|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
No i mimo, że brałam leki na owulkę to boję się kolejnego mega-długiego cyklu..aha, ten test co kupiłam to UNITEST, miała któraś z was taki?? chciałam pink test, ale nie było:/
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik to ja mocno trzymam kciukasy, tylko nie trzymaj nas w niepewności długo tylko od razu z rańca nam pisz
![]() Aldii ja od dawna was podczytuję teraz jakos częściej bo sprawdzałam co z zeberką, śliczny ten jej Piotruś Lenka jak ona ma 20 lat to pewnie nie planowała dziecka i na siłe próbuje udowodnic że jest lepsza bo już ma, a ty jeszcze nie ehhh... już niedługo będziesz cieszyć się swoim brzdącem, dopiero wtedy ją będzie zżerąć jest jeszcze młoda i głupia, może jej przejdzie jak dorośnie ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- |
|
|
|
#3963 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lenko, Mpik
|||||||||||||||||||||
|
|
#3964 |
|
BAN stały
|
http://bobovita.com.pl/fotogaleria.p...O&sys_id=36365
zaglosujcie na moja niuncie |
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
23 dc , możliwe ,że dopiero teraz owulacja? dodam ,że mam cykle 40 i ponad dniowe
![]() scio http://www.allegro.pl/item784730274_784730274.html takie kupiłam ale mnie brzuch pobolewa od jakiegoś już czasu , tak mocno ,że chodzić nie mogę... boję się ,że to może być jakieś zapalenie przydatków czy coś..
|
#3966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz tez powinnam brać lekarz mi przepisał, ale jak byłam w Grecji to jakos mi to nie wychodziło i wziłełam może ze 3 razy.. zapominało mi się..Co do testow to ja dzis kupiłam bobo-test, ale mysle ze jesli wyjdą II krechy choc i blade to bedzie fajnie Mój Men mówi, ze to dziwne, że jeśli jestem naprawde w ciąży to on jest nieusatsfakcjonowany poniewaz to nasz pierwszy cykl i czyżby nie musiał się już wiecej starać... Bo staranie jest taakie Przyjmne
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie pamiętamy już co i jak... Ale może po kuracji lekami sobie przypomnimy :brz ydal:
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Po raz kolejny sprawdzaja sie moje slowa o wysypie II kreseczek
![]() Mpik ja juz dzis gratuluje ![]() Gabisun Piotrus czadowy i jaki podobny do Zebci ![]() Ollliwko przy twoich meeega dlugich cyklach, to jak najbardziej Klikowa sliczna cora - glosik polecial Lindsley co do 2 watku to moze taki tytul jak tu: Planowanie dzidzi na rok 2010 - przyszle mamusie, lub Planowanie dzidzi na rok 2010 - te z nas, ktore juz czekaja na maluszka Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-29 o 20:18 |
|
|
|
#3971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masz racje brzydal z niego heheTest juz czeka na użycie ranne Już mame poinformowałam,że jutro jej obwieszcze nowine...czy się potwierdzi.. bo teraz jak u niej byłami robiłąm test w sobote, gdzie wyszła bladziuchna kreseczka, to już ją troszke przygotowałam do bycia BABCIĄ![]() i że już żal jej mojego Mena...bo będe marudna ehhe![]()
|
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
MPik, ja w tamtym cyklu też miałam brać luteinę 10 dni, ale już w 8 dniu miałam plamienie i bóle brzucha, więc ginka kazała mi luteinę odstawić, zaraz potem dostałam okres. Jutro mam ostatnie tabletki luteiny wziąć. A teraz to się martwię że test jakiś tani rossmannowy kupiłam
A Twój TŻ to się pewnie ogromnie ucieszył
|
#3973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszy się![]() Ja sobie ubzdurałam, ze to dziewuszka i cały czas mówie, że jest już z nami MILENKA -przytulałam sie właśnie w dni na dziewczynke, więc może...bardzo bym chciała..Co do testu to Każdy jest dobry jak wyjdzie kreseczka to już dobry znak )))-zobaczysz będzie dobrze
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, ja to chciałam wam wszem i wobec ogłosić, ze ja nie mam najmniejszego zamiaru uciekać z tego forum, chyba żebyście mnie miotłami przepędziły
No.Kretencjo, a jak długo będziecie na decyzję w sprawie kredytu jeszcze czekać? Dobrze, że kupujesz testy, zawsze można sprawdzić, kiedy rzeczywiście powinna być owu Marthinisa, największe objawy owulacji czasami występują tak 2 dni przed nią samą. Czasem jest tak, że tu dopiero owulacja, a śluz wcale nie taki jak powinien. Ja tak miałam i na to pomógł wiesiołek. Bo jak w czasie owulacji te biedne plemniki mają się przedrzeć dalej, jak już po śluzie jest? ![]() Lindsley, teść jakiś niepoważny jest! Przecież nie dość, że wykładacie na remont ze swoich pieniędzy i upiększacie mieszkanie, to jeszczeiw wiadomo, że już byście chcieli przystosowywać mieszkanie do potrzeb nowego członka rodziny, a on swoich rzeczy nie zabrał No po prostu skandal! A z tym porozumiewaniem się w rodzinie, to mój miał podobnie - u niego się nie rozmawiało. Ale ja trochę przez te kilka lat małżeństwa przeinaczyłam tę rodzinkę ![]() Kakusia, ale ślicznie u was to wyszło z tym wyluzowaniem Gabisun, mam nadzieję, że dzielna byłaś u dentysty ![]() Lenko, ziółka nie powinny kolidować. Nie działają tak mocno. A na all trzeba wpisać po prostu zioła o. Sroki i są one opisane, że na owulację Mpik82, trzymam kciuki i czekam na wrześniowym wątku Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Dziewuszki, ja to chciałam wam wszem i wobec ogłosić, ze ja nie mam najmniejszego zamiaru uciekać z tego forum, chyba żebyście mnie miotłami przepędziły No.Kretencjo, a jak długo będziecie na decyzję w sprawie kredytu jeszcze czekać? Dobrze, że kupujesz testy, zawsze można sprawdzić, kiedy rzeczywiście powinna być owu Marthinisa, największe objawy owulacji czasami występują tak 2 dni przed nią samą. Czasem jest tak, że tu dopiero owulacja, a śluz wcale nie taki jak powinien. Ja tak miałam i na to pomógł wiesiołek. Bo jak w czasie owulacji te biedne plemniki mają się przedrzeć dalej, jak już po śluzie jest? ![]() Lindsley, teść jakiś niepoważny jest! Przecież nie dość, że wykładacie na remont ze swoich pieniędzy i upiększacie mieszkanie, to jeszczeiw wiadomo, że już byście chcieli przystosowywać mieszkanie do potrzeb nowego członka rodziny, a on swoich rzeczy nie zabrał No po prostu skandal! A z tym porozumiewaniem się w rodzinie, to mój miał podobnie - u niego się nie rozmawiało. Ale ja trochę przez te kilka lat małżeństwa przeinaczyłam tę rodzinkę ![]() Kakusia, ale ślicznie u was to wyszło z tym wyluzowaniem Gabisun, mam nadzieję, że dzielna byłaś u dentysty ![]() Lenko, ziółka nie powinny kolidować. Nie działają tak mocno. A na all trzeba wpisać po prostu zioła o. Sroki i są one opisane, że na owulację Mpik82, trzymam kciuki i czekam na wrześniowym wątku Ale będzie wysyp!Ollliwko, jeżeli masz takie długie cykle, to owulacja może być rzeczywiście dopiero teraz. Owulacja najczęściej występuje 14 dni przed @. A ja dziś kupiłam sobie bluzeczkę na Sylwka ![]() Coś mi się zepsuło i dwa razy wysłało wiadomość :/ Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2009-12-29 o 20:29 |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mąż też na to testowanie bardzo czeka, nie wiem czy mi da samej do łazienki wejść Też nam się marzy dziewczynka![]() Pomidorka, sprawdzałam na allegro, może kupię na dniach te ziółka, jak @ przyjdzie
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
To rano będę z ciekawości pękać i szybko kompa włączać, żeby przeczytać nowiny
A co do testów, to nie przejmujcie się, czy firmowe czy nie. Mi test niby firmowy "Amil" wyszedł dużo słabiej niż test, który produkuje sama apteka, w której kupowałam A ten drugi kupowałam ze sceptycznym nastawieniem. Nie ma znaczenia chyba firma tylko czułość testu. Oby jutrzejsze były czułe i pokazały dwie krechy A raczej cztery, bo dla obu |
|
|
|
#3978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nagminnie się spóźniam do pracy kiedy mam na rano (jutro 7-15.00) więc rano na pewno nie zajrzę, a po pracy zakupy, więc ok 17.00 się odezwę Mam tylko nadzieję, że w dobrym nastroju..Sorry że tak wam marudzę
|
|
#3979 |
|
Rozeznanie
|
jak tylko mąż wyjdzie do pracy czyli włączam kompa o 6.10 i melduje
![]() wlaśnie sobie włączyłam kalkulator porodu i wychodzi jakos 8-10 Września heh---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Pomodorko- ty pracujesz w szkole? Bo ja tak i tak sobie myśle co tu zrobić aby nie stracić nadgodzin... bo jak będe pracować tylko na etat to lipa i potem jak wezma średnią z 12 miesięcy to będzie bardzo malutko na wypłatę Ja pracuje dokładnie w internacie i pracuje tez w godzinach do 1.30 w nocy i nie uśmiecha mi się to............ hm...co radzicie PANIE nauczycielki???hehe
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Lenko do 17 to my tu uschniemy
![]() Pomi juz dzis jadna ze styczniowych z wielkim pisala, ze sa juz mamuski wrzesniowo-pazdziernikowe ![]() Mpik w ciazy praca w h nocnych jest zakazana Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-29 o 20:53 |
|
|
|
#3982 |
|
Rozeznanie
|
tak wiem to doskonale,,,
i właśnie myśle co tu zrobić bo jak nie bede pracować w nocy to mi ucieknie czasem 9h a to jest 100zł do wypłaty,,, w tygodniu.. i czasem mniej w miesiacu o 400zł... a tu średnia z nadgodzin mi się bedzie liczyć.. czy Panie Nauczycielki mowia dyr o ciązy? czy ida na zwolnienie?bo teraz mozna chyba byc przez cala ciaze na zwolnieniu , czy nie?
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik82, mi lekarz polecił od razu iść na zwolnienie, więc jak najszybciej idę do lekarza po zaświadczenie, od razu mówię dyrce o ciąży (jak dostanę zaświadczenie), bo tylko najbliższe 2 tyg. będę pracować, a po feriach od razu idę na zwolnienie. Zamknę semestr i sajonara
Nie będzie mi żal, bo atmosfera nie jest jakaś super fajna,a ja w domu nigdy się nie nudzę
|
|
|
|
#3985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Art. 66. 1. W razie niewykorzystania urlopu wypoczynkowego w całości lub części w okresie ferii szkolnych z powodu niezdolności do pracy wywołanej chorobą lub odosobnieniem w związku z chorobą zakaźną, urlopu macierzyńskiego, odbywania ćwiczeń wojskowych albo krótkotrwałego przeszkolenia wojskowego - nauczycielowi przysługuje urlop w ciągu roku szkolnego, w wymiarze uzupełniającym do 8 tygodni. Urlop uzupełniający w ciągu roku szkolnego przysługuje również dyrektorowi i wicedyrektorowi szkoły, którzy na polecenie lub za zgodą organu prowadzącego szkołę nie wykorzystali urlopu w czasie ferii szkolnych z powodu wykonywania zadań zleconych przez ten organ lub prowadzenia w szkole inwestycji albo kapitalnych remontów.
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka, Mpik trzymam mocno kciuki, ale byłby fajny wysyp.
Mpik ja cos wiem o bladych kreseczkach, na moim pierwszym teście to tylko ja ją widziałam ![]() Lenko nie wiem jak ja do tej 17 wytrzymam kochana z całego serduszka życzę ci powodzenia. Nie będę nakręcać objawami, ja też miałam bóle podbrzusza ale równie dobrze mogą one oznaczać zbliżającą się @ jak i ciążę Aldii na pewno jego widok wynagrodził jej to co przeszła, tak długo trzymali ją w niepewności ![]() Pomidorka oczywiście, że byłam dzielna i od razu spytałam o znieczulenie
|
|
|
|
#3988 |
|
Rozeznanie
|
no mam taką nadzieje;-) eheh- choć nie ukrywam, że się boją ciąży,,,
:brzyda l:
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
Gabisun, kochana
Chyba się położę spać, bo za dużo o tym dzisiaj myślę.. A rano wstaję przed 6.00. I tyle nauki przede mną w tym tygodniu, muszę nadrobić zaległości..
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Sylwka to my nawet planów nie mamy. Posiedzimy we 4 w domku, ja to mam takie dołki ostatnio, że chętnie bym przespała kilka dni... A jutro dzień będzie się dłużył bo muszę rano wstać i zawieźć Tz do pracy...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

No i mimo, że brałam leki na owulkę to boję się kolejnego mega-długiego cyklu..

boję się ,że to może być jakieś zapalenie przydatków czy coś..
Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia

No po prostu skandal! A z tym porozumiewaniem się w rodzinie, to mój miał podobnie - u niego się nie rozmawiało. Ale ja trochę przez te kilka lat małżeństwa przeinaczyłam tę rodzinkę

:brzyda l: