|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Cytat:
![]() ![]() pamietam jak w swieta sie nagonilam, no bo wiadmo, goscie, obiad, ciasta a ten to normalnie odkurzacz!!!! i chodzilam za nim i zbieralam mu wszystko sprzed nosa! bo kazdy okruch musial byc zlapany... ale nauczyl sie wtedy ladnie raczkowac ![]() ![]() a odkurzac przy nim nie ma mowy! chodzi za odkurzaczem i nie dosc ze wdycha ten smrodzik z niego to jeszcze ciagnie za kabel i wklada do buzi! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a coz ty sie tak usmiechasz??? cieszy cie moje nieszczescie ![]() ![]() ![]() nie no wszystko bylo okej... ale juz miesiac od obciecia i teraz nie moge wlosow poskromic ![]() ![]() ale jedyny plus tej fryzury jest taki ze nie wypadaja mi wlosy!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale jak to mowia :" nie smiej sie dziadku z czyjegos wypadku " ![]()
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj dla wczorajszych solenizantów i dziesiejszego Kubusia
![]() Cześć kobity ![]() Milenka jest chora,katar jej leci strumieniami,a najgorsze,że na widok fridy i gruszki dostaje spazmów,wpada w histerię i sztuką jest oczyszczenie jej noska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sylwestra spędzamy,jak większość,w domku.Szczerze to nawet mi się nie chce nigdzie wychodzić ![]() Sashka serdecznie gratuluję ślubu i chrztu,Ślicznie wyglądaliście ![]() ![]() Anulkam77 no nareszcie się odezwałaś,napisz cosik więcej o sobie,o was i fotki jakieś zarzuć ![]() Iwciag wracaj szybko do zdrowka ![]() Illbana dziękuje za celujacy ![]() ![]() Cinka a ja myślałam,żeś sama takie drzewo do swego domu zatargała ![]() ![]() Blondynka gratulujemy kolejnego ząbka ![]() Malutka ja wczoraj zrobiłam jajecznice dla małej w taki oto sposób: zmieszałam żółtko z odrobiną mleka modyf. i dodałam troszkę kleiku ryżowego.To wszystko na patelnie teflonową,bez tłuszczu.Pogmerałam,aby się ścieło.Milucha zajadała,aż jej się uszy trzęsły ![]() Michela w tych Niemczech to jakaś moda na dzieci,jak widzę ![]() ![]() Mell pokażesz zdjęcia od fotografa ![]() ![]() Haruno to się naimprezowałaś ![]() ![]() ![]() iwcia dens no to nieciekawą masz sytuację,współczuję.Buzia czki dla chorego Szymusia. Anulka brawa dla kolejnych pełzaczy ![]() Pakusia brawa dla zdolniachy Kubusia.Ta choroba faktycznie już długo u was trwa.Byłaś na jakieś kontroli ostatnio?"Oszołomiony chomiczek" ![]() ![]() uff nadrobiłam,Milenka ma dziś dzień przyklejania się do mnie.W takie dni nazywam ją Voldemordkiem,bo kojarzy mi się z postacią Voldemorta z "Harrego Pottera i komnata tajemnic",taka do mnie przyssana ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-12-30 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() valdemordkiem???? ![]() ![]() no wlasnie WSZYSTKIEGO NAJ DLA DZISIEJSZEGO SOLENIZANTA Kubusia I WSZYSTKICH WCZESNIEJSZYCH SOLENIZANTOW !!! bo ciotka pakuska sie zapuscila ![]()
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Iwciag, zdrowiej szybciutko
![]() Pakusia, hehe ja się wcale nie cieszę z Twojego nieszczęścia ![]() ![]() ![]() ![]() Ursull, biedna Milenka ![]() Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-12-30 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie brzydko nie brzydko. Moje Dziewuchy sie nie gniewają ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() fridy chyba zadne dziecko nie lubi ![]() moje nienawidzą ![]() Dziewczyny, W RAZIE BY MI SIE NIE CHCIAŁO JUZ DO WAS ZAGLĄDAĆ W TYM STARYM ROKU, to Wszystkiego Najlepszego!!!!!!! ![]()
![]() |
#2407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jeden strony go rozumiem, bo bylam z Kuba w pl u pediatry i wszystko bylo okej... znaczy kaszel i katar juz byl ale osluchowo ladnie bylo i dala nam krople i jakis antybiotyk (tak profilaktycznie) no ale ja chcialam to jeszcze skonsultowac i poszlam wieczorem (zeby zobaczyc czy sie cos nie rozwinelo dodatkowo) do szpitala i Kuba byl badany przez pania ordynator (pediatre) ... bardzo dobry lekarz z niej i trudno sie do niej dostac ale moja mama to umie wszystko zalatwic ![]() w tamtym tygodniu bylam tu u gp i on osluchal Kube i mowi ze nic nie slyszy, plucka ma czyste, gardelko tez... sprawdzil uszka (bo czasem przy katarku pojawia sie zapalenie ucha) ale wszystko okej... i powiedzial ze to normalne ze kaszle i wymiotuje przy katarku... bo nie umie sobie poradzic z ta flegma... polyka ja i nie umie jej odkaszlnac, wiec ona zalega i zalega i wkoncu dostaje napadu kaszlu i wymiotuje... powiedzial ze tak byc powinno i ze bardzo dobrze ze sie oczyszczza z tej flegmy.... nic nie przepisal bo powiedzial ze oklepywanie wystarczy,nie ma co go "truc" no i teraz tak.... z jednej strony sie zgadzam z tym... bo widze ze jak katar ustaje to mniej wymiotuje i mniej kaszle... a z drugiej jak kazda matka sie boje ![]() ![]() Cytat:
![]() no wlosy sie wzmocnia i odbuduja... ale kurcze jak sie widze w lustrze to mnie szlag trafia... jeszcze tyle kasy dalam na pasemka a ta dupa fryzjerka mi robila przez czepek i wyciagla prawie wszystkie i zamiast braz pasemek mam braz wlosy ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
![]() URSULL I'm back !!! ![]() ![]() ![]() Swieta piekne byly, goscie, dzieciaki szczesliwe, Olek grzeczniutki i kochaniutki i ogolnie bylam bardzo zadowolona. Olus tez zasmarkany, daje mu czosnek, ale nie bardzo dziala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Wtajemniczenie
|
poka fote z nowym kolorkiem
![]() Taa, my też oklepujemy Igula. Oczywiście mój mąż robił to źle, bo całą, płaską dłonią a nie z kciukiem przy palcu wskazującym (no wiecie, robi się wtedy z dłoni taki namiocik). I przez te choroby naszych maluchów nici z imprezki sylwestrowej. Mieliśmy spędzić w 6 (Paula z mężem i Kubusiem, no i ja z moimi facetami). Ale Paulinko! Co się odwlecze to... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a rzeczywiscie kurcze tak mi szkoda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2411 |
Wtajemniczenie
|
Paula co ty gadasz? Luty w tamtym roku był piękny?
![]() ![]() My w lutym braliśmy ślub cywilny, akurat napadał śnieg, a dzień przed ślubem moi rodzice przylatywali. Oczywiście nie wylądowali w Dublinie, a w Belfaście. Chcieliśmy od razu po nich jechać, ale przez 4 godziny trzymali ich w samolocie (bo może jednak polecą do Dublina, jak opanują tzn odśnieżą pasy), a potem łaskawie ich wypuścili i jechali autokarem. Możecie sobie wyobrazić mój stres, nie dość że w ciąży byłam i hormony szalały, to jeszcze stres przedślubny i ten związany z lotem rodziców. Więc nie mów, że luty był piękny bo Cię zabiję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Anulka, ale Aleks kręci się w kółko już od dawna i jakoś nie widzę postępu
![]() Pakusia, nie no skoro Kubę osłuchało trzech lekarzy to raczej nie masz się czym martwić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja tak jeszcze na moment się wbijam bez czytania, nie wiem czy jutro będę miała okazję, więc chcę pożyczyć Wam udanej nocy sylwestrowej oraz wszelakiej pomyślności na Nowy Rok, ja tam sobie zawsze życzę więc i Wam, by nie był on gorszy od kończącego się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale zamiast wyciagac co 2 dziurke wyciagla kazda! a ja mam 4 wlosy na krzyz ![]()
![]() |
#2415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zadomowienie
|
Witajcie baboleczki moje, ale sie stęskniłam muaaaa
![]() A więc rozpiszę się troszku a więc......, wróciliśmy ogólnie w poniedziałek wieczorem droga mineła z przygodami. Zaraz jak ruszyliśmy we wsi mojego Tż na zakolach drogowych był sobie śnieg z lodem i nie udalo nam sie podjechac pod górę i nas tak zniosło że wylądowaliśmy w rowie ![]() ![]() ![]() Wczoraj zawitała u mnie moja prawie siostra (od małego razem 2 Dominiki się zadawały) przyleciała z Irlandii i była u mnie, ciut wypiłysmy, a dzisiaj pojechałyśmy na błogie zakupy, nie było nas yyyyyyyyyyy.......... 6h ale ja tylko kupiłam małemu czapeczke, kurteczkę i spodenki dresowe, a sobie spodnie które sa moja mobilizacja na nowy rok ![]() To lece poczytac co u was ![]() Mell - ja im ładnie podziękowałam za te święta porządna pyskówką ![]() ursull - u nas żadnych postepów, nie chodzi, nie mówi mama ani reszte pieknych cudów. U nas tez przypałętał się katarek i jest ta sama reakcja na widok fridy, soli morskiej itd. istny cyrk. maugoszatka - u nas pierwszy zabek wyskoczył 1 grudnia ale mamy tylko kawałek, drugi też jest w części na wierzchu, ale nie wiem czy tak ma każde dziecko czy tylko moje ![]() malutka - wiesz burole ze wsi są najwidoczniej (nie mam nic do ludzi ze wsi bo sama jednego takiego kocham nad zycie ![]() ![]() superzabula - no to się rozkręca Jasiu z umiejętnosciami, u nas daleko do takich osiągnięc. gosikk_s - no widzisz i pojawiło się światełko w tunelu, Aleksio wreszcie daje wam pospac a dla Ciebie ogromne ![]() Anulkam - witamy poświatecznie w naszym gronie ![]() iwciag - i jak zdrówko? lepiej sie czujesz? Zdrówka ![]() Illbanka - chyba te sląskie powietrze nie słuzy naszym szkrabom bo u nas etap podobny do waszego tyle że siedzi jak się go posadzi i tyle. Ale fajne te klocki, nie widziałam takich. Kiedy mnie nawiedzisz koleżanko ![]() blondynkapoznan - no to grono zębolków sie powiększyło ![]() Michaela - idzie sie zdołowac umiejętnościami waszych dzieci ![]() Haruno - hehe i tego 23 goście przypełzali na wigilię? też im się pomyliło? Kurcze ja z butami nie pomogę, trzeba kiecunie widziec. sexi dentka - a kochana nie możesz poprosic któregoś z rodziców twoich lub Tż żeby na ten czas z wami zamieszkali i pomogli przy maluszku? pakusia - kolejny raczkujący człowieczek, załamka az wręcz ![]() ![]() A ja sylwestra spędzam z moją psiapsiółką u mojej mamy, bo musze się nią zaopiekowac, więc nic szczególnego. To dobranocka pa pa pa ![]() Aaaaa i wszystkiego naj, naj w nowym 2010 roku, aby był dla każdej z nas wspaniały i obfity w ..... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zadomowienie
|
#2418 |
Zakorzenienie
|
nie no.... najpierw sie obcielam, nie chcialam farbowac
![]() ![]() ![]() ![]() nie no nie narzekam tak bardz, bo dosc fajnie mnie obciela... znaczy ja sie sobie nie zbyt podobam... ale wiele osob zachwyconych i to szczerze ![]() radzilam sie jej jaka mi doradzi fryzurke do mojej okraglej twarzy i powiedziala : - teraz masz fajna dlugosc, pasuje ci, z tym ze ja bym zrobila grzywke bo masz dosc wysokie czolo... -albo scinamy na krotko, bo poldlugie wlosy nie pasuja do ciebie... bob (ktory mi sie sni ![]() ale doradzala mi tamta dlugosc wlosow no i ja sie w niej fajnie czulam... ale niestety mialam tak zniszczone ze musialam ![]() kiedys odrosna ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2419 |
Zadomowienie
|
Dobranoc Cudaki
Jutro Sylwester ![]()
#2420 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dzionek jakoś nam minął, ale strasznie wieje i mroźno tak jakoś, więc ze spacerku nici ![]() ![]() ![]() ![]() Moje kochane jutro nie będę miała okazji wejść na wizaż, bo pracuję niestety, więc: WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU, DUŻO ZDRÓWKA DLA NASZYCH POCIECH I NASZYCH NAJBLIŻSZYCH, BY TEN PRZYSZŁY ROK BYŁ LEPSZY OD POPRZEDNIEGO ![]() ![]() ![]() no to czekamy ![]() Cytat:
![]() ad. 2 muszę zrobić małemu taką jajeczniczkę ![]() ad. 3 no bardzo ładnie nazywasz moją kochaną synową ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2421 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Piszcie cos Dziewczyny, bo tak jak niektórzy mowią o Wigilii, to inni mowią, ze "Jaki Sylwester, taki cały Nowy Rok" Wiec, musimy gadac dzisiaj, bo inaczej wątek zniknie ![]() Pozdro! Miłego Dnia!!!
#2422 |
Zadomowienie
|
Hejka!
Nocki 3 z rzedu do ![]() ![]() ![]() ![]() Jasko juz zapitala jak szalony po mieszkaniu, oka nie mozna z niego spuscic, a byscie codziennie widzialy jego kolana, toc to ja bede chyba rajtki kupowac codziennie nowe ![]() ![]() ![]() pakusia, heksa, gossik ja kiedys wpadlam na genialny pomysl, ze kolezanka(nie ma nic wspolnego z fryzjerstwem) zrobi mi balejaz dwukolorowy, nalozy fiolet i blad...nakladanie szlo gladko, po zmyciu okazalo sie, ze mam ![]() ![]() ![]() marika ja teraz jak z malym jezdze to sie stresuje, zeby nigdzie sie nie wladowac jak jest slisko...dobrze, ze Wam sie nic nie stalo ![]() ![]() ursull ja caly czas jestem chetna na spotkanko jak bedziesz w Bydzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tych rozowych wlosow to masakra ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2424 |
Zadomowienie
|
pakusiu moze i zeby, tez o tym myslelismy, ale nic nie widac aby sie szykowalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zadomowienie
|
blondynka nic sie nie otwiera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
bo na wizażu jest zablokowane
![]() wysłałam ci na maila ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-12-31 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Raczkowanie
|
Witam po długiej nie obecności
![]() ja tylko na chwilkę bo jesteśmy w Polsce i jestem teraz u kuzynki i dorwałam się do komputera ![]() trochę was poczytałam ![]() ![]() u nas święta minęły super spędziliśmy je razem z moimi rodzicami i bratem i jego rodzinka wiec było bardzo rodzinnie Nicolcia się rozwija super , mowi -,mama, tata , baba, pa pa, sama siada i od 3 dni raczkuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja uciekam wpadne do was jak wrócę do domu ![]()
my 18.06.2005 ![]() Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm ![]() Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm ![]() Edytowane przez DIDI84 Czas edycji: 2009-12-31 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zadomowienie
|
Didi wzajemnie
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Dziewczyny macie namiar na jakąś strone z kojcami dla bliźńiat? Bo ja szukam i nic nie moge znaleźć ![]()
#2430 |
Zakorzenienie
|
Anulka swietny podpis masz
![]() ![]() Olek nadal smarkaty a ja pociagajaca ![]() ![]() Wszystkim tutejszym Paskudom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.