Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-29, 21:35   #361
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

tak policzylam ile dobowo zjadla dzis Wercia i wyszlo mi 500ml
w tym obiadek i deser........a jeszcze w zeszlym tygodniu tak ladnie jadla -wiecej mleka pila

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 21:41   #362
frida110
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Uciekam spać. Kinga śpi od godziny, tż chrapie nieprzytomny w drugim pokoju, więc idę również przyłożyć głowę do poduszki.

Dobranoc
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 21:43   #363
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Uciekam spać. Kinga śpi od godziny, tż chrapie nieprzytomny w drugim pokoju, więc idę również przyłożyć głowę do poduszki.

Dobranoc
napisz jutro jak dowiesz sie czegos wiecej od tż jak to bylo dokladnie z ta baba i wyspij sie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-29, 21:44   #364
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

a jak on sie wyswobodzil?
Jezeli siedze obok niego to nie zapinam go w pasy.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
w tym obiadek i deser........a jeszcze w zeszlym tygodniu tak ladnie jadla -wiecej mleka pila
Nie martw sie, to napewno przejsciowe 500 ml to nie jest jeszcze najgorzej.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 21:47   #365
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Za dużo się nie dowiedziałam od męża bo był zalkoholizowany na maksa i od razu się położył spać. Wiem tylko tyle a resztę się dowiem jutro.

Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że Kinga dzisiaj drugi raz piła mleczko z butelki i wypiła 70 ml. Potem stwierdziłam że mogłam jej zrobić więcej, bo widać było że jej smakowało i chciała jeszcze. Ale wczoraj jak jej zrobiłam 150 ml to wypiła z tego tylko 50 ml i potem już nie chciała brać smoczka w ogóle do buzi.

Dziewczyny używające butelek Lovi - jesteście z nich zadowolone?
no tak - wiec pewnie bedzie jutro znana wersja

a swoja droga, skoro to u szefa to mogliby sie mu poskarzyc

ja mam lovi i jestem zadowolona bo to jedyna butelka, z ktorej moj maly pije

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

TZ jeszcze nie wrocil
a ja czekam na popcorn
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 22:04   #366
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

mam nadzieje ze to takie kilkudniowe ze Wercia mniej je....

faktycznie glodna baba to wsciekla babaale glowa do gory Cass kilka dni i bedzie lepiej-organizm musi sie przyzwyczaic do mniejszych porcji jedzenia i mniej kalorii a wtedy zacznie siegac po zapasy czyt. tluszczyk i kg beda spadac
powiem ci ze ja teraz juz nie jestem taka zeswirowana na punkcie diety ale kiedys namietnie udzielalam sie na forum dietowym min. na watku "co dzis jadlam" i o owsiance
bardzo uwazalam na to co jem-chodzi mi o jakosc jedzenia ,przestrzegalam zasade zeby na kolacje jesc bialko i ladnie trzymalam wage az do czasu jak zaszlam w ciaze........teraz powoli ,malymi krokami znowu ucze sie na nowo tamtych nawykow

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

ja juz sie zegnam -znowu mnie krzyz boli musze sie polozyc...
chyba musze isc do lekarza z tym kregoslupem-pewnie od noszenia malej cos mi przeskoczylo

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-29, 22:20   #367
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Melduje się na nowym wątku Tak intensywnie nadrabiam stary że umknęło mi że już powstał nowy....Nie wiem czy uda mi się nadrobić ale zawzięcie próbuję....Ciężko mi to niestety idzie bo jak to kiedyś eleeri powiedziała jestem ostatnio tak zmęczona ze zasnęłabym na głośniku na dyskotece

Z tego co wyczytałamto u Megi zle się dzieje 3mam bardzo za nich kciuki

Wyczytałam tez ze Marcelek Svinecki spadł z łózka- dobrze ze nic sie nie stało

Ciekawa jestem tez jak nowy piesek Katarzynki ide dalej czytac moze się dowiem
Stary 2009-12-29, 22:30   #368
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam dziewczyny, ze tak mało pisze ale cos mam zły humor. Zaczełam diete od wczoraj, mało jem, jestem ciagle głodna... a wiecie, ze jak człowiek głodny to zły Cały czas mysle o jedzeniu
To kwestia mysle kilku dni, pozniej wszystko powinno wrocic do normy. Pije wode jak szalona ale i tak czuje głód.
Mam nadzieje, ze dalej jestesmy umowione na wspolna walke z kilogramami?
żeby się udało i złe samopoczucie minęło

Edit: napisałam posta i mi go wcięło

frida współczuję , skąd się biorą tacy ludzie?

Kasiu ile lat ma ta kobieta? Czy lekarz się nie zainteresował i nie zauważył, że mała słabo przybiera?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-12-29 o 22:42 Powód: Dopisek
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 22:31   #369
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie glodna baba to wsciekla babaale glowa do gory Cass kilka dni i bedzie lepiej-organizm musi sie przyzwyczaic do mniejszych porcji jedzenia i mniej kalorii a wtedy zacznie siegac po zapasy czyt. tluszczyk i kg beda spadac
powiem ci ze ja teraz juz nie jestem taka zeswirowana na punkcie diety ale kiedys namietnie udzielalam sie na forum dietowym min. na watku "co dzis jadlam" i o owsiance
bardzo uwazalam na to co jem-chodzi mi o jakosc jedzenia ,przestrzegalam zasade zeby na kolacje jesc bialko i ladnie trzymalam wage az do czasu jak zaszlam w ciaze........teraz powoli ,malymi krokami znowu ucze sie na nowo tamtych nawykow
Czyli co najlepiej jesc na kolacje?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 22:41   #370
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
hmm, jak dałam małemu jabłko z morelą to przez 5 dni czekałam na kupę
a teraz daje jabłuszko i kupsko jest min. raz codziennie
Pewnie nie wszystko rozluźnia z takim samym hmm... natężeniem
Ale wiesz, może jakbyś moreli nie dała to czekałabyś z 7 dni

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Twarda jestes, ja troche sobie pogadam ale i wracam do garów. A w sobote udało mi sie małza przekonac zeby ziemniaki ostrugał , ale sie ogadał przy tym

Ziemnaczki z dynia to jakiej firmy, musze kupic.

Hmmm, to czemu u mnie gruszka zatwardziła
No co Ty, mój takie rzeczy robi bez dyskusji i bez proszenia, poćwicz męża trochę

Ja miałam z Hippa.

przepisałam tylko z książeczki te informacje, sama nie dawałam jeszcze gruszki.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Poważnie piszę, ten też zapisałam , ja uważam, że się znasz. O dynii z ziemniakiem już dawno pisałam, że podobno dzieci to uwielbiają

Ale ja dokładnie rozumiem, co masz na myśli, nie jestem nastawiona, że wszystko "nie", ale też na pewno nie wszystko "tak", bo inni tak robią. I doskonale wiem, jak błahostka może zatruć psychicznie, wiem, bo byłam dzieckiem, które nie raz i nie dwa musiało się z czymś takim zmagać - dla zasady.
Oj, też mnie to przepełnia obawami.
a tak a'propos to dałam dzisiaj na "kolację" kilka łyżeczek jabłuszka z tego, co mi zostało (ten słoiczek nie musiał być zużyty w dwa dni).

Wiem, że rozumiesz, bo jesteś rozsądną osobą, tak tylko chciałam pomarudzić
Stary 2009-12-29, 22:45   #371
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
a tak a'propos to dałam dzisiaj na "kolację" kilka łyżeczek jabłuszka z tego, co mi zostało (ten słoiczek nie musiał być zużyty w dwa dni).

Wiem, że rozumiesz, bo jesteś rozsądną osobą, tak tylko chciałam pomarudzić
Zapisałam post -

Bo już się trochę zmartwiłam, że za jakąś nawiedzoną mnie wzięłaś

H. MacLeod

.
Stary 2009-12-29, 22:56   #372
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że Kinga dzisiaj drugi raz piła mleczko z butelki i wypiła 70 ml. Potem stwierdziłam że mogłam jej zrobić więcej, bo widać było że jej smakowało i chciała jeszcze. Ale wczoraj jak jej zrobiłam 150 ml to wypiła z tego tylko 50 ml i potem już nie chciała brać smoczka w ogóle do buzi.

Dziewczyny używające butelek Lovi - jesteście z nich zadowolone?
Gratulacje dla Kingi!
Ja mam Lovi i jestem baaardzo zadowolona, podobnie z innych rzeczy Canpola (powinni mi placic za reklame )
Cytat:
Moze to skok, albo tylko przejsciowe? Obserwuj ja przez kilka dni, na pewno to nic powaznego.
Cytat:
Humor rowniez zepsuje mi sie wkrotce, bo oczywiscie dolaczam do walki z kilogramami
Cytat:
Napisz kilka slow o swoich nawykach i to, czego sie naumialas
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Melduje się na nowym wątku Tak intensywnie nadrabiam stary że umknęło mi że już powstał nowy....Nie wiem czy uda mi się nadrobić ale zawzięcie próbuję....Ciężko mi to niestety idzie bo jak to kiedyś eleeri powiedziała jestem ostatnio tak zmęczona ze zasnęłabym na głośniku na dyskotece
witaj zgubo
I oby sytuacja sie poprawila, bo chce cie czytac wiecej i czesciej

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-12-29 o 23:01
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 22:58   #373
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

katarzynko Ty jezdzilas juz w spacerowce, wiec napewno ze spiworem. jaki masz?
Stary 2009-12-29, 23:03   #374
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
np serek wiejski
ja tez swego czasu udzielalam sie w watku o odchudzaniu, ale glownie towarzysko i niezbyt sie naumialam, teraz tez chcialabym, bo bardzo lubie dziewczyny, ale zwyczajnie nie mam czasu. Poza tym Antonio zajmuje mnie bardziej, dlatego tez tutaj przebywam najczesciej.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cass, jak praktycznie ma wygladac nasza walka z kilogramami? Oprocz odchudzania i wzajemnego wspierania mamy sie jakos wazyc/mierzyc tygodniowo? miesiecznie?

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-12-29 o 23:05
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 23:05   #375
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja sie juz zegnam - idziemy spac bo TZ rano wyjezdza

a licze jeszcze na jakies szybkie kizi tak jak wczoraj

dobranoc
Stary 2009-12-29, 23:05   #376
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Przez 15 lat bylam jedynaczka, bylam bardzo surowo wychowywana. Jesli cos chcialam, to wlasnie tego nie mialam, bo gdyby dzieci mialy, to co chcialy, to by bigdy nie plakaly...
Juz dawno wyjasnilam ojcu, jakie to bzdurne bylo i na szczescie moj brat byl wychowywany inaczej.
chyba najtrudniejsze jest wyczucie i tzw "zloty srodek".

Cytat:
Mnie ojciec traktował jak śmiecia i do dziś uważa, że słusznie.

Mi się nawet nie chce myśleć o metodach wychowawczych mojej (głównie) Mamy, bo mnie szlag trafia. Czasem jak mi się coś przypomni i opowiadam mężowi, to nie może uwierzyć, że tak można postępować On ma zupełnie inaczej

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
smaczne nóżki
Załącznik 2750018
Fajnie

Cytat:
Teraz dopiero TŻ go ululał...zobaczcie zdjecie, tak mały usnał
Super Mam identyczne rajstopki
Stary 2009-12-29, 23:06   #377
Miramej
Zakorzenienie

Kobiałki, ja uciekam spać, dobrej nocy

H. MacLeod

.
Stary 2009-12-29, 23:17   #378
p4w
Zakorzenienie

nadrobiłam Was, ale od tyłu
dziwnie się czyta - najpierw odpowiedzi, a potem szukam pytania najbardziej zafrasowały mnie odpowiedzi na temat depilacji - do końca nie wiedziałam o czym piszecie prawie jak kryminał

dzis już się szykowaliśmy się do wyjazdu, a jeszcze mieliśmy najazd gości - chrzestna Tomasza na jego półrocze (Tomasz kończy dziś 6 miesięcy) przyniosła kubek niekapek firmy Lovi "6+" - trzeba z niego ssać i jest regulacja przepływu i Tomasz już wypił dziś z niego trochę wody

zatem już dziś życzę Wam szczęścia w Nowym Roku i żadnych rotawirusów i innych paskudów

-------------------------

już widzę oczami wyobraźni ile naprodukujecie do 4 stycznia

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 23:23   #379
morska
Zadomowienie

Cytat:

Też mamy takie rajstopki
Hehe, dopiero co pisałam, że też takie mam Tyle, że moje leżą nieużywane, w domu wydają mi się za grube, a na dwór też jakoś specjalnie nie przebieram.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
wczorajszy
jabłuszko z kaszką manną

jutro serwuję kurczaka z warzywami i z kaszką a na deser jabłka i winogrona z różanym puree - moje dziecko jada lepiej ode mnie
No faktycznie pyszności ja jeszcze nie doszłam do takich rarytasów
A jak to podajesz? Po całym słoiczku, po pół oba?

Cytat:
Ja nie mam z kim zostawić, bo Małż pracuje.
A po/przed pracą Mąż nie może wyjść z Wami choć na chwilkę na spacer i zostać z wózkiem przed sklepem?

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A jakie macie laktatory? Elektryczne czy ręczne. Chce kupić, żeby mama bez stresu zostawała z Małym i przeglądam trochę na all
Ja mam Mini Electric Medeli, ale użyłam na razie dopiero ze trzy razy. Głośno działa, choć nie mam porównania z innymi w sumie.
Stary 2009-12-29, 23:32   #380
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dziwnie się czyta - najpierw odpowiedzi, a potem szukam pytania najbardziej zafrasowały mnie odpowiedzi na temat depilacji - do końca nie wiedziałam o czym piszecie prawie jak kryminał

dzis już się szykowaliśmy się do wyjazdu, a jeszcze mieliśmy najazd gości - chrzestna Tomasza na jego półrocze (Tomasz kończy dziś 6 miesięcy) przyniosła kubek niekapek firmy Lovi "6+" - trzeba z niego ssać i jest regulacja przepływu i Tomasz już wypił dziś z niego trochę wody

zatem już dziś życzę Wam szczęścia w Nowym Roku i żadnych rotawirusów i innych paskudów

Do siego roku I udanego wyjazdu
Boj sie boj, czytania bedzie masa

A ja chyba wroce do lektury, bo maz oglada film, a kizi juz bylo

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

p4w, ja sobie ulatwiam zycie i klikam na "ostatnia nieczytana wiadomosc watku" na pierwszej stronie naszego watku , chociaz dopiero od niedawna, bo najczesciej czytalam do tylu
Stary 2009-12-29, 23:52   #381
sylka79
Wtajemniczenie

Ale miałam czytania,aż głowa boli.

Spóźnione,ale szczere życzenia dla Ani Tuli i Kubusia Miramej.Sto lat!!!

i jeszcze niespóźnione dla:

córeczki Groszkolino, Antonio,TomaszkaGabriela,Adas iai Bartusia.Sto lat!!!

c.d.n

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2009-12-30 o 01:23
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 23:53   #382
Ania0104
Zakorzenienie

dobry wieczór

Tak na początek to chciałam szybko złożyć naszym solenizantom życzenia!!!
Duuuuo zdrówka, słodkich snów i samych uśmiechów na twarzyczkach!

A teraz o wizycie u pediatry ... no więc pani dr popatrzyła na wyniki i stwierdziła, ze takie bakterie są we florze bakteryjnej i to nic niepokojącego ... na zatwardzenie dała syropek i tyle ... ogólnie to nie jestem zadowolona z wizyty - bo dalej nie wiem od czego te zielone kupki

Jutro rehabilitacja to zapytam tej drugiej pani dr co sądzi o wynikach

A teraz uciekam spać bo moi mężczyźni już dawno chrapią ... Bartek jest nieznośny bo rosną mu jedynki, a małż nie ma humoru bo idzie mu ząb mądrosci - ale w tym wieku???

dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 00:09   #383
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dobry wieczór

Tak na początek to chciałam szybko złożyć naszym solenizantom życzenia!!!
Duuuuo zdrówka, słodkich snów i samych uśmiechów na twarzyczkach!

A teraz o wizycie u pediatry ... no więc pani dr popatrzyła na wyniki i stwierdziła, ze takie bakterie są we florze bakteryjnej i to nic niepokojącego ... na zatwardzenie dała syropek i tyle ... ogólnie to nie jestem zadowolona z wizyty - bo dalej nie wiem od czego te zielone kupki

A teraz uciekam spać bo moi mężczyźni już dawno chrapią ... Bartek jest nieznośny bo rosną mu jedynki, a małż nie ma humoru bo idzie mu ząb mądrosci - ale w tym wieku???

dobranoc
Aniu sciskam i napisz nam potem, co powiedzial drugi lekarz

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

ja rowniez sie zegnam
do jutra
Stary 2009-12-30, 00:16   #384
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Melduję się po kilkudniowej nieobecności(musicie wybaczyć, umierałam z ciekawości co u Was,ale była awaria i nie miałam neta) i idę czytać,bo produkcja ruszyła masowo ,a ja jeszcze na starym wątku.Buźka
No dooobra, wybaczamy

Cytat:
Ale mi się humor z*********. Tż właśnie wrócił z pracy. A raczej z pracy dodatkowej (jest budowlańcem i po godzinach sobie z kolegami dorabiali). No właśnie dorabiali Robili u kobiety wykończeniówkę, na gwałt bo baba otwiera lokal i na Sylwestra ma mieć już tam imprezę. W tamtym tygodniu codziennie siedzieli u niej od 16 do 21, w Wigilię do godz. 14, dzisiaj kończyli u niej pracę i przyszło się rozliczać. No i "Pani" pokazała co potrafi wypłacając im łącznie 500 zł. Z tego prawie 300 poszło na paliwo, bo ta fucha była 80 km od naszej miejscowości. Więc zostało piątce facetów 200 zł do podziału. Ale co tu dzielić???? Więc się napili. Nawet nie mam im tego za złe, bo chyba sama bym się ubzdryngoliła na maksa. Ale jak można tak oszukać ludzi?????

Przyznaję, że spodziewałam się że tż za tą fuchę przyniesie jakieś 600 zł . A tu nawet nie ma złamanego grosza. I szkoda mi jego bo taki zmęczony wracał ostatnio i się okazało, że się napracował za darmo A przecież w tym czasie mógł spokojnie siedzieć z nami w domu.
O kurczę, co za babsko Jak ja nie rozumiem takich ludzi... bez empatii, bez sumienia

Cytat:
Maz rozmawial przez skype'a z rodzina z Madery i oczywiscie tak krzyczal, ze obudzil Antonio . Przynioslam mu wiec go, posadzilam na kolanach, a gdy zobaczyl naburmuszona mine synka, to natychmiast skonczyl i pognal go polozyc.
Ja tam nie mam nic przeciwko rozmowom z rodzina, ale dlaczego tak po latynosku glosno
Gorąca krew

Cytat:
z tego co pamietam, to ciocia mi mowila, to ona uwaza ze z mleka wszystko wyciagnie co potrzebuje male dziecko

Przypomnialo mi sie tez jak opowiadala jak zajezdzali do nich latem.Ciocia ma sad, duuuuzy, ogrodzony,wypielegnowany i ona nie pozwolila sie malej bawic, ani chodzic po sadzie.Trzymala ją w wozku tlumaczac ze sie pobrudzi a nie ma nic na przebranie
Ja jak z mala wybywalam to caly komplet mialam zapasowy w torebce bo zawsze mogla oddac mleczko, albo obkupkac ciuchy
ehhh zal mi sie zrobilo malej
Jak sie bede z ciocia widziala to ja wypytam co u nich
Biedne to dziecko
Cytat:
Zapisałam post -

Bo już się trochę zmartwiłam, że za jakąś nawiedzoną mnie wzięłaś
Twardzielka

No coś Ty

Cytat:

I wzajemnie
Stary 2009-12-30, 00:31   #385
sylka79
Wtajemniczenie

Napisałam i mi wcieło moje pisanie.
Cytować nie będę,bo dużo by tego,więc w skrócie:

Czekoladkodla małża za rzucenie fajek.
Ania cieszę się,że te bakterie w moczu to nic poważnego.
Skierkadużo zdrówka,a Amelka z tymi nóżkami boska.
Katarzynko na fotce widać,że Laurka bardzo zaciekawiona pieskiem.
Magigratulujemy pierwszego Maciusiowego ząbka.
Mariola cieszę się,że godziny pracy Ci odpowiadają,chyba w porządku babka z tej Twojej szefowej.
Cass Kubuś wymiata z tą pozycją(mojemu nawet pozycja na wznak nie odpowiada,przynajmniej w dzień)
Miramejku dzięki za pamięć,kochana jesteś
Jeszcze do Svinecki chciałam słówko szepnąć:cieszę się ze ta historia z Marcelkiem w szpitalu,dobrze się skończyłaMartwiłam się o Was a z racji tego,że nie miałam neta martwłam się podwójnie nie wiedząc co u Was.

Widzę,że poruszałyscie temat noszenia na rękach przez innych członków rodziny np,dziadków i prasowania ubranek,więc i ja się wypowiem.Jeżeli chodzi o noszenie na rękach,to nie przeszkadza mi,byle by nie całowano mi dziecka po buzi.Teść miał w zwyczaju całowanie Bartosza po rączkach,ale po drugim razie zwróciłam mu uwagę,tym bardziej,że to nałogowy palacz jest,no a wiadomo gdzie te rączki później wędrują.
Co do prasowania to-prasuję i prasować będę,bo ja pedantka na tym punkcie jestem(mamusie nie prasujące,nie brać tego do siebie).Lubię jak jest wyprasowane,choć za samym prasowaniem nie przepadam.Taki już głupi nawyk,nawet koszule małża czasem dwa razy przelecę,bo po wyciągnięciu z szafy wydają mi się jeszcze wymemłane.Wiem bez sensu,ale tak już mam.

Co do świąt,to wszystko super.
Jak wcześniej pisałam po Wigilii u teściów,pojechalismy do moich rodziców.Przyznam że wcześniej się trochę obawiałam,bo zmiana otoczenia i spania-nie wiedziałam jak Bartosz zareaguje.Ale moje obawy były bezpodstawne,Bartosz szybko się zaklimatyzował,wszystkich czarował,uśmiechał się i ze spaniem też nie było problemu.Na drugi dzień wróciliśmy do domu(Damian został-bo jak to stwierdził,on chce odpocząć,więc odpoczywał.Mój tato go dzisiaj przywiózł.)Resztę świąt spędzilismy w domu.
W sobotę mamy już księdza po kolędzie.
Dzisiaj była u mnie koleżanka i mówi mi że od jej brata synek(urodził się 16lipca)chodzi już w chodziku,bo ładnie na paluszkach już stoiMój Bartosz też stoi jak się np.zaprze o mój brzuch,no ale bez przesady,przecież to jeszcze za wcześnie.Mam nadzieję,że nie zrobią tym krzywdy dziecku.

To by było na tyle.Odezwę się później.
Mam nadzieję,że już net będzie chodził-bo jakoś miejsca nie mogłam sobie znaleźć,nie wiedząc co u Was.
Dobranoc

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2009-12-30 o 00:55
Stary 2009-12-30, 01:18   #386
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękujemy.Również życzymy udanego wyjazdu, Sylwestra i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku-aby był jeszcze lepszy niż ten mijający
-----------------------------------------------------
przy takim tempie,sporo będzie do czytania,ale nie martw się na zapas

Cytat:

dobranoc

aby nie było nic niefajnego w tych wynikach.

To mówisz,że posiadasz dwoje ząbkujacych dziecino nie powiem ciekawie masz

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Cytat:
No dooobra, wybaczamy

Dziękiza okazaną mi łaskę

Stary 2009-12-30, 05:07   #387
eleeri
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mati dba o mamusię
poszedł spać o 23 a nie o pólnocy
ale co z tego ja zbudził się o 1 i po 3
po 3 wisiał przy cycu równe 25 min po czym sie odinstalował i juz myślałam że pójdzie spać, zgasiłam światło, a on zaczął wierzgać nogami
myślałam żę mu gorąco więc go odkryłam, wierzgał prawie pół godziny więc wzięłam go na ręce - beknął, dodam że cały czas spał
połozyłam - dalej wierzga
no to mu zaczęłam masować brzuszek - nic, dalaj wierzga,
bo godzinie wierzgania otworzył oczy
no i po spaniu
zmieniam mu majtki, a teraz leży obok i mnie zaczepia
i pierdzi

ale doszłam do wniosku, że już wolę jak idzie spać po północy i spi 4 godziny, niż jak idzie spać koło 23 i spi 2

Cytat:
Jak ogladalam Na Wspolnej to cos mi przemknelo przez mysl zeby wam napisac i zapomnialam, eh ta sklera

Zjadlam juz koacyjke.Na szybkiego wciagnelam serek homogenizowany wygrzebany z czelusci lodowki.A spieszylam sie zeby nie dzielic sie z mezem

Mala mi pies obudzil.
Pierwszy raz...Pogadala, napila sie i zasnela
Maz z psinka na spacer ida-ale przymrozilo
Wczoraj na wieczor zaczelam ja uczyc "daj lape" bo takiej malo ambitnej komendy z hodowli nie wyniosla i juz dzis podaje
Kolejnym osiagnieciem jest to ze nie ruszyla na sasiada, ktory ni z tad ni z owad wyszedl na dwor.Nawet go nie obszczekala czego sie obawialam po wczorajszej wizycie kolezanki.
No i intensywnie cwiczymy nie szczekania na komende-w domu.Co sie bede chwalic...nawet wychodzi
Tylko tym razem film ogladalam w drugim pokoju,drzwi mialam otwarte i zfrajerowalam sie jak sasiad kluczami dzwonil i podniosla alarm czujna bestia

Wiecej szczekala nim zaczelismy nauke, ale mala sie nie budzila bo to nie jest jakis przerazliwy szczek, tylko taki donosny, gruby glos

no proszę, jaka mądra

Cytat:
Ale mi się humor z*********. Tż właśnie wrócił z pracy. A raczej z pracy dodatkowej (jest budowlańcem i po godzinach sobie z kolegami dorabiali). No właśnie dorabiali Robili u kobiety wykończeniówkę, na gwałt bo baba otwiera lokal i na Sylwestra ma mieć już tam imprezę. W tamtym tygodniu codziennie siedzieli u niej od 16 do 21, w Wigilię do godz. 14, dzisiaj kończyli u niej pracę i przyszło się rozliczać. No i "Pani" pokazała co potrafi wypłacając im łącznie 500 zł. Z tego prawie 300 poszło na paliwo, bo ta fucha była 80 km od naszej miejscowości. Więc zostało piątce facetów 200 zł do podziału. Ale co tu dzielić???? Więc się napili. Nawet nie mam im tego za złe, bo chyba sama bym się ubzdryngoliła na maksa. Ale jak można tak oszukać ludzi?????

Przyznaję, że spodziewałam się że tż za tą fuchę przyniesie jakieś 600 zł . A tu nawet nie ma złamanego grosza. I szkoda mi jego bo taki zmęczony wracał ostatnio i się okazało, że się napracował za darmo A przecież w tym czasie mógł spokojnie siedzieć z nami w domu.
Hmm, a nie dogadali się z babą o wysokości zapłaty - choć orientacyjnie ?

Cytat:
z tego co pamietam, to ciocia mi mowila, to ona uwaza ze z mleka wszystko wyciagnie co potrzebuje male dziecko

Przypomnialo mi sie tez jak opowiadala jak zajezdzali do nich latem.Ciocia ma sad, duuuuzy, ogrodzony,wypielegnowany i ona nie pozwolila sie malej bawic, ani chodzic po sadzie.Trzymala ją w wozku tlumaczac ze sie pobrudzi a nie ma nic na przebranie
Ja jak z mala wybywalam to caly komplet mialam zapasowy w torebce bo zawsze mogla oddac mleczko, albo obkupkac ciuchy
ehhh zal mi sie zrobilo malej
Jak sie bede z ciocia widziala to ja wypytam co u nich
a ile lat ma ta ciocia ?
pytam, bo np. moja mama do teraz uważa, że mleko krowie jest zaraz po mleku matki najlepsze dla dziecka
lepsze niż mleko modyfikowane - bo dla niej jest to mleko sztuczne

ja też jestem wychowana na mleku w proszku - krowim
a potem już na krowim z butelki

tego to akurat nie rozumiem
to jak dziecko ma poznawać świat ?

Cytat:

naprawde przesada
Przeciez wiadomo, ze male dziecko sie brudzi, bo jak inaczej ma badac swiat?
Kazde dziecko musi posmakowac trawe, ziemie, listek i czasami bywa, ze inne rzeczy np miesko z nozkami

szczególnie jak mama jest wegetarianką i mięsa nie serwuje

Cytat:
Pewnie, że nie mieli umowy. Oni tam pracowali wcześniej. I to ona ich zagadała czy mogą zostawać po pracy.

Zepsuć za bardzo tego co zrobili nie mogą bo w normalnych godzinach pracy oni właśnie tam pracują legalnie (ich szef ma umowę z tą babką). Więc jeżeli popsują to co zrobili po godzinach będą musieli to zrobić jeszcze raz ale w godzinach pracy. (dodam że szef nie miał nic przeciwko, żeby oni tam u niej zostawali, postawił tylko warunek że ich dodatkowa praca nie ma wpływać na tą podstawową).
współczuję
i to w okresie świątecznym
no ale dla niektórych tylko kasa się liczy

Cytat:
a niedawno roczna siostrzenica nawcinala sie kocich chrupek
myslalam z umre ze smiechu

ja zaplanowalam to na jutro
lacznie z praniem

Tez zmykam bo rano nie mam co czytac, choc jutro skoro swit mnie nie bedzie bo maz wstaje do malej, ale ciagnie mnie do ksiazki wiec ide
Nic tak nie cieszy jak sukces wychowawczy-pod kazdym wzgledem.

ja prać będę jutro, mam jeszcze do prania posłanie psa

ach

Cytat:
Mój kuzyn jak był mały zapamiętale gryzł ściany, a córeczka kuzynki wyjadała po kryjomu ziemię z kwiatów

Cytat:
hhi moj kuzyn jadl baranie bobki mowic"pysne te rodzynki"
a ja zanurzylam paszcze w korycie z ktorego swinki jedzai skosztowalam rarytasow tych swin!!to bylo u mojej babci ktora miala chlew i pare swinek

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 05:34   #388
eleeri
Zakorzenienie

no i post przeładowany grafiką

Cytat:

to 500 ml to mało jest ?
a ile dziecko w tym wieku powinno zjadać ?

no tak, głodny Polak to zły Polak

podziwiam ja to żadnej diety jakoś nie umiałam zastosować

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

Cytat:
dołączam się do pytania

Cytat:
Pewnie nie wszystko rozluźnia z takim samym hmm... natężeniem
Ale wiesz, może jakbyś moreli nie dała to czekałabyś z 7 dni

przepisałam tylko z książeczki te informacje, sama nie dawałam jeszcze gruszki.
albo nie czekała wcale
jakoś miałam wrażenie że to właśnie po tych morelach młody nie mógł zrobić kupy, no ale jest to moje odczucie

dopiero po śliwkach w jeden dzień i jabłuszku na drugi dzień, ruszyło młodego
a co do gruszki to u nas też nie podziałała, bo też dałam i zero efektów, choć pisało na słoiczku, że ma właściwości rozwalniające

Cytat:
Gratulacje dla Kingi!
Ja mam Lovi i jestem baaardzo zadowolona, podobnie z innych rzeczy Canpola (powinni mi placic za reklame )

Moze to skok, albo tylko przejsciowe? Obserwuj ja przez kilka dni, na pewno to nic powaznego.

Humor rowniez zepsuje mi sie wkrotce, bo oczywiscie dolaczam do walki z kilogramami

Napisz kilka slow o swoich nawykach i to, czego sie naumialas

witaj zgubo
I oby sytuacja sie poprawila, bo chce cie czytac wiecej i czesciej
może zwróć sie do nich na piśmie

Cytat:
np serek wiejski
ja tez swego czasu udzielalam sie w watku o odchudzaniu, ale glownie towarzysko i niezbyt sie naumialam, teraz tez chcialabym, bo bardzo lubie dziewczyny, ale zwyczajnie nie mam czasu. Poza tym Antonio zajmuje mnie bardziej, dlatego tez tutaj przebywam najczesciej.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cass, jak praktycznie ma wygladac nasza walka z kilogramami? Oprocz odchudzania i wzajemnego wspierania mamy sie jakos wazyc/mierzyc tygodniowo? miesiecznie?
sam serek ?
no to ja się nie najem, będę głodna
a jak będę głodna to nie zasnę

i info umieszczać w podpisie
albo Cass będzie wklejać na pierwszej stronie wątku

Cytat:

No faktycznie pyszności ja jeszcze nie doszłam do takich rarytasów
A jak to podajesz? Po całym słoiczku, po pół oba?

Ja mam Mini Electric Medeli, ale użyłam na razie dopiero ze trzy razy. Głośno działa, choć nie mam porównania z innymi w sumie.
he, he
daję po pół słoiczka oba, a jak małemu cos nie podchodzi to nawet nawet w trzech podejściach a tym że pierwszą porcję mieszam ze swoim mlekiem
wtedy zawsze zjada
tzn obiadki i zupę, bo z deserków jeszcze się nie zdarzyło żeby mu coś nie smakowało, a na początku to jadł nawet po całym słoiku, tylko dziewczyny mi napisały że raczej nie powinien

ja mam Aventu (też powinni mi płacić za reklamę ) i ręczny i elektryczny

Cytat:

dziękujemy za życzenia

udanego wyjazdu, dobrej zabawy
i wszystkiego dobrego

a ja coś zgłodniałam
to pewnie dlatego, żę czytam o jedzeniu

Cytat:

a nie pytałaś skąd te zielone kupy ?

faktycznie dwoje dzieci ząbkujących jednocześnie to może być męczące
mąż w końcu zmądrzał

Stary 2009-12-30, 05:43   #389
eleeri
Zakorzenienie

Nie wiem, czy opłaca kłaść się jeszcze spać
młody dalej szaleje

nadrobiłam wszystko i nie mam co czytać, może zaczekam na Miramejka
niedługo będzie 6 to może sie pojawi

III zmiana skończyła wcześniej i pusto na forum

ciekawe czy dzisiaj przyjdzie ten mój parowar ?

ach i nie pochwaliłam się, kupiłam małemu świetlika
jak będzie się mu podobał to dokupię konika, a co,

jak szaleć to szaleć
ja nie miałam tyle zabawek to on będzie miał

idę jednak może go uśpię, bo się nadto rozgadał

dobranoc, a raczej do widzenia

Stary 2009-12-30, 09:01   #390
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry Nikogo jeszcze tu nie ma?

Kinga zapamiętale ćwiczy przewracanie się z pleców na brzuch (nauczyła się tego trzy dni temu). Najlepiej jej to wychodzi jak nie ma nikogo w pokoju.

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-12-30 o 09:06
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości