Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-02, 15:21   #1111
rozgwiazda
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

na te usta to spoko jest wit. A
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 15:32   #1112
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
dziękuje bo moje usta czasami wyglądają naprawdę masakrycznie... skóra schodzi, krew się leje może teraz mi coś pomoże

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 15:51   #1113
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A ja prawie całego sylwka przespałam Jak 5latka albo 85latka
ja też. pierwszy raz od dzieciństwa przegapiłam fajerwerki, tylko spod kołdry zaburczałam żeby hałasować przestali bo tu się śpi

Cytat:
Napisane przez betti_888
dziewczyny mam małe pytanie... odkąd nosze aparat strasznie mam popękane usta... może znacie jakieś dobre pomadki bo te które ja mam mi nie pomagają ;(
ja mam to samo! ogólnie od pomadek ochronnych jestem uzależniona, ale to co teraz się dzieje z moimi ustami to masakra jakaś jest!. a jeszcze przez zamki nie moge obgryzać skórek, i tak chodzę z takimi zwisającymi brr.. sam sex normalnie
rad tu padło dużo, ale tak w zasadzie to na mnie nic nie działa ostatnio

skończyło mi się mazidło do poobcieranych policzków, więc pani w aptece poleciła mi protefix dental protekt (w zasadzie nie wiem które z tych to nazwa a które firma jakieś głupie pudełko mają), że niby boski. sachol szczypie, baikadent jakiś taki niemrawy mi się wydaje, jak wypróbuję to to dam znac czy warto inwestować

poza tym (uwaga, marudzenia ciąg dalszy!) w nowy rok weszłam z ruiną w pysku. lewa góra-jakiś drut (ale nie ten z łuku) wylazł i ugniata i irytuje, lewy dół-obciera, prawy dół-pierścień mi lata! to już jest szczyt! góra siedzi twardo, a ten lata. w sumie nie wiem dlaczego, nie pękł chyba ani nic. do wizyty u orto 3 tygodnie, nie wiem czy nerwowo wytrzymam a ze to dłubaniny na trochę dłużej niż wepchane w kolejkę 2 minuty, to może wytrzymam.. tylko marudzić będę jak jeszcze coś mnie zacznie wnerwiać

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 15:59   #1114
moonlight88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
dziękuje bo moje usta czasami wyglądają naprawdę masakrycznie... skóra schodzi, krew się leje może teraz mi coś pomoże
A ja polecam miodek z oriflame https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-5...niwersalny.htm smaruje nim wszystko od ust począwszy po pekający łokieć bo mam na nim tez nieziemsko suchą skóre ponieważ nie moge zwalczyc brzydkiego nawyku podpierania sobie glowy i ciorania nim po ławce znaczy tym łokciem Wiec nadaje się na wzystko co suche łuszczące spierzchniete A już karmelkowym to pzreszli samych siebie - pychotki http://www.oriflame.pl/prod/catalog/...omWhere=searchCzasem sie zdarzy na promocji wtedy wcale nie taki drogi.

W sumie to się zaczęłam zastanawiać czy to nie jakaś kryptoreklama??
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 16:03   #1115
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
ja też. pierwszy raz od dzieciństwa przegapiłam fajerwerki, tylko spod kołdry zaburczałam żeby hałasować przestali bo tu się śpi

ja mam to samo! ogólnie od pomadek ochronnych jestem uzależniona, ale to co teraz się dzieje z moimi ustami to masakra jakaś jest!. a jeszcze przez zamki nie moge obgryzać skórek, i tak chodzę z takimi zwisającymi brr.. sam sex normalnie
rad tu padło dużo, ale tak w zasadzie to na mnie nic nie działa ostatnio

skończyło mi się mazidło do poobcieranych policzków, więc pani w aptece poleciła mi protefix dental protekt (w zasadzie nie wiem które z tych to nazwa a które firma jakieś głupie pudełko mają), że niby boski. sachol szczypie, baikadent jakiś taki niemrawy mi się wydaje, jak wypróbuję to to dam znac czy warto inwestować

poza tym (uwaga, marudzenia ciąg dalszy!) w nowy rok weszłam z ruiną w pysku. lewa góra-jakiś drut (ale nie ten z łuku) wylazł i ugniata i irytuje, lewy dół-obciera, prawy dół-pierścień mi lata! to już jest szczyt! góra siedzi twardo, a ten lata. w sumie nie wiem dlaczego, nie pękł chyba ani nic. do wizyty u orto 3 tygodnie, nie wiem czy nerwowo wytrzymam a ze to dłubaniny na trochę dłużej niż wepchane w kolejkę 2 minuty, to może wytrzymam.. tylko marudzić będę jak jeszcze coś mnie zacznie wnerwiać
na popękane usta dobry jest też miód... ale przecież nie będę nosiła wszędzie ze sobą miodu

masz szczęście do aparatów ;p
mi jeszcze nic takiego się nie stało a noszę aparat 5 miesięcy

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
A ja polecam miodek z oriflame https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-5...niwersalny.htm smaruje nim wszystko od ust począwszy po pekający łokieć bo mam na nim tez nieziemsko suchą skóre ponieważ nie moge zwalczyc brzydkiego nawyku podpierania sobie glowy i ciorania nim po ławce znaczy tym łokciem Wiec nadaje się na wzystko co suche łuszczące spierzchniete A już karmelkowym to pzreszli samych siebie - pychotki http://www.oriflame.pl/prod/catalog/...omWhere=searchCzasem sie zdarzy na promocji wtedy wcale nie taki drogi.

ja czasami smaruje sobie naturalnym miodem ale zwykle mi się nie chce biegać po schodach z góry na dół więc używam pomadek które zresztą mi nie pomagają

Stary 2010-01-02, 16:46   #1116
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

kurcze a myslalam ze to tylko moja zmora z tymi skórkami zwisającymi z ust! ale dzis to juz przesada. troche sobie poodrywalam bo juz mnie wkurzaly, wiec w tych miejscach mam ranki i leci mi krew, a reszt nie chce sie oderwac i wyglada to wszystko po prostu uroczo kupilam dzis balsam do ust tisane ten w sloiczku, jak on juz nie pomoze to nie wiem, nawet TŻ nie chce sie juz ze mna calowac przez te usta
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 16:52   #1117
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
kurcze a myslalam ze to tylko moja zmora z tymi skórkami zwisającymi z ust! ale dzis to juz przesada. troche sobie poodrywalam bo juz mnie wkurzaly, wiec w tych miejscach mam ranki i leci mi krew, a reszt nie chce sie oderwac i wyglada to wszystko po prostu uroczo kupilam dzis balsam do ust tisane ten w sloiczku, jak on juz nie pomoze to nie wiem, nawet TŻ nie chce sie juz ze mna calowac przez te usta
no to mamy problem... mi też czasami zwisają i jak je oderwę to leci mi krew... normalnie wstyd się pokazać z takimi ustami

Stary 2010-01-02, 17:24   #1118
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
Na mnie maść z wit. A na początku też działała, ale po jakimś czasie zaczęła mi bardziej wysuszać usta niż nawilżać i poszła w odstawkę

Cytat:
na popękane usta dobry jest też miód... ale przecież nie będę nosiła wszędzie ze sobą miodu

masz szczęście do aparatów ;p
mi jeszcze nic takiego się nie stało a noszę aparat 5 miesięcy

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

ja czasami smaruje sobie naturalnym miodem ale zwykle mi się nie chce biegać po schodach z góry na dół więc używam pomadek które zresztą mi nie pomagają
Piątesia, mnie też jeszcze nic nie obtarło, nie spadło, itp, odpukać i tfu, tfu Zobaczymy co będzie za czas jakiś

Cytat:
Cytat:
no to mamy problem... mi też czasami zwisają i jak je oderwę to leci mi krew... normalnie wstyd się pokazać z takimi ustami
O Wy wampiry!!!! Peeling delikatny zrobić a nie obrywać te biedne skórki!!! Taż więcej bidy niż pożytku narobicie!! Ehhh...
Skóra na ustach też się łuszczy i schodzi i dobrze by ją w ludzki sposób usunąć a nie obdzierać
Tżta za to gonię, bo ma nawyk gryzienia dolnej wargi...
Stary 2010-01-02, 17:36   #1119
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Na mnie maść z wit. A na początku też działała, ale po jakimś czasie zaczęła mi bardziej wysuszać usta niż nawilżać i poszła w odstawkę

Piątesia, mnie też jeszcze nic nie obtarło, nie spadło, itp, odpukać i tfu, tfu Zobaczymy co będzie za czas jakiś

O Wy wampiry!!!! Peeling delikatny zrobić a nie obrywać te biedne skórki!!! Taż więcej bidy niż pożytku narobicie!! Ehhh...
Skóra na ustach też się łuszczy i schodzi i dobrze by ją w ludzki sposób usunąć a nie obdzierać
Tżta za to gonię, bo ma nawyk gryzienia dolnej wargi...

nie musisz nas egzorcyzmować

nie zabijemy nikogo i nie wyssiemy z niego krwi

Edytowane przez betti_888
Czas edycji: 2010-01-02 o 17:39
Stary 2010-01-02, 17:40   #1120
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Tisane powinien pomóc, ale trzeba go używać regularnie, dopóki usta nie dojdą do siebie. Swojego czasu miałam po jakimś leku masakrę na ustach i nosiłam w gaciach dosłownie albo to Tisane właśnie, albo Carmex. Też dobry i godny polecenia, tyle tylko, że droższy i śmierdzi kamforą, co dla niektórych jest nie do zaakceptowania, dla TŻów w szczególności podobno

U mnie nudy w sumie. Nie narzekam, bo dwójki praktycznie wyszły już do przodu i ustawiają się na swoim miejscu
A z ciekawostek - zmówiłam sobie gumasy przeźroczyste na all i jestem już po pierwszej samodzielnej wymianie. Teraz mogę i będę wymieniać je normalnie co tydzień

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 17:41   #1121
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:

nie musisz nas egzorcyzmować

nie zabijemy nikogo i nie wyssiemy z niego krwi
Betti, patrząc na Twój av to nic nie wiadomo
Stary 2010-01-02, 17:46   #1122
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Betti, patrząc na Twój av to nic nie wiadomo

podczas pełni zamieniam się w wampira

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
Tisane powinien pomóc, ale trzeba go używać regularnie, dopóki usta nie dojdą do siebie. Swojego czasu miałam po jakimś leku masakrę na ustach i nosiłam w gaciach dosłownie albo to Tisane właśnie, albo Carmex. Też dobry i godny polecenia, tyle tylko, że droższy i śmierdzi kamforą, co dla niektórych jest nie do zaakceptowania, dla TŻów w szczególności podobno

U mnie nudy w sumie. Nie narzekam, bo dwójki praktycznie wyszły już do przodu i ustawiają się na swoim miejscu
A z ciekawostek - zmówiłam sobie gumasy przeźroczyste na all i jestem już po pierwszej samodzielnej wymianie. Teraz mogę i będę wymieniać je normalnie co tydzień

a miał może ktoś takie gumki które zmieniają kolor w zależności czy się zje coś ciepłego czy zimnego? bo takie podobno istnieją albo w kształcie myszki miki

Stary 2010-01-02, 17:48   #1123
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vesnaa Pokaż wiadomość
Ja natomiast wpadłam nie w dół, a w czarną otchłań. Asymetrię może i jeszcze jakoś zniesę , ale zaczynam mieć poważne wątpliwości co do poziomu profesjonalizmu mojej ortodontki, bo zęby stoją w miejscu 4'ty miesiąc lub co gorsza - lewa jedynka wraca niemalże do stanu w momencie założenia (nachodzi na drugą jedynkę). 2 miesiace temu sciągnęła mi tę jedynkę łańcuszkiem, po miesiacu zdjęła łańcuszek, dzisiaj patrzę a jedyneczka myk na swoje pierwotne miejsce. I mam mega szparę miedzy tą jedynką a dwójką i w ogóle perspektywa prostych zębów wydaje mi się tak odległa jak własna chałupa na Bahamach.
A który orto mnie przygarnie po 7 mc'ach?
Hej hej, spokojnie.. Chyba nie poszłaś do pierwszej lepszej 0rto, tylko ją sprawdziłaś.. Zapytaj ją o etapy leczenia, dlaczego dzieje się tak a nie inaczej..
Moja zadrutowana koleżanka marudziła na swoją orto, bo nie ruszał jej się dół przez 5 miesięcy a jak się ruszył, to w miesiąc jej jakimiś śmiesznymi dźwigniami idealnie wszystko poprostowała..
Zwyczajowo proponuje sprawdzić orto w centralnym rejestrze lekarzy. Moja ma specjalizacje II stopnia z ortodoncji i to mnie trochę uspokaja kiedy mam doły aparatowe
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 17:52   #1124
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
a miał może ktoś takie gumki które zmieniają kolor w zależności czy się zje coś ciepłego czy zimnego? bo takie podobno istnieją albo w kształcie myszki miki

Nie, były tylko przeźroczyste niestety

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 17:57   #1125
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

moonlight88 chodziło mi właśnie o ten kosmetyk z oriflame ;].

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 18:02   #1126
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie, były tylko przeźroczyste niestety
szkoda

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Hej hej, spokojnie.. Chyba nie poszłaś do pierwszej lepszej 0rto, tylko ją sprawdziłaś.. Zapytaj ją o etapy leczenia, dlaczego dzieje się tak a nie inaczej..
Moja zadrutowana koleżanka marudziła na swoją orto, bo nie ruszał jej się dół przez 5 miesięcy a jak się ruszył, to w miesiąc jej jakimiś śmiesznymi dźwigniami idealnie wszystko poprostowała..
Zwyczajowo proponuje sprawdzić orto w centralnym rejestrze lekarzy. Moja ma specjalizacje II stopnia z ortodoncji i to mnie trochę uspokaja kiedy mam doły aparatowe
a moja ma I stopień stomatologii i też II z ortodoncji... a te stopnie to im mniejsza cyferka to wyższe kwalifikacje czy odwrotnie

a na dodatek brała udział w stażach i kursach za granicą więc jestem w dobrych rękach i się niczego nie obawiam

Czas edycji: 2010-01-02 o 18:04
Stary 2010-01-02, 18:07   #1127
moonlight88
Raczkowanie

Cytat:
szkoda

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

a moja ma I stopień stomatologii i też II z ortodoncji... a te stopnie to im mniejsza cyferka to wyższe kwalifikacje czy odwrotnie

a na dodatek brała udział w stażach i kursach za granicą więc jestem w dobrych rękach i się niczego nie obawiam
no właśnie ja też jestem ciekawa jak to jest bo moja również ma II stopień
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 18:26   #1128
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego w 2010roku!!!!!!!!!!!!!! : jupi:

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Mój orto ma doktorat Z leczenia przodozgryzu jak się nie mylę
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 18:26   #1129
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
znalazłam... od czego jest Wikipedia

Do roku 1999 r. obowiązywał dwustopniowy system specjalizacji. Po dwóch – trzech latach szkolenia lekarz otrzymywał tytuł "lekarza danej specjalności" np. lekarz chorób wewnętrznych – tzw. I stopień specjalizacji. Jeśli zdecydował się na kontynuowanie specjalizacji, mógł zdobyć tzw. specjalizację II stopnia i tytuł "lekarza specjalisty" danej specjalności – np. lekarz specjalista chorób wewnętrznych. Ordynatorem oddziału może zostać tylko lekarz specjalista (II stopnia) w danej specjalności.

czyli II stopień jest ważniejszy

Stary 2010-01-02, 18:27   #1130
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
znalazłam... od czego jest Wikipedia

Do roku 1999 r. obowiązywał dwustopniowy system specjalizacji. Po dwóch – trzech latach szkolenia lekarz otrzymywał tytuł "lekarza danej specjalności" np. lekarz chorób wewnętrznych – tzw. I stopień specjalizacji. Jeśli zdecydował się na kontynuowanie specjalizacji, mógł zdobyć tzw. specjalizację II stopnia i tytuł "lekarza specjalisty" danej specjalności – np. lekarz specjalista chorób wewnętrznych. Ordynatorem oddziału może zostać tylko lekarz specjalista (II stopnia) w danej specjalności.

czyli II stopień jest ważniejszy
Czyli po pierwszym stopniu jest stomatologiem a po drugim ortodontą
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 18:30   #1131
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
szkoda

Nie wszyscy orto mają II stopień specjalizacji z ortodoncji. Chodzi o to, że I stopień ma się po studiach stomatologicznych, nie wszyscy mają szansę zrobić specjalizację II stopnia. Część ma tylko kursy. Nie znaczy to jednak, że tylko ortodonci z II stopniem potrafią leczyć.. Ale teoretycznie specjalizacja daje większą gwarancję dobrze wykonanej usługi, podkreślam teoretycznie.
Stary 2010-01-02, 19:24   #1132
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wszyscy orto mają II stopień specjalizacji z ortodoncji. Chodzi o to, że I stopień ma się po studiach stomatologicznych, nie wszyscy mają szansę zrobić specjalizację II stopnia. Część ma tylko kursy. Nie znaczy to jednak, że tylko ortodonci z II stopniem potrafią leczyć.. Ale teoretycznie specjalizacja daje większą gwarancję dobrze wykonanej usługi, podkreślam teoretycznie.

ale jednak lepiej się czujesz gdy chodzisz do ortodonty II stopnia

Stary 2010-01-02, 19:32   #1133
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:

ale jednak lepiej się czujesz gdy chodzisz do ortodonty II stopnia
Chyba moja orto się lepiej z tym czuje Kiedyś w przypływie dobroci powiedziała mi, że przerażają ja niektórzy pseudoorto, którzy ukończyli kursy i umieją zamki przyklejać, a nie mają pojęcia o tym jak się szczęka człowiekowi zmienia..

Ciekawe co moja orto z II stopniem zrobi z moją asymetrią, nie mam prawej piątki górnej i dolnej prawej szóstki. A w sumie miło by było mieć idealne zęby, ale wyrywać drugiej strony nie uśmiechało mi się specjalnie.. Zresztą orto też się pomysł wyrywania lewej strony nie spodobał
Stary 2010-01-02, 19:34   #1134
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
podczas pełni zamieniam się w wampira
A nie w wilkołaka?
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 19:45   #1135
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba moja orto się lepiej z tym czuje Kiedyś w przypływie dobroci powiedziała mi, że przerażają ja niektórzy pseudoorto, którzy ukończyli kursy i umieją zamki przyklejać, a nie mają pojęcia o tym jak się szczęka człowiekowi zmienia..

Ciekawe co moja orto z II stopniem zrobi z moją asymetrią, nie mam prawej piątki górnej i dolnej prawej szóstki. A w sumie miło by było mieć idealne zęby, ale wyrywać drugiej strony nie uśmiechało mi się specjalnie.. Zresztą orto też się pomysł wyrywania lewej strony nie spodobał

krzywdy Ci nie zrobi... chyba

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;16210859]A nie w wilkołaka?[/QUOTE]

to inna bajka

Stary 2010-01-02, 19:50   #1136
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś dostałam ten karmelowy fajny,ale ja nie czuję by on jakoś super bardzo zachwycająco pachniał-jest chyba bardziej tłuściejszy,bardziej miękki od tego klasycznego.
dobra jest też pomadka bebe.neutrogena dla mnie za słaba a carmex to strata pieniędzy mimo,że nie mam jakoś super suchych ust to jednak on jeszcze gorzej na nie wpływał tak samo jak neutrogena

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 19:53   #1137
rudo-zielona
Zadomowienie

Co do pomadek, dostałam od siostry, a raczej niechcący znalazłam u siebie w torebce pomadkę z oriflame. Jest to jakaś pomadka ochronna lipSPA therapy. Nie wiem co to za cudo, bo trafiło do mnie przypadkiem, ale jestem bardzo zadowolona

Edit:
oto i on http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...PA-Therapy.htm
Opinie ma dość skrajne..

Edytowane przez rudo-zielona
Czas edycji: 2010-01-02 o 19:56
Stary 2010-01-02, 21:22   #1138
nikkus
Zadomowienie

Cześć wszystkim
Chyba nie udzielałam się jeszcze w tym wątku a jeśli tak to na samym początku, więc przypomne ze mam 15 lat, za wąską szczękę i zgryz krzyżowy, a moja orto stwierdziła ze nic się z tym nie da zrobic. no więc po konsultacji z inną(co prawda mam do dniej ponad 120 km) mam ustaloną wizytę na 22 lutego na której będę miała zakładane aparaty. Pani zaproponowała quadhelixa i samoligaturujący jednak jeśli quadhelix okaże się za słaby zmieni go na hassa czy hyraxa. Tylko nie wiem czy zakładnianie obu aparatów na raz ma jaiś sens?no bo jeśli quadhelix okaze się nieskuteczny to chyba będzie musiała zdemontowac tamten a przykro mi bardzo ale nie bede płaciła tyle pieniedzy za nowy aparat i ponowne założenie stałego...i nie wiem czy zdecydowac się na metalowy czy estetyczny.. poradźcie prosze.
nikkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 21:24   #1139
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Tisane powinien pomóc!
Popieram, Tisane jest najlepszy! Polecają go nawet dermatolodzy przy kuracjach roaccutanem!

A tak w ogóle to chyba nie składałam Wam życzeń Noworocznych
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2010-01-02 o 21:31
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 21:35   #1140
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikkus Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Chyba nie udzielałam się jeszcze w tym wątku a jeśli tak to na samym początku, więc przypomne ze mam 15 lat, za wąską szczękę i zgryz krzyżowy, a moja orto stwierdziła ze nic się z tym nie da zrobic. no więc po konsultacji z inną(co prawda mam do dniej ponad 120 km) mam ustaloną wizytę na 22 lutego na której będę miała zakładane aparaty. Pani zaproponowała quadhelixa i samoligaturujący jednak jeśli quadhelix okaże się za słaby zmieni go na hassa czy hyraxa. Tylko nie wiem czy zakładnianie obu aparatów na raz ma jaiś sens?no bo jeśli quadhelix okaze się nieskuteczny to chyba będzie musiała zdemontowac tamten a przykro mi bardzo ale nie bede płaciła tyle pieniedzy za nowy aparat i ponowne założenie stałego...i nie wiem czy zdecydowac się na metalowy czy estetyczny.. poradźcie prosze.
metalowe są fajne... można wybierać sobie różne kolory gumek a przy estetycznym zazwyczaj dają białe albo przezroczyste( chociaż można też i kolorowe ale na metalowych lepiej wyglądają), a tak można zaszaleć

Czas edycji: 2010-01-02 o 21:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości