![]() |
#991 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Cytat:
wcale nie masz aż tak krzywych zębów... może to jest tak że tylko Ty to widzisz a inni po prostu nie zwracają na to uwagi? i wcale nie są takie żółte... moje są gorsze ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
hahaha rozśmieszyłaś mnie z tymi minami ![]()
![]() |
#992 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A może po prostu mam taki kształt zębów i nie da się ich upiększyć... Bardzo podobają mi się czerwone szminki, ale powinno się mieć do nich idealne zęby... Może jak będę kiedyś MEGA bogata to sobie zrobie licówki ![]() Edytowane przez scotiii Czas edycji: 2009-12-30 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Wtajemniczenie
|
scotiii w sumie to całkiem ładne zębiska, gdyby nie ten kieł. Ja miałam gorszego kła. W dodat. czułam, że jedynki powoli na siebie nachodzą. Aparat to też było moje marzenie. Marzyłam o nim od malutkiego dziecka. Na szczęście ja ględziłam rodzicom o aparacie przez 5 lat zawsze tak troszkę. Aż wreszcie Mama stwierdziła, że MUSZĘ mieć i koniec. A kasę to by nawet spod ziemi na to dla mnie wzięła ;].
Uff. Dobrze, że miałam to szczęście ;]. . Jak mieszkasz w małej miejscowości to moze po znajomosci znalazłaby się posadka dla Ciebie na ekspedientkę w sklepie. To fajna praca ;D. I powodzonka. Jeśli tak bardzo chcesz mieć ten aparat to dąż do tego i wszystko się spełni ![]()
Była aparatka: góra od 30.04.2009 ;] dół od 06.10.2009 ;] do 30.06.2011 ![]() "Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D ![]() Vida me hace feliz ![]() Edytowane przez natalka92 Czas edycji: 2009-12-30 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak już napisałam-poza tą trójką do niczego innego bym się nie czepiała (a bardzo lubię się czepiać ![]() Ale jak bardzo Ci zależy, to szukaj pracy ![]()
![]() |
#995 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny poradźcie mi proszę... na wrzesień 2010 w TŻ planujemy wziąć ślub i zastanawiam się czy warto wcześniej zakładać aparat... jak myślicie czy przez ten czas który mi został zęby chociaż trochę by mi się wyprostowały? liczę że to będzie tak z 8 miesięcy bo załatwianie i umawianie się z orto potrwa chyba z miesiąc. Więc czy zakładanie aparatu na 8 miesięcy przyniesie razultaty?
moja wada nie jest może jakaś straszna, ale jednak mi przeszkadza (a wiadamo, że na ślub chcę być piękna ![]() i jeszcze coś. Czy w ogóle jest taka opcja żeby tylko na dzień ślubu zdjąć aparat? jeśli tak to jaki może być dodatkowy koszt? bo do ślubu w aparacie to chyba kiepsko... chciałabym w lutym go założyć, zdjąć na 1 dzień we wrześniu i potem znowu nosić bo wiem, że całe leczenie potrwa pewnie ze 2 lata. Napiszcie proszę co o tym myślicie. |
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy orto założy Ci aparat na 8 miesięcy bo zęby muszą się jeszcze "uleżeć" a co do zdejmowania na 1 dzień to nie wiem... jak tu pisały dziewczyny zdejmowanie aparatu nie jest przyjemne... a zakładanie go na drugi dzień też raczej nie... a co sądzisz o aparacie lingwalnym?? zakłada się go od wewnętrznej strony... jest 2 razy droższy ale go zupełnie nie widać... tylko przez jakieś 2 tygodnie można się seplenić... myślę że czy z jednym aparatem czy z drugim zęby powinny już się wyprostować w znacznym stopniu... ale nie będą jeszcze idealnie proste... ale to już duża poprawa ![]() a kosz to mi się wydaję że może być kilkaset zł... bo przecież musi Ci wszystko poodklejać, wyczyścić, wypolerować (czy co tam się robi) a na drugi dzień czy za 2 dni z powrotem poprzyklejać... może wrzuć jakąś fote swoich zębów, to łatwiej będzie nam Ci doradzić ![]()
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2009-12-30 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kobieta powiedziała na początku o cenie jednego łuku - aparatu (1700)i cenie wizyt (80zł). Po zrobieniu wycisków i obejrzeniu foty stwierdziła, że leczenie przewiduje na 1,5 - 2 lat. Gdy tylko weszłam teraz na tą ostatnią wizytę, obcięła mnie wzrokiem i jak byłam na fotelu to też zerkała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja orto nie ma ani strony ani cennika w gabinecie, ani na korytarzu ;]
Góra 12.03.2009 - finito 08.10.2010 Dół 28.04.2009 10.02.2013 - Insanity - restart ![]() Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2009-12-30 o 18:41 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 |
Rozeznanie
|
ja po wizycie u orto
![]() ![]() gumki góra czerwone dół zielone ząb, z ktorego mi spadla wczesniej ligturka teraz ciągnie niemilosiernie.... aż gryzc nie mogę lewą stroną ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
moja orto bierze 60 zł co za gumki, łuk 150, aczkolwiek aparat noszę od czerwca i miałam zmieniany drucik tylko na górze i tylko raz
![]() ![]() Edytowane przez Gladys del Carmen Czas edycji: 2009-12-30 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1001 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1003 |
Raczkowanie
|
takie sobie na euro 2012 zrobię o ile do tej pory nie zdejmę aparatu
![]() ![]()
#1004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy u Ciebie w klasie ma ktoś aparat??Bo może chcesz mieć go bo ktoś inny ma?? jedynie co mogę Ci polecić to to co już dziewczyny napisały:iz do co najmniej dwóch ortodontów i daj znać co powiedzieli.Wizyty albo sa za darmo albo kosztują max 50 zł. Daj znać na kiedy uda Ci się zapisać,oki??Będę czekała na relację ![]()
![]() |
#1005 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ze względu na kraj to wzięłabym kolory Polski albo Meksyku ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ok. Przejdę się do kilku ortodontów, popytam o rózne opcje poprawienia mojej szczęki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1008 |
Wtajemniczenie
|
chyba jednak za późno już na ruchomy, no ale nikt nie będzie tego wiedział lepiej niż orto. pewnie scotii trafi do niego już w Nowym Roku - ale daj nam znać, jak coś będziesz wiedziała na temat swoich ząbków (są naprawdę ładne już teraz bez aparatu
![]()
#1009 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1010 |
Przyczajenie
|
proszę i wybacz, że tak późno. btw. jakość marna i dlatego wzmacniałam kontrast w Gimpie, więc zdjęcia mogą dziwnie wyglądać (nienawidzę Gimpa, jest do kitu, ale Photoshopowy trial mi się już niestety skończył) + nie umiem eksponować uzębienia do fotografii.
![]() a, i sorka za moje spierzchnięte usteczka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Przyczajenie
|
nie wiem, czy o tym była już kiedyś mowa, ale a propos małych wad: mając jakieś 11 lat, przeczytałam gdzieś, że pojedyncze wykrzywienia można likwidować samemu. np. ja miałam tak, że prawy kieł rósł mi trochę do przodu. dlatego codziennie przez jakiś czas (już dokładnie nie pamiętam, ile to trwało) dociskałam go "do środka" aż schował się elegancko na swoje miejsce.
![]() ![]() a korzystając z okazji: wspaniałego Sylwestra i spełnienia marzeń w 2010 roku, drogie Panie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() Kurcze, łaaaadne... ![]() Oddawaj!! ![]() I oto mamy kolejny motywator ![]() Ej, a jakbym tak pozbierała zdjęcia aparatek po ściągnięciu jako motywatory i by się wrzuciło do jednego posta? (O ile tak można, w sensie, że się nie obrażą wizażanki itd.) Sesja się zbliża wielkimi krokami więc będę wymyślać sobie wszelkie zajęcia byle tylko się nie uczyć ![]() A w necie bym poszukała jakiś demotywatorów ![]() ![]() Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2009-12-31 o 00:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie np zęby są trochę tak jakby pofalowane - ale nie mam zamiaru ich spiłowywać by były idealnie równe-chcę jednak odróżniać się od innych... Ja nie dziwię się Twojej mamie,ale jestem ciekawa co ortodonci Ci powiedzą??A czy Ty nie mogłabyś zaczekać jeszcze chociażby ze 2 a lepiej by było 4 lata kiedy powoli zęby się stabilizowały(w wieku około 25 lat dopiero zęby są na stałe na maxa w swoim miejscu-dlatego zazwyczaj młodsze osoby mają krótsze leczenie) coś miałam jeszcze napisać,ale zapomniałam ![]() pozdrawiam
![]() |
#1014 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zdjęcia swoich ząbków wrzucałaś tutaj?? ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- oto link do mojej szczeny;/ post 1272 /strona 43 / wątek VII https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...gotka8&page=43 i moje zdjęcia wcześniejsze w wątku część III post 4230 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=245594&page=141 na tym ostatnim zdjęciu mam wstrętną pomadkę-kupiona w SP-pierwszy i ostatni raz-od tamtej pory jestem wierna tylko BeBe najnowszych zdjęć nie posiadam,ale na tych widać jak te górne wyglądają,dolnych niestety nie widać no i one już częśćiwow są wyrównane
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-12-31 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | ||
Rozeznanie
|
hehe ale biale by się przebarwily szybko
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a mi orto wczoraj powiedziala, że z tej cofniętej 5 moze mi spadać ligaturka i żeby sie nie przejmowac.No i w nocy o 22 patrze a ligaturka na 3 "rogach" zameczka.... to sobie mysle, ze poprawie. No i strącilam ją calą.... zalozylam na 3 rogi i znowu strącilam.... w sumie zakladalam 3 razy aż założylam na wszystkie rogi b ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() Edytowane przez Morfina Czas edycji: 2009-12-31 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Raczkowanie
|
dygotka8 - szczerze mówiąc nawet nie pamiętam, ale jeśli wrzucałam to pół roku temu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.