|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Hehhh...chyba takowa się zapowiada .Żegnam się i ja.Dobranoc |
|
|
|
|
#932 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Witam mamusie
![]() po raz pierwszy w nowej części wątku Wszystkim mamusiom najlepsze życzonka z okazji Nowego Roku!!! przyznaję się, że podczytywałam Was doraźnie i niestety po łebkach-skrobiecie i skrobiecie?skąd macie na to tyle czasu???to nie jest żaden wyrzut-jestem bardzo szczęśliwa, ze takie jesteście aktywne, a to pytanie to z czystej ciekawości hm...u nas lepiej-kolki minęły po sab simpleksie i dicoflorze Mikołaj w święta zrobił nam niespodziankę-zaczął przewracać się na brzuszek i łapać się za stópki( każda z wymienionych czynności niezależnie od siebie) cieszyłam się jak głupia ![]() Święta minęły, minął mi urlop macierzyński-teraz jestem na urlopie wypoczynkowym do lutego- i.... zaczynam od jutra poszukiwania niani do maleństwa może macie jakies rady-na co zwrócić uwagę (chodzi mi o nianię) jakie pytania zadawać, czego wymagać, no i może macie propozycje wynagrodzenia-bo ja niekoniecznie jestem w tym temacie zorientwana(zdaję sobie sprawę z dysproporcji wynagrodzeń w różnych regionach kraju-ja jestem z części wschodniej) tyle chcaiałam napisać i już pozapominałam o wielu tematach w trakcie mojego kilkugodzinnego nadrabiania Was... Katarzynko Suri jest piękna-sama boję się psów, ale podziwiam Cię za wiedzę dotyczącą hodowli, wychowywania i zajmowania się zwierzakami Gorgulku, Miramej, współczuję problemów rodzinnych-niestety nie zawsze mamy wpływ na to, co nas spotyka-i nie ma to znaczenia, czy związane jest to z obcymi, czy z najbliższymi... może to takie moralizatorskie(wybaczcie ), ale wydaje mi się, ze najważniejsze to wykorzystać zdobyte doświadczenia -nawet te najbardziej bolesne, mogą być pomocne-zwłaszcza, jesli wychowujemy małe istotki, całkowicie od nas zależne... widzę, ze na tapecie temat glutenu-ja zaczęłam podawać gluten po 2 tygodniach zastanawiania się jak to zrobić-gotuję kaszkę manną w wodzie -wyławiam ją łyżką-tyle ile się da i dolewam własnego mleka(troszkę) i podaję łyżeczką- powiem szczerze,że zaczynam mieć w dalekim powazaniu zalecenia pediatryczne dotyczące podawania glutenu w 100 ml pokarmu-jakiegokolwiek- swojego mleka (choćym nie wiem jak chciała) nie odciągnę w takiej ilości, a o zupkach, przecierkach i innych tego typu wynalazkach mogę zapomnieć-moje dziecię pluje wszystkim dalej niż widzi.kończy się to ogólnym praniem wszystkiego wokół miejsca rażenia-jeszcze nie zdarzyło mi się aby Miki zjadł chociaż 2 łyżeczki jakiegoś produktu-nie mówiąc już o 100 ml.Czy to może być wina 'kupczych ' dań? zastanawiam się czy nie zacząć samodzielnego przygotowywania zupek... no i minęła północ- a chciaąlm z zyczeniami zdążyć pierwszego stycznia... będę was regularnie podczytywać( wspieram akcję odchudzania-samej przydałoby mi się zrzucić brzuch) i od czasu do czasu odezwę sie- o ile mi Mikołaj pozwoli... |
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis spedzam nocke na kanapie w salonie
![]() Nie, nie poklocilam sie z mezem, ale tak zle sie czuje, wymiotowac mi sie chce, ze nie chce budzic chlopakow w nocy. Maz niepocieszony, ja sie poplakalam z zalosci nad soba , bo jak tak ma wygladac caly rok, to ja mam to w , nie jestem przesadna. Pewnie cos zjadlam i moj delikatny zoladek cierpi. Ja i moj ojciec tak mamy- wszyscy zdrowi po imprezie, a my przezywamy jakas salatke![]() Katjaaa, witaj Juz kiedys pisalam, ze w organizacje dnia mam wpisany Wizaz ![]() Ja moja nianie znam juz prawie 5 lat, wiem jaka jest matka i wiem, jak sie opiekuje dziecmi, moglam tez zobaczyc jest stosunek i reakcje na widok Antonio, wiec jestem spokojna. Jej podejscie do tematu bardzo mi odpowiada. Mam nadzieje, ze dobrze nam sie ulozy i obydwie strony beda zadowolone i nie bede musiala oddawac malego do zlobka.
|
#934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Nie wiem, kiedy szczepienie, mam dzwonić w poniedziałek, ciągle przekładają termin. Cytat:
Cieszę się, że kolki minęły Ta, gluten... ![]() Cytat:
Kubuś dziś pospał troszkę lepiej, wstał o 1.30, a potem o 6.30. Nie wiem, czemu On tak krzyczy w nocy, kiedyś płakał, jak się budził i był głodny, a teraz naprawdę głośno krzyczy ![]() Miłego dnia
|
|
|
#935 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziex
czuje sie doceniona Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zapraszamy i ciebie do naszego "wąskiego grona" dietujących I podczytuj ale i sie udzielaj, hm ?dasz rade? Cytat:
?obys dzis juz w dobrej formie byla popijam kawke,ale zaraz drzemke jeszcze zalicze z malenstwem no i Cass sie wcz nie pokazalo, czy cos sie stalo? ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- ach Miramejku, masz za niska samoocene moze jak ja ze swoja doopa ![]() sympatyczna babeczka z ciebie, no i szczypiorek wloski jednak bardziej lok niz fala ![]() bardzopozytywnie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiu dziękuję , pewnie masz trochę racji z tą niską samooceną, ale ktoś kiedyś się bardzo o to starał ![]() Wydawało mi się, że Ty masz loki, moje to fale - patrząc na Twoje
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamusie
witam się w Nowym Roczku, no nic wiele nie napisze bo nie mam czasu nadrobić i nie wiem co się tu dzieje ![]() ale to nic, postaram się dzisiaj. Napiszę tylko słówko do Cass, u mnie waga nadal ta sama, no grunt że nie większa Martynka zerka na mnie znacząco z maty, chyba czas na mleczko...w nocy nie spała za dobrze, budzi się co jakiś czas, na szczęście nie płacze tylko leży w swoim łóżeczku, widać biała kropke na dziąśle, zabek chyba.... ![]() Macie od niej pozdrowienia
|
#938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak sie dzisiaj czujesz?Ja chyba tez sie przeniose na kanape, maz tak chrapie przez ten katar, ze juz druga noc z rzedu nie spalam. Jestem wykonczona i lepiej do mnie nie podchodzic. Wiem, ze to nie Jego wina i bardzo mi Go zal, ale efekt jest taki, ze ja latam przy Aneczce caly dzien, do tego przy mezu rowniez, a w nocy nie spie. Jeszcze tesciowa mnie zirytowala. Ale juz nic nie napisze, bo mnie Svinecka zjedzie. Mam dola
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() u nas nocka spokojna-mala spala fajnie , pokrecla sie troche o 5 nad ranem ale spala dalej do 7.00 a teraz znowu spi ![]() malz i mama w pracy wiec znowu zapowiada sie samotny dzien z maruda i jak bylo co?? no u mnie dupa-malz zmeczony ![]() juz wiem jak sie odegrac-bolem glowy jak statystyczna baba ![]() Cytat:
fajnie ze Miki nie mecz sie juz z kolkami i za nowe umiejetnosci dla synka![]() Cytat:
Cytat:
ach te tesciowe ![]() dietkowo zaczelam dzien od owsianki do tego dalam pol kostki twarogu, pol kubka Danio i garsc suszonych sliwek wkroilam ale powiem szczerze ze za duza porcje zrobilam i pod koniec jedzenia juz myslalam ze zwymiotuje oczywiscie zjadlam cala......
|
|
#941 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Dziekuje, czuje sie lepiej tylk slaba jestem. W nocy wedrowalam czesto do lazienki, az ktorys raz zamiast na kanape, to nieswiadomie zawedrowalam do swojego lozka Cytat:
![]() Dziekuje, lepiej, ale bede miala kanapowo-dresowy dzien ![]() A jak ty sie miewasz? wykopalas sie juz z dolka? ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Ja dzis zjem owsianke na wodzie, jeszcze nie jadlam. Kawe pije z mlekiem ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Owsianka na wodzie jest fuj ![]() Nie mozna na mleku?
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
nie nie
to na pewno nie fale, masz sliczne loki dziekujemy ![]() Cytat:
wygadaj sie bedzie Ci lzej dzien dobry ![]() ja dzis witam sie i zmykam musze sie wyszykowac i jedziemy na morsowanie i ognicho ![]() musze Zuzie dzis cieplej ubrac bo pewnie pobedziemy troszke na swiezym powietrzu milego dnia
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moglas dac kubek jakiegos ulubionego jogurtu a jesli koniecznie chcesz na mleku to na chudym ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- no i znowu zapomnialam zapytac..... mamusie czy jak wasze dzieci budza sie w nocy na mleko to placza??daja jakos znac ze sa glodne?? czy jesli pada snieg chodzicie na spacery?? bo chcialam isc ale gesto sypie
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanego dnia Cytat:
, kiedyś płakał ![]() Też się zastanawiam nad tym spacerem, u nas też pada śnieg i mi się nie chce iść
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie plakala, chyba ze bym sie ociagala z przyzadzaniem a teraz jak sie budzi o polnocy to daje jej pic, ale tez nie placze Na spacer ide nawet jak pada.Jak jest mroz to nawet folii nie zakladam tylko oslonke materialowa, a jak taki snieg bez mrozu to folie ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- dlaczego nie powinno sie jesc owsianki na mleku? Mariolko u was nie ma twarogu?
|
|
|
|
#947 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękujemy za życzenia i dla Ciebie także wszystkiego naj,naj,naj w tym Nowym Roku Cieszę się,że daliście radę kolkom-coś wiem na ten temat. Oczywiście dla Mikołajka,za aktywne ćwiczenia.W miarę możliwości,pisz częściej Cytat:
za to.Bartoszek dziękuje za miłe komentarze w albumie Cytat:
![]() Kurczę,może Kubusiowi się coś śni ![]() A w każdą noc Ci tak płacze,czy od czasu do czasu? Cytat:
![]() Bartoszek też macha do Martynki ![]() Cytat:
![]() Pożal się,a my doła przegonimy ![]() Cytat:
aby szybko przeszłoCytat:
Ja się witam i lecę dalej się krzątać,bo kolędę mamy mieć,a ja jeszcze w lesie ,na domiar złego Bartoszek coś marudka od rana.Zajrzę później. Miłego dzionka |
|||||||
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie od jakichś 2 tygodni za każdym razem, jak się budzi. Mam wrażenie, że krzyczy na Małża, żeby się nie guzdrał i szybciej Go wyciągał z tego śpiworka, bo jeszcze 2 sekundy i z głodu padnie ![]() Współczuję marudy i łączę się w bólu, choć moja póki co drzemie, ale drzemka zbliża się ku końcowi.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-02 o 11:12 |
|
|
|
|
#949 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
a to już przegięcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
obgryza u nóżek ![]() bo mama nie obcięła Cytat:
skoro większość mysli i mówi tak samo prócz Ciebie to może nie z nami jest problem może większość z nas ma jeszcze inne powody by tak mówić o których nie pisze Cytat:
![]() Cytat:
a w tym prawdziwym mam ustawione, że nikt nie wie jak wchodzę na jego profil
|
|
|
#950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedys plakala raz zrobilam jej mleko to nie chciala pic ![]() Cytat:
z tego co wiem to mleko ma duzo weglowodanow a owsianka ma niski indeks glikemiczny ......lepiej jesc na wodzie i dac ulubione dodatki aczkolwiek ja tez jadlam swojego czasu tylko na mleku i dzialala na mnie tak samo(regularne wyproznienia) -jesli na mleku to polecam z odrobina miodu i cynamonu oraz orzechami
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bartosz nie płacze,z zamkniętymi oczkami szuka po podusi-wtedy wiem że chce cyca Ja chodzę,tylko że u nas tej zimy tak bardzo mocno jeszcze nie sypało.Dzisiaj troszkę pada,wybieramy się,tylko nie wiem o której ksiądz zajrzy Pytałaś o noc.Wszystko przebiegło tak jak należy
|
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Więc może to wiercenie nie jest spowodowane głodem?
|
|
#953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może to jednak na ząbki,może nie zawsze coś widać po dziąsełkach Ból brzuszka wykluczasz?to tak jakby ciut lepiej ![]() Ach,wygońcie mnie wreszcie
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-01-02 o 11:23 |
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys myslalam ze wlasnie jest glodna i tak sie wierci a jak dalam jej butle to nie chciala, wiec daje jej smoka i spi dalej mysle ze jakby byla glodna to raczej by marudzila chociaz ona w dzien tez nie daje znac ze chce jesc-sama ja karmie jak dochodzi pora posilku i je ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- obudzila sie moja maruda i narazie kosci rozciaga ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- ide zjesc 2 sniadanie bo glod mnie zasysa
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż mi kupil otręby granulowane z malinami, wiec moze do jogurtu je dam, tylko ze go nie mam, a maz caly dzien w pracy, wiec moze na inny dzien je przeznacze ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- ooo widze nasza zgube Cassanderke myslalam cos sie dzieje z toba i bylam o wlos od naskrobania sms czy Kubcio nie daje mamie chwili wytchnienia?
|
|
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sylka, kasia, eleerii, mariolka, gorgulek bardzo dziekuje za te wszystkie komplemmenty
![]() ![]() ![]() dawno tyle nie slyszałam, az mi głupio ![]() A co do włosków, to w rzeczywistosci sa bardziej intensywne. Na NK mam fote ze slubu siory tam je lepiej widac, teraz mam prawie indento ![]() Cytat:
i dzieki za życzonkaFajnie ze kolki minely A co do pzewracania na brzuszek to ja mam teraz przechlapane z Zuzanna bo mi sie w nocy przekreca i budzi przez to, dzis chyba z 10 razy wstawałam miedzy 4 a 5 i w koncu wzielam ja do siebie i trzmałam zeby usneła i w oncu spokoj byl. I spała do 9:30, az ja obudziałam bo niewiem ile by pospała jeszcze a o 21:15 poszła spacano nie obciala i ju nie musi bo młoda sama sobie pedicure robi ![]() Aha, czeko moja Zuzia tez sie kreci w nocy czasami i tez daje smoka i usypia a czasem ja do siebie biore i przytule i od razu spi , moze 2x razy dałam wode ale nie duzo wypiła i jeszcze do Cass, ile Kubus teraz waży? Tak z ciekawosci pytam bo była wczoraj u mnie kolezanka i jej mała ma skonczone 7 m-cy i wazy 6700. sprawdzilam nawet pozniej na siatce i ona jest ponizej siatki!!! i pytałam czy pytala lekarza czy to nie mało ale ona sie nie martwi. No niewiem, ale od razu sobie o tobie pomyslalam.
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-01-02 o 11:43 |
|
|
|
|
#957 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
Cytat:
![]() Ja też mam problemy z żołądkiem, wiem więc co czujesz ![]() ja jem na mleku owsianke, na wodzie jest fuj, a na chudym mi nie smakuje ![]() Cytat:
), a czasem zdarzy się, że zaczyna potem płakać (daje mi do zrozumienia, że za długo już czeka )Cytat:
jeszcze nigdy nie jadłam otrąb, musze w końcu kupić obudziliśmy się niedawno, zjedliśmy śniadanko i śmigamy na spacerek bo śnieg nadal jest także na razie
|
|
#958 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kuba wlasnie usnał, ja juz posprzatałam, pranie wywiesiłam i mam chwilke na Wizaż. Wczoraj o 23 urodziła mojego Tta kuzynka, sliczna dziewczynke Kasie. Mieszkaja koło Wrocławia, czyli daleko od nas, szkoda ze nie mozemy ich teraz odwiedzic. Wysłała nam mms-em zdjecie, jest naprawde sliczna, taka kudłata ![]() Cytat:
Widziałam fotki, naprawde nie jestes grupa, powiedziałabym, ze chudsza ode mnie. Wslij mi dane na pw, umieszcze je na liscie. Ja jem co 3 h. I pije duzo wody. Herbat dziennie ok 5, staram sie pic duzo czerwonej. Wogole nie czuje glodu, to chyba zasluga tabletek, ktore biore. Aplefit. Napisane jest na ulotce, ze hamuja uczucie głodu. U mnie sie sprawdzaja. Cytat:
TŻ zamowi dopiero w poniedziałek. I bede w koncu zajadała sie zdrowymi potrwami, bez tłuszczu ![]() Kuby tez nie mozna zostawic samego. Jak siedze obok niego, ładnie sie bawi a jak tylko wyjde, chociazby do lazienki juz jest krzyk ![]() Cytat:
![]() Naprawde rozumiem Cie doskonale. Ja czasami gryze sie w jezyk, zeby ni na tesciow nie powiedziec bo nie chce niepotrzebnej kłotni. Kochana, z czego Ty sie chcesz odchudzac? Jestes bardzo zgrabna i szczupła. Pisałaś, ze masz orbitek czy jak to sie pisze Co to za urządzenie?Cytat:
Ja chce kupic taki z firmy Manta, za 66 zł. Ktos juz pisał, ze całkiem niezle sie sprawuje Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Razem damy rade Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kasia ruszyła pełna parą Oby tak dalej. Popijaj miedzy posiłkami czerwona zielona, i wiecej wody. Cytat:
Jem cos na szybko ale musze to zmienic, jak tylko bede miałą parowar. Sokow wogole nie pijam na diecie. Jak robisz taka sałatke?
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
cass mozna prac go wzmywarce?
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam zielonego pojęcia...
Ide coś zjeść, burczy mi w brzuchu ![]() P.S. Wczoraj cwiczyłam 10 min i 20 min jezdziłam na rowerku.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

.

.

czuje sie doceniona
wieeeem glupie 
?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, pewnie masz trochę racji z tą niską samooceną, ale ktoś kiedyś się bardzo o to starał 

Jak sie dzisiaj czujesz?

za nowe umiejetnosci dla synka
oczywiscie zjadlam cala......
za to.