|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
ciesze sie ze nas nieodeslecie wkoncu z ciaza to tak roznie bywa ze sie moze ciut wczesniej ewentualnie pozniej urodzic..aga2111 ehsss musis sie w sobie zebrac i znalesc sile masz dla kogo zyc... a twoj facet.. niech poprostu dorosnie... bedzie znowu ojcem musi ci pomoc...
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Mam nadzieję że i ja niedługo do Was dołączę
jak na razie czekam do 5.01 (bo wtedy ma się pojawić albo i nie @ )To nasz 5 cykl starań i coraz bardziej nerwowe oczekiwanie czy tym razem się udało |
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Całkiem niedawno z nadzieją spoglądałam na test a tu już następny wątek mamuś wrześniowo-październikowych. Życzę Wam spokojnych ciąż oraz szczęśliwego Nowego Roku! Mama wrześniowa 2009
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wspaniałe wrześnióweczki w Nowym Roku
![]() Malinko, mam nadzieję, że spokojnie dołączysz do naszego wątku, czekamy Martusiu, dziękujemy Jak tam zabawa sylwestrowa? Ja chyba pierwszy raz poczułam, ze jestem w ciąży - kiedy piłam Piccolo Ale zabawa udała się bardzo, mój mąż oblał dobrą nowinę i teraz dosypia. A mnie od rana wzięło na wiadomości ciążowe (bo do tej pory nic nie czytałam, oswajałam się). Wyciągnęłam więc książki o ciąży, które dostałam od koleżanek i zaczęłam się dokształcać odnośnie kruszynki Najgorsze jest to, ze ja bardzo już chcę zobaczyć serduszko i usłyszeć, że wszystko w porządku. A tu jeszcze tyle czekania ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#155 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
my sie staramy o dzidziusia od polowy grudnia, mam nadzieje ze trailismy na ten odpowiedni moment...i mam nadzieje ze nieawem okaze sie ze sie udalo i zostane tu z wami, z niecierpliwoscia wyczekuje o na test troszke za wczesnie
|
|
|
|
#156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie zabawa byla.. przed tv i z soczkiem pomaranczowym ![]() Wczoraj bylam zmuszona wziac tabletke przeciwbolowa, bo cholerna migrena sie przypaletala.. Troszke sie martwie, ale polozna powiedziala, ze paracetamol mozna Polozna pobrala mi wczoraj krew i zabrala siusiu na badania, zalozyla karte ciazy, zmierzyla cisnienie itd. Nastepna wizyta u niej dopiero w 15tc, a pierwsze USG w 12tc.. ale i tak pewnie pojde wczesniej prywatnie, zeby sprawdzic czy wszystko ok.. |
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie !
Pomidorka a ty kiedy idziesz na tą wizytę? Evulka w którym tygodniu się wybrałaś? masz już termin wyliczony przez gina? już się poprawiłam
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-01-01 o 15:05 |
|
|
|
#158 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj bylam.. to byl 5tydz+1 Termin mam na 1 wrzesnia, ale wg OM.. Niestety oni tutaj nie badaja na pierwszej wizycie, po prostu wierza na slowo, ze jestes w ciazy
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobiłam wczoraj drugi test, II kreski znowu były Pomidorka, pokaż butki! A co do listy, to mi różny termin wychodzi, bo ja miałam cykle długie, ostatni 53 dni, więc nie wiem ile wpisać.. a owulka prawdopodobnie 12.12 była, więc jak to obliczyć? Imię mi wpisz do listy albo Magdalena albo Lenka (dla rodziny męża od zawsze jestem Lenką, bo taki miałam nick na czacie jak się poznaliśmy ). Byle nie Magda![]() A na jaki dokładnie temat pisałaś pracę? Bo ja licencjacką też o baśniach I jeszcze napisz jakie masz te książki o ciąży, bo mój TŻ wczoraj wyskoczył z tekstem, że koniecznie musimy sobie jakieś kupić |
|
|
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
O Lenka dobrze, ze jestes bo mam pytanie
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
KOCHANE MAMUSIE! TAK STRASZNIE SIĘ CIESZĘ ŻE POWSTAŁ NOWY WĄTEK MAMUŚ WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWYCH WIELKIE GRATULACE !!!!!!!!!! To niesamowite jak ten czas leci dopiero co pisałam na wątku o 2 kreseczkach które pojawiły mi się na teście a już mój maluszek śpi słodko w łóżeczku. Przez te 9 miesięcy przeżyłam łzy szczęscia na pierwszym usg na którym biło seduszko, wielką radość gdy okazało się ze maleństwo jest zdrowe ale i chwile strachu czy napewno jest wszystko ok, nie zapomne nigdy pierwszego kopnięcia jak i okresu wyczekiwania na nie. Okres ciąży jest bardzo wyjątkowy, więc cieszcie się każdą spędzoną chwilą z waszym maluszkiem i nie zapominajcie o waszych mężczyznach dla których ciąża to także magiczy czas choć trudno im się do tego przyznać. Życzę wam kochane spokojnych 9 miesięcy bez stresu, mdłości, rozstępów i innych niedogodności ciążowych. Wierzę, że we wrześniu i październiku będą przychodzić na świat śliczne bobaski które wywołają łzy szczczęścia już od pierwszego krzyku. Uściski dla wszystkich przyszłych mamusiek Mama wrześniowego Wojtka. Jeszcze raz gratulacje dla Pomidory!!!!!!!!!
klaski :
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2010-01-02 o 12:49 |
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz gratuluje!!!!!!!!!
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Olga, dziękuję za piękne życzenia w imieniu dziewczyn i swoim
Lenko, nie wpisuję ci terminu porodu, po prostu poczekamy na to, co powie lekarz Dziewczyny, stało się dzisiaj ze mną coś niesamowitego siedzę sobie i oglądam z mężem mój ulubiony film, taki, który oboje oglądamy z wielką przyjemnością. No i się rozryczałam paskudnie i wyłam tak dobrą godzinę Nie mogłam nad tym zapanować, czułam się potwornie, chciało mi się palić (nie ma jak odstawianie palenia w ciąży), wiedziałam, że nie mogę, byłam totalnie zagubiona i wkurzona tym, że nie panuję nad swoim nastrojem. Masakra! Po godzinie przeszło jakby nigdy nic. No proszę ja was bardzo, jak to ma tak wyglądać, to ja chyba szybciej pójdę na L4 A jak tak się rozkwiczę i rozryczę w trakcie lekcji?! Koszmar, mam nadzieję, że będzie to jak najrzadsze...Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,?)............... ....................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)..............tp. 1.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ? Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-01-01 o 20:16 |
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamy.
Od kilku dni patrzę na test z dwiema kreseczkami i mam umiarkowany optymizm w oczach, bo to moje trzecie dzieciątko ( syn 5,5 roku, syn 2,5 roku, czyli co 3 lata jak w zegarku)
|
|
|
|
#167 | |
|
Raczkowanie
|
witam
Nadziei coraz więcej mam ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Pomidorka, Lenka gratuluję dwóch kreseczek ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Dasz sobie radę dzieci będą o wiele większe więc już na pewno coś Ci pomogą Edytowane przez Malinka86 Czas edycji: 2010-01-01 o 20:46 |
|
|
|
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie wrześniowo-październikowe!!!
![]() Jak ten czas leci... A pamiętam jak niedawno ja zobaczyłam 2 kreski, a tu już mała mnie kopie i planuje wyjść na wiosnę. Jestem z mamuś marcowo-kwietniowych ![]() Wszystkim życzę zdrowych, pięknych fasolek i jak najmniej stresów i dolegliwości ciążowych. szokoladka74 a dla Ciebie specjalny |
|
|
|
#169 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Oj nie, nie Nie dam Tobie Koleżanko berła bycia najstarszą :PA tak w ogóle Dziewczyny, to życzę Wam pomyślności w Nowym Roku, samych powodów do radości, możliwości do odpoczynku no i szczęśliwego rozwiązania zdrowych i genialnych ;D Pociech!!! A to wszystko w miłości, i tylko w miłości... ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
No ja wiem, żem tu najjjstarsza, ale żeBy zaraz skleroza No cydzieści już gdzieś tam podawałam ![]() Ech niebawem 31... najgorsze jest to, że mój mężyk zarządził, że trza się ostro brać, że po macierzyńskim trochę wychowawczego wezmę, haha a potem zaraz druga dzidzia!!! A ja na to: ZOBACZYMY PO PIERWSZYM PORODZIE A tp po wizycie ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
Dziękujemy, pozdrawiamy ![]() Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-01-01 o 23:50 |
|||
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Szokoladko, witaj. Proszę o podanie danych do uzupełnienia listy:imię, wiek i przewidywany termin porodu (możesz podać na pw, wtedy na pewno nie przegapię
). Jeżeli chodzi o to, że to trzecie dziecko: mam dwóch braci, w tym jeden jest osiem lat młodszy i był dzieckiem z kalendarzyka małżeńskiego Moi rodzice też się trochę bali. A teraz ma 18 lat, jest cudownym, wesołym facetem, a ja nie wyobrażam sobie, że mogłoby go nie być. I nie wyobrażam sobie mieć tylko jednego brata. Dacie radę, ty dasz radę NIKaP-n, ja to mam dziurę w mózgu ostatnio i nie wychwytuję informacji wszystkich. Dziękuję za powtórzenie wieku Fasolko, dziękujemy Malinko, kiedy test? Trzymam kciuki ![]() DZIEWCZYNY, ŻEBY NIE BYŁO POMYŁEK W LIŚCIE BARDZO PROSZĘ O PRZESYŁANIE DANYCH NOWYCH OSÓB I ZMIAN, KTÓRE MAJĄ POJAWIĆ SIĘ NA LIŚCIE NA PW. Z góry bardzo dziękuję A teraz życzę miłej nocy |
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#172 |
|
Przyczajenie
|
Witam, wszystkie mamusie wrześniowo-październikowe
z ogromną radością dołączę do tego grona.A jednak dobrze mi się wydawało przed świętami, że wątku takiego jeszcze nie było a ja szukałam, gdyż 23.12. dostrzegliśmy dwie kreseczki na teście, dostając przepiękny, cudowny prezent. To była nasza pierwsza próba i od razu celna, w co do końca nie dowierzaliśmy. Ja zapewne zasilę grupę mamuś okołotrzydziestkowych gdyż 28 latek mam.Ciąża została wczoraj potwierdzona przez gina Ja poza brakiem apetytu na razie objawów większych nie mam, no czasem wahania nastrojów, ale to rzadko, jestem przeszczęśliwa tak jak mój mąż. Pozdrowionka dla wszystkich mamusiek przyszłych i obecnych!!!
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamy, to moja druga ciąża, będzie u nas 5 lat różnicy, przywykłam do wygodnictwa starsze odchowane, samodzielne.
Termin porodu 01.09.2010
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie! gratuluję
napiszcie coś o sobie dziewczyny, zebyśmy mogły sie lepiej poznać ![]() Ja w czwartek mam pierwszą wizytę u gina, już się trochę boję
|
|
|
|
#175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martusia86, Biedroneczkaolga, Fasolka73 - i ja dziękuję za życzenia Cytat:
Dobrze, że na końcu zdania okazałaś radość, bo przecież powód jest Cytat:
Gratuluję i witaj w gronie oczekujących Cytat:
Serdecznie witamy Miło powitać w wątku doświadczone mamy, bo jednak większość z nas nie ma jeszcze doświadczenia co i jak ![]() Cytat:
![]() To miło z Twojej strony ![]() Jak byłam wiecznie głodna, tak teraz w ogóle o jedzeniu nie myślę. Mdli mnie o różnych porach, ale na tym na razie się kończy. W czwartek obudziłam się z bólem gardła, więc po pracy skoczyłam do lekarza. Uzbrojona w Rutinoscorbin, Chlorchinaldin, płukankę ziołową, wapno, balsam rozgrzewający na klatę i Amol dzielnie walczę z przeziębieniem Na razie 1:0 dla przeziębienia niestety. Jakby co, to w poniedziałek mam podejść do lekarza po L4. Nie znoszę leżeć w łóżku, wyleżenie przeziębienia to straszna katorga jest
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-01-02 o 12:27 |
|||||
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolka, witaj
Jakbyś mogła, to prosiłabym na pw termin porodu planowany Justinak, witaj w gronie Gabisun, musi być dobrze u lekarza. Ja mam iść we wtorek, masakra Agnysko, dużo dużo zdrówka Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)..............tp. 1.09.2010 Justinak25 (?,?).................... .....................tp. 1.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ? Szokoladka74 (?,?).................... ..............tp. ? _Mariolka_ (?,28l.)................. ................tp. ? |
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie patrzę i widzę, że nieco się odmłodziłam
Ale 29 urodziny dopiero pod koniec lipca mam, więc prawie się nie liczy
|
#178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mnie zaciekawilo Dlaczego na samym koncu tego postu napisalas moj nick?![]() Witam nowe przyszle mamusie Agnyska81 kuruj sie, kuruj
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla wszystkich fantastycznych nowych mam wielkie Dzisiaj zaczynam dzień od mega mdłości i nie mogłam spokojnie dzieciom przygotować śniadania, na tę okoliczność. Czy macie jakieś domowe sposoby na to? Poprzednie ciąże jakoś mnie to omijało. |
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Szokoladko, ja słyszałam, że pomagają migdały, bo neutralizują kwasy żołądkowe, herbata imbirowa, miętowa i rumiankowa. Spróbuj, mam nadzieję, że przejdzie
Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)..............tp. 1.09.2010 Justinak25 (?,?).................... .....................tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .......tp. 2.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ? _Mariolka_ (?,28l.)................. ................tp. ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

Bo rzeczywiście wszędzie z torebeczką będę chodzić
wkoncu z ciaza to tak roznie bywa ze sie moze ciut wczesniej ewentualnie pozniej urodzic..
jak na razie czekam do 5.01 (bo wtedy ma się pojawić albo i nie
)
my sie staramy o dzidziusia od polowy grudnia, mam nadzieje ze trailismy na ten odpowiedni moment...i mam nadzieje ze nieawem okaze sie ze sie udalo

klaski :
siedzę sobie i oglądam z mężem mój ulubiony film, taki, który oboje oglądamy z wielką przyjemnością. No i się rozryczałam paskudnie i wyłam tak dobrą godzinę
A pamiętam jak niedawno ja zobaczyłam 2 kreski, a tu już mała mnie kopie i planuje wyjść na wiosnę. Jestem z mamuś marcowo-kwietniowych 

Na razie 1:0 dla przeziębienia niestety. Jakby co, to w poniedziałek mam podejść do lekarza po L4. Nie znoszę leżeć w łóżku, wyleżenie przeziębienia to straszna katorga jest