Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-01, 22:02   #1621
dianulaa
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

ja mam jedną klientkę która mi robi zamówienie na 300 zl z każdego katalogu.. noszę jej próbki, jakieś zniżki, a co do reszty zamówień to zostawiam 15 katalogów w róznych miejscach i ktoś czasem coś zamówi.. kokosów z tego nie mam ale własne potrzeby na kosmetyki nawet da sie pokryć.
dianulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 08:54   #1622
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Cytat:
Napisane przez Ania1367 Pokaż wiadomość
ktoś nawet kupił za 189 zł kuferek !

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 10:11   #1623
Tysia1907
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
wstawilam foty do watku ze zdjeciami. efekt malo widoczny, ale widac ze zel rozczesal ladnie brew i przyciemnil
dziekuje SLICZNIE)
JEST DELIKATNA RÓZNCA, MI BY SIE PRZYDAL ZEL DLA BRUNETEK...MAM NADZIEJE ZE NIE JEST MOCNO CIEMNY
Stary 2010-01-02, 10:37   #1624
moniori
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie. Jak mogę sprawdzić czy moje zamówienie zostało już zrealizowane, i czy są jakieś braki w moim zamówieniu. Mi zamówienie składa zawsze sponsorka a ja nie wiem jak mogę to sprawdzić
Proszę o odpowiedz
moniori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 10:54   #1625
AnnD
BAN stały

GG do AnnD

Cytat:
Napisane przez moniori Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Jak mogę sprawdzić czy moje zamówienie zostało już zrealizowane, i czy są jakieś braki w moim zamówieniu. Mi zamówienie składa zawsze sponsorka a ja nie wiem jak mogę to sprawdzić
Proszę o odpowiedz
Najlepiej na stronie oriflame. Logujesz się i wchodzisz w raporty. Tam masz wszystko wyszczególnione
AnnD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 10:57   #1626
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniori Pokaż wiadomość
Proszę o odpowiedz

Osobiście uważam, że powinnaś sama sobie robić zamówienia. Jeśli nie masz internetu w domu to może poproś koleżankę albo kogoś znajomego o dostęp do internetu, albo po prostu chodź do kawiarenki internetowej. Na stronie Ori wkładasz sobie produkty do koszyka i w przedostatnim kroku zamawiania masz wyświetlone co Ci dodano, co nie może być zrealizowane, co zredukowano, no i co jest w brakach. W tym momencie możesz sobie jeszcze skorygować swoje zamówienie jeśli masz mało braków (np. w zamian wziąść coś innego).
Jeśli masz dostęp do filli lub oddziału to tam na pewno też jest dostęp do internetu i możesz sobie tam złożyć zamówienia. Ja czasem jak spieszy mi się z kolejnym zamówieniema mam nie opłacone 2 faktury to lecę spłacić do kasy jedną fakturę i od razu na miejscu robię przez internet kolejne zamówienie.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 11:08   #1627
moniori
Raczkowanie

Dzięki Następne zamówienie już zrobię sama
moniori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 11:13   #1628
Kasiuchetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość
dziekuje SLICZNIE)
JEST DELIKATNA RÓZNCA, MI BY SIE PRZYDAL ZEL DLA BRUNETEK...MAM NADZIEJE ZE NIE JEST MOCNO CIEMNY
Jest jak mleczna czekolada Ja jestem zadowolona.
Kasiuchetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 16:09   #1629
buziakb
Raczkowanie

Cześć jestem tu nowa- dlatego najpierw witam wszystkich serdecznie

mam kilka pytań, dla Was pewnie wszystko jest jasne i oczywiste.

dla mnie jeszcze nie, dlatego liczę na pomoc

Otóż, wyrobiłam 100pp i z poprzedniego katalogu dostałam hologram i zniżkę 40 zł

teraz składałam zamówienie i nie obniżono mi kwoty o 40 zł na fakturze??!! GDZIE TA ZNIŻKA?

pytanie drugie gdzie nakleić hologram??

dziękuję za odpowiedzi!
buziakb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 16:30   #1630
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Dopiero jak dostaniesz to zamówienie to będzie tam faktura pomniejszona o 40 zł. Przy pierwszym zamówieniu powinnaś dostać taki mały karnecik gdzie trzeba nakleić te hologramy

Stary 2010-01-02, 17:18   #1631
buziakb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
Dopiero jak dostaniesz to zamówienie to będzie tam faktura pomniejszona o 40 zł. Przy pierwszym zamówieniu powinnaś dostać taki mały karnecik gdzie trzeba nakleić te hologramy
dzięki
a co do naklejania to dostałam karnecik, tylko na toster i inne pierdoły... a na kuferek?;(
Stary 2010-01-02, 17:23   #1632
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziakb Pokaż wiadomość
dzięki
a co do naklejania to dostałam karnecik, tylko na toster i inne pierdoły... a na kuferek?;(
Na kuferek nie dostaniesz żadnych znaczków bo wszystko jest w systemie. Jak zrobisz 100PP w tym katalogu i 100PP w następnym to Ci potem dodadzą kuferek za 1zł do kolejnego zamówienia

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 17:26   #1633
buziakb
Raczkowanie

Cool Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

jesteście fantastyczne!!
jeśli pojawi się u mnie jeszcze kiedyś problem, pozwolę sobie napisać
Stary 2010-01-02, 18:02   #1634
sunkissed
Raczkowanie

Niestety mi jak dotąd żadna z Was nie pomogła Co zrobić by zdobyć nowe klientki? A i czy gdy mam niezapłacone 2 faktury i zapłacę jedną a tą drugą np. tydzień później to będę mogła złożyć zamówienie gdy ta jedna jest niezapłacona?
sunkissed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 18:12   #1635
asia27100
Zakorzenienie

sunkissed odpowiedz na twoje pytanie przewija sie na tym watku co parenascie stron, juz nieraz pisalysmy jak pozyskujemy klientki. co do faktur to nie wiem.

chcialabym napisac jeszcze o tym, co mnei zoskoczylo: nowy zapach Giordani Gold dla mezczyzn.... moim zdaniem wody toaletowe z oriflame sa slabej jakosci a Giordani na moim TŻ pachnie dosyc intensywnie i dlugo. jestem sama zaskoczona. bez porownania do innych meskich wod toalet. z ori....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 18:53   #1636
zlotqo
Zadomowienie

żeby zdobyć nowe klientki trzeba po prostu zostawiać katalog gdzie się da i komu się da. najprostsze

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 18:55   #1637
AnkiFunki
Raczkowanie

GG do AnkiFunki Send a message via Skype™ to AnkiFunki

Cześć wszytskim

dziewczynki i może chłopcy...mam problem a jest on taki:

Tydzień temu zamówiłam paczkę na 123zł... na kredyt
Paczka jednak dotrze dopiero we wtorek..a uzbierałam kolejne zamówienia na 238zł i już nie miałam możliwości wysłania na kredyt, ani zapłaty przy odbiorze..więc wybrałam e-płatność ponieważ mam możliwość wykonywania przelewu przez internet..jednak tu tkwi problem bo na liście banków do wyboru nie ma eurobanku, w którym mam konto...w historii faktur jest złożone zamówienie i pisze: TRWA OBLICZANIE- czy coś takiego...

jak mam to zapłacić teraz..po prostu przelać im kase na konto? czy jak?

Maniaczka retuszowania zdjęć

Wykonuję retusze zdjęć i fotomontaże na zamówienie!!

Więcej informacji na temat usług w kontakcie mailowym.
AnnCinek@gmail.com
AnkiFunki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 19:31   #1638
Chnatalia
Raczkowanie

GG do Chnatalia Send a message via Skype™ to Chnatalia

Cytat:
Napisane przez AnkiFunki Pokaż wiadomość
Cześć wszytskim

Paczka jednak dotrze dopiero we wtorek..a uzbierałam kolejne zamówienia na 238zł i już nie miałam możliwości wysłania na kredyt, ani zapłaty przy odbiorze..więc wybrałam e-płatność ponieważ mam możliwość wykonywania przelewu przez internet..jednak tu tkwi problem bo na liście banków do wyboru nie ma eurobanku, w którym mam konto...w historii faktur jest złożone zamówienie i pisze: TRWA OBLICZANIE- czy coś takiego...

Ja zawsze wchodze sobie na stronę banku mojego (ING) loguje sie i robię normalny przelew, nr konta ze str ori, dane z faktury, jako tytuł przelewu daje swoj nr konsultanta i nr faktury I nie ma problemiku.

Razem od 10.10.2005
Narzeczona od 09.10.2011
Ślub 28.12.2013
Chnatalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 20:21   #1639
basiaaa
Raczkowanie

GG do basiaaa

Cytat:
Napisane przez sunkissed Pokaż wiadomość
Niestety mi jak dotąd żadna z Was nie pomogła Co zrobić by zdobyć nowe klientki? A i czy gdy mam niezapłacone 2 faktury i zapłacę jedną a tą drugą np. tydzień później to będę mogła złożyć zamówienie gdy ta jedna jest niezapłacona?
Będziesz mogła złożyć zamówienie jeśli zapłacisz przynajmniej jedną ze swoich faktur i prześlesz im e-mailem bądź faksem potwierdzenie zapłaty aby odrazu mogli ci zatwierdzić zapłate f-ry i jeszcze jeden warunek faktura która zostanie nie zapłacona nie może być przeterminowana.

Cytat:
Cześć wszytskim

Najlepiej zrób przelew ze strony Twojego banku i w tytule wpisz numer konsultantki i numer faktury, ściągnij sobie potwierdzenie zapłaty tej faktury i prześlij je do nich e-mailem.
Stary 2010-01-02, 21:25   #1640
sunkissed
Raczkowanie

"...zostawiać katalog gdzie się da i komu się da..." A jak szukacie osób które chcą się zapisać?

P.S.
Co sądzicie o tych telefonikach drogie konsultantki:

WASZ NR 1?

Edytowane przez sunkissed
Czas edycji: 2010-01-02 o 21:29
Stary 2010-01-02, 21:30   #1641
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Cześć wszytskim

o matko, módl się żeby nie zrobiło Ci się to co mi kiedyś.
byłam w takiej samej sytuacji, tylko że jakoś udało mi się przelew zrobić, ale komp mi się zawiesił czy coś... ale przez to zrobiły mi się dwie faktury o innych numerach, i mimo że przelałam kasę to jedna wciąż widniała jako niezapłacona, a ta którą niby zapłaciłam była właśnie ciągle na 'trwa kalkulacja' :/ i oprócz tego nie mogłam zamówić wody która wówczas była na tej fakturze w brakach, potem już była, ale nadal nie mogłam... i robili mi to 2 miesiące chociaż wysłałam tyle maili
no, ale jeśli nie robiłaś przelewu, to jest nadzieja, poczekaj do jutra, i jeśli ta faktura się nie skasuje, to od razu napisz maila i zapytaj. bo lepiej żebyś kasy nie straciła.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 21:44   #1642
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
jak wstąpiłam to był katalog 16.. teraz w katalogu 1 zrobilam zamówienie na 200 punktów.. czyli juz na te próbki nie mam szans? dobrze rozumiem ?
Źle. Ilość punktów w katalogu nie ma znaczenia - to po pierwsze. 1 katalog jest ostatnim ,w którym możesz te próbki zamówić za tyle.

Cytat:
Mam nadzieję, że jakoś mi pomożecie. Mam fatalnego sponsora
Na fakturze jest jeszcze Twój lider i dyrektor. Również kontakt do nich, więc jeśli masz jakiś problem, to możesz się zwrócić do nich. Skoro ktoś jest już dyrektorem, to myślę, że raczej nie jest to osoba obojętna na swoich konsultantów .

Cytat:
Napisane przez buziakb Pokaż wiadomość
jesteście fantastyczne!!
jeśli pojawi się u mnie jeszcze kiedyś problem, pozwolę sobie napisać
Pozwól jeszcze najpierw sprawdzić czy ktoś już przypadkiem nie miał takiego problemu . Są już o Oriflame 4 wątki .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:03   #1643
opo
Raczkowanie

Cytat:
"...zostawiać katalog gdzie się da i komu się da..." A jak szukacie osób które chcą się zapisać?

P.S.
Co sądzicie o tych telefonikach drogie konsultantki:

WASZ NR 1?
Ja bym wzięła Pradę, czyli zdjęcie nr 1, 2 i 3 .

Ja też mam problem ze sponsorem, ale jakoś staram się sobie radzić sama. Jak się zapisywałam, to nie wiedziałam, że jest to tak ważne i popełniłam gafę zapisując się przez internet. W sumie to nie długo kończy mi się rok bycia w Ori, więc pomyślałam, że zrobię sobie roczną przerwę i za rok zapiszę się jeszcze raz, ale już lepiej wybiorę sponsora.

Edytowane przez opo
Czas edycji: 2010-01-02 o 22:06
opo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:22   #1644
AnkiFunki
Raczkowanie

GG do AnkiFunki Send a message via Skype™ to AnkiFunki

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
o matko, módl się żeby nie zrobiło Ci się to co mi kiedyś.
byłam w takiej samej sytuacji, tylko że jakoś udało mi się przelew zrobić, ale komp mi się zawiesił czy coś... ale przez to zrobiły mi się dwie faktury o innych numerach, i mimo że przelałam kasę to jedna wciąż widniała jako niezapłacona, a ta którą niby zapłaciłam była właśnie ciągle na 'trwa kalkulacja' :/ i oprócz tego nie mogłam zamówić wody która wówczas była na tej fakturze w brakach, potem już była, ale nadal nie mogłam... i robili mi to 2 miesiące chociaż wysłałam tyle maili
no, ale jeśli nie robiłaś przelewu, to jest nadzieja, poczekaj do jutra, i jeśli ta faktura się nie skasuje, to od razu napisz maila i zapytaj. bo lepiej żebyś kasy nie straciła.
już kiedyś też tak zrobiłam jak ty ale spanikowałam...i zadzwoniłam do warszawy i tam mi usunęli aż3 nabite faktury...masakra;p

Maniaczka retuszowania zdjęć

Wykonuję retusze zdjęć i fotomontaże na zamówienie!!

Więcej informacji na temat usług w kontakcie mailowym.
AnnCinek@gmail.com
AnkiFunki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 23:26   #1645
sunkissed
Raczkowanie

Chciałabym jeszcze zapytać czy opłaca się zamówić np. w pierwszym dniu katalogu 10 x Amber Elixir, z katalogu 2 i później sprzedać po tej promocyjnej cenie? Wiem, że będzie w promocji A jest na nią bardzo duże wzięcie. Co myślicie?

I ile pp trzeba mieć aby uzyskać rabat w wysokości 500zł?

Edytowane przez sunkissed
Czas edycji: 2010-01-02 o 23:53
Stary 2010-01-03, 00:32   #1646
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym jeszcze zapytać czy opłaca się zamówić np. w pierwszym dniu katalogu 10 x Amber Elixir, z katalogu 2 i później sprzedać po tej promocyjnej cenie? Wiem, że będzie w promocji A jest na nią bardzo duże wzięcie. Co myślicie?
jezeli taka forma sprzedazy ci pasuje i masz pewnosc ze znajdzie 10 klientow na ten zapach... ja wole gdy klientki same obejrza katalog i daja znac co chca zamowic. jestem od pomocy, odpowiem na pytania, podsune probki, ale wpychac kosmetykow nie potrafie i nie sadze abym sprzedala tyle wod toaletowych nawet pomimo promocji ( zreszta...kazdy w katalogu zobaczy ze jest promocja na te wode, wiec po co uprzedzac fakty?). a i tak zbieram zamowienia do pierwszego dnia katalogu

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 14:47   #1647
Lilka44
Raczkowanie

GG do Lilka44

ja też tak myślałam ale niestety przy składaniu zamówienia wpisałam kody próbek i co i przy tej pozycji wyskoczyła informacja niemożliwe do zrealizowowania a moja sponsorka to potwierdziła i teraz już nic nie rozumiem
Lilka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 14:53   #1648
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Mi też takie coś wyszło na początku, ale jeśli pod spodem widzisz dodane próbki po kolei, każdej nazwę, to pomimo tego że pisze, że są niemożliwe do zrealizowania to je otrzymasz
Nie wiem czemu w ogóle tak pisze..

Stary 2010-01-03, 15:21   #1649
Lilka44
Raczkowanie

GG do Lilka44

znaczy chciałabym uściślić ja jeden pakiet próbek otrzymałam przy pierwszym zamówieniu
Lilka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 15:38   #1650
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

hmm to chyba już nie możesz skoro już raz zamówiłaś, mi sponsorka mówiła, że można właśnie tylko raz je zamówić tak tanio.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości