|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
tak policzylam ile dobowo zjadla dzis Wercia i wyszlo mi 500ml
![]() w tym obiadek i deser........a jeszcze w zeszlym tygodniu tak ladnie jadla -wiecej mleka pila
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Uciekam spać. Kinga śpi od godziny, tż chrapie nieprzytomny w drugim pokoju, więc idę również przyłożyć głowę do poduszki.
Dobranoc |
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli siedze obok niego to nie zapinam go w pasy.
Cytat:
![]() _______________ Przepraszam dziewczyny, ze tak mało pisze ale cos mam zły humor. Zaczełam diete od wczoraj, mało jem, jestem ciagle głodna... a wiecie, ze jak człowiek głodny to zły Cały czas mysle o jedzeniu To kwestia mysle kilku dni, pozniej wszystko powinno wrocic do normy. Pije wode jak szalona ale i tak czuje głód. Mam nadzieje, ze dalej jestesmy umowione na wspolna walke z kilogramami?
|
|
|
#365 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a swoja droga, skoro to u szefa to mogliby sie mu poskarzyc ja mam lovi i jestem zadowolona bo to jedyna butelka, z ktorej moj maly pije ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- TZ jeszcze nie wrocil ![]() a ja czekam na popcorn
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie glodna baba to wsciekla baba ale glowa do gory Cass kilka dni i bedzie lepiej-organizm musi sie przyzwyczaic do mniejszych porcji jedzenia i mniej kalorii a wtedy zacznie siegac po zapasy czyt. tluszczyk i kg beda spadacpowiem ci ze ja teraz juz nie jestem taka zeswirowana na punkcie diety ale kiedys namietnie udzielalam sie na forum dietowym min. na watku "co dzis jadlam" i o owsiance bardzo uwazalam na to co jem-chodzi mi o jakosc jedzenia ,przestrzegalam zasade zeby na kolacje jesc bialko i ladnie trzymalam wage az do czasu jak zaszlam w ciaze........teraz powoli ,malymi krokami znowu ucze sie na nowo tamtych nawykow ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- ja juz sie zegnam -znowu mnie krzyz boli musze sie polozyc... chyba musze isc do lekarza z tym kregoslupem-pewnie od noszenia malej cos mi przeskoczylo
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się na nowym wątku
Tak intensywnie nadrabiam stary że umknęło mi że już powstał nowy....Nie wiem czy uda mi się nadrobić ale zawzięcie próbuję....Ciężko mi to niestety idzie bo jak to kiedyś eleeri powiedziała jestem ostatnio tak zmęczona ze zasnęłabym na głośniku na dyskotece![]() Z tego co wyczytałamto u Megi zle się dzieje 3mam bardzo za nich kciukiWyczytałam tez ze Marcelek Svinecki spadł z łózka- dobrze ze nic sie nie stało Ciekawa jestem tez jak nowy piesek Katarzynki ide dalej czytac moze się dowiem
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby się udało i złe samopoczucie minęło Edit: napisałam posta i mi go wcięło ![]() frida współczuję ![]() Kasiu ile lat ma ta kobieta? Czy lekarz się nie zainteresował i nie zauważył, że mała słabo przybiera?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-12-29 o 22:42 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#370 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz, może jakbyś moreli nie dała to czekałabyś z 7 dni Cytat:
![]() Ja miałam z Hippa. przepisałam tylko z książeczki te informacje, sama nie dawałam jeszcze gruszki.Cytat:
Wiem, że rozumiesz, bo jesteś rozsądną osobą, tak tylko chciałam pomarudzić
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ![]() Bo już się trochę zmartwiłam, że za jakąś nawiedzoną mnie wzięłaś
|
|
|
#372 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam Lovi i jestem baaardzo zadowolona, podobnie z innych rzeczy Canpola ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I oby sytuacja sie poprawila, bo chce cie czytac wiecej i czesciej
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-12-29 o 23:01 |
|||||
|
|
|
#373 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
katarzynko Ty jezdzilas juz w spacerowce, wiec napewno ze spiworem. jaki masz?
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
np serek wiejski
![]() ja tez swego czasu udzielalam sie w watku o odchudzaniu, ale glownie towarzysko i niezbyt sie naumialam, teraz tez chcialabym, bo bardzo lubie dziewczyny, ale zwyczajnie nie mam czasu. Poza tym Antonio zajmuje mnie bardziej, dlatego tez tutaj przebywam najczesciej.---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cass, jak praktycznie ma wygladac nasza walka z kilogramami? Oprocz odchudzania i wzajemnego wspierania mamy sie jakos wazyc/mierzyc tygodniowo? miesiecznie?
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-12-29 o 23:05 |
|
|
|
#375 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja sie juz zegnam - idziemy spac bo TZ rano wyjezdza
![]() a licze jeszcze na jakies szybkie kizi tak jak wczoraj ![]() dobranoc
|
|
#376 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi się nawet nie chce myśleć o metodach wychowawczych mojej (głównie) Mamy, bo mnie szlag trafia. Czasem jak mi się coś przypomni i opowiadam mężowi, to nie może uwierzyć, że tak można postępować On ma zupełnie inaczej Cytat:
Super
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiałki, ja uciekam spać, dobrej nocy
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam Was, ale od tyłu
![]() dziwnie się czyta - najpierw odpowiedzi, a potem szukam pytania najbardziej zafrasowały mnie odpowiedzi na temat depilacji - do końca nie wiedziałam o czym piszecie dzis już się szykowaliśmy się do wyjazdu, a jeszcze mieliśmy najazd gości - chrzestna Tomasza na jego półrocze (Tomasz kończy dziś 6 miesięcy) przyniosła kubek niekapek firmy Lovi "6+" - trzeba z niego ssać i jest regulacja przepływu i Tomasz już wypił dziś z niego trochę wody ------------------------- już widzę oczami wyobraźni ile naprodukujecie do 4 stycznia
|
|
#379 | |||
|
Zadomowienie
|
Hehe, dopiero co pisałam, że też takie mam
Tyle, że moje leżą nieużywane, w domu wydają mi się za grube, a na dwór też jakoś specjalnie nie przebieram.Cytat:
ja jeszcze nie doszłam do takich rarytasów A jak to podajesz? Po całym słoiczku, po pół oba? A po/przed pracą Mąż nie może wyjść z Wami choć na chwilkę na spacer i zostać z wózkiem przed sklepem? Ja mam Mini Electric Medeli, ale użyłam na razie dopiero ze trzy razy. Głośno działa, choć nie mam porównania z innymi w sumie.
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do siego roku Boj sie boj, czytania bedzie masa ![]() A ja chyba wroce do lektury, bo maz oglada film, a kizi juz bylo ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- p4w, ja sobie ulatwiam zycie i klikam na "ostatnia nieczytana wiadomosc watku" na pierwszej stronie naszego watku , chociaz dopiero od niedawna, bo najczesciej czytalam do tylu
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale miałam czytania,aż głowa boli
Spóźnione,ale szczere życzenia dla i jeszcze niespóźnione dla: c.d.n Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2009-12-30 o 01:23 |
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
Tak na początek to chciałam szybko złożyć naszym solenizantom życzenia!!! Duuuuo zdrówka, słodkich snów i samych uśmiechów na twarzyczkach! A teraz o wizycie u pediatry ... no więc pani dr popatrzyła na wyniki i stwierdziła, ze takie bakterie są we florze bakteryjnej i to nic niepokojącego ... na zatwardzenie dała syropek i tyle ... ogólnie to nie jestem zadowolona z wizyty - bo dalej nie wiem od czego te zielone kupki Jutro rehabilitacja to zapytam tej drugiej pani dr co sądzi o wynikach ![]() A teraz uciekam spać bo moi mężczyźni już dawno chrapią ... Bartek jest nieznośny bo rosną mu jedynki, a małż nie ma humoru bo idzie mu ząb mądrosci - ale w tym wieku??? ![]() dobranoc |
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- ja rowniez sie zegnam do jutra
|
|
#384 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No dooobra, wybaczamy ![]() Cytat:
Jak ja nie rozumiem takich ludzi... bez empatii, bez sumienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No coś Ty ![]() Cytat:
![]() I wzajemnie
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam i mi wcieło moje pisanie
Cytować nie będę,bo dużo by tego Czekoladko dla małża za rzucenie fajek.Ania cieszę się Skierka dużo zdrówka,a Amelka z tymi nóżkami boskaKatarzynko na fotce widać,że Laurka bardzo zaciekawiona pieskiem Magi gratulujemy pierwszego Maciusiowego ząbka.Mariola cieszę się,że godziny pracy Ci odpowiadają Cass Kubuś wymiata z tą pozycją Miramejku ![]() Jeszcze do Svinecki chciałam słówko szepnąć:cieszę się ze ta historia z Marcelkiem w szpitalu,dobrze się skończyła Widzę,że poruszałyscie temat noszenia na rękach przez innych członków rodziny np,dziadków i prasowania ubranek,więc i ja się wypowiem.Jeżeli chodzi o noszenie na rękach,to nie przeszkadza mi,byle by nie całowano mi dziecka po buzi.Teść miał w zwyczaju całowanie Bartosza po rączkach,ale po drugim razie zwróciłam mu uwagę,tym bardziej,że to nałogowy palacz jest,no a wiadomo gdzie te rączki później wędrują. Co do prasowania to-prasuję i prasować będę,bo ja pedantka na tym punkcie jestem(mamusie nie prasujące,nie brać tego do siebie ).Lubię jak jest wyprasowane,choć za samym prasowaniem nie przepadam .Wiem bez sensu,ale tak już mam .Co do świąt,to wszystko super Jak wcześniej pisałam po Wigilii u teściów,pojechalismy do moich rodziców.Przyznam że wcześniej się trochę obawiałam,bo zmiana otoczenia i spania-nie wiedziałam jak Bartosz zareaguje.Ale moje obawy były bezpodstawne,Bartosz szybko się zaklimatyzował,wszystkich czarował .W sobotę mamy już księdza po kolędzie. Dzisiaj była u mnie koleżanka i mówi mi że od jej brata synek(urodził się 16lipca)chodzi już w chodziku,bo ładnie na paluszkach już stoi Mój Bartosz też stoi jak się np.zaprze o mój brzuch,no ale bez przesady,przecież to jeszcze za wcześnie.Mam nadzieję,że nie zrobią tym krzywdy dziecku.To by było na tyle.Odezwę się później. Mam nadzieję,że już net będzie chodził-bo jakoś miejsca nie mogłam sobie znaleźć,nie wiedząc co u Was Dobranoc Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2009-12-30 o 00:55 |
|
|
|
#386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
----------------------------------------------------- przy takim tempie,sporo będzie do czytania ![]() Cytat:
aby nie było nic niefajnego w tych wynikach.To mówisz,że posiadasz dwoje ząbkujacych dzieci no nie powiem ciekawie masz---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Dzięki
|
||
|
|
|
#387 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mati dba o mamusię ![]() poszedł spać o 23 a nie o pólnocy ![]() ale co z tego ja zbudził się o 1 i po 3 po 3 wisiał przy cycu równe 25 min po czym sie odinstalował i juz myślałam że pójdzie spać, zgasiłam światło, a on zaczął wierzgać nogami ![]() myślałam żę mu gorąco więc go odkryłam, wierzgał prawie pół godziny więc wzięłam go na ręce - beknął, dodam że cały czas spał ![]() połozyłam - dalej wierzga no to mu zaczęłam masować brzuszek - nic, dalaj wierzga, bo godzinie wierzgania otworzył oczy ![]() no i po spaniu zmieniam mu majtki, a teraz leży obok i mnie zaczepia ![]() i pierdzi ale doszłam do wniosku, że już wolę jak idzie spać po północy i spi 4 godziny, niż jak idzie spać koło 23 i spi 2 ![]() Cytat:
no proszę, jaka mądra Cytat:
Cytat:
pytam, bo np. moja mama do teraz uważa, że mleko krowie jest zaraz po mleku matki najlepsze dla dziecka lepsze niż mleko modyfikowane - bo dla niej jest to mleko sztuczne ![]() ja też jestem wychowana na mleku w proszku - krowim ![]() a potem już na krowim z butelki ![]() tego to akurat nie rozumiem ![]() to jak dziecko ma poznawać świat ? Cytat:
szczególnie jak mama jest wegetarianką i mięsa nie serwuje ![]() Cytat:
i to w okresie świątecznym no ale dla niektórych tylko kasa się liczy Cytat:
![]() ja prać będę jutro, mam jeszcze do prania posłanie psa ach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#388 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
no i post przeładowany grafiką
![]() Cytat:
a ile dziecko w tym wieku powinno zjadać ? no tak, głodny Polak to zły Polak ![]() podziwiam ja to żadnej diety jakoś nie umiałam zastosować ![]() Cytat:
![]() dołączam się do pytania Cytat:
jakoś miałam wrażenie że to właśnie po tych morelach młody nie mógł zrobić kupy, no ale jest to moje odczucie dopiero po śliwkach w jeden dzień i jabłuszku na drugi dzień, ruszyło młodego a co do gruszki to u nas też nie podziałała, bo też dałam i zero efektów, choć pisało na słoiczku, że ma właściwości rozwalniające Cytat:
![]() Cytat:
no to ja się nie najem, będę głodna a jak będę głodna to nie zasnę ![]() i info umieszczać w podpisie ![]() albo Cass będzie wklejać na pierwszej stronie wątku Cytat:
daję po pół słoiczka oba, a jak małemu cos nie podchodzi to nawet nawet w trzech podejściach a tym że pierwszą porcję mieszam ze swoim mlekiem ![]() wtedy zawsze zjada ![]() tzn obiadki i zupę, bo z deserków jeszcze się nie zdarzyło żeby mu coś nie smakowało, a na początku to jadł nawet po całym słoiku, tylko dziewczyny mi napisały że raczej nie powinien ja mam Aventu (też powinni mi płacić za reklamę ) i ręczny i elektryczny Cytat:
![]() dziękujemy za życzenia udanego wyjazdu, dobrej zabawy i wszystkiego dobrego ![]() a ja coś zgłodniałam ![]() to pewnie dlatego, żę czytam o jedzeniu ![]() Cytat:
faktycznie dwoje dzieci ząbkujących jednocześnie ![]() mąż w końcu zmądrzał
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy opłaca kłaść się jeszcze spać
młody dalej szaleje nadrobiłam wszystko i nie mam co czytać, może zaczekam na Miramejka ![]() niedługo będzie 6 to może sie pojawi ![]() III zmiana skończyła wcześniej i pusto na forum ciekawe czy dzisiaj przyjdzie ten mój parowar ? ![]() ach i nie pochwaliłam się, kupiłam małemu świetlika ![]() jak będzie się mu podobał to dokupię konika, a co, jak szaleć to szaleć ja nie miałam tyle zabawek to on będzie miał ![]() idę jednak może go uśpię, bo się nadto rozgadał dobranoc, a raczej do widzenia
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nikogo jeszcze tu nie ma? Kinga zapamiętale ćwiczy przewracanie się z pleców na brzuch (nauczyła się tego trzy dni temu). Najlepiej jej to wychodzi jak nie ma nikogo w pokoju.
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-12-30 o 09:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

Cały czas mysle o jedzeniu

3mam bardzo za nich kciuki
żeby się udało i złe samopoczucie minęło 

przepisałam tylko z książeczki te informacje, sama nie dawałam jeszcze gruszki.

ja jeszcze nie doszłam do takich rarytasów
... na zatwardzenie dała syropek i tyle
Mój Bartosz też stoi jak się np.zaprze o mój brzuch,no ale bez przesady,przecież to jeszcze za wcześnie.Mam nadzieję,że nie zrobią tym krzywdy dziecku.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)