też tak i to wcale nie musi być torbiel...przestań tak myśleć!!! a z lutką to ja mam takie doświadczenia ze brałam ja na wywołanie okresu i dostałam go dopieor po jej odstawieuni nadrugi dzien jednak,,,
teraz tez powinnam brać lekarz mi przepisał, ale jak byłam w Grecji to jakos mi to nie wychodziło i wziłełam może ze 3 razy..zapominało mi się..
Co do testow to ja dzis kupiłam bobo-test, ale mysle ze jesli wyjdą II krechy choc i blade to bedzie fajnie
Mój Men mówi, ze to dziwne, że jeśli jestem naprawde w ciąży to on jest nieusatsfakcjonowany poniewaz to nasz pierwszy cykl i czyżby nie musiał się już wiecej starać... Bo staranie jest taakie Przyjmne
Stary 2009-12-29, 20:09   #3968
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Mój Men mówi, ze to dziwne, że jeśli jestem naprawde w ciąży to on jest nieusatsfakcjonowany poniewaz to nasz pierwszy cykl i czyżby nie musiał się już wiecej starać... Bo staranie jest taakie Przyjmne
Ale kto mu każe przestać sobie uprzyjemniać czas... No chyba, że Ty nie będziesz miała ochoty... My to chyba nie pamiętamy już co i jak... Ale może po kuracji lekami sobie przypomnimy:brz ydal:

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 20:16   #3969
aldii
Zakorzenienie

Po raz kolejny sprawdzaja sie moje slowa o wysypie II kreseczek
Mpik ja juz dzis gratuluje
Gabisun Piotrus czadowy i jaki podobny do Zebci
Ollliwko przy twoich meeega dlugich cyklach, to jak najbardziej
Klikowa sliczna cora - glosik polecial

Lindsley co do 2 watku to moze taki tytul jak tu: Planowanie dzidzi na rok 2010 - przyszle mamusie, lub Planowanie dzidzi na rok 2010 - te z nas, ktore juz czekaja na maluszka

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-29 o 20:18
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 20:17   #3970
Tity
Zakorzenienie

Mpik82 no to daj znać raniutko Ale pewnie to jest to Ale wysyp mamy w grudniu

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 20:17   #3971
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ale kto mu każe przestać sobie uprzyjemniać czas... No chyba, że Ty nie będziesz miała ochoty... My to chyba nie pamiętamy już co i jak... Ale może po kuracji lekami sobie przypomnimy:brz ydal:
dobre masz racje brzydal z niego hehe
Test juz czeka na użycie ranne Już mame poinformowałam,że jutro jej obwieszcze nowine...czy się potwierdzi.. bo teraz jak u niej byłami robiłąm test w sobote, gdzie wyszła bladziuchna kreseczka, to już ją troszke przygotowałam do bycia BABCIĄ troszke nie uwierzyła i śmiała się, że mam urojoną i że już żal jej mojego Mena...bo będe marudna ehhe
Stary 2009-12-29, 20:18   #3972
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

MPik, ja w tamtym cyklu też miałam brać luteinę 10 dni, ale już w 8 dniu miałam plamienie i bóle brzucha, więc ginka kazała mi luteinę odstawić, zaraz potem dostałam okres. Jutro mam ostatnie tabletki luteiny wziąć. A teraz to się martwię że test jakiś tani rossmannowy kupiłam

A Twój TŻ to się pewnie ogromnie ucieszył
Stary 2009-12-29, 20:24   #3973
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
MPik, ja w tamtym cyklu też miałam brać luteinę 10 dni, ale już w 8 dniu miałam plamienie i bóle brzucha, więc ginka kazała mi luteinę odstawić, zaraz potem dostałam okres. Jutro mam ostatnie tabletki luteiny wziąć. A teraz to się martwię że test jakiś tani rossmannowy kupiłam

A Twój TŻ to się pewnie ogromnie ucieszył
To jutro robimy razem testowanko?Ja testuje jutro przed 6.00 bo mój Tż idzie do pracy(ja mam wolne do 4I) i chce to zrobić jak on będzie przy mnie Cieszy się
Ja sobie ubzdurałam, ze to dziewuszka i cały czas mówie, że jest już z nami MILENKA-przytulałam sie właśnie w dni na dziewczynke, więc może...bardzo bym chciała..
Co do testu to Każdy jest dobryjak wyjdzie kreseczka to już dobry znak)))-zobaczysz będzie dobrze
Stary 2009-12-29, 20:27   #3974
Pomidora
Zakorzenienie

Dziewuszki, ja to chciałam wam wszem i wobec ogłosić, ze ja nie mam najmniejszego zamiaru uciekać z tego forum, chyba żebyście mnie miotłami przepędziły No.

Kretencjo, a jak długo będziecie na decyzję w sprawie kredytu jeszcze czekać? Dobrze, że kupujesz testy, zawsze można sprawdzić, kiedy rzeczywiście powinna być owu

Marthinisa, największe objawy owulacji czasami występują tak 2 dni przed nią samą. Czasem jest tak, że tu dopiero owulacja, a śluz wcale nie taki jak powinien. Ja tak miałam i na to pomógł wiesiołek. Bo jak w czasie owulacji te biedne plemniki mają się przedrzeć dalej, jak już po śluzie jest?

Lindsley, teść jakiś niepoważny jest! Przecież nie dość, że wykładacie na remont ze swoich pieniędzy i upiększacie mieszkanie, to jeszczeiw wiadomo, że już byście chcieli przystosowywać mieszkanie do potrzeb nowego członka rodziny, a on swoich rzeczy nie zabrał No po prostu skandal! A z tym porozumiewaniem się w rodzinie, to mój miał podobnie - u niego się nie rozmawiało. Ale ja trochę przez te kilka lat małżeństwa przeinaczyłam tę rodzinkę

Kakusia, ale ślicznie u was to wyszło z tym wyluzowaniem

Gabisun, mam nadzieję, że dzielna byłaś u dentysty

Lenko, ziółka nie powinny kolidować. Nie działają tak mocno. A na all trzeba wpisać po prostu zioła o. Sroki i są one opisane, że na owulację Znajdziesz bez problemu.

Mpik82, trzymam kciuki i czekam na wrześniowym wątku

Cytat:

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Dziewuszki, ja to chciałam wam wszem i wobec ogłosić, ze ja nie mam najmniejszego zamiaru uciekać z tego forum, chyba żebyście mnie miotłami przepędziły No.

Kretencjo, a jak długo będziecie na decyzję w sprawie kredytu jeszcze czekać? Dobrze, że kupujesz testy, zawsze można sprawdzić, kiedy rzeczywiście powinna być owu

Marthinisa, największe objawy owulacji czasami występują tak 2 dni przed nią samą. Czasem jest tak, że tu dopiero owulacja, a śluz wcale nie taki jak powinien. Ja tak miałam i na to pomógł wiesiołek. Bo jak w czasie owulacji te biedne plemniki mają się przedrzeć dalej, jak już po śluzie jest?

Lindsley, teść jakiś niepoważny jest! Przecież nie dość, że wykładacie na remont ze swoich pieniędzy i upiększacie mieszkanie, to jeszczeiw wiadomo, że już byście chcieli przystosowywać mieszkanie do potrzeb nowego członka rodziny, a on swoich rzeczy nie zabrał No po prostu skandal! A z tym porozumiewaniem się w rodzinie, to mój miał podobnie - u niego się nie rozmawiało. Ale ja trochę przez te kilka lat małżeństwa przeinaczyłam tę rodzinkę

Kakusia, ale ślicznie u was to wyszło z tym wyluzowaniem

Gabisun, mam nadzieję, że dzielna byłaś u dentysty

Lenko, ziółka nie powinny kolidować. Nie działają tak mocno. A na all trzeba wpisać po prostu zioła o. Sroki i są one opisane, że na owulację Znajdziesz bez problemu.

Mpik82, trzymam kciuki i czekam na wrześniowym wątku Ale będzie wysyp!

Ollliwko, jeżeli masz takie długie cykle, to owulacja może być rzeczywiście dopiero teraz. Owulacja najczęściej występuje 14 dni przed @.

A ja dziś kupiłam sobie bluzeczkę na Sylwka I akurat trafiłam na promocję, bardzo się z tego powodu cieszę Nie mogę uwierzyć, że Sylwester już pojutrze. Muszę sobie Piccolo kupić

Coś mi się zepsuło i dwa razy wysłało wiadomość :/

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2009-12-29 o 20:29
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 20:30   #3975
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
To jutro robimy razem testowanko?Ja testuje jutro przed 6.00 bo mój Tż idzie do pracy(ja mam wolne do 4I) i chce to zrobić jak on będzie przy mnie Cieszy się
Ja sobie ubzdurałam, ze to dziewuszka i cały czas mówie, że jest już z nami MILENKA-przytulałam sie właśnie w dni na dziewczynke, więc może...bardzo bym chciała..
Co do testu to Każdy jest dobryjak wyjdzie kreseczka to już dobry znak)))-zobaczysz będzie dobrze
Mpik, ja też testuję ok. 6.00 rano, bo na 7.00 idziemy do pracy A mąż też na to testowanie bardzo czeka, nie wiem czy mi da samej do łazienki wejść Też nam się marzy dziewczynka

Pomidorka, sprawdzałam na allegro, może kupię na dniach te ziółka, jak @ przyjdzie
Stary 2009-12-29, 20:37   #3976
Ollliwka
Zakorzenienie

lenka , mpik a kiedy dacie Nam znać po testowaniu?
Stary 2009-12-29, 20:38   #3977
Pomidora
Zakorzenienie

To rano będę z ciekawości pękać i szybko kompa włączać, żeby przeczytać nowiny A co do testów, to nie przejmujcie się, czy firmowe czy nie. Mi test niby firmowy "Amil" wyszedł dużo słabiej niż test, który produkuje sama apteka, w której kupowałam A ten drugi kupowałam ze sceptycznym nastawieniem. Nie ma znaczenia chyba firma tylko czułość testu. Oby jutrzejsze były czułe i pokazały dwie krechy A raczej cztery, bo dla obu

28.09.2014

Stary 2009-12-29, 20:42   #3978
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
To rano będę z ciekawości pękać i szybko kompa włączać, żeby przeczytać nowiny A co do testów, to nie przejmujcie się, czy firmowe czy nie. Mi test niby firmowy "Amil" wyszedł dużo słabiej niż test, który produkuje sama apteka, w której kupowałam A ten drugi kupowałam ze sceptycznym nastawieniem. Nie ma znaczenia chyba firma tylko czułość testu. Oby jutrzejsze były czułe i pokazały dwie krechy A raczej cztery, bo dla obu
No koniecznie cztery

Ja niestety nagminnie się spóźniam do pracy kiedy mam na rano (jutro 7-15.00) więc rano na pewno nie zajrzę, a po pracy zakupy, więc ok 17.00 się odezwę Mam tylko nadzieję, że w dobrym nastroju..

Sorry że tak wam marudzę
Stary 2009-12-29, 20:50   #3979
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
jak tylko mąż wyjdzie do pracy czyli włączam kompa o 6.10 i melduje
wlaśnie sobie włączyłam kalkulator porodu i wychodzi jakos 8-10 Września heh

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Pomodorko- ty pracujesz w szkole?
Bo ja tak i tak sobie myśle co tu zrobić aby nie stracić nadgodzin... bo jak będe pracować tylko na etat to lipa i potem jak wezma średnią z 12 miesięcy to będzie bardzo malutko na wypłatę
Ja pracuje dokładnie w internacie i pracuje tez w godzinach do 1.30 w nocy i nie uśmiecha mi się to............
hm...co radzicie PANIE nauczycielki???hehe
Stary 2009-12-29, 20:51   #3980
aldii
Zakorzenienie

Lenko do 17 to my tu uschniemy
Pomi juz dzis jadna ze styczniowych z wielkim pisala, ze sa juz mamuski wrzesniowo-pazdziernikowe
Mpik w ciazy praca w h nocnych jest zakazana

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-29 o 20:53
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 20:55   #3981
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenko do 17 to my tu uschniemy
sorry
Stary 2009-12-29, 20:57   #3982
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Mpik w ciazy praca w h nocnych jest zakazana
tak wiem to doskonale,,,
i właśnie myśle co tu zrobić bo jak nie bede pracować w nocy to mi ucieknie czasem 9h a to jest 100zł do wypłaty,,, w tygodniu.. i czasem mniej w miesiacu o 400zł...
a tu średnia z nadgodzin mi się bedzie liczyć.. czy Panie Nauczycielki mowia dyr o ciązy? czy ida na zwolnienie?bo teraz mozna chyba byc przez cala ciaze na zwolnieniu , czy nie?
Stary 2009-12-29, 21:02   #3983
aldii
Zakorzenienie

Mpik mozna byc na zwolnieniu przez cala ciaze Kiedys mozna bylo bodajze od 3 m-ca, a teraz mozna cala
Stary 2009-12-29, 21:15   #3984
Pomidora
Zakorzenienie

Mpik82, mi lekarz polecił od razu iść na zwolnienie, więc jak najszybciej idę do lekarza po zaświadczenie, od razu mówię dyrce o ciąży (jak dostanę zaświadczenie), bo tylko najbliższe 2 tyg. będę pracować, a po feriach od razu idę na zwolnienie. Zamknę semestr i sajonara Nie będzie mi żal, bo atmosfera nie jest jakaś super fajna,a ja w domu nigdy się nie nudzę

28.09.2014

Stary 2009-12-29, 21:16   #3985
abz
Zakorzenienie

Cytat:
okres miałam mieć 28, 29.... w sobote robiłam test i wyszła mi taka bladziuchna kreseczka jak Pomidorce;-) Testu drugiego nie kupowałam w atenach, ale za to dziś kupiłam i jutro z samego rańca zrobie i zamelduje...Miałam plamienie, bóle podbrzusza w 20dc potem to ustąpiło i nie ma zadnych oznach przychodzącej miesiączki. Są za do wielkie cycuszki i duużymi brodawkami Mój mąż sie śmieje, że mi chyba ktoś długo je ściskał....ZOBACZYMY JUTRO;-)
będzie wysyp || jak nic! (szkoda, że u mnie |)

Cytat:
lindsley, ja dziś kupiłam test, ale się boję jak cholera. Miałam @ wcześniej niż dziewczyny, więc powinno coś już wyjść, ale boję się że nic z tego nie będzie A wszystkim dziewczynom się w tym miesiącu udaje. Mam 32dc i od tygodnia bóle brzucha na @ więc czekam, aż przyjdzie... Miałam nie testować, ale luteina mi się kończy i wolałabym jej nie odstawiać tak nagle w razie ciąży:/
czekamy...

Cytat:
A ja dziś kupiłam sobie bluzeczkę na Sylwka I akurat trafiłam na promocję, bardzo się z tego powodu cieszę Nie mogę uwierzyć, że Sylwester już pojutrze. Muszę sobie Piccolo kupić

Coś mi się zepsuło i dwa razy wysłało wiadomość :/
fajnie, bo ja nie mam się w co ubrać

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 21:29   #3986
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Mpik82, mi lekarz polecił od razu iść na zwolnienie, więc jak najszybciej idę do lekarza po zaświadczenie, od razu mówię dyrce o ciąży (jak dostanę zaświadczenie), bo tylko najbliższe 2 tyg. będę pracować, a po feriach od razu idę na zwolnienie. Zamknę semestr i sajonara Nie będzie mi żal, bo atmosfera nie jest jakaś super fajna,a ja w domu nigdy się nie nudzę
jeśli tak to bierz zwolnienie 1lutego,,, to wtedy wydłuży ci się czas urlopu o dwa tygodnie!!!!!!!!!!!!!!!!! ! jak w wakacje weźmiesz L4 to o kolejne tygodnie i w sumie do 8 tyg więcej!!!
Art. 66. 1. W razie niewykorzystania urlopu wypoczynkowego w całości lub części w okresie ferii szkolnych z powodu niezdolności do pracy wywołanej chorobą lub odosobnieniem w związku z chorobą zakaźną, urlopu macierzyńskiego, odbywania ćwiczeń wojskowych albo krótkotrwałego przeszkolenia wojskowego - nauczycielowi przysługuje urlop w ciągu roku szkolnego, w wymiarze uzupełniającym do 8 tygodni. Urlop uzupełniający w ciągu roku szkolnego przysługuje również dyrektorowi i wicedyrektorowi szkoły, którzy na polecenie lub za zgodą organu prowadzącego szkołę nie wykorzystali urlopu w czasie ferii szkolnych z powodu wykonywania zadań zleconych przez ten organ lub prowadzenia w szkole inwestycji albo kapitalnych remontów.
Stary 2009-12-29, 21:29   #3987
gabisun
Zakorzenienie

Lenka, Mpik trzymam mocno kciuki, ale byłby fajny wysyp.
Mpik ja cos wiem o bladych kreseczkach, na moim pierwszym teście to tylko ja ją widziałam
Lenko nie wiem jak ja do tej 17 wytrzymam kochana z całego serduszka życzę ci powodzenia. Nie będę nakręcać objawami, ja też miałam bóle podbrzusza ale równie dobrze mogą one oznaczać zbliżającą się @ jak i ciążę
Aldii na pewno jego widok wynagrodził jej to co przeszła, tak długo trzymali ją w niepewności
Pomidorka oczywiście, że byłam dzielna i od razu spytałam o znieczulenie
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 21:31   #3988
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
będzie wysyp || jak nic!
no mam taką nadzieje;-) eheh- choć nie ukrywam, że się boją ciąży,,,:brzyda l:
Stary 2009-12-29, 21:35   #3989
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Gabisun, kochana dziękuję. Nie wiem czemu, ale mam przeczucie, że limit II kreseczek już się wyczerpał i moich nie będzie

Chyba się położę spać, bo za dużo o tym dzisiaj myślę.. A rano wstaję przed 6.00.
I tyle nauki przede mną w tym tygodniu, muszę nadrobić zaległości..
Stary 2009-12-29, 21:39   #3990
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Ja swoje przeinaczanie nieźle odchorowałam (rok) i dziękuję już bardzo... Nie wolno mi się teraz denerwować... Może w Sylwestra (bo będzie miał wolne) Tz pogada z tatą o remoncie i zobaczymy co on na to... Ale i tak będzie, że to jakieś moje wymysły... Przecież wszyscy mogą mieć super w domu a my możemy mieć tak jak on urządził 20lat temu

Co do Sylwka to my nawet planów nie mamy. Posiedzimy we 4 w domku, ja to mam takie dołki ostatnio, że chętnie bym przespała kilka dni... A jutro dzień będzie się dłużył bo muszę rano wstać i zawieźć Tz do pracy...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości