Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-03, 00:26   #1141
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
hmmm moj zaczal od dzis
takze nie pokaza he he he
i oni nie cwiczyli przed wejsciem do jeziorka a rozgrzewali sie w saunie
mysle ze sprobuje kiedys
Czyli póki co,amator

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Leje sie ze mnie strasznie, na tabletkach tak obfitej ciotki to jeszcze nie mialam
Mąż przed praca zofiarowal sie ze pojdzie na zakupy do mojej dietki, hmmm fajnie ze mnie motywuje
Malo tego, sam stwierdzil ze chetnie parowane bedzie jesc,(mimo ze tlustej kuchni nigdy nie prowadzilam) bo do lata chce wrocic do formy.Mysle ze Supriska mu to ulatwi w duzym stopniu.

Wychodzac na spacer dodal"ze fajnie nam sie uklada od dluzszego czasu" no fakt, dawno nie narzekalam na niego
Mam nadzieję,że jeszcze długo mnie nie odwiedzi

Nastąpiło odgnomowanieSuper

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Mamusie,czy którejś po ciąży zostało obrzydzenie do jakichś produktów spożywczych?.Pytam,bo w ciąży obrzydł mi przecier pomidorowy i ketchup.I do tej pory nie mogę,bo mi gula w gardle staje na sam widok.A przecież tak lubiałam zupę pomidorową i frytek bez ketchupu sobie nie wyobrażałam,a terazCzyżby coś zostało w podświadomosci?

Unholy czy to do Ciebie Skierka kiedyś pisała jak miała remont w tamtym lokum?Pytam,bom ciekawa,czy nic nie pisała,jak się jej tam żyje w nowym miejscu

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Widzę,że od dłuższej chwili prowadzę monolog,więc znikam.

Dobrej nocy

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 00:33   #1142
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

dobrze
wiesz moja tez na poczatku za lapczywie pila z tego smoka bo jest wiekszy wyplyw ale nauczyla sie pic i juz jest ok.......
a moze zrobilas za malo geste ?
hmm, mozliwe. sprawdze jutro.

Cytat:
[b]Groszku o co chodzi z tym aventem trojprzeplywowym? Co ma byc na rowni z nosem? Bo nie kumam

tesknie za Viola
on ma zaznaczone I II i III i ja zrozumialam ze jak chce I to m byc na rowni z dziecka nosem, a jak II to krecisz butelka tak by II bylo z nosem rowno... niech mnie ktos poprawi jak zle tlumacze. butelke przekrecam tak?
czy cos w smoczku miedlic trzeba? bo jak probowalam na wodzie nie widzialm roznicy

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Wspólczuje. Moje dziecie wykapane o 19,20 zjadło mleko i usneło w mgnieniu oka. Obudził sie tylko raz bo smoczek mu wypadł. I bedzie tak spał do rana. (mam nadzieje)
super dziecie
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
dobrze dałas, tylko moze za rzadkie było. Ja caly czas na I ustawiam, chyba ze pod koniec mi troche gestszego zostanie to przekrecam

Mam pytanko, wasze dzieciaczki czesto ciągna monia?

-dziekuje (odp prosze na moje pyt czy przekreca sie butelke...?)
- moja nie wyobraza sobie godziny bez smoczka no chyba ze czyms sie wyjatkowo zajmie, w nocy jej czasem wypada ale zasnac bez smoczka sie nie da

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 00:47   #1143
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
To co,że niby Wasza wina,tak?

Ja kapię jeszcze w pokoju,Bartosz tak chlapie rączkami i nóżkami,że nie ma innej opcji jak mycie paneli co wieczór
No jasne, że nasza jak mogliśmy nie pojechać, skandal nie?

Też mam zachlapane ale w pokoju i tak mi wygodniej kąpać.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A widzisz o anemii już zapomniałam . Na mojej wadze (dla niemowląt) dzisiaj miał 7075 g, ma miesiąc, żeby dociągnąć do 7420 g i nie sądzę, żeby się udało

O Matko , chyba bym oszalała. Współczuję i zgadzam się z każdym zdaniem na ten temat
Myślisz, że tyle nie przybierze? Nie wątp w Kubusia
A ma apetyt?
Tak patrzę, że 7075 g w 5 miesiącu to ok. 25 centyla, to jeszcze nie jest najgorszy wynik. A wcześniej był na dużo wyższym centylu? Bo jak w pobliżu to pewnie taka uroda
I w ogóle to zobaczysz w przychodni ile Kuba waży i co powie lekarz, a nie już się martwisz

Cytat:
Też się obawiam o tą anemię,lekarz kazał mi zrobic morfologię z rozmazem Bartoszowi,jak będzie długo na samej piersi.A ja nie byłam,bo się bałam tych wszystkich zarazków w przychodni,jeszcze te grypy.No niby teraz daję deserki i zaczęłam zupki,ale i tak się boję.Najpóźniej na wiosnę muszę sprawdzić,dla swojego świętego spokoju

No,dialog iście dziecinny.
No ja raz robiłam morfologię, ale dawno. Wtedy było w porządku i mam nadzieję, że się nie zmieniło. W końcu żeby z bardzo dobrego wyniku do anemii spaść to nie jest takie hop siup. Ale rozważam czy nie iść w tym tygodniu i nie zrobić, mam nadzieję na pustki w laboratorium po świętach i sylwestrze. Może jeszcze się ludzie nie rozkręcili

No

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja moja nianie znam juz prawie 5 lat, wiem jaka jest matka i wiem, jak sie opiekuje dziecmi, moglam tez zobaczyc jest stosunek i reakcje na widok Antonio, wiec jestem spokojna. Jej podejscie do tematu bardzo mi odpowiada. Mam nadzieje, ze dobrze nam sie ulozy i obydwie strony beda zadowolone i nie bede musiala oddawac malego do zlobka.
Zazdroszczę. Ja jestem w panice jak pomyślę o moim powrocie do pracy we wrześniu - nie wiem czy będę w stanie zostawić dziecko obcej kobiecie, a zaufanej niani nie będę miała, czy żłobek to nie będzie lepsze zło.. Brr, pomyślę o tym kiedy indziej

Cytat:
czy jesli pada snieg chodzicie na spacery?? bo chcialam isc ale gesto sypie
Pewnie Przecież jak nie ma wiatru to taki padający śnieżek to sama przyjemność Dzisiaj u mnie też padał mocno, byłam 2 godziny i z żalem wracałam do domu. Tylko folię zakładam jak tak pada.

Cytat:
Dam znać na pewno, bo zawsze panikuję przed
A ja się cieszę na szczepienie Tzn. żal, że Tymka mi kłują, ale wiem, że wtedy Go zmierzą, zważą, obejrzą, ogólnie skontrolują.
Stary 2010-01-03, 03:01   #1144
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ale sie usmialam haha wybacz ale tekst o dupce mnie powalil na lopatki dobra jest

a jesli chodzi o podwazanie zdania to zgadzam sie z Toba - to nie jest dobre
poza tym wtedy masz podwazony autorytet, jak Ty nie pozwolisz to dziecko leci do tej osoby, ktora pozwoli - ja mialam tak z ojcem, moja mama cale zycie z nim walczyla bo podwazal jej zdanie, jak mama nie pozwolila to lecialam do taty - to nie jest dobre
Śmiej się na zdrowie Ja tam nic śmiesznego nie widzę, ale ja na to patrzę z innej perspektywy

No właśnie I będę miała ogromny problem do rozwiązania

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
jeszcze nie wiem
do tej pory pracowałam tylko na I zmianę
i na moim stanowisku mogłam chodzić na różne godziny
ale teraz były wielkie zmiany w moim zakładzie pracy i zabrali mi 1 osobę z działu, więc raczej będę chodzić na zmiany
i to w sztywnych godzinach

nie jesteś, ja Cię całkowicie rozumiem
ale takie sytuacje zrozumie tylko osoba która podobne rzeczy zna "z autopsji"
Ale jeszcze nie jesteś pewna? Może nie będzie tak źle

Cytat:
przez moje dziecko niedługo będę miała ręce aż do kostek
ważyłam pulpeta wczoraj, waży 7700 ale w ubraniu
ciekawe ile pokaże waga w przychodni
No to się ciesz, mój 7900 ważył w listopadzie.
Samo noszenie to ujdzie, najgorzej mi jak go biorę albo odkładam gdzieś niżej, np. na matę.

Cytat:

ale młody na maxa marudny
zastanawiam się czy nie jest chory
temp. w uchu 37,1
ale w pampersie w miejscu siusiaka ma takie mocno żółte
nie wiem co to, a nigdy takiego nie było
laboratorium dzisiaj zamknięte
musimy czekać do poniedziałku i chyba zrobimy ogólne badanie moczu

w ogóle dzisiaj nie spał,
w nocy przez sen kwili i pojekuje,
teraz co go uśpię to budzi się zaraz z płaczem - może to jednak nie ząbki
No zrób, zrób. Ja też w tym tygodniu zamierzam zrobić. Ale ja często robię - tak raz na miesiąc. Albo jak zaczyna marudzić i płakać bez powodu przez kilka dni.

---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
kurcze tak czytam o tym przewracaniu i zaczyna mnie to martwic....dzieci mlodsze o miesiac, poltorej sie przewrcacaja a moj nic dalej lezy jak kloda, no jedynie na bok sie wygnie i glowe do gory tez podnosi a tak to nic
Mój też się nie obraca. Jedynie z brzucha na plecy, nauczył się już dawno i swobodnie się obraca w obie strony. A z pleców nie. Czasem tak się już wygnie na bok, że myślę, że już go przewali na brzuch, ale jeszcze nie.

Cytat:
No ja juz w -17 nie wyjde na bank, bo to juz nie jest hartowanie, a mozliwosc ze przy tak niskiej temp obkurcza sie od zimna oskrzela i bedzie ambaras.Z reszta sama nie mialabym przyjemnosci.
Do -10 wychodze
A jak będzie -11, bez wiatru i słonecznie to już nie wyjdziesz?

Dla mnie temperatura to tylko jeden z wyznaczników. I to nie do tego czy wyjść, tylko jak ubrać i na jak długo wyjść. A i tak wszystko się weryfikuje już na dworze. U mnie na razie najniższa to -13, ale przy -17 pewnie na kwadrans max bym wyszła. Przez parę minut nie dojdzie do obkurczenia. A Ci w chłodniejszych krajach to co, siedzą w domach?

Oczywiście i tak każdy robi po swojemu i dobrze

Cytat:
Cass, jakbyś przez 21 lat swojego życia słyszała, jaka to jesteś beznadziejna, okropna, głupia itd. to jaką byś miała samoocenę?
Dziękuję Ci za miłe słowa
Ale już wiesz jaka jest prawda? Niebawem Kubuś Ci będzie mówił, jaka jest fajna, ładna, najukochańsza Jego Mamusia

---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ----------

Kurczę, nie nadrobię dzisiaj wszystkiego. Muszę spać, a jeszcze dużo zostało. Będzie na rano.

Miłej niedzieli, dziewczyny
Stary 2010-01-03, 04:43   #1145
marysia_258
Zadomowienie

Witam mamusie
Rok mnie Was nie było Wchodzę patrzę a tu już trzecia część
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W OWYM ROKU!!!!!!!!!!
Zaniedbałam się strasznie w czytaniu Was, i nie będę tego ukrywała... W życiu nie dam rady Was nadrobić. Okres świąteczny i przed sylwestrem to był dla mnie bardzo zwariowany. Sylwestra robiliśmy w domu więc trochę przygotowań miałam, ale wyszło fajnie
Moja mała obudziła się radosna jak skowronek i nawet nie myśli o spaniu Teraz leży w łóżeczku rozrabia i gada do karuzeli.
Majeczka jest już coraz fajniejsza, dużo się śmieje, gada, zaczęła podciągać się do siadania. Nie pozwalam jej jeszcze bo to za wcześnie.
OOO włączył jej się marudek więc może uda mi się ją uśpić.
Miłej niedzieli dziewczyny Postaram się do Was częściej zaglądać

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 08:10   #1146
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
A jak będzie -11, bez wiatru i słonecznie to już nie wyjdziesz?
prosze cie...
nie zdazylas jeszcze mnie na tyle poznac ze pytasz o takie rzeczy?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 08:28   #1147
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
[COLOR=YellowGreen][SIZE=4]Kinga i Martynka - najlepsze życzenia dla Was, dziewczynki
...

Cytat:
a nam to nie podziękujesz

...

Wszystkiego najlepszego dla Martynki i Kingi

Musiało mi wciąć cytat ale bardzo dziękujemy :

Cytat:
STO LAT!!! dla Martynki i Kingusi

[SIZE=5][COLOR=plum][SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=1]
...

Dzień dobry ja na chwilkę, bo zanim wszystko przeczytałam z wczoraj to Kinga już się obudziła i domaga się jedzenia. Narazie.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 09:02   #1148
katarzynka00
Zakorzenienie

myslalam ze juz nie spicie
Ja wstalam do malej, mąż na obacane zakupy poszedl, naniósł mi grejfrutow,pomaranczek, jablek,cytryn itp
Wychodzac wlozyl mi mala do lozka, a ta nie chciala spac,pokrzykiwala,wyginal a sie wiec z nia wstalam,pokrecilam sie a ona dalej swoje, na szczescie wrocil maz i mowi ze ona powinna mleko
To zamiast dzieciaka mi dac obrobionego, to nawet nie nie pow ze glodna
A ja nie pytalam, bo ja zawsze przekazuje dziecko najedzone czy napite i ze swierza pielucha
Wiec zamiast dac jej pic o 3 to dal jej mleko, i zamiast jesc o 7 to zjadla o 8:30wszystko rozje****ne dzisiaj i juz od rana musialabym sie drzec

Stary 2010-01-03, 09:08   #1149
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc dziolochy

buziaczki dla malego jubilata Damianka

mala obudzila sie o 7.00 ale wzielam ja do lozka i jeszcze godzinke pokimala
zjadla mleko a teraz buszcza mi baki pod nosem

Cytat:
mial juz spi po

Cytat:

ja juz na sniadanie musialam ciasto zjesc
po poludniu milka lila stars
a w miedzy czasie ciasteczka maslane do kawy
to tez dieta tylko cukrowa

Cytat:

a ja pieluszki nie nosze i dlatego zdarza mi sie miec przyozdobione ramie w menu córci

Poucinalo mi cyctaty, bo pamietam ze Czeko chcialam napisac ze z jej figurka takie wpadki moga sie zdarzac, spalisz z reszta na orbim
ja nosze pieluszke bo mala jeszcze ulewa a leci jej slina z buzki i mialabym cala bluzke mokra

ja wiem ze spale ale po co jadlam to ciasto na noc.....juz dzis rano moglam zjesc lepiej

Cytat:

Mamusie,czy którejś po ciąży zostało obrzydzenie do jakichś produktów spożywczych?.Pytam,bo w ciąży obrzydł mi przecier pomidorowy i ketchup.I do tej pory nie mogę,bo mi gula w gardle staje na sam widok.A przecież tak lubiałam zupę pomidorową i frytek bez ketchupu sobie nie wyobrażałam,a terazCzyżby coś zostało w podświadomosci?
to ja mam tak ze to co w ciazy namietnie jadlam to teraz nieee
nie tkne makreli wedzonej a w ciazy co drugi dzien musialam miec
i juz pisalam kiedys ze na slodyczy mam mniejsza ochote(a przez jakies 2 mce po porodzie mogly nie istniec dla mnie)

Cytat:

Pewnie Przecież jak nie ma wiatru to taki padający śnieżek to sama przyjemność Dzisiaj u mnie też padał mocno, byłam 2 godziny i z żalem wracałam do domu. Tylko folię zakładam jak tak pada.

A ja się cieszę na szczepienie Tzn. żal, że Tymka mi kłują, ale wiem, że wtedy Go zmierzą, zważą, obejrzą, ogólnie skontrolują.
zazdroszcze
bo moja maruda nie chce lezec w wozku ,na chwile jest spokoj a potem wlacza sie krzyk

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Zaniedbałam się strasznie w czytaniu Was, i nie będę tego ukrywała... W życiu nie dam rady Was nadrobić. Okres świąteczny i przed sylwestrem to był dla mnie bardzo zwariowany. Sylwestra robiliśmy w domu więc trochę przygotowań miałam, ale wyszło fajnie
Moja mała obudziła się radosna jak skowronek i nawet nie myśli o spaniu Teraz leży w łóżeczku rozrabia i gada do karuzeli.
Majeczka jest już coraz fajniejsza, dużo się śmieje, gada, zaczęła podciągać się do siadania. Nie pozwalam jej jeszcze bo to za wcześnie.
czesc kope lat czyt.postow
fajnie ze wszystko uklada sie wam i zagladaj czesciej

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 09:33   #1150
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja raz robiłam morfologię, ale dawno. Wtedy było w porządku i mam nadzieję, że się nie zmieniło. W końcu żeby z bardzo dobrego wyniku do anemii spaść to nie jest takie hop siup. Ale rozważam czy nie iść w tym tygodniu i nie zrobić, mam nadzieję na pustki w laboratorium po świętach i sylwestrze. Może jeszcze się ludzie nie rozkręcili

Kurcze,ja jeszcze nie robiłam,u mnie w przychodni pobierają 3razy w tygodniu(dawniej pobierali codziennie) i jest tyle ludzi,żeniby z takim dzieckiem bez kolejki,ale i tak starsi ludzie się rzucają

Cytat:
Witam mamusie

Dziękujemy za życzenia i wzajemnie

No,popraw się

Cytat:
to ja mam tak ze to co w ciazy namietnie jadlam to teraz nieee
nie tkne makreli wedzonej a w ciazy co drugi dzien musialam miec
i juz pisalam kiedys ze na slodyczy mam mniejsza ochote(a przez jakies 2 mce po porodzie mogly nie istniec dla mnie)

Ehhh,słodkie lubiałam,lubię i chyba lubieć będę

Witam się niedzielnie
Bartosz ostatnio wstawał o 4.50rano a dzisiaj to wstał o 4.20-coś się poprzestawiało temu mojemu dziecku a przecież w dzień śpi łącznie może 20 w porywach do 30min.
Od jutra znowu Damian do szkoły,a tak dobrze było przynajmniej to mieć z głowy przez świętano ale cóż;nic co dobre nie trwa wiecznie.
Zastanawiam się co by tu zjeść na drugie śniadanko?

Miłej niedzielki

Stary 2010-01-03, 09:44   #1151
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
W owocach występuje głównie fruktoza i glukoza oraz w małych ilościach sacharoza. Ilość cukru waha się w granicach od kilku do kilkudziesięciu %. Najwięcej cukru jest w owocach suszonych, np. śliwkach, daktylach, morelach, rodzynkach. Do woli można jeść grejpfruty, jabłka, wiśnie, porzeczki, truskawki, morele, pomarańcze, mandarynki i ananasy (świeże). W umiarkowanych ilościach można wzbogacić diete winogronami, bananami, brzoskwiniami, mango, które są bardziej kaloryczne. Przy obróbce termicznej wzrasta indeks glikemiczny owoców dlatego będąc na diecie jedz surówki owocowe, lub koktajle z jogurtu naturalnego, kefiru zmiksowanego np. z truskawkami.
dzieki za wytlumaczenie

Cytat:
Mam pytanko, wasze dzieciaczki czesto ciągna monia? A w nocy? pozwalacie im spac se zmoczkiem? Ja jak tylko isnie od razu wyciagam i Zuzia w zasadzie tylko do zasypiania go potrzebuje (nie zawsze) no ale w nocy jak sie obudzi czasem i jej dam, to nie chce mi sie czekac az mocno zasnie tylko ide spac. Najczesniej sama go po jakims wypluwa ale zdarzyło sie ze i 2 godz spała z moniem.
Nie pomoge, Ania jest bezsmoczkowa

Dzien dobry kochane!
Maz nadal chory, bedzie powtorka wczorajszego dnia. Do tego czuje, ze teraz mnie cos lapie A maz jutro do pracy i zostaje sama z Ania. Nie moge sie rozlozyc, nie moge
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 10:01   #1152
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

witam, melduje iż wstałam. a byłam na nocnej zmianie nieproszona i co???? lipa :P

ten sposob z uszukiwaniem nie dziala, gdyby ktos chcial probowac, tzn.: moja wciaga 180 ml +6miarek, dalam o 1 w nocy 150 ml +4 miarki i nie dosc ze kiepsko zasypiala bo jej bylo malo to jeszcze wstala o 5.

dziewczyny od czego zależy przypis pod nickiem? sto lat mialam przyczajenie, teraz raczkowanie a niektore z Was maja np zakorzenienie mimo, ze logowalyscie sie pozniej... (ilosc postow? KWC? pw?)

Edytowane przez groszkolino
Czas edycji: 2010-01-03 o 10:04
groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 10:24   #1153
morska
Zadomowienie

Cytat:
prosze cie...
nie zdazylas jeszcze mnie na tyle poznac ze pytasz o takie rzeczy?
To było pytanie retoryczne
Myślę, że wyjdziesz.
Taka była moja reakcja na wyznaczanie konkretnych granic, bo nie da się ich zawsze utrzymać.
Mam nadzieję, że Cię to nie uraziło?
Stary 2010-01-03, 10:25   #1154
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
witam, melduje iż wstałam. a byłam na nocnej zmianie nieproszona i co???? lipa :P

ten sposob z uszukiwaniem nie dziala, gdyby ktos chcial probowac, tzn.: moja wciaga 180 ml +6miarek, dalam o 1 w nocy 150 ml +4 miarki i nie dosc ze kiepsko zasypiala bo jej bylo malo to jeszcze wstala o 5.

dziewczyny od czego zależy przypis pod nickiem? sto lat mialam przyczajenie, teraz raczkowanie a niektore z Was maja np zakorzenienie mimo, ze logowalyscie sie pozniej... (ilosc postow? KWC? pw?)
od ilosci napisanych postow

lece wlosy suszyc bo potem jedziemy z tż na zakupy-musze zrobic zapas sloikow i pampersy tez kupic.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 10:34   #1155
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
To było pytanie retoryczne
Myślę, że wyjdziesz.
Taka była moja reakcja na wyznaczanie konkretnych granic, bo nie da się ich zawsze utrzymać.
Mam nadzieję, że Cię to nie uraziło?
wszystko w porzadeczku

Stary 2010-01-03, 10:40   #1156
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane!
Maz nadal chory, bedzie powtorka wczorajszego dnia. Do tego czuje, ze teraz mnie cos lapie A maz jutro do pracy i zostaje sama z Ania. Nie moge sie rozlozyc, nie moge

A kysz chorobo,a kysz.
Dużo zdrówka dla Was

Stary 2010-01-03, 10:55   #1157
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Myślisz, że tyle nie przybierze? Nie wątp w Kubusia
A ma apetyt?
Tak patrzę, że 7075 g w 5 miesiącu to ok. 25 centyla, to jeszcze nie jest najgorszy wynik. A wcześniej był na dużo wyższym centylu? Bo jak w pobliżu to pewnie taka uroda
I w ogóle to zobaczysz w przychodni ile Kuba waży i co powie lekarz, a nie już się martwisz
(...)
Tak, na początku (8 tygodni) był około 75, potem około 50 (3 miesiące), a teraz 25 . Je jak zwykle, czyli krótko - od 5 do 10 minut, w nocy dłużej, ale i przerwy ma trochę dłuższe. Ostatnio lekarka nie widziała nic niepokojącego w Jego wadze

Z tym szczepieniem to mi właśnie o kłucie chodzi, bo Kuba bardzo płacze

Cytat:
No zrób, zrób. Ja też w tym tygodniu zamierzam zrobić. Ale ja często robię - tak raz na miesiąc. Albo jak zaczyna marudzić i płakać bez powodu przez kilka dni.
(...)
Ale już wiesz jaka jest prawda? Niebawem Kubuś Ci będzie mówił, jaka jest fajna, ładna, najukochańsza Jego Mamusia
morska, czy Tymek ma chore nerki? Czy mocz niemowlaka oddaje się do zwykłego laboratorium, tzn. tam, gdzie robią dorosłym? I badanie krwi też?

Cytat:
Witam się niedzielnie
Bartosz ostatnio wstawał o 4.50rano a dzisiaj to wstał o 4.20-coś się poprzestawiało temu mojemu dziecku a przecież w dzień śpi łącznie może 20 w porywach do 30min.
On tak wstaje już na dobre, czyli rozpoczyna dzień?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-01-03 o 11:17
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 11:09   #1158
mariolasl
Zakorzenienie

witam niedzielnie

Cytat:
Witam mamusie
witaj
Zagladaj czesciej
Cytat:
Zalezy od ilosci postow

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Tulipfever zycze zdrowka i mam nadzieje, ze sie nie rozchorujesz!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Miramej, a Twoj Kuba je juz cos nnego niz mleko?
Stary 2010-01-03, 11:14   #1159
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
On tak wstaje już na dobre, czyli rozpoczyna dzień?
Dobre pytanieWłaśnie wstaje na dobre,a później przez cały dzień 2króciótkie drzemki.Wcześniej przez dłuższy czas wstawał o 6,a teraz co dzień to wcześniej.Ciekawe jak będzie jutro?Nie bardzo zadowolona jestem z tej zmiany

Eleeri jak minęla noc?
Jak Mati się czuje dzisiaj?

Mamusie a tak wogóle to jakiego koloru powinien być mocz u takich dzieci?Słomkowy czy przeźroczysty?Wie któraś?

Rosołek ugotowany,makaron teżDamian jak wróci z kościoła będzie mieć frajdę,bo na drugie sobie umyślałam frytki,pierś z kurczaka nadziewana żółtym serem i surówkę.
A Bartosz leży,ale nie bardzo mu się to podoba.

Stary 2010-01-03, 11:17   #1160
katarzynka00
Zakorzenienie

Eeee ten dzien do...duszy
nie lubie braku organiacji]
nic nie idzie po mojej mysli
Na oszukanie zjadla teraz caly duzy sloiczek-190ml deserku hippa owoce i zboza.Smakowalo.Moze zasnie,moze nie...

Stary 2010-01-03, 11:32   #1161
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Eeee ten dzien do...duszy
nie lubie braku organiacji]
nic nie idzie po mojej mysli
Na oszukanie zjadla teraz caly duzy sloiczek-190ml deserku hippa owoce i zboza.Smakowalo.Moze zasnie,moze nie...

Stary 2010-01-03, 11:34   #1162
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry kochane!
Aniu, duzo zdrowka

groszku dzieki za opd w sprawie smoczka
ja mam tylko trojprzeplywowy z Dr Browns'a i nie wiedzialam o czym Wy piszecie

witam niedzielnie

my po spacerze
u nas okolo -15
szybciej wrocilam niz wyszlam
ale bez wiatru, spokojnie, sloneczko swieci
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 11:46   #1163
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej muminki
Ja tylko na chwilke bo maly co chwile sie budzi i chyba dlugo nie pospi.
W nocy ok 24 obudził sie i dlugo nie mogl usnac a ja ledwo żywa
Dobrze, ze chociaz do 8 pospał. Dzisiaj jest marudny, na rekach zle, w bujaku tez, mata jest beee. Trze czym sie da dziąsła...kiedy ten ząbek wyjdzie?

Cytat:
Ja Mam pytanko, wasze dzieciaczki czesto ciągna monia? A w nocy? pozwalacie im spac se zmoczkiem? Ja jak tylko isnie od razu wyciagam i Zuzia w zasadzie tylko do zasypiania go potrzebuje (nie zawsze) no ale w nocy jak sie obudzi czasem i jej dam, to nie chce mi sie czekac az mocno zasnie tylko ide spac. Najczesniej sama go po jakims wypluwa ale zdarzyło sie ze i 2 godz spała z moniem.
Kuba tylko jak usypia to ssie smoka. W nocy jak sie wierci tez daje smoka i zaraz usypia.

Cytat:
Ja nie mam zadnego obrzydzenia Wszystko moge jesc

Cytat:
Zalezy od ilosci postów .

No i kolejny dzien diety. Na sniadanie zjadłam 2 łyzki jajecznicy (po TŻ-cie bo niedojadł), i jedna kromke razowego z chudym twarogiem i łyżka dzemu wiściowego. Popiłam czerwona herbata.
I przyznam sie, ze najadłam sie tym do syta. Nie wiem co sie stało ale nie mam juz takiego apetytu (a jeszcze tydzien temu potrafiłam zjesc na sniadanie 4 kanapki i było mi mało)
Może dlatego, ze pije duzo wody, wypełnia ona żołądek ale biore tez Aplefit i błonnik.

Narazie zmykam bo małżon chce na kompie popracowac.
Do pozniej

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:12   #1164
morska
Zadomowienie

Cytat:
wszystko w porzadeczku
Cieszę się

Cytat:
morska, czy Tymek ma chore nerki? Czy mocz niemowlaka oddaje się do zwykłego laboratorium, tzn. tam, gdzie robią dorosłym? I badanie krwi też?
Chore to może za mocno powiedziane, ma malutkie poszerzenie miedniczki w jednej nerce, które pomaleńku znika, lecz warunkiem jest brak ZUM.
w tym samym.
Stary 2010-01-03, 12:14   #1165
Cassandra 23
Zakorzenienie

Morska, zaprosiłam Cie do przyjaciół
A moze zrobisz oddzielny albumik do naszej wątkowej galerii?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:40   #1166
morska
Zadomowienie

Cytat:
wracam czytać młodemu Brzechwę
bo zrobiłam przerwę i już jęczy
Też czytam (i mąż) Tymkowi Brzechwę, a w kolejce czekają następne
Cytat:
młody albo gada i się chichra do obrazków,
albo patrzy na mnie i słucha
albo bawi się paluszkami
ale coś na pewno mu zostaje w pamięci
choć troszkę

czytam mu codziennie kilka bajek dopóki mu się nie znudzi

My ostatnio z Tymkiem leżymy na brzuchach na łóżku, książka przed nami (jest wystarczająco duża na nas oboje) i czytamy Podobno to bardzo poważnie wygląda z oddali

Cytat:
Ostatnio zauwazylam, ze Ania boi sie nieznajomych. Dotad nie byla zbyt entuzjastyczna, ale nie plakala. Teraz wystarczy, ze ktos do Niej zatiutia- a Ania juz buzie w podkowke i na skraju placzu. Robi tak nawet do tesciow. Jedynie na meza i na mnie tak nie reaguje. Tez tak macie?
U mnie różnie. Na moją Mamę robi podkówkę, jak nie widzi tak z 2 tygodnie. Na mojego Brata, którego widział na świętach po 3 miesiącach tak zaczął płakać, że myślałam, że nie uspokoję. Na drugi dzień już było ok.
Co mnie ciekawi, to, to, że na lekarkę pielęgniarki nigdy podkówki nie robi
Stary 2010-01-03, 12:52   #1167
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, a Twoj Kuba je juz cos nnego niz mleko?
Nie

Cytat:
Dobre pytanieWłaśnie wstaje na dobre,a później przez cały dzień 2króciótkie drzemki.Wcześniej przez dłuższy czas wstawał o 6,a teraz co dzień to wcześniej.Ciekawe jak będzie jutro?Nie bardzo zadowolona jestem z tej zmiany

Mamusie a tak wogóle to jakiego koloru powinien być mocz u takich dzieci?Słomkowy czy przeźroczysty?Wie któraś?
To ranny ptaszek z niego

W pieluszce jest żółto, a jak leci to wydaje mi się, że bezbarwny

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej muminki
Ja tylko na chwilke bo maly co chwile sie budzi i chyba dlugo nie pospi.
W nocy ok 24 obudził sie i dlugo nie mogl usnac a ja ledwo żywa
Dobrze, ze chociaz do 8 pospał. Dzisiaj jest marudny, na rekach zle, w bujaku tez, mata jest beee. Trze czym sie da dziąsła...kiedy ten ząbek wyjdzie?
U nas tak samo , czekam na lekarza, bo płacze od rana, a ja nie wiem dlaczego

Cytat:
Chore to może za mocno powiedziane, ma malutkie poszerzenie miedniczki w jednej nerce, które pomaleńku znika, lecz warunkiem jest brak ZUM.
w tym samym.
To super, że znika
Dzięki , a pojemniczki do posiewu to też takie jak dla dorosłych - duże?

Cytat:
U mnie różnie. Na moją Mamę robi podkówkę, jak nie widzi tak z 2 tygodnie. Na mojego Brata, którego widział na świętach po 3 miesiącach tak zaczął płakać, że myślałam, że nie uspokoję. Na drugi dzień już było ok.
Co mnie ciekawi, to, to, że na lekarkę pielęgniarki nigdy podkówki nie robi
Wie jak się zachować przy obcych

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-03, 12:53   #1168
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Też czytam (i mąż) Tymkowi Brzechwę, a w kolejce czekają następne

My ostatnio z Tymkiem leżymy na brzuchach na łóżku, książka przed nami (jest wystarczająco duża na nas oboje) i czytamy Podobno to bardzo poważnie wygląda z oddali
My tez tak czytamy

Cass, idziesz z dieta jak burza
Stary 2010-01-03, 12:58   #1169
eleeri
Zakorzenienie

Cześć,
nie mam siły
za tydzień wracam do pracy a młody budzi się w nocy co chwilę
mam już dość

mam dzisiaj jakiegoś doła więc nie popiszę duzo,
od wczoraj wieczór nastukałyście 3 strony ledwie nadrobiłam,
a młody wcale mi tego nie ułatwiał, marudny jak mucha

teraz usnął więc klepnę posta na szybko bo pewnie zaraz się zbudzi

Gorgulku mam pytanie
gdybym chciała wziąć sobie urlop bieżący na 2010 zaraz po urlopie zaległym to mogą mi go nie udzielić ?

i tak się zastanawiam,
jak okaże się że młody jest chory to brać opiekę nad nim, nie ?
zawsze to kilka dni dłużej z dzieckiem w domu

bosssze jaki ten kraj jest porąbany
żeby trzeba było tak się ukąbinować, żeby posiedzieć z własnym dzieckiem jak najdłużej

nawet nie mam ochoty nic pisać

Cytat:

Mięta do drobiu?zartujesz, czy mam spróbowac?

mięta jest juz w tej przyprawie, więc chyba będzie pasować do drobiu

Cytat:
przypomnialo mi sie cos
malz zajmowal sie dzis po poludniu caly czas Zuzia a ja w tym czasie wizazowalam i odpoczywalam az w pewnym momencie slysze:
-Zuzia no powiedz: I am, you are...
ja mu mowie zeby polskiego sie najpierw nauczyla a on do mnie: a co nie ogladalas "dnia swira"? tam byl przeciez taki motyw
ale mnie rozbawil
he, he dobry jest ten Twój mąż ; )

Cytat:
Eleeri jak minęla noc?
Jak Mati się czuje dzisiaj?
.
do jak zwykle

spadam, jak mi chandra choć troszkę przejdzie to wpadnę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 13:07   #1170
Miramej
Zakorzenienie

Zasnął mój bidul kochany

Cytat:
Cześć,
nie mam siły
za tydzień wracam do pracy a młody budzi się w nocy co chwilę
mam już dość

mam dzisiaj jakiegoś doła więc nie popiszę duzo,
od wczoraj wieczór nastukałyście 3 strony ledwie nadrobiłam,
a młody wcale mi tego nie ułatwiał, marudny jak mucha

teraz usnął więc klepnę posta na szybko bo pewnie zaraz się zbudzi
(...)
bosssze jaki ten kraj jest porąbany
żeby trzeba było tak się ukąbinować, żeby posiedzieć z własnym dzieckiem jak najdłużej

nawet nie mam ochoty nic pisać
(...)
do jak zwykle

spadam, jak mi chandra choć troszkę przejdzie to wpadnę
Przytulam kochana , u nas noc też ciężka, ale najbardziej martwi mnie, że Kubuś płacze, może coś Go boli? A ja nie wiem

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości