Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-29, 19:57   #1801
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Kemo z Warszawy jestes? Jak tak to gdzie zamierzasz rodzic mamy w sumie ta sama prawie date ja 16.07.10

Ja jutro do gina ide na 18 a 4 stycznia usg przesiewowe wiec wtedy bede miala pewnie najwiecej informacji o maluszku

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 20:22   #1802
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
zgadzam sie z Toba też czasami odnoszę wrażenie że dziewczyny które są tu od początku tworzą już zamknięte koło i trudno się do niego wbić,ale może to się zmieni z czasem gdy zrobi się tu nas o wiele więcej
Ja tu jestem od samiutkiego początku, od pierwszej strony i nie czuję się w zamkniętym kole.. Wogóle się w żadnym kole nie czuję... Może to moja wina, bo mało piszę, tylko czytam, ale jak już coś napiszę to rzadko ktoś to wogóle zauważy i skomentuje...
Jest nas tu naprawdę sporo i zauważyłam, że odpowiedzi na posty następują ze sporym opóźnieniem, a po drodze zostaje napisanych tyle nowych, że niektóre wypowiedzi po prostu się gubią.. I nie jest to wynikiem złej woli kogokolwiek...
Myślę że z czasem się bardziej poznamy i będzie lepiej

A tak wogóle to cześć dziewczynki!!
Strasznie dużo naskrobałyście przez te 3 dni jak mnie nie było (ja święta przespałam dosłownie)
Jak mi się uda to dziś wieczorem wkleję swoje brzuszysko i może nawet ktoś skomentuje
Stary 2009-12-29, 21:23   #1803
muminek88
Zadomowienie

to moje brzuszysko dzień przed rozpoczęciem 9 tygodnia :P

Edytowane przez muminek88
Czas edycji: 2009-12-29 o 21:28
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 21:35   #1804
muminek88
Zadomowienie

a tu spodnie dla anoxy...
Stary 2009-12-29, 22:17   #1805
bajka1807
Zakorzenienie

muminek fajniutkie te spodenki tez sobie chyba takie sprawie bo w swoich jeansach zaczelo sie od odpinania guzika a teraz to juz nawet z rozpietym rozporkiem chodze.... oczywiscie plus dlugie swetry

ja mam wizyte 5 stycznia, bedzie rowne 10 tyg od OM. kurcze strasznie ten czas szybciutko leci, bo dopiero co przeciez dowiedzialam sie o ciazy

moze i tak jest ze nie zawsze ktos zauwazy nasze posty, ale kto mogl wiedziec ze bedzie tyle letnich mamuś nie ma co sie czuc wyalienowanym, im nas wiecej tym wiecej doswiadczen i w ten sposob trzeba na to patrzec

a ja dzisiaj w koncu wybralam kiecke do slubu. zdjeli ze mnie wymiary i na poczatku lutego przymiarka. normalnie jestem szczesliwa bo mialam juz dosyc jutro lece z TŻ do urzedu date ustalac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 22:34   #1806
Linka24
Wtajemniczenie

Jestem z foteczką!!

Przesyłam wam foto mojego olbrzymka i wyobraźcie sobie ze wyczytałam w karcie ciąży że termin przesunął mi się na 30 czerwca ojeej... Martwią mnie troche wyniki badań, bo mam podwyższony cukier i gin kazała mi powtórzyć. Poza tym RBC, HGB,HCT tez niezbyt dobre. Nie wiem sama co to może znaczyć
Ale z dzidzi wszystko w porządku ma prawie 8 cm olbrzymek...

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-01-26 o 21:15
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 22:39   #1807
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ło matko ale z Was chudzinki. Ja niestety mam tendencję do tycia i muszę uważać, bo jak sobie za bardzo pozwolę to potem będzie płacz Nie uznaje zasady, że mam jeść za dwóch. Dzidziuś nie potrzebuje masy słodyczy czy jakis fast foodów. Staram sie dbać o to co jem. Muszę zacząć jeść ryby bo sa bardzo zdrowe dla kobiet w ciąży.
Ja zawsze bylam chuda mimo ze jem duzo-ale ostanio staram sie zdrowo odzywiac.I zgadzam sie z Toba ze nie trzeba jesc za dwoch.Ryby o tak-zdrowe sa-tylko podobno w ciazy nie sa wkazane surowe ryby a ja mam taka ochote na sushi ze nie moge wytrzymac

Cytat:
Napisane przez nokardia Pokaż wiadomość
Tylko wam kochane pozazdrościć takiej niskiej wyjściowej wagi, ja to startuję z 70, a za 7 miesięcy to się pewnie będę toczyć. Mówię do TŻ że musi zmienić samochód na większy bo się do fiesty niedługo nie zmieszczę! (no cóż pozostaje mi tylko pośmiać się z samej siebie
Nie bedzie az tak zle

Cytat:
Napisane przez Kjane Pokaż wiadomość
Mogę sie dołaczyć?
Dziś mój GIN potwierdził że jestem w ciąży - 7 tydzień
To moje drugie dziecko, pierwsze -synek Hubert ma 18 miesiecy.
Gratulacje

Cytat:
A więc pierwsze zdjęcie jest z 5listopada tego dnia dowiedziałam się że jestemw ciąży i pierwszy raz ujrzalam swoją "kropkę" drugie foto z 23listopada i byłam już w 7tygodniu i 2 dni ciąży-pierwszy raz slyszeliśmy z moim TZ serduszko fasolki, która miała 1,16cm,a trzecie zdjęcie jest z 18 grudnia 11tydzień i 2dni ciąży maleństwo ma 4,46cm
Niesamowite te zdjecia a na 3 to juz tak dokladnie wszystko widac

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
kassate1203 ja tez sie zastanawiam czy dziecko sie nie urodzi w rocznice slubu, fajnie by bylo, zwlaszcza taka mozliwosc jest, slub mielismy 27 czerwca a termin porodu na 8 sierpnia
nie dosc ze mam katar to jeszcze mnie gardlo boli ehh mam nadzieje ze do sylwestra przejdzie
Kuruj sie-mam nadzieje ze Ci szybko przejdzie przeziebienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
najpopularniejsze jest liczenie od ostatniej miesiaczki, ale tak naprawde powinno sie brac date zaplodnienia (usg w tym pomaga). Przeciez nie kazda z nas ma idealny cykl i owulacje w tym samym czasie. U mnie wg OM termin bylby na 29 maja, a mam na 13 czerwca, takze bardziej wiarygodny jest termin zaplodnienia.

to podobnie jak do mnie CzarnyElf, bo Ty masz 170 cm i wazysz troszke mniej, a ja jestem praktycznie 10 cm wyzsza i mam te pare kg wiecej

Kemo - 4 stycznia Kiedy inne dziewczyny maja wizyty?
Linka - jak dzisiejsza wizyta?
No tak -podobne wagowo i wzrostowo jestesmy
Co do wizyt to ja mam jutro pierwsze USG a nastepna wizyte 7 stycznia
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 22:44   #1808
muminek88
Zadomowienie

matko to ja tu slon jestem bo mam 78 kg
Stary 2009-12-29, 23:01   #1809
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kemo Pokaż wiadomość

Ja mam wizytę 4 stycznia 2010r a chciałabym już!!!

hm... ja przy 178 cm startowałam z wagi 54,5. teraz mam 56,8
A od wczoraj mam fazę na pomidory. Jak do tej pory jadłam czasami ale miałam do nich stosunek ambiwalentny a od przedwczoraj po południu nie mogłam o niczym innym myśleć tylko że mam ochotę na pomidora sparzonego z cebulką trochę pocukrzonego i posolonego wczoraj zjadłam dwa. a dziś znowu o niczym innym myśleć nie mogę. na obiad miałam sałatkę z pomidora i ogórka... ale to nie to... wciąż o tych pomidorach myślę

POZDRAWIAM WSZYSTKIE NOWSZE I STARSZE MAMUSIE I JUŻ TERAZ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU jakbym się już nie odezwała

Szybko zleci do 4 stycznia-ale wiadomo-czas sie dluzy

Narobilas mi smaka na pomidory.Ja z zachcianek to mam raczej na ostro-kwasno-sledzie w musztardzie popijane sokiem grejfrutowym,ser z kapusta czerwona,chipsy....

Szczesliwgo nowego roku

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kemo z Warszawy jestes? Jak tak to gdzie zamierzasz rodzic mamy w sumie ta sama prawie date ja 16.07.10

Ja jutro do gina ide na 18 a 4 stycznia usg przesiewowe wiec wtedy bede miala pewnie najwiecej informacji o maluszku
Udanej wizyty-ja tez jutro mam

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Ja tu jestem od samiutkiego początku, od pierwszej strony i nie czuję się w zamkniętym kole.. Wogóle się w żadnym kole nie czuję... Może to moja wina, bo mało piszę, tylko czytam, ale jak już coś napiszę to rzadko ktoś to wogóle zauważy i skomentuje...
Jest nas tu naprawdę sporo i zauważyłam, że odpowiedzi na posty następują ze sporym opóźnieniem, a po drodze zostaje napisanych tyle nowych, że niektóre wypowiedzi po prostu się gubią.. I nie jest to wynikiem złej woli kogokolwiek...
Myślę że z czasem się bardziej poznamy i będzie lepiej

A tak wogóle to cześć dziewczynki!!
Strasznie dużo naskrobałyście przez te 3 dni jak mnie nie było (ja święta przespałam dosłownie)
Jak mi się uda to dziś wieczorem wkleję swoje brzuszysko i może nawet ktoś skomentuje
Zgadzam sie z Toba-napewno w miare czasu sie lepiej poznamy
Czekam na zdjecie brzuszka

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Wow-zazdroszcze-u mnie 9 tydzien leci a brzucha zero-teraz to sie martwie ze moze cos nie tak poszlo....No nic jutro sie dowiem
Fajne spodnie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
muminek fajniutkie te spodenki tez sobie chyba takie sprawie bo w swoich jeansach zaczelo sie od odpinania guzika a teraz to juz nawet z rozpietym rozporkiem chodze.... oczywiscie plus dlugie swetry

ja mam wizyte 5 stycznia, bedzie rowne 10 tyg od OM. kurcze strasznie ten czas szybciutko leci, bo dopiero co przeciez dowiedzialam sie o ciazy

moze i tak jest ze nie zawsze ktos zauwazy nasze posty, ale kto mogl wiedziec ze bedzie tyle letnich mamuś nie ma co sie czuc wyalienowanym, im nas wiecej tym wiecej doswiadczen i w ten sposob trzeba na to patrzec

a ja dzisiaj w koncu wybralam kiecke do slubu. zdjeli ze mnie wymiary i na poczatku lutego przymiarka. normalnie jestem szczesliwa bo mialam juz dosyc jutro lece z TŻ do urzedu date ustalac
Swietna ta kiecka-strasznie mi sie podoba-bedziesz pieknie wygladacBedziemy miec chyba podobny TP bo widze ze Ty tez zaczelas 9 tydzienWidac juz troche brzuszek u Ciebie czy jeszcze nic?

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Jestem z foteczką!!

Przesyłam wam foto mojego olbrzymka i wyobraźcie sobie ze wyczytałam w karcie ciąży że termin przesunął mi się na 30 czerwca ojeej... Martwią mnie troche wyniki badań, bo mam podwyższony cukier i gin kazała mi powtórzyć. Poza tym RBC, HGB,HCT tez niezbyt dobre. Nie wiem sama co to może znaczyć
No olbrzymekSuper zdjecie

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Dziewczyny-macie dziwne sny w ciazy?Bo ja to chyba zwatpie-co noc mi sie snia koszmarne albo dziwne sny....

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2009-12-29 o 22:58
Stary 2009-12-29, 23:23   #1810
wiolek1
Zadomowienie

Dziewczyny-macie dziwne sny w ciazy?Bo ja to chyba zwatpie-co noc mi sie snia koszmarne albo dziwne sny....[/QUOTE]

Mi to praktycznie co 2 dzień śni się sex aż dziwne i to jeszcze nie jakiś wymyślony tylko z moim tż a raczej moje życie seksualne do intensywnych nie należy coś jest ze mną nie tak ? heh
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 23:30   #1811
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

Mi to praktycznie co 2 dzień śni się sex aż dziwne i to jeszcze nie jakiś wymyślony tylko z moim tż a raczej moje życie seksualne do intensywnych nie należy coś jest ze mną nie tak ? heh
Hehe-widze ze nie jestem sama-ja ostatnio mialam sen ze ubralam sie w skorzane buty i skorzana bielizne bo mnie Tz namawial do takiego sexu-ale nie moglismy nic robic bo ciagle ktos wchodzil do pokoju...dziwny sen.Opowiedzialam go rano Tz i tak go rozkojarzylam ze biedak zapomnial komputera do pracy

Oprocz snow o sexie mam sny o wspinaniu sie,dzieciach i osobach zmarlych

Dzisiaj snil mi sie maly chlopczyk ale ze nie byl moj-jakis inny facet go niosl-chlopczyk byl strasznie gruby-mial faldki tluszczu i mial na imie Nathan..dziwny sen...

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2009-12-29 o 23:32
Stary 2009-12-30, 01:56   #1812
Alguien
Zadomowienie

Linka 8 cm to juz duza dzidzia co do Twoich wynikow, to na cukrze sie nie znam, ale niski rbc, hct, hgb to poradzilabym wiecej zelaza i kwasu foliowego jesc. Czyli zielone warzywka, wolowina. A jakie tabletki bierzesz - sam kwas czy kwas plus witaminy?

To na poczatku stycznia bedziemy miec sporo wizyt- fajowo

ja tez bym oddala wiele za sushi ale nie wolno
Daj znac Elfie, jak jutro usg.

Dobranoc
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 06:18   #1813
kemo
Przyczajenie

Cytat:

fajna sukienka. To właśnie taki krój moja siostra nazwała "ciążowym" jak ja w zeszłym roku szukałam sukienki. Bo mi sie też takie podobały.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
hm.. na razie zakładam że na Madalińskiego. Chyba w styczniu zacznę sie tym bardziej interesować. A ty? Też z Warszawy jesteś?
A'propos dziewczyny orientowałyście się czy i ile u was kosztuje poród rodzinny i znieczulenie zewnątrzoponowe? Ja u siebie jestem w miarę na bieżąco bo prawie dokładnie rok temu moja bratowa rodziła. Tam gdzie ja chcę pakiet poród rodzinny + znieczulenie + prywatna opieka położnej około 1200 zł o ile pamiętam echch...
A drugie pytanie takie: Zamierzacie chodzić na szkołę rodzenia? bo już też różne opinie słyszałam
pozdrawiam wszystkich i znikam do pracy U mnie szaleństwo bo koniec roku na szczęście jutro już wolne...
kemo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 07:49   #1814
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny-macie dziwne sny w ciazy?Bo ja to chyba zwatpie-co noc mi sie snia koszmarne albo dziwne sny....
Mi to praktycznie co 2 dzień śni się sex aż dziwne i to jeszcze nie jakiś wymyślony tylko z moim tż a raczej moje życie seksualne do intensywnych nie należy coś jest ze mną nie tak ? heh[/QUOTE]

Też to mam
Wcześniej mi się to nie zdażało, a teraz praktyczie co noc powariowałyśmy w tej ciąży... pewnie to wszystko przez hormony

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 08:17   #1815
nokardia
Raczkowanie

Cytat:
Nie martw się kochana, jak już maluszki będą na świcie to się chudnie szybko! (mam taką nadzieję). Ja też jestem przy kości, z resztą nigdy do szczupłych nie należałam. Ale nie to teraz najważniejsze.
nokardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 08:19   #1816
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:

Jaka piękna sukienka pochwal się oczywiscie jak wrócisz datą ślubu!

Cytat:
Jestem z foteczką!!

Duża już ta twoja fasolka! Wynikami się nie przejmuj może akurat teraz wyszły gorzej, ale to nie znaczy że się nie mogą polepszyć Głowa do góry.

Cytat:
Piękny brzusio a o ile się nie mylę mam takie same terminy porodu u mnie też widać brzusio ale tak leciutko, że w sumie jak ktoś nie wie o ciąży to myśli że mi się troche przytyło.
Muminku wczoraj kupiłam sobie dosłownie takie same spodnie jak ty masz, ten sam krój, kolor i materiał

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość

A mi się nic nie śni, za to przez pewnien czas za to miałam tak, że budziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 09:28   #1817
ame1
Przyczajenie

Dziewczyny,
ja wyskakuję.
Moje Maleństwo umarło.
Przedwczoraj miałam zabieg.
Nie będę już tu zaglądać, ale wciąż pozostaję doświadczoną (na wszystkie już fronty) mamusią.
Gdyby któraś z Was potrzebowała porady, to niech pisze do mnie na priva.
A gdyby ktoś poszukiwał fotografa ślubnego, to też już mogę przyjmować zlecenia. Miałam termin na lipiec. Trochę martwiłam się, że cały sezon mnie ominie... Teraz mi głupio, za tak przyziemne myśli...
Dbajcie o siebie i nie martwcie o nic. W drugim trymestrze jesteście już coraz bezpieczniejsze.
Szczęśliwego Nowego Roku!
ame1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 10:12   #1818
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez ame1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
ja wyskakuję.
Moje Maleństwo umarło.
Nie będę już tu zaglądać, ale wciąż pozostaję doświadczoną (na wszystkie już fronty) mamusią.
A gdyby ktoś poszukiwał fotografa ślubnego, to też już mogę przyjmować zlecenia. Miałam termin na lipiec. Trochę martwiłam się, że cały sezon mnie ominie... Teraz mi głupio, za tak przyziemne myśli...
Dbajcie o siebie i nie martwcie o nic. W drugim trymestrze jesteście już coraz bezpieczniejsze.
Brak mi słów. Bardzo mi przykro.
Stary 2009-12-30, 10:34   #1819
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kemo Pokaż wiadomość
Ja też dostałam skierowanie na wszystkie badania około 7 tygodnia
Dziewczynki ja też miałam badania w 8 tygodniu. Właśnie wczoraj odebrałam i wsio ok

mam mdłości, przedwczoraj wieczorem zwymiotowałam po raz pierwszy - po południu kupiłam świerzą bagietkę, byla jeszcze ciepla i zjadlam poł a potem pol dnia mi sie cofalo az w koncu nie wytrzymalam i wylądowałam w toalecie....

DO SAMOTNYCH MAM - podziwiam Was dziewczyny, Waszą siłę...

martucha84 ja z moim Aniołkiem też mialam @ a byłam w ciązy, niestety trochę później się nie udalo ale to inna historia. Zmierzam do tego, że czasem tak bywa...

Buuuuziole... ale mi sie czas dłuży, a 1 usg dopiero w poniedzialek...

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Dziewczyny,
ja wyskakuję.
Moje Maleństwo umarło.
przykro mi wiem co czujesz...

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Jesli chodzi o sny, to ja teraz co noc śnię Różne inne dziwne rzeczy
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 10:40   #1820
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny,
ja wyskakuję.
Moje Maleństwo umarło.
Nie wiem co powiedzieć... bardzo mi przykro aż mnie na płacz zbiera. Ame1 jesteśmy z tobą

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 10:43   #1821
eleonoremio
Rozeznanie

Witam chciałabym się dopisać do waszego wątku i serdecznie przywitać Mam na imię Ela jestem z Jawora na dolnymśląsku, mamy już synka 2 letniego a teraz termin mam na 26 lipca wg OM, wg usg tydzień później
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 11:00   #1822
itakasia
Zakorzenienie

witam
Linka
czekalam na ciebie do 23 ale pozniej nie dalam rady dzidzia sliczna i duza. wspaniale ze wszystko w porzadku. a jaki masz cukier i hgb?
eleonoremio
ja mam termin z OM tez na 26 lipca a z USG na 20.. witaj
ame1
kochana tak bardzo mi przykro. przeszlam przez to we wrzesniu. jest watek dla mamus po stracie, polecam, dziewczyny sa wielkim wsparciem
ola_k11
ja tez mam mdlosci, ale najgorsze wieczorami
bajka1807
sukienka istnie bajeczna, cudna
muminek88
wow, brzusio duzy. u mnie 11 tc i brzusio juz powoli widac
wiolek1
mnie tez sie snia ostatnio sceny milosne, ale chyba dlatego ze nie mialam ochoty i sily na zblizenia wiec chociaz sobie pomarzylam

ja startuje z waga 53kg, na razie nie tyje bo nie mam apetytu, ale to sie napewno zmieni. nie zamierzam sie ograniczac, po poprzednich ciazach zrzucilam wszystko wiec zakladam ze teraz tez dam rade.
Stary 2009-12-30, 11:11   #1823
eleonoremio
Rozeznanie

Ja startowałam z 54 to z początki listopada waga, 1 grudnia już było 56 teraz nie mam jak się zważyc ale myślę i czuję że przytyłam. A jak wam dziewczyny brzuszki rosną , widać już? Mi widać jak wrócę z pracy to może wkleję zdjęcie, jestem ciekawa jak to będzie w pierwszej ciąży długo nie było mi widać, ale teraz będzie chyba ineczej
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2009-12-30, 11:18   #1824
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Dziewczyny,
ja wyskakuję.
Moje Maleństwo umarło.
bardzo mi przykro kochana ze musialas przez to przejsc jestes juz po zabiegu? wiem jak bardzo to boli bo moja poprzednia ciaza skonczyla sie rowniez obumarciem trzymaj sie jesli masz jakies pytania to pisz smialo na wizazu jest tez watek dotyczacy poronien tam dziewczyny pomoga ci zrozumiec pewne sprawy typu pierwsza @ po zabiegu a teraz trzymaj sie

Cytat:
nie przejmuj sie kochana ja tez szczupla nie jestem ja tam jestem zdania ze przytyc sie nie boje bo schudnac zawsze mozna jedynie boje sie rozstepow bo te zostaja na zawsze

Cytat:

kiecka sliczna naprawde

Cytat:
a tu spodnie dla anoxy...
fajne te spodnie tez sobie zamowie

Cytat:
A więc pierwsze zdjęcie jest z 5listopada tego dnia dowiedziałam się że jestemw ciąży i pierwszy raz ujrzalam swoją "kropkę" drugie foto z 23listopada i byłam już w 7tygodniu i 2 dni ciąży-pierwszy raz slyszeliśmy z moim TZ serduszko fasolki, która miała 1,16cm,a trzecie zdjęcie jest z 18 grudnia 11tydzień i 2dni ciąży maleństwo ma 4,46cm
super a na tym ostatnim zdjeciu jak fajnie wszystko wyglada

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
najpopularniejsze jest liczenie od ostatniej miesiaczki, ale tak naprawde powinno sie brac date zaplodnienia (usg w tym pomaga). Przeciez nie kazda z nas ma idealny cykl i owulacje w tym samym czasie. U mnie wg OM termin bylby na 29 maja, a mam na 13 czerwca, takze bardziej wiarygodny jest termin zaplodnienia.

to podobnie jak do mnie CzarnyElf, bo Ty masz 170 cm i wazysz troszke mniej, a ja jestem praktycznie 10 cm wyzsza i mam te pare kg wiecej

Kemo - 4 stycznia Kiedy inne dziewczyny maja wizyty?
Linka - jak dzisiejsza wizyta?
ja mam wizyte na 8.01.2010 usg przesiewowe ostatni gwizdek bo ostatnio malenstwo nie chcialo sie obrucic

a u mnie sypie snieg od rana i juz calkiem sporo go nasypalo i jak bylam z psem na spacerze to trzy raz mnie pociagna tak ze sie wyrznelam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 11:24   #1825
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem z foteczką!!

jejku jaki to juz olbrzymek do porodu urosnie jedynie plus minus 50cm super

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
A ja dzis dam wam zdj z 23 grudnia rowno 12 tydz. I moj olbrzymi brzusiol. Sorki ze w majtolach ale lepiej widac

I maluszka zdj bo zdaje sie ze nie chwalilam sie.
sliczny maluszek a brzuszek calkiem normalny wcale nie wiekszy od innych tylko sie cieszyc z takiego brzusia

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witajcie
tyle nas jest ze ciezko zapamietac. ale z czasem bedzie coraz latwiejwidze ze sporo udanych wizyt
idealnecialo
super fotki, i brzusio juz ladnie widac

ja uzywam oliwki w zelu, rozstepy mam po pierwszej ciazy, po drugiej zadnego. mam nadzieje ze tym razem tez nic nie przybedzie

mialam dzis wizyte. jestem mega szczesliwa. wg OM to 10tydz+2 dni a wg USG to 10tydz+6 dni. czyli dzidzia rosnie zdrowo( ciesze sie bo moje corcie to zawsze byly troszke mniejsze i rodzily sie 2900gr)
na usg wszystko ok. gin nawet zmierzyl przeziernosc i wynosi 0,08 wiec nawet jesli zmierzylby za tydzien to nie ma szans na wysoki wynik
wszystko w porzadku i wyniki dobre. jestem taka happy

nasz skarbek ma 36mm

Załącznik 2749645
ciesze sie ze wszystko dobrze a zdjecia tych naszych maluszkow sa urocze

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Witam chciałabym się dopisać do waszego wątku i serdecznie przywitać Mam na imię Ela jestem z Jawora na dolnymśląsku, mamy już synka 2 letniego a teraz termin mam na 26 lipca wg OM, wg usg tydzień później
witam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 11:34   #1826
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
martucha84 ja z moim Aniołkiem też mialam @ a byłam w ciązy, niestety trochę później się nie udalo ale to inna historia. Zmierzam do tego, że czasem tak bywa...
poki co lezymy... i jestesmy dobrej mysli...
Stary 2009-12-30, 12:08   #1827
niezawsze
Zakorzenienie

Kemo ja Madalinskiego tez sobie upatrzylam najpierw chcialam prywatnie, ale tyle dobrego o tym szpitalu sie naczytalam, ze na 99% w nim chce rodzic. Koszta to prywatna polozna 1200+ znieczulenie zzo 700zl porod rodzinny juz wliczony ale jak sie wezmie i polozna i zzo to znizka jest i nie 1900zl a 1700zl. To moj piewszy porod i naprawde sie boje dla mnie pobranie krwi to wielkie i traumatyczne przezycie Najbardziej sie boje jednak, ze nie zdaze bo mieszkam na targowku i ze mnie nie przyjma i odesla gdzies do otwocka albo co gorsza radomia Dlatego w razie czego jade na inflancka tam podobno wszystkie przyjmuja. W lutym pojade do szpitala sobie sale obejzec i wybrrac polozna bede spokojiejsza a co do szkoly rodzenia to mamy o tyle dobrze, ze mamy za darmo i mozemy sobie wybierac wiec ja bede gdzies w poblizu chodzila a nie na madalinskiego.

Sny ja to wam zazdroszcze takich ja mam same koszmary raz zabilam dwojke ludzi raz poronilam :/ kiedy indziej okazalo sie ze moja dzidzia to potworek matko koszmar jakis, ale czytalam gdzies ze to normalne.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 13:14   #1828
eleonoremio
Rozeznanie

Kjane Witaj ja jestem w 10 tyg gratuluje tez mam juz synka 2 latka wrzesień 2007
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Edytowane przez eleonoremio
Czas edycji: 2009-12-30 o 13:16
Stary 2009-12-30, 13:17   #1829
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
No już ładniusi jak na ten tydzień
Cytat:

Ładna Miałam podobną na poprawiny
Cytat:
Jestem z foteczką!!

Fajniutki olbrzymek. Mój jest pewnie podobnej wielkości teraz,bo są prawie rówieśnikami.

Cytat:
A gdzie Ty schowałaś te kilogramy? Po zdjęciu wcale tego nie widać, na pewno bym nie powiedziała,że słoń jesteś

Cytat:
Mi to praktycznie co 2 dzień śni się sex aż dziwne i to jeszcze nie jakiś wymyślony tylko z moim tż a raczej moje życie seksualne do intensywnych nie należy coś jest ze mną nie tak ? heh[/QUOTE]
Też tak mam - raz koszmary,a raz erotyczne Ale to chyba dlatego,że życie seksualne w zaniku A dzisiaj na przykład mi się śniło,że szłam z mamą i niemowlaczkiem w wózku na spacer i spotkałam koleżankę.Zapytała się co to za maleństwo,a ja mówie,że to mój BRACISZEK I faktycznie ja jeszcze z brzuchem byłam... A w dodatku braciszek cały na różowo ubrany Masakryczne te sny są

Cytat:
Dziewczyny,
ja wyskakuję.
Moje Maleństwo umarło.
Współczuję bardzo.Trzymaj się
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 13:20   #1830
martysek
Zadomowienie

Cześc dziewczynki,
podczytuję was juz od ponad tygodnia, ale dopiero dzis odważyłam sie napisać.

Od dwóch tygodni czułam okropny ból i nabrzmienie piersi i łagodny ból brzucha jak na okres. Chodziłam tak i czekałam na miesiączkę, ale w Wigilie coś mnie tnęło i zrobiłam test. Możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie, gdy pokazały się dwie wyraźne kreseczki
Zaraz pogoniłam TŻta do apteki po drugi test i to samo

Dostaliśmy najpiękniejszy prezent na Gwiazdkę. Tym bardziej , że jesteśmy ze sobą ponad 7 lat, a jakieś pół roku temu mój TŻ miał nieciekowe wyniki po badaniu naisenia.

To mnie coś tknęło, żeby go na nie wysłać, bo nie zabezpieczaliśmy się od trzech lat, a ja nie liczyłam, kiedy okres, dni płodne, nic. Spontanicznie.

Ginekolog nawet pytał, czy się staramy, a ja uważałam, że "jak Bóg da", to będzie

Tak więc po wczorajszym badaniu dołączam do grona mam sierpniowych
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości