|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Witam wszystkie mamy po długim nieodzywaniu się
![]() Śpieszę z Życzeniami Nowowrocznymi dla Mam tych juz rozpakowanych i tych które tak jak ja oczekuja na dzidziola. Samych pozytywnych uczuć, dużo siły i wytrwałości a przede wszystkim zdrowia dla Was i dzieciaczków oraz wszystkim pozytywnego myślenia w Nowym Roku!! W tej cześci po raz pierwszy sie odzywam, ale juz nadrobiłam wszystko i wiem oczywiscie co u Was sie dzieje. Kto kiedy i jak urodził ![]() Trzymam kciuki za siły przy dzieciach i przesyłam gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś Agape, Lila, KK, Mamaidy,Zebra- ostatnia przyprawiła mnie o dreszczyk po termin pare dni po mnie .Ja z terminem na 21.01 ciagle sie trzymam, żadnych skurczy, zadnych oznak jakiejs akcji...wczoraj nawet impreza sylwestrowa u znajomych bez przygód i oczywiście sławetne Piccollo truskawkowe o 24 ![]() W głowie jak zwykle wiele pytań do was mam, ale z Nowym Rokiem odpuszczę ![]() Kocurazab- ja tez ciagle pracuje, a raczej pracowałam do Wigilii, bo od poniedziałku wybieram sie na zwolnienie..sam mi lekarz zaproponował i dziwił sie ze jeszcze do pracy chodzę. Myśle, ze to juz jednak czas najwyzszy i te 3 tyg do terminu mozna odpoczac W pon. mam wizytę ale w sumie nie wiem po co, bo ostatnio mowił, ze juz szyjki nie bedzie badał 2 tyg temu miala ponad 3 cm, usg mam za soba, badań żadnych mi juz ostatnio nie zlecił, wiec w sumie nie wiem po co. Fakt w międzyczasie miałam skoki ciśnienia ale to sobie sama w domu mogę mierzyć. Pozamykana jestem, czopa ni widu ni slychu, a o małej po zebrach dostaje regularnie. Dziwi mnie jednak jedna rzecz, jeszcze o porodzie nie chciał ze mna gadać tezn moj gin, zawsze przekłada to na natepna wizyte...hm. Czy to normalne, przeciez teoetycznie mogłbym wczesniej urodzic i co?... a ja cxiagle nie wiem w jakim szpitalu, w jakim miescie,ani połoznej ani nic. Jakos taj lajtowo do tego podchodzę, a widz ze wy juz w pełni przygotowane.... ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Gratulacje tez oczywiscie dla najmłodszej mamy SWeetDelights....jak mogłam zapomniec!! |
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia kto sie pierwsze "upil" ?
Agusiamatyldka ja zawsze chcialam miec mala skorpionice i malego lewka.No ale bedzie inaczej ![]() Addicted wodniki to tacy mali szalency, dusze towarzystwa Brzoskwinko a co bys wolala ? Kozla, czy wodnika? Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-01 o 17:04 |
|
|
|
#3873 |
|
Zadomowienie
|
aldii w zasadzie to wszystko mi jedno bo ja nie przywiązuję wagi do znaków - tzn według mnie charakter i osobowość nie zależą od tego, więc wszelkie horoskopy traktuję z przymrużeniem oka
|
|
|
|
#3874 |
|
Rozeznanie
|
A my z tż i Olafkiem to lwy - ja 11, Olaf 12, tż 20 sierpnia i mamy wspólna imprezkę zawsze. A malutka niby wodnik, ale jak wyskoczy szybciej to koziorożec.
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
Pante długo się nie odzywałaś , co porabiałaś przez ten czas?
dziewczynki jak już mogę rodzić tak nic się nie dzieje ![]() już od wczoraj rana nie biorę tabletek ( miałam przesta brać jutro ale zmieniłam zdanie) jedynie co odczuwam to że ciężko mi się chodzi , ciężej niż dwa dni temu ( poruszam sie z prędkością żółwia i mam jeszcze ból miesiączkowy , ale on sie pojawia chyba od miesiąca mąż mówi że jeszcze się przetermizuję
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
witam w Nowym Roku mnie rozlozylo wczoraj bylismy na zakupach i musialo mnie przwiac cala noc mnie meczyl bol gardla i glowy do tego katar teraz leze w lozku a TZ mi przynosi wszystko
kurcze najgorsze jest to ze wczoraj pierwszy raz spadl u nas snieg i mielismy isc dzisij na spacer i d...pa
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Witamy fajne że jesteś
Ulcia wszystko w swym czasie ![]() Cytat:
************************* *************** Wstawiam Filmik z saneczkowania już w nowym roku 2010 ![]() http://www.youtube.com/watch?v=FQdKEvfTSg0
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-01 o 16:15 |
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek! Wszystkiego naj naj w Nowym Roku!!!
A my Sylwestra w domku spedzilismy. Adasiek dotrwal do 1.00. Ogladal fajerwerki i bardzo mu sie podobalo. Picollo tez truskawkowe bylo ![]() buzka |
|
|
|
#3879 | ||
|
Zadomowienie
|
brzoskwinia - no i widać jak się kończy to straszenie
mamy już styczeń i dalej nicpysia ja mam siostrę Raka ![]() A filmik z saneczkowania fajny, nie ma to jak zadowolone dziecko Cytat:
![]() pantee witamy po długiej przerwie Zapewniam cię, że nie wszyscy. Ja tam duszą towarzystwa na pewno nie jestem ![]() Cytat:
![]() elcia zdrówka życzę, a na śnieg zdążysz jeszcze wyjść, jak nie w tym to może w innym roku ![]() celka to długo zabalował twój synuś, ale pewnie sobie "trochę" pospał w dzień |
||
|
|
|
#3880 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo może mi by przepowiedział kiedy urodzę Chciałabym się dowiedzieć co by być przygotowaną ![]() Cytat:
TŻ skorpion i on to jest dopiero mieszanka wybuchowa ![]() Cytat:
U Nas troszeńkę śniegu i jeszcze deszczyk sobie leje. A Kubuś jaki zadowolony ![]() --------------------- A ja wczoraj z TŻtem na Sylwestra byliśmy na rynku w Krakowie Widziałam Chylińską i jestem fajna Posłuchaliśmy jak śpiewa, potem popatrzyliśmy na fajerwerki i pojechaliśmy do domu. Ja wracałam autem, bo TŻ szampana wypił i była taka mgła, ze strasznie źle mi się jechało I dzisiaj cały dzień spanie
|
|
#3881 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje dziewczyny za życzenia
ja dziś obudziłam się dopiero o 12 i tak od 12 do 14 miałam kilka skurczyków może ze 4.. od 15:03 do teraz mam skurcze co około 3 minuty po 30 sekund.. teraz troche pochodziłam po mieszkaniu to też czułam i przyszedł po 5min jak usiadłam.. bolą mnie one no i są już dwie godziny ale nie wiem czy jechać do szpitala bo co jak to minie i fałszywy alarm ogólnie jak chodze to mnie wszystko tam na dole boli.. i czuję, że osłabłam.. jak mi nie przejdzie za 15 min to pojadę na IP, najwyżej mnie do domu odeślą..
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U niego nie tak latwo z nadrabianiem snu - wstal, powiedzial, ze sloneczko swieci i tyle
|
|
|
|
|
#3883 |
|
Rozeznanie
|
Olivia jedź. Lepiej żeby sprawdzili i odesłali, niż dojechać za późno. Trzymam kciuki, moe zdarzysz przed 24 i czekamy na wieści.
|
#3884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak są regularne to ja bym jechała, choć mam te same obawy co ty, ze pojadę, a to nic, ale z drugiej strony to lepiej się upewnić. Zazdroszczę Ci! i 3 mam kciuki będzie dobrze!
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
uuuuu chyba oliviao bedzie pierwsza
trzymam y kciuki,czyli co jakie wnioski....trzeba sie zabrać za tz-ta i przyspieszać skoro to działa.u mnie nuda,ale dobrze mi z nia...nawet klan oglądam he he,tz stwierdził ze w weekend urodze ....ale w który
|
|
|
|
#3886 |
|
Raczkowanie
|
zaslona w Krkaowie tez przyjmuje ale watpie ze udziela takich inf,my
sie juz znamy x czasu to tez nie jezdze do niego na wizyty tylko nieraz pogadac...zobaczymy czy mi sie sprawdzi pozatym termin mam na 6.01 z wyliczen inny gin mi wyliczyl na 8.01 z usg mam na 4.01 wiec te DWA DNI przed terminem ciezko stw ktorym ale ja obstawiam ze mu chodzilo o 6 .01 i ze urodze 4.01.oliviaO ja bym jechala ,zawsze lepiej sprawdzic....ja juz oslablam od okolo 3 dni, skurcze tez mi sie pojawiaja i bol jak chodze caly czas, wydaje mi sie ze takie przygotowanie przed porodem, wogole mialam dzis wrazenie jakby sie maly obracal w brzuchu w kolko, jak korkociag ![]() |
|
|
|
#3887 | ||||
|
Rozeznanie
|
Widze, ze dzis dzien odsypiania i zamulania mamy
ja probuje wypocic prace na zaliczenia, bo juz w przyszlym tyg czas wracac na uczelnie. ciekawe czy nie urodze na zaliczeniu, bo mam akurat jedno 14stego i do tego prezentacja a ja sie bardzo stresuje prezentacjami wiec moze moja Dzidzka sie zlituje i mnie wybawi od tego. chociaz swoja droga, to bym nie chciala chlusnac wodami jak sie patrzy cala grupa ![]() Cytat:
Cytat:
ale pewnie by sie zlamaly jakbym usiadla ![]() Cytat:
Cytat:
!! (chociaz juz i tak pewnie pojechalas) ale jazda, Olivia nastepna
|
|
#3888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A sprawdzają się przepowiednie tego szamana? Jakoś tak szczerze Ci powiem, że czytam o nim z przymrużeniem oka... Ale może dlatego, że nigdy się z czymś takim nie spotkałam.Co do Twojego planu na poniedziałek, to faktycznie dopracowany więc nie pozostaje nic innego, jak trzymać za Ciebie i Maluszka kciuki ************************* * Ja mam nadzieję, że dotrwam bez niespodzianek przynajmniej do 14 lutego, no ale ja mam termin na 28 lutego. I tak sobie myślę, że chyba jeszcze trochę popracuję przynajmniej te 2 pierwsze tygodnie stycznia - akurat do wizyty, a później zobaczymy. Za 2 tyg zacznę 34 tydz ciąży, no i pomyślimy wtedy co robić.
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-01-01 o 18:02 |
|
|
|
|
#3889 |
|
Raczkowanie
|
olivia wszystkiego najlepszego
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-01-01 o 18:05 |
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Olivciu przylaczam sie do tego zgodne choru - jedz na IP
|
|
|
|
#3891 |
|
Rozeznanie
|
Olivia dostalaby sliczny prezent jakby dzis urodzila
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko. Czy mam sie bardzo martwic jesli brzuch mam twardy tylko jak wstaje i zrobie pare krokow wtedy jak jak skala i tak dziwnie ciagnie
ale jak sie klade to juz jest Okej. dzownilam do mojego gina mam zwiekszyc FENOTEROL i lezec a jutro pokazac ale pytam sie bo moj lekarz jest 120 km i jak cos moglaby dzisiaj jechac a Moj Tzet chce jutro i wlasnie nie wiem czy sie martwic ?? bo dla mnie to cos nowego. szpuralam po necie i pisza ze to skurcze ale sie dziwie ze az takie mocne i to przy braniu fenoterolu???
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem spod znaku bliźniąt i myślę, że mam z lekka gorszy charakter niż on
|
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki....
Mały przyszedł uradowany...mokry z sanek ale przeszczęsliwy ![]() Co do olivki to chyba jednak pojechała bo już nie jest aktywna ![]() Olivka trzymamy ![]() Asiuulka ja tak mam bardzo często...że jak chodze nawet kilka kroków do kuchni czy łazienki to brzuch mam jak skała...przechodzi po kilku minutach jak usiąde lub poleżę ![]() Ja biorę tylko magnez i nospe Forte ...tego leku co ty nie bralam ![]() Malinko jak mężuś ? lepiej się czuję ? ************************* ****** Idę poleserować
|
#3895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), no a ja jakbym pracowała do końca stycznia, to też poszłabym na zwolnienie na miesiąc przed porodem. Ale zobaczymy jeszcze jak to będzie ![]() Poza tym moje Dziecię po ostatniej wizycie, jak się obróciło głową w dół, to tak mi magluje kopytkami prawą stronę brzucha, że aż mnie czasami boli. Tak myślę, że to nóżki, bo jak tak majstruje, to jak dołożę rękę, to tylko czuć takie patyczki przesuwające się pod skórą Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-01-01 o 18:32 |
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3897 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- 9 stycznia moi rodzice obchodzą rocznicę ślubu; - 12 stycznia mój mąż ma urodziny wraz z imieninami; - 19 stycznia mój ojciec ma imieniny; - 21 stycznia mamy dzień babci, w przyszłym roku dojdzie jeszcze dzień dziadka (mam na myśli swojego ojca); - 2 lutego moja mama i babcia mają imieniny; - 7 lutego moja mama ma urodziny; - a w przyszłym roku dojdą jeszcze urodziny Glutka; Później reszta imprez jest rozłożona w czasie, ale od grudnia - świąt, do lutego, to tylko za porfel się trzymam. Fakt nie są to jakieś drogie rzeczy, które kupuję, bo bym zbankrutowała, ale mimo wszystko zawsze ileś groszy mniej w porfelu. |
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

...to jest znjaomy mojej mamy z 20 lat go zna , zajmuje sie medycyna chinska od okolo 25 lat oraz ma rozne inne paranomalne zdolnosci np potrafi diagnozowac ze zdjecia...ja zaczne rodzic mam mu napisac sms zeby mi "pomogl"
Bo może mi by przepowiedział kiedy urodzę
U Nas troszeńkę śniegu i jeszcze deszczyk sobie leje. A Kubuś jaki zadowolony
Widziałam Chylińską i jestem fajna
ogólnie jak chodze to mnie wszystko tam na dole boli.. i czuję, że osłabłam.. jak mi nie przejdzie za 15 min to pojadę na IP, najwyżej mnie do domu odeślą..

(chociaz juz i tak pewnie pojechalas)
i lezec a jutro pokazac ale pytam sie bo moj lekarz jest 120 km i jak cos moglaby dzisiaj jechac a Moj Tzet chce jutro i wlasnie nie wiem czy sie martwic ??