|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
.Jednak czy to na 100% prawda tego nie wiem.Mój synek miał właśnie w tym czasie,ale to się złożyło jak przeszedł na butelkę bezkolkową AVENTJoli31...
|
|
#3722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba mam jakieś doły ze spadków hormonów... Mam herbatkę z Hippa... Cytat:
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Nie miała brzuszka wzdętego i ciągle chciała jeść... Pomagało wzięcie na ręce... Ale gazy miała... Więc nie do końca typowo... Może miała zły dzień... ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Jutro będzie u nas położna środowiskowa, to ją wypytam...
|
|
#3723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a z wklęsłymi brodawkami już w szpitalu walczyłam... Pomaga laktator, bo fajnie je wyciąga i cierpliwość... Też tak myślałam, ale u mnie wszystko jest na opak...
|
|
#3725 |
|
Rozeznanie
|
wrrrrr... napisałam się tyle i nacytowałąm jak głupia i co? padł mi internet! musiałam restartować kompa moje wypociny diabli wzięli
czyli jeszcze raz.... ale już bez cytatów - wybaczta ![]() Jestem już po wizycie u ginki. Nic się nie zmieniło: szyjki jak nie było tak nie ma, rozwarcie na 1 cm i niby rodzić mogę w każdej chwili a nawet cienia skurczu nie odczuwam Jutro jadę na KTG ale myślę, że poród w 2009 raczej mi nie grozi.. choć przyznaję, że troszkę już bym chciała. Brzuchol z dnia na dzień coraz bardziej niewygodny.. no i tak chciałabym już łóżeczko pościelić dla Adasia![]() gosbaj badania zrobią Ci w szpitalu ale mimo wszystko lepiej je mieć. Agape007 super, że z Olcią wszystko dobrze, ale z drugiej strony co się dziwić jak tyle wizażowych ciotek trzyma za nią kciuki ![]() pysiamn torba pierwsza klasa mi podoba się przeeeogromnie!!madzikUK dobrze, że wszystko ok. a co to za krzyczący babsztyl? pielęgniara jakaś? ula 87 to dobrze, że coraz mniej. na pewno niedługo zupełnie przestaie boleć.. a smarowałaś w końcu czymś? joli31 hi hi hi! gdyby tak było widać to lekarze nie zadawaliby sobie trudu z wpychaniem łapek tu i tam KarmazynowyKamyk najważniejsze, że pierwsze koty za płoty i atak namber łan zażegnany ![]() BubiGirl grupę krwi jak najbardziej robi się na miejscu i zajmuje to naprawdę chwilunie!! ale każą ją mieć dla wygody i co by w razie czego oszczędzać cenne sekundy kasya82 ha ha ha youyou... scrabble.. ech! grałam w to nagminnie w LO i zawsze wygrywałam .. aż mi się zamarzyło znowu... mmm
|
#3726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też muszę![]() ![]() szyję niczym nie smarowałam , wolę nie ryzykować teraz znowu zaczeła bardziej boleć bo poruszałam się troszke , ale jak to wynik wypadku to stłuczenie moze długo boleć ![]() mam dzis zakaz rodzenia... mąż odprawia zakończenie sezonu (na szczęście w garażu ) i już ma fajny humorek ciekawe jak dziś dobije sie do sypialni po kręconych schodach ![]() a to moje schody
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Ula z tymi schodami to moze byc ciezko twojemu tzetowi
chyba ze na czworaka bedzie wchodzil..... ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Ja mam na jutro zakaz rodzenia bo na sylwestra przychodza do nas dwie pary i ja bede jedyna bezalkoholowa osobka wiec chyba musialabym sie sama zawiesc do szpitala ale chlopaki juz zapowiedzieli ze jakby co to oni wszyscy jada ze mna i zrobimy grupowy porod ![]() ![]() noooooo na pewno by bylo smiesznie na porodowce ale wole jednak poczekac i to min do 15.01.
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
MadzikUK
![]() Gooha bo juz sie martwilam, ze Cie wykonczyli w te swieta ![]() Pysiamn sliczna torebka.Tez lubie te workowate, bo sa super pojemne. Kamyku piekny sen Co do kolki to na SR neonatolog i ginekolog mowili nam, ze jesli dziecko jest prawidlowo przystawiane do piersi, to nie ma kolek....wiec Paulinka pewnie miala jakiegos chwilowego foszka ![]() Eudaimonia jeszcze sie okaze, ze ze 2 tyg. bedziesz tak chodzila Ula niezle schody Powiedz mi jak Ty bedziesz po nich z malenstwem chodzic ?????
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz z brzuszkiem to może gorzej się po nich chodzi ( ale ja na górze jestem może 1-2 razy dziennie) przedtem śmigałam po nich jak ta lala ![]() jak Mała będzie już z nami to będziemy spać na dole (tak jak teraz śpię) z resztą mam dwa łóżeczka ( jedno będzie na dole a drugie u góry) jak przestanę być obolała to zaczniemy normalnie w sypialni spać a Mała przez dzień będzie ze mną na dole , więc schody mi nie będą potrzebne ojejku ale sie rozpisałam ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- właśnie wróciłam z toalety iiiii oświadczam że czopa już chyba wogule nie mam chyba od tygodnia odrywał się kawałeczkami , ale teraz sporo go zgubiłam ![]() ale co sie dziwić ...w końcu rozwarcie mam na 2 paluchy ![]() tylko dlaczego nie stresuję sie porodem gdyby nie fakt ze kon iec roku to mogłabym zaraz urodzić ( no moze nie dzis bo kierowcy nie ma )
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3731 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do rozwarcia to nie wiem, nie sprawdzałam ![]() gosbaj jak będą potrzebowali badania, to zrobią w szpitalu. Na pewno była niejedna taka sytuacja madzik ![]() Kamyku czyli jak to się mówi, pierwsze koty za płoty eudaimonia już niedługo się doczekasz Cytat:
Tż wrócił z pracy i powiedział, żebym wytrzymała jeszcze co najmniej 30 godzin (czyli do 01.01), a potem to niech się już dzieje co chce.---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
Super, że jesteście już w domku!
|
|
|
|
#3733 |
|
Zadomowienie
|
ale sie dziś nudze,w ogóle nic mi sie nie chce,tż spał chyba z 5godz a ja tv i spałam i ogólnie nuda.ciasto nie zrobione,sałatka też nie i w lodówce pustka,jutro trzeba jeszcze zakupy zaliczyc.
mam okropne bóle na dole jak np wstaje z łózka to potrzebuje rozruszania ![]() ula czop oj zbliża sie zbliza.....ja chyba nic nie gubie ani siara też nie leci..no nic ide sie kąpać a od jutra wieczór może zaczne chodzić po schodach z 8pietra i sexic sie żeby Ada już nie meczyła mojego pecherza |
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle, że zamiast ananasa czy brzoskwini dodaję czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę, a ser też w kostkę - nie starty. Reszta jest taka sama
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ula czop? ojojoj brzmi groźnie.. ale u Ciebie to już ciąża prawie donoszona więc nic tylko czekać na dalsze atrakcje
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie myślałam wtedy że naprawdę urodzę tak z nich śmiałam
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
no mój tż to strasznie panikuje że może nie zdarzymy dojechać do spzitala
|
|
|
|
#3739 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak już nie masz czopa no to teraz tylko czekać na to kiedy się zacznie
|
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Nadrobiłam wszystko co napisałyście, ale dopiero jutro coś więcej napiszę i przede wszystkim pochwalę sie co dzisiaj u lekarza i na USG
![]() Zmykam, bo już umyta jestem, brzuszek posmarowany a moje łóżko aż mnie woła, żebym przyszła do niego spać Dobranoc!
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
To dzisiaj ja zasilam szeregi bezsennych
tzn juz spalam i to ze 3 godzinki ale o 3 przyszedl TZ z pracy i pozapalal wszedzie swiatla no i dupa, rozbudzilam sie. Walczylam z pol godzinki ale poddalam sie. Juz teraz calkiem mi sie odechcialo spac ty co tu robic...........Zeberka by sie pewnie za sprzatanie wziela ![]() |
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie wstałam
![]() Dziękuje za uznanie torebkowe ![]() Kiedyś nosiłam małe torebki stosunkowo do mojej figury....ale teraz jak jest Kuba i gdzieś ide to musze mieć dużą bo na wszeli wypadek pampers, picie...i mozna wymieniać bez końca ![]() Kamyczku a może to nie była kolka ale skoro piszesz że miała gazy sama nie wiem....trzeba będzie poobserwować....ciekawe jak cała nocka....mam nadzieję że dobrze ![]() Lila ....z tymi kruszynkami to tak jest że śpią cały czas....zwłaszcza pierwsze doby tygodnie odreagowują stres...nabieraja sił itp... ciesz się że masz małego spiącego aniołka ![]() Zaslona to kciuki za wizyte i USG ...ależ jestem ciekawa.... hihi ty pewnie jeszcze bardziej Ulcia ty już bez czopa śmigasz ? No to ciekawie się robi ![]() Ale chyba do pierwszego stycznia wytrzymamy co ********************* Ps.Znalazłam fajnego Bezalkoholowego oczywista drinka dla nas ![]() White city Składniki 30 ml mleczka kokosowego 10 ml soku cytrynowego 80 ml soku ananasowego Sposób przygotowania Wszystkie składniki energicznie wymieszaj w shakerze z kostkami lodu. Koktajl przelej do wysokich schłodzonych szklanek. lub Bananowiec Składniki 2 kulki lodów waniliowych 100 ml soku bananowego 10 ml soku cytrynowego woda sodowa do uzupełnienia Sposób przygotowania Lody waniliowe i soki zamieszać. Uzupełnić wodą sodową i wszystko ponownie zamieszać. może być dobre
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-31 o 07:58 |
|
|
|
#3744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ********************** pysiamn faktycznie torebka super ![]() ********************** wklejam moje i mojego brzuchala najnowsze zdjęcia i lece zabierać się za robienie ciasta bo mamy dzisiaj po południu gości ![]() miłego dnia |
|
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z tym czopem to bym do gin zadzwoniła, bo to podobno nie za dobre dla dzieciątka tak chodzić bo zarazki i wszystko sie dostaje, a wczoraj jak znajomej odszedł to od razu na szpital jej kazali i cc zrobili. Ja bym nie lekceważyła.
A co do Sylwestra to na szczęście moje słonko nic pić nie będzie no po za piwem bezalkoholowym, bałby się ryzykować zresztą już z miesiąc nie pije bo się boi o mnie, a karetką to ja jechać nie chcę
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkurzyłam się, bo niby wielkie galerie, narzucają ceny jak tylko mogą, a skąpią nawet na reklamówkach niby to dla środowiska, a wiadomo, każdy sposób dobry by zaoszczędzić.Agape super, że Oleńka rośnie ![]() A ja jestem zadowolona z naszych wczorajszych zakupów. W końcu kupiliśmy materac do łóżeczka i słodką karuzelkę z pozytywką do łóżeczka Kupiliśmy też wanienkę i aspirator do noska. Jeszcze została nam pościel do łożeczka i kosmetyki, po które chcemy jechać w sobotę.
|
|
#3747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie wiem ps nie jest zle bo na początku jest wózek i nim można się posiłkowac korzystająć z kosza, przegrdek i kieszonek ew. jakaś mala torebusia co by nie przeszkadzała przy prowadzeniu wozka na portfel czy telefon....ale nasz Kuba stosunkowo szybko nie chciał już w wózku jezdzić....tylko nóżki.... Więc na wyprawę na spacer, do sklepu czy marketu trzeba mieścić podręczne rzeczy w mamy torebce ![]() Cytat:
I slicznie Ci w tej czerwonej bluzeczce ![]() Milego pieczenia...przypomniałas mi że ja tez miała mdziś upiec ciasto na nowy rok azzis brawo za zakupy ![]() Ja już mam wszystko ....tylko jakoś torby nie mogę spakować....wydaje mi się że jak spakuje to zaraz będzie trzeba jechać ![]() ************************* ******************* Ale mam leniaaaaaa jakiegoś dzisiaj ![]() Na razie szukam jakiegoś fajnego makijażu....trzeba by czymś męża zaskoczyć
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-31 o 08:46 |
||
|
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() brzoskwinia - przynajmniej miałaś rozrywkowe święta ![]() pysia dzięki za przepisy na drinki ![]() A jeśli chodzi o torbę do szpitala, to spakowałam ją ponad 2 tygodnie temu i nic się nie dzieje ![]() kasya bardzo fajnie wyszłaś na tych zdjęciach i jaki fajny brzucholek zakupów. I rozumiem, że Adasiowi podobała się pozytywka![]() ***********************8 A ponieważ niedługo zbieram się na usg i jakieś zakupy i nie będzie mnie przez dłuższy czas to już teraz życzę wszystkim mamuśkom udanego Sylwestra (oby nie na porodówce ) Niech Nowy Rok przyniesie Wam radość, miłość, pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń. A gdy się one już spełnia nich dorzuci garść nowych marzeń, bo tylko one nadają życiu sens. |
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Ula to gratulacje
zaraz bedziemy mialy kolejna mamuske ![]() Pysiamn Kasya Twoj brzunio calkiem podobny do mojego.Az mi Lu zaczela fikac jak ogladalam zdjatka Addicted Ja tez zycze Wam mamuski wszystkiego najcudowniejszego w 2010 |
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
Cytat:
Ja nie dawałam mleka z laktatora, tylko je odciągałam, bo miałam za dużo, ale pomogło na sutki... To jednak było obżarstwo a nie kolka... Po kąpieli nawet nie chciała jeść... A w nocy jadła po troszku... Ale w nocy też były jazdy... W końcu trafiła do nas do łóżka i dopiero zasnęła... Później chyba niż ja... Wczoraj też ten sposób był skuteczny... Chociaż nie chcę jej przyzwyczaić, bo będzie problem... No ale czasem muszę się trochę przespać, żeby jakoś egzystować... ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Czekam właśnie na położną środowiskową, może mi coś poradzi... Już trzeci dzień robię notatki odnośnie czasu spania i karmienia, będzie wiedziała czy robię jakieś błędy...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.

.Jednak czy to na 100% prawda tego nie wiem.Mój synek miał właśnie w tym czasie,ale to się złożyło jak przeszedł na butelkę bezkolkową
AVENT

bo na sylwestra przychodza do nas dwie pary i ja bede jedyna bezalkoholowa osobka 

hihi ty pewnie jeszcze bardziej
wkurzyłam się, bo niby wielkie galerie, narzucają ceny jak tylko mogą, a skąpią nawet na reklamówkach