CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-29, 12:04   #2371
iwciag
Wtajemniczenie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV

Cze ale dziś u nas piękna pogoda, a ja wciąż chora:/jest lepiej, ale jeszcze leżę w łóżku i kuruję się. Tż pojechał do teściowej po małego, a tak mi się za nim strasznie tęskni!

Illbana dziękuje
Gosik nie należy chwalićdziś na pewno będzie lepiej!
Mell heloł Iwo dostał samochodzik do jeżdżenia z popychaczem jakimś, pchacza, konia na biegunach które można zdjąć i jest wtedy na kółkach i może mały się nogami odpychać, dostał jakąś durną grająca tzn wyjącą kierownicę, jakieś maskotki, ciuszków trochę no i kasę. A nie interesuje się niczym jakoś szczególnie, najbardziej zainteresowały go drewniana łyżka i pałka
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:15   #2372
gosikk_s
Zakorzenienie

Kaalinaa, duża dziewuszka z Kalinki

Michaela, dla Maxia, i jak ślicznie się śmieje Ja ciągle czekam na mamę, może w końcu...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:22   #2373
Haruno
Zadomowienie

Witam Was Mamuski, oraz nowa Anulkam
Nam swieta minely bardzo hucznie i wesolo, poza tym pomylily mi sie dni i mialam dwie wigilie 23 i 24, naspraszalam gosci przygotowalam pelno zarelka i godzine przed przybyciem wszystkich cos mnie natknelo zeby zerknac do kalendarza
25 mialam isc na impreze ale milam takiego mega big kaca, ze braklo mi na nia sil, z 2 lata sobie tak nie popilam, do 8 rano siedzialysmy z kumpela przy jack daniels meskie towarzystwo sie wykruszylo okolo 1...nom a przed nami sylwester, pieczemy indyka
Moj bobas tez byl zabierany z rak do rak do ostatniej sekundy, pod koniec juz musialam interweniowac bo by mi chyba dziecko normalnie zaglaskali
Nom a najlepsze to, ze po swietach moja waga pokazala 2 kg mniej, bo wiecej sie przy garach i gasciach nalatalam niz jadlam
U nas pikna pogada
Zrobilam przemeblowanie w naszej sypialni i teraz jest o niebo lepiej, poza tym uszczelnilismy w koncu okna i nareszcie mamy cieplutko w domeczku
8 stycznia idziemy na wesele, zobaczymy czy dotrzemy kiecke mam hmm tylko bowtow nie mam do niej, tylko letnie szpilki, nawet nie wiem jakie by pasowaly teraz, moze poradzicie? sukienka jest prosta, dluga, atlasowa

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:50   #2374
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

czesc mamusie

witam Was bardzo cieplutko, teskno mi za Wami ale nie mam czasu aby tu siedziec poki co a przez najblizsze dni tez nie wiem czy bedzie czas

w ogole jestem taka zdolowana - ryczec mi sie chce - wczoraj sie okazalo ze zabieraja mi tztza na kurs 3miesieczny i zostaje z synkiem sama, nie chce byc sama tyle czasu rodzice i tesciowie za daleko mieszkaja wiec do mnie nie przyjada a nie mam tu nikogo, do tego od lutego wracam na caly etat do pracy a niania moze przychodzic tylko te 3 dni po 5 godz jak teraz -nie wiem co robic

swieta nam sie udaly za wyjatkiem tego ze brata tzta dzieci przyjechaly chore a spalismy w jednym domu i moj Szymek dzis znow kaszle i ma straszny katar - nie spalam w ogole tak bidulek sie meczyl ech.... dobra juz nie zamulam tu Was ,przepraszam ze tak tylko o sobie

bede Was podczytywac kochane a moja niech mi wybaczy ze skladam spoznione zyczenia Guziczkowi:ro za: i reszcie dzieciaczkow zycze sto lat
Stary 2009-12-29, 13:23   #2375
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haruno Pokaż wiadomość
Witam Was Mamuski, oraz nowa Anulkam
Nam swieta minely bardzo hucznie i wesolo, poza tym pomylily mi sie dni i mialam dwie wigilie 23 i 24, naspraszalam gosci przygotowalam pelno zarelka i godzine przed przybyciem wszystkich cos mnie natknelo zeby zerknac do kalendarza
25 mialam isc na impreze ale milam takiego mega big kaca, ze braklo mi na nia sil, z 2 lata sobie tak nie popilam, do 8 rano siedzialysmy z kumpela przy jack daniels meskie towarzystwo sie wykruszylo okolo 1...nom a przed nami sylwester, pieczemy indyka
Moj bobas tez byl zabierany z rak do rak do ostatniej sekundy, pod koniec juz musialam interweniowac bo by mi chyba dziecko normalnie zaglaskali
Nom a najlepsze to, ze po swietach moja waga pokazala 2 kg mniej, bo wiecej sie przy garach i gasciach nalatalam niz jadlam
U nas pikna pogada
Zrobilam przemeblowanie w naszej sypialni i teraz jest o niebo lepiej, poza tym uszczelnilismy w koncu okna i nareszcie mamy cieplutko w domeczku
8 stycznia idziemy na wesele, zobaczymy czy dotrzemy kiecke mam hmm tylko bowtow nie mam do niej, tylko letnie szpilki, nawet nie wiem jakie by pasowaly teraz, moze poradzicie? sukienka jest prosta, dluga, atlasowa

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
czesc mamusie

witam Was bardzo cieplutko, teskno mi za Wami ale nie mam czasu aby tu siedziec poki co a przez najblizsze dni tez nie wiem czy bedzie czas

w ogole jestem taka zdolowana - ryczec mi sie chce - wczoraj sie okazalo ze zabieraja mi tztza na kurs 3miesieczny i zostaje z synkiem sama, nie chce byc sama tyle czasu rodzice i tesciowie za daleko mieszkaja wiec do mnie nie przyjada a nie mam tu nikogo, do tego od lutego wracam na caly etat do pracy a niania moze przychodzic tylko te 3 dni po 5 godz jak teraz -nie wiem co robic

swieta nam sie udaly za wyjatkiem tego ze brata tzta dzieci przyjechaly chore a spalismy w jednym domu i moj Szymek dzis znow kaszle i ma straszny katar - nie spalam w ogole tak bidulek sie meczyl ech.... dobra juz nie zamulam tu Was ,przepraszam ze tak tylko o sobie

bede Was podczytywac kochane a moja niech mi wybaczy ze skladam spoznione zyczenia Guziczkowi:ro za: i reszcie dzieciaczkow zycze sto lat

O kurcze, niefajnie Mam nadzieję że jakoś rozwiążecie ten problem, 3 miesiące to długo Zdrówka dla Szymusia

Stary 2009-12-29, 13:53   #2376
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

czy opieka na żonę jest płatna 100% chodzi mi o opiekę po porodzie bo mój M nie dostał 100% i nie wiem czy słusznie?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 13:57   #2377
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
czy opieka na żonę jest płatna 100% chodzi mi o opiekę po porodzie bo mój M nie dostał 100% i nie wiem czy słusznie?
Blondynkajeśli dobrze kojarzę to jest tak zwany opiekuńczy ja pobierałam na opiekę nad małym i to jest 80%
Haruno
a piłaś coś przed wigilią tzn przed 23 żartuje Fajnie, że święta udane!
Iwcia d powodzenia, by wszystko się jakoś poukładało
a co to wyjazdu tż to wiem o czym mówisz, ja często bywałam w takiej sytuacji.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-29, 15:39   #2378
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Moja Nina najbardziej się cieszyła z misia Edusia dwujęzycznego.
Teraz troszkę go odstawiła i męczy gumowa kostkę, która kosztuje raptem 5 zł więc nie mam zbyt wymagającego dziecka jeśli chodzi o zabawki
Stary 2009-12-29, 17:16   #2379
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

czy Wasze dzieci też tak dużo piją? bo mój dziennie wypija ok 500ml herbaty ciągle pije i wybiła odrazu wszystko
Stary 2009-12-29, 17:45   #2380
aljaka
szyciowa specjalistka :)

moje dziecko nie lubi pić, jeżeli już musi ..... to rozwodnione mleko.... herbatka cze woda .... zapomnij

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 19:24   #2381
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
czy Wasze dzieci też tak dużo piją? bo mój dziennie wypija ok 500ml herbaty ciągle pije i wybiła odrazu wszystko
Aleks wypija w ciągu dnia koło 100 ml herbatki, jak dobrze pójdzie. To i tak lepiej niż wcześniej kiedy męczył koło 20 ml O 500 to mowy nawet nie ma ale czy to nie za dużo?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-29, 20:02   #2382
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej
Dzisiejsza nocka ok, Dawid zasnął o 20:30 po przeszło godzinnej kotłowni w łóżeczku ale padł jak kawka

dla Julki

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
To jeszcze się wam pochwalę, że po nowym roku jedziemy odebrać kruszynkę
jaka śliczna kruszynka

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
malutka oddzielam żółtko i wrzucam na teflon żeby się ścieło, tzn tak mocniej i gotowe...nie wiem czy można już tak podawać ale nic się nie dzieje małemu
raz jadł ze mną taką zwykłą z białkiem i też mu nic nie było
chyba spróbuję

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Malutka, oby ząbek szybko wyszedł I za wszystkie umiejętności, Aleks jest pełen podziwu ale na razie na tym poprzestaje Ech, wcale się nie wysypiam, nawet jak Aleks chrapie to ja i tak wiercę się na łóżku
jemu te ząbki wychodzą już 2 miesiące Dawidowi też zdarza się chrapać, ale tylko jak śpi na pleckach, więc go wtedy przekręcam na boczek

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Malutka- Też mam nadzieję, że w końcu Guzik się na ten prezent zdecyduje A opłatka to mu dosłownie dałam takie małe kawalątko, a ten się krzywił, jakby cytrynę jadł Współczujemy nocki i trzymamy kciuki za ząbka
na pewno się doczekasz, pewnie w najmniej spodziewanym momencie Dawid to prawie cały opłatek wszamał i nawet się zakrztusił ani nic

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
Z nowosci to mamy 4 zabka
Maxio od 3 tyg. gada TATA i od wczoraj MAMA
Zaczyna sie podnosic do siadania i w lozeczku sie podnosi (jak na fotce)
Dzisiaj sie obudzil pierwszy raz o 4:30 zjadl cyca i dalej spal ale niechce przechwalac
gratuluję ząbka, pierwszych słów i nowych umiejętności

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Moze podpowiedzcie co Wasze dzieci dostaly i z czego najbardziej sie ciesza?
Dawid z zabawek dostał: zwykłe klocki takie większe w kuferku, garnuszek na klocuszek z Fisher Price, pałąk z zabawkami do wózka z Chicco (uwielbia na nim sobie nóżki opierać), pluszaki (idealne do tarmoszenia i wkładania do buźki), grzechotkę z Disney, ale kompletnie go nie interesuje i książeczkę

Cytat:
Napisane przez Haruno Pokaż wiadomość
ale z Ciebie niezła aparatka

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość

ad. 1 ojej ciężko coś doradzić, a może zmniejsz sobie wymiar etatu do 1/2 jak ja zrobiłam
ad. 2 normalnie do niektórych do słów brak oby szybciutko choróbsko sobie poszło

Cytat:
Dawid wypija max 100 ml przez cały dzień
Stary 2009-12-29, 20:02   #2383
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Aleks wypija w ciągu dnia koło 100 ml herbatki, jak dobrze pójdzie. To i tak lepiej niż wcześniej kiedy męczył koło 20 ml O 500 to mowy nawet nie ma ale czy to nie za dużo?

niby lekarka mówiła że ma pic bo mleko muli żołądek nigdy nie pytałam ile to ml.Jak pójdę na szczepienie to zapytam.On nigdy nie odmówi herbaty
Stary 2009-12-29, 20:20   #2384
gosikk_s
Zakorzenienie

Malutka, ale w końcu muszą wyjść...Aleks zawsze śpi na plecach, pewnie dlatego tak często chrapie

Blondynka, też nie wiem ile dziecko w tym wieku powinno pić ale wydaje mi się że te 500 to dużo. No ale może Olivier tyle potrzebuje.

Stary 2009-12-29, 21:22   #2385
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
On nigdy nie odmówi herbaty
Dawidowi np bardzo smakuje zwykła herbata taka dla dorosłych, czasami dostanie kilka łyżeczek

Cytat:
Malutka, ale w końcu muszą wyjść...Aleks zawsze śpi na plecach, pewnie dlatego tak często chrapie
tylko kiedy

dobra lecę wywiesić prańsko i spać, bom jakaś zamulona
Stary 2009-12-29, 21:31   #2386
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

siema...
zyje
nie miałam kompa, ale juz mam
odezwe sie jutro
u nas OK
Dziewuchy zaczynają pełzać

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 21:58   #2387
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

blondynka moja Nina ma tak samo. Pije ile jej się da, a próba odebrania herbatki, soku, czy wody kończy się wrzaskiem Dlatego ja jej daję pić albo rzadziej albo mniej jej robię do butelki. Tylko tak, żeby się nie odwodniła ale przy mleku i tak dziecko raczej nie ma prawa się odwodnić. A wszystko przez to, że wystraszyłam się tym, że mojej siostry Emila przez duże ilości wypijanych herbat i soków nabawiła się powiększonego pęcherza. Teraz przyjmuje tabletki na jego skurczenie, bo ma problemy z nerkami - dużo piła, a mało siusiała, bo nerki nie funkcjonowały do tej pory u niej tak jak trzeba. Przez to też przyplątało się do niej pełno bakterii w moczu Ta ich mała jest jakaś bidulka pechowa. Nie dość, że miała te pneumokoki, to potem to znaleźli. I rychło w czas, bo do infekcji układu moczowego wiele nie trzeba. Więc ja proponuję dawaj Oliwkowi mniej pić albo rzadziej - zamiast 100 ml to rób mu może po 50.
Stary 2009-12-30, 09:49   #2388
Carolajna24
Zakorzenienie

dobra...juz mozecie wyjsc
koniec zabawy w chowa nego:pa la:
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 09:59   #2389
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Wyście poumierały czy co? Co tu taka pustka, wszystkie do sylwka się szykują?

Anulka, dla dziewczyn.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-30, 10:18   #2390
Haruno
Zadomowienie

Rzeczywiscie pustki,

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 10:24   #2391
Heksa
Wtajemniczenie

One siedzą u fryzjera, stylistki, makijażystki, kosmetyczki, w salonie SPA i robią się na bóstwa na zabawę sylwestrową. Nic nie mówiły wcześniej, bo chciały żebyśmy przy nich jak kocmołuchy wyglądały Ale je rozgryzłam więc mamy jeszcze czas je dogonić

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 10:35   #2392
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Ja mam od wczoraj trójke dzieci na głowie
Heksa ja nie jestem w SPA niestety
Mam troche zajęcia, teraz lece wybiegać dzieci i psa, jak wróce to was poczytam, ale cos czuje, ze tu nie bedzie co czytac

narka

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 11:31   #2393
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ja nie lubię sylwestra i jeszcze nie wiem co robimy jutro

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-30, 11:39   #2394
pakusia86
Zakorzenienie

U nas spoko.... Kuba lazi juz po calym domu, juz pieknie raczkuje i trzeba sie za nim nabieggac bo wiadmo.... tam gdzie cos wystaje albo nie wolno isc to Kuba jest pierwszy... takiego przyspieszenia dostal dzisiaj jak zobaczyl ze laduje naczynia do zmywarki ze nie zdazylam wlozyc 4 talerzy a on juz byl kolo mnie i wyciagal lyzki z pojemnika pozatym nadal walczymy z katarkiem i kaszelkiem... juz mnie to wkurza bo nic nie pomaga.... i nie wiadomo czym to leczyc

poczytuje was od czasu do czasu ale nie mam weny pisac jakos... co siade to Kubie cos sie dzieje i leci na przedpokoj i bawi sie butami

Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
One siedzą u fryzjera, stylistki, makijażystki, kosmetyczki, w salonie SPA i robią się na bóstwa na zabawę sylwestrową. Nic nie mówiły wcześniej, bo chciały żebyśmy przy nich jak kocmołuchy wyglądały Ale je rozgryzłam więc mamy jeszcze czas je dogonić
kochana Asienko!!! a czy ty czasem nie zmienilas fryzurki???? bo nie wiem czy dobrze zrozumialam opis twojego Wojtka ale cos tam pisal o jakims "cudotworcy" fryzjerze.... no wiec sie pytam?!

ja w pl tak zaszalalam u fryzjera ze teraz sie chowam w domu i wstyd mi wyjsc... wygladam jak "niedorobiony hipopotam!!!" ale coz.... bez komentarza.... moj Kamilos tylko powiedzial "spoko, kiedys odrosna"

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 12:25   #2395
Heksa
Wtajemniczenie

Oj zaszalałam, ale to też jak byłam w Polsce. Tylko Frankowi powierzam swoje włosy, tutaj w Irlandii nie znalazłam jego godnego następcy Teraz już mi włosy trochę odrosły i jest problem z ich utrzymaniem. Tzn po umyciu jest ok przez 2 dni, a potem robi się szopa na głowie A że Igul też przeziębiony i nie wychodzimy z domu to nie mam motywacji do mycia włosów Ale dzisiaj już chyba będę musiała. Otóż mój wiercidupek gdy mamusia się odwróciła na chwilę (leżałam na podłodze na brzuchu próbując wyjąć zabawkę która zawieruszyła się pod kanapą) to podpełzał do kanapy wsadził ręce do miski z przygotowaną kaszką a potem mnie tymi łapkami usmarowanymi zaatakował z boku i w efekcie mam całe włosy posklejane kaszką. Wyglądam tak apetycznie że szok
Co do zabaw z butami, mój wczoraj je dopiero odkrył. I ma już dwa warianty zabawy. Pierwszy walenie butem w podłogę i piszczenie przy tym z radości. Drugi: wrzucanie pluszowej żaby do buta i wyciąganie jej, potem znowu wrzucanie i wyciąganie.
Eh idę, bo domaga się zupki

Stary 2009-12-30, 12:38   #2396
gosikk_s
Zakorzenienie

Oj dziewczyny, ale Wam zazdroszczę że dzieci tak brykają Aleks tylko w kółko się kręci i ewentualnie czasem przeturla ale to rzadko. Chciałabym już za nim biegać Chociaż na pewno wtedy będę się skarżyć

Pakusia, aż tak źle fryzura wyszła?

Stary 2009-12-30, 12:53   #2397
Heksa
Wtajemniczenie

Pakusia, zobacz jak się Gosik wyszczerzyła na wiadomość że Ci fryzura się nie udała A to wredota

Stary 2009-12-30, 12:54   #2398
Mell_xx
Wtajemniczenie

Witam!
Co sie dzieje z naszym watkiem???
Ja zagladam rzadziej bo mam ograniczony dostep do netu, w Holl wszystko wroci do normy.

Jezuuuuu jaka dzisiaj sniezyca! ze spaceru nitki
Dzisiaj jade wybrac pozy z chrztu, jak odbiore to wam pokaze
Wogole nie czuje ze jutro Sylwester i mam to w

Carolajna jak zwykle z pała.... nic sie po swietach nie zmienila
Anulka brawa dla "dziewuch" (ale brzydko je nazwałas)
Iwcia dens wspolczuje 3-miesiecznego rozstania...a to juz tak na 100%?
Stary 2009-12-30, 12:55   #2399
gosikk_s
Zakorzenienie

Stary 2009-12-30, 13:32   #2400
iwciag
Wtajemniczenie

hej no ja nie w SPA ani się na Sylwka nie szykuje, ja chora wciąż(((
Pozdro mamuśki i buziaczki słodziaczki dla maluszków
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości