Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-01, 22:28   #901
Tulipfever
Rozeznanie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Jakby która chciała to wrzuciłam 5 nowych foteczek do albumu

Och, jakie cudne! Sliczna z Ciebie kobietka A Zuzia zmienia sie niesamowicie!

OK, lece troche poczytac. Do jutra, gaduly
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 22:29   #902
Sweet_21
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

żegnam się już, bo coś mi się ziewa
do juterka

Mayaha a ja Ciebie jeszcze nie mam w znajomych:-/ wysłałam zaproszenie

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 22:29   #903
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Svinecka mowisz ze na nude sexik dobry
i doopa bo maly sie obudzil i nie chce spac a Tz dalej w tv wpatrzony
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 22:31   #904
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja Zuzia tez tak miala, nie gadała przez jakis czas ani nie piskała, ale teraz znow zaczela
Któraś mamusia kiedyś pisała(nie przytoczę która,bo nie pamiętam)że jak dziecko uczy się nowej umiejętności,to na chwilę zapomina o tym,czego niedawno się nauczyło.Może tak jest w przypadku gadania u naszych dzieci

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
och, ale marny ruch u nas
zupelnie jak w weekend na poczekalni-pamietacie te czasy jak sie urzedowalo, z brzuchami? a brzuchy teraz po drugiej stronie spia-jak moja, lub jeszcze sie bawia
Marny,a i tak mam problem z nadrobieniem.
Pamiętami żałuję że wcześniej się nie ujawniłam.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Leży na kocyku (mata na razie w niełasce) albo w leżaczku. Z tym, że ostatnio nigdzie tak naprawdę Mu się nie podoba, ciągle popłakuje, marudzi

A u nas,jakoś mata od samego początku w niełasce, Bartosz woli leżaczek

Cytat:
Dziewczyny, wrzuciłam 2 fotki. Wpadnę później, teraz Małż zaprasza na herbatkę
Ja też podglądnęłam i nie zgadzam się z tym co napisałaś wcześniej,bo ładna z Ciebie babeczka

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witam w Nowym Roku!!!

Na początku życzę wielu sukcesów (wychowawczych ),
odważnych marzeń, mądrych decyzji, satysfakcji i spokoju w całym 2010 roku.
Dziękujemy i wzajemnie.Dużo zdrówka dla Maciusia

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Coreczka juz spi, od kilku nocy znowu niezle jej to wychodzi.
Super,że znowu z nami piszesz

Kobitki które chcecie zrzucić zbędne co nie co,trzymam za Was wszystkie żeby się Wam udało

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-01-01 o 22:36
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 22:31   #905
gorgulek
Zakorzenienie

Mayaha no wlasnie tak myslalam ze juz w znajomych Cie mam ale zerknelam w profil a tam brak albumow
pewnie mialas na mysli nk tak?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 22:31   #906
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mayaha cudne fotki
Stary 2010-01-01, 22:33   #907
sylka79
Wtajemniczenie

A Chryzolit to dostanie,miała tu dzisiaj być i co?

Stary 2010-01-01, 22:33   #908
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
i doopa bo maly sie obudzil i nie chce spac a Tz dalej w tv wpatrzony
to wez pilota i schowaj do .......majtek moze sie skapnie jak bedzie chcial kanal zmienic a ty wtedy powiesz czy zna taka zabawe cieplo-zimno i sie zabawicie
hehe ale mam fantazje

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 22:37   #909
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
to wez pilota i schowaj do .......majtek moze sie skapnie jak bedzie chcial kanal zmienic a ty wtedy powiesz czy zna taka zabawe cieplo-zimno i sie zabawicie
hehe ale mam fantazje
nic mi po pilocie jak on w playa gra

a maly zwalil kupe
Stary 2010-01-01, 22:38   #910
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
To ja tam dziołchy? Wazyłyscie sie? Bo ja tak, waga rano pokazała 76,5 kg czyli od poniedziałku zgubiłam 0,5 kg

Kto jeszcze chce byc na liscie walki z kg?? Kasiu czy ja mam juz Twoje dane??
Cass, dzisiaj rano 78,3kg
Czuje sie podle, bo cos mi sie porobilo z zoladkiem, wiec chcac nie chcac bylam na diecie praiwe scislej i duzo pilam.
Niestety, ja juz tak mam z zoladkiem , byle g... i zdycham
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
oto krzesełko, jest jeszcze blat, podwójny, taki do jedzenia z otworami i gładki do zabawy ale schowałam bo na razie niepotrzebny

Młody nie chciał dzisiaj pozować więc tylko jedną fotkę umieściłam w albumie
strasznie się napina - chyba nie może zrobić kupy

mąż wybrał krzesełko w samochody, bo niby dla chłopca, ja chciałam inne
ale niech mu będzie
Krzeselko sliczne
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mnie ten gluten to juz wkurza Wszedzie mowia co innego, nie wiadomo kogo słuchac. Kiedys nikt nie znał slowa gluten dzieci od poczatku jadły mleko krowie z kasza manna i było dobrze.
Teraz nawprowadzali tych schematów i człowiek juz glupi jest.
Musiałam to napisac Moje zdanie jest takie, jesli dziecko dostaje produkt z glutenem i nic mu nie dolega to znaczy, ze nie ma uczulenia na te pokarmy i juz moze jesc rzeczy "glutenowe".
Jakos u mnie nikt mi o glutenie nie wspominal , nie wiem dlaczego. Ja zreszta i tak robie po swojemu, chcialam tylko go wprowadzic w odpowiednim terminie, ale ilosci tez sie nie trzymam. wiem, ze wiedza idzie do przodu, ale ja zawsze schematom mowilam nie, dla mnie sa po to, aby dawac jakas orientacje. Pisze o wszelakich schematach, nie tylko dotyczacych glutenu

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-01 o 23:08
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 22:39   #911
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
A Chryzolit to dostanie,miała tu dzisiaj być i co?
byla dzis ale nie odezwala sie

Cytat:
hehe ale mam fantazje

pewnie Twoj tz schowal lapka w majtki i kazal Ci szukac
Stary 2010-01-01, 22:40   #912
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Dziewczynki, dziekuje za te komplementy, nie wiem czy zasłuzyłam

Sweet, gorgulek dodałam was juz, możecie ogladac
I od razu ja do waszych albumików ide zalukac

Cytat:
Któraś mamusia kiedyś pisała(nie przytoczę która,bo nie pamiętam)że jak dziecko uczy się nowej umiejętności,to na chwilę zapomina o tym,czego niedawno się nauczyło.Może tak jest w przypadku gadania u naszych dzieci
Tez tak mysle
A zreszta ona tak całkiem nie zapomniała, bo jak cos chce i jest zła to słysze MAMII!!!!!!
Stary 2010-01-01, 22:46   #913
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
nic mi po pilocie jak on w playa gra

a maly zwalil kupe
to chyba na nic bielizna bo twoj malz ma super zabawke a przeciez sex juz taki przereklamowany
i do tego kupaaaa

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

pewnie Twoj tz schowal lapka w majtki i kazal Ci szukac

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-01, 22:48   #914
gorgulek
Zakorzenienie

pamietam jak pisalyscie ktoregos razu o zabawkach do kapieli i teraz mi sie przypomnialo

zawsze najpierw kapiemy Zuzie a pozniej dostaje dwie kaczuszki, sadzamy ja i bawi sie, chlapie tak ze gdyby wanienka nie stala pod prysznicem to cala podloga by byla zalana
rzuca sie na te kaczki i probuje je lowic a one ciagle jej uciekaja
buzie, oczy, wszystko ma tak mokre az cieknie ale nie placze tylko szczerzy te swoje dziasla

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Mayaha dzieki za komentarze
Stary 2010-01-01, 22:53   #915
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
a co robia wasze dzieci jak wizazujecie?
no, no przyznawac sie
raz dwa trzy
Antonio przewaznie bawi sie na macie, wczoraj np ponad 2 godziny tak sie zajmowal zabawkami, jakbym dziecka nie miala , czasami sie husta i rowniez bawi zabawkami lub spi. nioe czuje, abym go zaniedbywala, przeciez i tak nie trzymalalbym og na kolanach caly czas.
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
ja to sie boję jak pójdę do pracy i chłop z Matim zostanie, jak on sobie z nim poradzi ?
jak wykąpie ? (nigdy tego nie robił, a młody coraz bardziej ruchliwy w wodzie się robi i chlapie na całego)
jak nakarmi ?
jak uśpi ?
Moj maz przeszedl 2-tygodniowa szkole przetrwania i radzi sobie calkiem dobrze, czasami pomiesza posilki lub butelki, ale swietnie kapie, zajmuje sie pielegnacja, przebiera, zabawia, chodzi na spacery. Przekonal sie do rutyny

Za tydzien w sobote i w niedziele zostanie na 8 godzin sam z dzieckiem , wiec musi sobie radzic.
Stary 2010-01-01, 22:53   #916
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a mi sie przypomnialo ze jak bylismy i tesciowej to byla tam siostra tż-chrzestna Werci i wiecie co......rozwalila mnie na lopatki(matka 3 dzieci)
bo chciala dac malej kawalek ciasta
mowie jej ze ona takich rzeczy nie je jeszcze a ona"tylko polizac jej chcialam dac"

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-01, 23:01   #917
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witam w Nowym Roku!!!

Na początku życzę wielu sukcesów (wychowawczych ), odważnych marzeń, mądrych decyzji, satysfakcji i spokoju w całym 2010 roku.

Nie nadrobię Was nigdy Nie piszę często, bo jak Małż jest w domu, to się wkurza, że nie mam dla Niego czasu i jak odpalam kompa to widzę już ten wzrok. O widzę teraz . W ciągu tygodnia jestem cała dla Maciulka i też nie mam na nic czasu. Fakt, ma trochę racji, ale ja dla siebie nie mam wogóle czasu No nic nie drażnię rekina
-----------------------------------------------------------------------

Grogulku, dzięki za odp. w sprawie krzesełka , rzeczywiście nie doczytałam.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Załapałam się Ja to mam farta Pysznej herbatki

A tak wogóle - ładniutka jesteś
Dziękujemy za piękne życzenia , a Wam życzymy dużo zdrowia, szczególnie dla Maciusia

Trochę rozumiem Twojego Małża, bo ja mam o to samo pretensje do TŻ-a. Tylko, że On na kompie poza pracą w ogóle nie siedzi

Miłe to, ale swoje wiem

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Miramejku, nie wiem, jak to sie stalo, ze jeszcze Cie nie mialam w kontaktach. Wysylam natychmiast zaproszenie
Przyjęte

Cytat:
aaa Miramej milo Cie poznac

a tak swoja droga profil na NK i nie musisz umieszczac swoich danych - mozesz sobie wpisac co chcesz, np. Miramej Miramejowata
a przynajmniej bedziesz mogla nasze biezace fotki ogladac

ja np mam drugi profil na nk pod imieniem i nazwiskiem wymyslonym przeze mnie i wchodze z niego na osoby, z ktorymi sie nie lubie a jestem ciekawa ich zdjec wieeeem glupie

Nie chcę się jeszcze bawić w NK, i tak czasu ciągle mi brak. Może, jak Kubuś trochę zluzuje .

Hehe , ludzkie

Cytat:

Zuzi tez coraz mniej podoba sie to moje wizazowanie
wczesniej siedziala grzecznie na kolanach a teraz jeczy...
teraz leci 26 tydz i tam burzowo, narazie na to zwalam i na zabkowanie ale zobaczymy co dalej bedzie
Z wykresu wynika, że do nas niby burza się zbliża, ale w rzeczywistości już dawno grzmi

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Miałam podobny problem Teściowie chcieli żebyśmy przyjechali na święta - bagatela 500 km, a my z Mężem odmawialiśmy, bo gdzie tyle drogi z maluszkiem. Pytania o to były przy każdym telefonie, prawie do Wigilii. Teściowa oczywiście z wyrzutem, że z Tymkiem nie może(!) trochę czasu spędzić, mówimy Jej, że jak to nie może, przecież mogą przyjechać, a Ona "Wy też możecie" no i gadaj tu z taką Dla mnie jest oczywiste, że wygodniej byłoby im przyjechać (a naprawdę nie jest to dla nich problem) niż nam z małym dzieckiem na drugi koniec Polski, ale cóż. Przysłali nam kartkę z życzeniami świątecznymi, a pod spodem dużymi literami "Szkoda, że nie możemy być razem" i wykrzykniki.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 23:02   #918
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas,jakoś mata od samego początku w niełasce, Bartosz woli leżaczek

Ja też podglądnęłam i nie zgadzam się z tym co napisałaś wcześniej,bo ładna z Ciebie babeczka
Kubuś też leżaczek toleruje w tym ogólnym marudzeniu (jeszcze ), ale przecież nie będzie tam ciągle siedział . Staram si, żeby leżał na kocyku, bo mam nadzieję, że w końcu zacznie chociaz próbować się obracać

Oj, dziewczyny, przecież wcale nie jestem ładna, ale nie chcę już ciągle się tym dołować.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Antonio przewaznie bawi sie na macie, wczoraj np ponad 2 godziny tak sie zajmowal zabawkami, jakbym dziecka nie miala , czasami sie husta i rowniez bawi zabawkami lub spi. nioe czuje, abym go zaniedbywala, przeciez i tak nie trzymalalbym og na kolanach caly czas.
Ale Ci zazdroszczę .

W takim wypadku też bym tak nie czuła, ale mój Malutek ostatnio ciągle marudzi, popłakuje, więc jak nie ma mnie przy Nim i nie pocieszam, to zaniedbuję

Cytat:
a mi sie przypomnialo ze jak bylismy i tesciowej to byla tam siostra tż-chrzestna Werci i wiecie co......rozwalila mnie na lopatki(matka 3 dzieci)
bo chciala dac malej kawalek ciasta
mowie jej ze ona takich rzeczy nie je jeszcze a ona"tylko polizac jej chcialam dac"
Trzeba być czujnym

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-01, 23:02   #919
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
to chyba na nic bielizna bo twoj malz ma super zabawke a przeciez sex juz taki przereklamowany
i do tego kupaaaa
aaa i tak mi sie juz odechcialo
ide sie myc i spac

dobranoc
Stary 2010-01-01, 23:05   #920
morska
Zadomowienie

Cytat:

Sama widzisz, Kuba teraz jest okropnie marudny, wszystko jest na nie, nie chcę Go zostawiać samemu sobie

Dziewczyny, wstawię Wam zdjęcie, ale podejrzewam, że nie będziecie wiedziały co napisać - taka jestem "ładna"
W tej sytuacji to oczywiste. Ja piszę tylko wtedy, gdy Tymek śpi, albo zajmuje się nim mąż.

Wszystkie tak mówią, a potem okazuje się, że jest inaczej
Nie wiem jak wyglądasz, ale na pewno jesteś ładna duchem i to jest najważniejsze.

Cytat:
hello
Cudny! Bardzo mi się podoba I jak ładnie w tych żywych kolorkach

Cytat:
Kurczę, a ja rozważam wcześniejsze niż po ukończeniu 6 miesiąca rozszerzanie diety, bo Kuba teraz mało przybiera

Nie ma znaczenia, czy jesteś "nowa" czy "stara" na wątku. Napiszę, kiedy wstawię zdjęcie
Ja nie chciałam się ociągać zbyt długo, żeby nie dostał anemii. Co to znaczy "mało", zobaczysz po ważeniu w przychodni jak będzie, może nie jest tak mało?

Cytat:
mam wrazenie, ze Wy wszystkie tu na watku jestescie zbyt czule na punkcie swoich dzieci i tesciow no przeciez to nic takiego, ze tak powiedziala....nie wiem moze ja jakas inna jestem ale nie widze w tym nic zlego, a niech se mowi co chce jak jej to radosc sprawia, przeciez i tak wiadomo, ze mame najbardziej dziecko kocha na swiecie
Ja akurat w tym tekście, który komentujesz też nie widzę nic złego i w noszeniu również, ale tak zupełnie co chce to nie pozwolę mówić - i to mówię o mojej Mamie, a nie teściowej Przykładowy dialog:
Mama do Tymka: "Timoooteeuśśś, Tiimoteeeuśśś, a cio to?"
Ja: "Mówiłam, żebyś tak nie mówiła, On ma na imię Tymoteusz"
Mama do Tymka: "Ti słysiś cio ona gada? mamy ją w diupce, o tu ją mamy"
Jak żyć, pytam, jak żyć?

W przyszłości będzie wszystkie moje decyzje podważała, a dziecko będzie miało mętlik w głowie, nie pozwolę na to, choćby nie wiem jaką radość Jej to sprawiało. I co, jestem zbyt czuła na punkcie swojego dziecka?

Cytat:
Dziewczyny, wrzuciłam 2 fotki. Wpadnę później, teraz Małż zaprasza na herbatkę
Tak myślałam, że przesadzasz z opinią o sobie Jesteś fajna kobietka

Cytat:
to tez mieli tupet taka kartke wyslac.....ja bym w odwecie wyslala ta sama z odpowiedzia "dla chcacego nic trudnego"!!!!!!
Hehe
Stary 2010-01-01, 23:08   #921
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Miałam podobny problem Teściowie chcieli żebyśmy przyjechali na święta - bagatela 500 km, a my z Mężem odmawialiśmy, bo gdzie tyle drogi z maluszkiem. Pytania o to były przy każdym telefonie, prawie do Wigilii. Teściowa oczywiście z wyrzutem, że z Tymkiem nie może(!) trochę czasu spędzić, mówimy Jej, że jak to nie może, przecież mogą przyjechać, a Ona "Wy też możecie" no i gadaj tu z taką Dla mnie jest oczywiste, że wygodniej byłoby im przyjechać (a naprawdę nie jest to dla nich problem) niż nam z małym dzieckiem na drugi koniec Polski, ale cóż. Przysłali nam kartkę z życzeniami świątecznymi, a pod spodem dużymi literami "Szkoda, że nie możemy być razem" i wykrzykniki.

To co,że niby Wasza wina,tak?

Cytat:

Jakby która chciała to wrzuciłam 5 nowych foteczek do albumu
Dziewczynki,piękneście obydwie

Cytat:
a swoja droga tz sklada mi niemoralne propozycje wiec.......musze sie zastanowic
tak noworocznie,to nie odmawiaj

Cytat:
hehe ale mam fantazje

Cytat:
byla dzis ale nie odezwala sie

Oj,nieładnie

Cytat:
Tez tak mysle
A zreszta ona tak całkiem nie zapomniała, bo jak cos chce i jest zła to słysze MAMII!!!!!!
Po prostu wie dziewczyna kiedy zabrać głos

Cytat:
zawsze najpierw kapiemy Zuzie a pozniej dostaje dwie kaczuszki, sadzamy ja i bawi sie, chlapie tak ze gdyby wanienka nie stala pod prysznicem to cala podloga by byla zalana
rzuca sie na te kaczki i probuje je lowic a one ciagle jej uciekaja
buzie, oczy, wszystko ma tak mokre az cieknie ale nie placze tylko szczerzy te swoje dziasla
Ja kapię jeszcze w pokoju,Bartosz tak chlapie rączkami i nóżkami,że nie ma innej opcji jak mycie paneli co wieczórA buzie jak zachlapie,to chyba troszkę przerażony,ale nie płacze,tylko minkę robi dziwną i ręcznik musi być w pogotowiu,żeby obetrzeć i dalej do zabawy.

Któraś mamcia pisała o kupach,Bartosz robi codziennie,a dzisiaj to taką walnął,że aż nogawką wyszło

Stary 2010-01-01, 23:09   #922
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja akurat w tym tekście, który komentujesz też nie widzę nic złego i w noszeniu również, ale tak zupełnie co chce to nie pozwolę mówić - i to mówię o mojej Mamie, a nie teściowej Przykładowy dialog:
Jak żyć, pytam, jak żyć?

mamuski zmykam juz spac
malz poszedl spac obrazony bo ja chcialam powizazowac

do jutra

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-01-01 o 23:13
Stary 2010-01-01, 23:12   #923
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie wiem co zjem, zastanawiam sie
dzisiejszy dzien jako pierwszy minal znosnie
nic mnie nie kusilo i nie musialam sobie szczegolnie czegos odmawiac
byle dlaej mi sil starczylo bo nie chce sie poddac
zalezy mi
Rowniez mi zalezy, dlatego np podalam swoja wage, bo wiem, ze teraz mi bedzie glupio, jak nie schudne , poza tym to bardziej mnie mobilizuje.
Prawdopodobnie w czerwcu jade do PL i musze swietnie wygladac
Cytat:
hello
Zdjecie super
Stary 2010-01-01, 23:17   #924
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ide sie myc i spac

dobranoc
Dobranoc

Cytat:
W tej sytuacji to oczywiste. Ja piszę tylko wtedy, gdy Tymek śpi, albo zajmuje się nim mąż.

Wszystkie tak mówią, a potem okazuje się, że jest inaczej
Nie wiem jak wyglądasz, ale na pewno jesteś ładna duchem i to jest najważniejsze.
(...)
Ja nie chciałam się ociągać zbyt długo, żeby nie dostał anemii. Co to znaczy "mało", zobaczysz po ważeniu w przychodni jak będzie, może nie jest tak mało?

Jak żyć, pytam, jak żyć?

W przyszłości będzie wszystkie moje decyzje podważała, a dziecko będzie miało mętlik w głowie, nie pozwolę na to, choćby nie wiem jaką radość Jej to sprawiało. I co, jestem zbyt czuła na punkcie swojego dziecka?

Tak myślałam, że przesadzasz z opinią o sobie Jesteś fajna kobietka
Ja pisałam głównie, jak Kubuś spał, albo sam się ładnie sobą zajmował. Teraz ma tylko 2 drzemki w domu (do przedwczoraj miał 3 ) plus jedna na spacerze, każda ok. 40 minut do godziny. Wieczorem usypia ok. 21-ej, ale ja nie mogę za długo siedzieć, bo potem jestem nie do życia, a poza tym Kubuś zaczyna coraz gorzej spać, dzisiaj wstawał co 3 godziny i to z takim wrzaskiem, jakby Go ze skóry obdzierali

A widzisz o anemii już zapomniałam . Na mojej wadze (dla niemowląt) dzisiaj miał 7075 g, ma miesiąc, żeby dociągnąć do 7420 g i nie sądzę, żeby się udało

O Matko , chyba bym oszalała. Współczuję i zgadzam się z każdym zdaniem na ten temat

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

I ja idę spać

Dobrej nocy

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-01, 23:17   #925
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Kubuś też leżaczek toleruje w tym ogólnym marudzeniu (jeszcze ), ale przecież nie będzie tam ciągle siedział . Staram si, żeby leżał na kocyku, bo mam nadzieję, że w końcu zacznie chociaz próbować się obracać

Oj, dziewczyny, przecież wcale nie jestem ładna, ale nie chcę już ciągle się tym dołować.

U nas tak w kolejności:najwięcej rączki,leżaczek,nasze łóżko i łożeczko(nie liczę nocnego spania)

To się nie dołuj kobieto,bo brzydkiej baby to Ty chyba nie widziałaś,jak o sobie tak mówisz.

Miramej,a kiedy się szczepicie,coś mi się wydaje ze niedługo,bo coś przesunięte było,nie?To sie dowiesz ile Kubuś waży.

Stary 2010-01-01, 23:26   #926
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

W takim wypadku też bym tak nie czuła, ale mój Malutek ostatnio ciągle marudzi, popłakuje, więc jak nie ma mnie przy Nim i nie pocieszam, to zaniedbuję

Trzeba być czujnym
ad. 1 Wercia lubi byc w lezaczku ale jak zacznie marudzic to tylko chce sie nosic
ad. 2 moja to samo
ad. 3 no mysle za na tyle glupia nie byla i by jej nie dala

Cytat:
ide sie myc i spac

dobranoc
dobranoc pchly na noc

Cytat:

tak noworocznie,to nie odmawiaj

ale nie wiem czy zasluzyl

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-01, 23:28   #927
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak żyć, pytam, jak żyć?
Też się obawiam o tą anemię,lekarz kazał mi zrobic morfologię z rozmazem Bartoszowi,jak będzie długo na samej piersi.A ja nie byłam,bo się bałam tych wszystkich zarazków w przychodni,jeszcze te grypy.No niby teraz daję deserki i zaczęłam zupki,ale i tak się boję.Najpóźniej na wiosnę muszę sprawdzić,dla swojego świętego spokoju

No,dialog iście dziecinny.

Stary 2010-01-01, 23:30   #928
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

spadam laski
do jutra
kurde malz mi wlasnie oswiadczyl ze lapka zabiera
mam nadzieje ze brata nie bedzie to mu podwedze

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-01, 23:31   #929
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

ale nie wiem czy zasluzyl
Może o tym porozmawiajcie w trakcie.

Ja się śmieję,a mój też mnie woła

Stary 2010-01-01, 23:35   #930
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Może o tym porozmawiajcie w trakcie.

Ja się śmieję,a mój też mnie woła
hihi czyzby upojne noce dzis byly??
ps. jaki nowy rok taki caly rok

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości