|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta !!!!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Tomku a czy dałeś sobie taryfę ulgową na jedzonko w Święta?
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
witam tomku !
skitlles masz gg?
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz zapewnie Towoje kg beda juz wolniej spadaly wiec zycze duzo sil w walce z nimi
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
W Święta pozwoliłem sobie na odrobinę ciasta tzn. 1-max 2 kawałeczki na dzień. Wiadomo babci nie można było odmówić
![]() Co do ćwiczeń to jak się trochę ociepli to planuję ruszyć na basen, nic tak nie działa jak pływanie. |
|
|
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Dobry wieczór, czy ja też mogę się dołączyć?
Tak więc mam 16 lat, ważę 64 kg i mam 164 cm wzrostu. Nie chcę się odchudzać ale zdrowo odżywiać ! Od tego poniedziałku codziennie ćwiczę na 'ławeczce' do brzuszków i rowerku stacjonarnym jak również robię różne znane mi ćwiczenia dzięki którym mogę osiągnąć taką sylwetkę, o której marzę. Całkowicie eliminuje słodycze, zero słodzenia herbaty
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
witaj jelonku
Tomku czy mozesz napisac Twoj przykladowy jadlospis z jakiegos dnia ?
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem, że można je kupić w zwykłym markecie? Czy raczej w jakimś sklepie zielarskim?
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jakbyście robiły tabelkę, to ja ważę pewnie koło 57kg i chciałabym ważyć 50 I wiecie co? W tym roku się uda! Mam 6 tygodni na zrzucenie tego okropnego sadła :P. A potem do wakacji tylko utrzymać ... Ach życie byłoby o wiele piękniejsze, gdybym była szczupła.
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Madzia co do herbatek ziołowych to kupisz je w każdym sklepie ziołowym, sklepie spożywczym jak i w każdym markecie : ) Tylko wiadomo, że niektóre firmy robią gorsze a inne lepsze
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Ok, przy następnej wizycie w sklepie zwrócę uwagę na te herbatki. A Wy jakie firmy polecacie jeśli chodzi o te herbatki?
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Jasne, że mogę! Nie jestem dietetykiem, ale wiem że to zdaje egzamin.
I śniadanie (6:30) 1. wafel ryżowy z miodem (lipowy, wielokwiatowy, gryczany) 2. pół banana / jeśli mały to cały 3. kubek herbaty pu-erh bez cukru II Śniadanie (8-10) 1. bułka sojowa z ziarnami* z pasztetem sojowym lub paprykarzem warzywnym oraz z ogórkiem (świeży/kiszony) lub oliwkami *lub 2 kromki Wasy (ja lubię Wasa Sport, Wasa Żytnie, Z sezamem) 2. sok pomidorowy lub ostatnio odkryty przeze mnie sok 8 warzyw z żeń-szeniem Fortuny Lunch (12-13) 1. chudy (lekki, light) twarożek + 1-2 kromki Wasy 2. Rzodkiewka, kilka plasterków świeżego ogórka lub innego warzywka wg gustu 3. kubek herbaty pu-erh bez cukru Obiad (15-16) 1. Dzwonek łososia "na parze"/smażony na oliwie z oliwek 2. Gotowane brokuły lub szpinak - ile dusza zapragnie ![]() 3. ok. 50 g* kaszy gryczanej lub ryżu brązowego (ew. paraboiled) 4. 1-2 surowe marchewki 5. kubek herbaty pu-erh bez cukru Podwieczorek (17) 1. pół banana/jeśli mały to może być cały 2. wafelek ryżowy z łyżeczką miodu 2. kawa,herbata, herbata owocowa - według upodobania, tak żeby odpocząć od pu-erh oczywiście wszystko bez cukruKolacja (18, najpóźniej g. 18.30!!! Ważne żeby po tej godzinie nic już nie jeść!!!) 1. 2-3 kromki Wasy 2. light twarożek lub 100g-120g tuńczyka w sosie własnym 3. kilka plasterków pomidora i ogórka (świeży/kiszony) 4. herbata pu-erh bez cukru Po godzinie 18.30 można pić tylko wodę niegazowaną lub gorzkiego pu-erha, wieczorem nic już nie jemy! ![]() Jak zauważycie "w diecie Tomasza" nie ma miejsca na słodycze. Unikamy też wieprzowiny, raczej odradzam schabowe i mielone, z wieprzowiny to tylko niewielkie ilości chudej szynki czy polędwicy, ale i tu raczej polecam przerzucić się na coś drobiowego np. z indyka. Alkohol - też w ograniczonych ilościach. Powiedzmy raz w tygodniu w sobotę ![]() Ja jeszcze na obiad często (1-2 razy w tygodniu) jem gotowaną chudą wołowinę (taka gotowana z rosołu), do tego warzywa np. brokuły albo mieszanka warzyw na patelnię (ale nie na oleju! na patelnię dajemy wodę lub oliwę) z ziołami prowansalskimi do tego odrobina kaszy gryczanej lub ciemnego ryżu.Zdrowe jedzenie może być fajne. Można odkrywać nowe smaki. Jestem na diecie 2 miesiące i dla mnie powoli staje się to stylem życia, a nie dietą. Dieta kojarzy się z odmawianiem sobie czegoś, podczas gdy ja już niczego sobie nie odmawiam - zwyczajnie nie mam ochoty na schabowego z bigosem i ziemniaczkami a na deser baton albo kaloryczne ciastka. To u mnie tak by to wyglądało
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do pogrubionego zgadzam sie w 100%
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Mi smakuje pokrzywa z vitaxa, czerwona i zielona pu-erh : )
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
przenoszę temat na KZ, bo, jak słusznie zauważyła Ania, łamie regulamin.
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja przenosze sie do innego watku , nie chce byc w krzywym zwierciadle
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
Ja w takim razie też : )
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I bardzo ważne, że właśnie nie jest to "odchudzanie", a "nowy styl życia" .
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was moi kochani
![]() Dziewczyny, czemu uciekacie? Stosujecie Kopenhaska?? Dzięki Tomku za podzielenie się doświadczeniem Od siebie mogę dodać, że czerwona herbata może być obojętnie jakiej firmy - ważne żeby była w liściach (nie patyczkach, bo jest okropna)Gabi podawałam Ci nr gg na priv Dane do tabelki : imię -Magda wiek -18 lat wzrost -154 cm waga wyjściowa -60,8 kg I cel - 55 kg II - 50-49 kg Teraz zauważyłam dopiero w jakiej części forum nas Gabi umieściłaś chyba troszkę nietrafione ale trudno. Ciekawe czy można by nas przenieść, żeby więcej forumowiczów mogło się przyłączyć. Bo my mamy na celu zrzucić dodatkowe kg zdrowym odżywianiem i ruchem, a nie głodówkami, prawda?Jak myślicie, drobiowe parówki są dozwolone?
Daj się pojmać ![]() sometimes i pretend to be normal. but it gets boring. so i go back to being me. Edytowane przez skittless91 Czas edycji: 2010-01-02 o 09:52 |
|
|
|
|
#113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
A mogłabyś podać adres tego, na którym jesteś? tak z ciekawości do poczytania
![]() znalazłam już chyba
Daj się pojmać ![]() sometimes i pretend to be normal. but it gets boring. so i go back to being me. Edytowane przez skittless91 Czas edycji: 2010-01-02 o 10:09 |
|
|
|
|
#115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=391658
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Coo, jesteśmy na krzywym zwierciadle?
No to przepraszam, ale ja Was opuszcza w takim razie ...
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
ja też się przenosze nie chce byc w krzywym zwierciadle. papa
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Po konsultacjach z Gabi przenosimy się na wątek, którego adres wyżej podała Rimlora. Zapraszamy tam wszystkich
|
|
#119 |
|
♥
|
dziewczyny wystarczy , że będziecie na dietach powyżej 1000 kcal i nie wątek pozostanie.
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chłopie ty nie umierasz z głodu? Ja bym umarła.
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

Chłopie ty nie umierasz z głodu? Ja bym umarła.