|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
daj znac po wizycie Cytat:
urlop musza Ci udzielic, nie moga odmowic jesli chodzi o opieke to jest to troche dziwne jesli przebywasz aktualnie na urlopie wypoczynkowym i wezmiesz opieke na dziecko to bedziesz miala wolne ale nie zaplaca Ci za to niestety, juz sie dowiadywalam ale jesli jestes na urlopie i dostaniesz zwolnienie lekarskie na siebie to zaplaca jak najbardziej chore to ale tak jest chory kraj to malo powiedziane ja nadal kombinuje i intensywnie mysle jak uda mi sie cos wykombinowac to napisze Ci na pw |
||
|
|
|
#1172 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() A mój od początku smoka nie chciał kupiłam chyba z 6 rodzajów i każdy wypluwał z jednakowym obrzydzeniem. Po 24570 próbie zrezygnowałam. Cytat:
Nie potrafiłabym odmówić sobie czegoś do jedzenia z powodu kaloryczności, czy późnej pory. A bez słodkiego to u mnie ma nawet jednego dnia Tobie takiego nie trzeba Nie Wiesz na ile rzeczy machnęłam ręką? ![]() Tobie też takiego nie trzeba Cytat:
Cytat:
Postaram się, zależy jak czas pozwoli. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ Przy okazji dziękuję wszystkim Wam za zaproszenia i miłe komentarze
|
|
#1173 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
a mnie nikt nie zapyta jak minela noc? ![]() ale Wam powiem - h u j o w o na maksa (przepraszam za wyrazenie) maly znow wstawal co dwie godz, meczy go do tego ten katar a moj TZ jest gnomem cala chyba noc gral w playa, w kazdym badz razie jak wstalam o 3 to dalej gral, potem nie zagladalam ale nie zagoscil dzis w sypialni w ogole - pomijajac fakt, ze sie poklocilismy bo dwie nocki nie bylo Eryka i moglismy fajnie razem spedzic wieczor ale nie, gra wazniejsza - rano oczywiscie juz sie poklocilismy, wkurzylam sie na gnoma, wzielam malego i poszlam na spacer, on mial uszczelnic okna poki dzieci w domu nie bylo, wracam i co? nic nie zrobione, gnom siedzi w pizamie i gra zamorduje go dzisiaj ![]() wszystkim co mam pod reka niestety Miramej moj nauczyl sie w koncu ssac smoka i teraz zyc bez niego nie moze - zasypia tylko ze smokiem, nawet w nocy jak mu wypadnie to sie budzi i musze mu wkladac, spacer tez ze smokiem
|
|
#1174 |
|
Rozeznanie
|
Eleeri , tak Ci wspolczuje
![]() Moze Mu cos w lozeczku nie pasi? Za zimno? Za cieplo? Za glosno? Ania radosna, macha nozkami i raczkami. Ja nie wiem, skad ona tyle energii bierze. Posiedziala troche na moich kolanach i udalo mi sie skonczyc ksiazke. sniadanie: kanapka z zoltym serem, pomidor lunch: kanapka z szynka 2x herbata kawa z chudym mlekiem litry wody moze byc? Lece na spacer z dzieckiem. Maz chrapie na kanapie. A potem zobacze sobie skoki narciarskie
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
a skad wiesz ze ja takiego aparatu nie potrzebuje?
![]() widzialas mnie? ![]() Cytat:
u nas czasem Zuzia gorzej spi ale mimo wszystko nie budzi sie co dwie godz moj tez ciagle mi mowi ze chce PS3 ale ja sie nie zgadzam bo wiem czym to sie skonczy wiecznymi klotniami i walka o to zeby przestal grac i zajal sie nami wiem co czujesz bo kiedys namietnie gral w jedna gre, na szczescie minelo ale ile ja sie nagdalam to tylko ja wiem |
|
|
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() Co do mojego Gnoma to az mi brak słow na jego chamskie odzywki wiec wole się nie uzewnętrzniać....Ale teraz pokutuje i odkurza dom, i w ogole dzis taki milutki, kawke mi zrobil i się podlizuje A Tomaszek śpi chwilowo , dzisiejsza noc jak zwykle minęła bezsennie....Dziś Tomaszek pierwszy raz jadł szpinak i pluł nim, aż mamę opluł Więcej szpinaku nie kupuje bo jak powąchałam to aż mi się niedobrze zrobiło a fuj, nie będe dziecka katować![]() Svinecko współczuje mój mąż też gnom chociaż teraz probuje się odgnomić No a co do nocek to rozumiem Cię jak nikt bo sama tak mam co noc......A co co dietki to dziś zjadłam: sniadanko: jogurt+nesvita+herbatka na obiad bedzie bagietka z maslem czosnkowym, moze nie az tak dietetycznie, ale ja nie zamierzam sie az tak katować , tylko ograniczac się Tulip wedlug mnie za mało jesz....nie boisz sie ze odbije sie to na Twoim pokarmie?
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2010-01-03 o 13:31 |
|
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dam, właśnie lekarka dzwoniła, że dopiero ok. 15-ej może przyjechać
![]() Cytat:
Na zmarszczki i sińce jak najbardziej potrzeba ![]() Cytat:
, współczujęMój jeszcze w dzień bardzo potrzebuje, zwłaszcza ostatnio
|
|
|
#1178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tward a sztuka z Matiego![]() Żadnych dołów My już po obiadku i po spacerku.U nas -5,ale warunki do jazdy makabryczne,nawet wózkiem i tylko po chodniku .Cicho tu dzisiaj,jeden plus-nie mam zaległości
|
||
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
to trzymam
![]() Cytat:
![]() otoz toja tez nie mam |
|
|
|
|
#1180 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O widzisz ![]() Cytat:
żeby wreszcie katar Marcelkowi odpuścił.Jednak faceci to duże dzieci,a Twojego Tż to potraktujemy.Cytat:
![]() Za szpinakiem chyba dzieci raczej nie przepadają ![]() aby Kubusiowi nic nie dolegałoAle sypie,jak z wora
|
|||
|
|
|
#1181 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ahh jade po Eryka i ide z nim na sanki
gnom dalej gra ![]() milego dnia
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, takie gry strasznie uzależniaja, nie mozna chlopa odgonic od monitora
Morska, czekamy na albumik Tymoteuszka ![]() Miramejku, przytulam mocno A ja wlasnie zabieram sie za obiad. Dzisiaj poł saszetki brązowego ryżu + piers kurczaka w sosie chinskim. Kuba spi, wiec po obiedzie wskakuje na rowerek.
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zoty ser ![]() a kanapka to jakie pieczywo? malo warzyw i owockow ja swoj caly na wieczor napisze Cytat:
jak pije wiecej wody to mocz mam tez przezroczysty, a wczesniej byl iinego koloru, wiec jak moze dzieci mniej pija to tez tak jest? ![]() Czekam niecierpliwie na info co Kubusiowi Maremjowemu dolega Wlasnie jadlam jablko, boshe co mala cudowala zeby jej dac polizac i juz zjadlam a ona mi wykrzykuje ze jeszcze udaje ze nie rozumiem ![]() Jeszcze mysle nad maszyna do pieczenia chleba.Kto ma?jestescie zadowolone?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Morska, ile waży Tymcio? Takie ma sliczne pulchniutkie nożki. Mały tłuscioszek z niego
![]() Cytat:
![]() U mnie jest podobnie, jak duzo pije mocz jest prawie bezbarwny ale to normalne. Pierwsze słysze o takiej maszynie
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgapie na jeden z obiadkow dzis nie mam mieska, bo mąż rano jak wypalil na zakupy, to to co kupil...ehh warzyw i owocow hurtowo...(prawie 18kg) zapominajac o miesku, wiec dzis inaczej kombinuje Mala miala problem z drzemka, w koncu nawrzucalam jej grzechotek do lozka i bawila sie,bawila i zasnela Tylko zagladalam do niej i co chwile inna zabawke obracala Svinecko...no gnom... nie da sie ukryc Moj tez jak zacznie jakas gre to do upadlego az przejdzie, ale konekwentnie wymagam by wstal do malej, bo co mnie obchodzi ze nocke zarwal na wlasne zyczenie.I jak mowi ze jest niewyspany, zmeczony to nie komentuje.Jedno spojrzenie starcza i rozumiemy sie bez slow Moze przejdzie mu ten szał.Jeszcze troszke musi minac bo to swierza sprawa u was. Lece na alle poszukac tego do chlebka ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- wsypujesz gotowa mieszanke i maszyna sama miesza, wyrabia i piecze chleb Moja siostra ma meza ktory fizycznie pracuje wiec ona chce kupic dla siebie i dzieciakow, bo maz 1 bochenek na dzien pochlania-sniadanie, II sniadanie do pracy i kolacja wiec drogo by ich to wyszlo Ja mysle o sobie, bo w koncu chwile dieta trwac nie bedzie a chlebek lubie Wlasnie na kawie namowilam ja na parowar i wymyslilysmy tez to ![]() W glowach sie przewraca ale nie pojdzie na fajki a na sprzet
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
Moja mam wziela Małego na spacerek, wiec mam labę
choć nie do końca bo mam duzo nauki Sesja się zbliza, a ja nie mam w ogole czasu na nauke Lece się uczyc i zjesc w koncu obiadek
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wytrzymałam i zajrzałam
ale chandra nadal trzyma, choć jakby ciut mniej Gorgulku dzięki za info czekam z niecierpliwością aż coś wymyślisz w ogóle dzięki dziewczyny za pamięć i troskę Katarzynka ja mam automat do chleba ![]() jestem - byłam bardzo zadowolona, pisze byłam bo obecnie leży on w szafce i czeka na lepsze czasy ale był używany codziennie rano budził nas zapach chlebka z tym, że ja nie używałam gotowych mieszanek tylko robiłam z przepisów z dołączonej książki ![]() chlebki wychodziły 1 klasa
|
|
#1188 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozumiem cię całkowicie- mam w domu maniaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dawaj go tutrzymam kciuki, mam nadzieję, ze to nic poważnego ![]() u nas ząbkowanie na całego, mała widzę że się męczy i często budzi, nawet w nocy co od niepamiętnych czasów jej się nie zdarzało, kupiłam żel na dziąsełka i widzę, ze pomaga, kropeczka biała wyraźniejsza już jakby...hmm ciekawe czy takie cyrki tylko przy pierwszym zębie będą ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
a co, miejsca w kuchni nie ma? postaw na parapecie w pokoju
|
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Faceci czasami jak male dzieci ![]() Moj juz dawno nawija o Playstation, a ostatnio o Wii, ja jednak ostro sie sprzeciwiam, bo wiem jak by to wygladalo.
|
|
#1190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a napisz mi jeszcze czy to drogi interes te mąki? napewno wychodzi drozej niz zwykly chleb, ale czy jak to sie mowi nie pusci mnie ta maszyna z torbami? A nie mozesz pojsc na L4? strasznie mi smutno, za kazda was ktora musi wrocic do pracy, ja ludze sie ze mnie to ominie Urlop zeszloroczny mam do 25stycznia, ale jutro jade przed dermatologiem do roboty bo to obok Luxmedu i zapytam szefa czy da mi namiar na doktorka w sprawie L4, tak z 3,4 mc bym chciala.Potem mezowi sie ruszy ze zleceniami i moze na wychowawczy przejde.To oczywiscie marzenia, zobaczymy jak zycie sie potoczy Cytat:
co to Wii?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-01-03 o 15:12 |
||
|
|
|
#1191 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Alez mu sie zbiera ![]() Cytat:
![]() Ile masz egzaminow w tej sesji? Chyba masz racje. Przeczytalam co napisalas i poszlam natychmiast po jogurt ![]() Cytat:
Cytat:
Mialam kiedys taka maszyne, rewelacja. Mozna bylo ja programowac- wiec rano budzilam sie do zapachu swiezego chleba ![]() My juz po spacerze. Mrozno dzisiaj, ale ladnie. Maz powoli zdrowieje
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, ja nie mam maszyny do pieczena chleba, ale pieczenie chleba sie u nas przyjelo i robie chleb ze 2-3 razy w tygodniu. Robilabym czesciej, ale czasami nie mam czasu lub ochoty
, a tak maszyna sama by robila ![]() Parowar tez kupie, ale tak samo jak i maszyne - w przyplywie gotowki. Kiedys.
|
#1193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto mnie tak zrozumie jak nie Wy no w kuchni nie ma miejsca, ale i tak ostatnio nie był używany ![]() Cytat:
![]() taa mój też już od jakiegoś czasu przebąkuje o tym badziewiu, ale ja też wiem jak to będzie wyglądać w praktyce ![]() no chyba że jak młody będzie starszy (duuużo starszy ) to odpłyną oboje i będę miała na chwilę spokój
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Wii to cos w stylu playstation.
Chlopcy na spacerze, wiec ide wszysko przygotowac do pieczenia chleba i musze sie polozyc. Jeszcze musze wystukac plan dnia Antosia dla niani. Jednka nadal nei ejstem w formie i musze nabrac troche sil na jutro. U mnie nie ma opcji, abym nie wracala. Po prostu musze. L4 nie jest zadnym wyjsciem, za bardzo mi na reke ida, abym sobie psula stosunki takimi posunieciami.
|
#1195 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wlasnie zjadlam jogurt z owocami: jablkiem, pomarancza i malym bananem. Wiem, ze banany sa niewskazane, ale mialam ogromna ochote. A gdzie wychodzi malenkiej ten zab? Moze to glupie pytanie, ale czy zawsze pierwszy zab wychodzi w tym samym miejscu u wszystkich dzieci? Cytat:
Brr, wspolczuje ![]() Cale szczescie moj nie lubi Playstation. To juz ja bym wiecej grala niz On ![]() Dziewczyny czy orientujecie sie, czy sa jakies przeciwskazania, abym wzielam konska dawke witaminy C (karmie piersia)? Musze cos wziac, bo sie rozkladam.
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u mnie dziwne akcje wiec mi nawet szef proponuje L4, ale rowumiem ze sa rozne uklady i nie kazdego moga urzadzac inne rozwiazania
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąka pszenna z Biedronki drożdże normalne nie suszone sól, woda, cukier, to wszystko ![]() możesz zrobić chleb na zakwasie jest wtedy lepszy ![]() na wizażu jest wątek o automatach, kiedyś nawet tam pisałam ![]() można w nim zrobić każde ciasto jak znasz proporcje ![]() L4 u mnie nie wchodzi w grę, zaraz mnie ZUS sprawdzi ![]() Miramej mam nadzieję, że Kubusiowi nic nie jest
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dlaczego cie sprawdzi?pytam i z ciekawosci i w odniesieniu do swojej osoby
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam zakwas z mąki razowej, który codziennie dokarmiałam i z niego piekłam chleb pszenno-żytni albo razowy, albo żytni ![]() ale to było ponad pół roku temu ![]() po narodzinach marudy nie ma na nic czasu
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Mirku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

, czekam na lekarza, bo płacze od rana, a ja nie wiem dlaczego

Wiesz na ile rzeczy machnęłam ręką?
cala chyba noc gral w playa, w kazdym badz razie jak wstalam o 3 to dalej gral, potem nie zagladalam ale nie zagoscil dzis w sypialni w ogole - pomijajac fakt, ze sie poklocilismy bo dwie nocki nie bylo Eryka i moglismy fajnie razem spedzic wieczor ale nie, gra wazniejsza - rano oczywiscie juz sie poklocilismy, wkurzylam sie na gnoma, wzielam malego i poszlam na spacer, on mial uszczelnic okna poki dzieci w domu nie bylo, wracam i co? nic nie zrobione, gnom siedzi w pizamie i gra
zamorduje go dzisiaj 

A Tomaszek śpi chwilowo , dzisiejsza noc jak zwykle minęła bezsennie....
Więcej szpinaku nie kupuje bo jak powąchałam to aż mi się niedobrze zrobiło a fuj, nie będe dziecka katować

.

potraktujemy.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)