Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-01, 19:30   #871
morska
Zadomowienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
oto krzeselko, jest jeszcze blat, podwójny, taki do jedzenia z otworami i gladki do zabawy ale schowalam bo na razie niepotrzebny
Fajne A co to za firma? Ile dałaś?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mnie ten gluten to juz wkurza Wszedzie mowia co innego, nie wiadomo kogo sluchac. Kiedys nikt nie znal slowa gluten dzieci od poczatku jadly mleko krowie z kasza manna i bylo dobrze.
Teraz nawprowadzali tych schematów i czlowiek juz glupi jest.
Musialam to napisac Moje zdanie jest takie, jesli dziecko dostaje produkt z glutenem i nic mu nie dolega to znaczy, ze nie ma uczulenia na te pokarmy i juz moze jesc rzeczy "glutenowe".
Nawprowadzali schematów, a kazdy lekarz chce być mądrzejszy od drugiego, doloży coś swojego i mamy tysiac schematów.
Mieszają w głowach, a pewnie to wszystko jest bardziej proste niż nam się wydaje.

Cytat:
a jak kupy do jutra nie bedzie to dam mu chyba caly sloiczek suszonych sliwek - moze go popusci bo sie mi dzisiaj tak napinal biedaczek i nic
tylko smrodliwe baczki byly
az nawet podejrzewalam o to psa, tylko ze psa nie bylo w pokoju

Cytat:
a nie wyjasnila co sie stanie jesli wprowadzi sie gluten jeden dzien wczesniej lub pózniej
nie podala przypadkiem godziny o której trzeba podac gluten
Pewnie sama nie wie.
No wlasnie?
(Unholy nie obraz sie, ale mnie rozbawila ta Twoja znajoma)

Cytat:
no to mój maz robi podobnie
czuje sie jakby to dziecko bylo tylko moje

Wspólczuję, mój mąż w tej sprawie jest naprawdę ok.
Stary 2010-01-01, 19:30   #872
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
proszę, nawet u tego sprzedawcy kupowałam
http://www.allegro.pl/item867652162_...dzywianie.html

ojcu opiekę przyznano ?
szok jak dla mnie bo raczej matce przyznają
no wlasnie latałam po alle i taki sam sobie upatrzylam

No sama widzisz...a to bylo ponad ładnych dwadziecia lat temu...
Teraz nieczesto sie to zdarza a wtedy bylo to pewnie ewenementem
Coz dzis maz ma kilkoro rodzenstwa, kazde od innego ojca

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja tez bym chciala sie juz pozbyc swojego brzuszka. Nigdy nie bylam super plaska, ale teraz po ciazy to juz zupelny koszmar. Musze sie zmobilizowac do cwiczen, a strasznie mi sie nie chce
zapraszamy do wąskiego grona
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 19:34   #873
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
gorrrrąca

sniadanko:serek zwany przez was wiesniakiem z polędwiczką
o16ostatnie owoce pochlonelam-ale to przypadek.Teraz bede juz wiedziec
5posilkow nie dalabym rady biorac pod uwage ze wstalam przed 11
Wczoraj bylam w Biedronce no i niestety wymiecione wszystko bylo z polek.Pieczywa, warzyw,owocow jak na lekarstwo, to wzielam mrozonke-taki bukiecik brokuł,marchew,fasola,kuk urydza,plasterki ziemniaka
Nienasycone to co to np?( wiem ze google nie gryzie ) ale poczekam az mi naklikasz
Smazylam/dusiłam bez tluszczu na patelni tefala, wlasciwie bez soli i zjadliwe bylo, ale nie zamierzam radykalnie odciac sie kompletnie od wszystkiego bo szybko sie zniechcece i np kawa byla z mlekiem a bez cukru, no i plasterki ziemniaka z mrozonki tez zjadlam.Patrzac wstecz co zajadalam, ilosci i jaką pora to naprawde wyczyn a z czasem sobie poeliminuje tylko sie oswoje
rozumiem
do wieśniaka możesz dodac sobie jakieś warzywa, bo błonnik też jest bardzo ważny w redukcji (błonnik-owoce, warzywa, chleb pełnoziarnisty,ciemne pieczywo, owsianka, otręby, nasiona zawierające własnie tłuszcze nienasycone (np sezam, siemie lniane, oliwa z oliwek- można je dodać do sałatki np, albo na kanapce skropić oliwą sałatę)
ja z soli też nie rezygnuje choć wiem, ze zatrzymuje wodę w organizmie, ale całkiem nie umiałabym sobie odmówić
przykładowe jadłospisy
jajecznica na oliwie+ grahamka+ warzywa jakie się lubi
owsianka+ co kto lubi
omlety
kanapki z chleba pełnoziarnistego, plus koniecznie warzywa(błonnik) i jakieś białko
pasty twarogowe, jajeczne, rybne + oczywiście dużo warzyw

Uciekam bo zaraz kąpiel a Mały już się domaga uwagi.
Do później.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 19:50   #874
katarzynka00
Zakorzenienie

och, ale marny ruch u nas
zupelnie jak w weekend na poczekalni-pamietacie te czasy jak sie urzedowalo, z brzuchami? a brzuchy teraz po drugiej stronie spia-jak moja, lub jeszcze sie bawia

Dzis z mezem wybiegalismy w przyszlosc jak to bedzie jak male stopki beda biegac po domu
Albo jak bedzie do naszego lozka wskakiwala na przytulaski
Nowonardzone dziecko kocha sie za to ze jest tak male,slodkie,bezbronne i w 100% uzaleznione od nas, a niemowlaka to juz za to ze jest tak bardzo kontaktowe itp, codzien czegos nowego sie uczy i zaskakuje nas
Sercem moim zawladnela bez reszty

edit:
staroscino gdzie sie podziewasz? czekam na relacje z diety
A tymczasem ide pod prysznic

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-01-01 o 19:51
Stary 2010-01-01, 20:00   #875
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

kasia, to bede szukac tych twoich fotek (a wlasciwie fotek twojej dupci ) , bo strasznie ciekawa jestem

Cytat:
a to w jakiejś knajpie było ?
drogo ?

a kiedy TZ wraca ?
w knajpie, cuchcanej marycha
skladalismy sie po 100zł!!!!! tyle kosztowało mnnie pare chipsow i mluska miseczka gulaszowej + kromka chleba, a i jedna herbata (za druga trzeba bylo placic) wode do picia mialam swoja bo bylam kierowca wiec sie nie mogłam alkoholizowac
To w stosunku do ubiegłego roku porazka

A TZ wraca najwczesniej w niedziele w nocy a moze rano, zalezy ile mu tam zejdzie I chyba faktycznie sama sie napije, tylko szkoda mi szampana otwierac, wiec moze drina sobie zrobie

A moja Zuzia od 2 dni pazurki u nozek obgryza

A dzis mi zwymiotowała ale wczesniej troche płakała wiec moze to przez to

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-01-01 o 20:01
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 20:20   #876
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nadal nic Wcale nie tesknie

Czesc mamusie!
Wszystkiego co najpiekniejsze w Nowym Roku, milosci, szczescia, pociechy z mezow i dzieciatek, spelnienia marzen!

Maz nadal chory, cala noc chrapal, przez co praktycznie nie spalam. Zal mi Go, bo ostatnie dni urlopu spedzi chory. Przypuszczam, ze zlapal bakcyla od swojej siostry podczas Swiat- byla zakatarzona po uszy
Siostro,ja też nie

za życzenia.

co by małż szybko się wykurował.

Cytat:
ja dostałam chyba w 4 m-cu po porodzie
mimo, że młody był na samym cycu

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kochane moje, życzę Wam, żeby ten rok był udany pod każdym względem, żeby był radosny i żeby spełniły się w nim wszystkie Wasze marzenia, małe i duże

Ja nie mam i nie tęsknię

za życzenia i za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a dzis rano sie poklocilismy piekny nowy rok

ja dostalam jakies 2 miesiace, moze 3 temu jeden okres, zaczelam brac tabletki i od tamtej pory wiecej nie mam

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Co do okresu, ja dostałam z Bartusiem po 9-ciu miesiącach i teraz pewnie podobnie będzie (tak mój ginek mówił), ale zobaczymy. Na razie nie mam
dzięki

Cytat:
oto krzesełko, jest jeszcze blat, podwójny, taki do jedzenia z otworami i gładki do zabawy ale schowałam bo na razie niepotrzebny

Młody nie chciał dzisiaj pozować więc tylko jedną fotkę umieściłam w albumie
strasznie się napina - chyba nie może zrobić kupy

mąż wybrał krzesełko w samochody, bo niby dla chłopca, ja chciałam inne
ale niech mu będzie
Krzesełko fajne

c.d.n.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 20:45   #877
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
a co robia wasze dzieci jak wizazujecie?
no, no przyznawac sie
raz dwa trzy
Leży na kocyku (mata na razie w niełasce) albo w leżaczku. Z tym, że ostatnio nigdzie tak naprawdę Mu się nie podoba, ciągle popłakuje, marudzi

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Wiesz, gdyby mój Tymko tak nie tył, to dawałabym coś z glutenem do swojego mleka, a rozszerzanie zaczęłabym po 6 miesiącu.

Oo, ja też bym chciała, ale zdaję sobie sprawę z tego, że jestem zbyt "nowa" na wątku

Szkoda.
Kurczę, a ja rozważam wcześniejsze niż po ukończeniu 6 miesiąca rozszerzanie diety, bo Kuba teraz mało przybiera

Nie ma znaczenia, czy jesteś "nowa" czy "stara" na wątku. Napiszę, kiedy wstawię zdjęcie

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
hello
Cudny

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
niby bawi sie na macie
lezy w lozeczku badz w hustawce siedzi
ale ostatnio mniej sie soba zajmuje a wiecej marudzi i jeczy
i jak zaczynam czytac i pisac to chce skonczyc i zamiast sie z nia bawic to trzymam ja na rekach i wizazuje

(...)
no wlasnie maruda i nie chce zeby lezala i jeczala bo mamusia musi wizazowac
rozumiem bo kiedys caly wolny czas poswiecalam Zuzi
Dokładnie o to samo mi chodzi

Cytat:
ale ja go nie zostawiam samego sobie,
zajmuje się nim dopóki nie przestanie jęczeć i pisze, czytam dalej
czasem ide karmic w trakcie pisania
(...)
ale gluten nie będzie wtedy zbyt skoncentrowany ?
ja np. daję codziennie po pół małego słoiczka z kaszą manną, albo obiadku, albo deserku
Mój ostatnio marudzi non stop, więc nie napisałabym nic

Nie wiem, potem dostanie pierś

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Miramej, ja tez chciałabym Cię zobaczyć
dlatego wysłalam ci zaproszenie, przyjmiesz?
(...)
P.S. smutno mi dzis. TZ pojechał do niemiec i sama bede. Nie lubie tak, tym bardziej ze to nieplanowane i mielsmyw planie dzis jakis filmik obejrzec (ZMIERZCH pewnie) i szampana mamy jeszcze i
Przyjęte

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 20:46   #878
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Eryk pojechal spac do tesciow mlodszy zasnie i mamy czas dla siebie

........taaaaaaaaaaa jasne, Tz juz playstation wlaczyl

Cytat:
my juz tez jezdzimy w spacerowce i wlasnie w te najwieksze mrozy -17 tez spacerowka smigalam i uwazam ze ten spiworek jest wystarczajaco cieply
ale to moje zdanie
jeszcze pomysle - ale ta welna wydaje sie taka fajna, mieciutka, puchowa....sama bym wskoczyla w cos takiego
Cytat:
HSDPA
UMTS, czy jakos tak
Na HSDPA smiaga ze hej, nie wiem od czego to zalezy ale czasem mam ta druga
Moze od warunkow atmosferycznych, w koncu sygnal z anteny jest nadawany

z 2, 3 strony wstecz wkleilam fotki
zadna rewela
moze komus podniose samoocene
to u mnie jest to HSDPA
patrzylam teraz w erze jest 5G za 69zl a jak sie jest klientem to 59zl czyli jakbym wziela na ojca, ktory ma tel w erze to bym miala za 59
Cytat:
Zdrowka!
Pisalyscie o tesciowych, ja nie moge na swoja zbyt narzekac, jest naprawde kochana kobieta, ale czasem ma zachowania, ktore mnie, hmm, draznia. Np. uwielbia dzwonic do mnie z samochodu, ze sa "przypadkiem"w Hadze i za 15 minut beda u nas. Strasznie nie lubie takich naglych wizyt, stresuje mnie to, bo wole nie przyjmowac gosci w szlafroku i z domem nieposprzatanym- moze to dziwne, ale taka juz jestem. Tyle razy juz jej mowilismy z mezem, aby wczesniej dzwonila, jesli chce wpasc- nie skutkuje. A drugie co mnie ewidentnie irytuje to gdy do Aneczki mowi "Babcie kochasz najbardziej na swiecie, prawda?"
dzieki

to sie ciesz, ze dzwoni bo moi tescie w ogole bez zapowiedzi lubia wpadac i wtedy jestem strasznie poirytowana bo raz, ze musze sie przygotowac psychicznie a dwa, ze tez musze miec posprzatane na tip top jak ktos przychodzi

a z tym tekstem....ja mysle, ze to nic takiego, to chyba takie zartobliwe/pieszczotliwe bardziej?

oj chciala sie kobieta dowartosciowac a Ty sie czepiasz
Cytat:
alllle tupet
mam wrazenie, ze Wy wszystkie tu na watku jestescie zbyt czule na punkcie swoich dzieci i tesciow no przeciez to nic takiego, ze tak powiedziala....nie wiem moze ja jakas inna jestem ale nie widze w tym nic zlego, a niech se mowi co chce jak jej to radosc sprawia, przeciez i tak wiadomo, ze mame najbardziej dziecko kocha na swiecie

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Cudny
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 20:52   #879
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
mam wrazenie, ze Wy wszystkie tu na watku jestescie zbyt czule na punkcie swoich dzieci i tesciow no przeciez to nic takiego, ze tak powiedziala....nie wiem moze ja jakas inna jestem ale nie widze w tym nic zlego, a niech se mowi co chce jak jej to radosc sprawia, przeciez i tak wiadomo, ze mame najbardziej dziecko kocha na swiecie
napewno nie ja
nigdy przenigdy nie wypowiedzialam sie nieprzychylnie o tesciu...
a tesciowa, w sensie biologiczna mama meza to wiecie

Stary 2010-01-01, 21:02   #880
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
napewno nie ja
nigdy przenigdy nie wypowiedzialam sie nieprzychylnie o tesciu...
a tesciowa, w sensie biologiczna mama meza to wiecie
nie no ja nie mowie o Tobie bo Ty nigdy na ten temat nic takiego nie pisalas, nawet ostatnio bralas udzial w dyskusji o noszeniu na rekach, ale 3/4 dziewczyn to narzeka, a to nosza, a to zle mowia, za bardzo sie pieszcza, a to zle pachna, a to caluja, a to cos.....i tak ciagle tak jakby nikt nie mogl dotknac dziecka bo koniec swiata bedzie - a przeciez jakby nie bylo to ich dziadkowie, dla nas moze obcy ale ich krew plynie w naszym dziecku

pewnie zostane zaraz zlinczowana

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

caly dzien za mna chodzi Black Eyed Peas - Meet Me Halfway nie wiem czemu
az musialam sobie puscic na you tubie i tancujemy z Marcim
Stary 2010-01-01, 21:11   #881
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
caly dzien za mna chodzi Black Eyed Peas - Meet Me Halfway nie wiem czemu
az musialam sobie puscic na you tubie i tancujemy z Marcim
lubie to, i bąbel tez
Z nudów wskoczylam do marcowek, i ... ile one kilo zrzucily, matko!!!
czy ktoras sledzi tamten watek ?

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

to ja sie juz pozegnam
bo koczuje a ruch znikomy
poczytam ksiazke
do juterka
melduje sie w okolicy 6

Stary 2010-01-01, 21:18   #882
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
a z tym tekstem....ja mysle, ze to nic takiego, to chyba takie zartobliwe/pieszczotliwe bardziej?

oj chciala sie kobieta dowartosciowac a Ty sie czepiasz

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
nie no ja nie mowie o Tobie bo Ty nigdy na ten temat nic takiego nie pisalas, nawet ostatnio bralas udzial w dyskusji o noszeniu na rekach, ale 3/4 dziewczyn to narzeka, a to nosza, a to zle mowia, za bardzo sie pieszcza, a to zle pachna, a to caluja, a to cos.....i tak ciagle tak jakby nikt nie mogl dotknac dziecka bo koniec swiata bedzie - a przeciez jakby nie bylo to ich dziadkowie, dla nas moze obcy ale ich krew plynie w naszym dziecku
Wierz mi, gdy caly dzien to slysze, ze "babcie kochasz najbardziej", "babcia jest najlepsza", " tylko do babci sie tak usmiechasz", to serio zaczyna byc to irytujace. Ale juz to kiedys podkreslalam, ze najwazniejsze dla mnie jest, ze dla Ani traci glowe i jest wspaniala babcia. Tylko to sie liczy. Chcialam sie po prostu wyzalic, choc zazwyczaj tego tutaj nie robie. Nie jestem przewrazliwiona na punkcie swojego dziecka- nie mam nic przeciwko temu, ze ktos Ja potrzyma, pocaluje. Tak sobie gderam pod nosem.
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 21:23   #883
Miramej
Zakorzenienie

Dziewczyny, wrzuciłam 2 fotki. Wpadnę później, teraz Małż zaprasza na herbatkę

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 21:31   #884
magi77
Wtajemniczenie

Witam w Nowym Roku!!!

Na początku życzę wielu sukcesów (wychowawczych ), odważnych marzeń, mądrych decyzji, satysfakcji i spokoju w całym 2010 roku.

Nie nadrobię Was nigdy Nie piszę często, bo jak Małż jest w domu, to się wkurza, że nie mam dla Niego czasu i jak odpalam kompa to widzę już ten wzrok. O widzę teraz . W ciągu tygodnia jestem cała dla Maciulka i też nie mam na nic czasu. Fakt, ma trochę racji, ale ja dla siebie nie mam wogóle czasu No nic nie drażnię rekina
-----------------------------------------------------------------------

Grogulku, dzięki za odp. w sprawie krzesełka , rzeczywiście nie doczytałam.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Załapałam się Ja to mam farta Pysznej herbatki

A tak wogóle - ładniutka jesteś

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 21:31   #885
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
...
ja bardzo bym chciala ale nie mam wagi
Od poniedziałku będą fajne w Biedronce http://www.biedronka.pl/str/2/i/20.php

Jako pierwsza muszę dokonać samokrytyki jedzeniowej. Nie zaczęłam dnia od owsianki, ale od kawy, potem był bigos (ale malutko), potem przerwa a w trakcie jej 1,5 litra wody wypite, zupa ogórkowa, galareta i największy mój dzisiejszy grzech CIACHO. Jedyny plus dzisiejszego dnia to duuużo wypitej wody (do teraz wypiłam jeszcze kolejny litr)

Ale od jutra obiecuję poprawę. W ogóle jestem zielona w tematach dietetycznych i muszę mieć wszystko wyłożone jasno jak krowie na rowie, chyba więc google mi się kłania. W sumie nie mam na to dzisiaj już siły i idę spać. Dobranoc

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-01-01 o 21:33
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 21:43   #886
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Wierz mi, gdy caly dzien to slysze, ze "babcie kochasz najbardziej", "babcia jest najlepsza", " tylko do babci sie tak usmiechasz", to serio zaczyna byc to irytujace. Ale juz to kiedys podkreslalam, ze najwazniejsze dla mnie jest, ze dla Ani traci glowe i jest wspaniala babcia. Tylko to sie liczy. Chcialam sie po prostu wyzalic, choc zazwyczaj tego tutaj nie robie. Nie jestem przewrazliwiona na punkcie swojego dziecka- nie mam nic przeciwko temu, ze ktos Ja potrzyma, pocaluje. Tak sobie gderam pod nosem.
nie no gderaj sobie ile chcesz

tak pisalam ogolnie bo.....a zreszta niewazne

Cytat:
oooo ide lookac

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

i jeszcze czesto slucham tego

http://www.youtube.com/watch?v=eF_W6qak4qQ
Stary 2010-01-01, 21:46   #887
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
impreza udala sie
bylo nas 18 osob, wynajelismy sobie maly pub, zamowilismy katering
bylo bardzo sympatycznie
w tamtym roku tez siedzialam w domu, w tym roku mialam chec wyjsc i nie zaluje

spala u nas moja mama wiec dala nam pospac rano a ona zajela sie Zuzia
Super że impreza się udała i dla babci.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Wiecie co, ja tam juz sama nie wiem co robic.
Za tydz. chyba zacznę rozszerzac dietę, ale wtedy gluten kiedy. Teraz szybko zanim skończy pół roku, czy czekac do 10 mies....????
Matka dwójki dzieci i nie wie
Ja też matka dwójki dzieci,a czasem nie ogarniam.Po co oni to tak komplikują?Dawniej wszystko było inaczej.Ja już gluten wprowadziłam,dzisiaj 2dzień po jednej łyżeczce,poki co nic się nie dzieje i niech tak zostanie

Cytat:

a co robia wasze dzieci jak wizazujecie?
no, no przyznawac sie
raz dwa trzy

Dobre pytanie,ja z Bartoszem nie powizażuję,bo on na wizaż uczulony-potem nadrabiam nocamiPiszę jak już śpi,czasem ma dzień dobroci dla matki i poleży w leżaczku,ale to czasem-jest bardzo rzadko.

Cytat:
No ja też zacznę od glutenu, napisałam to w sensie, że nie wiem czy gluten będę podawać przy pomocy tej kaszki czy innej, czy może ciasteczek. Ty już zaczęłaś, więc masz z głowy Ja się jeszcze zastanowię, co będzie dla mnie najwygodniejsze.

Ja jeszcze nie dostałam i bardzo dobrze!

Nie obraź się, ale to jakaś kompletna bzdura. Ciśnie się na usta pytanie, jak Eleeri napisała, o godzinę podania jeszcze.
Można rozpocząć podawanie glutenu też w 7, 8, 9 miesiącu, zwłaszcza przy karmieniu piersią. Na pewno.

Dla mnie to też bzdura,bo logicznie myśląc,skoro może dziecko w 5 i 6miesiącu,to w 7,8 i 9 chyba tym bardziej

Cytat:
hello
Marcelek-śliczności

Cytat:
sama na boso nie lubie, wiec mala zawsze ma cos na girkach
U mezczyzn jak widze gołą stope do mokasynów to zaraz mi sie to kojarzy z bambrem i smierdzi mi on caly z daleka Ale to taka moja osobista wycieczka
A ja uwielbiam,nawet w zimie po domu śmigam bez skarpet w samych japonkach

Cytat:
Pisalyscie o tesciowych, ja nie moge na swoja zbyt narzekac, jest naprawde kochana kobieta, ale czasem ma zachowania, ktore mnie, hmm, draznia. Np. uwielbia dzwonic do mnie z samochodu, ze sa "przypadkiem"w Hadze i za 15 minut beda u nas. Strasznie nie lubie takich naglych wizyt, stresuje mnie to, bo wole nie przyjmowac gosci w szlafroku i z domem nieposprzatanym- moze to dziwne, ale taka juz jestem. Tyle razy juz jej mowilismy z mezem, aby wczesniej dzwonila, jesli chce wpasc- nie skutkuje. A drugie co mnie ewidentnie irytuje to gdy do Aneczki mowi "Babcie kochasz najbardziej na swiecie, prawda?"
A my wiemy,jaka jest prawda

za zdrówko męża.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 21:50   #888
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Bylismy jednak u tesciow bo gnom przeprosil a ze mala spala tylko 40minut(za caly dzien) to ubralam ja i pojechalismy
byl tak kuzyn tż z zona i dziecmi z katowic wiec spotkanie sie udalo-bo z sama tesciowa siedziec to masakra jak ona w kolko o tym samym

Weronika znowu wynoszona byla , potem juz byla spiaca i wyraznym tonem powiedzialam tż"ubieraj sie jedziemy" i tesciowa juz nic nie gadala na szczescie bo inaczej

Cytat:
moja mnie wkurza ciaglym "no wez jeszcze cos zjedz" a jak odpowiadam ze nie, dziekuje to ona "to moze wez ciasta zjedz kawalek, a moze kotlecika a moze cukiereczka" wrrr
to ze ona je az wstac nie moze to nie znaczy ze ja mam sie tak obzerac

moja tez nas rzadko odwiedza bo niby 4 pietro a pozniej dziwi sie ze Zuzia sie jej boi i placze jak ja widzi

a wiesz ze moja tez tak gdaka jak kura ciagle to samo
a jak mowie ze nie chce to "ty znowu sie odchudzasz?"
a ona to zre jak swinia

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

... faceci czasami nie myślą ... mój kiedys tez mnie poganiał, żebyśmy jechali do teściów jak bartek spał - mówię mu, ze przeciez Go nie obudzę ... a on mi na to - dlaczego ... wrrr teraz już czeka aż się sam obudzi

o matko! Czeko, z czego Ty się chcesz odchudzać??? Z kosci na ości?
ci faceci to czasem nie mysla
musze zgubic boczki

Cytat:

Dzieki Bogu ze nie mam tesciowej
tez bym chciala nie miec

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

Nie dziwię Ci się.My mamy dom dwie ulice od teściów.Jestem załamana, nie chcę tam mieszkać Miałabym teściową o 5 rano, a wychodziłaby o nie wiadomo ktorej.Ta kobieta nie ma umiaru.
Zapowiedziałam mężowi, że jak chce abyśmy mieszkali razem ma wykombinować inne rozwiązanie.Bo jak teściowa będzie w zasięgu to chyba ciągle się z tztem kłócić będę.

Czekoladko ja chciałabym tyle ważyć.Ważyłam 58 przed ciążą, ale do tej wagi mogłabym wrócić.
moja niby nie jest taka zla ale ja od poczatku mam jakies uprzedzenie do niej i jakos mnie wkurza
Cytat:
mój na początku małżeństwa też mnie ciągnął do swoich rodziców co tydzień (dobrze że dziecka wtedy nie było - a nie było własnie z tego powodu, że straszny maminsynek był z niego)

później miałam z teściami ostre spięcie i nie istnieli dla mnie przez ponad 2 lata, a teraz ma spokój, oni się tak jakby zmienili, nie nalegają, żebyśmy jeździli, mąż jedzie sam i nie ciągnie mnie ze sobą, a ja mam spokój

ale wiem co czujesz

gratuluję wagi, ale sama zapracowałaś na to więc nie zazdroszczę

u mnie było tak samo, jak jeszcze tam jeździłam

no ale przecież w końcu ja otworzą, nie
będziesz więc miała codziennie gości

fajnie ze ktos mnie rozumie
niepredko za jakies 2 lata
Cytat:

Grubasy gdzie sie podziewacie?
Chcialabym poznac wasze menu dzisiejszego dnia
Napisze coz ja dzis pochlonelam.Kolejnosc przypadkowa
*miseczke warzyw na patelnie
*kawa z mlekiem/bez cukru
*pomarańczko
*serek wiejski z polędwicą drobiowa
*2jabłka
*gotowana kurza pierś-pol z zielonym ogórkiem i papryka konerwowa i polowa jajka(drugie polowki mąż zjadl) Zaczyna sie...
*gorzka herbata z cytryna
*dopijam 3szklane mineralki z wcisnieta cytryna.Czysta woda fujjj az mam cofke.Nieznosze.Mam tak wybujała fantazje ze mam wrazenie jakby gardło mi orała

staralam sie jesc malo a czesto i nie czulam glodu
ladnie jadlas

u mnie dzis dzien nie zaczal sie od owsianki bo musze kupic jutro
i tak bylo:
-śn- 2 kromki grahama z sałatka z lososia wedzonego i herbata
-2 śn- 2 pomarancze i kawa
-obiad- roladka z piersi kurczaka ze szparagiem i papryka, miska salatki z lodowej,ogora,pomidora,
-podwieczorek- kawa, kawalek rybki ale bez skory
-kol- wiesniak z rzodkiewka
i caly dzien woda 2litryale ja uwielbiam wode , niczego innego nie pije

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Kasiu a co jadłaś na śniadanie?W ogóle mało dzisiaj zjadłaś, pamiętaj, że ma być 5 posiłków.Więcej warzyw surowych by się przydało, owoce tylko do 16, więcej tłuszczy nienasyconych (na czym smażyłaś warzywka?).
Na redukcji najlepsze są jabłka.
Moje:
I śn.owsianka na mleku ze startym jabłkiem i cynamonem, herbata owocowa
II śn,kanapki z chleba pełnoziarnistego z szynką pieczoną, sałatka jarzynowa, sok jabłkowy
Obiad - duszone udko z kurczaka w ziołach, starta marchewka, sałata lodowa, papryka, ogórek, szczypiorek polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek- niestety dzisiaj nic..nie chciało mi się
Kolacja- planowana sałatka z tuńczykiem

i dzisiaj nie cwiczylam ......ale jeden dzien przerwy musi byc a co

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 21:51   #889
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Miramejku, nie wiem, jak to sie stalo, ze jeszcze Cie nie mialam w kontaktach. Wysylam natychmiast zaproszenie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

Jako pierwsza muszę dokonać samokrytyki jedzeniowej. Nie zaczęłam dnia od owsianki, ale od kawy, potem był bigos (ale malutko), potem przerwa a w trakcie jej 1,5 litra wody wypite, zupa ogórkowa, galareta i największy mój dzisiejszy grzech CIACHO. Jedyny plus dzisiejszego dnia to duuużo wypitej wody (do teraz wypiłam jeszcze kolejny litr)

Ale od jutra obiecuję poprawę. W ogóle jestem zielona w tematach dietetycznych i muszę mieć wszystko wyłożone jasno jak krowie na rowie, chyba więc google mi się kłania. W sumie nie mam na to dzisiaj już siły i idę spać. Dobranoc
Ciacho ciachu nie rowne, jakie zjadlas?
Ja tez nagrzeszylam dzisiaj, bo zjadlam paczka. Ale byl domowej roboty, nie dalo sie nie zjesc Na rozgrzeszenie dodam, ze poszlam na dlugi spacer z Ania.

Coreczka juz spi, od kilku nocy znowu niezle jej to wychodzi.
Jak u Ciebie Eleeri? Sa jakies postepy?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 21:53   #890
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witam w Nowym Roku!!!

Na początku życzę wielu sukcesów (wychowawczych ), odważnych marzeń, mądrych decyzji, satysfakcji i spokoju w całym 2010 roku.

Nie nadrobię Was nigdy Nie piszę często, bo jak Małż jest w domu, to się wkurza, że nie mam dla Niego czasu i jak odpalam kompa to widzę już ten wzrok. O widzę teraz . W ciągu tygodnia jestem cała dla Maciulka i też nie mam na nic czasu. Fakt, ma trochę racji, ale ja dla siebie nie mam wogóle czasu No nic nie drażnię rekina

A co do TZ to mam tak samo, tyle ze on sam sporo czasu przed kompem spedza

A ja teraz zamiast drinka którego miałam w planie herbatke mietowa popijam, cos brzuszek mnie boli ;(
I nie bede sie chwalic ile słodkiego dzis zjadłam

Musze zdjecia zgrac to moze ueda mi sie cos jeszcze dzis wrzucic do albumu

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-01-01 o 21:55
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 22:00   #891
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Eryka nie ma, Marcel spi, Gnom gra w playa - a ja sie nudze yhhh

chyba zrobie sobie kapiel

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Marcelek-śliczności
.
kujemy

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

aaa Miramej milo Cie poznac

a tak swoja droga profil na NK i nie musisz umieszczac swoich danych - mozesz sobie wpisac co chcesz, np. Miramej Miramejowata
a przynajmniej bedziesz mogla nasze biezace fotki ogladac

ja np mam drugi profil na nk pod imieniem i nazwiskiem wymyslonym przeze mnie i wchodze z niego na osoby, z ktorymi sie nie lubie a jestem ciekawa ich zdjec wieeeem glupie
Stary 2010-01-01, 22:04   #892
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Grogulku, dzięki za odp. w sprawie krzesełka , rzeczywiście nie doczytałam.

Załapałam się Ja to mam farta Pysznej herbatki

A tak wogóle - ładniutka jesteś
nie ma za co

tez sie zalapalam i poogladalam

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Dobre pytanie,ja z Bartoszem nie powizażuję,bo on na wizaż uczulony-potem nadrabiam nocamiPiszę jak już śpi,czasem ma dzień dobroci dla matki i poleży w leżaczku,ale to czasem-jest bardzo rzadko.

A ja uwielbiam,nawet w zimie po domu śmigam bez skarpet w samych japonkach

Zuzi tez coraz mniej podoba sie to moje wizazowanie
wczesniej siedziala grzecznie na kolanach a teraz jeczy...
teraz leci 26 tydz i tam burzowo, narazie na to zwalam i na zabkowanie ale zobaczymy co dalej bedzie

ja tez z golymi stopami, tylko w klapkach

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-01-01 o 22:10
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 22:10   #893
morska
Zadomowienie

Mam dziś wenę na pisanie dlatego zaczynam wcześniej

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
poklocilam sie z malzem o Weronike....
mamy jechac do tesciow i z mala , ale ze maruda od rana nie spala i dopiero teraz zasnela to mowie mu ze jedziemy sami bo nie bede jej budzic jak wlasnie zasnela a on"poczekamy az sie obudzi"
mowie mu ze jak bedzie spac 2 godz to nie pojade juz z nia bo zanim dam jej mleko i wybiore to trzeba bedzie kapiel szykowac.....:m ad:
a on ze nowy rok i mamy jechac we 3
mowie mu ze jak tesciowa nie widziala dziecka to mogla przyjechac -ma auto i tak samo ona moze przyjechac a nie potem smecic ze "malo ja widzi"
to ten znowu swoje ze na swieta tez pojechalismy my sami.....no sorry mala byla chora......ale mnie w********
juz nie mam ochoty nigdzie jechac, niech sam jedzie do mamusi....
Miałam podobny problem Teściowie chcieli żebyśmy przyjechali na święta - bagatela 500 km, a my z Mężem odmawialiśmy, bo gdzie tyle drogi z maluszkiem. Pytania o to były przy każdym telefonie, prawie do Wigilii. Teściowa oczywiście z wyrzutem, że z Tymkiem nie może(!) trochę czasu spędzić, mówimy Jej, że jak to nie może, przecież mogą przyjechać, a Ona "Wy też możecie" no i gadaj tu z taką Dla mnie jest oczywiste, że wygodniej byłoby im przyjechać (a naprawdę nie jest to dla nich problem) niż nam z małym dzieckiem na drugi koniec Polski, ale cóż. Przysłali nam kartkę z życzeniami świątecznymi, a pod spodem dużymi literami "Szkoda, że nie możemy być razem" i wykrzykniki.

Cytat:
moja mnie wkurza ciaglym "no wez jeszcze cos zjedz" a jak odpowiadam ze nie, dziekuje to ona "to moze wez ciasta zjedz kawalek, a moze kotlecika a moze cukiereczka" wrrr
to ze ona je az wstac nie moze to nie znaczy ze ja mam sie tak obzerac
Hehe, babcia mojego męża tak ma Wg niej można wstać od stołu jak już człowiek wymiotuje niemal z przejedzenia. I nic nie może zostać na stole, bo torpeduje pytaniami czy niedobre, czy nie smakuje i weź się tłumacz Ja naprawdę dużo jem, ale u Niej nie wyrabiam

Cytat:
będzie juz 3 dzień
jutro będzie 4 więc dam suszone śliwki skoro jabłuszka nie załatwiają sprawy

ja to sie boję jak pójdę do pracy i chłop z Matim zostanie, jak on sobie z nim poradzi ?
jak wykąpie ? (nigdy tego nie robił, a młody coraz bardziej ruchliwy w wodzie się robi i chlapie na całego)
jak nakarmi ?
jak uśpi ?
U mnie też nie ma codziennie, ostatnio była po 4 dniach, ale młody się nie męczy, więc mu nie pomagam

Pracujesz na zmiany?
Stary 2010-01-01, 22:11   #894
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ja np mam drugi profil na nk pod imieniem i nazwiskiem wymyslonym przeze mnie i wchodze z niego na osoby, z ktorymi sie nie lubie a jestem ciekawa ich zdjec wieeeem glupie
ales podstepna

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-01, 22:11   #895
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ee jednak wezme szybki prysznic, ubiore bielizne gwiazdkowa od tz i wskocze na niego - moze cos z tego bedzie
Stary 2010-01-01, 22:12   #896
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam zablokowana galerie wiec nikt oprocz znajomych moich zdjec nie oglada

a zawsze mozesz sobie wylaczyc opcje ze czyjs profil ogladalas i nikt nie bedzie wiedzial ze wchodzilas tam poogladac zdjecia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 22:14   #897
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ja mam zablokowana galerie wiec nikt oprocz znajomych moich zdjec nie oglada

a zawsze mozesz sobie wylaczyc opcje ze czyjs profil ogladalas i nikt nie bedzie wiedzial ze wchodzilas tam poogladac zdjecia
wiem ale jak zakladalam tamto konto to jeszcze takiej opcji nie bylo
Stary 2010-01-01, 22:16   #898
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Mam dziś wenę na pisanie dlatego zaczynam wcześniej

Miałam podobny problem Teściowie chcieli żebyśmy przyjechali na święta - bagatela 500 km, a my z Mężem odmawialiśmy, bo gdzie tyle drogi z maluszkiem. Pytania o to były przy każdym telefonie, prawie do Wigilii. Teściowa oczywiście z wyrzutem, że z Tymkiem nie może(!) trochę czasu spędzić, mówimy Jej, że jak to nie może, przecież mogą przyjechać, a Ona "Wy też możecie" no i gadaj tu z taką Dla mnie jest oczywiste, że wygodniej byłoby im przyjechać (a naprawdę nie jest to dla nich problem) niż nam z małym dzieckiem na drugi koniec Polski, ale cóż. Przysłali nam kartkę z życzeniami świątecznymi, a pod spodem dużymi literami "Szkoda, że nie możemy być razem" i wykrzykniki.
to tez mieli tupet taka kartke wyslac.....ja bym w odwecie wyslala ta sama z odpowiedzia "dla chcacego nic trudnego"!!!!!!

Svinecka mowisz ze na nude sexik dobry

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-01, 22:18   #899
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Dobra jestes, moj TZ tak robi, tyle ze z mojego profilu oglada bo on z ciekawskich i chce wiedziec kto jego podglada a ja nie i mam zrobione ze nikt mnie nie widzi i ja nokogo tez nei widze

Cytat:
ee jednak wezme szybki prysznic, ubiore bielizne gwiazdkowa od tz i wskocze na niego - moze cos z tego bedzie
A ja nie mam teraz na kogo wskoczyc

Jakby która chciała to wrzuciłam 5 nowych foteczek do albumu
Stary 2010-01-01, 22:27   #900
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mayaha ładna mamusia z ciebie

a swoja droga tz sklada mi niemoralne propozycje wiec.......musze sie zastanowic

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości