|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
kosmitka
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Spełnienia marzeń, doczekania cudu
![]() Najlepszego!
![]() |
#3692 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Witam Wszystkich w Nowym roku
![]() Ja ciągle bez @ i już nie wiem co o tym myśleć. Podbrzusze boli a tu nic i tylko się denerwuje że jeszcze mi się cykl rozregulował gdzie zawsze miałam równo co 30 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochane, szczęścia w Nowy Roku ![]() My dziś tak jak wczoraj obijamy się w domu ![]() ![]() Miłego dnia życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | |
Raczkowanie
|
Witam w Nowym Roku
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już kiedyś chyba pisałam, że za bardzo testom nie wierzę ![]() U mnie Sylwester minął spokojnie, trochę potańczyłam z mężem, pogadaliśmy o minionym roku, o staraniach i dalszych planach z tym związanych no i trochę podrinkowaliśmy ![]() Dziewczyny jak minął Wam Sylwester??
![]() |
#3695 |
Zadomowienie
|
Zrobię test jutro rano jak nie dostane @. A jak wyjdzie negatywny to pójdę do lekarza tak jak się z Pania Dr umówiłam.
U mnie była fajnie na sylwestrze bo była Cała moja paczka z którą znamy i spotykamy eis już od liceum czyli 10 lat. A na dodatek mieliśmy sylwestra przebieranego więc było wesoło. Co z reszta dziewuszek? Odsypiają??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta - witam noworocznie i z tej okazji życzę Wam wszystkim szybciutkiego zafasolkowania.. Niech ten 2010 rok będzie pomyślny dla wszystkich weteranek i nie tylko
![]() Czas leci jak z bicza strzelił, jeszcze niedawno testowałam a tu już 36tydzień pomalutku leci.. zostawiam Wam mega fluida - macajcie i zarażajcie się ![]() ps.według lekarza brzuchala zamieszkuje pannica ![]()
![]() |
#3697 |
Zadomowienie
|
Pomarańczka ja oczywiście łapie fliudki
![]() Coś nas tu mało po tym nowym roku ![]() Ja sobie siedzę z mężulkiem i pizze zaraz robię ponieważ wpadają znajomi na obiadek. A co do @ to myślę sobie że może ten żel Estreva co brałam mógł wpłynąć na nierozregulowanie cyklu. No nic zobaczymy co będzie W każdym razie podbrzusze boli jak bolało, ale włąsnie sobie skojarzyłam że w tym miesiącu wogóle mnie piersi nie bolały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
kosmitka
|
A my byliśmy na imprezie na 500 osób
![]() Pytanie do dziewczyn po hsg - czy w cyklu po zabiegu miałyście bóle podbrzusza? Ja mam intensywne i to nie w samym brzuchu i tak jakby w szyjce, nie wiem jak to opisać. Miałyście też tak?
![]() |
#3699 | ||
Raczkowanie
|
Pomarnczka to ja także łapie fluidka
![]() Cytat:
![]() A mnie tam rzadko bolą piersi przed @ czasem czuje taki delikatny dyskomfort z boku, ale nie jest to jakieś uciążliwe. Cytat:
![]() hmm z tego co ja pamiętam to miałam plamienia i bóle podbrzusza tego samego dnia co hsg i następnego dnia jeszcze trochę plamiłam i bolało, potem czułam tylko lekki dyskomfort przez 1 może 2 dni. No i nawet uskutecznialiśmy starania w tym cyklu. Może podczas zakładania tego ustrojstwa do hsg została podrażniona szyjka i stąd te bóle. Najlepiej skontaktuj się z swoim lekarzem.
![]() |
#3700 |
Raczkowanie
|
Witam Was kochane, mam nadzieję że wszystkie z Was miały cudowne święta i udanego sylwestra
![]() Ja właśnie kończę 13 tydzień, a to moje maleństwo ![]()
#3701 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny ... Nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie, bo troszkę mnie nie było ... Odpoczywam od wszystkiego - mierzenia tempki, sprawdzania śluzu i szyjki, forum ...
U mnie bez zmian, no oprócz tego, że cykl wydłużył się niemiłosiernie. W tym cyklu brałam lamette, ale do 18dc jajeczka nie pękły ... Miałam czekać do 30dc i jak nic nie będzie rozpocząć branie duphastonu przez 5 dni ... Niestety i to nie przyniosło skutku ... Robiłam test po kilku dniach od przerwania brania i jedna krecha ... Teraz biorę"dowcipną" luteinę (jeszcze 4 dni) no i zobaczymy ... Ciąży nie biorę pod uwagę - zero jakichkolwiek objawów .... Aha - wszystkiego naj naj naj z okazji Nowego Roku!!! I niech spełnią się nasze marzenia!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Ja mam takie bóle jakby u ujścia pochwy, wewnątrz, no nie wiem jak je opisać, miałam podobne jak miałam torbiel. Od wczoraj lekko zanikają, więc może poczekam do poniedziałku i całkiem znikną. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uda się, zobaczysz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny @ dalej nie ma i test i jedna krecha
![]() Ja już chyba mam jakieś halucynacje bo wydawało mi się że widzę zarys drugiej kreski ale wyrzuciłam test i M nie wołałam. jutro najpóźniej we wtorek skontaktuje się z lekarzem i zobaczymy co dalej. To czekanie jest straszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I wszystkiego naj naj w nowym roku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Zakorzenienie
|
Pomarańczko, śliczne brzusio!!!!
Karolinko! dzidzia piękna , gratulacje!!! Ilonko... spokojnie, Bazylka ma rację, testy nie zawsze wychodzą w terminie. czekamy spokojnie. a raczej niespokojnie! ![]() ![]() Malami ![]() Bazylko , wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3706 |
Zadomowienie
|
Wiem Dziewuszki że testy czasem nie wychodzą od razu. Ale straszne jest to czekani oczywiście dam radę. A z dnia na dzień mam coraz większa nadziej że @ nie przyjdzie i boję się rozczarowania. M mi mówi że jakaś nieobecna jestem że się nie uśmiecham... A mnie ciągle boli podbrzusze i Jeszce to burczenie dziwne hihi
A Ty Pomidorko jak siew czujesz? Konczita gdzie jesteś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Pomaranczko, brzuszek pierwsza klasa ![]() Karolinko, maleństwo cudowne ![]() ![]() Malami, musi być w końcu dobrze, po prostu musi ![]() ![]() Anciaahk, mam nadzieję, że bóle minęły. A co do lekarza, to zawsze zadziwia mnie, że najlepsi specjaliści są tacy trudni w kontaktach ![]() Ilonko, ja nie chcę cie nakręcać, ale jak pisałam wam w wigilię, że mój cud się chyba jednak pojawi, to kreska była taka, że chyba tylko ja ją widziałam ![]() ![]() ![]() Ja się czuję...normalnie ![]() ![]() ![]() U nas śliczna pogoda, więc zaraz idziemy z mężem na spacer dotlenić pasożytka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | ||
Raczkowanie
|
ka_ro_li_na śliczny maluszek
![]() malami82 czasem odpoczynek jest potrzebny, my właśnie zrobiliśmy sobie odpoczynek od lekarza, wykresów już dawno nie prowadzę, ale ciężko mi się jakoś wyciszyć. Trzymam kciuki, żeby się szybciutko udało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie, w Sylwestra czułam takie dziwne kłucia w macicy, jakby ktoś mi szpilkę wkładał, prawie cały wieczór tak miałam. W Nowy Rok zdarzało to się rzadziej, a wczoraj nie mogłam usnąć bo miałam wrażenie jakby mi się tam na dole coś rozciągało?? Miał któraś z Was coś takiego?? Zaczynam się obawiać, ze może jakąś infekcję mam ![]()
![]() |
#3710 | ||
kosmitka
|
Ilonko to ja tak czy inaczej cały czas
![]() Cytat:
![]() A czemu musisz mieć zaświadczenie o ciąży na radę?? Cytat:
![]() Z tymi kłuciami właśnie nie wiem, może to też macica mnie kłuje. A skąd wiesz, że to macica?
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Zakorzenienie
|
Anciaahk, źle się wyraziłam - ja się spotkałam z takimi niemiłymi specjalistami lekarzami
![]() ![]() Nie muszę mieć zaświadczenia na radę, tylko przed feriami, które zaczynają się w drugiej połowie stycznia. A mój lekarz przyjmuje tylko we wtorki, więc mogę iść tylko w ten wtorek. Zaświadczenie chcę mieć teraz, żeby w pracy poinformować dyrkę o ciąży, bo mi lekarz powiedział, że ja szybko na L4 będę musiała iść. No i nie chcę dać jej na raz zaświadczenia o ciąży i L4, bo by na zawał zeszła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3713 |
kosmitka
|
Pomidorko czemu musisz iść na L4? U nas chyba nie jest potrzebne zaświadczenie o ciąży, sama nie wiem. Do czego służy pracodawcy?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3714 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, do czego służy pracodawcy zaświadczenie, ale wiem, że dziewczyny dawały od lekarza jak były w ciąży. A co do L4 to u mnie w rodzinie każda kobieta ma bardzo duże problemy z donoszeniem ciąży, moja mama roniła i z każdą ciążą po kilka mc w szpitalu leżała. Lekarz mi powiedział na początku starań, że mam się przygotować na to, że od razu na początku ciąży mnie wyśle na L4, tym bardziej, że w szkole pracuję i nie chce, żebym się czymś od dzieciaków zaraziła. Dla mnie to trochę za duża ostrożność, ale bardzo ufam mojemu lekarzowi i jak każe, to pójdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do Twojego wcześniejszego lekarza to ja mam takiego na NFZ, chodzę do niego raz w roku na cytologię, bo moje problemy niestety olewa. Jak mu powiedziałam, że staramy się o dziecko i nic to się zaczął śmiać, ze jestem młoda i żebym przyszła za pół roku ![]() Takie zaświadczenie lepiej dać, w szczególności jak się pracuje w trudnych warunkach. Jakby nie było to jest podstawa do zmiany warunków pracy.
![]() |
#3716 | ||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kociary poradźcie co robić. Moja kotka Agrafka kolejny raz z rzędu po zrobieniu koo wyciąga ją z kuwety, rozwala po łazience. Nie wiem, czy ona ma za małą kuwetę, czy z czego to wynika. Nie wiem, czy robi to celowo, czy ta kupa wylatuje podczas zasypywania, bo zasypuje z dużym impetem i zawsze dzięki temu wiem, kiedy koo jest zrobione, przeważnie od razu idę wyrzucić do wc inaczej zasypywanie trwałoby z 20 minut. W sumie to chyba 3 dzień z rzędu, jak tak robi. Wczoraj w tej koo rozrzuconej po łazience wytarzał się Karmel (mój psiak), zanim się zdążyłam ruszyć. Dzisiaj z kolei rozdeptała ją Agrafka i rozniosła po chałupie, pomijam, że miała ją na łapach i musiałam ją kąpać, lament przy tym urządziła taki, jakby ją mordowali ![]() Może jej za dużo jeść daję, bo ostatnio koo jest luźniejsze? Może kuweta zła, może żwirek... Nie wiem, poradźcie proszę, bo jestem tym załamana. Myślałam, że raz dwa to przypadek, ale teraz kolejny dzień to naprawdę jest dziwne. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3718 |
kosmitka
|
Buahahahah Aniu poprawiłaś mi humor
![]() hhahahaha
![]() |
#3719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie jak ktoś planuje dzieci białych dywanów niech nie ma w planach ![]() Kota na wakacje dostane od rodziców na przechowanie i chyba się zadomowi w łazience bo młody mu nie da spokoju on narazie nie wie że trzeba delikatnie ze zwierzakiem i strasznie chce dotykać . U mojej kolezanki otworzył sobie szafe i chciał kota wywlec z niej żeby go sobie zobaczyć ![]() ![]()
![]() |
#3720 |
kosmitka
|
Chyba kwestia charakteru, moja kotka jest bardzo łagodna i raczej wszystko pozwala ze sobą robić, pazurków używa delikatnie
![]() A co do białego dywanu, to trochę za późno, bo mam białą wykładzinę. Na szczęście raczej tu z dzieckiem mieszkać nie będziemy, więc brudzić ją będą jacyś wynajmujący ![]() Ale drżę o nią, jak pomyślę, co kotka mogła na niej uczynić ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.