|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cześć
Będę pisać na raty, bo Maruda mi nie daje być na bierząco Oj te zęby niech wyjdą, wyjdą. Dziękuję wszystkim za gratki pierwszego ząbka. Napiszę jakie Maciek miał objawy ząbkowania. Na pewno nie miał rozpulchnionych dziąseł, marudził od miesiąca, a ostatnio baaardzo, sypiał fatalnie, budził się w nocy, popłakiwał przez sen. Oczywiście gryzł wszystko i wszystkich i ślinił się na potęgę. Gdzieś 2 tyg. wcześniej w miejscu jedynek zrobiła się wielka górka i im bliżej pokazania się ząbka, można było coś tam wyczuć. No i oczywiście - brak apetytu, zagryzanie smoka i plucie. Kasiu zdjęcia boskie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że u Ani i Bartusie wszystko oki, bo jeszcze nie doczytałam.
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cześć
![]() chciałam wczoraj pogadać z wami, nacytowałam się i co chwilę strona mi się zwieszała, wkurzona tylko was poczytałam i wyłączyłam kompa, dzisiaj już cytowac po raz enty mi się nie chce, wiec tylko tyle co pamiętam: Svinecko, jakiej firmy masz wózek? może produkują też śpiworki? Ja mam x-landera i od nich też śpiworek i zaleta jest taka, że pasuje idealnie Cass, padłam jak Kubaska zobaczyłam, niezły akrobata ![]() Dopisuję się do listy walczących z kilogramami Skierko, życzę szybkiej i bezproblemowej (jeżeli to w ogóle możliwe ) przeprowadzkiunholly, mam w domu bojownika, nie wiem czy mój egzemplarz tylko jest taki, w każdym razie niezmiernie nudna ryba leży całymi dniami na dnie ale żona niezbyt reprezentatywna z kolei ![]() Więcej nie pamiętam...Chciałam tylko jeszcze pochwalić się, że Martynka obraca się już sama na brzuszek ( a właśnie, gratulacje dla Kingusi), nauczyła się mlaskać językiem ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Svineckoyjeszcze chciałam napisać, że mimo tych wszystkich chorób to Marcelek musi mieć jednak silny organizm, jak Martynka miała rotawirusa to rozmawiałam w szpitalu z lekarką, mówila że u większości dzieci powazne objawy są przez około 7-10 dni
|
#393 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wierzę, że się uda Cytat:
przytulam Was mocno. Ja, z własnego doświadczenia, zasięgnęłabym języka u innego lekarza, ale wierzę, że u Was jest wszystko w porządku
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
A co to, a gdzie wszyscy ?
moje dziecko juz od godziny jest wyspane ![]() a poszło spać po 6 ![]() jest już po śniadaniu i bawi sie pieluszką, a ja jem szprotki w pomidorach, nie wiem czy można ale już wieki nie jadłam i od rana o nich myślałam ![]() myślałam że będzie więcej do czytania ![]() ale jak nie to w takim razie idę zjeść spokojnie śniadanie przed TV
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
coś się nie wyspałam :ziewa: Lece myć głowe i jedziemy na rehabilitacje ... Bartosz spioch jeszcze chrapie ... oczywiscie obudził się o 6 na jedzenie i do 7 były pogawędki ![]() Cytat:
Magi gratuluję ząbka!!! Kasiu, Cass - zdjęcia boskie Miramej Mariolu - strasznie sie ciesze, ze szefowa ułożyła grafik dla Ciebie ... no i że Antos tak ładnie się rozwija! Wiem, ze chciałam coś jeszcze napisać, ale ... zapomniałam ... to lece - będę potem Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-12-30 o 09:54 |
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Największe gaduły wątku gdzie jesteście ?!
![]() dziecko mam grzeczne a tu nikogo nie ma to ide myć łazienkę
|
|
#397 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
lece dalej. odezwę się jak tylko będę miała okazję. buziaczki kochane, będę za wami tęsknić
|
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstaw linka do krzesełka ![]() ja jestem na kupnie bo młodemu źle się je w foteliku
|
|
|
#399 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
My się przymierzamy do tego ( z zebrą):http://www.allegro.pl/item857339254_...ienia_waw.html
|
|
|
#400 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
hej mamusie, staralam sie nadrobic ale jakos mi to nie idzie
wogole mam teraz tyle na glowie ze bede sobie tylko od czasu do czasu podczytywacAdas dziekuje za wczorajsze zyczenia ![]() wogole zrobil sie teraz marudny troche,ale tez bardzo towarzyski, ciagle by chcial zeby przy nim byc i sie bawic, a kuchnia sama sie posprzata:p w ciagu dnia mnije juz tez spi, tzn krocej, w nocy spi ladnie bez przerwy,tylko zaczal budzic sie wczesniej bo ok 8 a nie 10 jak bylo dzisiaj mam zamiar zaczac wprowadzac adasiowi gluten,ale nie moglam znalesc zadnej zyklej kaszki mannej wiec kupilam truskawkowa, zobaczymy co z tego bedzie buziaki i zmykam sprzatac |
|
|
|
#402 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
, mojemu Małżowi też długo to wszystko nie mieściło się w głowieCytat:
Dziękujemy za życzenia i Tobie również życzymy wszystkiego dobrego w Nowym Roku )Cytat:
, ja ubieram na spacer Wtedy, kiedy Małż może, jest już po spacerze Kuby , nic to i tak na nadmiar kasy nie narzekam ![]() Też mam ten laktator ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Przecież te zielone kupki muszą od czegoś być ![]() Współczuję dwojga ząbkujących dzieci ![]()
|
|
|
#403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś też tak miałam (zanim Kuba się urodził), wszystko musiało być na tip-top . Teraz odpuściłam i kurczę - da się tak żyć ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze nie przyszedł parowar? Masz już postanowione, co pierwsze przyrządzisz? Fajny ten świetlik? Czy też jeszcze nie doszedł? *** A ja się od rana ścięłam z Małżem . Gnom jeden.
|
|
|
#404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla Kingi Cytat:
Dzięki, że opisałaś objawy . Pewnie jeszcze na ząbka poczekamy, bo górek brak i w nocy na razie Kubuś dobrze śpi, ale marudzi ![]() ![]() ![]() Wiem, że szczepiłaś, dlatego chciałam zobaczyć, czy i u Marcela szczepionka nie zadziałała. Cytat:
Gratulacje dla Martynki Super, że bakterie pogonione
|
|
|
#405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Po rozmowie z Tobą ja też
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() mam lapka-tz mi zostawil ![]() kiepska nocka byla bo mala niespokojnie spala.....przed chwila plakala nie wiem czemu polozylam ja do lozeczka i zasnelamleka nie chciala rano pic tylko zaciska smoka......dalam jej lyzeczka to zjadla ![]() i wiecie co wo Polsce to jednak biurokracja jest tak sie wkur**** dzwonie do zuzu co z tym moim zaswiadczeniem i mowie ze pup mnie ponagla zebym doniosla a oni nie dosc ze kaza mi dzwonic na inne numer(na 3 numery dzwonilam) to jeszcze babka mowi ospalym glosem"zaswiadczenie nie zostalo jeszcze wystawione" ![]() :mad :kochana kolacja powinna byc na godzine przed snem i czysto bialkowa czyli: serek wiejski sam lub z warzywkami jakimis, pasta twarogowa np. ze szczypiorkiem, tunczyk w sosie wlasnym ...... oczywiscie bez chleba !! musze przeszukac moj stary watek i znalez moje jadlospisy to wiecej napisze Cytat:
![]() oj duzo jest do pisania...... ale tak w skrocie to napisze moze co jadlam na przykladzie: -sniadanie- owsianka z otrebami pszennymi do tego pol kostki twarogu i pol kubka jogurtu, herbata(bez cukru) - 2 sniadanie- grahamka z maslem , szynka, pomidorkiem -obiad- miesko z surowka (bez ziemniakow) -podwieczorek- jablko lub jogurt z waflami ryzowymi -kolaacja- duzy serek wiejski z pomidorkiem np. pilam duzoo wody, zero gazowanych napoji i sokow i duzo zielonej herbaty ![]() oczywiscie zero slodyczy, zdarzalo sie ze miala chec to zjadlam, tak samo jak z jakims wyskokiem na pizze czy piwo......udalo mi sie w ten sposob schudnac 5 kg i te kg nie wrocily bo trzymalam sie tej diety oprocz tego cwiczylam na orbitreku codziennie teraz musze wprowadzic na nowo owsianke na siadanie i jesc czesciej a mniej ![]() Cytat:
no ciekawa jestem z czego te kupki takie ma ![]() Cytat:
![]() wiec to chyba tez zabkowanie
|
|
#407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie!
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=199694http:// to taka wiedza w pigułce Gratuluje zakupu, mam nadzieje, ze swietlik spodoba sie twojemu synkowi.
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
i zapomnialam napisac ze moja corcia konczy dzis 5 mcy
a to dla pozostalych solenizantow czyli dla Zuzi,Oliwki i Maji
|
#409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-12-30 o 11:16 |
||||
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
u was tez zrobila sie zimowa aura??
bo wstalam rano , patrze w okno a tam grubo sniegu napadalo ![]() ooo i juz slysze przebudzenie mojej marudy
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
no w zeszlym miesiacu mielismy jednego rodzynka Piotrusia ale z racji tego ze 31 wypada jutro to bedzie mial swoje swieto
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Już się pogodziliśmy
![]() Serdeczne życzenia dla dzisiejszych jubilatów: Zuzki, Werci, Oliwki i Mai
|
|
#414 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja tylko na chwilke, Kuba usnał ale napewno zaraz sie obudzi Taki z niego maruda, ze szok Czasami juz nie daje rady.Dzisiaj o 4 rano mały spadł z łóżka To moja wina, bo nie dosc ze spi ze mna a nie w łożeczku, to jeszcze nie dosunełam łóżka do sciany (od strony głowy) bo muslałąm, ze w ta szczeline to napewno nie wpadnie A on tak zaczyna pełac do przodu i jak spałam to spadł Potem szybko usnał a ja juz do rana nie spałam...co ze mnie za matka ![]() Cytat:
![]() Mariolu, na pierwszej stronie bedzie lista. I bedziemy zapisywac ubytek kg, i wazyc sie np. co tydzien. Wszystkie chetne dziewczyny poprosze o wysłanie swoich danych na pw. nick - wzrost / było kg.… jest kg …. cel kg ![]() Start 1.01.2010. Cytat:
![]() Cytat:
tak juz mam...W swieta nie wytrzymałam... tesciowa co chwila wpychała cos małemu do buzi, a to jabłuszko, a to herbatke i w koncu zaczeła palcem (!!!) dawac mu mase z karpatki Patrze, daje raz, daje drugi, trzeci w koncu nie wytrzymałam i mowie jej..." No gdzie palcem, od czego jest łyżeczka"! Dałam jej z torby plastikowa łyzeczke, spojrzała sie tylko na mnie i tescia i juz dawała łyzka. No nie moge czasami...Cytat:
Ja tez nie lubie kłasc sie głodna, ale wypije 3 szklanki wody i jakos głod ustepuje Rano juz głodna nie jestem. Cytat:
Dzieki za przykładowy jadłospis. Wody tez pije bardzo duzo, czerwona herbate, zielona, z senesem (wieczorem), itakie inne rozne na odchudzanie. Biore tez Aplefit - od poniedziałku. Ćwiczen jeszcze nie zaczełam, od 1 stycznia chodze na basen.
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Lecimy na spacerek, pa
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Duuużo zdrowka dla naszych dzisiejszych solenizantów
Zuzki, Werci, Oliwki i Mai
|
|
#418 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znowu Gnom powrócił... A swoją drogą bardzo mi się podoba określenie "GNOM". Chyba Ty je wypromowałaś? Gratulacje Radzę opatentować Cytat:
Fajnie, że z siostrą macie już dobry kontakt Od razu głodna ![]() Cytat:
Powinnaś wypatrywać już ząbka, bo pewnie to ząbkowanie Cytat:
![]() Cytat:
dla akrobatki. Mój Maciek przewraca się, ale tylko w prawą stronę, lewa jest beee ![]() ----------------------------------------------------------------------- Zapomniałam napisać, że Maciek zmienił brykę na wersję spacerową, bo w gondoli, w kombinezonie przykurczów już dostawał ![]() Wprowadzamy też nowe pokarmy. Po nich z koopą różnie, zależy po czym. No i marchewka była dobra, dopóki nie spróbował innych rzeczy. Teraz jest plucie na odległość wszystkim co pomarańczowe
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2009-12-30 o 11:59 |
|||||
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad. 2 hmmm o 18.00 a o ktorej idziesz spac??? radzilabym ci jesc na godzine przed snem chociaz troche tego serka wiejskiego tym bardziej jesli w planie masz basen (podczas wysilku organizm traci bialko , wiec musisz go uzupelnic a bialko jest podstawowym buculcem miesni -jesli zalezy ci na spadku tlusczczu a nie wody to powinnas wlasnie jesc go jak najwiecej)
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
swietnie
i udanego spaceru Ja wypoczywam, w koncu maz ma wolne, a ja od poniedzialku do pracy ![]() Wlasnie prasuje, a jak Antonio sie obudzi (tak, tak, zasnal za 3 podejsciem . A ja poczytam i powizazuje ![]() Cass, skrobie to PW z bolem serca ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Ide poczytac, bo po wyslaniu PW do Cass humor bardzo mi sie skiepscil
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Oj te zęby niech wyjdą, wyjdą. Dziękuję wszystkim za gratki pierwszego ząbka. Napiszę jakie Maciek miał objawy ząbkowania. Na pewno nie miał rozpulchnionych dziąseł, marudził od miesiąca, a ostatnio baaardzo, sypiał fatalnie, budził się w nocy, popłakiwał przez sen. Oczywiście gryzł wszystko i wszystkich
i ślinił się na potęgę. Gdzieś 2 tyg. wcześniej w miejscu jedynek zrobiła się wielka górka i im bliżej pokazania się ząbka, można było coś tam wyczuć. No i oczywiście - brak apetytu, zagryzanie smoka i plucie. 

, mam siostrę - nie była traktowana lepiej.
, teraz to chyba już przyzwyczajenie.
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

leży całymi dniami na dnie
Wierzę, że się uda
... na zatwardzenie dała syropek i tyle
przytulam Was mocno. Ja, z własnego doświadczenia, zasięgnęłabym języka u innego lekarza, ale wierzę, że u Was jest wszystko w porządku

dla małża za rzucenie fajek.