|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
![]() ************************* **** Poza tym w Nowym Roku życzę Wam wszystkiego dobrego, dużo zdrowia, spełnienia najskrytszych marzeń, zawsze uśmiechu na twarzy, radości w oczach, miłości w sercu, samych pięknych dni, bez trosk i smutków. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Ps: A ja siedzę w domku, mąż w pracy. Ale co tam sama nie jestem, mam wiercipiętę w brzuszku Ponadto wzięłam dzisiaj ubranka dla Dzidziusia od bratowej A... Trochę tego jest, ale nie jestem jakoś oczarowana. Za przeproszeniem większość to badziewie więc muszę brać się za zakupy A tak wogóle to kupiłam dzisiaj dla Glutka 2 body, 1 na rozmiar 68, 2 na rozmiar chyba 80. Specjalnie wzięłam takie większe. Na jednym jest napis: Moja mama jest ładniejsza od Twojej (więc jakże mogłam nie wziąć ), a na drugim jest napis: 49% mamy 51% taty ![]() **************** Czy któraś z Was jeszcze pracuje? Bo ja w poniedziałek wracam po świętach do pracy. Dzisiaj (a raczej wczoraj, ostatniego grudnia) zaczęłam 8 miesiąc i tak się zastanawiam czy sobie jeszcze pochodzić trochę, czy dać już spokój...? Dobrze się czuję, w domu mam jeszcze (niestety) burdel, a te 5 godzin to zlatuje mi w pracy, jak z bicza strzelił. Poza tym kolejną wizytę mam 15 stycznia, więc jak coś to wtedy powiem mu, żeby dał mi zwolnienie na ostatnie 2 tygodnie stycznia, od 1 lutego mam ferie więc już mi zwolnienie nie będzie potrzebne. Zobaczę od poniedziałku czy mi się jeszcze chce pracować. Ale właśnie jestem ciekawa, czy sama zostałam w szeregu pracujących, czy jeszcze któraś z Was pracuje? Tak myślę, że pewnie te 2 tygodnie pochodzę do pracy, liczę że przez ten czas zakończą mi remont, a ja pozałatwiam sobie ostatnie sprawy w pracy. No, ale zobaczymy. ---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Już parę razy zadawałyśmy podobne pytanie, więc nie licz na to, że uzyskasz odpowiedź a może....
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-01-01 o 02:27 |
|
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
To i ja sie dolaczam do zyczen noworocznych WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W 2010R SZYBKICH PORODOW I SZCZESLIWYCH DZIECIACZKÓW!!!!!!!!!!
U mnie juz po imprezce. wypilam picollo. Odwiozlam jednych znajomych do domku a drudzy u nas spia. Bylo milutko, posmialismy sie no i na sylwka bylismy raz w Łodzi a raz w Warszawie ale w sumie to zaden mi sie nie podobal ![]() Przyznam ze jak wchodzilam teraz na wizaz to zastanawialam sie czy przeczytam smsa od ktores ze jest w szpitalu albo ze cos sie urodzilo..........a tu cisza ![]()
|
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry słoneczka
teraz już mogę rodzić ![]() wczoraj byłam u mamy , wróciliśmy po 22 droga była okropna , bo wcześniej padał deszcze a potem przymrozek przyszedł i z drogi lodowisko się zrobiło dotrwałam do 1 w nocy , fajerwerki widziałam , ale te bardzo blisko bo za bardzo mgła była ![]() Oliwia wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek idę jeszcze poleżeć do wyrka
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3844 |
|
Rozeznanie
|
No i witam Was mamuski w 2010, czas rodzic !!
![]() widze, ze imprezki sie udaly, ja z Tz poszlismy spac uwaga uwaga o 23.30 ![]() tez wlasnie mialam nadzieje, ze wejde na wizaz i przeczytam, ze ktoras z mamusiek nie dala rady z zaciskaniem nog.a tu lipa Aldii za kolezanke, ale pewnie dala rade sie wstrzymac do dzis Olivia najlepszosci z okazji urodzinek kochana, Kocurazab ja przestalam pracowac jakies 4 tyg temu, czyli w 33tc, ale tylko dlatego, ze juz chcialam sie przeprowadzac do Tz i miec swiety spokoj. a tak to bym pewnie dociagnela do stycznia i pracowala.
|
#3845 |
|
Rozeznanie
|
Mój tż biedny chory padł o 20.30. Mój synuś zasnął 0 21.30, a ja po 23. Obudziło mnie strzelanie po północy, ale nawet nie chciało mi się z wyrka zerwać.
A dzisiaj zjadłam śniadanko i mega Czuję się jak na kacu, a nawet picolo nie obalone.Dzwonił teściu. Teściowa skręciła nogę i chciał żeby tż pojechał ją zawieźć na IP, ale tż odmówił. Pierwszy raz. Powiedział, że alkoholu nie ma we krwi, ale ma takie helikoptery w glowie i czuje się jakby miał zemdleć i nie jest w stanie pojechać. Normalnie jestem w szoku, bo jeszcze niedawno poleciałby jak na skrzydłach. Olivia wszystkiego najlepszego i lekkiego porodu. Babeczki zadanie wykonałyśmy - dzidziusie 2010, to układajmy listę rozpakowań . Ja mogę 10, 15, albo 21 tż na imieniny (ciekawe czy się wstrzelę). W niedzielę odstawiam fenoterol i inne prochy, ciekawe jak będzie.
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-01-01 o 10:21 |
|
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
aldii dobrze, że wróciłaś w dwupaku
I daj znać czy koleżanka dotrwała do północyeudaimonia ja myślę, że dzidzia zrobi ci w końcu niespodziankę i wyjdzie, jak się akurat nie będziesz spodziewała kocurazab z tego co pamiętam to pracuje jeszcze azzis i Asiulka, ja poszłam na zwolnienie na 5 tygodni przed tc madzik 23.30 to też dobra godzina ![]() My wytrzymaliśmy do 2 w nocy, a synek zrobił nam pobudkę chwilę przed 8. Wygląda na to, że chyba wszystkie dotrwały do 2010 r. Ciekawe, która pierwsza się rozpakuje . Filka planowała być pierwsza w swoim mieście![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- malinka zdrówka dla tż a twoje dolegliwości to właśnie przez to, że picolo nie obalone ![]() Co do kolejności to ciekawe jak agusiamatyldka, bo to chyba ona pisała wczoraj o brunatnej wydzielinie na wkładce? Więc to mógł być czop. No i jeszcze bardotka miała jechać dziś do szpitala - ciekawe czy wróci w dwupaku? Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-01-01 o 10:26 |
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab jak sie czujesz dobrze i w pracy czas tak szybko plynie, to ja bym popracowala do tego 1 lutego
Azzis tez jeszzcze pracujeMadzikUK,Addicted urodzila - cora 3300,55dl. ale nie wiem czy dala rade juz 1.1.2010 bo nic na ten temat nie napisala ![]() Ja moge 21 lub pozniej byle juz sie urodzila jako wodnik Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-01 o 10:50 |
|
|
|
#3848 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku - lekkich porodow i zdrowych dzieciaczkow !!!
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobryw nowym roku
Adiccted moglo C sie wydawac ze pracuje bo pomagalam na swieta.. ja juz tez nie pracuje. leniuchuje ciagle Cos mnie dziwnie brzuch boli jak wstaje to tak jakby mi sie stawial. Boli jak na @ i nie mam pojecia co sie dzieje.. wizyte mam dopiero w we wtorek. mam nadzieje ze moja Niunia posiedzi jeszcze troszke w brzuszku
|
|
|
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie w nowym roku!!
![]() kocurazab juz mowie o szamanie , choc wydaje mi si ze kiedys juz o nim pisalam ...to jest znjaomy mojej mamy z 20 lat go zna , zajmuje sie medycyna chinska od okolo 25 lat oraz ma rozne inne paranomalne zdolnosci np potrafi diagnozowac ze zdjecia...ja zaczne rodzic mam mu napisac sms zeby mi "pomogl" jak ktos chce wiecej inf to moge wyslac na priv gdzie przyjmuje itd![]() olivia wszytskiego najlepszego ja poszlam spac wczoraj o 1 po szampanie, jescze posiedzialam z Tz i moimi rodzicami, a potem ja myklam do lozeczka a Tz zostal z nimi i sobie jakies piwko wypili oczywiscie delikatnie bo jakbym zaczela rodzic to ktos musi jechac, wiec mama pewnie nawet lyka nie wypila w nocy zle spalam myslalam ze moze rodze ale przeciez w Pon mam rodzic na szczescie nic sie nie zaczelo, tylko lekkie skurcze![]() plan mam idealny: musze sie zglosic rano na ktg(termin mi sie przesunal o 2 dni) , wczesniej zalatwie cos na uczelni potem ktg a potem moge zaczac rodzic |
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Hey
Widzę że nie leniuchowałyście bo już troszkę postów od w czoraj jest ![]() Dziekuje za wszystkie miłe slowa ...nie spodziewałam się że moje oko tak Wam sie spodoba Kancia bułeczki wyglądają smakowicie....dawalaś już przepis ![]() Ja poproszę ![]() O rany już dziś 01.01.2010 Ciekawe kto pierwszy w tym roku ![]() Agusia to za plan ...może ty będziesz pierwsza w tym roku
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-01 o 11:16 |
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!!!!!!!!!
najpierw dla każdej życzę szczęśliwego Nowego Roku oraz spełnienia wszystkiego o czym można zamarzyc!!!!!!!!!!!!! Więcej na razie nie napiszę bo mi coś komp szwankuje i jakoś monitor mi miga... Mam nadzieję ż enic poważnego sie nie dzieje...
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na powaznie to może wyłącz odczekaj i włącz ponownie ?*********************** A moje chlopaki poszli na saneczki w nowym roku....po piekna zima za oknem
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
aldii czyżbyś była wodnikiem, że tak ci zależy
![]() koleżance oczywiście ![]() Asiuulka a to miłego leniuchowania ![]() A te bóle, to może dzisiaj troszkę gorszy dzień po prostu, bo przed tobą jeszcze prawie 2 miesiące agusiamatyldka no ciekawe czy twój plan się powiedzie, w końcu poniedziałek już niedługo |
|
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie noworocznie
ja wlasnie wstalam a to dlatego ze polozylam sie ok 3 niestety moj maz jeszcze spi i jak go chcialam obudzic i powiedzialam ze jest prawie 12 to mi odpowiedzial "no to co"......ech no i co zrobilam sobie kawke i wpadlam zobaczyc co u was ![]() Olivia wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek |
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie zapomnialabym
OliviaO wszytskiego najlepszego |
|
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
. No to i ja się melduję w 2010r oliviao Wszystkiego naj naj staruszko ![]() Addicted za udaną wizytęAsiuulka już Ci pisałam= odpocznij Dziękuję dziewczynki ------------- Nigdy nie maiłam tak nudnego sylwestra. Oczywiście przed tv: raz Warszawa raz Łódź. O północy tż sobie postrzelał, podjarany jak małe dziecko a ja nie dopiłam picolo bo było ohydne. Najadłam się niesamowicie a potem zdychałam na kibelku Robiliśmy też za taxi i pojechaliśmy po kumpla i padliśmy po 3. Oko otworzyłam o 12![]() No to czas na śniadanko ![]() Też jestem ciekawa, która następna nam się rozpakuje . Na mnie nie liczcie, bo u mnie cisza
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie noworocznie
![]() Ja padłam zaraz po 1 w nocy a TŻ wrócił z pracy jak już się obudziłam więc zamieniliśmy się tylko w łóżku i on teraz odsypia całą noc ![]() Olivia - Sto Lat!! Spełnienia Marzeń i Szybkiego porodu Dziewczyny a macie jakieś wieści od Poli?? Zastanawiam się co u niej bo przed świętami miała rozwarcie i może coś się zaczęło dziać? ![]() Agusiamatyldka - ja jakoś niespecjalnie wierze w takich szamanów bo moim zdaniem to bardziej kwestia autosugestii no ale zobaczymy czy u Ciebie się sprawdzi
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też cisza, choć wczoraj tak się nakręciłam...brzuch mi twardniał co 15 min, ale tylko 3 razy, potem miałam bóle w dole brzucha, ale jak się okazało, to był bunt mojego Filipka po petardach, tak szalał, że uderzał o coś na dole w brzuszku i tak czekałam całą noc i nic
zastanawiam się kiedy?
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
myślałam ze beda jakies wiesci z porodówek a tu nic
![]() mi teraz wszyscy dzwonia i zycza zebym juz rodziła,ale jak...mam przeć ![]() a oliviao rodzi czy co? |
|
|
|
#3862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w sensie efektu bo nam tez tak wywaliło korek, ze szukaliśmy do kilKa minut sto lat, sto lat ![]() a tu mój mały "niealkoholik" ![]() Tak mu smakował "siampon" ze 2 kielony wyduldał co jeszcze chciałam, Tomasz tak mi dał popalić wieczorem w nocy i rano, ze jeszcze tak nie miałam bardzo mocno się wyciągał aż mnie bolało najpierw łąził z boku brzucha a pozniej bardzo nisko koło pęcherza az coś tam mu wystawało przez brzuch nad wzgórkiem ed: Pysia przepis wrzuce na "Smaczny" może wieczorkiem |
||
|
|
|
#3863 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Olivia tak czekala na Tz do 3, pozniej jeszcze male bara-bara i spi zapewne jeszcze. ![]() Cytat:
maly imprezowicz
|
|
#3864 |
|
Raczkowanie
|
aldii moj tata mowi ze koziorozec najgorszy znak
u nas w rodzince beda same silne znaki ja -skorpion, tz-lew a krzysiu-koziorozec wybuch owa mieszankayouyou ja jestem prawie psychologiem i tez wszytsko podciagam pod psychike , autosugestie itd ale to jest osoba ktora pomogla tak wielu osoba w tak wielu kwestiach(mi rowniez) ze nie da sie tego zracjonalizowac, ale to jest kazdego sprawa czy wierzy czy nie
|
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Brzuszki i Mamuśki w Nowym Roku!!!
Jak imprezki ![]() Czekamy na następne rozpakowania - która pierwsza? Miłego dnia
|
#3866 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Majkela nastepnego sylwestra sobie odbijemy
![]() Ja też miałam nudno bo Kuba dotrwał do 22 a potem był tak zmulony że nie było wyjścia....tylko kąpiel...mleczko i spać... Więc szampan dla jego radochy otwarty był wcześniej ![]() A ja przed 12 już byłam w pidzamie w łózku ![]() Cytat:
"Party Pop" brzoskwiniowy.... I był pyszny ...cos w smaku jad dawny "Ptyś" jak ktos pamięta ![]() Nawet dziś rano się spieraliśmy kto go dopije Wszyscy byli chętni i dostaliśmy po łyczku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No widzisz a czasem się martwiłaś że za malo się rusza ....to Ci się dostało Dobrze....lepiej chyba w tę strone niż się martwić że za cicho ![]() Cytat:
I zgóry buziaka co byś nie zapomniała Lila daj nam troszkeczasu ![]() Chetnie bym zobaczyła fotkę Bartusia
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-01 o 14:26 |
|||||
|
|
|
#3867 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki za pocieszenie
, bo mój się szykuje na koziorożca (jak teść , ale na szczeście znam też fajniejsze koziorożce), a ja jestem wodnikiem![]() Cytat:
nasze brzoskwiniowe picolo było pycha A na marzec w twoim przypadku bym nie liczyła ![]() rybcia, filka widzę, że już nie możecie się doczekać - ale to już naprawdę niedługo, a ja w kolejce zaraz po was myślę, że świętuje urodzinki Kancia fajne zdjęcie i widzę, że imprezka była na dolnym poziomie ![]() Cytat:
no może jakbyś dodatkowo miała skurcze i do tego parte pysia u nas po szampanie już wczoraj nie było ani śladu, no ale mój krasnal starszy, to i wiecej mu sie w brzuszku zmieściło A zaczęliśmy o 19A my już po saneczkowaniu i niedługo trzeba będzie zjeść obiadek. Za to Michaś dzisiaj dostał cała reklamówkę ze słodyczami (świąteczna z pracy, ale woleliśmy mu ją dać dzisiaj) i radości miał co niemiara. |
||
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie w Nowym Roczku
![]() U nas imprezka minęła jakoś tak zmułowato, chociaż jedzenia było full, picia też - ja nie piłam oczywiście, tż miał piwko ale w końcu też nic nie wychylił, przyszły dwie znajome pary ale też bez szaleństw - jakieś tam małe drinki albo piwko. I tak siedzieliśmy, w tv nudy... poszliśmy spać gdzieś koło 2-3 ale za to spaliśmy do 12 w południe. Teraz tż w kościele a potem do teściów jedziemy. No ale teraz 2010 rok to ja już mogę rodzić, mam jednak jakieś dziwne przeczucie że przenoszę jeszcze - a tak mnie ten gin od dwóch miesięcy straszył że w grudniu urodzę... Olivia - również dołączam do życzeń - wszystkiego najlepszego i spełnienia najskrytszych marzeń ![]() Ciekawe która pierwsza będzie w 2010 roku
|
|
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jam Raczek ![]() Chciałabym by mała też była wodnikiem....ale musiałbyśmy dotrwać do 20 stycznia jak Bóg da tak będzie...albo koziorozec albo wodniczek ![]() Cytat:
![]() hihi moje siurki też po saneczkowaniu...podobno fajnie bylo .... ja zostałam w domku...ehhhhMam krótki film zgram i Wam wstawię
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
ja też jestem koziorożec, a tż wodnik - a mały się wstrzeli albo w to albo w to
ale chyba prędzej w koziorożca. A urodziny to chyba wspólne dla całej trójki będziemy robić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

(P.S. Wczoraj przyjmował od 16 do 20, ale jak przyjechaliśmy przed 15 to już przyjmował, a dopiero dzisiaj przyjmuje od 8 do 12)
Bo byłam tam drugi raz dopiero. Ponad godzinę czekaliśmy, ale dość to szybko szło.
".
więc muszę brać się za zakupy 

za kolezanke, ale pewnie dala rade sie wstrzymac do dzis
Czuję się jak na kacu, a nawet picolo nie obalone.
. Filka planowała być pierwsza w swoim mieście

jak wstaje to tak jakby mi sie stawial. Boli jak na @
i nie mam pojecia co sie dzieje..
wizyte mam dopiero w we wtorek. mam nadzieje ze moja Niunia posiedzi jeszcze troszke w brzuszku 

?

bardzo mocno się wyciągał aż mnie bolało
najpierw łąził z boku brzucha a pozniej bardzo nisko koło pęcherza az coś tam mu wystawało przez brzuch nad wzgórkiem