|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
dziękuje
|
#1113 | |
|
Raczkowanie
|
ja też. pierwszy raz od dzieciństwa przegapiłam fajerwerki, tylko spod kołdry zaburczałam żeby hałasować przestali bo tu się śpi
![]() Cytat:
![]() rad tu padło dużo, ale tak w zasadzie to na mnie nic nie działa ostatnio ![]() skończyło mi się mazidło do poobcieranych policzków, więc pani w aptece poleciła mi protefix dental protekt (w zasadzie nie wiem które z tych to nazwa a które firma jakieś głupie pudełko mają ), że niby boski. sachol szczypie, baikadent jakiś taki niemrawy mi się wydaje, jak wypróbuję to to dam znac czy warto inwestować![]() poza tym (uwaga, marudzenia ciąg dalszy!) w nowy rok weszłam z ruiną w pysku. lewa góra-jakiś drut (ale nie ten z łuku) wylazł i ugniata i irytuje, lewy dół-obciera, prawy dół-pierścień mi lata! to już jest szczyt! góra siedzi twardo, a ten lata. w sumie nie wiem dlaczego, nie pękł chyba ani nic. do wizyty u orto 3 tygodnie, nie wiem czy nerwowo wytrzymam a ze to dłubaniny na trochę dłużej niż wepchane w kolejkę 2 minuty, to może wytrzymam.. tylko marudzić będę jak jeszcze coś mnie zacznie wnerwiać
|
|
#1114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A już karmelkowym to pzreszli samych siebie - pychotki http://www.oriflame.pl/prod/catalog/...omWhere=searchCzasem sie zdarzy na promocji wtedy wcale nie taki drogi. W sumie to się zaczęłam zastanawiać czy to nie jakaś kryptoreklama??
|
|
|
|
|
#1115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() masz szczęście do aparatów ;p mi jeszcze nic takiego się nie stało a noszę aparat 5 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
kurcze a myslalam ze to tylko moja zmora z tymi skórkami zwisającymi z ust!
ale dzis to juz przesada. troche sobie poodrywalam bo juz mnie wkurzaly, wiec w tych miejscach mam ranki i leci mi krew, a reszt nie chce sie oderwac i wyglada to wszystko po prostu uroczo kupilam dzis balsam do ust tisane ten w sloiczku, jak on juz nie pomoze to nie wiem, nawet TŻ nie chce sie juz ze mna calowac przez te usta |
|
|
|
#1117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na mnie maść z wit. A na początku też działała, ale po jakimś czasie zaczęła mi bardziej wysuszać usta niż nawilżać i poszła w odstawkę
Cytat:
Zobaczymy co będzie za czas jakiś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Skóra na ustach też się łuszczy i schodzi i dobrze by ją w ludzki sposób usunąć a nie obdzierać ![]() Tżta za to gonię, bo ma nawyk gryzienia dolnej wargi... |
|||
|
|
|
#1119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie musisz nas egzorcyzmować ![]() nie zabijemy nikogo i nie wyssiemy z niego krwi
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-01-02 o 17:39 |
|
|
|
|
#1120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie nudy w sumie. Nie narzekam, bo dwójki praktycznie wyszły już do przodu i ustawiają się na swoim miejscu A z ciekawostek - zmówiłam sobie gumasy przeźroczyste na all i jestem już po pierwszej samodzielnej wymianie. Teraz mogę i będę wymieniać je normalnie co tydzień
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
podczas pełni zamieniam się w wampira ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
a miał może ktoś takie gumki które zmieniają kolor w zależności czy się zje coś ciepłego czy zimnego? bo takie podobno istnieją albo w kształcie myszki miki
|
|
#1123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja zadrutowana koleżanka marudziła na swoją orto, bo nie ruszał jej się dół przez 5 miesięcy a jak się ruszył, to w miesiąc jej jakimiś śmiesznymi dźwigniami idealnie wszystko poprostowała.. Zwyczajowo proponuje sprawdzić orto w centralnym rejestrze lekarzy. Moja ma specjalizacje II stopnia z ortodoncji i to mnie trochę uspokaja kiedy mam doły aparatowe
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie, były tylko przeźroczyste niestety
|
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
moonlight88 chodziło mi właśnie o ten kosmetyk z oriflame ;].
|
#1126 | |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
a na dodatek brała udział w stażach i kursach za granicą więc jestem w dobrych rękach i się niczego nie obawiam ![]()
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-01-02 o 18:04 |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego w 2010roku!!!!!!!!!!!!!!
![]() : jupi:![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Z leczenia przodozgryzu jak się nie mylę
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do roku 1999 r. obowiązywał dwustopniowy system specjalizacji. Po dwóch – trzech latach szkolenia lekarz otrzymywał tytuł "lekarza danej specjalności" np. lekarz chorób wewnętrznych – tzw. I stopień specjalizacji. Jeśli zdecydował się na kontynuowanie specjalizacji, mógł zdobyć tzw. specjalizację II stopnia i tytuł "lekarza specjalisty" danej specjalności – np. lekarz specjalista chorób wewnętrznych. Ordynatorem oddziału może zostać tylko lekarz specjalista (II stopnia) w danej specjalności. czyli II stopień jest ważniejszy
|
|
#1130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jednak lepiej się czujesz gdy chodzisz do ortodonty II stopnia
|
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
Chyba moja orto się lepiej z tym czuje
Kiedyś w przypływie dobroci powiedziała mi, że przerażają ja niektórzy pseudoorto, którzy ukończyli kursy i umieją zamki przyklejać, a nie mają pojęcia o tym jak się szczęka człowiekowi zmienia..Ciekawe co moja orto z II stopniem zrobi z moją asymetrią, nie mam prawej piątki górnej i dolnej prawej szóstki. A w sumie miło by było mieć idealne zęby, ale wyrywać drugiej strony nie uśmiechało mi się specjalnie.. Zresztą orto też się pomysł wyrywania lewej strony nie spodobał
|
|
|
|
#1134 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
krzywdy Ci nie zrobi... chyba ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- [1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;16210859]A nie w wilkołaka? ![]() [/QUOTE]
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny,ale ja nie czuję by on jakoś super bardzo zachwycająco pachniał-jest chyba bardziej tłuściejszy,bardziej miękki od tego klasycznego.dobra jest też pomadka bebe.neutrogena dla mnie za słaba a carmex to strata pieniędzy mimo,że nie mam jakoś super suchych ust to jednak on jeszcze gorzej na nie wpływał tak samo jak neutrogena
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
Co do pomadek, dostałam od siostry, a raczej niechcący
znalazłam u siebie w torebce pomadkę z oriflame. Jest to jakaś pomadka ochronna lipSPA therapy. Nie wiem co to za cudo, bo trafiło do mnie przypadkiem, ale jestem bardzo zadowolona ![]() Edit: oto i on http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...PA-Therapy.htm Opinie ma dość skrajne.. Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2010-01-02 o 19:56 |
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() Chyba nie udzielałam się jeszcze w tym wątku a jeśli tak to na samym początku, więc przypomne ze mam 15 lat, za wąską szczękę i zgryz krzyżowy, a moja orto stwierdziła ze nic się z tym nie da zrobic. no więc po konsultacji z inną(co prawda mam do dniej ponad 120 km) mam ustaloną wizytę na 22 lutego na której będę miała zakładane aparaty. Pani zaproponowała quadhelixa i samoligaturujący jednak jeśli quadhelix okaże się za słaby zmieni go na hassa czy hyraxa. Tylko nie wiem czy zakładnianie obu aparatów na raz ma jaiś sens?no bo jeśli quadhelix okaze się nieskuteczny to chyba będzie musiała zdemontowac tamten a przykro mi bardzo ale nie bede płaciła tyle pieniedzy za nowy aparat i ponowne założenie stałego...i nie wiem czy zdecydowac się na metalowy czy estetyczny.. poradźcie prosze.
|
|
|
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
Popieram, Tisane jest najlepszy! Polecają go nawet dermatolodzy przy kuracjach roaccutanem!
A tak w ogóle to chyba nie składałam Wam życzeń Noworocznych
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2010-01-02 o 21:31 |
|
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a przy estetycznym zazwyczaj dają białe albo przezroczyste( chociaż można też i kolorowe ale na metalowych lepiej wyglądają), a tak można zaszaleć![]()
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-01-02 o 21:38 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

fot0: #

Jak 5latka albo 85latka 

kupilam dzis balsam do ust tisane ten w sloiczku, jak on juz nie pomoze to nie wiem, nawet TŻ nie chce sie juz ze mna calowac przez te usta

, ale zaczynam mieć poważne wątpliwości co do poziomu profesjonalizmu mojej ortodontki, bo zęby stoją w miejscu 4'ty miesiąc lub co gorsza - lewa jedynka wraca niemalże do stanu w momencie założenia (nachodzi na drugą jedynkę). 2 miesiace temu sciągnęła mi tę jedynkę łańcuszkiem, po miesiacu zdjęła łańcuszek, dzisiaj patrzę a jedyneczka myk na swoje pierwotne miejsce. I mam mega szparę miedzy tą jedynką a dwójką i w ogóle perspektywa prostych zębów wydaje mi się tak odległa jak własna chałupa na Bahamach.

.