|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Czekoladko faktycznie sytuacja niezręczna i troszkę dziwna, bo przecież Święta ...
hmm Cytat:
![]() marudzi obok mnie i teraz to jest najważniejsze he, he ja mam obok piszczącą książeczkę i piszczę mu ciągle, juz mnie głowa od tego piszczenia boli biedne dziecko, nawet się nim matka nie zajmuje kończę bo sumienie mnie ruszyło a parowar to pewnie w przyszłym roku przyjdzie pa.
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Od 5 dni Kuba nie budzi sie w nocy na mleko, tylko pije właśnie nad ranem. Bardzo mi przykro. Moja kolezanka - sąsiadka ma takiego ojca, wiem jakie przechodziła piekło ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- A ja sie nie moge doprosic o ten parowar. Tyle razy TŻ-owi przypominam zeby zamowił ale on zawsze zapomina ![]() Ale Kuba marudzi...juz nie daje rady. Dziewczyny czy wasze dzieci tez chca caly czas stac na nogach? Wiem,ze to niezdrowe dla tak małego dziecka ale on inaczej nie chce jak stac na nogach. Podskakuje, kica jak zając, i inne pozy wymysla. Usiasc nie chce, na rekach tez nie a w bujaczku w histeie wpada. Coraz bardziej zastanawiam sie nad chodzikiem
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba ja obudze
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
No cos ty, to taki moj prywatny zart
Jak wazylam mniej niz 60kg i wygladalam chudo, to nikt mi nie wierzyl, ze az tyle waze i pytali sie, gdzie te kilogramy mam, wiec im odpowiadalam, ze w mozgu i juz wiecej nie pytali ![]() Gorgulku, Miramejku, wspolczuje wam piekla przez ktore przechodzilyscie
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
corka mojej kolezanki jak miala 6 mcy to stala juz sama na nogach oczywiscie trzymiac sie stolu .....teraz ma 8 mcy i juz sama chodzi Wercia tez ostatnio wykazuje chec stania....tylko ze na paluszkach ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- obudzilam delikatnie mala i juz siedzi mi na kolanach ide cos przekasic
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak go biore pod paszkami i chwile prowadzam to ma taka radoche, ze az podskakuje. Dzisiaj podczas kapieli chciałam go posadzic w wanience a on co...nogi sztywne i pręży sie i chce stac a nie siedzec Cos mi sie wydaje, ze moj akrobata tez wczesnie zacznie chodzic. Chyba szybciej bedzie chodził jak siedział ![]() Kuba nie wytrzymał do 19.30 z kapiela. Juz o 19 zaczał płakać, marudzic wiec szybko do wanny. Usnał w 5 sekund
|
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może bardziej o to, że dziadkowi się ułożyło/poszczęściło i ma kogoś bliskiego?![]() Niestety u mnie sytuacja taka sama.Jednak z finałem takim jak u Gargulka.Nie chcę o tym pamiętac, ale momentami samo wraca.Nie da się zapomnieć, chociaż bardzo by się chciało. ![]() Także wiem co czujecie dziewczyny. Cytat:
![]() Maruda wyczynia akrobacje w łóżku, zaraz się kąpiemy. Ugotowałam warzywa na jarzynową i przygotowałam już wszystko na szarlotkę.Jak Małego położę to upiekę.Jutro Sylwester ale jakoś tego nie odczuwam.Pewnie nawet nie dotrwam do północy A gdzie się moja synowa zapodziała?Znaczy się Martynka?Marica5?Czy mnie pamięć nie myli i do pracy bidulka wróciła? A Tulipfever, Chryzolit? Heeeloooooł?Gdzie jesteście? Cass, nie przejmuj się, moją Marudę też trudno zadowolić, tez siły czasem nie mam.
|
|
#548 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
byl lekarz - a wiec w pluckach i oskrzelach czysto, mamy oczyszczac nosek, dawac cebion i przepisal zyrtec - na spacery tez mozemy chodzic
a Eryk dostal antybiotyk na te bakterie caly czas to moze nie ale czesto - ogolnie potrafi wytrzymac nawet trzy godziny bez jedzenia ale to rzadko, przewaznie dwie, a jak zje deserek badz obiadek to zawsze potem tez musi byc cyc na noc jak zje butle nawet 200ml to za godzine i tak obudzi sie na cyca Cytat:
jak wazylam 40 to nie bylam jakims chuderlakiem, bylam szczupla po prostu a jak komus mowilam ile waze to kazdy wielkie oczy
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
jestem spowrotem bo stała się rzecz niesłychana - młody mi zasnął przy cycusiu
![]() no to szybko myk na forum, bo zaraz się może obudzić a wtedy kąpiel
|
|
#550 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No i przypomnialo mi sie co rano mi umknelo
Pytalyscie ile ta dziewczyna ma lat, tak wiec nie wiem Wiem ze skonczyla tylko podsawowke, bo po co dalej sie uczyc, jak nie ma obowiazku... ![]() Wywesze ja na nk, moze ma wiek podany I jeszcze pytanko, do mam karmiacych, czy wasze dzieci nie gryza sutkow Mako, jak mi mala palca chwyci to boli a suterka...uhu hu hu ![]() Cytat:
Ciemna karnacje?a ja bym powiedziala ze porcelanowa masz ![]() Cytat:
Jak patrze na te zdjecia to zamiast sie mobilizowac to mnie krew zalewa Pokaze wam kiedys Cytat:
Wlasnie moje dziecko na mnie krzyczy Malo placze.Juz musi cos jej byc, a tak to krzyczy dopominajac sie o cokolwiek Cytat:
Cytat:
fajnie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#551 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
czasami jak sie zamysli albo juz sie naje to mi "zagryzie" dziaslami sutka i wtedy jest pisk
|
|
|
#552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narzekają na pocztę, a kurierzy są tacy sami ![]() nawet gorsi bo drożsi i po awizo trzeba jechać baaardzo daleko ![]() no będzie, teraz własnie wcinam mleczną czekoladę ![]() mi się zawsze jakaś część mięsa ugotuje przy okazji rozmrażania ![]() mój to imię dziewczyny z pewnej książki fantastycznej ![]() Cytat:
ja to na małża nie mam co liczyć ![]() sama wyszukuje i jemu ewentualnie pokazuję, ale on zawsze się zgadza na to co ja wynajdę ![]() mój nie chce nawet siedzieć, a co dopiero mówić o staniu Cytat:
![]() teraz będziesz go kąpać po prysznicem ![]() Cytat:
u nas na pewno dotrwamy do północy i to wszyscy we troje
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam obie i ustawiam na wage we troje i pies dzieki za odp o nickach wlasnie mezukowi obwiescilam ze bede nieco inaczej kuchnie prowadzic dla siebie i zeby mi nie wyzeral moich rzeczy ktore jutro planuje kupic.Musze tylko przestudiowac tamten watek co do literki R
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta i tak siedzimy z TŻ-tem w domu, moze moj tata przyjdzie do nas na szampana (mama ma nocke). Pewnie zaraz po fajerwerkach pojde spać ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze w koncu wykuruje sie na dobre Cytat:
![]() Cytat:
TŻ zawsze sam zamawia a ja nie wiem jak.
|
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
no i młody już nie śpi więc piszę na szybko i idę kąpać brudaska
![]() Cytat:
ale tak tylko trochę mocniej zaciska szczęki, nie jest to taki uścisk jak palca ![]() Cytat:
właśnie we troje + pies dobre spadam już, pa
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, ciesze sie, ze Marcelek miewa sie dobrze
Katarzynko, moj nick od imienia i 2 pierwszych liter nazwiska (panienskiego ), jakos nie mialam inwencji, bo wszystkie nicki, ktore chcialam byly juz zajete. i pilnuj lodowki dobrze, bo moj maz zawsze zjada wszystko co moje ![]() Antonio po kaszce i juz chyba spi. Nieczesto daje mu kaszke na noc, bo nie widze roznicy, ale dzis chce sie jeszcze raz upewnic. Dzis zjadl sniadanie, obiad, deser i z 500ml mleka, wiec jestem zadowolona. A propos kaszki... Cass dlaczego dajesz kaszke/kleik 3 razy dziennie? Nie czepiam sie, tylko pytam Ja tylko raz- rano na gesto, na noc do picia zdarza sie moze raz w tygodniu.
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszke tylko raz na podwieczorek daje gesta a tak pije z butli, czyli sypie jej mało. A myslisz, ze tyle kaszki, kleiku zaszkodzi?? ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Kiedys jak bylismy u lekarza (jak mały skonczył 5 miesiecy) i lekarka powiedziała, ze mozna dawac troszke kleiku do kazdego mleczka
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko ile Marcel teraz waży?
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano tak ![]() Bartek śpi.U nas wieje jak diabli, wczoraj w nocy tez wiało, aż się obudziłam parę razy, mam nadzieję, że jego dzisiaj nie obudzi ![]() Lecę robić szarlotkę i potem trzasnę sobie kąpiel, a co
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-12-30 o 20:43 |
|
|
|
|
#560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mąż (ja to tlumacze "innym" dziecinstwem-Boshhe zabilby mnie jakby to przeczytal) ma jakas manie ze strzela fochem jak np zjadlabym caly serek homo-jak np wczoraj wiec kupujemy po 2 lub po wielokrotnosc 2 ![]() Juz tak ma i mi sie czasem udziela od niego ![]() Dlatego konieczne bylo zapowiedzenie, ze ma nie tykac, bo jak nie chce ze mna na dietke przejsc to jemu co innego bedzie sie nalezalo. On teraz przez spacery zleci, codzien lazi po6km Jak nie bylo malej to z nim i psem tez chodzilam codzien wieczorowa pora Cytat:
Sama zadnego nie krytykuje
||
|
|
|
#561 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla naszych dzisiejszych solenizantów:
Cytat:
dla KingusiCytat:
Cytat:
.Prasuję Damianowi,bo wymemłany do szkoły nie pójdzieCytat:
Cytat:
Tak to już jest,czasem choćbyśmy nie wiadomo jak pilnowały to pewnych rzeczy się nie uniknie Nie smutaj się Dobrze ze moja teściowa boi się cokolwiek małemu dawać Z Maciusia sprytny chłopczyk Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2009-12-30 o 21:11 |
|||||
|
|
|
#562 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najbardziej mnie wkurza ze taka religijna niby a taka dwulicowa ![]() Cytat:
on chyba taki mamin cycek jest hehe ![]() Cytat:
![]() od zawsze mam ciemniejsza karnacje niz moi znajomi.....i tak sie przyjela moja ksywka.....moze na fotkach tak nie widac tego-znaczy nie jestem jakims mulatem ale jak sie opale to tak wygladam, obecnie moja skora nie widziala slonca od maja.....a twarzy wogole nie opalam......wiec porcelanowa to ona nie jest bo gdyby byla to bym wygladala jak trup nieopalona Cytat:
tż i mama pracuja , brat idzie na impreze (zazdroszcze mu ale co tam obejrze sylwester z 2 , potem wroci przed polnoca mam nadzieje tż to wypijemy po lampce szampana i pojdziemy spac
|
|
#563 | ||||||||
|
celebriti
|
dźizasss za Wami nadarzyc to trzebaby dziecka nie miec i na bezrobociu no i jeszcze pania do sprzatania i pana do gotowania i kogos kto by sie za mnie umył
chociaz zęby ![]() odpisze troche i spadam na strone nr 14, przy okazji wykorzystania sytuacji jaka zły los zgotował dziś mi: znieruchmiało mi karczycho FRIDA wspolczuje Ci bardzo i doskonale rozumiem jak takie sprawy zwyczajnie bolą. Nienawidze najbardziej na swiecie tracic wiary w ludzka dobroć lub zwyczajna uczciwosc. dziekuje wszystkim za życzenia i odpowiedzi Cytat:
![]() Cytat:
za to walcze z jablkiem i marchewa, dzis zrobilam z tego sok.... ona nie zje nic z lyzeczki ani gerber ani bobovita. i nikt mi nie chce pomoc.Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
zdjecie jest ogłoszone zdjeciem miesiaca ![]() Cytat:
w ogole dzis wpakowalam mloda do spacerowki mam taka do rozlozenia co by se swiat przylukala ale umeczylam sie, bo jakos tak zdawalo mi sie ze wieje? domontowalam budke ale sama nie wiem. czy to nie za wczesnie? od kiedy tam sie dziecko wsadza? bo ja mam wrazenie ze mojej sie nudzi w gondoli dlatego tak kombinuje... Cytat:
![]() swoja droga jak ona radzi? bo mam awers by siegnac do ksiazki Cytat:
dziewoje jak z tym kleikiem? wciepalam lyzeczke do 180ml mleka ledwo ciagnela przez smoczek 2 ![]() w ogole jestem za tępa by skumac jak zrobic ta kaszke lub kleik tak zeby bylo plynne bo jak wspominalam u mnie lyzeczka to wrog publiczny
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie ciekawe co u niej
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dalam malej a ona nerwowa wiec sama pociagnelam a nic nie leci wiec oplukalam i potem juz poszlo
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przypominam o galariach maluszków!
Czekam na fotki z kolejnego miesiaca Widze, ze zapominalskie jestescie...więc bedę Wam przypominać Mariolu, spokojna Twoja głowa, o wazeniu tez bede co poniedziałek przypominac - juz w niedziele wieczor napisze przypomnienie ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
a wody duzo dajesz zeby rozmieszac?
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie wydumalam, ze kaszka na sniadanie, obiad, deser + 2-3 razy mleko wystarczy, aby pokryc zapotrzebowanie kaloryczne. Jako, ze choroba Antosia predysponuje go do otylosci w przyszlosci, to nie chcialabym ladowac w niego niepotrzebnie weglowodanow (stad np slodycze bedzie mial wydzielane, to wiem juz teraz ). Moja lekarka nie ma nic przeciwko dodawaniu kleiku do mleka, ale ja z kolei nie chcialabym go uczyc, ze tylko geste mleko jest dobre i chicalabym, aby pil normalne rowniez. Oczywiscie nie przyjmij tego jako krytyke, bo tak nie jest. Cytat:
i na codzien nie stanowi to wiekszego problemu, ale ja np kupuje sobie cos mniej kalorycznego, to potem mnie wkurza, ze zostaja tylko te inne- bardziej tuczace. A jak mu proponuje, ze kupimy wg mojego pomyslu, to nie, bo chce sie wyroznic ![]() ![]() Tak samo jest z pieczywem chrupkim, ktore zjada (cala paczke) jako deser , a mnie potem nic nie zostaje, bo zwyklego chleba nie jem (jak sie pilnuje ). Znam go na tyle, ze wiem, ze on tego nie robi zlosliwie, tylko nie mysli i chce sprobowac czegos innego, az wszystko wyje.
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Lece sie wykapac i spac. Jeszcze musze nasmarowac sie balsamem wyszczyplającym, obiecałam sobie ze rano i wieczorem systematycznie bede wsmarowywała różne kremy. Brzuch mam nadal okropny, jak w 5 miesiacu
Nie wiem czy kiedykolwiek bedzie on ładny, o bikini moge zapomniec Zazroszcze Wam , ze jestescie takie szczupłe, jak jak bym chciała miec chociaz 65 kg Przy swoim niskim wzroscie wygladam jak wieloryb Jeszcze musze wypic herbate na przeczyszczenie i 2 szklanki wody Czego to sie nie robi zeby dobrze wygladac...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

, alkoholik z osobowością psychopaty.

A jak go biore pod paszkami i chwile prowadzam to ma taka radoche, ze az podskakuje. 

wielkie oczy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla Kingusi