|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic
Hehe
Ja jak podliczyłam swoje kosmetyki, ciuchy itd. z 2 miesięcy raz, to wyszło na to, że mogłam jechać na last minute Mam słabość do zapachów, balsamów, kremów itd. Niestety nie wszysktie mi podchodzą, więc czasem nawet nie są zużyte do połowy i ląduja w koszu, albo stoją obok nowych...
|
|
#3722 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic
Cytat:
o mnie też pewnie wielu by tak powiedziało - metal ![]() A ja po prostu od zawsze słucham takiej muzyki Chociaż przyznaję, że już wolę ubrać swoje m-65 i bluzę z kapturem i czuję się fajnie A nieraz jak jadę teraz tramwajem w spodniach w kancik i bluzeczce i słucham swojej muzyki, to zdarzyło mi się, że dziwnego szoku ludzie dostawali ale mnie to tam lotto.Latem nie odważyłabym się nosic glanów - szkoda moich nóg Mój brat np. kiedyś nosił glany, ale musiał przestać, bo zaczął mieć problemy z potliwością stóp mi na szczęście nic nie szkodziły, a nosiłam właśnie jesienią, wiosną i zimą. Czyli sporo.arrakis, no to pewnie kwestia przyzwyczajenia
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak na codzien to jak najbardziej i nic mnie nie boli. Kiedys chodzilam tylko w szpilkach i jak ubralam kiedys adidasy to mnie po pol godz lydki bolaly ![]() a ja z kolei np w lato czesto ubieram sie na jasno - bialo, kremowo i jak sie z nowymi osobami zgadam odnosnie muzyki ze gotyku slucham to wszyscy taki szok - ze ja gotyku? a nie wygladam... ja lubie sie czasem bardziej gotycko ubrac ale przeciez nie na codzien - nie uwazam, zeby to jakiej slucham muzyki musialo zawsze miec odzwierciedlenie w stroju.... Ale jak sie ubralam na castle party to mama w takim szoku - ooo ale ty ladnie wygladasz hehe tak inaczej
|
|
|
#3724 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Dlatego przeżywają lekki szok, że kobieta w garsonce może słuchać cięższej muzyki mnie to tam lotto. A co do bólu nóg, to wiadomo. Inaczej się ciężar ciała rozkłada i jak się nosi codziennie obcasy, to prawda taka, że po kilku latach stopa się deformuje, a organizm przyzwyczaja do innego rozłożenia ciężaru przy chodzeniu i potem w zwykłym adidasach nogi bolą ![]() No i nie mówię, że stopa deformuje się w tragiczny sposób, czasami są to niewielkie zmiany, ale powodujące już np. właśnie bolesne chodzenie na płaskim obcasie. Ja bym chciała móc od czasu do czasu (czyli pewnie z 3 razy w roku Ale tak się chyba nie da
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
no teraz juz tak nosze na zmiane - w pracy i na impreze szpilki a na zakupy plaskie i w szpilkach i w plaskich czuje sie tak samo dobrze
![]() a co do oceniania po wygladzie odnosnie muzyki to ja tez mam to gdzies
|
|
#3726 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że podobają mi się panowie w ciężkich butach (glanach, CAT'ach, etc.) i bojówkach typu m-65 Do tego pas typu wojskowego i normalnie achhh
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
no ja akurat stylu bojowkowo - militarnego to nie lubie
![]() ale lubie jak facet jest ubrany w czarne spodnie, czarna koszule i glany .... albo glany do plaszcza dlugiego czarnego
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Zadziwiasz mnie dziewczyno... baaaaardzo.
A mój nie zazdrosny i mu nie zależy- po prostu się wkurza, że nie traktuję go jak króla. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
czy tylko ja mam tak, że kupuję jeden balsam i dopiero jak go zużyję biorę się za następny????????
|
|
|
#3729 | ||
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() TŻ tak kiedyś chodził - tzn. glany i długi płaszcz Teraz ma buty jakieś glano-podobne, bez blachy po prostu w sumie. I długi płaszcz nadal ![]() A ja w ogóle militaria lubię, chyba mi zostało po mojej pierwszej miłości, która była starszym kapralem ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mam twarty jeden balsam, zel pod prysznic, szampon, odzywke - nawet jak mam zapas to zuzywam jeden i dopiero drugi otwieram... uwazam,ze tyle trzeba podejmowac ciagle roznych decyzji ze nie chce mi sie jedszcze co rano musiec decydowac czym sie umyc i posmarowac - trzeba ograniczac ilosc koniecznych do podjecia decyzji ![]() za to raczej nie mam dwa razy pod rzad takich samych balsamow bo lubie zmieniac - a po swietqach mamy z mama zapas chyba na pol roku zel i balsamow ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- a szczegolnie nie znosze miec koncowek i tak stoja te koncowki a ja mam juz nowe - wykanczam te resztki i wyrzucam - nie lubie jak mi tak zalega mnostwo buteleczek i wszedzie takie koncowki
|
|
|
#3731 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Kurcze, to ja tak nie mam. Nawet szamponów obecnie mam otwartych - 3. Każdy inny
Balsamów nie liczę, ostatnio nie mam ochoty się balsamować, bo na moją suchą skórę to działała tylko oliwka. Ale nie lubię zasypiać z czymś tłustym na mnie. Tak więc sobie jestem taka suchutka Ale mam tylko 2 kremy otwarte to pyska! Ilość odżywek się zmniejszyła od kiedy farbuję włosy henną - bo nie każdą odżywkę dobrze tolerują
|
#3732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się gadaniem tej kobiety, bo gada głupoty i tyle. Ja wierzę, że Twój tata jeszcze będzie miał się dobrze, na pewno. ![]() A Ty sobie z wszystkim poradzisz, jesteś dzielna dziewczyna i jeszcze masz oparcie w TŻcie. Ja bym szczerze pogadała z TŻtem. Cytat:
Ale skoro mówiłaś, że chcecie dość skromne wesele to już możecie powoli odkładać (jak TŻ dostanie podwyżkę). Cytat:
A co się będziesz przejmowała.Cytat:
Ja kupuję kosmetyk dopiero jak skończy mi się poprzedni. Nawet jak kupię jakiś co mi się nie spodobał to próbuję go wykorzystać w inny sposób. Nie lubię jak mi się coś zmarnuje.I nie rozumiem za bardzo czemu twój TŻ się tak zdenerwował.... Martwisz się o niego, a on co! Claris Cudownego Sylwestra!
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że ja w czasach LO nosiłam glany przez cały rok. Nawet latem nie chciałam się z nimi rozstać. Niedawno chciałam w nich wyjść i okazało się, że nie dam rady. Za ciężkie się zrobiły
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak musze ograniczac bo ja strasznie niezdecydowana jestem - i bym sie pewnie co rano z 10 min zastanawiala ktory wybrac
![]() a co do oliwki to probowalas robic tak, ze myjesz sie, na mokre cialo nakladasz oliwke i splukujesz jeszcze woda? ja tak zawsze z oliwka robie i wtedy jestes nawilzona ale nie taka tlusta - bo jak sie posmarujesz jak balsamem to masakra tluste wszystko... ok uciekam popracowac troche do pozniej
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
muszę przetestować ![]() Ja już uprzedzałam TŻta, że szybko się będę starzeć (bo sucha skóra starzeje się najszybciej, najwolniej - tłusta). Anti, to prawda podobają mi się skromne kiecki, a wesela nie ma co robić hucznego - nie przewidujemy wielu gości ![]() Zobaczę jak wyjdzie z tą pracą - TŻ dzisiaj miał rano podpisać umowę, ale zapomniał zabrać komórki i nic nie wiem nooo Muszę z nim o tym pogadać
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym się w pełni zgadzam, bo ja nie planuję wesela. Jak się uda to sobie za to z TŻtem gdzieś wyjedziemy i będziemy się we dwoje cieszyć tym naszym szczęściem.
|
|
#3738 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
TŻ w ogóle chce tylko we dwójkę (no i ze świadkami) brać ślub. TYLKO we dwójkę, tylko dla nas. Ja uważam, że naprawdę wypada zaprosić rodzinę i najbliższych przyjaciół - tym bardziej, że nie mamy takich osób jakoś bardzo dużo. Nie wyobrażam sobie, żeby nie zaprosił swojego przyjaciela, którego zna całe życie i niejedno razem przeszli. Na miejscu takiej osoby poczułabym się parszywie ![]() Ode mnie dużo osób też nie będzie - z rodziny myślę, że pofatygowałyby się z 4 osoby, a z przyjaciół z 3-4 ![]() (bez zapraszania każdej możliwej osoby, którą choć raz na rok widywałam Dlatego wolałabym zrobić jakiś obiad w gronie najbliższych, czy coś ![]() Tak właśnie ślub brał mój najstarszy brat - tzn. 1 ślub ![]() A suknie podobają mi się skromne. Nawet wolałabym taniutką, bo nie chciałabym jej później oszczędzać w trakcie sesji ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Znalazłam właśnie stronę - http://www.1luckybride.com/ - piękne suknie w okolicy 200$ ![]() (a i z tego co widze, to cieszą się dobrą opinią na forach internetowych)
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to swoich rodziców by nie zaprosił??Wybij mu ten pomysł z głowy. ![]() Najważniejsze jednak, żeby mu się tego zachciało w końcu. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Odważyłabyś się zamówić sukienkę przez interenet?
|
|
#3740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mam pracy = nie mam pieniędzy = mało wydaję... ale może coś się znajdzie w styczniu więc taki sposób bardzo mi pomoże zwracać uwagę na to co kupuję, bo z tym za ile kupuję to problemu nie mam, nie kupuję drogich rzeczy... ![]() Hawwa...jestem z Tobą... no i tak jak dziewczyny pisały...porozmawiaj bardzo szczerze ze Swoim mężczyzną, na pewno zrozumie o co Ci chodzi |
||
|
|
|
#3741 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Po prostu nie wyobrażam sobie jego ślubu bez jego rodziców i przynajmniej 2 przyjaciół, których ma od zawsze i uważam, że należy im się szacunek A co do sukni - kurcze nie wiem. Tylko i wyłącznie, kiedy znałabym dokładne swoje wymiary i mierzyłabym suknię o takim samym lub bardzo podobnym kroju. Zebym wiedziała jak wyglądam w takim dekolcie, z takim dołem, etc. Na pewno nie w ciemno W sumie, to nie chodziłam po sklepach jeśli można kupić w takiej cenie ładną suknię stacjonarnie, to czemu nie.Przy obecnym kursie dolara suknia za ok. 200$ wyszłaby 576zł ![]() + zdaje się free shipping
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3745 | ||
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Czyli my + świadkowie + rodziny + najbliżsi. Przy czym przez "rodziny" nie mam na myśli siódmych wód po kisielu ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Suknie ślubne chyba generalnie mają x rodzajów modeli, w sensie - góra taka, dół taka, biust taki, ramiączka takie, gorset taki, etc. Więc jakbym miała zamawiać, to pewnie przymierzyłabym sto podobnych, żeby być pewną ![]() Ale jakbym miała do wyboru kupić w salonie za 1500zł a zamówić za 500zł, to jednak decyzja prosta. Przeróbko w razie czego nie są takie kosztowne. Drobne przeróbki oczywiście ![]() A używanej sukni jakoś bym nie chciała. To ma byc coś MOJEGO, a nie coś, co już ma w sobie cudzą historię jakoś tak...
|
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chciała jednak mieć wesele. Nie jakieś tam wielkie, ale tak żeby była rodzina i znajomi. A z mężem szczęściem się przecież i tak będę potem, do końca życia (mam nadzieję) cieszyła ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Zaręczyny albo podróż poślubna w takiej scenerii- owszem, ale nie ślub. Takie sprawy to jednak wolę "tradycyjnie"- ślub w kościele, wesele w jakiejś knajpce z duuużym parkietem, skromne poprawiny a potem... no potem to już czego dusza zapragnie i na co pojemność portfela pozwoli
|
|
|
#3747 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Szczerze mówiąc, nie rozumiem idei poprawin
![]() Byłam na jednych, gdzie przy okazji była to parapetówka, bo Młodzi się wprowadzili do wybudowanego domu. Ale cóż - towarzystwo zmęczone po całej nocy, niedospane, niektórzy na ciężkim kacu A Młodzi również - widać, że niewiele odespali, o tańcach za bardzo nie ma mowy, a jeszcze się gości musieli zajmować.Wg mnie to taka impreza "na dobicie"
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu ani ja ani mój TŻ nie lubimy tańczyć, ja nie przepadam za weselami i pewno tylko bym się męczyła, a to nie o to chodzi... ![]() A ślub musi być tradycyjnie, no i w kościele.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

Ja jak podliczyłam swoje kosmetyki, ciuchy itd. z 2 miesięcy raz, to wyszło na to, że mogłam jechać na last minute

o mnie też pewnie wielu by tak powiedziało - metal 
mi na szczęście nic nie szkodziły, a nosiłam właśnie jesienią, wiosną i zimą. Czyli sporo.

.... albo glany do plaszcza dlugiego czarnego 

Chyba teraz będę bardziej czytającą niż piszącą...
Nie przejmuj się gadaniem tej kobiety, bo gada głupoty i tyle. Ja wierzę, że Twój tata jeszcze będzie miał się dobrze, na pewno.
ale zobaczymy jak to będzie