Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-02, 20:38   #4021
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Kancia aaa to nie wiem u mnie sie akurat potwierdza z ta reka.Dziki za info odnosnie majtek
Stary 2010-01-02, 20:53   #4022
pysiamn
Zakorzenienie

O rany ale z Was .... naprodukowałyście

A ja się przespałam między czasie bo mnie głowa bolała...

i spakowaliśmy już torbę

----

Musze poczytać co naskrobałyście....

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 21:11   #4023
kamyil
Raczkowanie

dziewczyny, a tak zapytam z ciekawości - jak dużo ciuszków macie dla dzidziusiów w najmniejszym rozmiarze?ja będę własnie zabierać się za kompletowanie garderoby i wszyscy w koło mówią że nie ma co szaleć bo i tak dziecko szybko wyrasta - no ale nikt nie mówi konkretnie ile tych bodziaków, koszulek, śpioszków i pajaców zakupić żeby nie musieć prać co drugi dzień ale też żeby nie mieć zapasu nówek których się nigdy dziecku nie ubierze
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 21:25   #4024
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Witam BRZUCHOLCE w Nowym Roku
I co żadna się nie rozpakowała???? ech....
My od wczoraj byliśmy w rozjazdach, a to na działkę nas wygnało, a to u moich rodziców posiedzieliśmy.....obżarł am się jak świnka w korytku....
A dziś nie uwierzycie co się stało....mój TŻ musiał mnie wyciągać spod prysznica.... brodzik u moich teściów ma bardzo wąskie wejście, otwierane na dwie pary drzwiczek, i wejść weszłam, jakoś się prześlizgnęłam, ale nie mogłam wyjść.....utknał mi brzuchol i na pomoc zawołałam TŻta, który już myślał, że rodzić zaczęłam, a ja nie mogłam wyjść jakoś mnie przecisnął i uratował zaczyna się robić ciekawie.....

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Kamyil ja myślę, że po pare sztuk z każdego rodzaju wystarczy...moja koleżanka narobiła zakupów małych ciuszków i w połowę małej nie ubrała, bo okazało się, że albo wyrosła, albo bardzo płakała jak jej zakładała konkretne ciuchy...mała niektórych nie lubiła i tylko w jednych czuła się najlepiej...
Stary 2010-01-02, 21:46   #4025
lila12
Zadomowienie

Dziękuję Wam bardzo za cenne rady - ja mam po prostu ból żołądka po wszystkim, co zjem.... potem oczywiście dreszcze, wizyta w toalecie (na szczęście jedna, nie tak jak przy grypie jelitowej). I przechodzi. Położna poleciła probiotyk Diclofer.
Boję się właśnie, że zaraz anemia mnie weźmie...

Co do majtek - najlepsze są siatkowe Hartmanna - świetnie sprawdziły się po cc, super trzymają podkłady - inne wyrzuciłam.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
dziewczyny, a tak zapytam z ciekawości - jak dużo ciuszków macie dla dzidziusiów w najmniejszym rozmiarze?ja będę własnie zabierać się za kompletowanie garderoby i wszyscy w koło mówią że nie ma co szaleć bo i tak dziecko szybko wyrasta - no ale nikt nie mówi konkretnie ile tych bodziaków, koszulek, śpioszków i pajaców zakupić żeby nie musieć prać co drugi dzień ale też żeby nie mieć zapasu nówek których się nigdy dziecku nie ubierze
Ja przez ostatnie dwa tygodnie używam tylko rozmiaru Tiny baby / 50-56 cm. Mam kilka sztuk pajacyków (6 szt) oraz koszulki z krótkim rękawkiem rozpinane na rzepki (4 szt.), koszulki rozpinane z długim rękawkiem (2 szt.), body krótki rękaw (7 szt.). Koniecznie tzreba mieć malutkie ubranka, a i tak są za duże.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Lila ja pytalam o chusteczki.Tez dzis kupilam te Lactacyd.Polozna mowila mi zebym wziela 1 paczke podkladow i 1 paczke duzych podpasek.A uzywalas majtek poporodowych, czy zwyklych bawelnianych ?
Co do pytan:
1. To normalne, bo u takiego maluszka krazenie jeszcze nie jest takie jak u nas.Cieplote sprawdza sie na karczku
2. A w jakim sensie Ci szkodzi ? Dopoki Bartus nie placze, spi spokojnie to znaczy, ze mu nie szkodzi. Bardziej mu moze zaszkodzic twoj stres - dzieci to wyczuwaja i staja sie nerwowe
Właśnie Kochana zastanawiam się, czy te sensacje żołądkowo-jelitowe nie są wynikiem stresu.. ciągle się o niego martwię, czy sobie poradzę......
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:06   #4026
addicted to wizaz
Zadomowienie

filka a propos wiaderka, to nie pytałam koleżanki od kiedy zaczęła go w nim kąpać, ale myślę, że raczej dopiero jak odpadł kikut. Bo wykąpać w tym dziecko i nie zmoczyć kikuta, to raczej niemożliwe
A za letnie opony należy ci się Kobieto, przecież ty nie jesteś sama masz w swoim brzuszku najcenniejszy skarb
pysia ja też dziś pospałam w dzień, a za spakowana torbę
kamyil u mnie tych najmniejszych ciuszków wychodzi mniej więcej po 5 sztuk body z krótkim rękawem, z długim, śpioszki i pajacyki. Zresztą nawet jak ci się skończą te mniejsze, to możesz założyć o rozmiar większe - najwyżej dzidzia sobie trochę "popływa"
BubiGirl nie zazdroszczę przygody z prysznicem, trzeba się było nasmarować oliwką i nie wycieram przed wyjściem

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Właśnie Kochana zastanawiam się, czy te sensacje żołądkowo-jelitowe nie są wynikiem stresu.. ciągle się o niego martwię, czy sobie poradzę......
Ja myślę, że już sobie dobrze radzisz i na pewno z każdym dniem będzie lepiej, tylko musisz się jakoś postarać bardziej wyluzować. Nie wiem jak w przypadku Bartusia, ale w twoim przypadku te sensacje zapewne są spowodowane stresem
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:09   #4027
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
z włosami to tez nie tak kolorowo ja jestem szatynką mój małż, bardzo ciemnym blondynem w zasadzie juz prawie nie blondynem a synek ma jasniutkie włosy
i wygląda jak nie nasz albo conajmniej jak nie męza
o tak. z włosami różnie bywa.. np. ja i moje rodzeństwo urodziliśmy się z długaśnymi czarnymi włosami. już po 2 latach mój brat miał jaśniuteńki dziewczęcy blondzik a ostatecznie został bardzo ciemnym blondynem zresztą tak jak i ja, za to moja siostra została ciemnowłosa. A np w rodzinie mojego tż wszyscy byli łysi jak kolano przez prawie rok, za to teraz zarówno tż jak i jego siostra mają burzę włosów mocnych i grubych, czego o nas z rodziny urodzonej z mega włosami nie można tego powiedzieć

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
No to jeszcze sam brzuchol, z dnia dzisiejszego
tak.. tu już większy się wydaje, ale nadal nie zbyt duży bardzo ładnie!!

Cytat:
Bylam w Rossmannie i pokupowalam juz wszelkie kosmetyki do szpitala dla siebie w wersji mini
to widzę, że nie tylko ja wpadłam na takiego pomysła - mini kosmetyki z rossmana

Cytat:
Z ta reka pod piersiami to jest tak, ze jak sie miesci do 3 palcow to ok, a jak juz 4 lub 5 to znaczy, ze brzuch niziutko i porod lada chwila Tak mowili na SR
a mi w 40tc mieści się co najwyżej 1 palec, no już na maxa to 2;/ ale mam nadzieję, że poród lada chwila

Cytat:
no a hit na swiecie ostatnio to podobno tummy tube, ale ja jakos nie mam przekonania zeby kapac dziecko w wiaderku hihi
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/0-3-mies/wychowanie/tummy-tub
ło matko!! cóż to jest?? wygląda bardzo podejrzanie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
wczoraj skończyłam układanie puzzli 1000 elementów, tylko brakuje mi 6 elementów, bo parę razy mi się rozsypały, więc tż ma za zadanie sprawdzić pod regałem
o! po przeczytaniu tego odkryłam że właśnie układania puzzli mi brakowało! chętnie bym się tym pobawiła.. chyba wybiorę się jutro do supermarketu na zakupki

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
jestem ciekawa jak wykąpać maluszka w tym wiaderku i ochronić kikutkamoże najpierw włozyc nózkami do pupy a potem na główke ....
ha ha ha ale się uśmiałam

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
i spakowaliśmy już torbę
no to gratulacje

a mnie dziś odwiedziła koleżanka z przyszłym mężem i właśnie jestem po kilkugodzinnych plotach w dodatku zaoferowała, że jak tylko będziemy mieć ochotę kiedyś gdzieś wyskoczyć razem z tżtem to chętnie zostanie z naszą dzidzią.. znam ją masę lat i powiem szczerze, że bardzo ucieszyła mnie ta propozycja bo wszystkie babcie, ciocie itp mieszkają strasznie daleko od nas.. a pewnie za kilka miesięcy zamarzymy o oderwaniu się na chwilę od kochanego Adasia i pobyciu sam na sam.. choć jak na razie marzymy tylko aby Adaś jak najszybciej nam ten czas zabrał i już do nas przyszedł

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
A dziś nie uwierzycie co się stało....mój TŻ musiał mnie wyciągać spod prysznica.... brodzik u moich teściów ma bardzo wąskie wejście, otwierane na dwie pary drzwiczek, i wejść weszłam, jakoś się prześlizgnęłam, ale nie mogłam wyjść.....utknał mi brzuchol i na pomoc zawołałam TŻta, który już myślał, że rodzić zaczęłam, a ja nie mogłam wyjść jakoś mnie przecisnął i uratował zaczyna się robić ciekawie.....
hi hi hi Bubi!! brzmi komicznie, a że jest to sytuacja niegroźna to pośmieję się głośno
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:12   #4028
aldii
Zakorzenienie

BubiGirl
Lila a te bole to juz kiedys mialas, czy to dopiero po porodzie tak masz ? Moze powinnas pojsc do lekarza Jestes swietna mamusia i radzisz sobie doskonale, co potwierdza Twoj synus swoim spokojem Gdybys sobie nie radzila, to Bartus krzyczalby dzien i noc z niezadowoloenia.A skoro jest grzecznym anioleczkiem, to znaczy, ze jest zadowolony ze swojej mamusi
Dziekuje za info odnosnie majtek. A ile par potrzebuje do szpitala ??
Eudaimonia te miniaturki kosmetykow sa super - zaoszczedze tym sposobem polowe miejsca w torbie

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2010-01-02 o 22:16
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:19   #4029
filka2
Zadomowienie

bubi mnie czasami tz wyciąga z wanny bo nie moge sie podnieśc!!!
addicted to autko to przejsciowe,nasze własnie sie remontuje i za tydz powinno być z zimówkami.wiec moze na porodówke juz.....
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:31   #4030
kasiorekzeta
Rozeznanie

Witam Mamusie
Ale naprodukowałyście
Muszę to koniecznie nadrobić
Kochane mam dla Was filmik normalnie the best. Uśmiałam się niesamowicie patrząc na rozchichotane słodziaki http://www.youtube.com/watch?v=Cy6yH...eature=ch annel
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:53   #4031
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Widzę coraz więcej mamuś na końcówce

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Kamyku mozesz małej dawac Plantex lub sama pij. Nie wiem czy pępuszek Wam odpadł ale jak tak to kładz malutką na brzuszek i daj nózki na boczki jak żabka, w takiej pozycji lekko poklepuj pupę. Wtedy gazy przechodzą przez jelitka i może pomoże. Możesz też dawać lekko ogrzana pieluszkę tetrowa na brzuszek Mam nadzieje, ze coś pomoże.
O, wrzuciłam do koszyka w aptece internetowej na wszelki wypadek, ale pozwolili mi użyć Infacol jakby było bardzo źle... Pieluszkę ogrzaną próbowaliśmy, masażu brzuszka również... W moim szpitalu obcinają pępuszek, więc już go mamy z głowy...

Cytat:
Kochana, wiem co czujesz.... ja ciągle zamartwiam się, czy wszystko z Synkiem jest dobrze... płaczę .....
Ale będzie dobrze, musi być

Ja też nie mogę właściwie niczego jeść, bo akurat ja mam niestrawności i potem umieram ze strachu, żeby nie zaszkodziło Bartusiowi..... Dosłownie toleruję tylko suchary i wodę..... a wczesniej jadłam wszystko i było Ok.
Ja też mam niestrawności, może to normalne? W środę znowu będzie u nas położna to się dopytam...
I staraj się nie płakać, chociaż przy takich skokach hormonów to trudne...
A Bartuś jest śliczny...

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Kamyku
Właśnie wczoraj z kumpelą wspominałyśmy kolki jej córci... To co względnie pomagało to wkładanie końcówki termometru w pupę. Brzmi okropnie, ale skutkowało... Na tej samej zasadzie chyba działają te katetery rektalne.... No i trzeba się podnosić na duchu myślą, że kolki miną
Oj, tej metody nikt nie poleca, może być nawet szkodliwa... A moja Kropka bączki puszcza... Tylko widocznie za mało...

Cytat:
Mam 2 pytanka do Mamuś:
1) czy to normalne, że dzidzia ma chłodne rączki? Temperatura w sypialni wynosi 24 stopnie, więc i tak jest spora a Bartuś ma chłodne dłonie....
2) czy to normalne, że wszystko, co zjem mi szkodzi? A jem w zasadzie samo gotowane i delikatne - sama już nie wiem, co robić, a boję się, że Bartuś będzie miał przez to niestrawność....
Zimne rączki są normalne, a 24 stopnie do spania, to chyba za dużo...
Stary 2010-01-02, 22:57   #4032
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Chyba tego zdjęcia nie wklejałam

Podkładów poporodowych poszło mi full w szpitalu... Teraz mam big podpaski... A przewijaki jednorazowe, które używam też w domu na zwykły przewijak idą jak woda, bo mała lubi zrobić siku jak nie ma pieluchy na pupie...
Stary 2010-01-02, 23:03   #4033
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

A ja znowu wieczorowa pora!

Dzis caly dzien boli mnie glowa, a teraz mnie jeszcze zgaga dopadla i jakos tak mi niedobrze

fleur, olivia trzymam kciuki

lila synek jest po prostu przesliczny

Kamyczku jaka slodzizna z Paulinki

Edytowane przez Madziulka83
Czas edycji: 2010-01-02 o 23:05
Madziulka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 23:04   #4034
aldii
Zakorzenienie

Kamyku nie ma to jak wiadomosci z frontu, od swiezej mamusi Paulinka to chyba do Ciebie podobna
Stary 2010-01-02, 23:13   #4035
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

U mnie torba tez prawie spakowana...
Stary 2010-01-02, 23:14   #4036
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Kamyku nie ma to jak wiadomosci z frontu, od swiezej mamusi Paulinka to chyba do Ciebie podobna
Oj nie, to skóra zdjęta z tatusia

A ja idę spać, bo czekają mnie w nocy pobudki...
Stary 2010-01-02, 23:15   #4037
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

Podkładów poporodowych poszło mi full w szpitalu... Teraz mam big podpaski... A przewijaki jednorazowe, które używam też w domu na zwykły przewijak idą jak woda, bo mała lubi zrobić siku jak nie ma pieluchy na pupie...
Jaka kruszynka śliczna
ja też chce takie cudeńko w domu a tu jeszcze półtorej miesiąca ...

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
U mnie torba tez prawie spakowana...
A ja jestem w czarnym lesie ale juz pod koniec stycznia ostro się muszę wziąć za pakowanie torby

A moją córeczkę męczy teraz czkawka i czuję takie równomierne pulsowanie

Amelia

Edytowane przez Zaslona
Czas edycji: 2010-01-02 o 23:17
Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 23:20   #4038
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Była już o tym mowa we wcześniejszych częściach wątku .Skorzystaj z wyszukiwarki może.

Kamyku...ja kładłam małego na swoim brzuszku,głaskałam i klepałam po pupie delikatnie i tak się uspakajał za nim odkryłam Infacol.

Ja też muszę spakować torbę,ale ja nie muszę pakować tyle co w PL tylko 90% mniej ,bo ciuchy dla dziecka i coś tam dla siebie.W szpitalu wszystko dają,także ja nie muszę się martwić.
Stary 2010-01-02, 23:31   #4039
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Zaslona to masz jeszzce czas, a mi zostalo tylko 10 dni!!!

Sensuel ja tez tak mam, w szpitalu w zasadzie wszystko daja. Wiadomo, kosmetyki dla siebie, kapcie, cos takiego musze wziasc....
Stary 2010-01-02, 23:35   #4040
addicted to wizaz
Zadomowienie

eudaimonia ja niedawno sie śmiałam, że mogę urodzić, ale dopiero jak ułożę te puzzle. Teraz to już bym się nie podjęła układania nowych
filka mam nadzieję, że jednak uda się wam pojechać własnym autem na zimówkach, a jak nie to żeby nie było śniegu i lodu
kasiorekzeta oj uśmiałam się
Kamyku Paulinka śliczna i fajnie ją nazywasz Kropka
Stary 2010-01-02, 23:51   #4041
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Ide spac, bo cos mi sie oczki zamykaja! Dobrej nocki!
Stary 2010-01-03, 00:40   #4042
bardotka_a
Wtajemniczenie

Witajcie
Mam nadzieję, ze zanim skończę pisać znowu coś nie nawali

Zima zaskoczyła drogowców i dostawce mojego internetu
Szybciutko pisze zanim mi go znów odłączą nie mam teraz czasu nadrabiać, u nas ok w szpitalu mnie nie zatrzymali, serduszko malej biło jak dzwon

Nie wiem jak u was ale u mnie wszystko zasypane i śnieg non stop pada wszędzie brak prądu awarie i białe drogi, dawno takiej zimy nie widziałam

Buziaki
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 08:58   #4043
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
filka a propos wiaderka, to nie pytałam koleżanki od kiedy zaczęła go w nim kąpać, ale myślę, że raczej dopiero jak odpadł kikut. Bo wykąpać w tym dziecko i nie zmoczyć kikuta, to raczej niemożliwe
A za letnie opony należy ci się Kobieto, przecież ty nie jesteś sama masz w swoim brzuszku najcenniejszy skarb
pysia ja też dziś pospałam w dzień, a za spakowana torbę
kamyil u mnie tych najmniejszych ciuszków wychodzi mniej więcej po 5 sztuk body z krótkim rękawem, z długim, śpioszki i pajacyki. Zresztą nawet jak ci się skończą te mniejsze, to możesz założyć o rozmiar większe - najwyżej dzidzia sobie trochę "popływa"
BubiGirl nie zazdroszczę przygody z prysznicem, trzeba się było nasmarować oliwką i nie wycieram przed wyjściem

Ja myślę, że już sobie dobrze radzisz i na pewno z każdym dniem będzie lepiej, tylko musisz się jakoś postarać bardziej wyluzować. Nie wiem jak w przypadku Bartusia, ale w twoim przypadku te sensacje zapewne są spowodowane stresem
kochana jesteś

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
BubiGirl
Lila a te bole to juz kiedys mialas, czy to dopiero po porodzie tak masz ? Moze powinnas pojsc do lekarza Jestes swietna mamusia i radzisz sobie doskonale, co potwierdza Twoj synus swoim spokojem Gdybys sobie nie radzila, to Bartus krzyczalby dzien i noc z niezadowoloenia.A skoro jest grzecznym anioleczkiem, to znaczy, ze jest zadowolony ze swojej mamusi
Dziekuje za info odnosnie majtek. A ile par potrzebuje do szpitala ??
Eudaimonia te miniaturki kosmetykow sa super - zaoszczedze tym sposobem polowe miejsca w torbie
Dopiero po porodzie właśnie.....
Ja miałam 7 par majtek - na pierwsze dni te wielorazowe wyrzucałam.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

Zgadzam się - przewijaki jednorazowe idą jak woda!

Śliczna dziewczynka
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 09:03   #4044
ula 87
Zadomowienie

hej słoneczka

dziś mnie strasznie brzuszek ciągnie
idę zrobić śniadanko

Kamyczku Paulinka jest taka sliczna ja też chcę już moją Małą w domciu

Bardotka a ja myślałam ze ty już rozdwojona

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 09:13   #4045
pysiamn
Zakorzenienie

Dziewczynki dziekuję za za spakowaną torbę
Przyznam, że gdyby nie mobilizacja męża...to bym się nie spakowała

Brakuje mi tylko ręczników papierowych....

Cytat:
Zgadzam się - przewijaki jednorazowe idą jak woda!
Kamyczku, Lila ...tak to podstawa
Ja pamiętam że 2 lata temu na sali tylko ja je miałam w szpitalu i jak przychodzili inni męzowie do innych mam to dziewczyny pokazywały podkłady dla mężów by im też takie kupili

Ja i w szpitalu i w domu ich używałam...no i do dziś są niezastapione przy Kubie, który wychodzi z pieluch

Kamyczku Paulinka jest śliczna i te różowe bodziaki z królikiem....pamiętam jak je wklejalaś bez Paulinki

************************* *
Idę bo mąż sniadanko zrobił

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 09:24   #4046
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry

Pysiamn smacznego

Ja dzis juz bylam na wzieciu drugiej dawki na rozwoj pluc malej. Teraz jestem w kropce bo nie wiem czy moge wrocic na spokojnie do mnie do miasta czy musze zostawac tu na miejscu?? ogolnie teraz juz mam ciagle twardy brzuch i coraz bardziej boli.. zaczynam sie obawiac ze moge wczesniej urodzic a tu ani torby nie ma ani nic
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 09:36   #4047
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Witam z rana, zimno, ciemno, nic mi sie nie chce

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
ja dzis zaszalalam na zakupach - do tego stopnia, ze w h&m kupilam dresik na roczne dziecko ! tz stwierdzil, ze totalnie mi odbilo ale to taka przyjemnosc kupowac dla maluszka oglaszam, ze mamy juz wszystko i jestesmy ready ! ! ! teraz tylko ciekawe kiedy mala zechce do nas wyjsc
moj Tz niedawno kupil w Disney'u bluze na 2-3 lata wiec nie jest z Toba tak zle

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
już nie muszę leżeć
od paru tygodni marzyłam o dniu w którym będę mogła sama sobie dom posprzątać i sie doczekałam
taka mala rzecz jak posprzatanie mieszkania a jak cieszy,

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Ale naprodukowałyście
Muszę to koniecznie nadrobić
Kochane mam dla Was filmik normalnie the best. Uśmiałam się niesamowicie patrząc na rozchichotane słodziaki http://www.youtube.com/watch?v=Cy6yH...eature=ch annel
sliczne bobaski, i ten ich smiech

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Pysiamn smacznego

Ja dzis juz bylam na wzieciu drugiej dawki na rozwoj pluc malej. Teraz jestem w kropce bo nie wiem czy moge wrocic na spokojnie do mnie do miasta czy musze zostawac tu na miejscu?? ogolnie teraz juz mam ciagle twardy brzuch i coraz bardziej boli.. zaczynam sie obawiac ze moge wczesniej urodzic a tu ani torby nie ma ani nic
"Tu" tzn? u rodzicow jestes? wiem, ze do gina pojechalas, ale nie jestem w temacie gdzie on przyjmuje. masz sie tam gdzie zatrzymac w razie jakby przyszlo rodzic?

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Idę bo mąż sniadanko zrobił
mezus pierwsza klasa, moj czeka az ja jemu zrobie

Kamyczku Paulinka jest przesliczna
Stary 2010-01-03, 09:40   #4048
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość

"Tu" tzn? u rodzicow jestes? wiem, ze do gina pojechalas, ale nie jestem w temacie gdzie on przyjmuje. masz sie tam gdzie zatrzymac w razie jakby przyszlo rodzic?
Tak teraz jestem z mezem u tesciow. mam jeszcze rodzicow. ale wiadomo ze najlepiej u sibie w domku
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 10:11   #4049
brzoskwinia82
Zadomowienie

hej mamuśki jak tam niedziela
u mnie biało i śnieg dalej sypie. Nic się nie dzieje, pomyłam gary bo wczoraj mi się nie chciało i już prawie wychodziły ze zlewu i pasuje wskoczyć pod prysznic i coś ze sobą zrobić, ale jakoś też mam lenia...
Pysia zamówiłam sobie w końcu ten spieniacz który kiedyś pokazywałaś i jak przyjdzie to będę próbować takie kawki apetyczne jak Twoje robić pewnie nie będę potrafiła

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 10:14   #4050
addicted to wizaz
Zadomowienie

bardotka dobrze, że się w końcu odezwałaś i najważniejsze, że z małą wszystko OK
Asiuulka jak masz brać kolejne dawki na rozwój płuc, to chyba lepiej żebyś tam została
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości