Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-03, 11:46   #3121
eliza40
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez xfileah Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Jestem kolejną "nową". Mam do zrzucenia sporo - moja waga w chwili startu (wczoraj rano) wynosila 82 kg, dzis rano 80,3 kg, mam 163 cm wzrostu. Chce dotrzec do 64, czyli tylu, ile cale zycie (prawie cale) wazylam. Jest to moja pierwsza dieta w zyciu.
Dluga droga przede mna, jak widzicie. Nie wiem, czy wytrwam, glownie ze wzgledu na okropne jedzenie. Niestety, nie cierpie ryb. Mieso jadalam zwykle raz na ruski rok, troche lepiej sprawa ma sie z nabialem, ale bez przesady. Zawsze warzywa byly dla mnie najlepsze na swiecie, a teraz sie zastanawiam, w co ja sie wpakowalam... Dieta proteinowa! Ciezka sprawa, bardzo ciezka sprawa.
Poniewaz na dodatek brak mi polotu w kuchni, nie wiem, co jesc. Zamierzam skorzystac z wyprobowanych juz przepisow, dla ktorych zalozono juz odrebny wątek na wizażu, ale nie moglam tam doszukac sie przepisu na jakis koktajl proteinowy, o ktorym ktos wspominal na tym (chyba) forum. Nie sposob przejrzec tych kilkunastu setek postow, stąd moja prośba: ma ktoś z Was pod ręką przepis na ten koktajl? No i na jakąś potrawe nadającą się do jedzenia w I fazie NA CIEPŁO?
Wszelkie sugestie i każda pomoc będą mile widziane.
Pozdrawiam!
X
Jedzenie wcale nie jest okropne,dziś mija mi 5 miesięcy na dukanie i żyję,a co najważniejsze ,że chudnę .
Z takim podejściem nawet nie zaczynaj tej diety.Spróbuj może diety nie łączenia,tam można jeść wszystko i warzyw ile się chce.Nie łączy się białek z węglowodanami.

Stozynka nie martw się mało kto po sylwestrze nie ma dodatkowych kg.Zrzuci się
Stary 2010-01-03, 11:48   #3122
cacoa
Raczkowanie

Musisz mieć dużo samozaparcia, ja lubię ryby i mięso,ale na nabiał już nie mogę patrzec a jestem dopiero na 3 dniu fazy uderzeniowej....jednym słowem nie mogę się już doczekać kiedy zjem sobie warzywka,które uwielbiam tak jak Ty. Spróbuj może Ci się uda jeśli sobie odpowiednio w głowie poukładasz powodzenia!

jest:66kg
po I fazie- 63,5kg
cel I:60kg
cel II: 55kg
cel III:52kg
cacoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 11:59   #3123
postanowienie
Raczkowanie

Witam
Dzisiaj kolejne 0.5 kg w dół . Cieszę się, gdyż mądre Dukanki koleżanki powiedziały, że nie ma co się martwić tak wolnym spadkiem wagi (bo to znaczy, że tłuszczyk a nie woda spada). Dzisiaj kończę fazę uderzeniową (5 dni). W sumie spadło mi 1.5 kg bez dnia dzisiejszego. Jadłospis na kolejne 5 dni warzywno-proteinowych zrobiony, zaraz idę na zakupy. Cieszę się na te nadchodzące dni - są jak świeże wiosenne powietrze - dają siłę i motywację. Dziękuję za wczorajsze wykłady i pouczenia oraz witam nowe Dukanki - razem damy radę!!!
postanowienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:00   #3124
Rosvita
Przyczajenie

Witam wszystkie Dukanki
Dziś dopiero drugi dzień a ja już mam ochotę się załamać, to wszystko wina mojego mężusia, który na moich wygłodniałych oczach pałaszował super słodkie i kaloryczne ciasto a na dodatek Rafaello kupił żebym miała pokusę w szafce.
A ja na śniadanie tuńczyka musiałam jeść, bo serek wiejski mi nie smakuje, ale może to kwestia firmy( Krasnystaw jest) ale sprawdze jeszcze Piątnicę może jest smaczniejszy, dobrze że jogurt naturalny uwielbiam (bez cukru oczywiście)
Wczoraj postanowiłam sprawdzić ile waże na dokładniejszej wadze, i szok 73 kg przy 176 cm wzrostu czyli 2 kg więcej niz sądziłam Marze o wadze 60 kg
Rosvita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:02   #3125
cacoa
Raczkowanie

Rosvita pokaż mężowi,że się nie dasz! pomyśl takie Rafaello ile to tłuszczu i pustych kcal, nie poddawaj się. A co do serków wiejskich to Piątnica najlepsza,spróbuj

po I fazie- 63,5kg
Stary 2010-01-03, 12:07   #3126
postanowienie
Raczkowanie

Rosvitko !!!
Musisz porozmawiać ze swoim mężusiem i wytłumaczyć mu jak ciężko jest Tobie zwłaszcza w tych pierwszych dniach diety. Bądź dumna z siebie, że wytrzymałaś tę pierwszą próbę. Zapewne tę dietę stosujesz również dla Niego i w tych dniach powinien być dla Ciebie podporą. Jeżeli tego nie zrozumie - bądź twarda i nie zwracaj na jego pokusy uwagę. Jestem 5 dzień na uderzeniówce i wiem co przechodzisz: wilczy głód i setki pokus, które nie zdążyłaś jeszcze głęboko schować w półki. Wszystkie Dukanki trzymają za Ciebie kciuki !!!!!
Stary 2010-01-03, 12:13   #3127
Rosvita
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cacoa Pokaż wiadomość
Rosvita pokaż mężowi,że się nie dasz! pomyśl takie Rafaello ile to tłuszczu i pustych kcal, nie poddawaj się. A co do serków wiejskich to Piątnica najlepsza,spróbuj
Mam nadzieję ze wytrwam te 5 dni, bo zawsze początki są najgorsze, zwłaszcza że do tej pory codziennie jadłam jakieś ciasteczko do kawki, a teraz to nawet kawy się nie napije bo zaczynam się cała trząść, więc herbatkę sobie popijam .
Zastanawiam się nad piciem coca coli light ale nie wiem czy to dobry pomysł?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 12:25   #3128
agateksik
Przyczajenie

Witam Dukanki Zaczynam drugi raz, ostatnio przeszłam do 2 fazy i potem sie złamałam- praca w nocy, nieregularne posilki, trudno mi dostac od reki gotowy produkt- ale dosc usprawiedliwien
Nie mam nadwagi w pełnym znaczeniu tego słowa ale dryfuje niebezpiecznie, mam 162cm, waze 60 kg, sflaczałam I zaczynam walke bo do lata 6 miesiecy, do slubu troche wiecej a ja chce byc taka jak 2 lata temu- mialam okolo 6kg mniej.
Efekt poprzedniego podejscia trzyma sie do dzis
Plus karnecik na Orbitrek
3.01.09 60kg--------------chce 53kg
Zyczcie mi szczescia!
agateksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:27   #3129
eliza40
Zakorzenienie

Rosvita na II fazie będziesz mogła upiec sobie ciasteczka i jeść je do kawki.Przepisy są w przepisowni naszej.Męża twojego nie rozumiem

A i cola "0" jest dozwolona,dziewczyny tutaj piją.

Edytowane przez eliza40
Czas edycji: 2010-01-03 o 12:30
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:57   #3130
Rosvita
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Rosvita na II fazie będziesz mogła upiec sobie ciasteczka i jeść je do kawki.Przepisy są w przepisowni naszej.Męża twojego nie rozumiem

A i cola "0" jest dozwolona,dziewczyny tutaj piją.
Już marze o tych ciasteczkach z II fazy
Pokusy wymyślane przez męża są związane z tym że jeśli ja schudnę to on też przejdzie na tę dietkę więc sprawdza jak zdeterminowana jestem
Stary 2010-01-03, 14:06   #3131
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gigl Pokaż wiadomość
dużo nowych bo postanowienia noworoczne, a do tego trzeba sie odbić po świętach
ajć... ja też chcę ciężko było Ci zrzucić te kilogramy?
jak zrobiłam test Dukana, to mi wyszlo, że schudne jedynie do 57,9 ehhh... jak on jest adekwatny do rzeczywistości?
W sumie to dość sporo czasu mi to zajęło bo od początku października jestem na Dukanie, a III fazę zaczęłam dopiero w Wigilię i wcale nie osiągnęłam wymarzonej wagi, ale stwierdziłam, że 55kg mi wystarczy... Mi dość wolno spadało, bo stosowałam mnóstwo diet i ogólnie moje menu opierało się na białkach i warzywach, więc na uderzeniówce nie było "szoku" dla organizmu.
Jeśli będziesz skrupulatnie się stosować do zasad to szybko osiągniesz cel i będziesz mega zadowolona z efektów! A i mimo zastojów wagowych się nie poddawaj! Każda z nas je miała-mój trwał aż miesiąc-jak nie więcej! Potem zmieniłam trochę menu i waga znów zaczęła spadać!
POWODZENIA!

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Stozynka nie martw się mało kto po sylwestrze nie ma dodatkowych kg.Zrzuci się
Dzięki za pocieszenie W tym tygodniu chyba nie zrobię sobie uczty za kare A jak już mnie skręci to ewentualnie jedną... Choć lepiej nie Kara musi być

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Lanka gdzie jesteś?! Nie ma mnie kto opieprzyć za obżarstwo
Wiolqn a Ty gdzie się podziałaś? Czekam na relacje z wakacji

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 14:09   #3132
Mo_Nika
szamanka

Witam!
Ja również zamierzam zacząć stosować tę dietę Na razie jestem na etapie przygotowywania się, czyli czytania wszystkiego na jej temat. A zacznę pewnie w przyszły poniedziałek... dopiero, bo w czwartek jadę w góry na weekend , więc raczej trudno by mi było przestrzegać zasad.
Obecnie ważę 56 kg, moja wymarzona waga to 48kg , ale myślę, że 50 kg też nie będzie źle. Niby nie wydaje się to dużo, ale wg wyliczeń mój organizm składa się z 30% tłuszczu, więc nie jest dobrze.
Mo_Nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 14:24   #3133
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fancy Rebel Pokaż wiadomość
Dzisiaj trzeci dzień na pierwszej fazie.
I sama nie wiem jak to u mnie wygląda, bo różnic nie widzę, ale to raczej logiczne po tak krótkim czasie dietowania.

Mam za to pytanie, czy mleko,kefir można pic w czasie pierwszej fazy?I budyń? Można, nie można?

I ogólnie muszę zacząć korzystać z porad i przepisów z książki, bo powoli mi się nudzi.
Odpowiedzi na Twoje pytania padały już dużo razy. No może poza kefirem odsyłam do lektury chociażby TEGO wątku - tu na 100% było o mleku, a o budyniu w ktorymś wątku też było i to nie raz.
Ja zanim zaczęłam dietkę zgodnie z poradami dziewczyn przeczytałam cały wątek (fakt, że dołączyłam pod koniec pierwszego wątku, więc miałam mniej do nadrobienia, ale grzecznie nadrobiłam) i dwa razy książkę dzięki czemu nie zadawałam pytań, na które odpowiedzi padały. Skąd moje podejrzenia, że nie czytałaś? Bo o mleko była mowa wczoraj czy przedwczoraj, a i wcześniej wieeele razy.

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
A muszę Wam powiedzieć, że mimo III fazy zapominam o niektórych rzeczach, które już mogę jeść - zwłaszcza o owocach - jakoś mi ich nie brakuje, a kiedyś nie wyobrażałam sobie życia bez nich
Co prawda, to prawda. Ja nadal nie jem tych produktów skrobiowych aż 2 razy w tygodniu

A za obżarstwo w zastępstwie Lanki masz <baty>

Cytat:
Napisane przez Rosvita Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad piciem coca coli light ale nie wiem czy to dobry pomysł?
Bardzo dobry. Odsyłam do wątku z produktami (mój podpis). Dozwolona jest i cola zero i light, a także pepsi max bez cukru. Ja je wypijałam wręcz hektolitrami, by zabic chęc na slodycze ( i robię to często nadal - szczególnie w proteinowy dzień).

"Stare" Dukaneczki! Ja wiem, że tu teraz zamieszanie, ale dawajcie znaki życia

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-01-03 o 14:38
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 14:38   #3134
eliza40
Zakorzenienie

No właśnie gdzie stare dukaneczki
Bogaczka to ma imprezkę swojego mężusia to się nie odzywa a reszta kobitek
Ja już dzisiaj na dobrej drodze tylko,że jakoś mi się słodkiego chce,muszę sobie coś wykombinować
Stary 2010-01-03, 15:02   #3135
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Witajcie dziewczynki, ja dziś mam swój pierwszy dzień i czuje się rewelacyjnie. Żadnego głodu, nic. Jestem najedzona i cudownie się czuję "na jelitach" Właśnie dopijam litr herbatki i zaraz wybieram sie na zimowy spacer z moim chłopem .
Mój chłopek też od dziś zajada z Dukanem, więc mam w nim wsparcie, a on we mnie
Już nie mogę się doczekać jak będę po tygodniu i będę mogła Wam napisać ile schudłam
Miłej niedzieli dziewczyny i do następnego razu!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 15:08   #3136
m_magda89
Przyczajenie

to wyśle mi któraj z was na emaila książke czy nie mam na co liczyć?

Edytowane przez m_magda89
Czas edycji: 2010-01-03 o 15:11
m_magda89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 15:17   #3137
kiltii synti
Raczkowanie

giovannezza wskaźnik bmi jest jednym z wielu ja staram się nie spadać poniżej 20 wiem po sobie że tak jest najlepiej ja sama mam bardzo rozbudowane mięsnie nie tylko brzucha o których wspomniałas ale i nóg i do tego grube kości i mimo to nie zniżam się poniżej 20 zresztą wszystkim polecam test Dukana tam są zawarte wskaźniki różnego rodzaju które najlepiej trafią w nasz wymarzony wyglad i przede wszystkim taki który możemy utrzymać...
eliza40 mi już na szczęście minął wczoraj ten apetyt na słodkie ale dzisiaj mam znowu na ilość i bym jadła i jadła w ogóle to senny dzień dzisiaj
kurcze tyle nas jest że nie da się nadrobić a m_magda89 ślij swojego e-maila mam chwilunie

kiltii synti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 15:42   #3138
agus30
Raczkowanie

Witam Dukanki
Jacie,ile tu nowych dukających
Całe szczęście że minęły te święta,Sylwester i Nowy Rok bo ciągle tylko przy stole by się siedziało a ręka sama za łakocie sięga.
Wczoraj normalnie wyżarłam wszystko co miałam legalnego w lodówce i ciągle mi było mało,ale zwalam to na @ bo mnie odwiedziła.Dziś na szczęście minął mi ten wilczy apetyt i w ogóle nie chce mi się jeść,tylko piję.Pomimo tego że miałam dziś gości i jadło na stole było to wcale ,ale to wcale nic mnie nie kusiło z czego jestem dumna.
Waga po tych wszystkich obżarstwach wróciła do normy a to najważniejsze
U mnie mróz jak się patrzy,obecnie -18,5 st
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 15:42   #3139
gigl
BAN stały

schrzaniłam... normalnie mozna siebie znienawidzieć... 2 dzień i czekolada.. cała
gigl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 15:57   #3140
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość

A za obżarstwo w zastępstwie Lanki masz <baty>

"Stare" Dukaneczki! Ja wiem, że tu teraz zamieszanie, ale dawajcie znaki życia
Dzięki za lanie
No właśnie, gdzie nasze weteranki? Parvati i Eliza ciągle odpowiadaja na posty "nowych" pomóżmy im

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez gigl Pokaż wiadomość
schrzaniłam... normalnie mozna siebie znienawidzieć... 2 dzień i czekolada.. cała
Oj to niedobrze! W takim wypadku chyba musisz zacząć od nowa z tego co pamiętam... I zastanów się porządnie czy masz tyle sił i samozaparcia, żeby trzymać się zasad! Nie ukrywamy tu, że czasem bywa trudno! Ale nikt nie mówił, że będzie łatwo!

Trzymam kciuki!

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 16:16   #3141
postanowienie
Raczkowanie

Witam popołudniowo
Dzisiaj upiekłam sobie chlebek Dukana - ten kukurydziany - mam nadzieję, że mąka kukurydziana nie jest zakazana. W smaku ujdzie ale najważniejsze, że pozwoli mi zagryzać twarogi, serki itp. oraz sprawi, że posiłek będzie bardziej syty. Ponadto - nie wiem czy dobrze zrobiłam - zjadłam udka kurczacze z woreczka "Pomysł na.." - co tak reklamują, że "bez dodatku tłuszczy, czyli zdrowiej". Oczywiście skórkę i inne tłuszczoty wyrzuciłam . Jak okaże się, że zgrzeszyłam to nieświadomie. Od jutra II Faza z warzywami (5/5) - trzęsę się z radości. Pozdrawiam wszystkich.
Stary 2010-01-03, 16:31   #3142
silvistrusek
Przyczajenie

hej Kochane.
Właśnie kończe 2 dzień uderzeniówki - jutro sie zważę (jestem ciekawa wyniku) czuje się świetnie a w piekarniku właśnie robi się pyszna rybka
Jutro kupię produkty typu skrobia, i otręby żeby robić słynne lacuszki i chlebek już nie mogę się doczekać.
Trzymam za Was kciuki Dziewczyny nie poddawac się !!!
silvistrusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 16:56   #3143
cacoa
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie mi,sądzicie że od wypicia 0,5l coca-coli light będzie zastój spadku wagi? Jestem na powiedzmy 3 dniu fazy uderzeniowej,ale w książce wyczytałam,że można pić cole light bądź zero...niestety nie mogłam się powstrzymać i kupiłam ją sobie bo chciałam napić się chociaż czegoś w miarę 'normalnego'. Czy któraś z Was pije ja w ogóle podczas tej diety? Wiem,że zawiera mnóstwo szkodliwych E..., ale też i słodzik który jest dozwolony. Sama już nie wiem, wpędzam się w jakieś poczucie winy;P

po I fazie- 63,5kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 17:12   #3144
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cacoa Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi,sądzicie że od wypicia 0,5l coca-coli light będzie zastój spadku wagi? Jestem na powiedzmy 3 dniu fazy uderzeniowej,ale w książce wyczytałam,że można pić cole light bądź zero...niestety nie mogłam się powstrzymać i kupiłam ją sobie bo chciałam napić się chociaż czegoś w miarę 'normalnego'. Czy któraś z Was pije ja w ogóle podczas tej diety? Wiem,że zawiera mnóstwo szkodliwych E..., ale też i słodzik który jest dozwolony. Sama już nie wiem, wpędzam się w jakieś poczucie winy;P

Kilka postów wyżej pisałyśmy o coli
Stary 2010-01-03, 17:42   #3145
60a98fd274480afb9719ccaaf70de5b3b7748a99_6577a34067d43
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez postanowienie Pokaż wiadomość
Witam popołudniowo
Dzisiaj upiekłam sobie chlebek Dukana - ten kukurydziany - mam nadzieję, że mąka kukurydziana nie jest zakazana. W smaku ujdzie ale najważniejsze, że pozwoli mi zagryzać twarogi, serki itp. oraz sprawi, że posiłek będzie bardziej syty. Ponadto - nie wiem czy dobrze zrobiłam - zjadłam udka kurczacze z woreczka "Pomysł na.." - co tak reklamują, że "bez dodatku tłuszczy, czyli zdrowiej". Oczywiście skórkę i inne tłuszczoty wyrzuciłam . Jak okaże się, że zgrzeszyłam to nieświadomie. Od jutra II Faza z warzywami (5/5) - trzęsę się z radości. Pozdrawiam wszystkich.
Mąka kukurydziana zakazana,dopuszczalna 1 łyżka skrobi kukurydzianej(a to co innego niż mąka).
I jak ty ten chlebek upiekłaś strasznie jestem ciekawa.Ja robię sobie placki otrębowe z przepisu w książce.
60a98fd274480afb9719ccaaf70de5b3b7748a99_6577a34067d43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 17:59   #3146
eliza40
Zakorzenienie

Przepisy w naszej przepisowni
Stary 2010-01-03, 18:02   #3147
postanowienie
Raczkowanie

[1=60a98fd274480afb9719cca af70de5b3b7748a99_6577a34 067d43;16232326]Mąka kukurydziana zakazana,dopuszczalna 1 łyżka skrobi kukurydzianej(a to co innego niż mąka).
I jak ty ten chlebek upiekłaś strasznie jestem ciekawa.Ja robię sobie placki otrębowe z przepisu w książce.[/QUOTE]

Wiem wiem, że nie można tego nazwać chlebem . Taki płaski placuszek, placuszątko:brzy dal:. No nic skoro mąka zakazana (co było do przewidzenia) - trzeba kupić skrobię. Co do sposobu w jaki go upiekłam - podany jest w przepisowni pod nazwą Chleb Kukurydziany. Dzięki za poratowanie.
Stary 2010-01-03, 18:32   #3148
tutli putli
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez YettaV Pokaż wiadomość
Tutli, jesteś pewna, że chcesz aż tak schudnąć?!?! Ja przy wzroście znacznie niższym i przy wadze wyjściowej (chciałabym, żeby zakrył ją mrok niepamięci, no, ale jeszcze nie teraz...), niestety, wyższej, dążę do tej samej wagi... Już teraz wyglądam naprawdę dobrze (to nie jest tylko moja opinia - bo moja opiera się jedynie na odczuciu "wiszenia" w ubraniach i ciągle chcę więcej - to jest zdanie tych, którzy zobaczyli mnie "odmienioną" podczas świąt). Ale nie o to chodzi, bo rozumiem, że u każdego jakoś inaczej tłuszczyk lubi się umiejscowić i narastać, jednak, hmmm... czy jednak nie postawiłaś sobie poprzeczki zbyt wysoko? Robiłaś test na stronie Dukana?
Jestem pewna !!! może za bardzo sie na to napaliłam... jak szczerbaty na suchary;p ale jeżeli nigdy nie miałam problemu z wagą a nagle ponad 15 do przodu to troche nie halo. mój największy problem to 2 podbródek, ramiona i brzuch.... nogi i tyłek jeszcze jak Cie mogę .... ehhh to by było piękne!

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
widzę, że nasza sytuacja wygląda podobnie
damy radę
pozdrawiam
Serducho pewnie że damy radę no bo kto jak nie my ?:P
tutli putli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 18:34   #3149
cacoa
Raczkowanie

Cytat:
Kilka postów wyżej pisałyśmy o coli
Rzeczywiście,moja wina czyli bez obaw mogę pic

po I fazie- 63,5kg
Stary 2010-01-03, 18:36   #3150
tutli putli
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez YettaV Pokaż wiadomość
Tutli, jesteś pewna, że chcesz aż tak schudnąć?!?! Ja przy wzroście znacznie niższym i przy wadze wyjściowej (chciałabym, żeby zakrył ją mrok niepamięci, no, ale jeszcze nie teraz...), niestety, wyższej, dążę do tej samej wagi... Już teraz wyglądam naprawdę dobrze (to nie jest tylko moja opinia - bo moja opiera się jedynie na odczuciu "wiszenia" w ubraniach i ciągle chcę więcej - to jest zdanie tych, którzy zobaczyli mnie "odmienioną" podczas świąt). Ale nie o to chodzi, bo rozumiem, że u każdego jakoś inaczej tłuszczyk lubi się umiejscowić i narastać, jednak, hmmm... czy jednak nie postawiłaś sobie poprzeczki zbyt wysoko? Robiłaś test na stronie Dukana?
a gdzie mogę zrobić sobie taki test?
tutli putli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości