Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-30, 14:09   #451
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Maciek wsunął jarzynową Dodałam do niej mleka, najpierw więcej, a jak się przyzwyczaił do smaku, to mniej. Wsuwał, aż Mu się uszy trzęsły

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:10   #452
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Największe gaduły wątku gdzie jesteście ?!

o mnie pytasz
juz sie tlumacze
Laura od rana miala rozki i byla mega spiaca a zasnac nie mogla wiec wyprawilam sie z nia na spacer.Padal snieg ale grunt ze spala

Potem nie chciala spac, tyko byc na raczkach, wiec obiad na łapkach z nia gotowalam i wylaczyli prad, wiec na reszte baterii was doczytalam i poszlam sie nia bawic.Teraz zasnela po obiadku wiec wyprowadzilam bydle na spacer i klikam

Svinecko-ja mam spiwor od x-landera, ale on ocieplany nie jest, tylko wyozony futerkiem, bardziej to taka oslonka, a kocyk musi byc pod spod,lub dwa

Lovi-chwale sobie, bardzo

Cass- mysle ze jeszcze nie jednej z nas sie przytrafi taka akcja.Nie smutkaj sie plis

Cos mi umknelo, ale nie przypomne sobie , ehhh

Nie mam odwagi podac wagi, ja mysle, ze moge wystartowac hmmm co by za trudno nie bylo od 10 i leciec w dol

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:10   #453
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Gorgulku
u nas ta biala kropka jest juz od 2 mcy i dalej nic
3 tygodnie temu dziaselko bylo zaczerwnione a teraz nic

u nas tez jest od bardzo dawna ale dzis jak zerknelam to byla jeszcze bardziej widoczna i wyglada jakby od ząbka dzielila ja cieniutka warstwa skory
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:15   #454
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Maciek wsunął jarzynową Dodałam do niej mleka, najpierw więcej, a jak się przyzwyczaił do smaku, to mniej. Wsuwał, aż Mu się uszy trzęsły
a Wercia miala dzis premiere kroliczka i tez caly sloik wsunela

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

u nas tez jest od bardzo dawna ale dzis jak zerknelam to byla jeszcze bardziej widoczna i wyglada jakby od ząbka dzielila ja cieniutka warstwa skory
pewnie niedlugo pojawia sie zabki u naszych marud
widzisz niektore dzieci zabkuja tak ze mama patrzy a tu zabek, niektore goraczkuja kilka dni, maja biegunke i placza zanim wylezie
a nasze marudza i spia niespokojnie
to jednak musi bardzo bolec -biedne dzieciaczki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:18   #455
Cassandra 23
Zakorzenienie

Wrocilismy ze spacerku, jest -6 ale niezle w twarz mroziło. Policzki mam jak ruska Matrioszka
Bylismy tylko godzinke, mały spał cały czas. Wniosłam go do domu, połozyłam w bujaczku w korytarzu i jeszcze spi, tylko rozsunełam kombinezon...moze sie nie zapoci

Jak ja nie lubie zimy, chce juz wiosne. Nie lubie spacerow w taka pogode. Mały czasami sie wierci, popłakuje w wozku, chciałabym go wyjac ale jest zimno i nie chce go z nagrzanego spiworka wyciagac.
Dlatego ciesze sie jak spi, to wtedy szybko zaliczamy spacerek i do domu
Dziewczyny, odnosnie tej listy odchudzania. Proponuje zeby wpisac kilogramy: było - czyli ile jest teraz (bo zaczynamy od 1 stycznia), jest (czyli tyle ile nam ubedzie w kolejnych tyg. po wazeniu) i cel.
Bo np. ja przed porodem wazyłam 90 kg, teraz 77 kg. Ale nie biore pod uwage tych 13 kg wczesniej zgubionych, mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi. Licza sie tylko kg zbubione od 1 stycznia.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Nie mam odwagi podac wagi, ja mysle, ze moge wystartowac hmmm co by za trudno nie bylo od 10 i leciec w dol
Kasiu przeciez my sami swoi Nie ma sie czego krepowac. Zreszta i tak nikt nas nie zna. Ja mam duza nadwage ale co tam, sama sie do takiego stanu doprowadziłam to teraz mam. Podaj dane i nie marudź

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-12-30 o 14:20
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:18   #456
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Katarzynki dzis nie widzialam a czytam Was od rana tylko nie pisalam bo czasu nie bylo
juz sie zamedowalam

Syf mam na maksa, gary, talerze, kubki a maz jakos nie wpad zeby rano rozladowac zmywarke, kurka wszystko trzeba mowic, nic sam nie wpadnie na pomysl
Teraz nie bede trzaskac garami

Jeszcze chcialam napisac ze od wczoraj zauwazylam ze mala ma wiekszy apetyt wiec musze zaczac robic 180 mleczka bo nie wytrzymuje 4h
Obiad tez zjadla przed czasem, wiec jeszcze jakis owoc jej zaserwuje

Nie wiem jak ze spaniem bedzie i ile bedzie spala, bo dzis jakos na wariackich papierach wszystko sie odbywa
Teraz spi z kotka tak jak wczoraj na zdjeciu ktore wstawialam ale kotka biala i posciel tez wiec moze nie zauwazylyscie

Stary 2009-12-30, 14:19   #457
gorgulek
Zakorzenienie

Svinecko wyslalam pw
Stary 2009-12-30, 14:21   #458
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dobra lece na orbitreka poki mala spi bo potem znowu bedzie marudzic i nie pocwicze

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 14:32   #459
eleeri
Zakorzenienie

rany już tak długo dawno nie pisałam posta
młody marudny, złości się o wszystko
zjadł obiadek ale strasznie się krzywił, musiałam go zabawiać

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a czy w krzesełku do karmienia mozna sadzac dzieci które jeszcze same nie siedzą?? bo ja zaczne dawac oliwce przecierki, ale ona sama nie siedzi jeszcze, to jak ja trzymać? na kolanach na siedząco? czy w lezaczku tak na pół leżąco?
no właśnie mój jeszcze nie siedzi
póki co je w foteliku samochodowym ale widzę że mu niewygodnie, nogi ma przecież zadarte do góry
dlatego chcę kupić krzesełko

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
eleeri ja mysle, ze nie trzeba kupowac z regulowanym podnozkiem bo nasze dzieciaczki sa jeszcze male i maja krotkie nozki wiec nie beda im zwisac

Wojtusia ja karmie w lezaczku w pozycji bardziej siedzacej
no właśnie się nad tymi nogami zastanawiam

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Witam.

U nas z zębami spokój - mamy pierwszego.
Młodą próbuję powoli przestawić na butlę bo od lutego do pracy - skutkiem było dziś że od 8 nie jadła nic, czekała aż dam cyce dopiero o 12 zjadła cyckę ( zaczęłam tak że 1 cyce zastąpiłam butlą). No ta moja cwaniara opuściła sobie butlę a potem histeria bo głodna, bo śpiąca.

Odnośnie możliwości przeziębienia się w domu, oj można się przeziębić. Jeżeli rzadko wychodzi się na dwór - to trzeba dom wietrzyć przynajmniej raz dziennie na momencik. My z młodą co drugi dzień wychodzimy na ok. 1 h.

My się szczepiliśmy 6 w 1. Zastanawiam się nad meningokokami i odpłatną ospa itp.
spytaj swego lekarza,
nam lekarz odradzał teraz meningo bo nic nie dają, za to polecał pneumo, a meningo jak dziecko będzie nastolatkiem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:33   #460
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
celowo kupilam wiekszy bo teraz jak Zuzie woze w spacerowce to ta czesc na nozki podnosze tak na plasko do siedzenia bo nozki jej jeszcze nie zwisaja ale za to spiworek dobrze lezy
wystarcza nam narazie ta dl 90 cm wiec nie rozwijam tego spiworka
chodzi mi o to ze to przedluzenie mozna zawinac do srodka a wtedy na nogach jest wiecej spiworka
a na nastepna zime bedzie jak znalazl ten dluzszy no i na sankach tez mozna w tym spiworku wozic
wychodzilam z Zuzia na spacery nawet jak bylo -15 (prosze nie bic ale ja nie widze w tym nic zlego a i malej nic nie bylo) i byla bardzo cieplutka a miala na sobie tylko cienkie rajstopki i bluzeczke na dl rekaw, na to kombinezon i ten spiworek, wiec jest bardzo cieply

mam zdjecie ale nie widac calosci, tylko troche a dzis juz po spacerze jestesmy, to ewentualnie jutro moge cyknac i pokazac Tobie
dzis wkleje takie jakie mam
dziekuje Ci bardzo
rzeczywiscie ten bez jest inny, ciemniejszy, wiec wezme zielony
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:37   #461
katarzynka00
Zakorzenienie

no i rozpakowalam,bo patrzec nie moglam
w sprawie bezmyslnosci to wczoraj pojechalam do rossmana gdzie zostawilam ponad 120zl na malej sloiki i mleko, kupilam juz na zapas po 6mc a meza wyslalam dzis na zakupy do obiadu i wielce uradowany wrocil ze sloikami i sokami dla malej i to jeszcze z takimi co jadla na poczatku.Sama marchew itp...ehh chcial dobrze,ale przedobrzyl
Teraz szafka peka w szwach

Stary 2009-12-30, 14:44   #462
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
a Wercia miala dzis premiere kroliczka i tez caly sloik wsunela

(...)

Długo dawałaś Jej bezmięsne obiadki? Po jakim czasie wprowadziłaś mięso?

Cytat:
dobra lece na orbitreka poki mala spi bo potem znowu bedzie marudzic i nie pocwicze
Podziwiam Cię Mnie to tylko spać się chce A tak na marginesie, to przy moim "naręcznym wisielcu" tak mięśnie rąk wyćwiczyłam, że niedługo rękawy będą mi strzelać w szwach

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Właśnie wyczułam pod palcem drugą jedynkę

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-12-30, 15:01   #463
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
wow
szybko sie uwijacie
Stary 2009-12-30, 15:05   #464
katarzynka00
Zakorzenienie

no i wsunela drugi sloiczek tatowej marchewki

lyzka mi sie ładnie nie slizga -jakby cos hamowala, wiec ide ja badac corci buziuchne

Stary 2009-12-30, 15:10   #465
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

cwiczenia wykonane teraz musze odpaczac .......
Wercia tez trenuje na macie wygibasy......wczoraj o maly wlos by nie na brzuszek przekrecila wiec mysle ze juz wkrotce to nastapi

Cass i dziewczyny ktore chca zgubic kg!!
bylam na forym dietkowym i jak znalazl jest watek przykladowych jadlospisow juz sie z zapoznalam i duzo jest takich co ja jadlam- tylko pamietajcie dla nas to R-redukcja
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561

Cytat:

Długo dawałaś Jej bezmięsne obiadki? Po jakim czasie wprowadziłaś mięso?

Podziwiam Cię Mnie to tylko spać się chce A tak na marginesie, to przy moim "naręcznym wisielcu" tak mięśnie rąk wyćwiczyłam, że niedługo rękawy będą mi strzelać w szwach

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

caly 4 mc dostawala bezmiesne a od wczoraj juz daje te po 5 mcu z mieskiem

no mnie to bardziej krzyz boli niz rece od noszenia

oo drugi zabek do pary bedzie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 15:12   #466
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Czeko z czego Ty sie chcesz odchudzac? Jestes szczuplutka. Ile ja bym dała zeby tyle warzyc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 15:17   #467
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Czeko z czego Ty sie chcesz odchudzac? Jestes szczuplutka. Ile ja bym dała zeby tyle warzyc
bo lepiej sie czuje w wadze 50kg i brzuch jakis nie taki jakbym chciala
ale cwicze jeszcze A6W wiec mam nadzieje ze cos pomoze bo kiedys mialam kaloryfer dzieki tym cwiczeniom

Cass a ty juz zalozylas nasz watek?? on bedzie tu jako podwatek czy na innym forum?

spadam ponosic marude

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 15:20   #468
Sweet_21
Zakorzenienie

Witam

Na początek wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów!

U nas masakra.Deszcz leje, wichura jakaś od dwóch dni nas nawiedza.Jeszcze, żeby było zabawniej jest awaria ogrzewania Pięknie Nie wiem kiedy naprawią..

Co do zwalczania kg chętnie się dopiszę.Też stosowałam tą dietę białkową o której pisały dziewczyny.I schudłam swego czasu 9 kilo.Potem zaszłam w ciąże
Też siedziałam na forum o dietetyce i chyba stamtąd Czekoladkę kojarzę nawet Udzielałam się troszkę, ale codziennie podczytywałam.
A Wy poznałyście się na poczekalni czy wcześniej spotykałyście się na innych wątkach?
Bo ja kojarzę na pewno Svinecką z forum o seksie i pamiętam nawet, że miała swego czasu avka bodajże z Erykiem nad morzem?I ona sama na nim była w białych rybaczkach, dobrze pamiętam?Czy mi się coś pomieszało?
P4w też skądś kojarzę, ale za chiny ludowe nie pamiętam skąd.Z kosmetycznego?Z biochemii?Nie wiem

OK.Idę na zupkę.

Włączyli ogrzewanie

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 15:23   #469
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
i mieć rozmiar 36-34

a propo, ostatnio moja koleżanka rozłozyła mnie na łopatki, dziewczyna szczuplusieńka, opowiada mi jak chciała spodnie sobie kupić: "i wiesz, 36 miałam troche za obcisłe, to wyszłam ze sklepu, PRZECIEŻ 38 NIE KUPIĘ"

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 15:23   #470
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt nie zauważył mojej nieobecności

Eleeri nogi nie zwisają bo Zuzia za mała jeszcze, a podnóżek jest nieruchomy
ja to nikt, a ja
pytałam gdzie największe gaduły wątku

dzięki za info

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Eleeri codzi o walke z kilogramami, ktora zaczynamy od 1 stycznia. Jak napisalam Cass ile wazylam, ile waze i ile chce wazyc, to od razu wpadlam w dolek.

Kubus Cass spadl za lozko, jesli nie doczytalas, ale nic sie nie stalo

Ja mam graco contempo
http://www.allegro.pl/listing/search...7275&country=1
Jestem bardzo zadowolona, chociaz nie karmie go tam zawsze, bo jeszcze niestabilnie siedzi, czesciej robie to w lezaczku w pozycji bardziej siedzacej.

Mysle, ze nasze dzieci maja tak krotki nozki, ze jeszcze sporo czasu uplynie, az zaczna im zwisac. Moje tez nie ma regulowanego podnozka, nie widze potrzeby, bo przeciez bedzie tam siedziec podczas posilkow i moze pomiedzy na krotko, a nie tak dlugo jak np w spacerowce na spacerze.
aaa o kg chodziło

o Cass doczytałam wcześniej

ale ja nie mam leżaczka, karmię małego w foteliku samochodowym a on mi się wygina
dlatego chcę krzesełko, mimo, żę mały nie umie jeszcze siedzieć

Cytat:
dziewczyny znalazlam ten spiworek co ma gorgulek i nie trzeba czekac 7 dni tak jak na tamtej aukcji
tylko nie wiem, ktory wziac - seledyn z seledynowym czy seledyn z bezowym?
http://www.allegro.pl/item861470575_...mbi_110cm.html

wozek mam ten zielony:
http://www.allegro.pl/item862848603_..._spiworek.html
oba ładne

Cytat:
o mnie pytasz
juz sie tlumacze
Laura od rana miala rozki i byla mega spiaca a zasnac nie mogla wiec wyprawilam sie z nia na spacer.Padal snieg ale grunt ze spala

Potem nie chciala spac, tyko byc na raczkach, wiec obiad na łapkach z nia gotowalam i wylaczyli prad, wiec na reszte baterii was doczytalam i poszlam sie nia bawic.Teraz zasnela po obiadku wiec wyprowadzilam bydle na spacer i klikam
tak

a ja jestem bez obiadu
mąż nie miał czasu zrobić

ale czekam na ten parowar to sobie zrobię jarzynkę

Stary 2009-12-30, 15:39   #471
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

U nas masakra.Deszcz leje, wichura jakaś od dwóch dni nas nawiedza.Jeszcze, żeby było zabawniej jest awaria ogrzewania Pięknie Nie wiem kiedy naprawią..

Włączyli ogrzewanie
dziekujemy

cale szczescie ze wlaczyli juz

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
i mieć rozmiar 36-34

a propo, ostatnio moja koleżanka rozłozyła mnie na łopatki, dziewczyna szczuplusieńka, opowiada mi jak chciała spodnie sobie kupić: "i wiesz, 36 miałam troche za obcisłe, to wyszłam ze sklepu, PRZECIEŻ 38 NIE KUPIĘ"

kolezanka rozwalila mnie

js przyznam ze tez wole siebie szczuplejsza ale to pewnie dlatego ze kiedys bylam grubsza, jakies 10 kg wiecej i nie chce do tamtej wagi wracac...
w tym samym czasie rzucilam fajki i przestalam jesc kolacje i slodycze i samo jakos zeszlo

Cytat:
ja to nikt, a ja

dzięki za info

ale ja nie mam leżaczka, karmię małego w foteliku samochodowym a on mi się wygina
no tak pytalas przepraszam
ja taka gadula a teraz malo co pisze

wkleje pozniej fotke jak Zuzia wyglada w tym krzeselku
i tez sie czasem w nim wygina

no i po odpoczynku, mala juz nie spi
ale i tak dobrze ze pospala 2 godz
Stary 2009-12-30, 15:42   #472
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Bo ja kojarzę na pewno Svinecką z forum o seksie i pamiętam nawet, że miała swego czasu avka bodajże z Erykiem nad morzem?I ona sama na nim była w białych rybaczkach, dobrze pamiętam?Czy mi się coś pomieszało?
nieeee no pomieszalo Ci sie kompletnie nie mialam takiego avka nigdy - lol nie mam w ogole bialych rybaczek

a ja Ciebie kojarze z zamowien zagranicznych - chyba, ze to inna sweet ale nie sadze bo pamietam Twoj stary avek - i bralas udzial w moim zamowieniu
czy mi tez sie pomieszalo?

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-12-30 o 15:44
Stary 2009-12-30, 15:43   #473
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
cwiczenia wykonane teraz musze odpaczac .......
Wercia tez trenuje na macie wygibasy......wczoraj o maly wlos by nie na brzuszek przekrecila wiec mysle ze juz wkrotce to nastapi

Cass i dziewczyny ktore chca zgubic kg!!
bylam na forym dietkowym i jak znalazl jest watek przykladowych jadlospisow juz sie z zapoznalam i duzo jest takich co ja jadlam- tylko pamietajcie dla nas to R-redukcja
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561

caly 4 mc dostawala bezmiesne a od wczoraj juz daje te po 5 mcu z mieskiem

no mnie to bardziej krzyz boli niz rece od noszenia

oo drugi zabek do pary bedzie
Dzięki

Krzyż też boli, oj boli. W rękach to bicepsy wyrabiam

Cytat:
i mieć rozmiar 36-34

nie pewnie, że nie. Ma rację dziewczyna! Jak jej przeszkadza widok roz. 38, to niech metkę wytnie

Cytat:
ja to nikt, a ja

dzięki za info

aaa o kg chodziło

o Cass doczytałam wcześniej

oba ładne

tak

a ja jestem bez obiadu
mąż nie miał czasu zrobić

ale czekam na ten parowar to sobie zrobię jarzynkę
Nie będzie dzisiaj rosołku???

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-12-30, 15:46   #474
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Witam

Włączyli ogrzewanie

to grzejcie sie

Cytat:
i mieć rozmiar 36-34

no nie moge co za laska

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 15:48   #475
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
my juz po rehabilitacji ... Bartosz jedną częśc był grzeczny a potem płakał jak bóbr ... pani oczywiście nie zwrcacała na to uwagi i ćwiczyła z nim dalej - tylko, ze On wogóle nie chciał współpracować

Dr nie było więc wyników nie skonsultowałam ...
, mam andzieje, ze z czasem sie przyzwyczai.
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej, ok 15 jedziemy. byłam z Amelka u lekarza oskrzela i płucka czyste ale gardziołko zaczerwienione jak u mnie i kaazała dawac panadol co 6 godz a jakby mocno kaszlala to mam kupic syropek tez dala recepte. takze jakby co to jestem zabezpieczona.
ok gonie meza zeby pakowal graty na samochod i zbieramy sie
buziaczki
ciesze sie, ze amelka zdrowa.
Szczesliwej podrozy

U nas +10, wiec takiego ocieplanego spiworka do wozka nawet nie bede kupowac. Chociaz czasami tesknie do chlodnego wieczornego powietrza z takim lekkim mrozikiem , wiem, glupia jestem, ale tak tez kojarza mi sie Swieta i Sylwester.

Antonio zaliczyl spacer z tatusiem, teraz rozrabia na macie. Zaraz dam mu deserek i sprobuje spacyfikowac, moze zasnie.

Katarzynko, nic sie nie martw, tak latwo nie dam sobie odebrac tytulu Naczelnego Watkowego Grubasa , stwierdzilam, ze moze jak swiat zobaczy ile waze i ja sama, to wreszcie zabiore sie za siebie. Wazylam juz 4 kg mniej niz teraz, ale ostatnie stresy zaoowocowaly ponownym polubieniem slodkosci
Stary 2009-12-30, 15:52   #476
eleeri
Zakorzenienie

Oczywiście jak przyszłam to żywej duszy nie ma

młody spi, zrobił mega kupę,
konsystencja normalna, zapaszek też
więc chyba toleruje ten gluten

Cytat:
juz sie zamedowalam

Syf mam na maksa, gary, talerze, kubki a maz jakos nie wpad zeby rano rozladowac zmywarke, kurka wszystko trzeba mowic, nic sam nie wpadnie na pomysl
Teraz nie bede trzaskac garami

Jeszcze chcialam napisac ze od wczoraj zauwazylam ze mala ma wiekszy apetyt wiec musze zaczac robic 180 mleczka bo nie wytrzymuje 4h
Obiad tez zjadla przed czasem, wiec jeszcze jakis owoc jej zaserwuje

Nie wiem jak ze spaniem bedzie i ile bedzie spala, bo dzis jakos na wariackich papierach wszystko sie odbywa
Teraz spi z kotka tak jak wczoraj na zdjeciu ktore wstawialam ale kotka biala i posciel tez wiec moze nie zauwazylyscie
syf u Ciebie
nie żartuj

a mój mąż rozpakował zmywarkę,
ale dlatego, że mu o tym przypomniałam - sam też pewnie by na to nie wpadł, a zauważył by dopiero gdyby chciał cos brudnego do zmywarki wsadzić

a propos kotki, gdyby moja mama zobaczyła taką sytuację jak na zdjęciu u Ciebie to nie miałabym życia

mam na mysli zdjęcie gdzie Laura piastuje na kolanach kota
moja mama jak przychodzi to oczywiści wszystko komentuje,
"przykryj/ubierz go bo mu zimno" a sama w podkoszulku
"rozbierz go bo mu gorąco"
"podwiń mu rękawki"
"posadź go"
"podnieś go"
itd

ostatnio gani mnie za to że kładę małemu na brzuchu gryzaczek, albo książeczkę z Cannpola - "bo mu ciężko i oddychać nie może"
tak jakby to przedmioty ważyły co najmniej kilogram

Twoja mama nie komentuje tego co robisz ?
bo ja do swojej nieraz juz tracę cierpliwość

Cytat:
no i rozpakowalam,bo patrzec nie moglam
w sprawie bezmyslnosci to wczoraj pojechalam do rossmana gdzie zostawilam ponad 120zl na malej sloiki i mleko, kupilam juz na zapas po 6mc a meza wyslalam dzis na zakupy do obiadu i wielce uradowany wrocil ze sloikami i sokami dla malej i to jeszcze z takimi co jadla na poczatku.Sama marchew itp...ehh chcial dobrze,ale przedobrzyl
Teraz szafka peka w szwach
he, he no co chciał przecież dobrze

no to masz zapasy na całą zimę

Cytat:

i po co komu siłownia - niech sobie dziecko "strzeli"

gratuluję drugiego ząbka

Cytat:

Włączyli ogrzewanie
brrr w zimie bez ogrzewania

Cytat:

no tak bo w 38 to juz słonice chodzą

Stary 2009-12-30, 15:59   #477
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
nieeee no pomieszalo Ci sie kompletnie nie mialam takiego avka nigdy - lol nie mam w ogole bialych rybaczek

a ja Ciebie kojarze z zamowien zagranicznych - chyba, ze to inna sweet ale nie sadze bo pamietam Twoj stary avek - i bralas udzial w moim zamowieniu
czy mi tez sie pomieszalo?
Też Ci się pomieszało Nie brałam udziału w żadnym zamówieniu
No, ale z 'seksu' to na pewno Cię kojarzę

Kurcze, nie wiem co się dzieje mojemu dziecku, ciągle płaczeNic mu nie pasuje
Wysłałam tzta własnie po serki wiejskie.
Co jecie dziś na kolacje?

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 16:01   #478
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Też Ci się pomieszało Nie brałam udziału w żadnym zamówieniu
No, ale z 'seksu' to na pewno Cię kojarzę

Kurcze, nie wiem co się dzieje mojemu dziecku, ciągle płaczeNic mu nie pasuje
Wysłałam tzta własnie po serki wiejskie.
Co jecie dziś na kolacje?
hmmm w takim razie to byla inne sweet - ale najlepsze jest to, ze dwie sweet braly u mnie udzial, az poszukam z ciekawosci

hmmm z seksu mowisz? a z jakiego watku?
Stary 2009-12-30, 16:01   #479
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
my juz po rehabilitacji ... Bartosz jedną częśc był grzeczny a potem płakał jak bóbr ... pani oczywiście nie zwrcacała na to uwagi i ćwiczyła z nim dalej - tylko, ze On wogóle nie chciał współpracować

Dr nie było więc wyników nie skonsultowałam ...

(...)
No bo jak miał współpracować jak Nim wyginają, kobitka to mogłaby chociaż zagadać do Bartusia, może byłby spokojniejszy.

szkoda.

Cytat:
(...)

moja mama jak przychodzi to oczywiści wszystko komentuje,
"przykryj/ubierz go bo mu zimno" a sama w podkoszulku
"rozbierz go bo mu gorąco"
"podwiń mu rękawki"
"posadź go"
"podnieś go"
itd

ostatnio gani mnie za to że kładę małemu na brzuchu gryzaczek, albo książeczkę z Cannpola - "bo mu ciężko i oddychać nie może"
tak jakby to przedmioty ważyły co najmniej kilogram

Twoja mama nie komentuje tego co robisz ?
bo ja do swojej nieraz juz tracę cierpliwość

i po co komu siłownia - niech sobie dziecko "strzeli"

gratuluję drugiego ząbka

(...)
Skąd ja znam te teksty

A Ty eleeri nie duś dziecka gryzakiem, bo wiesz

Dziękujemy

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-12-30, 16:03   #480
eleeri
Zakorzenienie

Widzę, że dusze sie pojawiły
to ja tak długo pisałam posta

Cytat:
js przyznam ze tez wole siebie szczuplejsza ale to pewnie dlatego ze kiedys bylam grubsza, jakies 10 kg wiecej i nie chce do tamtej wagi wracac...
w tym samym czasie rzucilam fajki i przestalam jesc kolacje i slodycze i samo jakos zeszlo

no tak pytalas przepraszam
ja taka gadula a teraz malo co pisze

wkleje pozniej fotke jak Zuzia wyglada w tym krzeselku
i tez sie czasem w nim wygina
ja ważyłam dość długo 55-56 kg. tęskno mi do tamtych czasów, roztyłam się jak wyszłam za mąż,
cóż siedzący tryb życia, piwko, winko, drinki, niezdrowe przekąski prawie codziennie to musiała skończyć się nadwagą

hmm, pod koniec ciązy niewiele brakowało mi do setki

ale mam nadzieję, że po powrocie do pracy, nadal karmiąc, schudnę, bo nie będzie czasu żeby sie obżerać

no właśnie, a dlaczego teraz mniej piszesz ?
w poprzedniej części byłaś na II miejscu

daj fotkę, daj

Cytat:

Nie będzie dzisiaj rosołku???
kurczę, no nie będzie
mąż pewnie chce żebym się stęskniła za rosołkiem

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Katarzynko, nic sie nie martw, tak latwo nie dam sobie odebrac tytulu Naczelnego Watkowego Grubasa , stwierdzilam, ze moze jak swiat zobaczy ile waze i ja sama, to wreszcie zabiore sie za siebie. Wazylam juz 4 kg mniej niz teraz, ale ostatnie stresy zaoowocowaly ponownym polubieniem slodkosci
a ile ważysz ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości