|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
![]() A takie cosie ten gość z tvn odradzał, że niby niestabilne właśnie. |
|
|
|
|
#2642 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo, iż nie jestem zaszczepiona (ona też raczej nie była ). Cytat:
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu wypowiadasz się tak autorytarnie o stanie zdrowia dziewczyn na forum jakbyś miała monopol na ich diagnozowanie - wszystkie mają bakterie skąd to wiesz? dlaczego tak mówisz? większość infekcji górnych dróg oddechowych powodują wirusy, więc nie spodziewam się, że ta grupa dziewczyn, która tu jest jest w tym wypadku wyjątkiem od tej reguły. I trudno jest mówić z góry, że to są bakterie, nie mając ku temu żadnych podstaw, więc rozumiem, że masz tu jakąś wiedzę, której ja nie mam kropko, odnoszę czasem wrażenie, że mylimy tu czasem dyskusję z mówieniem za kogoś czy też wypowiadaniem autorytarnych sądów. Ja nie chciałam, by ktoś czytając to forum odniósł wrażenie, że głównym nurtem jest to, że szczepionki są be, bez pokazania ich drugiej strony. Nie na tym polega forum, by wszyscy mówili jednym głosem, czy tez przyklaskiwali sobie nawzajem, ani też wmuszali w innych swoje zdanie. Dlatego np osobiście myślę, że trudno jest wyrażać jednoznaczne i nie przyjmujące dyskusji sądy, gdy nie ma się np w danym temacie dostatecznej wiedzy. Jeśli Cię w jakiś sposób uraziłam, to przepraszam, ale zrozum stanowisko osoby, w której odczuciu mimo że wypowiadasz się zdecydowanie na tematy zdrowotne, to niestety nie zawsze masz rację. I to tez trzeba umieć przyjąć, bo znowu będą kłótnie, jak wtedy gdy odchodziły stad dziewczyny. |
|
|
|
|
#2644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To piszę. Ja ich nie diagnozowałam, od tego miały lekarza. Wracały z przychodni ze stwierdzonym przeziębieniem albo jakimś podrażnieniem krtani... Chyba tylko dwie dostały bioparox. Natomiast nie rozumiem dlaczego muszą koniecznie mieć grypę czy inne coś grypopodobne, bo Ty byłaś szczepiona i jako jedyna jesteś zdrowa? Sorry ale nie rozumiem tego punktu widzenia i tego stanowiska. I nie chce mi się o tym dłużej debatować... Cytat:
Cytat:
Ok, moja wina, moja bardzo wielka wina. Nie mam racji. Wszystkie miałyśmy grypę. Ty byłaś i jesteś zdrowa, bo szczepiona. Możemy skończyć? ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Mnie pół życia straszono tym rakiem, bo moja babcia na niego zmarła. Przed trzema laty, jak już mnie pocięli i się zgodziłam ze strachu, coś o tym szukałam i nagle szok - tego rodzaju raka się nie dziedziczy. Przeszukałam pół biblioteki i wszystkie nowe źródła mówią to samo. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-30 o 12:44 |
||||
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jak znów mnie nazwiesz kochaną czy kochanieńką albo pokpisz sobie ze mnie dla podkreślenia, kto tu jest autorytetem, a któraś z dziewczyn mnie zbanuje za posiadanie innego zdania niż Ty, to poczuję się jak w domu dorośnijmy wreszcie nie musisz się ze mną zgadzać, ale dyskutować chyba możemy na poziomie? |
|
|
|
|
#2646 |
|
Zadomowienie
|
Szampańskiej zabawy, szalonych chwil, udanego Sylwestra
![]() (.•´`*. *.*´¨) . .•´,•*´¨)¸.•*¨) ¸.•´¸.•*´¨) (¸.•´ (¸.•` * ¸.•´¸.•*´¨) ......\~~~~~/.....\~~~~~/ .......\~~~~/.......\~~~~/ ........\~~~/.........\~~~/ .........\~~/............\~~/ ..........\~/..............\~/ ...........||............ ....|| ...........||............ ....|| ...........||............ ....|| ......./****\........../ ****\ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2009-12-30 o 12:48 |
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czego oczekujesz???
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-30 o 12:44 |
|
|
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acha!! Jeśli chcecie, to teraz jest tak, że przychodnia do której należycie posiada własną położną i możecie zgłosić do przychodni że jesteście w ciąży i może stamtąd nawiedzić Was położna Można ją poprosić aby przyszła przed porodem i np. na lalce Was nauczyła jaką kąpać (teoretycznie chociaż ). Ja na początku miałam taką wanienkę razem z przewijakiem. Mistrzostwo świata!!! Później jak Pati podrosła to kupiliśmy normalną taką zwykłą wanienkę za 50 zł, bo w tamtej nie mieściła się Trochę teraz żałujemy, że kupiliśmy tą większą wannienkę, bo można było od razu zacząć kąpać w dużej wannie, a tak to mamy 2 wanny teraz Ta malutka robi teraz za miejsce na składowanie zabawek, pampersów itp. (w środku i na zewnątrz). Więc ja polecam takie cudo Naprawdę suuuper wygodnie, bo nie zajmuje dużo miejsca, można rozebrać dziecko na przewijaku, później przewijak do góry, wsadzamy do wanny, zamykamy wannę na przewijak i do spania![]() Na same początki była idealna. Powiem szczerze, że pierwszego dziecka nie odważyłabym się wykąpąć w tych tradycyjnych wannach. Jeszcze co do szczepień Ja szczepiłam tymi skojarzonymi. Moja ciocia pediatra i położna, która przychodziła mówiła, że nie ma czegoś takiego jak szczepionki gorsze i lepszeTo tak jak z dentystą: można iść do takiego z nowoczesnym sprzętem gdzie borowanie trwa 2 minuty i do takiego gdzie borowanie trwa dłużej I tu zęba wyleczysz i tutaj wyleczysz![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mega krótkiego porodu. ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Nie wiem, tak wyszły im testy. Że można kopnąć i przewrócić niechcący, że cienkie te stelaże, że łatwo ręką zahaczyć i wylać dziecko z kąpielą... Dużo przykładów podawali. Ja tylko mówię, że był program i takie sprzęty odpadły. Podobnie jak niektóre na szafkach, bo wyszło że nie ma gdzie nóg włożyć, wiele z nich nie ma nóżek z taką przestrzenią pod spodem. To nie moja opinia. ![]() ps. Ja o czym innym mówię niż to na Twoim zdjęciu. Zacytowałam annę_paw i o taki sprzęt jak w jej linku mi szło. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-30 o 13:03 |
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty ucinasz dyskusję, bo tak chcesz i uważasz, że tak powinno być, dlaczego? przecież ja nie chcę się z Tobą kłócić, chcę moc wyrazić odmienne zdanie lub nawet móc Ci pokazać, że nie masz racji. Czy to jest zabronione? Czy każda dziewczyna na tym forum ma się zastanawiać, czy może mieć inne niż Ty zdanie, bo się z nią pokłócisz, ją zignorujesz, utniesz dyskusję, wykpisz? Jesteśmy tu przecież równoprawnymi dyskutantami. Ty tu możesz się wypowiadać i ja też. na świecie chodzi wiele osób różniących się poglądami, my też różnimy się poglądami na wiele spraw, nie chodzi o to, że mam zamiar negować to, co mówisz, Twoje opinie, tylko o to, że generalnie nie ma ludzi nieomylnych, ja jestem omylna, Ty pewnie też. W większości przypadków gdy słyszę coś, co nie zgadza się z moim stanem wiedzy nie czuję się w obowiązku tego prostować, ale czasem z racji zawodu nie mogę się nie odezwać, a to chyba nie jest grzechem. A uważam że dyskusji nie powinno się ucinać, tylko wyjaśnić istotę problemu i zakończyć spór w przyjaźni lub chociaż zrozumieniu dla drugiej strony i wysłuchaniu jej argumentów. ech, ciężka sprawa
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka kupiłam wczoraj podobny pajacyk
tyle ze zółty Ja jakoś nie moge znaleźć ładnych pajaców. Wszystkie są jakies.. ogólnie nie lubię pajaców.. ![]() A co do wanieniek. Akurat wczoraj widziałam taki ładny stelaż. pod spodem miała poleczkę, a przy wanience półeczka na jakieś przybory. Wyglądała solidnie, ale sama nie jestem przekonana jak narazie. Własnie tez bym sie bała że sie przechyli, że kopnę niechcący. W ikei są tez takie na wanne normalną dużą. Tyle że też trzeba się schylać a wanienkę chce zwykłą prosta, bez żadnych wyprofilowań itp ![]() I własnie tez chce isc do szkoły rodzenia po to, by pokazały jak np kąpie się dziecko, nauczyły i wogóle Jeszcze kilka tygodni i bede mogła się zapisac
|
|
|
|
#2652 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pisałam o poglądach tylko o tym co dziewczyny za wieści przynosiły od lekarzy... Tematu mistrza i ucznia nie skomentuję jeśli pozwolisz. Nie chce mi się wyjaśniac, że nie jestem wielbłądem. Cytat:
Rozumiem różnicę poglądów. Ale wybacz, nie widzę płaszczyzny do dyskusji, gdy wracam od lekarza ze stwierdzonym zapaleniem krtani o podłożu bakteryjnym i czytam na forum, że większość chorób dróg oddechowych to wirusy powodują i ja pewnie nie jestem wyjątkiem. Gdzie temat do dyskusji? O czym będziemy dyskutować? O tym że mój lekarz jest idiotą? Że mam złą diagnozę? Czy że inni lekarze się mylą? Czy że dziewczyny źle zrozumiały? Że jednak mają te grypy? No zabij mnie, ale ja naprawdę nie wiem gdzie jest temat do debaty w tym przypadku. Przysięgam, nie widzę go. Cytat:
I jeszcze raz przypominam, że ja nikogo nie diagnozowałam. Każda szła do swojego lekarza. Cytat:
Co mam jeszcze wyjaśnić? Który problem, ten sprzed miesiąca czy ten sprzed dwóch? I z kogo ja kpię????? Nie chce mi się dalej cytować, przysięgam, zmęczyłam się już w tym miejscu... ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Ja też długo szukałam. To chyba pierwszy który mi się spodobał. Cenowo też. ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- A od kiedy to można? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-30 o 13:25 |
|||||
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Konto usunięte
|
A w ogóle powiedzcie mi, dlaczego to to się PAJAC nazywa?
Nie napisałam najważniejszego - wczoraj w ciuchlandzie byłam 2 pary spodni, 2 bluzy z kapturem, 2 śliniaczki. Ubranka takie na ok. 6 miesięcy już, bluzy grubsze - czyli w sam raz na jesień/zimę 29zł poszło. Rzeczy się piorą, potem fotki machnę.
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta z fotki fajna. Ale nie mam na taką miejsca. ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16146338]A w ogóle powiedzcie mi, dlaczego to to się PAJAC nazywa? Nie napisałam najważniejszego - wczoraj w ciuchlandzie byłam 2 pary spodni, 2 bluzy z kapturem, 2 śliniaczki. Ubranka takie na ok. 6 miesięcy już, bluzy grubsze - czyli w sam raz na jesień/zimę 29zł poszło. Rzeczy się piorą, potem fotki machnę.[/QUOTE]Bo ma rączki, nóżki i tułów razem? Nie wiem. Ale mnie pasuje nazwa. ![]() Czekam na foty. Do mnie dziś przyszły zakupy i już mąż dzwonił, że coś tam nie ma, a jest coś innego... ech ten net.
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Konto usunięte
|
Moja mama mnie kąpała w wanience na stole
A co robicie z przewijakami? Kupujecie - jeśli tak, to jakie? |
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie można zapisywac się od 28 tygodnia. Więc jeszcze 7 [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16146399]Moja mama mnie kąpała w wanience na stole A co robicie z przewijakami? Kupujecie - jeśli tak, to jakie?[/QUOTE] Mnie mama tez tak kąpała ![]() A przewijak kupuje taki na łóżeczko. Strasznie mnie dziąsło boli. Bo ósemka mi wyrasta
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-12-30 o 13:36 |
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16146399]Moja mama mnie kąpała w wanience na stole
A co robicie z przewijakami? Kupujecie - jeśli tak, to jakie?[/QUOTE] Ja chyba też tak będę. Ja mam, dostałam od ojca w prezencie. Taki na łóżeczko.---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Ja kupiłam dwa na r.56 i chyba jeden na r.62. I po dwie szt. półśpiochów w obu rozmiarach - wydają mi się wygodne do ubrania... i tak sobie pomyślałam, że jak mały będzie w body i chłodne szłapki będzie miał to mu takie półśpiochy wdzieję. ![]() Ale zależy jaka ta wiosna będzie... Może w ogóle pajaca i śpiochów nie ubierzemy.
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może bedzie cieplutko, ze pajac się nie przyda.. Mam taką nadzieje.. ![]() wczoraj Tż wybierał body w jakieś króliki Buggsy, kaczory donaldy chciał wziąć z napisem 'syneczek tatusia' ale kazałam mu jeszcze poczekać a tak sie zastanawiam. w czym, w sensie w jakim ubranku takie maleństwo śpi
|
|
|
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny.Zaraz się zabieram do czytania zaległych postów.Najpierw muszę się podzielić z wami pierwszym zdjęciem maluszka.Ma 14 tyg.Niestety podczas usg spał,pani doktor chciała stukać w brzuch żeby się obudził ale ja nie pozwoliłam
.Na jednym ze zdjęc widać jego twarz i rączki.Poraz pierwszy słyszałam bicie jego serduszka Chyba póżniej wkleję wieksze zdjęcia bo na tych mało widać
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2009-12-30 o 14:01 |
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Wanienka +stelaż - ja osobiście bardzo polecam!!! Tylko trzeba kupić taki lepszy, wtedy to wszystko będzie stabilne. Ja mam coś podobnego:
http://allegro.pl/item862589452_0838...ej_100_cm.html Nie wyobrazam sobie mycia dziecka w pozycji pochylonej lub na wanienki stawianej na krzesłach... Przewijak na łóżeczko. Pajacyki przy piewszym dziecku bardzo się przydały, wiec i teraz kilka kupię. Wtedy rodziłam w maju, było ciepło, ale nie na tyle by dziecko paradowało z samym bodziaku. Pajacyk najwygodniejszy, zwłaszcza na noc. Michał spał w pajacach do czasu jak nauczył się stawać(siedem miesięcy), wtedy dopiero pajace zaczęły mu przeszkadzać, plątać się w nogach i zrezygnowałam. Teraz też pod pizamkę bodziaka muszę zakładać bo bluzeczki w nocy podchodza do góry i pół ciała gołego, w pajacach nie było tego problemu. Iza śliczne dzieciątko
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2009-12-30 o 14:07 |
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
większe fotki
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16146399]Moja mama mnie kąpała w wanience na stole
A co robicie z przewijakami? Kupujecie - jeśli tak, to jakie?[/QUOTE] Ja zastanawiam sie nad takim wysuwanym z mebelków, który po zlozeniu nie przeszkadza. Co chodzi o wanienke, to taka, która mozna zamontowac w wannie lazienkowej i sa `przenosne (mam duza lazienke i tylko dla dziecka, my mamy druga przy sypialni).
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2009-12-30 o 14:07 |
|
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2665 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a jak w tym głowę dziecku umyć - ani przechylić ani co. Mój TŻ pracuje do 22 a w nowy rok od 15 więc pewnie tylko życzonka pooglądamy pokaz pod domem i spać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16146399]Moja mama mnie kąpała w wanience na stole A co robicie z przewijakami? Kupujecie - jeśli tak, to jakie?[/QUOTE] Ja mam wbudowany przy łóżeczku przewijak. Uff nareszcie was nadrobiłam, widzę że znowu atmosfera gorąca się robi .
|
|
#2666 |
|
Rozeznanie
|
wpadam na chwilke pochwalić sie że kupiłam spodenki i bluzeczke w lumpie nie za tanie to bylo bo 24zl za 2 szt...no ale nie mogłam sie oprzeć.wkleje moze pozniej fotki. I jeszcze dostałam dwa dresiki od bratowej po jej córeczce i adidaski słooodkie.Zaczynam szaleć na punkcie Hanusii..juz bym chciala wszystkie zakupy zrobic i najchętniej pokoik już bym dostosowała do niej
))oj gorąco tu dziś dobrze ze nie mam za wiele czasu teraz żeby sie wczytywać pozdrówki!!
|
#2667 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja mam łożysko na przedniej ścianie- ponoć idealnie, więc nie pomogę, ale skoro ginka zasugerowała, że jeszcze coś się może u Ciebie na lepsze zmienić, to dbaj o siebie, nie przemęczaj się i tyle. Cytat:
podaj, proszę, kompletne dane do listy na pierwszej stronie. Cytat:
My Sylwka mieliśmy spędzić w domu, ale chyba jednak zmiana planów- zaprosili nas znajomi na potańcówkę do siebie... Tyle że ja nie wiem, czy chce mi się iść, tam masę ludzi będzie, a ja nawet nie mam co na dupsko włożyć. Muszę przemyśleć sprawę.Cytat:
Na samym początku- tak, ale potem... Maksiu był bardzo ruchliwy, kręcił sie w wanience, skakał, ... cuda wyrabiał, więc obawiałabym się wywrotki. My kąpaliśmy w zwykłej wanience na stoliku, a od 5 miesiąc w dużej wannie. Ten patent z takim wielofunkcyjnym stolikiem jest fajny- tyle, że dodatkowe miejsce trzeba mieć, dodatkową kasę udać, a takie cudo- choć bardzo praktyczne, na długo nie starcza. Cytat:
Ja lubie pajace z Early Days, dla Maksia miałam kilkanaście , większość z lumpka, kilka zakupionych na allegro. http://www.allegro.pl/item856622784_..._9_wzorow.html [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16146399] A co robicie z przewijakami? Kupujecie - jeśli tak, to jakie?[/QUOTE] ja miałam dwa, jeden na łóżeczko- kiedyś Wam wklejałam fotkę- miałam taki szerszy niż tradycyjne. I oprócz tego miałam taki z Ikei drewniany, stojący- dostaliśmy w prezencie. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam zapytać czy planujecie naukę pływania dla bobasów?
czy obecne tu mamy brały udział w czymś takim? polecacie/odradzacie? |
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mama powiedziała ze jak by 20 lat temu było takie coś to by chętnie ze mną poszła Opowiadała mi jak kąpała sie ze mną jak byłam mala kładła mnie na piersiach i brzuchu i się kapała
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Konto usunięte
|
Margoś, ja bym chciała
Niestety, droga impreza u nas za pół godz. 40zł trzeba dać ;/ Natomiast zastanawiam się po prostu, czy samej nie jeździć do Nemo z maluszką - rodzice tam przyjeżdżają z dziećmi, najmłodszego maluszka kiedyś widziałam, może z miesiąc miał - w pieluchomajtkach.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

).
Przeszukałam pół biblioteki i wszystkie nowe źródła mówią to samo. 

Trochę teraz żałujemy, że kupiliśmy tą większą wannienkę, bo można było od razu zacząć kąpać w dużej wannie, a tak to mamy 2 wanny teraz
Ta malutka robi teraz za miejsce na składowanie zabawek, pampersów itp. (w środku i na zewnątrz).

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.Na jednym ze zdjęc widać jego twarz
Chyba póżniej wkleję wieksze zdjęcia bo na tych mało widać
Muszę przemyśleć sprawę.