|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
O rany ale z Was
.... naprodukowałyście A ja się przespałam między czasie bo mnie głowa bolała... i spakowaliśmy już torbę ![]() ---- Musze poczytać co naskrobałyście....
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, a tak zapytam z ciekawości - jak dużo ciuszków macie dla dzidziusiów w najmniejszym rozmiarze?ja będę własnie zabierać się za kompletowanie garderoby i wszyscy w koło mówią że nie ma co szaleć bo i tak dziecko szybko wyrasta - no ale nikt nie mówi konkretnie ile tych bodziaków, koszulek, śpioszków i pajaców zakupić żeby nie musieć prać co drugi dzień ale też żeby nie mieć zapasu nówek których się nigdy dziecku nie ubierze
|
|
|
|
#4024 |
|
Rozeznanie
|
Witam BRZUCHOLCE w Nowym Roku
I co żadna się nie rozpakowała???? My od wczoraj byliśmy w rozjazdach, a to na działkę nas wygnało, a to u moich rodziców posiedzieliśmy.....obżarł am się jak świnka w korytku.... A dziś nie uwierzycie co się stało....mój TŻ musiał mnie wyciągać spod prysznica.... brodzik u moich teściów ma bardzo wąskie wejście, otwierane na dwie pary drzwiczek, i wejść weszłam, jakoś się prześlizgnęłam, ale nie mogłam wyjść.....utknał mi brzuchol zaczyna się robić ciekawie.....---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Kamyil ja myślę, że po pare sztuk z każdego rodzaju wystarczy...moja koleżanka narobiła zakupów małych ciuszków i w połowę małej nie ubrała, bo okazało się, że albo wyrosła, albo bardzo płakała jak jej zakładała konkretne ciuchy...mała niektórych nie lubiła i tylko w jednych czuła się najlepiej...
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam bardzo za cenne rady - ja mam po prostu ból żołądka po wszystkim, co zjem.... potem oczywiście dreszcze, wizyta w toalecie (na szczęście jedna, nie tak jak przy grypie jelitowej). I przechodzi. Położna poleciła probiotyk Diclofer.
Boję się właśnie, że zaraz anemia mnie weźmie... Co do majtek - najlepsze są siatkowe Hartmanna - świetnie sprawdziły się po cc, super trzymają podkłady - inne wyrzuciłam. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4026 | |
|
Zadomowienie
|
filka a propos wiaderka, to nie pytałam koleżanki od kiedy zaczęła go w nim kąpać, ale myślę, że raczej dopiero jak odpadł kikut. Bo wykąpać w tym dziecko i nie zmoczyć kikuta, to raczej niemożliwe
![]() A za letnie opony należy ci się Kobieto, przecież ty nie jesteś sama masz w swoim brzuszku najcenniejszy skarbpysia ja też dziś pospałam w dzień, a za spakowana torbę ![]() kamyil u mnie tych najmniejszych ciuszków wychodzi mniej więcej po 5 sztuk body z krótkim rękawem, z długim, śpioszki i pajacyki. Zresztą nawet jak ci się skończą te mniejsze, to możesz założyć o rozmiar większe - najwyżej dzidzia sobie trochę "popływa" BubiGirl nie zazdroszczę przygody z prysznicem, trzeba się było nasmarować oliwką i nie wycieram przed wyjściem ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak.. tu już większy się wydaje, ale nadal nie zbyt duży ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no to gratulacje ![]() a mnie dziś odwiedziła koleżanka z przyszłym mężem i właśnie jestem po kilkugodzinnych plotach w dodatku zaoferowała, że jak tylko będziemy mieć ochotę kiedyś gdzieś wyskoczyć razem z tżtem to chętnie zostanie z naszą dzidzią.. znam ją masę lat i powiem szczerze, że bardzo ucieszyła mnie ta propozycja bo wszystkie babcie, ciocie itp mieszkają strasznie daleko od nas.. a pewnie za kilka miesięcy zamarzymy o oderwaniu się na chwilę od kochanego Adasia i pobyciu sam na sam.. choć jak na razie marzymy tylko aby Adaś jak najszybciej nam ten czas zabrał i już do nas przyszedł![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
BubiGirl
Lila a te bole to juz kiedys mialas, czy to dopiero po porodzie tak masz ? Moze powinnas pojsc do lekarza ![]() Dziekuje za info odnosnie majtek. A ile par potrzebuje do szpitala ?? Eudaimonia te miniaturki kosmetykow sa super - zaoszczedze tym sposobem polowe miejsca w torbie
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-02 o 22:16 |
|
|
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
bubi
addicted to autko to przejsciowe,nasze własnie sie remontuje i za tydz powinno być z zimówkami.wiec moze na porodówke juz..... |
|
|
|
#4030 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie
![]() Ale naprodukowałyście ![]() Muszę to koniecznie nadrobić Kochane mam dla Was filmik normalnie the best
|
|
#4031 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Widzę coraz więcej mamuś na końcówce
![]() Cytat:
Cytat:
I staraj się nie płakać, chociaż przy takich skokach hormonów to trudne... A Bartuś jest śliczny... Cytat:
Cytat:
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tego zdjęcia nie wklejałam
![]() Podkładów poporodowych poszło mi full w szpitalu... Teraz mam big podpaski... A przewijaki jednorazowe, które używam też w domu na zwykły przewijak idą jak woda, bo mała lubi zrobić siku jak nie ma pieluchy na pupie...
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
A ja znowu wieczorowa pora!
Dzis caly dzien boli mnie glowa, a teraz mnie jeszcze zgaga dopadla i jakos tak mi niedobrze fleur, olivia trzymam kciuki ![]() lila synek jest po prostu przesliczny Kamyczku jaka slodzizna z Paulinki
Edytowane przez Madziulka83 Czas edycji: 2010-01-02 o 23:05 |
|
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
U mnie torba tez prawie spakowana...
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja idę spać, bo czekają mnie w nocy pobudki...
|
|
#4037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- A ja jestem w czarnym lesie ![]() ale juz pod koniec stycznia ostro się muszę wziąć za pakowanie torbyA moją córeczkę męczy teraz czkawka i czuję takie równomierne pulsowanie
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-01-02 o 23:17 |
|
|
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kamyku...ja kładłam małego na swoim brzuszku,głaskałam i klepałam po pupie delikatnie i tak się uspakajał za nim odkryłam Infacol. Ja też muszę spakować torbę,ale ja nie muszę pakować tyle co w PL tylko 90% mniej
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Zaslona to masz jeszzce czas, a mi zostalo tylko 10 dni!!!
Sensuel ja tez tak mam, w szpitalu w zasadzie wszystko daja. Wiadomo, kosmetyki dla siebie, kapcie, cos takiego musze wziasc....
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
eudaimonia ja niedawno sie śmiałam, że mogę urodzić, ale dopiero jak ułożę te puzzle. Teraz to już bym się nie podjęła układania nowych
filka mam nadzieję, że jednak uda się wam pojechać własnym autem na zimówkach, a jak nie to żeby nie było śniegu i lodu kasiorekzeta oj uśmiałam się Kamyku Paulinka śliczna i fajnie ją nazywasz Kropka |
|
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
Ide spac, bo cos mi sie oczki zamykaja! Dobrej nocki!
|
#4042 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Mam nadzieję, ze zanim skończę pisać znowu coś nie nawali Zima zaskoczyła drogowców i dostawce mojego internetu ![]() Szybciutko pisze zanim mi go znów odłączą nie mam teraz czasu nadrabiać, u nas ok w szpitalu mnie nie zatrzymali, serduszko malej biło jak dzwon Nie wiem jak u was ale u mnie wszystko zasypane i śnieg non stop pada wszędzie brak prądu awarie i białe drogi, dawno takiej zimy nie widziałam Buziaki |
|
|
|
#4043 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Ja miałam 7 par majtek - na pierwsze dni te wielorazowe wyrzucałam. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Śliczna dziewczynka |
|||
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
hej słoneczka
dziś mnie strasznie brzuszek ciągnie ![]() idę zrobić śniadanko ![]() Kamyczku Paulinka jest taka sliczna ![]() Bardotka a ja myślałam ze ty już rozdwojona
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziekuję za
za spakowaną torbę Przyznam, że gdyby nie mobilizacja męża...to bym się nie spakowała ![]() Brakuje mi tylko ręczników papierowych.... Kamyczku, Lila ...tak to podstawa Ja pamiętam że 2 lata temu na sali tylko ja je miałam w szpitalu i jak przychodzili inni męzowie do innych mam to dziewczyny pokazywały podkłady dla mężów by im też takie kupili ![]() Ja i w szpitalu i w domu ich używałam...no i do dziś są niezastapione przy Kubie, który wychodzi z pieluch ![]() Kamyczku Paulinka jest śliczna ![]() ************************* * Idę bo mąż sniadanko zrobił
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Pysiamn smacznego Ja dzis juz bylam na wzieciu drugiej dawki na rozwoj pluc malej. Teraz jestem w kropce bo nie wiem czy moge wrocic na spokojnie do mnie do miasta czy musze zostawac tu na miejscu?? ogolnie teraz juz mam ciagle twardy brzuch i coraz bardziej boli.. zaczynam sie obawiac ze moge wczesniej urodzic a tu ani torby nie ma ani nic |
|
|
|
#4047 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam z rana, zimno, ciemno, nic mi sie nie chce
![]() Cytat:
wiec nie jest z Toba tak zle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mezus pierwsza klasa, moj czeka az ja jemu zrobie Kamyczku Paulinka jest przesliczna
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki
jak tam niedziela ![]() u mnie biało i śnieg dalej sypie. Nic się nie dzieje, pomyłam gary bo wczoraj mi się nie chciało i już prawie wychodziły ze zlewu i pasuje wskoczyć pod prysznic i coś ze sobą zrobić, ale jakoś też mam lenia...Pysia zamówiłam sobie w końcu ten spieniacz który kiedyś pokazywałaś i jak przyjdzie to będę próbować takie kawki apetyczne jak Twoje robić pewnie nie będę potrafiła
|
|
|
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
bardotka dobrze, że się w końcu odezwałaś i najważniejsze, że z małą wszystko OK
Asiuulka jak masz brać kolejne dawki na rozwój płuc, to chyba lepiej żebyś tam została |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

u mnie sie akurat potwierdza z ta reka.Dziki za info odnosnie majtek 
.... naprodukowałyście 

brodzik u moich teściów ma bardzo wąskie wejście, otwierane na dwie pary drzwiczek, i wejść weszłam, jakoś się prześlizgnęłam, ale nie mogłam wyjść.....utknał mi brzuchol
zaczyna się robić ciekawie.....
Kobieto, przecież ty nie jesteś sama