|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Michał też był strasznym wiercipiętą, nigdy jednak się nie przewrócił z wanienką i stelażem, nie ma takiej możliwości. Przecież po pierwsze rodzic zawsze jest z dzieckiem, po drugie jak dziecko siada to się rezygnuje ze stelaża, nie oszukujmy się, na długo to on raczej nie jest. Stelaż ktory mieliśmy był dość masywny, w ogóle się nie gibał, nie ma możliwosci by się przewrócił wraz z wanienką.
Co do pajaców to tez polecam early days. Bardzo fajne pajace i bodziaki mają w Tesco, super wzory i szeroka rozmiarowka. Ja osobiscie uwielbiam też ciuszki z h&m, ale to już drogie dość...
|
#2672 |
|
Konto usunięte
|
widziałyście? będziemy miały 2 tygodnie dłuższy urlop macierzyński.
![]() i ojcowie mogą tydzień ojcowskiego wykorzystać. ![]() http://e-prawnik.pl/biznes/prawo-pra...rzynskich.html |
|
|
|
#2673 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dopisuję się do wątku z moim 18 tygodniowym brzuszkiem
Mam do Was pytanie o flexi-belt: http://www.mamabebe.pl/product-pol-3...lexi-belt.html Możecie powiedzieć coś więcej na ten temat? Przyznam, że byłaby to dla mnie świetna alternatywa, spodnie ciążowe mnie przerażają, są takie niezgrabne.... Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#2674 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
podaj, proszę, kompletne dane do listy na pierwszej stronie, Ten flexi- belt fajnie wygląda, ale cena porażająca. No i druga sprawa- to chyba jest dobre tylko dla kobiet które w czasie ciąży powiększają sie tylko o brzuch. Bo jak dostaniesz większej pupy, szerszych bioder i udek, to co Ci po tym? jak i tak w jeansy się nie wbijesz.
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
ok, może tylko ja widzę różnicę między stwierdzeniami typu "mamy tu infekcje bakteryjne", a stwierdzeniami typu "uważam, że..." albo "ja miałam bakteryjne zapalenie krtani".
skoro inne dziewczyny nie prostują tego, co mówisz, to a/ rzeczywiście wszystkie mają infekcje bakteryjne, a je się zwykle leczy antybiotykami, dziwne wobec tego, że tyle tu wpisów o czosnku, cebuli, miodzie, ssaniu pastylek, czyli sposobach na pospolite wirusowe przeziębienie a nie o przyjmowaniu tabletek. Tudzież katarze, rozbiciu, kichaniu - typowych objawach infekcji wirusowej. b/ boją się wychylić, bo je zakrzyczysz c/ nie ma ich przed kompem albo nie chce im się tematu rozwijać co do mojego stwierdzenia odnośnie szczepień, to wpisałam, jak wygląda moje stanowisko, a nie pisałam : "szczepienia są be" "szczepienia są całkowicie bezpieczne" itd ja się szczepiłam w zeszłym roku, jak chodziłam do pracy i w tym, kiedy przebywałam w domu, a mój narzeczony miał ok. 1,5tyg gorączkę, katar i ból głowy, które na mnie nie przeszły (on się nie szczepił) i sobie chwalę to forum naprawdę zamienia się w towarzystwo wzajemnej adoracji i akceptacji jednej linii myślenia, a ja nie nawykłam do jednomyślności i pokory wobec nieomylnych teorii Wielkiego Brata, więc by nie psuć dziecku nerwów wypisuję się z niego. Nikt się nie spodziewa hiszpańskiej inkwizycji. a dziewczynom radzę, by sprawdzać nawet wydawałoby się nieomylne teorie padające na tym forum, by sobie nie zaszkodzić na koniec jeszcze napiszę jeszcze, że jestem lekarzem z rodziny lekarskiej, mamę mam specjalistę chorób zakaźnych, która m.in. prowadziła wykłady o szczepieniach, więc naprawdę momentami trudno jest mi nie zareagować na coś, co z punktu dostępnej mi wiedzy medycznej czy EBM jest herezją, a jest wypowiadane tonem wszechwiedzącego mentora pozdrawiam i miłego ciążowania, cmok
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Fajna rzecz, tez bym wolała kupić takie cos niż te ciążowe spodnie. Ale no jak przytyje i tyłek i udka to zwykłe jeansy nie wystarczą.. ![]() A ciuszki z H&Mu tez mi się strasznie podobają. A teraz jeszcze są przeceny to już wogole
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-12-30 o 15:42 |
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie znam tej firmy---a co do ciuchów z H&M, to z doswiadczenia mojej przyjaciólki wiem (ma blizniaki roczne), najlepsze sa koszulki bawelniane, body i spioszki oraz bielizna dla niemowlat, swietnie sie piora i nie rozciagaja, jak równiez szwy sa bardzo delikatne i nie podrazniaja skóry dziecka..... Cale szczescie , ze H&M to jeden z najtanszych sklepów tutaj u nas, w Hiszpanii. Ja zakupy zaczne po 6 stycznia kiedy to zaczna sie powazne onizki/wyprzedaze od 50-70% taniej. Mnie sie podobaja ciuszki takie o delikatnych kolorach... ![]()
|
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedne szczepienia sa zalecane , a inne szczepienia nie...nalezy zdac sie na profesjonalizm lekarza pediatry i w razie jakiejkolwiek watpliwosci , skonsultowac sie z innym pediatra. Co chodzi o szczepienia dla doroslych jak np. przeciwgrypie to juz decyzja wlasna, kazdy wie czy nalezy do grupy ryzyka czy ni.... Ja osobiscie nie zaszczepilam sie przeciw grypie A (H1N1) pomimo to iz bylo wiele zachorowan jak równiez zgonów...., naleze do grupy ryzyka jako kobieta ciezarna... I nie zrobilam tego ze wzgledu na to, ze nie ma dokladnych danych po zastosowaniu u kobiet ciezarnych tychze szczepionek ( przeprowadzono je na dzieciach do 16 roku zycia i dla osób doroslych ). w zwiaku z tym staram sie nie przebywac w miejscach publicznych o duzej aglomeracji osób, zawsze w mojej torebce mam maske papierowa, kt´ñora uzywam w szpitalahc, przychodni, centrach handlowych czy lotnisku...i jak do tej pory nie mialam zadnego przeziebienia. Pozdrawiam.
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2009-12-30 o 15:54 |
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na temat szczepień wogole się nie wypowiadam. Bo sie na nich nie znam, nie wiem czy sa dobre czy nie. i tyle
![]() Kurde smaruje te dziąsło i smaruje i boli
|
|
|
|
#2680 |
|
Konto usunięte
|
A Kropka też ma medyczne wykształcenie
Ehhh nie szkoda wam dnia? |
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Tantum Verde, Chlorchinaldin
|
|
|
|
#2683 |
|
Konto usunięte
|
Ja brałam homeovox, piłam pini.
|
|
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
a taki syrop plantaginis z babki lancetowatej, wiecie może?
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- doczytałam, nie można. Kupię coś co poleciłyście
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16149257]Margoś, ja bym chciała
Niestety, droga impreza u nas za pół godz. 40zł trzeba dać ;/ Natomiast zastanawiam się po prostu, czy samej nie jeździć do Nemo z maluszką - rodzice tam przyjeżdżają z dziećmi, najmłodszego maluszka kiedyś widziałam, może z miesiąc miał - w pieluchomajtkach.[/QUOTE]ja też bym chciała, bo sama niepływająca niestety jestem (uraz z dzieciństwa), a małż jest bardzo usportowiony i strasznie zapalił się do tego pomysłu. w dodatku nasz znajomy jest instruktorem pływania II stopnia i prowadzi takie zajęcia w Gliwicach. nie wiem, ile za godzinę, ale z cennika ze strony basenu (o ile jest aktualny) wynika, że 25zł/h. myślę, że w stosownym czasie będziemy molestować znajomego o więcej informacji. małż już ma wizję, jak uczy dzidka pływać, jeździć na nartach i wspinać się na skałkach
|
|
|
|
#2686 |
|
Konto usunięte
|
No to jakbym o swoim słyszała
Dzisiejszy tekst: ehhh, Agatka, my to tak będziemy szaleć, że mama z nami zwariuje My oboje jesteśmy pływający, dlatego samodzielne załatwienie basenu nie jest jakimś tu problemem. |
|
|
|
#2687 |
|
Konto usunięte
|
ja też byłam napalona na basen jak Maksiu jeszcze w brzuszku był,
-czasu brak, - basen daleko 25km w jedną strone, -wcale nie tanio- ja+TŻ+Maksiu- wstęp na dwie godziny w niedzielę- około 50zł. ![]() ps. ja też jestem niepływająca. Ale to nic, moja szwagierka to takie plany wobec swojego teraz 6 miesięcznego synka ma, że szok. Od wiosny- na basen- dwa razy w tygodniu (ten sam basen co nasz, oni obaj pracujący, ciekawe kiedy im się zbrzydnie takie latanie), od 3lat narty- co roku wczasy zimowe z instruktorem plus jeszcze dwa-trzy weekendy zimowe, od 4 lat- język angielski- w prywatnej szkole- też jakieś 30km od nas, od 6lat- gitara- też w prywatnej szkole muzycznej 20km od nas (a skąd ona wie, że Krzysiu będzie muzykalny?- ona w ogóle nie dopuszcza innej opcji )... Wiem po sobie, choćby sam Mozart mnie uczył muzyki, w życiu niczego melodyjnie nie zaśpiewam, słoń mi na ucho nadepnął.I teraz sie pytam kiedy to dziecko bedzie się bawić? Skoro on większość czasu spędzi na różnych zajęciach i na dojeżdżaniu na nie. Dobrze, że jeszcze sobie dodatkowo karate nie wymyśliła.
Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2009-12-30 o 16:26 |
|
|
|
#2688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My siedzimy w domku. Przygotuję coś fajnego na kolację. Nie chce mi się nigdzie iść i nikogo zapraszać. Mnie nie ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16146399] A co robicie z przewijakami? Kupujecie - jeśli tak, to jakie?[/QUOTE] Kupię taki na łóżeczko + frotowy owijak, żeby dziecka na ceracie nie kłaść. Przechodziłam to parę lat temu nad morzem, latem. Wczasy marzenie Cytat:
Ogólnie pomysł się mnie podoba. Cytat:
![]() Nie zgodzę się z tą niezgrabnością. Ja mam fajne dżinsiorki. Tak czytam swój wynik badania USG. Myślałam, że łożysko na ścianie przedniej, to źle, ale lea napisała, że dobrze, to się uspokoiłam. Porównałam jeszcze z wynikami z poprzedniego USG niektóre parametry i tak np. kość udowa w 13.tyg miała długość 9mm, a teraz ma 27mm. obwód główki ma 156mm i to pewnie ją czuję każdego ranka z lewej strony i ją chyba głaszczę Tadaaaam, pochwalę się dzisiejszymi zdobyczami. Wszystko 30% taniej
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
wtrącę się
bo dyskusja o wanienkach i wiadrach była ![]() mam wanienkę na stelażu i bardzo polecam kąpiemy Leneczkę w .... wiadrze.... dla sceptycznych powiem jedno: gdy byłam w ciąży, mój mąż przyniósł to wiadro , tummy tub, dostał od kolegi i mówi, że w tym dzieci się kąpie... omal nie padłam i od razu się zarzekłam: ja dziecka w wiadrze kąpać nie będę!!! Lena od samego urodzenia nie cierpiała się kąpać, wrzask był straszny, mi łzy płynęły, ręce się trzęsły... pewnego wieczoru w desperacji mówię do męża: dawaj to wiadro..spróbujemy. jakież było moje zdziwienie gdy się okazało, że Lena od pierwszej chwili wiaderko pokochała i kąpiel stała się przyjemnością! Kąpiel w wiaderku jest łatwiejsza niż wygląda dzięki kąpieli w wiaderku Lena nabrała troszkę zaufania i teraz bez krzyku kąpać ją można też w wanience! mamusia październikowa 2009
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-12-30 o 16:29 |
|
|
|
#2690 | |
|
Konto usunięte
|
bydgoszczanka, super ciuszki!!!
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Przypuszczam, że przyjemne dla dziecka jest to, że jest całe zanurzone, i nie ma mu zimno. I to mycie główki mimo wszystko jakoś mi się tu nie wpasowuje.
|
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie Ty byłaś jak dziewczyny chorowały? Jak bały się brać przepisane leki? Jak pytały o jeden czy drugi antybiotyk? Jak szukały kropli do nosa czy syropów? Wczoraj skończyłaś tę medycynę? Herezje? Co jest herezją? To że nie zgadzam się z Twoją wirtualną diagnozą wszystkich tu obecnych przeziębionych? Tak na marginesie lekarz z rodziny lekarskiej powinien wiedzieć co to słowo znaczy. Żebyś nie musiała szukać cytat z encyklopedii: "Herezja jest pojęciem zaczerpniętym z religii chrześcijańskiej i sensu stricto, odnosi się tylko do wydarzeń w obrębie chrześcijaństwa." Wiedziałam, że dyskusja z Tobą nie ma sensu już w chwili, gdy ucinałam kwestię. Nie czytasz w ogóle tego co piszę, ani słowa nie zrozumiałaś i ani jednego argumentu nie podjęłaś... W koło te same banały, obrażasz mnie i nadal ani słowa o tym, skąd Ty wiesz, że mamy grypę ani na jakiej podstawie podważasz opinie naszych lekarzy. I kto tu udaje mentora??I jeszcze ta cała gadka o uciekaniu od tematu, o zdrowej dyskusji... A teraz wychodzi jeszcze, że wiesz, bo... żadna przeziębiona nie weszła w temat. Co oczywiście świadczy, że masz rację, to poparcie Twojej diagnozy przecież. Mnie akurat nie dziwi, że nikt się nie odezwał, bo gadka jest bez sensu od paru postów już... Szkoda zdrowia. Dla mnie EOT. Starczy tych bzdur na dziś. A teraz żegnam, bo muszę wyleczyć grypę, którą mam już trzeci miesiąc, a o której nie miałam zielonego pojęcia... Dziękuję za oświecenie pani dr. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16150573] Ehhh nie szkoda wam dnia?[/QUOTE] Szkoda nie tylko dnia, ale i życia... Już któryś raz poczułam się na tym forum naprawdę źle. Jak nigdzie indziej i nigdy. Może przewrażliwienie ciążowe, a może to ostatnie miejsce na ziemii odpowiednie dla mnie... ale to nie ważne akurat. Nie mam ochoty co miesiąc czytać obraźliwych tekstów pod swoim adresem od osób, które nie potrafią ułożyć jednego argumentu na temat i jedyne co robią to uskuteczniają osobiste wycieczki, powtarzając w kółko trzy zdania korzystając z tego, że coś tam kiedyś na forum poczytały... po czym dowiaduję się, że tworzę forum wzajemnej adoracji, a wszyscy są tu po to by mi przyklaskiwać. Nie mam w zwyczaju prowadzić dyskusji na takim poziomie... Muszę odpocząć... Wszystkiego dobrego życzę i CUDOWNEGO NOWEGO ROKU dziewczyny, zdrowia i szczęścia więcej niż w roku obecnym, żeby na długo starczyło. Buziaki.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-30 o 17:06 |
||
|
|
|
#2692 |
|
Konto usunięte
|
a ja już jakiś czas temu obiecałam Wam przepis na ciasto kruche z powidłami śliwkowymi, więc proszę:
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=795 |
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16151629]bydgoszczanka, super ciuszki!!!
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- rzeczywiście- Lena wygląda na zadowoloną. Przypuszczam, że przyjemne dla dziecka jest to, że jest całe zanurzone, i nie ma mu zimno. I to mycie główki mimo wszystko jakoś mi się tu nie wpasowuje. [/QUOTE]![]() siedzi podobnie jak w brzuszku w ostatnich miesiącach , gdy już ma mało miejsca- stąd wiele dzieci bardzo to waiderko lubi- Lena uwielbia dla noworodka to jest zupełnie naturalna pozycja. ono się po prostu czuje znów jak w brzuszku ![]() z myciem główki to faktycznie trzeba znaleźć patent, ale przecież takiemu maleństwu nie myje się góówki co dzień- my myjemy raz na 3 dni. kochane mamusie każda z Was znajdzie swój sposób i wybierze to , co najlepsze dla waszych dzieci i dla was. ja tylko chciałam sie podzielić swoim doświadczeniem, bo chyba Kropeczka pytała o wiadro , a ja go akurat używam, więc mogę opowiedzieć o swoim doświadczeniu. i prawda jest taka , że macierzyństwo już w pierwszych dniach życia Waszego dziecka zweryfikuje wiele waszych pomysłów i przekonań- niektóre przetrwają inne polegną w każdym razie przed Wami cudowna przygoda a jeśli jakiejś mamie dziecko będzie się darło w wannie to polecam wypróbować wiaderko ono i tak posłuży może 3-4 miesiące bo potem dziecko z niego wyrasta, ale w naszym przypadku okazało się zbawienne!
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-12-30 o 16:55 |
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to w coraz bardziej niekulturalny sposób ponieważ Cię cytuję, zostanie to na forum, żeby inni mogli sobie poczytać, w jaki sposób wyrażasz się o osobach mających odmienne od Ciebie zdanie to świadczy jedynie o Tobie a i nigdzie nie twierdziłam, że wszystkie macie grypę, tylko że zapewne większość z was ma infekcję wirusową, bo tak wypada statystycznie to Ty twierdziłaś, że macie tu bakterie, nie mając na poparcie żadnych dowodów, by tak było w rzeczywistości i oznajmiam Ci, że zgłaszam Twój post jako zły, bo jest wyjątkowo obraźliwy i niekulturalny EDIT: a i jeszcze coś, podjęłam decyzję o wypisaniu subskrypcji dlatego że mimo że jesteś osobą mającą niestety niekulturalny stosunek do osób o odmiennym zdaniu, to masz tutaj grupę przyjaciół, co sprawia, że na forum tym takie zachowania są tolerowane i dlatego inne dziewczyny, które nie mogły rozmawiać dalej z Tobą w Twoim stylu wypisały się z niego. Dlatego to, że konflikty wybuchają wokół Twojej osoby, nie musi burzyć Twojego spokoju aż tak bardzo, ew następna osoba wyleci z forum. Szkoda że istnieje na to przyzwolenie. Edytowane przez oolong Czas edycji: 2009-12-30 o 17:30 |
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Nika lenka czarująca. No właśnie tak to jest, nie można przekreślac danej rzeczy bo u nas może się nie sprawdzić, ale u innego dziecka już tak. U nas bylo tak z tym wynalazkiem :
http://allegro.pl/item867104282_fote..._wanienki.html Dla nas tragedia, ale kolezanka długo to używała... Co do ciuszków to dobrze wiedzieć, że przecena w h&m. Może przejade się na małe zakupy. Moje nowe bobo będzie miało sporo ciuszk.ow po Michale a te z h&m to są niezniszczalne. Te bodziaki tescowe co wspominałam tez są na allegro, ale pewnie mniej się opłaca: http://allegro.pl/item857959669_wypr..._56_autka.html http://allegro.pl/item857956397_nowo...t_0_3m_cy.html http://allegro.pl/item858911001_68_c...utka_nowe.html Takie przykładowe pokazuje, jak będziecie w tesco to wstąpcie na dziecięcy dział, warto! Bodziaki fajne, duży wybór wzorów. Jakościowo podobne do tych angielskich early days.
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie niestety nie ma ciuszków w Tesco. Wogole nie bywam w Tesco, bo tam gdzie zajeżdżam nie ma w pobliżu większego tesco
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje się, że nosząc je 9 miesięcy pod sercem będziemy je znały, prawda jest taka, że wiele razy nas zaskoczy ja też myslałam swego czasu o takiej podkładce, ale się w rezultacie nie zaopatrzyłam i całe szczęście, bo w wiadrze by sie nie przydała, a w wanience mąż sobie i bez tego świetnie radzi!
|
|
|
#2698 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że masz dokładnie ten sam termin co ja ![]() Jeśli chodzi o zwolnienie lekarskie, to ja od 6-go tygodnia jestem na L4 - miałam na początku małe problemy. Zarówno mój szef jak i kierowniczka przyjęli wiadomość o ciąży z radością, choć szczerze powiedzieli, ze bardzo będzie im mnie brakowało. Ponieważ z dnia na dzień przestałam chodzić do pracy a prowadziłam mnóstwo spraw bardzo dużo pomagałam osobom mnie zastępującym przez telefon, czasem wysyłałam maile z tłumaczeniami itd. - nie miałam z tym problemu. Moi pracodawcy okazali się być w porządku, więc ja też chcę być ok. Cytat:
![]() Cytat:
Jakby się uprzeć to samemu można sobie takie cóś uszyć... [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16151410] Ale to nic, moja szwagierka to takie plany wobec swojego teraz 6 miesięcznego synka ma, że szok. Od wiosny- na basen- dwa razy w tygodniu (ten sam basen co nasz, oni obaj pracujący, ciekawe kiedy im się zbrzydnie takie latanie), od 3lat narty- co roku wczasy zimowe z instruktorem plus jeszcze dwa-trzy weekendy zimowe, od 4 lat- język angielski- w prywatnej szkole- też jakieś 30km od nas, od 6lat- gitara- też w prywatnej szkole muzycznej 20km od nas (a skąd ona wie, że Krzysiu będzie muzykalny?- ona w ogóle nie dopuszcza innej opcji )... Wiem po sobie, choćby sam Mozart mnie uczył muzyki, w życiu niczego melodyjnie nie zaśpiewam, słoń mi na ucho nadepnął.I teraz sie pytam kiedy to dziecko bedzie się bawić? Skoro on większość czasu spędzi na różnych zajęciach i na dojeżdżaniu na nie. Dobrze, że jeszcze sobie dodatkowo karate nie wymyśliła. [/QUOTE]O rany, masakra ![]() Witaj Nika! Fajnie by było, jakbyś częściej do nas wpadała Kurcze, z tym wiadrem to ciekawa sprawa - muszę koniecznie o tym powiedzieć mojemu bratu, bo ich córeczka drze się wniebogłosy podczas kąpieli. Tyle, że ona ma już 6 miesięcy...może już za późno na takie wiadro? Nika, a jak wygląda kwestia szczepień w NL - jakie są zalecenia tamtejszych pediatrów, specjalistów itd? Ja niezbyt w tej kwestii się orientuję, ale tu na forum dziewczyny spotkały się z różnymi opiniami, bądź tu człowieku mądry
|
|||
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dla zabawy http://www.imiennik.pl/index.php?ids=1
Mnie się spodobało
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje imię pasuje do mojego znaku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

to co Ci po tym? jak i tak w jeansy się nie wbijesz.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo dyskusja o wanienkach i wiadrach była
.Na jednym ze zdjęc widać jego twarz
Chyba póżniej wkleję wieksze zdjęcia bo na tych mało widać