Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-02, 19:43   #2701
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Isa: jesteś maniaczką lakieru Mellow, więc zapytam: jesteś w 100% zadowolona z niego??
Pomalowałam nim paznokcie na sylwestra (w sumei to pierwszy raz miałam go na dłoniach) i kurcze ... nałozyłam 3 warstwy a on nadal nie jest całkiem kryjący - widać różnicę w lakierze na części paznokcia przylegającego do palca a na końcówce Widać taką jakby kreskę odcinającą te 2 częsci paznokcia no i lakier ciut inaczej na nich wygląda

Powklejałam swoje zbiory kolorówkowe i pielęgnacyjne.
Moje postanowienie: nie kupować żeli, balsamów do ciała i kremów do twarzy, tak na początek przez miesiąc.

Na liście "do zużycia" do końca kwietnia mam 40 kosmetyków - kilka napewno jeszcze dojdzie w trakcie, po prostu obecnie przewiduję wykończenie 40, może być więcej.

Co będę musiała kupić? Lada chwila skończy mi się Lactacyd, więc zamówię sobie płyn z Avonu (prawdopodobnie w K01), w okoicach marca skończy mi się żel pod oczy z Avonu, więc wtedy będę musiała się zaopatrzeć w nowy - zamówię sobie krem z serii Agelss Results lub głęboko nawilżajacy.
Kolejny konieczny zakup to brązowa kredka do oczu - końcówkę przeterminowanej EL wyrzuciłam. W K01 zamówię sobie mineralną Earth.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-01-02 o 19:48
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 20:42   #2702
sleepy
Zakorzenienie

Witam w Nowym Roku i mam nadzieję, że będzie obfitował w perełki kosmetyczne.

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
rzyrafko bluzeczki były po 34.90 zł i to normalna cena, bo nie były przecenione Kolorów jest mnóstwo, tylko szkoda, że były porozwieszane po całym sklepie. Wkurza mnie jak ciuchy są tak rozłożone kolorystycznie i człowiek musi się nachodzić żeby znaleźć inny odcień.
Też mam takie dwie i jestem bardzo zadowolona z zakupu. Ale wtedy było tylko 5 kolorów, z czego dwa takie raczej pstrokate, ja wybrałam granatową i szarą.

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Sylwester to chyba najbardziej przereklamowany dzień w roku...
Oj tak. Normalne spontanicze imprezy weekendowe przeważnie wypadają o wiele lepiej.

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Mój wynik jak zwykle zatrważający
ROK 2009
Przybyło 304szt.
Ubyło 236szt.
Wydane 2460,43zł

Nie jest źle. Ale możesz się postarać aby różnica między przybyło a ubyło było mniejsza w tym roku

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość

Specjalnych postanowień noworocznych w tym roku nie czynię, poza zredukowaniem ilości kosmetyków, wymienieniem części kolorówki i nie robieniem gigantycznych zapasów
Ja też. Jakoś w nie nie wierzę. 2 marzec czy 21 październik jest równie dobry jak 1 styczeń gdy chcemy wprowadzić w życie zmiany.
Właściwie to jedynym postanowieniem będzie: nie zestarzeć się

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość

Używałyście może podkładu Revlona Colorstay z Softflexem?
Na początku byłam bardzo z niego zadowolona, ale zaczął zapychać i zauważyłam że skóra wyglądała jakby gorzej niż zanim zaczęłam go używać. Nawet nie skończyłam opakowania.

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
kurczę a ja się waham nad kremem na dzień pod filtry i mam trzy typy

1) Nuxe Nirvanesque
2) Clinique Continuous Rescue Antioxidant cośtamcośtam
3) Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief

macie jakieś porównanie?
2 i 3 miałam tylko z próbek ale nie zachwyciły i nie zachęciły do dalszego testowania. Nirvanesque okazał się najlepszy, ale ta wersja była dla mojej sucharowej skóry za słaba.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Hosenko, dobiłaś do 300 ze stanem licznika na koniec roku?
Chyba ice Cię przeceniła
Stary 2010-01-02, 20:50   #2703
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Hosenko, dobiłaś do 300 ze stanem licznika na koniec roku?
Chyba ice Cię przeceniła
Nie dobiłam Brakło ok 30

Instagram

Stary 2010-01-02, 20:59   #2704
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Ja dopiero dzisiaj mogę cokoliwiek napisać bo wczoraj umierałam tak bardzo że nie byłam w stanie podniesć ręki.
I to wcale nie był kac a jakieś zatrucie albo grypa żołądkowa.
Czułam się tak strasznie jak jeszcze igdy w życiu, wymiotywałam cały dzień, miałam gorączke, nie mogłam patrzeć na jedzenie
Od sylwestra jeszcze się nie rozpakowałam, nie umyłam nawet! Lece pod prysznic bo chwilowo czuję że tam nie zasłabnę....

Jakisz koszmar mnie dopadł, wyplułam z siebie wszystko co możliwe, mogłam przełknąć jedynie mentosy ......
Współczuję
Jak słyszę takie historie to aż mi się coś robi i mam nadzieję, że to cholerstwo mnie nigdy nie dopadnie. Nie cierpię wymiotować, a co tu dopiero mówić o całej reszcie... Do tej pory mimo przypadków grypy żołądkowej czy to w rodzinie czy to w pracy jakoś udało mi się uchować i lepiej niech tak pozostanie.

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Też może zapychać, to ciężki kliber, sporo osób narzeka na przyduszenie
Oj, potwierdzam. Mimo fajnego efektu niestety nie mogłam go używać, bo gule na brodzie pojawiały się raz-dwa

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Zapomniałabym o kremie YR na zaczerwienienia- nadal jestem nim absolutnie zachwycona!
Przy okazji, ostatnio dokupiłam puder prasowany YR (bo straciłam nadzieję na coś lekkiego, do poprawek o odpowiednio jasnym kolorze, wśród wysokopółkowców ) z nowej serii. Matujący w czarnym pudełku. Też bardzo fajny i w promocji za 45zł Żyć nie umierać
Fajnie, że ten krem Ci tak podpasował, a na puder lepiej nie kuś, bo na mnie ciągle czeka do zużycia resztka jednego odcienia prasowańca Nivea i drugi prawie cały. Muszę tylko sprawdzić czy aby kolor ma odpowiedni, bo dawno go nie używałam i nie pamiętam już czy to była wersja letnia czy zimowa

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
No nie ostatnio TŻ mnie zmusił do używania skrótu polskiego zamiast pms.
Nie wpadłabym na to Też mi się ZNP kojarzy tak samo jak rzyrafce. Nie ma to jak rodziciele w oświacie

U mnie weekend pod znakiem praca. Z jednej strony mi się nie chciało, ale z drugiej liczyłam, że będzie cicho i spokojnie. Trochę się pomyliłam No ale jakoś przeżyłam, jutro, miejmy nadzieję, będzie już lepiej. Na pocieszenie nawinęła mi się czarna marynarka z wywiniętymi mankietami 3/4 - za 31zł żal było nie wziąć

Co do odkryć kosmetycznych '09 też za dużo ich nie mam.
Na pewno z kolorówki:
- minerały LaurEss,
- tusz Lancome Fatale (tylko dlaczego już wycofany ),
- puder Dallas Benefita
- lakiery Bell, a w sumie to konkretnie sławetny czerwony 407
A z pielęgnacji chyba tylko:
- Effaclar Duo
- peeling cukrowy czekolada-kokos Daxa.
Jakoś tak też ogólnie wierna już jestem sprawdzonym kosmetykom i niewielkie mam szanse na nowe odkrycia, a nawet jak coś testuję, niekoniecznie okazuje się być ideałem Póki co jestem też w fazie testów mleczka + tonik Kasztan Bielendy i rozświetlacza Manhattanu (rzyrafko ), które to rokują bardzo dobrze, ale za krótko je mam, żeby je od razu odkryciami zwać.

Tymczasem idę szorować pędzelki.

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2010-01-02 o 21:09
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 21:12   #2705
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, ale muszę chyba na zywo obejrzec bo prócz bransoletek nic mnie nie porwało
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Pewnie i mi się znudzi, ale póki co zaczynam. Miałam iść do babci, ale mi się nie chce (a to aż po drugiej stronie ulicy ), więc chociaż zrobię coś pożytecznego i stworzę sobie w excelu stosowne tabelki.
A ja będę zapisywać tylko to co przybyło do zapasów (czyli nie potrzebne na teraz)
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja tak na chwilke tylko, jutro nadrobie posty.

Sylwester mocno średni
Zmyliśmy się zaraz po północy, na noc zostałam u TŻ i wróciłam przed 13 do domu.
Mój Sylwester udany, chociaż niestety nie udało mi się zobaczyć sztucznych ogni z Rynku bo jak już się wdrapaliśmy na Kopiec to była taka mgła, ze nie widziałam nawet tego kto mnie pod rękę trzymał (swoją drogą wino tez zrobiło swoje ).
Postanowienie na nowy rok- nic nie postanawiać tylko działać od razu!! No i pic wino zamiast piwa
Cytat:
Używałyście może podkładu Revlona Colorstay z Softflexem?
Przetestuj sobie Revlon Colorstay Mineral Mousse Ja powoli wpadam w zacxhwyt nad Second Skinem MF- niby kolor 45 ciut za ciemny, ale nakładam cieniuśką warstewkę i stapia się idealnie, o dziwo nawet nieźle kryje i w ogóle nie jest widoczny w zmarszczkach mimicznych!
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
No nie ostatnio TŻ mnie zmusił do używania skrótu polskiego zamiast pms.

Ja też uwielbiam Aqualię, to jeden z lepszych kremów aptecznych moim zdaniem. Treściwa, nie podrażnia, bardzo przyjemna.
Aaa, o to chodzi. Ja Sylwka spędziłam z okresem, nie było tak źle po znieczuleniu ogólnym
Cytat:
Moje postanowienie: nie kupować żeli, balsamów do ciała i kremów do twarzy, tak na początek przez miesiąc.

Na liście "do zużycia" do końca kwietnia mam 40 kosmetyków - kilka napewno jeszcze dojdzie w trakcie, po prostu obecnie przewiduję wykończenie 40, może być więcej.
Ech, ja się jeszcze nie zabrałam za zdjęcia no i jakieś liczbowe rozliczenie też możnaby zrobić przy okazji. W starym roku przybył mi jeszcze tylko lakier do włosów

Jadę jutro pojeździć na deseczce pierwszy raz w tym sezonie a potem z TŻ do kina

Wszystkiego dobrego w 2010!!
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 21:22   #2706
Hosenka*
Zakorzenienie

Zrobiłam porównanie początku 2009 z początkiem 2010 i tak ono wyglada:

PIELĘGNACJA:
- w 2010 wiecej niż w 2009
- w 2010 mniej niż w 2009
- taka sama liczba

Żel pod prysznic 7 18
Peeling do ciała 4 3
Żel do hig.int 3 1
Płyn do kąpiel / sól 0 0

Balsam / olejek / masło 5 13
Antycell/ antyrozst. 3 6

Peeling do stóp 5 1
Krem do stóp 3 2
Spray do stóp / butów 1 0

Dezodorant spray 0 0
Sztyft/kulka 1 2

Szampon 3 2
Odżywka/maska/serum 7 4
Lakier do włosów 1 1
Spray/krem do włosów 2 1

Żel do mycia twarzy 5 4
Demakijaż 4 2
Tonik 4 2
Maseczki 15 9
Peeling do twarzy 4 1
Kremy / sera 11 14
Filtry 1 1
Kwasy 1 2
Preparat punktowy 1 2
Krem pod oczy 2 1
Odżywka do brwi/rzęs 1 1
Woda termalna/spray 2 1

Krem do rąk 3 4
Krem do skórek 1 0
Odżywka do paznokci 4 4

Pomadki/ balsamy ochr 14 10

Do depilacji /po 3 2

Samoopalacz/balsam brązujący 2 2

BU 4 7
Mazidła 0 7
ZSK 0 5

poczatek 2009: 127
początek 2010: 135

W 2009 mam niestety więcej Zwłaszcza żeli i smarowideł do ciała więc przez miesiac (tak na poczatek) nie kupuję żadengo żelu, balsamu do ciała i kremu do twarzy.

Cieszy mnie szczególnie mniejsza liczba masczek i baslamów/pomadek ochronnych.

KOLORÓWKA:
Podkład 1 1

Puder sypki 1 1

Puder w kamieniu 2 1

Brązer 3 3

Rozświetlacze 9 6

Róże 10 6

Korektor 3 2

Tusz 3 1

Kredka/khol/liner 15 15

Cień kamień 24 20
Paleta 1 0
Sypkie 7 3

Błyszczyk 17 13
Szminki 16 8

Lakiery 7 43
Zmywacz do paznokci 1 1
Wysuszacz do lakieru 0 1

początek 2009 - 120
początek 2010 - 125

Gdyby nie lakiery to byłoby super Szczególnie cieszy mnie mniejsza ilość cieni, różów, błyszczyków i szminek.

Instagram

Stary 2010-01-02, 21:30   #2707
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Hosenko, nie powiem, imponujące te Twoje zbiory Właśnie je przejrzałam.

Ja zaraz rozpocznę testy nowych nabytków kosmetycznych; będąc w górach natknęłam się w Nowym Targu na rewelacyjnie zaopatrzoną drogerię i poczyniłam zakupy Już teraz podoba mi się matująca pasta do włosów Kallos i żel do włosów blond, zaraz przetestuję peeling enzymatyczny i maseczkę Mincer

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-02, 22:31   #2708
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko, nie powiem, imponujące te Twoje zbiory Właśnie je przejrzałam.
Będę ostro z nimi walczyć A właściwie juz walcze.

Instagram

Stary 2010-01-02, 22:47   #2709
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Będę ostro z nimi walczyć A właściwie juz walcze.
Walczymy wszystkie odkąd założono ten wątek
No ale ja też mam zamiar się ostro wziąć za zużywanie swoich

Stary 2010-01-02, 23:26   #2710
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Podobno w tym tygodniu znów będzie fala mrozów
Szkoda, że nie wcześniej. U mnie w górach nie było ani grama śniegu poza stokami.

Cytat:
Póki co jestem też w fazie testów mleczka + tonik Kasztan Bielendy i rozświetlacza Manhattanu (rzyrafko ), które to rokują bardzo dobrze, ale za krótko je mam, żeby je od razu odkryciami zwać.
A jakiego rozświetlacza?

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Jadę jutro pojeździć na deseczce pierwszy raz w tym sezonie
Ja dziś wreszcie jeździłam na nartach.

Cytat:
Paleta 1 0
Pozbyłaś się paletki Isadory?

Wróciłam. Szkoda, że to tak szybko zleciało, było świetnie!
Stary 2010-01-02, 23:39   #2711
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaraz rozpocznę testy nowych nabytków kosmetycznych; będąc w górach natknęłam się w Nowym Targu na rewelacyjnie zaopatrzoną drogerię i poczyniłam zakupy Już teraz podoba mi się matująca pasta do włosów Kallos i żel do włosów blond, zaraz przetestuję peeling enzymatyczny i maseczkę Mincer
A na ziizou się tam nie natknęłaś?

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 00:28   #2712
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Na początku byłam bardzo z niego zadowolona, ale zaczął zapychać i zauważyłam że skóra wyglądała jakby gorzej niż zanim zaczęłam go używać. Nawet nie skończyłam opakowania.
Dzięki za opinię.
A jak tam Twoje sprawy?
Cytat:
Oj, potwierdzam. Mimo fajnego efektu niestety nie mogłam go używać, bo gule na brodzie pojawiały się raz-dwa

Tymczasem idę szorować pędzelki.
O niee, gule na brodzie nie brzmią zachęcająco. Zwłaszcza, że ostatnio co chwilę coś mi się pojawiało w okolicach żuchwy.
Cytat:
Przetestuj sobie Revlon Colorstay Mineral Mousse Ja powoli wpadam w zacxhwyt nad Second Skinem MF- niby kolor 45 ciut za ciemny, ale nakładam cieniuśką warstewkę i stapia się idealnie, o dziwo nawet nieźle kryje i w ogóle nie jest widoczny w zmarszczkach mimicznych!
Zobaczę sobie te podkłady jak tylko będę na zakupach.

W ogóle jeszcze zaczęły mnie znowu kusić minerały. Muszę poszukać trochę o nich. W sumie teraz to świetna pora, i tak nie prześpię kolejnej nocy jak normalny człowiek, więc co za różnica.
Nie mam pojęcia jak się przestawię na tryb uczelniany.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 00:54   #2713
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, ale muszę chyba na zywo obejrzec bo prócz bransoletek nic mnie nie porwało
To obadaj te moje na żywo i zdaj mi relację.

Cytat:
Jadę jutro pojeździć na deseczce pierwszy raz w tym sezonie a potem z TŻ do kina
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja dziś wreszcie jeździłam na nartach.
Zazdroszczę szaleństw na stoku. Ja póki co mogę szaleć w pracy Ale może następny weekend uda się namówić rodziców na wypad do Szwajcarii Bałtowskiej

Cytat:
A jakiego rozświetlacza?
A takiego. Żadna to nowość, ale jam dopiero teraz odkryła dzięki rzyrafce. A że przy okazji dawali do niego za free grubą kredkę - cień, to dokonałam dwóch odkryć na raz, bo ta kredka, stalowa, jest genialna jako bazowa do smoky. Na to tylko połyskujący grafit z trójeczek Burżujka Les Artistique czy jakoś tak iiii Na uwagę zasługuje fakt, że jest to pierwszy cień w kredce, jaki trzyma mi się powieki, i to b. długo trzyma, mam wrażenie że robi za bazę.
Właśnie dokonałam kolejnego odkrycia i to dzięki recenzji - ten puder zawiera gąbeczkę w ukrytej skrzętnie szufladce Co prawda jest o tym informacja jak wół na odwrocie opakowania, ale kto by tam czytał, co oni tam piszą Co prawda nie wiem po co do niego taka lateksowa gąbeczka i jakoś nie wyobrażam sobie nakładania tego pudru inaczej jak pędzlem, ale miło, że coś w ogóle dali. A co do samego efektu, to ja tam nie widzę brązowienia - to raczej taka ciepła poświata.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 07:42   #2714
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Isa: jesteś maniaczką lakieru Mellow, więc zapytam: jesteś w 100% zadowolona z niego??
Pomalowałam nim paznokcie na sylwestra (w sumei to pierwszy raz miałam go na dłoniach) i kurcze ... nałozyłam 3 warstwy a on nadal nie jest całkiem kryjący - widać różnicę w lakierze na części paznokcia przylegającego do palca a na końcówce Widać taką jakby kreskę odcinającą te 2 częsci paznokcia no i lakier ciut inaczej na nich wygląda

Hmmm, ja nakładałam zawsze 2 warstwy i nie miałam problemów z równomiernym pokryciem. Nigdy też nie zauważyłam prześwitów (przy jednej warstwie owszem, ale przy dwóch kolor jest mocny i jednolity ).
A otwierałaś go już wcześniej? Może jak lekko zgęstnieje to będzie lepszy?

Zbiorki Twoje widziałam i jak zawsze mi się podobały Są dość spore, ale przecież takie kosmetyki jak żele czy balsamy da się w miarę szybko zużyć. Gorzej z lakierami

Cytat:
Szkoda, że nie wcześniej. U mnie w górach nie było ani grama śniegu poza stokami.

Wróciłam. Szkoda, że to tak szybko zleciało, było świetnie!
Ojej, to głupio tak, że śniegu nie było No, ale niestety pogoda w naszym kraju zawsze robi na złość
Cieszę się, że dobrze się bawiłaś

BTW. emuś, hosenko śniłyście mi się tej nocy. Byłam z wami na zakupach, kupiłam sobie wielką żółtą torebkę i miałyśmy iść akurat do H&M obadać jakieś błyszczyki, ale się w tym momencie obudziłam
Stary 2010-01-03, 08:08   #2715
Organzza
Zakorzenienie

Hosenko, niezły kosmetyczny początek roku zbiory również widziałam i też mi się bardzo podobają
Cytat:
Co do odkryć kosmetycznych '09 też za dużo ich nie mam.
ja też nie za dużo, ale to dlatego że w '08 poznałam dużo perełek i już nie kombinowałam z szukaniem zamienników

i też żałuję Fatale'a, nie rozumiem jak można wycofać taki genialny tusz
Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość

pewnie jest już we Włoszech
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 08:12   #2716
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
To obadaj te moje na żywo i zdaj mi relację.

Zazdroszczę szaleństw na stoku. Ja póki co mogę szaleć w pracy Ale może następny weekend uda się namówić rodziców na wypad do Szwajcarii Bałtowskiej

A takiego. Żadna to nowość, ale jam dopiero teraz odkryła dzięki rzyrafce. A że przy okazji dawali do niego za free grubą kredkę - cień, to dokonałam dwóch odkryć na raz, bo ta kredka, stalowa, jest genialna jako bazowa do smoky. Na to tylko połyskujący grafit z trójeczek Burżujka Les Artistique czy jakoś tak iiii Na uwagę zasługuje fakt, że jest to pierwszy cień w kredce, jaki trzyma mi się powieki, i to b. długo trzyma, mam wrażenie że robi za bazę.
Właśnie dokonałam kolejnego odkrycia i to dzięki recenzji - ten puder zawiera gąbeczkę w ukrytej skrzętnie szufladce Co prawda jest o tym informacja jak wół na odwrocie opakowania, ale kto by tam czytał, co oni tam piszą Co prawda nie wiem po co do niego taka lateksowa gąbeczka i jakoś nie wyobrażam sobie nakładania tego pudru inaczej jak pędzlem, ale miło, że coś w ogóle dali. A co do samego efektu, to ja tam nie widzę brązowienia - to raczej taka ciepła poświata.

Ja używam rozświetlacza z M. już jakiś rok - tego samego i też go lubię, daje subtelny połysk.

Em witaj w Nowym Roku i fajnie że wyjazd się udał

A u mnie śniegu tyle że szok
świata u mnie teraz nie widać
Pięknie jest

Zrobiłam też zamówienie na biżu, będę robić wisiory z takich części o:
Stary 2010-01-03, 08:33   #2717
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
No nie W ogóle sluch o niej jakoś zaginął

Stary 2010-01-03, 09:13   #2718
isa666
Zakorzenienie

Vibesko pokażesz te wisiorki jak już zrobisz?

Ja ostatnio choruję na takie naszyjniki-kolie, ale nie wiem czy w sklepach można takie kupić?
http://www.pakamera.pl/naszyjniki-ko...r-nr284672.htm
http://www.pakamera.pl/naszyjniki-ko...o-nr319078.htm
http://www.pakamera.pl/naszyjniki-ko...a-nr244411.htm
Myślę, czy nie zrobić czegoś takiego sama, ale nie wiem jak się zabrać do tego i nie wiem czy mam aż takie zdolności
Stary 2010-01-03, 09:47   #2719
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Isa postaram sie zrobić fotki
Stary 2010-01-03, 11:03   #2720
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
I od poczatku jest to walka nierówna...

Cytat:
Dzięki za opinię.
A jak tam Twoje sprawy?

Dziękuję, zdecydowanie lepiej.

Cytat:
Stary 2010-01-03, 11:22   #2721
fuksjaa

Hej.

Hosenko, bardzo ładne zbiorki. Chętnie podebrałabym Ci kilka rzeczy.
Vibesko, skąd zamawiałaś te półprodukty?

Nie chcę już tego śniegu i zimna. W Święta chciałam to nie było, a teraz jak zaczynają się zajęcia to śniegu cała kupa.
Marzę o cieple, jakiejś podróży i wakacjach. Idę sobie pooglądać zdjęcia na forum Podróże, może coś mnie zainspiruje do zaplanowania następnych wakacji.
Stary 2010-01-03, 11:26   #2722
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Isa postaram sie zrobić fotki
Ok

fuksjaa ja też mam dość zimy. Przeglądałam teraz zdjęcia, które robiłam w ogrodzie latem i wiosną. Brakuje mi zieleni i kwiatów
Stary 2010-01-03, 11:30   #2723
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No ale ja też mam zamiar się ostro wziąć za zużywanie swoich

Cytat:
Pozbyłaś się paletki Isadory?
Nie
Nazwę "paletkę" używam jeśli oprócz cieni jest jeszcze "coś" - np. puder czy róż. W tym przypadku pozbyłam się 2 cieni Like a Mink z rózem Smoldering Plum z Clinique.

Cytat:
Hmmm, ja nakładałam zawsze 2 warstwy i nie miałam problemów z równomiernym pokryciem. Nigdy też nie zauważyłam prześwitów (przy jednej warstwie owszem, ale przy dwóch kolor jest mocny i jednolity ).
A otwierałaś go już wcześniej? Może jak lekko zgęstnieje to będzie lepszy?
Nie, mi nie chodzi o prześwity czy nierówne krycie, tylko że nie jest to lakier mocno kryjący przez co na końcówkach wygląda ciut inaczej niż na reszcie paznokcia.

Cytat:
Zbiorki Twoje widziałam i jak zawsze mi się podobały Są dość spore, ale
Cytat:
przecież takie kosmetyki jak żele czy balsamy da się w miarę szybko zużyć. Gorzej z lakierami

Cytat:
BTW. emuś, hosenko śniłyście mi się tej nocy. Byłam z wami na zakupach, kupiłam sobie wielką żółtą torebkę i miałyśmy iść akurat do H&M obadać jakieś błyszczyki, ale się w tym momencie obudziłam

Hahaha

A ja miałam koszmarny sen - zaatakowały mnie kleszcze i wszędzie miałam ich setki, jak tylko chciałam je strzepnąć to od razu wkręcały się w skórę, a po wyciągnięciu ich zostawały mi głebokie dziury
Aż sprawdze co taki sen oznacza.

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Hosenko, niezły kosmetyczny początek roku zbiory również widziałam i też mi się bardzo podobają
Dziękuję

Cytat:
Zdecydowanie

Podcięłam wczoraj pazurki - wcześniej końcówki miały 8 mm, a teraz - 5. Dziwnie się czuję, ale za 3-4 tygodnie odrosną.

Niedługo będę musiała kupić puder sypki Polecicie coś dobrze matujacego, niewidocznego na włoskach i nie włażącego w pory?

W styczniu dostane dodatkową kasę (z UP, za znalezienie sobie pracy) więc mogłabym pokusić się na coś drozszego (ale nie bardzo )

Fuksja: a Ty wrzucasłaś swoej zbiorki?

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-01-03 o 11:35
Stary 2010-01-03, 11:37   #2724
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, mi nie chodzi o prześwity czy nierówne krycie, tylko że nie jest to lakier mocno kryjący przez co na końcówkach wygląda ciut inaczej niż na reszcie paznokcia.
Szczerze mówiąc nie zaobserwowałam takiego zjawiska, ale może też nie przyglądałam się nigdy aż tak wnikliwie
Choć może to zależy od naturalnej barwy paznokcia, nie wiem

Stary 2010-01-03, 11:40   #2725
fuksjaa

Cytat:
fuksjaa ja też mam dość zimy. Przeglądałam teraz zdjęcia, które robiłam w ogrodzie latem i wiosną. Brakuje mi zieleni i kwiatów
O tak, zieleń, kwiaty, słońce..
Ja chcę juuuż.
Cytat:
Fuksja: a Ty wrzucasłaś swoej zbiorki?
Nie wrzucałam, ale jakoś nie mogę się za to zabrać.
Stary 2010-01-03, 11:47   #2726
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Fuksjo: Z tej stronki zamawiam:
needbead.pl

Hosenko ja pokochałam sypki puder Vipery odbijający światło, takie cudeńko polskie

Ide na obiad i spróbuje coś zjeść ....
Stary 2010-01-03, 13:02   #2727
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Więc chyba przegrana jest jak najbardziej usprawiedliwiona ?

Zrobiłam szybki rekonesans w Złotych Tarasach, ale na szczęście nic mi nie wpadło w oko i nic nie kupiłam. Weszłam za to na wątek truskawkowy, nie wiem co mnie podkusilo Przez to chyba szybko się pozbędę nadwyżki gotówkowej

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Mam wstępną listę tego, co chciałabym z Truskawki
Może któraś mogłaby mi coś doradzić/odradzić ?

http://us.strawberrynet.com/skincare...218/?CatgId=15
http://us.strawberrynet.com/skincare...736/?CatgId=80
http://us.strawberrynet.com/makeup/s...597/?CatgId=80
http://us.strawberrynet.com/skincare...147/?CatgId=80
http://us.strawberrynet.com/makeup/c...432/?CatgId=80

i któraś z tych odżywek :
http://us.strawberrynet.com/haircare...r=94424#P94424

Stary 2010-01-03, 13:29   #2728
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:

Cytat:
Em witaj w Nowym Roku i fajnie że wyjazd się udał

Właśnie wstałam i teraz będę się uczyć do wieczora.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

fuksja, śliczne zdjęcie na n-k. Jak układałaś włosy? Te kolczyki to te z Orsaya?
Stary 2010-01-03, 13:32   #2729
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, zieleń, kwiaty, słońce..
Ja chcę juuuż.
Ja też już chcę wiosnę. Aż mi słabo na myśl, że muszę jutro wstać rano i przebijać się przez zaspy w drodze do pracy
Jedyna pociecha w tym, że powoli zaczyna przybywać dnia i z każdym kolejnym będzie coraz widniej

Coś się zaczynam nakręcać na kolorówkę. Przeglądam Allegro i nabrałam ochoty na jakiś nowy błyszczyk i róż do policzków. Nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłam coś z tych rzeczy, tzn. błyszczyk jeden jakoś jesienią z My Secret ale różu wieki nie kupiłam nowego!
I muszę pomyśleć nad zakupem nowego tuszu do rzęs żeby mieć na zapas jak mi Maybellinowy Lash Stiletto zacznie zasychać
Stary 2010-01-03, 13:34   #2730
fuksjaa

Cytat:
Fuksjo: Z tej stronki zamawiam:
needbead.pl
O dzięki, zaraz zajrzę.
Cytat:
fuksja, śliczne zdjęcie na n-k. Jak układałaś włosy? Te kolczyki to te z Orsaya?
Dziękuję, normalnie aż się zarumieniłam, bo wcześniej Vibeska i Sleepy też mi posłodziły.
A włosy to zwyczajnie - najpierw suszyłam włosy z dyfuzorem, potem modelowałam na okrągłej szczotce, przeczesałam palcami i gotowe.
Kolczyki z Orsaya.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości