![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
no i nie zastosowałam dziś akcji ratunkowej
![]() ![]() za to po umyciu i nałożeniu kompresu z ziół, od kórych chyba już sie uzależniłam ![]() ![]() ![]() w ogóle czytam namiętnie oba wątki równolegle i ilość informacji mnie przytłacza ![]() ![]() ![]() a teraz ruszam po szamponik, spróbuje dorwać też w oszołomie glorie, bo same superlatywy widze w KWC, a polecany Hegron sie sprawdził, wiec nie ma pudła ![]() także booooziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na początek potrzebujesz odżywki do mycia, jakiejś bardziej treściwej maski/odżywki, przyda się też odżywka bez spłukiwania i coś do stylizacji. Olejowanie to chyba najprostsza rzecz na świecie, nakładasz olej na włosy i zmywasz po godzinie/nocy/dobie ![]() Jakbyś miała jakieś pytania odnośnie pielęgnacji swoich loczków, pisz w wątku o lokach i falach. Na pewno postaramy się pomóc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooooooo ale fajny wątek ...... ![]() ![]() ![]() właśnie... bo chyba bałaganię Wam tutaj w tym wątq, btw ![]() dzięki jeszcze raz za wszystkie porady, po 3kroć ... chyba strasznie się już wciągnęłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1176 |
Przyczajenie
|
Witam cieplutko włosomaniaczki. Kochane nie przebrnęłam jeszcze przez cały wątek - przyznaję bez bicia. Jeśli już było o tym to przepraszam, ale z tego co się zorientowałam to piszecie głównie o myciu samą odzywka, mi sie włoski przetłuszczają więc dla mnie pewnie lepsze OMO. I teraz moje pytanie - tą odzywkę przed myciem to nakładam na zmoczone włoski tak? Rozumiem ze to ma zabezpieczyć włosy przed detergentami, czy zatem nie sprawdziłby się tu jedwab? (akurat mam l'biotici) i czy ten jedwab to na mokre przed szamponem czy na suche zanim w ogóle zacznę myć? Dzięki i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Wtajemniczenie
|
---
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1179 |
Wtajemniczenie
|
chyba dla syrenki odpowiedz byla tak oczywista, ze je brakło słów
![]() generalnie moim zdaniem jedwab sie do tego nie nadaje - jest napakowany silikonami, ktore splywajaca ze skalpu piana niekoniecznie usunie. no i nakladanie pierwszej odzywki na zmoczone wlosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
chyba co komu pasuje, bo mi znacznie lepiej np nakładania pierwszej odzywki na suche wlosy, bo jak ostatnio dalam na mokre "sciekała" z włosów
![]()
![]() |
#1181 |
Wtajemniczenie
|
a no wlasciwie o tym nie pomyslalam. po prostu na suchych wlosach odzywka jest o wiele mniej wydajna, trzeba nawalic jej sporo zeby pokryc wlosy.
ale masz racje - jak komu pasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Wtajemniczenie
|
co się nabijacie?
![]() omyłkowo wstawiłam tu odpowiedź na inne pytanie z innego wątku ![]() a jeśli idzie o jedwab, chyba należy przy nim uważać z ilością? nałożony w zbyt dużej ilości może zbytnio obciążyć włosy i będzie to nieekonomiczne, a odżywki z pierwszego O trzeba nałożyć w takiej ilości, żeby pokryła całe włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1183 |
ma zielone pojęcie
|
Ja ostatnio cały czas myję włosy metodą OMO i jestem bardzo zadowolona. O ile Hegron do mycia był za ciężki, o tyle w przypadku OMO spisuje się rewelacyjnie. Nic a nic nie obciąża, a skręt ma po nim bardzo ładny.
![]() |
#1184 |
Przyczajenie
|
A ja polecam do mycia wypróbowaną przeze mne odżywkę Landlord ze sklepu Rema 1000 - skład: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, octyldodecanol, citric acid, parfum, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol. Tania i w półlitrowym opakowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie - jak ma się metoda odżywkowania do przetłuszczających się kręciołów? Bardzo chciałabym poprawić skręt loków i przy okazji stan włosów, ale byle treściwsza odżywka (nawet do spłukania) sprawia, że włosy są dużo bardziej klapnięte i szybciej się przetłuszczają. Dla odmiany, kiedy stosowałam odżywki w sprayach włosy trzymały świeżość, ale po jakimś czasie były mocno wysuszone... Dacie mi jakąś radę?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tylko podczas drugiego odżywkowania nie dawaj już odzywki na skalp, jedynie na długość włosów. A samo mycie szamponem oczywiście dotyczy jedynie skóry głowy, a nie całej długości włosów.
![]() |
![]() |
#1187 |
Przyczajenie
|
myłam już włosy odżywką z Rossmanna 4 razy i już mi się skończyła. Może za dużo jej używam? mam włosy do ramion.
I jeszcze takie pytanie - ile czasu mam trzymać na włosach odżywkę? p.s. bardzo zadowolona jestem z tej metody, dużo ładniejsze loki mam teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby odżywki do mycia były bardziej wydajne robie tak: gdy już trochę odżywki nałożę na głowę i włosy, zaczynam dłońmi dodawać trochę wody. Wtedy łatwiej rozporowadzić ją na całych włosach, no i ładnie zaczyna się "pienić" ![]() Pytasz ile czasu trzymać odżywkę? Ale chodzi o tą do mycia? Ja ją odrazu spłukiwałam i nakładałam treściwą odżywkę lub maskę. Tą którą myłam nie przetrzymywałam na włosach. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2010-01-25 o 10:13 Powód: przecinki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Tak, ta różowa Yung. A ta treściwa odżywka to jaka np może być? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
Oj używałam i używam dużo
![]() Odżywka do mycia musi być o prostym składzie (bez silikonów, protein itd) i nie obciążać włosów ponieważ jej głównym zadaniem jest dobrze włosy umyć ![]() ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2010-01-25 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Różowy Yung ma proteiny ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
Hmm na pierwszej stronie tego wątku Jolie pisała że nie może mieć. Ale skoro Yung ma, to może niewielką ilość.
Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2010-01-25 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Przyczajenie
|
a jakie polecacie dobre odżywki do mycia w miarę tanie i dobre?
wolałabym coś innego niż Yung, bo zapach mi nie bardzo odpowiada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię balsam do spłukiwania aloesowy mrs. Potter's. Duża butla 500ml za 7zł chyba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Yung wypuścił też nową odżywkę- wygładzającą z Babassu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Przyczajenie
|
a gdzie kupujecie te wszystkie odżywki?
![]() bo ja dziś poszłam na zakupy, byłam w kilku drogeriach, w tym rossmann i natura i nic nie znalazłam z tego co wymieniłyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję mrs. Potter's w Carefourze lub w Auchanie. A Hegron widziałam w drogerii Nautra (ale też w nie każdej). A i mrs.potter's jest też w niektórych sklepach spożywczych "Społem" .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Przyczajenie
|
a jeszcze mam takie pytanie.. czy to prawda, że stosujac tą metodę raz na jakiś czas trzeba umyć włosy szamponem? jeśli tak to co ile i czy może być to szampon z SLSami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.