|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3752 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Kamyku, a może zjadłaś coś co malutkiej nie podpasowało? Ja np jak zjadłam kawałek schabowego to Olafek miał gazy, ale nie była to kolka.
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry po raz ostatni w tym roku
Spotkamy się teraz pewnie za rok Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ![]() eudaimonia i ula coś mi się wydaje, że u Was dziewczyny poród wisi w powietrzu, czuję to ![]() Agape007 super, że z Olcią wszystko dobrze pysiamn bardzo mi się podoba torebka kasya82 ale Twój tż zapobiegliwy ![]() ula i co trafił tż na górę??? kasya82 ładny duży brzuszek ![]() addicted to wizaz dziękujemy pochwal się jak wrócisz z usgkamyku bardzo ładnie sobie radzisz, podziwiam ![]() Cytat:
![]() --------------- No to ruszam do kuchni, moje ostateczne menu: lasagna, sałatka gyros i sernik na zimno Więc roboty kupa![]() W razie czego jakby nie było czasu, to: życzę Wam dziewczynki udanej imprezki (tylko się nie upijcie pysiowymi drinkami ![]() |
|
|
|
|
#3754 | ||||
|
Rozeznanie
|
hej mamuski, witajcie w ostanim dniu 2009. ciekawe czy ktoras sie dzis rozpakuje
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
witam Mamusie
![]() Zdaje relacje z wczorejszej wizyty, szyjka calkowicie zgladzona , brzuszek sie stawia ....termin przesunal mi sie na 4.01 czyli tak jak mowil moj szaman...zobaczymy co ztego bedzie, jak narazie mam w pon sie zglosic na ktg ...wczoraj popoludniu i dzis dostalam jakiejs mega energi,mam jescze tyle rzeczy do pozalatwiania w pon moze przty okazji ktg podjade na uczelnie apotem odrazu na porodowke ..dzis przywiezli przewijak ...juz osttanie dociagniecia przed przyjsciem Krzysia do domku![]() dzisiaj rano zauwazylam brunatna wydzieline i zatsanawiam sie czy to nie czop
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja wchodząc na wizaż dzisiaj miałam wrażenie, że zobaczę wiadomość typu: Sms od Uli: "Rodzę Oj kolejka sie zagęszcza. Myślę, ze po świętach to taka cisza przed burzą. Od jutra jak ruszymy to się sms-y na wątku nie pomieszczą ![]() Zasłona??? Jak po wizycie? Edytowane przez kalka Czas edycji: 2009-12-31 o 10:34 |
|
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
ja mam kolejną noc w bólach za sobą
spałam mało i słabo,też czuwałam nad wodami czy juz czasem nie odeszły![]() wstaje patrze za okno a tam zima na całego i autka tańcza na ulicy. zbieram sie za karpatke ale siły nie mam wiec zobaczymy co z tego bedzie..... ciekawe czy któraś z was urodzi dziś?(oj no może i nas).ja tz już powiedziałam ze jak jutro sie urodzi jako pierwsze w nowym roku to mi maja zdjec nie robic tylko jemu z córcia pysiamn drineczki fajne,moze coś zapodam dziś,mój tż robi dobre -ucia ciucia-czyli wszystko mieszasz co masz ja ostatnio sobie wlałam soku dodałam parasoleczke i 2słomki i myslałam ze tż z łozka spadnie jak to zobaczył |
|
|
|
#3758 |
|
Raczkowanie
|
kalka już już pisze co i jak
(P.S. Wczoraj przyjmował od 16 do 20, ale jak przyjechaliśmy przed 15 to już przyjmował, a dopiero dzisiaj przyjmuje od 8 do 12)A więc byłam wczoraj na USG z TŻtem Bo byłam tam drugi raz dopiero. Ponad godzinę czekaliśmy, ale dość to szybko szło. Miałam robione USG, bo tylko chciałam dowiedzieć się co z dzieckiem. I jak to teraz piszę, to nie mogę powstrzymać sie od śmiechu ", a on: "No to za drugim razem albo za trzecim będzie chłopczyk ".Także będę miała córeczkę, a nie synka Tym samym na liście mamuś lutowych trochę bardziej kolorowo się zrobi Mała waży już 1900g, więc w ciągu dwóch tygodni przytyła 500g, termin wyszedł na 21.02.2010 ![]() TŻ trochę zawiedziony, bo liczył na chłopczyka, ale mówi, że przynajmniej ją nauczy gotować Do tego jeszcze przyjechał tata Tżta z Niemiec (niezapowiedzianie:brzyda l , I przywiózł dwa wózki ![]()
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona gratuluję córeczki
No to macie niezłą zaskoczkę miał być chłopiec a będzie dzieczynka A ja już teraz życzę Wam - przyszłe Mamuśki - wszelkiej pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku!!! Oby był jeszcze piękniejszy od tego, który własnie mija. No i oczywiście zdrowych dzieciątek i łatwych rozwiązań
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I gratulacje z okazji przełamania dominującego niebieskiego koloru
|
|
|
|
|
#3761 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Od razu życzę Wam aby dziś żadna z Nas się nie rozpakowała... ![]() Ja Sylwester mam dziś jak każdy inny wieczór, planowaliśmy iść na wielką imprezę do znajomych ale jak się okazało że muszę leżeć to stwierdziłam że daruję sobie sylwestra w tym roku i zostaję w domu ![]() No i TŻ wtedy zdecydował że weźmie sylwester pracujący, więc ja dziś w domu spędzam sylwka z psem i rodzicami a on pracuje ![]() Jakoś mnie to nie smuci bo ja nie za bardzo lubię sylwestra, bo to taka noc gdzie każdy MUSI się dobrze bawić. ![]() Zasłona - dawaj relacje po wizycie Cytat:
nie znoszę wiórków kokosowych i ananasa nie tykam No ale drugi już brzmi smakowicie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
Zasłona gratuluję córeczki
Tż-ci to zawsze chcą synow, a otem wariują na puncie córeczek ![]() Ulcia jesteś? Ciekawa jestem czy, któraś mamusia nie wyskoczy przed szereg tak jak Zeberka niespodziewanie. Jeszcze niecałe 13h. Mój tż dzisiaj zabrania mi robić czegokolwiek. Jest w domu więc niestety nawet ciasta nie mogę upiec Pysiu pyszne te drineczki. My dzisiaj pozwalamy Olafkowi zostać z nami aż padnie. Już ma szampana przygotowanego - "bezałkohołowego" jak mówi.
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
aaa już widzę że Zaslona w międzyczasie napisała relację
![]() GRATULUJĘ!! No to teraz musicie pogłówkować nad imieniem
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Ula???? Ula???? Żartowałam z tym, porodem? Gdzie jesteś?
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się co u mamaidy..? Jeszcze się nie odzywała po porodzie i ciekawe czy wyszła już ze szpitala z malutką..
Kochana!! czekamy na wieści
|
#3766 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje ! super i co z imieniem macie od wczoraj jakieś typy ??? Wiem że to nie łatwe ![]() W sumie my mamy ustalone że Julia...ale mi wczoraj jeszcze chodziąl ta Lena i nie smiejcie sie Jadzia ![]() Cytat:
![]() Bo mąż powiedział że na wszelki wypadek nie będzie pił nic alkoholowego...tylko drinki i soczki bez alkoholowe....będziemy cudować ![]() A Kuba ma nawet plaskikowy kieliszek do szampana ![]() ************************* ******* Aaaa jak byście chciały to zmajstrowalam przepis na bezalkoholowego "szampana" Sprite + sok jabłkowy = SZAMPAN dla MAM karmiących i mam z brzuszkiem ![]() jest nawet podobny z wyglądu do szampana...i smaczny ![]() ps Torebka chyba przyjdzie jednak po nowym roku (mimo że wczoraj rano sprzedawca napisał że nadał przesyłkę)....bo kuriera nie widać ![]() Ale dziś i tak nigdzie się nie wybieram ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-31 o 11:23 |
|||||
|
|
|
#3767 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tam mogę zaczął rodzić w sylwestra byle urodzić 01
ale nie zapowiada mi się czasami to psychicznie wysiadam z czekaniem termin mam na 10 stycznia, ale jakoś tak nastawiałam się na wcześniejsze rodzenie, a tu ani rusz, już nawet parę razy się nakręcałam, że to już...
|
#3768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też się zastanawiam jak Mamaidy? Może, któraś ma numer i wyśle życzenia i zapyta co i jak? Ja niestety nie mam
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczekam cierpliwie ale za Ciebie trzymam kciuki ![]() ps. Idę bo piekarnik pika i ciacho się upiekło ![]() No i zaraz mama wraca ze spaceru z Kubą....Kuba idzie spac....a ja mamę robie na modelkę...idzie na Zabawe Sylwestrową....więc robie makijaz i ukladam włoski no i sama muszę się odstawić dla mężusia ![]() Buziaki kochane Malinko Milenka też slicznie ....U nas jak będzie dziewczynka to jednak chyba zostanie Jula, Kuba już pokazuje na kołyskę i ciuszki a nawet małe skarpetki i mówi Julaaaaaa.....mąż nad tym pracował ![]() Ale zobaczymy w szpitalu....hihi Ja mam zdanie decydujące hihi
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-31 o 11:38 |
|
|
|
|
#3770 |
|
Rozeznanie
|
Zaslona no to gratulacje, niezłe zaskoczenie
![]() mnie od trzech dni prześladuje sen, że jestem na usg i że mojej niuni coś wyrosło między nogami ja już dziś od rana chodzę i mówię wszystkim dookoła, że po północy rodzę ale jak jest uparta tak jak mamusia to pewnie jeszcze na złość będzie siedzieć
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zadomowienie
|
agusiamatyldka
z udanej wizyty. Też jestem ciekawa czy przepowiednia szamana się sprawdzi![]() Zaslona no to różowe gratki azzis pysiamn szampanik brzmi pysznie ale mi się już mrozi truskawkowe picoloCytat:
u mnie nawet śladu porodu, mimo, ze wszystkie usg wskazywały za każdym razem grudzień. Przy tym tempie może w maju Adaśko się wykluje :brzyd al:---------------- Ruszam dalej w gary. Jestem taka senna, że zaraz do garnka wpadnę ![]() A pomyśleć że dzisiaj sylwester i jeszcze rok temu impreza była do rana, teraz jestem ciekawa czy wytrzymam do północy
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie sylwester jednak nie zapowiada się ciekawie.
Tż wrócił z zakupów z gorączką, blady. Narzeka na głowę i stawy Położył się. Boję się, że to grypa. Mam nadzieję, że nas nie zarazi.No i absolutnie nie mogę rodzić dzisiaj, bo nie mam z kim A przed chwilą wielki skurczybyk mnie złapał
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Zaslona - ładne zaskoczenie, ale pewnie lepiej teraz niż przy porodze
Ja wczoraj wszystko w sumie porobiłam, tzn posprzątałam i upiekłam placka, a dzisiaj leżę, wstałam o 11 godz. a raczej zwlokłam się z łóżka, jakoś tak nie chciało mi się wstać, tż wrócił o 2 w nocy oczywiście mnie rozbudził i nie mogłam usnąć...ale samochód mi kupił tylko go jeszcze nie widziałam bo pojechał wcześnie rano i jeszcze go nie ma.
|
|
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja z okazji Sylwestra dodaję swoje zdjątka
chyba po raz pierwszy
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
Rybcia - jakaś Ty ładna i ciąża wyraźnie Ci służy
|
|
|
|
#3777 |
|
Rozeznanie
|
Rybcia jaka Ty śliczna Mamusia, widzę, że już gotowa na imprezkę.
|
#3778 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to kiedyś uwielbiałam szklanka coli a do tego gałka lódów waniliowych Cytat:
Cytat:
zaraz po nowym roku będę dzwonić do gina , bo jeszcze mnie USG czeka myślę ze nie powinno nic sie stać , bo żadnego grzybka nie mam ( mogę sie tu pochwalić że przez całą ciążę omineło mnie to swiństwo tylko planowałam jeszcze seks z mężem po nowym roku , a bez czopa to lipa ![]() trafił , nawet jak na 4 butelki 0.7l na pięciu to dobrze wyglądał jeszcze kontaktował i pytał czy napewno nie rodzę , bo jakby co to po taxi dzwoni ale o 4 nad ranem przyszedł do mnie ![]() Cytat:
jejciu jak to przeczytałam nie nie zajarzyłam i pomyślałam ze co to za Ula rodzi ? przecież nie ma takiej z nami nie , narazie nie rodzę czuje sie dobrze , nawet dzis powoli podłogi sobie umyłam , bo teściowa to tylko lizała te panele ![]() Cytat:
śliczna mamusia z ciebie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||||
|
|
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki....dopiero wstałam...a co tam
Czeka mnie jeszcze wyprawa na zakupy z TŻtem bo nic nie mamy...a Sylwestra spędzmy w domku.... Ale przede wszystkim WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM ROKU....SZCZEŚLIWYCH I ŁAGODNYCH PORODÓW....ZDROWYCH I PRZEPIEKNYCH DZIECIĄTEK I ZAANGAZOWANYCH TŻTÓW ![]() ![]() Wogóle nie czuję, że to Sylwester....No a od jutra odliczanie....juz styczeń!!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

pochwal się jak wrócisz z usg

)
spałam mało i słabo,też czuwałam nad wodami czy juz czasem nie odeszły

miał być chłopiec a będzie dzieczynka
nie znoszę wiórków kokosowych i ananasa nie tykam