![]() |
#961 |
Konto usunięte
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta Twoja orto nie ma cennika??Mój orto ma cennik,jednak za wizytę z dwoma łukami różnie,ale zazwyczaj poniżej 100zł,czasem nawet znacznie poniżej tej kwoty i chyba tylko 2 razy od kiedy mam dwa łuki zapłaciłam 140-ale wtedy było jakoś więcej roboty. Tak więc poproś o cennik bo ja np nie śmiałbym powiedzieć,że skoro ileś tam razy wziął ode mnie 80 zł a teraz chce 140 to ja się nei zgadzam...bo może Twoja orto polubiła Cię i tamte niższe kwoty były zwyczajną sympatią??Aile płaciłaś przy jednym łuku??Jak pierwszy raz płaciłaś 80 to nie zapytałaś czemu tylko tyle?? scotiii- jeśli orto powiedziała Ci,że większość ludzi ma jakąś wadę i powinien nosić aparat to to jest prawda,więc może Ty tylko to wyolbrzymiasz skoro sama też twierdzisz,że mas niewielką wadę-na czym ona polega??Czekamy na zdjęcia ![]() Ja niestety nie mam białych zębów,ale też nigdy nie będę miała-wybielanie niszczy szkliwo więc nie będę na to kasy wydawała-pozostaną tylko pasty wybielające.myślałam,że zdecyduję się na białą perłę,jednak zostało mi to w jasny sposób wytłumaczone,że szkoda szkliwa więc przynajmniej będę miała proste zęby-a i to sukces ![]() listerine - uwielbiam ![]() pozdrawiam
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Witam,
jak już pisałam mam założony aparat od 4 do 7 po każdej ze stron. Czy to normalne, że nic sie nie dzieje? Nie czuję żadnego ciągniecia, zęby sie nie przesuwają - musze najpierw "ściągnąć" czwórki, żeby zrobić miejsce dla trójek. No i nic.... Kicha.... |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Orientowałam się u innych orto w okolicy i cena wizyty z dwoma łukami u wiekszosci oscyluje w okolicach 50-80 zł. Wkurza mnie ta cała sytuacja. Dziękuję za ewentualną pomoc, ale niestety ja jestem z Zamościa ![]() ![]()
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
Wczoraj miałam wizytę u ortodonty i już wiem o co chodzi z tym bólem...
![]() ![]() Aha, dziwne jest to, że następną wizytę mam 17 marca, czy to nie jest za duża przerwa? Myślałam, że wizyty powinno się mieć co najwyżej co dwa miesiące. Ale plus jest taki, że w marcu od razu zażyczę sobie zielono żółte gumki, bo pora roku się zmieni ![]()
#966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na początku mówiła Ci,że wizyty mają być po 80 zł,tak? Ale coś może w tym być,że mogła chcieć od Ciebie wziąć więcej kasy bo byłaś ładnie ubrana-orto też człowiek,a kto wie może ona należy do tych osób,które nie mogą znieść, że ktoś ładnie ubrany= ma full kasy i mozna z niego zedrzeć... tak tylko sobie kombinuję czemu chciała 100% więcej kasy... nie daj się,a w razie co ![]() ![]() ![]() 3mam kciuki
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
pytanie do wydziergana-skoro nosiłaś aparaci,albo i nosisz (przepraszam ale nie czytałam wszystkich wypowiedzi) to powinnas chyba nie miec odstępow między ząbkami,więc czemu będziesz miała implancik?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
jak tak piszecie o tych cenach za wizyte to ja w sumie nie mam jeszcze tak źle, moja orto bierze tak samo za kazdym razem - 130zl za oba łuki, niezaleznie od tego czy tylko mi wymienia gumki, czy drut, czy cos zaklada, wiec wiem ile przygotowac kasiorki na wizyte i nie ma niemilych niespodzianek
![]() a co do plynow to ja uzywam listerine niebieskiego - chyba najmocniejszy, zielony jest slabszy, bez rozcienczania - tak,jestem hardkorem ![]() Gonia piekne zabki,urocze po prostu ![]() moonlight nie rozumiem czemu mialas depresje?? ![]() ![]() u mnie jakos spektakularnych zmian od ostatniej wizyty nie ma, ale dol troche boli wiec cos tam sieje chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I co do cen, ja zawsze płacę 50zł.. Przy jednym łuku to było 30zł.. Przy totalnej zmianie odrutowania, doklejaniu zamków i strippingu cena tez się nie zmienia... Cytat:
![]()
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-12-30 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak więc odstawiłam wsyztkie duperelki wybielające, bo one nie działają. Wolę poczekać do 18-tki i wybielić nakładkami. Być może wyolbrzymiam, ale zrozumcie zależy mi na łądnych zębach... Aparat ruchomy raczej nie pomoże... Zazdroszczę Wam tych ząbków... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Pozwolę sobie delikatnie zmienić temat :P Aparat mam od miesiaca, sylwester bedzie pierwsza taka wieksza impreza z aparatem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#973 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#974 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#975 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja lubie swój metalowy aparacik i kolorowe gumeczki... a niech ludzie się patrzą i przyglądają... a za 2 lata będą zazdrościć ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() ja też lubie nić Oral-B ale zwykłą bo tej do aparatów się nie opłaca moim zdaniem ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
może u Ciebie zmiany nie następują aż tak szybko dlatego umówiła się z Tobą na marzec... albo pomyliła miesiące ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
szczerzyć ![]()
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2009-12-30 o 15:21 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie miałam jeszcze aparatu to często myłam pastami whittening i nigdy nie zauważyłam nadwrażliwości-tak samo tż i moja rodzina Ja natomiast nie chcę wybielać nakładkami bo orto mi powiedział,że one niszczą szkliwo-przecież jakaś interwencja w te szkliwo jest,więc nie są one bez szkody dla zębów. No i nadwrażliwe mogą być-lepiej poczytać opinie,zapytać kilku stomatologów. Poza tym wybielisz raz to jeśli chcesz utrzymać efekt to trzeba powtarzać co jakiś czas. Co do picia napojów to czarną herbatę pijam baaaardzo rzadko-najczęściej zieloną,ale ona też wpływa na tworzenie się osadu na zębach,ale trudno-lubię ją więc piję- tak samo i kawę ![]() ![]() a co do Twoich zębów to czekam nadal na fotki ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-12-30 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
historia ksylwii mnie zainspirowała, żeby na następną wizytę zabrać profilaktycznie więcej kasy. to pierwsza wizyta z 2 łukami będzie i wolę się głupio nie tłumaczyć. moja mama targuje sie jak arab, ale ja niestety nie z tych kłótliwych
![]() ![]() ![]() ktoś tu ostatni pytał o nici-dołączam się, jakich używacie? oralb strzępi się i mnie irytuje i jest taki miękki że nie mogę za pierwszym razem pod drut wsadzić a głupio tak kląć cały czas w łazience. a jordan idealnie sztywny ale jakieś takie gładkie dziadostwo że w ręce utrzymać nie idzie. albo ja jakaś ułomna jestem ![]()
#979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapytaj, może orto zrobi Ci noworoczny prezent i powie kiedy nastąpi przełomowa data ![]() Cytat:
O, mamo, hardkory ![]() ![]() ![]() A nitka oral-b również mi najbardziej odpowiada, bo jest cieniuchna (nie to co gruby Jordan, co w zęby nie chce się wcisnąć ![]() ![]() A ma któraś szczotę elektryczną? Dobre to to do drutexa? ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() I mam inne odczucia niż Ty, dla mnie Jordan za gruby, zwykły oral-b jak najbardziej ok, oral-b super floss (ta z usztywnianym koniuszkiem, co by pod aparat sprytnie wsadzić) jest dla mnie za gruba i taka jakaś szorstka ![]() Ja bym jeszcze jakieś cienkie chciała wypróbować, ale z fluorem, bo oral-b chyba nie jest fluoryzowana? |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Przyczajenie
|
Jejku dziewczyny wy serio płacicie po 300zł??
Edytowane przez bysylwia Czas edycji: 2010-02-13 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Wtajemniczenie
|
Ja płacę 200 zł za wizytę xP.
#982 |
Przyczajenie
|
Za każda wizyte 200zł? wow to u mnie 50 co 4 tyg i raz na 3 miesiace jak łuk wymienia 80zł
![]() ![]() Edytowane przez bysylwia Czas edycji: 2010-02-13 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Konto usunięte
|
sincarne bierz
![]() ![]() Ja serio płacę 300. Tzn, jeszcze nigdy mi się to nie zdarzyło bo jeszcze nigdy nie miałam full service w obu na raz. Ale generalnie jest 150 za łuk. Za aparat też płaciłam sporo... Ale dzięki temu mam poczucie, że mogę wymagać wszystkiego, łącznie z cudem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Wtajemniczenie
|
to chyba jeszcze zależy gdzie znajduje się orto... bo w większych miastach(tak mi się wydaje) bierze więcej
#985 |
Wtajemniczenie
|
No ja chodzę co 7 tygodni xP. I nie płacę za wymianę łuków, ale za wizytę. I to właśnie za wizytę sobie taką kwotę ustaliła xP.
A sorciaa jak tak myślę, to chyba się pomyliłam xP. 120 zł płacę xD.
#986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1000 days może leczysz się na Bielanach??
![]() |
#987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To Ci się tylko wydaje..
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Dodaje zdjęcia...
Nie patrzcie na kolor zębów robione z lampą, bo za późno się za to zabrałam i było już ciemno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
z tymi zdjeciami to przez 3 miesiace noszenia złoma w buzi (ło matko i córko, jak szybko mi zleciało
![]() ![]() ![]() ![]() ogolnie to bardzo sie ciesze na jutrzejsza noc, impreza jest u mnie i u TŻeta, beda sami znajomi ktorych lubimy i sie przebieramy jak w karnawał, mam stroj pokojówki ![]() zycze Wam szampańskiej zabawy, nie upadajcie na twarz i unikajcie ciosów w zęby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak masz małą wadę, to mnie nie dziwi , że mama nie ma motywacji, żeby dać Ci pieniądze na leczenie. To jednak spory wydatek. Oczywiście możesz, a nawet powinnaś spróbować coś zarobić, ale jeśli Ci się teraz nie uda, a mama nie zmięknie, to się nie łam. Co się troszkę odwlecze, to nie uciecze. Nie teraz, to zafundujesz sobie za kilka lat i też będzie dobrze ![]() PS. Czekamy na foto. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Nawet symetrię masz zachowaną... Niektórzy po aparacie mają gorzej (sama widziałam). Zastanów się, czy musisz ten aparat mieć już teraz.
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-12-30 o 17:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.