|
|
#2011 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
Lazurowa... doskonale Cię rozumiem, mój były Tż, i ojciec mojej Fasolki, też był dla mnie przyjacielem, rozumiał mnie w pół słowa, albo nawet myśli... a teraz zostawił mnie z tym wszystkim samą... może w powietrzu coś jest bo brakuje mi go bardziej niż zwykle, ale wiem, że to dla mnie nic dobrego, tylko niepotrzebne łzy i stres, dlatego narazie dwa dni, ale trzymam się tego żeby się nie oddzywać... Rośnie we mnie gniew i złość na niego, ale mama mówi, że tak nie mogę, więc staram się wogóle o nim nie myśleć, choć to ciężkie bo on przypomina mi o swoim istnieniu. Co do spania ja też mam z tym problem, jak się przebudzę w nocy to już później ciężko usnąć, wierce się później w łóżku, a w dzień odsypiam. Będzie dobrze!!
|
|
|
#2012 |
|
BAN stały
|
Witam dawno mnie nie było, u mnie ok.
Mdłości są, doszły zaparcia, wzdęcia... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WSZYSTKIM PRZYSZŁYM MAMUSIOM
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa bajka1807 pearlania niezawsze kassate1203 dziekuje za odpowiedz mam nadzieje ze moja pielegniarka bedzie rownie sprawna i uda jej sie za jednym razem...
![]() zaparcia i wzdecia tez mam ale mdlosci.. wymioty dla mnie koszmar z tymi rannymi jakos sobie radze ale wieczorne.... nie moge spac do 1 i gdzes od 22 sie zaczyna... meczy mnie strasznie... niepotrafie nad tym zapanowac... ma ktos sposoby na wieczorne mdlosci?
|
|
#2014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz to przykładny tatus
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie zaczeło martwić coś czym sie na samym poczatku nie przejmowałam... dopiero dziś do mnie dotarło, że to przecież wirus i że może być groźny dla Fasolki
![]() Po świętach, przed sylwestrem dostałam paskudnej opryszczki na ustach, wizytę mam umówić na 6 stycznia bo wtedy mam wolne w pracy, telefonu do gina nie mam i du*a :/ Nie wie czasem któraś z was czym to mogę leczyć, czy mogę, jak bardzo jest groźna dla dzidzi? Przeglądałam neta ale zdania sa podzielone..jedni mówią że opryszczka wargowa jest niegroźna tylko płciowa (genitalna) inni że obie są szkodliwe...
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2016 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będzie dobrze bez tych ojców, dacie rade, a jak zmądrzeją to tym lepiej będziecie szczęśliwe podwójnie .W tamtej ciąży z moim M mieliśmy burzliwe przejścia tylko to ja miałam jazdy bo to było tak że jeszcze nie mieszkaliśmy razem w sesnie że sami tylko u niego. Mi przeszkadzało jak pił z kolegami jak za dawnych czasów i robiłam jazdy na trzeźwo potrafiłam zdemolować auto płakałam dużo ale to z emocji w ciąży.Dziś synek ma 2 lata i jest na maksa zakręconym szczęśliwym i zawsze uśmiechniętym odpukać zdrowym dzieckiem i naszym "małym komikiem" .---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Zaparcia tez mam straszne i nie mam na nich sposobu:/ ale na mdłości piję kolę zimną tą "prawdziwą" i mi przechodzi. Mam je wieczorami głównie jak rano to jem śniadanie jeszcze przed wyjściem z domu do pracy.
|
|
#2017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2018 |
|
Rozeznanie
|
Czesc, Siala_Bala, ja mialam opryszczki juz dwie teraz, a i w pierwszej ciazy raz mialam. Sa chyba jakies kremy, ktore mozna uzywac w ciazy, ale wiele z nich nie mozna. Ja wyczytalam na necie, zeby zrobic taka papke z soli morskiej i ciepej wody. Wiem, to brzmi masochistycznie, ale ja tak zrobilam i nakladalam na opryszczke i rane - oj bolalo, ale musze przyznac, ze na mnie podzialalo, dosyc szybko minela, moze sprobuj?
|
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Basia84 śliczne te bodziaki
a moge wiedzieć w jakim sklepie ? czy jakaś sieciówka czy co bo miałabym ochote na takie ![]() a co do spania to u mnie dziewczyny masakra dzisiaj nie pojechałam na studia przez to że nocami nie mogę spać ;/ nie ważne czy położe sie o 12 czy o 2 w nocy i tak do 3-4 będe się przewalac zanim zasne i dzisiaj się jeszcze o 5 obudziłam a o 6 miałam wstać ale stwierdziłam ze po 1.5 h snu nie dam rady do szkoły więc udało mi się zasnąć znowu dopiero o 7 i tak już spałam do 14 musze się jakoś przestawić bo strasznie męczy mnie to przewalanie się w nocy zanim zasne ![]() Siala_Bala co do opryszczki to ja miałam gdzieś ok 5 tygodnia i teraz nie wiem czy to było moje zaniedbanie ale ja naczytałam się że ta na ustach nie jest wogóle groźna i że można smarować maściami więc ja przez tydzien smarowałam vratizolinem czy jakoś tak i zeszła ale z lekarzem tego nie konsuloowałam może to źle ale ja przeczytałam że można smarować i nic nie zaszkodzi ;/ Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-01-03 o 16:37 |
|
|
|
#2020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a on w najlepsze po środku śpi i kopie nóżkami we śnie oczywiście po moich plecach nie po mojego M![]() Nie wiem dlaczego tak ma od początku spał w łóżeczku teraz od jakiegoś miesiąca wyłazi i nie wiem jak to zrobić żeby spał u siebie.
|
|
#2021 | ||
|
Zadomowienie
|
hejka babeczki
![]() Cytat:
Zobaczymy czy się przeczucia posprawdzają ![]() Cytat:
![]() Bierzesz ząbek czosnku, na tyle duży żeby był troszkę większy w przekroju od opryszczki i odkrawasz kawałek, żeby sok wypłynął. Przykładasz do bąbla/strupa i trzymasz parę minut, albo do momentu jak już nie możesz wytrzymać (bardzo piecze). Robisz parę minut przerwy, odkrawasz znowu kawałek żeby uwolnić znowu trochę świeżego soku i znowu przykładasz. Powtarzasz to parę razy, a nawet więcej, ile wytrzymasz ![]() Opryszczka genitalna jest szkodliwa, ta na twarzy nie - o ile miałaś ją już kiedyś wcześniej. Szkodliwe jest zarażenie się wirusem, a nie jego kolejna aktywacja. Kuracja czosnkiem jest o tyle skuteczna (oprycha nie lubi czosnku ), że po kilku takich akcjach nic mi nie wyskoczyło przez prawie 3 lata, a zawsze miałam conajmniej 2-3 razy do roku. Dopadło mnie dopiero teraz, jak zaszłam w ciążę, ale spycham to na karb zmęczęnia wymiotami i ogólnego osłabienia organizmu - jako że dzidzia ssie ze mnie wszystko co się da Mam nadzieję, że się trochę przydałam
|
|
#2022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2023 | ||
|
Zadomowienie
|
czesc babeczki
![]() no i koniec tego przyjemnego wolnego czasu a gdzie sie czesc dziewczyn podziala? farminka, jusdan, marta_d1, kemo i wiele innych - gdzie jestescie? ![]() Cytat:
nic tylko sie cieszyc dostalam na swedzacy brzuch taka oliwke w sprayu, ale jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby mnie cos swedzialo ![]() Cytat:
czy to chlopczyk czy dziewczynka byle nie czarne dziecko hahahaha Oj mam nadzieje, ze poczujesz sie lepiej wkrotce. W ktorym tyg jestes? |
||
|
|
|
#2024 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze ze opcja rodzielenia ucichła
Alquien hheee.. gdyby sie dziewczyny porozdzielały to dopiero by była cisza... Nic nie mow. Powrót do pracy. 4.45 musze wstac normalnie szlag trafia na całego.... |
|
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
U mnie dzisiaj jakoś spokojnie. Siedzę sobie cały dzień i odpoczywam, bo rano troszkę posprzątałam i się zmęczyłam. Próbuję znaleźć rozwiązanie na tą moją bezsenność w nocy i dzisiaj wcale nie spałam w dzień, ciekawe czy zasnę normalnie? Na szczęście jutro nie idę do pracy. Idę dopiero w czwartek
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ojjj wspolczuje wczesnego wstawania, ale mam nadzieje, ze Twoja praca nie jest zbyt meczaca. |
|
|
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiedziałam że tak będzie
![]() Co do pracy to.. za 3 tyg wychodze za mąż więc jakies wolne na pewno będę miała a 9 lutego kończy mi się umowa ( zatr na umowe na okr próbny ) i albo mi przedłużą, albo nie.... wiadomo jak to jest. A jak mi przedłużą to pościemniam kilka tyg i sruuu na zwolnienie
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
LInka ale nie mogą Cię zwolnić z tego co wiem, kiedy okres próbny kończy się po 3 miesiącu ciązy. Musza Ci przedłużyć umowę do końca ciąży
|
|
|
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
To tez wyczytałam w kodeksie pracy, ale ciekawi mnie czy potem dostane macierzyńskie..
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Tak... dostajesz zasiłek macierzyński, choć urlopu macierzyńskeigo nie dostaniesz. Czytałam właśnie kodeks na ten temat... po prostu dostajesz kase, ale nie liczy się ten czas do czasu pracy, wiesz o co chodzi?
Jak Cię zatrudnili wiedziałaś, że jesteś w ciąży? Swoją drogą pracodawca wie, że jesteś w ciąży? |
|
|
|
#2031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Basiu a nie wiesz jak to się ma do stażu z Urzędu Pracy? Czytałam różne wiadomości w internecie i niektóre były ze sobą sprzeczne. Pogubiłam się w tym wszystkim. |
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
siala jesli to nie twoja pierwsza w zyciu opryszczka to chyba mozesz byc spokojna. ja nigdy nie mialam i juz 3 ciaze drżę zeby nie zlapac ![]() jesli chodzi o rozdzielenie watkow to spora rozbieznosc w terminach, mamy tu czerwcowki, lipcowki i sierpniowki. czasem mam wrazenie ze sie troche rozmijamy i tak bedzie bo 2-3 mies roznicy to sporo skoro cala ciaza trwa tylko 9 mies a nie latami ale ja sie dostosujeLinka nie marwt sie , nie moga cie zwolnic i macierzynski dostaniesz
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
aa czyli nie dostane wychowawczego. czyli po porodzie kilka mies beda mi płacic macierzyńskie a potem hulaj dusza.. szukaj nowej pracy..
bo tam nie mam ochoty jakoś wracać. Ja pracowalam 1,5 roku na zlecenie i kiedy dostalam umowę to nie wiedziałam o ciąży. A czy pracodawcy wiedzą to, wyobraź sobie że sa tak bezczelne baby ze szeptają sobie to i owo na uszko więc pojejrzewam ze nie tyle co wiedzą, ale się domyślają.
|
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
bassienkaw a jak w koncu poszlo z Twoja praca? mialas isc na interview i cos z tego wyszlo?
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o zachcianki, to ja mam wciąż ochotę na sery białe i frytki... mięso bleee!!! |
|
|
|
|
#2036 |
|
Rozeznanie
|
wiolek1 nie widze skad jestes ale ja je kupilam w chicago w sklepie burlington ale sa tez takie same w target.
wczoraj wieczorem chycil mnie okropny bol zeba, pol nocy nie spalam, dzisiaj od rana maz obdzwonil wszystkich mozliwych dentystow i nikt w niedziele nie przyjmuje pojechalismy na pogotowie dostalam antybiotyk i tabletki przeciwbolowe podobno wszystko bezpieczne w czasie ciazy a jutro mam isc do dentysty. ciekawe czemu nagle zaczal mnie bolec, wczesniej nie dawal znaku zycia, mowie wam najgorszy bol jaki w zyciu mialam bo po normalnych tabletkach ktore zalecila mi lekarka wogole mi nie przechodzilo a innych balam sie brac.
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
witam wreszcie po wyjezdzie swiateczno-sylwestrowym
strasznie duzo mam do nadrobienia i nie wiem czy dam rade. tez sie nie moge tu odnalezc. tyle dziewczyn ze juz do konca nie kojarze ktore sa lipcowe a ktore sierpniowe ![]() nie pisze za czesto bo nawet jak pisze to nikt mi nie odpisuje my z mezem jestesmy na etapie ostrego kombinowania jak kupic ze stanow ubranka dla dzidzi. jedyna szansa to moj tata bo leci w lutym ale on zna tylko marki sportowe a calvin klein, ralph lauren czy tommy to dla niego czarna magia. nawet gapa za bardzo nie kojazy. mamy troszke ubranek ktore przywiozla tesciowa ze stanow ale to wszystko jest tak na roczek a na noworodka niestety nic. a te ubranka sa takie sliczne |
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
eeeeeeeeeee odkad ja mam nadrobic!? :O
Nie było mnie bo wiadomo mąz był.. Nie było kiedy wejść napisać.. Dziś pojechał. Niestety.. i bez łez się nie obyło. Zreszta juz od wczoraj płacze... Hormony? Od paru dni brzuch mnie boli, tam gdzie sobie chyba "naciągłam" (w kazdym raziem zabolało) gdy małą z tydz temu przekładałam z duzego lózka do malego.. Oj siekło.. chyba zle sie napiełam.. I najpierw bolało po jakims czasie przy dotyku/ucisku. A od 2 dni boli tam bez niczego.. bardzo czesto. Wieczorami to męczarnia.. A o krzyżach nie mowie.. Straszliwe mam ostatnio bóle i tez od rana do nocy.. Czemu? Z powodu tego tyłozgięcia? W pierwszej nie bolało... Ma któraś z was tyłozgięcie i tak ochydne bóle krzyzy? Takie prawie nie do zniesienia.. Normalnie jak w czasie okresu tak silne, albo nawet jak ciazowe od krzyzy.. Ehhh.. Wizyte mam 19 stycznia dopiero. Zobacze co bedzie jutro. Jak bedzie nadal tak to albo jutro albo we wtorek zadzwonie do gina i wybiore sie predzej. Napewno mnie przyjmie.. Zycze slodkich snów.. nie wiem jak ja zasne choc jestem wykończona.. Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-01-03 o 22:23 |
|
|
|
#2039 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczynki!
nie wiem czy ktokolwiek mnie jeszcze pamieta, bo dawno sie nie odzywalam... a to dlatego ze ok 2 tyg bylam u rodzicow i nie mialam czasu tu zagladac, ale obiecuje, ze sie poprawie ![]() w miedzyczasie bylam u ginki i robila mi usg i dzidzia tak strasznie urosla w porownaniu z pierwszym usg( wtedy bylo tylko serduszko, a teraz to juz prawdziwe dziecko!!!) 13.01 ide na usg przesiewowe i oczywiscie juz sie denerwuje, ale trzeba byc dobrej mysli. Kochane uciekam spac, zycze Wam dobrej nocki!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

chyba wszystko przez to ze sie wczoraj naogladalam filmow o Afryce