|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
no właśnie pustki młody spał 20 minut w południe potem zjadł obiad i teraz kwęka obok mnie a ja z doskoku sprawdzam forum bo się z nim bawię i masuję brzuszek nie mam programu więc nie pomogę
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
mój już się powinien obudzić bo śpi od 11
![]() potem nie da w nocy spać znowu... ja juz całkowicie pogubiłam się z tym glutenem ![]() o co chodzi z tymi magicznymi dwoma miesiącami ?Jejku, kiedyś to nasze mamy dawały nam co mogły, a miały małe pole do popisu, a teraz tak wymyślają i człowiekowi wode z mózgu robią..
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolalabym podac np ze 15 chce zgubic i jechac w dol ![]() Rankiem czytalam o piciu piersi po obiedzie, a to nie tak ze po obiedzie poleci konkretne mleko, czyli bedzie podwojny posilek, czy jak to jest, oswieccie mnie Czy wtedy podaje sie druga piers, gdzie tresciwe mleko bylo wypite? Moja zjadla dzid zupke jarzynowa z cielecina, prawie na raz duuuuzy sloik,popila jak zwykle i spi Maz na spacerze z psem Siostra z malym wlasnie odjechala Mala spi co do diety to staram sie jesc co 2h, ale malo potem wam napisze co udalo mi sie zjesc dzis ale cos malo pije, wiec musze sie zmusic do filtrowania woda ktorej nie lubie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym Roku mamuski!
nadrobilam Was w koncu ![]() impreza udala sie bylo nas 18 osob, wynajelismy sobie maly pub, zamowilismy katering bylo bardzo sympatycznie w tamtym roku tez siedzialam w domu, w tym roku mialam chec wyjsc i nie zaluje spala u nas moja mama wiec dala nam pospac rano a ona zajela sie Zuzia ![]() Eleeri bardzo fajen to krzeselko, szkoda ze moje nie ma tej poleczki z boku, by sie przydala Jeszcze raz wszystkiego naj naj naj kochane ![]() ![]()
|
|
|
|
#815 |
|
Ola-Unhola
|
Oczywiscie pomieszałam...
1 metoda to w 5 mies, po skonczeniu 4-ego a jeżeli chodzi o to dokładnie, to nie wiem, tak powiedziała. Tak jest i już ![]() Wiecie co, ja tam juz sama nie wiem co robic. Za tydz. chyba zacznę rozszerzac dietę, ale wtedy gluten kiedy. Teraz szybko zanim skończy pół roku, czy czekac do 10 mies....???? ![]() Bardzo fajne krzesełko Ładne, żywe kolory Ale dla córy nie posłuzy
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie Katarzynko jestes zbyt surowa wobec swojego wygladu
tak jak dziewczyny pisaly, tyleczek niczego sobie ![]() lece zerknac czy Eleeri zaakceptowala moje zaproszenie i poogladam sobie fotki
|
|
|
|
#817 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Zrobiłam dzisiaj zwyczajem noworocznym porządki w szafie dzieciaczków. Dwa wielkie kartony za małych rzeczy wywoże do rodziców, a i tak szafy pękaja w szwach Idę powoli ubierać Maludy i zaraz po Małyszu smigamy na obiadek
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj danie z parowaru ![]() dwa m-ce ma trwać ekspozycja na gluten, czyli niewielkie ilości glutenu 2-3 g. na 100 ml posiłku codziennie przez 2 m-ce Cytat:
)do tego na początku leci bardzo wodniste mleko, takie do zaspokojenia pragnienia mój znowu zjadł kurczaka z jarzynami i kaszka manną jak się zbudzi dostanie jabłuszko a jak kupy do jutra nie będzie to dam mu chyba cały słoiczek suszonych śliwek - może go popuści bo się mi dzisiaj tak napinał biedaczek i nic ![]() tylko smrodliwe bączki były ![]() aż nawet podejrzewałam o to psa, tylko że psa nie było w pokoju ![]() pewnie dlatego że jabłuszek wczoraj nie było, bo młyn był i czasu zabrakło
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki eleeri właśnie doczytałam w necie o tym glutenie
mój sie juz zbudził zjadł butle a teraz siedzi w bujaczku a ja zjem obiad
|
#820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję półeczka przydatna Cytat:
a nie wyjaśniła co się stanie jeśli wprowadzi się gluten jeden dzień wcześniej lub później ![]() nie podała przypadkiem godziny o której trzeba podac gluten jakiej córy ![]() czyjej córy ![]() Cytat:
ale zdjęć ma niewiele nie ma co oglądać
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie, dlaczego tak malo zdjec
![]() prosze o wiecej ![]() z wczorajszej imprezy zdjec brak aparat wzielam i co z tego jak zdjec nie robilam nim ![]() a jesc to mi sie nie chce w ogole rano wmusilam w siebie kanapke i kawalek ciasta hmm od razu mowie ze kaca zadnego nie mam wypilam tylko troche wina wczoraj Miramejku tez mam wrazenie ze za malo czasu poswiecam Zuzi a na wizazu zbyt czesto siedze ![]() i tez chcialabym zobaczyc jak wygladasz
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie gdzie jesteście
![]() hop hop nie ma z kim pisać, a moje dziecko dalej śpi uszyłabym firankę, ale maszyna zbudzi małego, mogłabym umyć łazienkę, ale mi się nie che ![]() zjadłam obiadek pyyycha był ![]() schabik + jarzynka i zioła z czosnkiem w pojemniku - zero tłuszczu parowało się to pół godziny i wyszło rewelacyjne mięciutkie, przeszło ziołami a teraz zmywarka myje ![]() mmm, a jutro rybka ![]() maż oczywiście musiał sobie dosolić na talerzu ![]() ale wg mnie nie trzeba - tylko że ja prawie w ogóle nie solę
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie, przecież ja też mam parowar
jutro zrobię sobie piersi w ziołachja jestem ale musze mieć Małego na oku bo wariuje na macie, już nie można go z okaz spuścić tz zjadł obiad i znowu poszedł spać a ja oczywiście sama z dzieckiem
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak mam zdjęcie to raczej nie jestem na nim sama, a nie mogę upubliczniać zdjęć bez zgody osób na nich widniejących a tak na serio, to uważam że jestem niefotogeniczna nie masz zdjęć ![]() zapomniałam Ci napisać, że zgrabna jesteś laseczka, że ho ho no ale jak jadasz takie ogromne ilości to się nie dziwię ![]() A moje dziecko już nie śpi ![]() i nie wiem od kiedy bo siedzi cicho i ogląda swoje rączki
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj nie mial na to czasu ![]() za komplement dziekuje ale ja mam inne zdanie zazwyczaj zjadam wiecej dzis apetyt nie dopisuje zjadlabym obiad ale nie chce mi robic malza nie ma, mala wlasnie sie obudzila
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wynalazek a mój nie wykazuje zainteresowania matą ![]() tj wykazywał chwilkę, zrobiłam kilka fotek i tyle więc zapakowałam w pudło i czeka na lepsze czasy ![]() no to mój mąż robi podobnie czuje się jakby to dziecko było tylko moje
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
poklocilam sie z malzem o Weronike....
![]() mamy jechac do tesciow i z mala , ale ze maruda od rana nie spala i dopiero teraz zasnela to mowie mu ze jedziemy sami bo nie bede jej budzic jak wlasnie zasnela a on"poczekamy az sie obudzi" mowie mu ze jak bedzie spac 2 godz to nie pojade juz z nia bo zanim dam jej mleko i wybiore to trzeba bedzie kapiel szykowac..... ![]() :m ad:a on ze nowy rok i mamy jechac we 3 mowie mu ze jak tesciowa nie widziala dziecka to mogla przyjechac -ma auto i tak samo ona moze przyjechac a nie potem smecic ze "malo ja widzi" to ten znowu swoje ze na swieta tez pojechalismy my sami.....no sorry mala byla chora......ale mnie w******** juz nie mam ochoty nigdzie jechac, niech sam jedzie do mamusi.... Cytat:
a po swietach bylo 56,4
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sama z mala
![]() malz poszedl sprzatac po wczorajeszej imprezie a teraz siedza u kumpla i skoki ogladaja wolaja mnie do siebie a tam 7 chlopa, zadnej kobiety ![]() Cytat:
ja nie lubie chodzic do tesciow i dzis nie zamierzam nawet ![]() ja dzis tez milo sie zaskoczylam wchodzac na wage
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozwala mnie ta baba , mowie ze dziecko trzeba wykapac ze mala ma swoja pore spania ale jak grochem o sciane a sama wychowala 3 dzieci i powinna wiedziec jak to jestma pretensje tez ze malo ja widzi ....ja jej nie zabraniam przyjezdzac(byle nie za czesto )u nas robia autostrade i zamkniety jest odcinek drogi wlanie do tesciow wiec trzeba nadrobic inna droga a tesciowa na to"szkoda ze ta droga jest zamknieta wtedy codziennie bym u was byla" i chwala Bogu ze jest zamknieta
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ze ona je az wstac nie moze to nie znaczy ze ja mam sie tak obzerac moja tez nas rzadko odwiedza bo niby 4 pietro a pozniej dziwi sie ze Zuzia sie jej boi i placze jak ja widzi ![]()
|
|
|
|
|
#831 | |||||
|
Zakorzenienie
|
heloo
![]() Sylwester nawet się udał ... małż z tata skapitulowali o 1.30 i poszliśmy spać ... tzn On poszedł, bo Bartosz właśnie zrobił sobie pobudke - fajerwerki na szczęście go nie obudziły ![]() Zjadł i spał do 8,30 ![]() Teraz Bartosz spi, a małż ogląda skoki ... a ja Was nadrabiam przy ciastku - wszystkie tu o odchudzaniu, a ja jakos nie mam weny ![]() Cytat:
ja własnie tak robie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas pogoda taka sama ![]() Cytat:
... nawet małż sie ze mnie śmiał, bo sobie pląsałam do muzyki w "2"
|
|||||
|
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie było 4 dni ... aż wczoraj Wydaje mi się, że ten syropek pomógł Cytat:
... mój kiedys tez mnie poganiał, żebyśmy jechali do teściów jak bartek spał - mówię mu, ze przeciez Go nie obudzę ... a on mi na to - dlaczego ... wrrr teraz już czeka aż się sam obudzi ![]() o matko! Czeko, z czego Ty się chcesz odchudzać??? Z kosci na ości?
|
||
|
|
|
#833 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mnie to frapuje ![]() Cytat:
no, no przyznawac sie raz dwa trzy Cytat:
![]() ale funduszy brak kto mi kupi moj maz dzis w domu ale jakos do malej sie nie garnie to z psem na spacerze-co pochwalam w calej rozciaglosci to odgarnial snieg-razem rano odgarnialismy jak mala we wozku stala co by nam zimno nie bylo no i rozgrzalismy sie przy lopacie, a na klatce na cieplym kaloryferze postawilismy sobie kubki z kawka mmm jak romantycznie potem to mala spala wiec teraz jest jego czas, az do kapieli Laura tak sie prezy w foteliku ze mam strach ze pasy puszcza W sensie siada i kladzie tulow na swoje nogi Zlozona jakos dziwnie w pol Sweet czy juz u was dobrze i nie myslisz o powrocie? Cytat:
Lepszych czasow sie chyba nie doczekacie, bo zaraz to czworaczki itp i malego na macie nie uswiadczysz Cytat:
![]() Dzieki Bogu ze nie mam tesciowej waga piórkowa ![]() zupelnie odwrotne odnioslam wrazenie ![]() Cytat:
Moja babcia wciaz tak gadala ![]() Robie sie glodna, czas cos zjesc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
|
|
#834 | ||
|
Zakorzenienie
|
mam podobne odczucia
![]() on musi odpocząć, on może nie mieć ochoty, on może być zmęczony ja? nieee ale ja przeciez nic w domu nie robię ![]() Cytat:
Zapowiedziałam mężowi, że jak chce abyśmy mieszkali razem ma wykombinować inne rozwiązanie.Bo jak teściowa będzie w zasięgu to chyba ciągle się z tztem kłócić będę. Czekoladko ja chciałabym tyle ważyć.Ważyłam 58 przed ciążą, ale do tej wagi mogłabym wrócić. ![]() Cytat:
współczujeMały ucina sobie drzemkę.Ja znowu na wizaż
|
|
#835 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wyszlam dzis z malym pierwszy raz od szpitala - ale mrozno
![]() ale nie miesci sie juz do gondoli kompletnie - ale nakladlam mu poduszek i jechal pol siedzaco ![]() a Eryk z TZ i tesciem pojechali przed chwila na lyzwy ale maja fajnie, uwielbiam jezdzic, tez bym sobie pojechala ![]() Cytat:
w ogole nie wiedzialam co to gluten i wtedy nawet nigdzie nie slyszalam tego okreslenia - zreszta teraz gdyby nie net tez pewnie bym nie wiedziala, bo lekarze nic nie mowia na ten temat i jak Eryk byl maly to po prostu kupowalam mu sloiki i kaszki odpowiednie do danego miesiaca a nigdy nie zwracalam uwagi na jakis gluten bo nie wiedzialam, ze musze i zyje ![]() Cytat:
|
|
|
#836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później miałam z teściami ostre spięcie i nie istnieli dla mnie przez ponad 2 lata, a teraz ma spokój, oni się tak jakby zmienili, nie nalegają, żebyśmy jeździli, mąż jedzie sam i nie ciągnie mnie ze sobą, a ja mam spokój ale wiem co czujesz ![]() gratuluję wagi, ale sama zapracowałaś na to więc nie zazdroszczę ![]() Cytat:
no ale przecież w końcu ja otworzą, nie ![]() będziesz więc miała codziennie gości ![]() Cytat:
ale chyba nie tęsknisz ![]() Cytat:
jutro będzie 4 więc dam suszone śliwki skoro jabłuszka nie załatwiają sprawy ![]() ![]() faceci naprawdę nic o dzieciach nie wiedzą ja to sie boję jak pójdę do pracy i chłop z Matim zostanie, jak on sobie z nim poradzi ? jak wykąpie ? (nigdy tego nie robił, a młody coraz bardziej ruchliwy w wodzie się robi i chlapie na całego) jak nakarmi ? jak uśpi ? normalnie strach sie bać ![]() ale sam sobie będzie winien, szkoda tylko dziecka
|
|
|
#837 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nie obawiam się, że ktoś mnie znajdzie na NK, nie jestem zwolenniczką umieszczania swoich danych, zdjęć na tego typu stronach - popularnych i kiepsko zabezpieczonych. Mnie też będzie smutno, ten wątek to bardzo ważne dla mnie miejsce, ale Kubuś najważniejszy Cytat:
![]() Mam już taki mętlik w głowie . Uważam, że to bzdura ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() Ja zamówię kaszki na allegro i zacznę podawać gluten jak lekarstwo, troszkę na łyżeczce. A jak wprowadzę warzywka, owoce i zupki to będę go tam dodawała Cytat:
Cytat:
![]() Zobaczysz, zobaczysz
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, albo śpi.(to najczęściej)Na razie zawiesiłam temat o powrocie, ale nie oznacza to, że z niego całkowicie zrezygnowałam.Zobaczę jak się sprawa rozwinie.Wszystko zależy od tego jak mąż będzie się zachowywał.Bo postępy robi, ale zapału wielkiego jakoś nie widzę ![]() A co będziesz jadła? Ja na kolacje przygotowałam sobie sałatkę z tuńczyka. Hm..muszę kupić jutro owsiankę bo się skończyła..
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze sie nie angazuje lub chociaz nie pyta co robic w roznych syt moj np zaproponowal czy muja obiore to sie przejdzie ![]() taaa ino na latwizne a ona by zasnela i po kapieli skora do zabawy byla O tej porze to jest troche trudna, ale zajac jej super nie umie. Ale nic mu nie podpowiadam.Twardo zapieram sie w ekran lapka ![]() Ogl na alle parowary, sa do 100zl, mysicie ze warto czy syfy?
|
|
|
|
#840 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się jeszcze zastanowię, co będzie dla mnie najwygodniejsze.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tymek w sumie tez ładnie nie sypia - niby nie bawi się w nocy, ale co 2-3 godziny budzi się na jedzenie. No ale wiem, że mogłoby być gorzej ![]() Mój też się obudził minutę przed północą skubany ![]() Cytat:
Edit: już doczytałam, co planujesz ![]() Oo, ja też bym chciała, ale zdaję sobie sprawę z tego, że jestem zbyt "nowa" na wątku Szkoda. Cytat:
Najnowsze zalecenie to zmieniać po 6. miesiącu, a po 4. było kiedyś. "Pamiętaj, że: Jeszcze do końca 2009 roku w sklepach będą opakowania mleka ze starymi i nowymi oznaczeniami. To okres przejściowy, w którym producenci zmieniają opisy na zgodne z nowym schematem żywienia, zalecającym mleko początkowe przez pierwsze sześć miesięcy życia. Mleko początkowe (z numerem 1) może być oznaczone jako produkt dla dzieci do czwartego lub szóstego miesiąca życia. Zaś na puszkach z mlekiem następnym (z dwójką) może być napisane, że jest dla dzieci po czwartym lub po szóstym miesiącu. Niezależnie od tego dzieciom do szóstego miesiąca kupuj mleko z jedynką, a tym w drugim półroczu życia – z dwójką." Ale w sumie nie dotyczy mnie to, więc się nie wtrącam ![]() Cytat:
Można rozpocząć podawanie glutenu też w 7, 8, 9 miesiącu, zwłaszcza przy karmieniu piersią. Na pewno.
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-01-01 o 19:26 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)