Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-30, 14:00   #1831
eleonoremio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Jestem z foteczką!!

Przesyłam wam foto mojego olbrzymka i wyobraźcie sobie ze wyczytałam w karcie ciąży że termin przesunął mi się na 30 czerwca ojeej... Martwią mnie troche wyniki badań, bo mam podwyższony cukier i gin kazała mi powtórzyć. Poza tym RBC, HGB,HCT tez niezbyt dobre. Nie wiem sama co to może znaczyć
Ale z dzidzi wszystko w porządku ma prawie 8 cm olbrzymek...
Jejciu ale fajne zdjątko, który to był tydzień ja się swojego usg nie mogę doczekać dopiero wizytę mam w połowie stycznia.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:03   #1832
Linka24
Wtajemniczenie

tydzień 12, no praktycznie zaraz zacznie się 13 a brzucha ani pół grama To ty jeszcze nie miałaś USG?

Itakasiu cukier 5,7 ( gdzie norma to od 3,6 do 5,5) a HGB 11,8 ( NORMA OD 12,0 DO 17,5) niby niewielkie ohchylenia ale jednak nie tak tak powinno być. A co znasz się na tym?

Mnie dziś coś brzuś boli...

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2009-12-30 o 14:08
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:10   #1833
martysek
Zadomowienie

Jakie badania miałyście zlecone po pierwszej wizycie?

Ja dostałam tylko skierowanie morfologie, mocz, glukozę i vdrl, czy to nie za mało?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:13   #1834
itakasia
Zakorzenienie

Linka
ja bym nawet powiedziala ze w normie, bo normy sa przyblizone i np tutaj sa szersze widelki. nic sie nie martw
http://www.eioba.pl/a71151/normy_laboratoryjne
Stary 2009-12-30, 14:21   #1835
Linka24
Wtajemniczenie

Poczytałam i stwierdziłam, że jakas niedokrwiona jestem..
Stary 2009-12-30, 14:32   #1836
martysek
Zadomowienie

Byłabym wdzięczna za rady.
Chcę iść na badanie krwi po Nowym Roku i nie wiem, czy nie zrobić jakiś dodatkowych.
Stary 2009-12-30, 14:36   #1837
itakasia
Zakorzenienie

martysek
skoro lekarz takie zlecil to wystarczy
Stary 2009-12-30, 14:38   #1838
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Jakie badania miałyście zlecone po pierwszej wizycie?

Ja dostałam tylko skierowanie morfologie, mocz, glukozę i vdrl, czy to nie za mało?
ja też miałam te badania dodatkowo jeszcze robiłam tylko na toxo ale to juz jakby prywatnie bo nie jest refundowane a na różyczke nie robiłam bo przechodziłam w dzieciństwie. myśle że nie masz się co martwić ja np te badania robiłam pod koniec listopada wizyte miałam 22 grudnia i następną mam 22 stycznia i narazie nie mam żadnych badań więcej robić myśle że lekarz cię odpowiednio pokieruje

dziewczyny tak mi narobiłyście ochoty na pomidory że kupiłam przed chwilą i zjadłam z bułeczką niestety chyba mi coś nie tak siadło na żołądku i teraz boli ale mam nadzieje ze przejdzie niedługo bo jak nie to pewnie...... bleee

a ja zaczynam dzisiaj 10 tydzień

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2009-12-30 o 14:42
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:45   #1839
martysek
Zadomowienie

Dzięki śliczne Chyba też sobie toxo zrobię, dla świętego spokoju.

Jestem strasznie niecierpliwa i juz nie mogę się doczekać drugiego USG!
Stary 2009-12-30, 15:12   #1840
bajka1807
Zakorzenienie

alez sie kobietki rozpisalyscie o masakra

no wiec tak.... data ustalona na 20.02, obraczki juz wybrane, restauracja tez

CzarnyElf powiem ci ze u mnie z brzuszkiem bywa roznie, dzis np nic nie widac zazwyczaj wywala mi go wieczorami, ale to tez jest chyba wina tego ze mam wzdecia i zaparcia :/ ja tam tez do szczupuch nie naleze, bo startowalam z 62 kg a na plusie mam juz 1,5

Linka sliczny ten twoj maluszek

co do snow.... sex sni mi sie codziennie z racji tego ze mam zakaz wspolzycia poki co a do tego dochodza tez innego typu glupoty.

muminek88 nie jestes zadnym slonikiem, wybij to sobie w glowki raz na zawsze. ja nie wiem gdzie ty masz te kilogramy bo na fotkach w ogole tego nie widac. ja sobie wage zawsze tlumacze tekstem ze mam grube kosci

ame1 przykro mi z powodu twojej ciazy, ja takie obawy mam kazdego dnia niestety...

a co do tych badan to ja mialam dodatkowo WR i toxo no i grupe krwi oczywiscie. a jezeli chodzi o te widelki to tez nie ma co sie nimi sugerowac z racji tego ze sa one orientacyjne dla normalnego doroslego czlowieka, a jak mi powiedziala moja gin, kobieta w ciazy nie jest normalna. ja tak mialam z hematokrytem, byl lekko ponizej normy a ona do mnie ze i tak jak na kobiete w ciazy mam wysoki, wiec kochana ty niczym sie nie przejmuj a jak juz o jakiejs niedokrwistosci sie naczytalas, to pij soczek z burakow
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2009-12-30 o 15:15
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 15:21   #1841
eleonoremio
Rozeznanie

Wkleję zdjęcie naszej kruszynki z 15.12.2009 i mój brzuch na dzisiaj 10 tyg.
Załącznik 2752432

Załącznik 2752433

A co do badań to mi zlecił standardowe mocz, morfologia, glukoza i wr.
Wszystko ok u mnie .
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2009-12-30, 15:25   #1842
wiolek1
Zadomowienie

aaa właśnie bajka1807 przypomniała mi że jednak teraz też dostałam 1 skierowanie na grupe krwi wogóle to z moją pamięcią od początku ciąży jest ciężko

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Załącznik 2752432

Załącznik 2752433

Wszystko ok u mnie .
o matko to ty masz taki cudny brzuch po 1 ciąży ? ja to nigdy takiego nie miałam i pewnie nigdy nie będe miec ciążko było po 1 ciąży zrzucić kg ? i dużo przytyłaś ? ale pewnie zawsze byłaś szczuplutka ? sorki za tyle pytań
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 15:27   #1843
Linka24
Wtajemniczenie

eleonoremio no to się zdziwisz jak fasoleczka urosła przez ten miesiąc a Brzuś widzę taki jak mój czyli żaden
Stary 2009-12-30, 16:10   #1844
Alguien
Zadomowienie

ame1
bardzo mi przykro i wlasciwie brak slow. Trzymaj sie!

eleonoremio, martysek witajcie

bajka gratulacje z okazji ustalenia daty a masz wesele czy takie przyjecie?

linka Twoje wyniki sa tylko lekko ponizej normy. Nie ma sie czym przejmowac

To za porod rodzinny, znieczulenie i dodatkowa opieke trzeba placic? Matko jaki ten system jest chory! I to przeciez nie sa male pieniadze... Moze i u mnie mniej wizyt i usg w trakcie ciazy, no i nie ma zwolnien na ciaze, ale przynajmniej porod kazda kobieta ma komfortowo zapewniony bez laski...(podobno w kazdej chwili moge powiedziec, ze chce znieczulenie i to jest tutaj standard). Ojjj ale nie chce jeszcze o porodzie myslec - odganiam te mysli jak najdalej
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 16:14   #1845
jaszczka
Zadomowienie

ok to ja wklejam swoje brzuszysko
trochę miałam kłopotów technicznych i nijak się nie chciało tak zrobić jak ja chciałam (brak odpowiedniego software'u) a więc:

po lewo jest brzuch z 12 tydzień i 5 dni, a po lewo jak wyglądał w 8 tygodniu jak jeszcze prawie nic nie było widać... ach no i nie przejmujcie się moją głową, bo ostatnio wyglądam jak zaspany zombie
Stary 2009-12-30, 16:16   #1846
Linka24
Wtajemniczenie

UUch dla mnie też temat porodu jakby nie istniał i się nawet mnie nie tyczył.. Masakra jak sobie pomyslę... Aquien widze że ty juz daleko, bo w 16 tyg, czy próbowalaś sie juz dowiadywac o płeć?

Ooo jaszczurzysko się pokazało i nawet ją wybrzuszyło!! Śliczny brzuś!!! taki nie pozorny!!!a ja kiedy dostane???

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2009-12-30 o 16:18
Stary 2009-12-30, 16:22   #1847
jaszczka
Zadomowienie

cześć Linka
ja tylko na chwilkę, zaraz spadam do pracy...
a brzuszysko jest i juz teraz pewnie będzie rosło, już się ciąży nie wyprę
a Twój też urośnie ty szczypiorek jesteś z tego co czytałam to później będzie widać też bym tak chciała...
Stary 2009-12-30, 16:23   #1848
itakasia
Zakorzenienie

eleonoremio
jaki piekny brzusio, moj po 2 ciazach byl w miare ok choc niestety troche rozstepow zostalo, teraz wyblakly i sa malo widoczne
jaszczka

widac roznice
Alguien
nie wiem o czym pisaly dziewczyny, moze jakas prywatna klinika. w moim szpitalu porod rodzinny jest bezplatny, tak samo znieczulenie, placisz jesli jest mozliwosc wynajecia prywatnej poloznej
Stary 2009-12-30, 16:25   #1849
Linka24
Wtajemniczenie

uuch a co ja marudze zresztą... za 24 dni wychodze za mąż więc musze wleść w suknię!!
Stary 2009-12-30, 16:53   #1850
Alguien
Zadomowienie

Linka mam usg polowkowe 11 stycznia, wiec wtedy powinnam sie dowiedziec o plci Na ostatnim bylam w 11 tyg, wiec to bylo zdecydowanie za wczesnie.

jaszczka ale fajny brzuszek
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 17:04   #1851
CzarnyElf
Zakorzenienie

Czesc wszystkim
Dzisiaj znow mialam dziwne sny o sexie tym razem nie z moim Tz
A jakie te sny realne

Cytat:
Napisane przez ame1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
ja wyskakuję.
Moje Maleństwo umarło.
Przedwczoraj miałam zabieg.
Nie będę już tu zaglądać, ale wciąż pozostaję doświadczoną (na wszystkie już fronty) mamusią.
Gdyby któraś z Was potrzebowała porady, to niech pisze do mnie na priva.
A gdyby ktoś poszukiwał fotografa ślubnego, to też już mogę przyjmować zlecenia. Miałam termin na lipiec. Trochę martwiłam się, że cały sezon mnie ominie... Teraz mi głupio, za tak przyziemne myśli...
Dbajcie o siebie i nie martwcie o nic. W drugim trymestrze jesteście już coraz bezpieczniejsze.
Szczęśliwego Nowego Roku!
Bardzo mi przykro

Cytat:
Witam chciałabym się dopisać do waszego wątku i serdecznie przywitać Mam na imię Ela jestem z Jawora na dolnymśląsku, mamy już synka 2 letniego a teraz termin mam na 26 lipca wg OM, wg usg tydzień później
Witamy

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Cześc dziewczynki,
podczytuję was juz od ponad tygodnia, ale dopiero dzis odważyłam sie napisać.

Od dwóch tygodni czułam okropny ból i nabrzmienie piersi i łagodny ból brzucha jak na okres. Chodziłam tak i czekałam na miesiączkę, ale w Wigilie coś mnie tnęło i zrobiłam test. Możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie, gdy pokazały się dwie wyraźne kreseczki
Zaraz pogoniłam TŻta do apteki po drugi test i to samo

Dostaliśmy najpiękniejszy prezent na Gwiazdkę. Tym bardziej , że jesteśmy ze sobą ponad 7 lat, a jakieś pół roku temu mój TŻ miał nieciekowe wyniki po badaniu naisenia.

To mnie coś tknęło, żeby go na nie wysłać, bo nie zabezpieczaliśmy się od trzech lat, a ja nie liczyłam, kiedy okres, dni płodne, nic. Spontanicznie.

Ginekolog nawet pytał, czy się staramy, a ja uważałam, że "jak Bóg da", to będzie

Tak więc po wczorajszym badaniu dołączam do grona mam sierpniowych
Mialam identyczne nastawienie-jak bedzie to dobrze jak nie to tez dobrze
Witamy i gratulacje

Cytat:
Załącznik 2752432

Załącznik 2752433

Wszystko ok u mnie .
Fajny brzuszek

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
ok to ja wklejam swoje brzuszysko
trochę miałam kłopotów technicznych i nijak się nie chciało tak zrobić jak ja chciałam (brak odpowiedniego software'u) a więc:

po lewo jest brzuch z 12 tydzień i 5 dni, a po lewo jak wyglądał w 8 tygodniu jak jeszcze prawie nic nie było widać... ach no i nie przejmujcie się moją głową, bo ostatnio wyglądam jak zaspany zombie
No juz sporawy Twoj brzuszek
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 17:15   #1852
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
wiolek1 o matko to ty masz taki cudny brzuch po 1 ciąży ? ja to nigdy takiego nie miałam i pewnie nigdy nie będe miec ciążko było po 1 ciąży zrzucić kg ? i dużo przytyłaś ? ale pewnie zawsze byłaś szczuplutka ? sorki za tyle pytań
Powiem tak przed pierwszą ciążą byłam grubsza niż rok po ciąży, chyba mi się z metabolizmem po ciąży poprawiło zawsze ważyłam 60-63 kg i w ciąży przytyłam 10 więc w sumie nic bo zaraz po porodzie znowu ważyłam tyle co przed. Póxniej jak mi pokarm zanikł w około szóstego miesiąca zaczęłam tracić na wadze i jak doszłam do 53-55 tak mi się wahało w porywach 57. Bez diet w sumie nic nie robiłam.
Brzuch dlatego pewnie nie jest taki zły bo przed ciążą byłam większa. Mam nadzieję że w tej ciąży też tak będzie i że nie będę miała kłotów z wagą tak jak za "panny"
A teraz ten brzuch mi już widać talia mi zanikła z 64 zrobiło mi się 67
tutaj zdjęcie z przed tej ciązy jakos kwiecien 2009
Załącznik 2753002

Nie mogę się doczekać następnego usg

Cytat:
Linka24 Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!!
uuch a co ja marudze zresztą... za 24 dni wychodze za mąż więc musze wleść w suknię!!
Gratuluję i życzę szczęścia już dla waszej trójki

itakasia też mam rozstępy po ciąży ale takie jasne małe , teraz nie wiem na razie nowych nie widzę ale to dopiero 10 tyg mam nadzieję że nie będzie ich dużo mam rozciągniętą raczej skórę
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Edytowane przez eleonoremio
Czas edycji: 2009-12-30 o 17:58
Stary 2009-12-30, 17:59   #1853
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kemo Pokaż wiadomość
fajna sukienka. To właśnie taki krój moja siostra nazwała "ciążowym" jak ja w zeszłym roku szukałam sukienki. Bo mi sie też takie podobały.

A'propos dziewczyny orientowałyście się czy i ile u was kosztuje poród rodzinny i znieczulenie zewnątrzoponowe? Ja u siebie jestem w miarę na bieżąco bo prawie dokładnie rok temu moja bratowa rodziła. Tam gdzie ja chcę pakiet poród rodzinny + znieczulenie + prywatna opieka położnej około 1200 zł o ile pamiętam echch...

A drugie pytanie takie: Zamierzacie chodzić na szkołę rodzenia? bo już też różne opinie słyszałam
pozdrawiam wszystkich i znikam do pracy U mnie szaleństwo bo koniec roku na szczęście jutro już wolne...

Poród za darmo a znieczulenie 300 zł. Za poród i opieka z wybrana polozna kuzynka placila 700 zł

Na szkole rodzenia za pierwszym razem nie chodzilam bo wiedzialam ze bede miala cc jak i teraz a pozatym o opiece wiele wiedzialam bo pocwiczylam na wielu dzieciach w domu. Pozatym uczylam sie a tz pracowal...

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez nokardia Pokaż wiadomość
Nie martw się kochana, jak już maluszki będą na świcie to się chudnie szybko! (mam taką nadzieję). Ja też jestem przy kości, z resztą nigdy do szczupłych nie należałam. Ale nie to teraz najważniejsze.
U mnie bylo tak...W pierwszej iiazy przytylam 11 i schudlam tylko 5. 6 Zostalo i 3 miesiace nic mimo ze karmilam. Potem lecialo fajnie i mialam 3 mniej niz przed ciaza ale jak maly przestal pic to przybralam 10 kg w ciagu 2 miesiecy i tak potem az do zajscia w drugą ciaze z róznymi wahaniami spadlo 4 wiec druga ciaze zaczynam o 3 kg ciezsza niz ostatnią :/

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
J

Piękny brzusio a o ile się nie mylę mam takie same terminy porodu u mnie też widać brzusio ale tak leciutko, że w sumie jak ktoś nie wie o ciąży to myśli że mi się troche przytyło.
Muminku wczoraj kupiłam sobie dosłownie takie same spodnie jak ty masz, ten sam krój, kolor i materiał

.
a ile dalas??ja za 2 pary i przesylke 88zł !!A w sklepie ciazowym ceny mnie powalily:P
Cytat:
Napisane przez ame1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
ja wyskakuję.
Moje Maleństwo umarło.
Przedwczoraj miałam zabieg.
Nie będę już tu zaglądać, ale wciąż pozostaję doświadczoną (na wszystkie już fronty) mamusią.
Gdyby któraś z Was potrzebowała porady, to niech pisze do mnie na priva.
A gdyby ktoś poszukiwał fotografa ślubnego, to też już mogę przyjmować zlecenia. Miałam termin na lipiec. Trochę martwiłam się, że cały sezon mnie ominie... Teraz mi głupio, za tak przyziemne myśli...
Dbajcie o siebie i nie martwcie o nic. W drugim trymestrze jesteście już coraz bezpieczniejsze.
Szczęśliwego Nowego Roku!
MATKO!!nie wiem co powiedziec...
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

nie przejmuj sie kochana ja tez szczupla nie jestem ja tam jestem zdania ze przytyc sie nie boje bo schudnac zawsze mozna jedynie boje sie rozstepow bo te zostaja na zawsze

fajne te spodnie tez sobie zamowie

prosze zamwiaj, ciesze sie ze sie podobaja... No a o rozstepach to cos moge powiedziec bo moje maja nawet do 1 cm szerokosci a smarowalam sie cala ciaze :/ Ale coz wazne ze maly zdrowy a przy takim mega brzuszysku jakie mialam to sie nie dziwie ze wygladam jak zebra. Kilogramy?? TYlko sie smieje ze ja slon bo nigdy nie wygladalam lepiej a maz mnie kocha jaka jestem, pracuja nad soba ale coz zrobic jak mam takie geny Inny maja gorzej :P

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
No już ładniusi jak na ten tydzień

A gdzie Ty schowałaś te kilogramy? Po zdjęciu wcale tego nie widać, na pewno bym nie powiedziała,że słoń jesteś

To chyba kosci wiesz....sama sie czasem zastanawiam, a nawet za bardzo ubita nie jestem :/ Ale dzidzia wazna i jak mam smak to jem bo to ostatni raz w zyciu jak nie mam diety wiec coz...odchudzac sie bede po koncu laktacji :P

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a ja zaczynam dzisiaj 10 tydzień
a ja 9
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 18:09   #1854
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Poród za darmo a znieczulenie 300 zł. Za poród i opieka z wybrana polozna kuzynka placila 700 zł

a ile dalas??ja za 2 pary i przesylke 88zł !!A w sklepie ciazowym ceny mnie powalily:P

A daj spokój! W sklepie ciążowym kupiłam i zapłaciłam 120 zł! Jakoś nie przyszło mi do głowy żeby kupić w internecie i teraz żałuje

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

a ja 9
ja też jestem w 9 tyg, mamy prawie że takie same terminy tylko , że ja mam dzień wcześniej.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 18:13   #1855
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Linka mam usg polowkowe 11 stycznia, wiec wtedy powinnam sie dowiedziec o plci Na ostatnim bylam w 11 tyg, wiec to bylo zdecydowanie za wczesnie.
A my nie chcemy chyba wiedzieć płci do końca Za pierwszym razem tez nie i taka fajna niespodzianka jak widzisz co urodziłaś od razu o wszystkim zapominasz
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2009-12-30, 18:29   #1856
muminek88
Zadomowienie

mysmy nie wiedzieli, pod koniec sie lekarz wygadal i pomysli...a teraz chcemy wiedziec :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 18:34   #1857
Kjane
Zadomowienie

Cytat:
Kjane Witaj ja jestem w 10 tyg gratuluje tez mam juz synka 2 latka wrzesień 2007
Gratuluję!!!
Będziemy miały wspólny temat - nasi synowie
Mój urodził sie w czerwcu 2008.
a i jeszcze - jaka ty szcuplutka jesteś - ja niestety nie
W pierwszej ciąży przytyłam 15 kg - mam nadzieję ze teraz bedzie mniej.

martysek - nie mogłaś lepszego prezentu dostać
cieszę sie razem z Tobą.
badania - ja robie morfologię, badanie moczu, WR, i jeśli nie masz grupy krwi to koniecznie zrób.
Zajrzyj tu:
http://www.planujemydziecko.pl/index...rwszy-trymestr

Płeć - ja chcę znać i nie mogę sie juz doczekać

Ale wy dużo postów piszecie - nie wyrabiam z czytaniem, a nie wiem kiedy nadrobię zaległosci żeby Was poznać wszystkie

A jakie plany na jutrzejszy wieczór - jeśli temat juz był to odpuszczam
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 18:44   #1858
itakasia
Zakorzenienie

jesli chodzi o zakupy ciazowe to mam zamiar sobie kupic jedne jeansy i jedna spodniczke jeansowa, juz sobie upatrzylam na allegro.
ja w pierwszej ciazy nie znalam plci i byla niespodzianka w drugiej juz wiedzielismy, chcielismy byc gotowi z ubrankami, a teraz chcemy wiedziec, oczywiscie wszyscy dopinguja zeby byl chlopak a mi wszystko jedno
Stary 2009-12-30, 19:13   #1859
anoxa
Zakorzenienie

ale zescie naskrobaly przez te kilka godzin
bylam dzisiaj na zakupach i nie moglam sie powstrzymac kupilam jednego pajacyka dla dzidzi i takie spodenki bezuciskowe no i dwie pary bodow i jedne rekawiczki dla niemowlaczka kupilam tez sobie bluzke taka luzniejsza na brzuszku i jeansy o rozmiar wieksze bo obecne cisna mnie w brzuszku i siostra mi podpowiedziala ze ona w ciazy chyba dwie pary spodni zaniosla do krawcowej a ta odprula jej ta gorna czesc tzw pasek i doszyla gume wiec chyba tez tak zrobie

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

aa wogole to smieje sie z mojego TZ'ta ze on tez chodzi w ciazy bo ostatnio w warzywniaku kupil sobie wiadereczko ogorkow kiszonych po czym zjadl je w domu a do tego od dwuch tygodni przytyl 3 kg
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 19:13   #1860
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ale zescie naskrobaly przez te kilka godzin
bylam dzisiaj na zakupach i nie moglam sie powstrzymac kupilam jednego pajacyka dla dzidzi i takie spodenki bezuciskowe no i dwie pary bodow i jedne rekawiczki dla niemowlaczka kupilam tez sobie bluzke taka luzniejsza na brzuszku i jeansy o rozmiar wieksze bo obecne cisna mnie w brzuszku i siostra mi podpowiedziala ze ona w ciazy chyba dwie pary spodni zaniosla do krawcowej a ta odprula jej ta gorna czesc tzw pasek i doszyla gume wiec chyba tez tak zrobie

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

aa wogole to smieje sie z mojego TZ'ta ze on tez chodzi w ciazy bo ostatnio w warzywniaku kupil sobie wiadereczko ogorkow kiszonych po czym zjadl je w domu a do tego od dwuch tygodni przytyl 3 kg
Moze wstawisz zdjecia zakupow?
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości