|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Kania
![]() ![]() ![]() ![]() Nowe dziewczyny w podpisie naszej koleżanki wiolqn jest do ściągnięcia ksiązka. Życzę wszystkim udanej zabawy a w nowym roku samych spadków ![]()
#2972 |
Raczkowanie
|
Fancy Rebel ja też planuję zacząć od symbolicznej daty 1.01
![]() ![]() Wszystkim forumowiczom życzę Szampańskiej Zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Przyczajenie
|
cacoa, Fancy Rebel, becia23 ja tez zaczyna od 01.01.2010
![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i zycze Szczesliwego Nowego Roku 2010 ![]() Edytowane przez ar2427 Czas edycji: 2009-12-31 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No, kochana, bardzo ładnie! Widać różnicę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Witam, oczywiście, nowe Dukaczki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Ach, i jeszcze raz życzę udanej zabawy nawet tym, którzy siedzą w domku tak jak my ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obserwuję tamten wątek i powiem Ci, że jeśli chcesz być na Dukanie bardzo dobrze zrobiłaś przychodząc tutaj - jest nas więcej, wiele z nas ma już w tej diecie doświadczenie ![]() Poza tym osobiście uważam, że tamten wątek jako propagujący kopenhaską (wyniszczenie murowane) powinien być na krzywym zwierciadle a nie na dietetycznym, bo to ze zdrowym odchudzaniem nie ma nic wspólnego. No i patrząc po Twoich staraniach do odwiedzenia dziewczyny od kopenhaskiej Tobie ![]() No to tyle chyba ode mnie ![]() Bogaczka aż zazdroszczę tego "odpicowywania się". Ja zamiast fajnych ciuszków to ciepłe rajstopy i sweter z szafy wyciągnęłam, bo zimno jak talala, a choć na parę godzin się wyskoczy na ten koncert ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Raczkowanie
|
Dzięki Parvati , eliza40, BogaczKa22
![]() Teraz mogę się iśc bawić i tego również Was życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zadomowienie
|
... i zdradzę Wam w tajemnicy, że dziś troszkę sobie pogrzeszę
![]() Zrobiłam ciasto, tzw "salceson", kupłam lody a przed chwilą powstał "domowy baileis" -mmmmmmmniammmm... Oczywiście mam też swoje dukanowe słodkości - reszta piernika (siedzi grzecznie zamrożony), sernik i ptasie mleczko. Postaram się nie przegiąć z tym grzeszeniem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 |
Konto usunięte
|
Szczęśliwego Nowego Roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
Witam
Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego w Nowym Roku !!!! Pewnie wszystkie Dukanki śpią smacznie po wczorajszym szaleństwie. Ja muszę się pochwalić, że w nowy rok wstąpiłam o 1 kg chudsza - jestem w szoku. Czy to możliwe, że po 2 dniach na uderzeniówce kg mniej? Dodam jeszcze, że się objadałam (oczywiście dozwolonymi produktami) !!! Ale jestem zadowolona i zdeterminowana. Trzymam się tej diety i nigdy nie puszczę!!!!! Pozdrowienia !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zadomowienie
|
Witajcie z Nowym Rokiem
![]() U mnie po świętach i Sylwestrze 1 kg do góry. Ale przy okazji grzeszków mam @ więc mam nadzieję, że teraz jak uda mi się grzecznie wrócić na proteinki to wszystko zacznie ładnie spadać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o odpowiedz, którą książkę kupić? Chce się jak najszybciej wziąć za siebie!!
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
|
W tym Nowym Roku ,życzę wszystkim koleżankom ,wszystkiego najlepszego, samych radosnych dni i siły w dietowaniu i jak najszybciej wielkimi krokami dojścia do 4 fazy .
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam białą książkę i uważam, że jest tam wystarczająco dużo żeby wiedzieć co i jak ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest podstawa. Ja mam przepisy i wcale z niej nie korzystam (w sensie nie czytam) - póki co ![]() W ogóle to skoro już się odezwałam ![]() ![]() i dzień dobry ![]() Ja od poniedziałku startuję z dietą ![]()
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2010-01-01 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta!
Mam straszliwy problem, wczoraj na zabawę zrobiłam sobie dukanowe ptasie mleczko. Wyszło paskudne, z grudkami żelatyny. Jak dokladnie dodajecie ją do jogurtu, żeby była odpowiednia konsystencja? Proszę o poradę, wybaczcie że nie w pzrepisowni ale tutaj chyba szybciej dostanę odpowiedź ![]() I oczywiście- Szczęśliwego i jeszcze szczuplejszego Nowego Roku! ![]()
![]() |
#2986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najpierw rozpuszczam żelatynę w gorącej wodzie, czekam aż trochę przesytgnie i zabieram się za miksowanie jogurtu (robię to w takiej maszynie - malakser się to nazywa, czy jak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Raczkowanie
|
BogaczKa22 -dziękuję ślicznie!
![]() ![]()
#2988 |
Rozeznanie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU MOJE KOCHANE
![]() ![]() ![]() zgrzeszylam cytrynowka na spirytusie oraz kilkoma lykami szampana ![]() ![]() Parvati - bylam na tamtym watku, jest beznadziejny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Dobry Kochane!
![]() Witam w Nowym Roku! Z okazji 1. Dnia Nowego Roku mój Ukochany zrobił mi malutki prezencik w postaci nowej książki Dukana ![]() I oczywiście siedzę i się zaczytuję. Zauważyłam pewne drobne zmiany, sporo rzeczy potłumaczonych (na które my tutaj szukałyśmy same odpowiedzi). Zaznaczam sobie skrupulatnie i potem Wam tu wypiszę ![]() Jeśli chcecie to listy produktów dozwolonych też w wolnej chwili wypiszę, bo różnią się nieco od tych ze starej książki. Mystiquee ja korzystałam ze starej książki "białej", jest to absolutna podstawa- ale po co masz ją kupować - dziewuchy zaoferowały Ci wysłanie jej mailem ![]() Książkę z przepisami też gdzieś w formie elektronicznej widziałam - pewnie na chomikuj u Wiolqn. Książkę zieloną właśnie dostałam i czytam - są tam pewne zmiany, jest kolorowa, czytelniejsza i jakaś taka przyjemna dla oczu ![]() Więc obecnie jakbym była na Twoim miejscu skorzystałabym z elektornicznych wersji "białej" i przepisowej książki, a kupiłabym conajwyżej zieloną - ale jak widzisz co osoba to inne zdanie ![]() Didier <kop w tyłek> a co ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-01 o 17:52 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Raczkowanie
|
![]()
Wszystkiego najcudowniejszego w tym 2010 roku i oby kg ubywało jak najwięcej!
Ja imprezowałam do 7 rano, zgrzeszyłam trochę, ale tylko piciem alkoholu, wypiłam z pół szklanki rumu (robiłam mini drineczki z colą zero ![]() ![]() o 3 jadłam ogórki kiszone i tuńczyka bo byłam tak głodna, no i dzis cały dzień jadłabym i jadła, ale zrobiłam sobie warzywną zupkę z szynką i daję radę, uzupełnie nią płyny i witaminki ![]() naprawdę nie chciałam pić wczorajszego dnia, ale stwierdziłam, że raz jeden jedyny nie wróci mi 11 kg, których się pozbyłam ![]() matko, ludzie na imprezie mnie nie mogli poznać ;D dla takich zachwytów to ja mogę jesc kurczaka i tuńczyka i rok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że moja postawa Was nie przeraża ![]() Buziaczki noworoczne ;*
#2991 |
Raczkowanie
|
dziewczyny potrzebuje szybkiej porady
![]() ![]() wlasnie przeczytalam ze olej parafinowy sluzy do "przeczyszczania" ![]()
od karmienia do karmienia, od pieluchy do pieluchy ![]() ![]() Edytowane przez becia23 Czas edycji: 2010-01-01 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na oleju parafinowym smażyć nie można,chyba się zapalić może .Smaży się bez tłuszczu,ewentualnie na odrobinie mleka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
Parvati- wybacz, szybko to pisałam i nie spojrzałam, że to Ty pisałaś wyżej , sorka
![]() a co do tej kopenhadzkiej.. to cóż, nie wiem po co pisza o niej tam, ale ok, poza tym mówię i mówie, że to zła dieta i jak by grochem o ścianę. Ale ok, tez kiedyś ja przeprowadzałam i wiem z doświadczenia, że jak ktoś się uprze to tą diete sobie zrobi, tylko teraz trwa konwersacja, czemu nie mozna podjadać więcej ![]() Mam nadzieje, że z Wami uda mi się w końcu wcielić dietkę Dukana w życie. Bo inaczej tak z ksiązką się odchudzać a inaczej z osobami które już ją stosują i dają cenne wskazówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Mam pytanie: czy mogę na II fazie jeść zupy gotowane na mięsie? Jeżeli nie to jakie warunki musi spełniać zupa, czy też co mam z niej wyeliminować by - była dla Dukanki w II fazie jadalna ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Edytowane przez postanowienie Czas edycji: 2010-01-01 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Raczkowanie
|
w takim razie juz sama nie rozumiem bo w ksiazce jest napisane-tej z przepisami ze do chlebka dodac lyzke maizeny a to chyba skrobia jest
![]() ![]()
#2996 |
Raczkowanie
|
Witam Kochane!
Nie mam ostatnio dla Was czasu ![]() ![]() ![]() Sylwester mało grzeszny, aczkowiek no jakieś tam mini grzeszki się pojawiły. A znajomi zdumieni moim wyglądem no i mój Piękny chodził dumny jak Paw ![]() Nowy rok, nowe siły i czas do kwietnia na super wygląd ![]() ![]() Tydzień zapowiada się raczej ciężko, bo kilka zaliczeń na uczelni i 3 dniowy trening narciarski (pt + sb + nd) , ale lubię taki tryb życia bo nie mam czasu myśleć o grzeszkach. no i jeszcze pon + śr + pt = basen betii5 & BogaczKa22 ![]() gratuluję! Zmiany widać gołym okiem ![]()
#2997 |
Konto usunięte
|
Maizena to skrobia,ale nie mąka(dopuszczalna ilość 1 łyżka na dzień).Do chlebka to otręby się dodaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Chciałabym się dołączyć do Was, już wcześniej słyszałam o tej diecie ale nigdy na niej nie byłam. Zaczynam od poniedziałku(4.1.) dlaczego nie od dziś ? przez te 2 dni napiszę sobie pełny jadłospis 1 fazy i przede wszystkim muszę jeszcze uzupełnić wiedzę na temat tej diety. I już pojawiają się pierwsze pytania: Czy I faza musi trwać 10 dni ? Czy można ją skrócić ? I może któraś z Was ma zapisane co jadła i mogłaby wkleić gotowca (wiem troszkę leniwa jestem, ale byłoby mi o wiele łatwiej) Na diecie jestem od roku i udało mi się schudnąć 5 kilo metodą MŻ i minimalnego ruchu, aktualnie bardziej zależy mi na wyrzeźbieniu ciałka niż zrzucaniu kg ale bez diety popadam w pułapki żywieniowe.
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
becia23 - mam pod ręką nową książkę (wspominałam powyżej, że ją właśnie czytam) i wg nowej 1 łyżka skrobi kuku jest dopuszczalna na 1.fazie (str.41). Więc od biedy można dodawać. Ja sobie na 1. fazę darowałam skrobię. A krewetki np. ugotuj a potem podsmaż na patelni teflonowej bez tłuszczu
![]() postanowienie co do zup to Ci nie pomogę - ja robię na warzywkach. Brenda nie szkodzi ![]() Słuchajcie dziewczyny w tej nowej książce tych zmian troszkę jest. Jak wyrazicie chęć to je wypisze i produkty też, no, ale to od Was zależy ![]() ![]() Edit: Giovinezza odpowiedzi na Twoje pytania są w książce, która jest absolutną podstawą na tej diecie - nie czytając jej możesz sobie zaszkodzić. Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-01 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Raczkowanie
|
Parvati jak mozesz to wypisz te zmiany
![]() ![]() jutro wybieram sie na porzadne zakupy wiec jakbyscie mogly podpowiedziec co jest "niezbedne" na poczatek to bede bardzo wdzieczna ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.