| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-01-02, 13:33 | #2281 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV

Cytat: 
  Ja raczej wolalabym odczekac ,jeslibym brala tabsy  u mnie jest duza szansa na blizniaki  no ale ja nie biore tabsow od dawna | |
|     | 
|  2010-01-02, 13:39 | #2282 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Cytat: 
 Nie stresuje się tym wcale, bo skoro ponad 20 lat temu to nie był problem w medycynie, to teraz tym bardziej. Cytat: 
 | ||
|     | 
|  2010-01-02, 13:46 | #2283 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: śląsk:) 
				 | 

dlatego mysle bardziej o siostrze jest twarda i potrafi mnie zdyscyplinowac niebedzie sie patyczkowac... dla mamy owszem to bedzire duze przezycie.. przyjaciolka rodzila i miala mame ze soba i ta tak to skwitowala.. urodzilam 4 dzieci ale pierwszy raz widze to z boku - nigdy wiecej... wiec hmm niechce zeby maz sie przkeecil;D a siostra... jak sie zgodzi to super.. ale mamy jeszcze duzooo czasu..

__________________ Lubię pikniki na skraju drogi I lubię jadać w restauracjach Ciszy uwielbiam słuchać w górach I lubię bywać w gwarnych miastach | 
|     | 
|  2010-01-02, 13:55 | #2284 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
  A co - tylko kobiety mają sie z tym meczyć?  przecież to "słaba płeć"...   
				__________________ Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-02 o 13:57 | |
|     | 
|  2010-01-02, 13:57 | #2285 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

tak jakby tylko faceci chcieli mieć maleństwa, a kobiety nie...

| 
|     | 
|  2010-01-02, 13:58 | #2286 | 
				 | 

ale dziecko jest wspólne - to niech facet widzi też i poród, a nie tylko przyjemności poczęcia    
				__________________ Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu | 
|     | 
|  2010-01-02, 14:05 | #2287 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-01-02, 14:22 | #2288 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Cytat: 
 Dużo w tym racji. Przerażają mnie mężczyźni, którzy twierdzą, że nie poszliby rodzić ze swoją żoną, bo potem nie mieliby ochoty na seks, jakby ją widzieli w tej krwi i w ogóle. Trochę to przykre, bo co jak kobieta zachoruje i wszystko trzeba będzie wokół niej zrobić, to też go będzie odrzucać? Uważam, że jak przyjemności to razem i jak cierpieć to też razem. | |
|     | 
|  2010-01-02, 14:32 | #2289 | |
				 | 

Cytat: 
  w końcu ślubował jej "w zdrowiu i chorobie", co nie? Albo tacy, co nie lubią widoku krwi i tym podobne mięczaki. Nosz kurczę, kobiety też nie lubią się w tym babrać, a tu nie dość, że boli, to jeszcze najbliższy facet zamiast dzielnie wspierać, to ucieka i zostawia w potrzebie   
				__________________ Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-02 o 14:33 | |
|     | 
|  2010-01-02, 14:32 | #2290 | |||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Witajcie   U nas sylwester nawet się udał, spędzilismy w go w 6 osób z moim rodzeństwem i ich połówkami. Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Ja się ostatnio dziwnie czuję, mam cały czas taki pełny brzuch....straszne uczucie, ostatnio 2 wieczory pod rząd miałam zgagę, chociaż nigdy mi się to nie zdarzało...już sama nei wiem co myśleć, chyba mam jakąś schizę... | |||
|     | 
|  2010-01-02, 14:32 | #2291 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Lubię pikniki na skraju drogi I lubię jadać w restauracjach Ciszy uwielbiam słuchać w górach I lubię bywać w gwarnych miastach | |
|     | 
|  2010-01-02, 14:33 | #2292 | 
				 | 

ale mnie wkurza! od rana wszystko jest nie tak, niechcący coś zrobię, to już się drze. teraz też obudziłam go, żeby zapytać jak się czuje bo śpi i śpi, to nawet nie łaska odpowiedzieć. nie, to nie!

| 
|     | 
|  2010-01-02, 14:41 | #2293 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja jestem zdania, że każdy powinien brać odpowiedzialność za swoje czyny i wypić choćby najgorsze piwo, jeśli sobie samemu nawarzy. Jak chcą mieć razem dziecko, to niech oboje razem znoszą blaski i trudy rodzicielstwa. Pewnie sama obecnośc pomaga - tym bardziej, że kobieta jest bardziej przerażona   
				__________________ Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-02 o 14:42 | |
|     | 
|  2010-01-02, 14:43 | #2294 | ||
				 | 

Cytat: 
 zrobil niech sie meczy niech sam odbiera porod patrzy i cierpi a co! ... jestes straszna... a moze z milosci do niego nie chce go meczyc.. z troski.,. taki uczucia miedzy mezczyzna a kobieta tez sa wiesz? Cytat: 
 :zen: moze niestrawnosc... ? chyba ze jest mozliwosc... 
				__________________ Lubię pikniki na skraju drogi I lubię jadać w restauracjach Ciszy uwielbiam słuchać w górach I lubię bywać w gwarnych miastach | ||
|     | 
|  2010-01-02, 14:45 | #2295 | 
				 | 

a ja mam wrażenie, że to trochę na pokaz.

| 
|     | 
|  2010-01-02, 14:50 | #2296 | |
				 | 

Cytat: 
  A kobieta to podczas porodu nie cierpi? Ja jestem zdania, że w takim przypadku to chyba facet powinien troszczyć się o kogoś, kogo zwija z bólu i wspierać psychicznie Ale to moja osobista opinia  Bo ja to jestem chodzące ZUOOO i przyszłam tu tylko siać herezje i zgorszenie   
				__________________ Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-02 o 15:03 | |
|     | 
|  2010-01-02, 14:53 | #2297 | |
				 | 

Cytat: 
 empatia moja do meza niepozwala mi tego zrobic.. takie uczuciae pojawia sie w naaszym zyciu mam nadzieje ze u ciebie tez sie kiedys pojawi zamykam temat bo zrobi sie nieprzyjemnie koniec  ja i moje hormony idziemy odpoczac  moj dzidzius widocznie wariuje   
				__________________ Lubię pikniki na skraju drogi I lubię jadać w restauracjach Ciszy uwielbiam słuchać w górach I lubię bywać w gwarnych miastach | |
|     | 
|  2010-01-02, 15:24 | #2298 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

wrócilismy z męzem z zakupków.  dzis wieczorem bedzie winko i filmy  patrzę, ze temat ciązowy dalej trwa. jesli chodzi o porody z męzem to mam takie zdanie, ze nie mozna nikogo do niczego zmuszac. jesli facet tego nie chce, to napewno nic na siłę. sam musi byc tego pewien i sam musi tego chciec. dzis rozmawiałam z moim męzem na ten temat (zresztą juz jakis czas temu o tym tez rozmawialismy) on chce byc przy porodzie. Boi sie tylko, ze zemdleje czy cos, ale chce. pytałam sie czy moze sie potem bedzie brzydził bo wiadomo krew, krzyki itp, ale on stwierdził ze nie. cieszę sie, ze chce tego, bo ja równiez bardzo chce. Cytat: 
 | |
|     | 
|  2010-01-02, 15:25 | #2299 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Cześć laseczki   Dziękuję za pochwały  normalnie aż chce się robić świeczki  Wiecie co, wczoraj tak pakuję świeczki, a mąż leży w łóżku i sobie tak rozmawiamy... ii.. do mnie, że chciałby dziecko  aż w zaangażowanym szoku byłam  ale mówię, że trochę za dużo długów... a tż, że w tym roku chce wszystkie spłacić, i od przyszłego roku starania zacząć...  ale chciałabym od czerwca zacząć 2011, żeby było w 2012  jakie wymagania  Nie no, jestem w szoku, ale myślę, że to go tak powoli przymusza, bo on stwierdza, że "nie jest taki młody" 26 lat!  i nie chce dziecka po 30! bo będzie stary  ahh Ci faceci...  Cytat: 
  Właśnie muszę szybciej dolać, ale jak ost dolewałam do ciepłej, to zrobiła mi się dziura w tej prawie zastygniętej  ale cóż to moje pierwsze, uczę się  Cytat: 
  jutro niestety do pracy  jeszcze nocka  Cytat: 
  chyba  ale mi się to podoba narazie  Cytat: 
  mam nadzieję, że sprzedam trochę  kasiaher ja bym wzięła znieczulenie  Trzymaj się, będzie napewno dobrze!  Cytat: 
  fajnie sobie powspominać... młodość   Arielkę chyba też musiałam lubieć bo często ją rysowałam w podstawówce  Arielka leci w telewizji, ale chyba odcinkowy  na disney chanel  nie wiem jak się pisze   
				__________________ Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2010-01-02 o 15:26 | |||||
|     | 
|  2010-01-02, 15:33 | #2300 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-01-02, 16:19 | #2301 | 
				 | 

Sama nie wiem, piersi mnie bolą, ale to raczej przed @, za 10 dni ma być, ale jakoś tak szybko nigdy mnie nie bolały. W ogóle ostatnia @ była taka krótka i skąpa, aż dziwne, 1 dzień normalnie a potem tylko plamienia.Czasami jest mi niedobrze, ale już nie mam pojęcia czy to tak z emocji i może za bardzo się tym przejmuję. Nie ukrywam, że troszkę bym się przejęła, chociaż chcę dziecko, ale tak myślałam za pół roku. Chciałam znaleźć pracę, schudnąć i porobić badania. Mąż mnie pociesza, że to byłoby cudownie i na pewno sobie poradzimy. Z drugiej strony ma rację. Ale też dziwne, bo my się zabezpieczamy ZAWSZE! ale tylko prezerwatywami, zawsze jesteśmy ostrożni, ale po tym Waszym przypadku to wariuję hehe  Myślę, że jeśli któraś kobieta nie chce męża przy porodzie to widocznie ma swoje powody i nie powinno się wg tego oceniać jak silna jest ich miłość i poświęcenie dla siebie. To nie ma nic z tym wspólnego. Wydaje mi się, że nie wszyskie kobitki zrozumiały Martuszkę. | 
|     | 
|  2010-01-02, 16:43 | #2302 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Cytat: 
 ja Cie rozumiem doskonale  co prawda moj byl przy porodzie, ale nie przy calym, tylko etapami (jak zaczely sie skurcze, potem w trakcie skurczy znow przez chwile i jak juz urodzilam i lezalam na sali na obserwacji). Niestety, byl zakaz odwiedzin i tym samym porodow rodzinnych i ordynator nie pozwolil na taki porod. Inny lekarz Tz wpuszczal. Zreszta on byl caly czas pod sala wiec wszytsko slyszal  Mezczyzna nie ma obowiazku bycia przy porodzie i ja szczerze powiedziawszy wcale nie chcialabym, zeby Tz stal i sie gapil jak glowka wychodzi czy cos, moglby stac za glowa. Zreszta mi pomogla jego obecnosc jak przychodzil w trakcie porodu i to, ze byl pod sala caly czas.Lepiej oszczedzic takiego widoku, moze wspierac w zupelnie inny sposob. Poza tym swoja milosc okazuje wlasnie przez takie zachowania jak napisalas, czyli opieka i czuloscia  A co do widoku krwi to moj Tz juz po kilku dniach sprawdzal czy mi sie wsyztsko goi :P Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-01-02 o 16:47 | |
|     | 
|  2010-01-02, 16:47 | #2303 | 
				 | 

Ja bardzo bym chciała, żeby mąż był przy porodzie kiedyś tam w przyszłości i on tez bardzo by chciał i my od razu już ustaliliśmy, że jeśli będzie to tylko przy mojej głowie, tzn. nie będzie zaglądał od pasa w dół tego całego rozwarcia i krwi, bo to może go trochę przerazić. Nie ukrywajmy, mężczyźni są słabi    | 
|     | 
|  2010-01-02, 16:49 | #2304 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Treść usunięta

| 
|     | 
|  2010-01-02, 16:57 | #2305 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: L/J/W 
				 | 

a ja bym tam nie chciała być przy porodzie siostry   potem bałabym się swojego   a przy okazji to moja siostra nam obwieściła że jest w ciąży i rodzi za 4 miesiące...swoją drogę w porę mówi   
				__________________ "Miłość...Wtedy, kiedy stoicie pod drzewem, a ty marzysz, żeby się przewróciło, bo będziesz mógł ją osłonić"  Nasz skarb  | 
|     | 
|  2010-01-02, 17:15 | #2306 | |
				 | 

Cytat: 
 A to, że "mężczyźni są słabi", to bym takich...  A to która płeć została stworzona jako wyższa, silniejsza, do ochrony i obrony?  Kobitki to słaba płeć, targana emocjami i hormonami  Jak widzę faceta, który na pierwszym spotkaniu niemal płacze mi w rękaw, jak to go była rzuciła i że on taki biedny i słaby albo ucieka z krzykiem na widok pająka (a pająka w końcu wykończyła tesciowa - zdarzenie autentyczne), to nie wiem, czy śmiać się czy płakać   No chyba, że jest taki uroczy, jak Johny Deep w Sleepy Hollow mdlejący na widok ducha  Ale Johny to wyjątek szczególny, no i on też pod koniec się zrobił hero  Ech, gdzie ci mężczyźni prawdziwi tacy...  Dobra, idę dokończyc oglądać Gabinet dr Caligari, bo to chyba nie jest forum na moje pokręcone teorie    
				__________________ Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-02 o 17:26 | |
|     | 
|  2010-01-02, 17:18 | #2307 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: gdzieś :) 
				 | 

Hej   kiedyś bywałam na tym wątku ale przeniosłam się na Lubelskie  Wracam na Nowy Rok  Wszystkiego dobrego   
				__________________ Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. Edytowane przez diya1983 Czas edycji: 2010-01-03 o 10:45 | 
|     | 
|  2010-01-02, 17:21 | #2308 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Świętokrzyskie 
				 | 

Oglądałam dzis na Planete program Leksykon ciązy i stwierdzilam ze nie chciałabym Tż podczas porodu tylko przed i po  straszne rzeczy tam mówili sama sie wystraszyłam 
				__________________ http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html | 
|     | 
|  2010-01-02, 17:22 | #2309 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-01-02, 17:25 | #2310 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: gdzieś :) 
				 | 

Witam, witam, na LŻ troszkę cicho    
				__________________ Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum ślubne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Majka
Majka czy inaczej sie nie da?
 czy inaczej sie nie da?
 pierwszy Skarb- 22.12.2009
pierwszy Skarb- 22.12.2009