|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Musze poszukac tego DVD u mnie Cytat:
Nie wiem, czy dzis zasne , o prace sie nie denerwuje, bo zrobie co mam zrobic i wracam do domu (nigdy nie przynosze pracy do domu inaczej zwariowalabym i nigdy nie rozmawiamy z mezem o pracy w domu- musialoby zdarzyc sie cos wielkiego). Bede tesknic za Antonio bardzo, bardzo. Obawiam sie, ze ja stres zajem ![]() Marne to pocieszenie, ale znam panie, ktore wracaly do pracy po 2 tygodniach (bo ich praca nie gwarantowala im urlopu macierzynskiego), a moja kolezankak z pracy nie przepracowala wymaganej ilosci miesiecy i tez nie miala macierzynskiego, a urodzila synka 3 dni po mnie. Wiem, ze to marne pocieszenie, ale u mnie przepisy jeszcze gorsze, takze dlatego, ze moja wyspa nie jest w unii. Ja moge powiedziec mialam swietnie 3 miesiace pelnoplatne, 3 miesiace polowe i 1 bezplatny ![]() P.S. nos czyszcze, ale sola fizjologiczna i patyczkami dla maluszkow, czym innym nie dam rady, Taka jestem mietka jesli chodzi o swoje dziecko ![]() Do zobaczenia dziewczyny
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-03 o 23:57 |
||
|
|
|
#1352 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
ja juz zmykam spac
dobranoc aaaa zapomnialam - TZ przechodzi ze mna na diete turbo ![]() przydalby sie jeszcze parowar
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Jak posprzatam to oczywiscie dam fotki, ale kiedy to nastapi to nie mogę obiecac
![]() Maly wlasnie lezy mi na kolanach i robi kupe juz od 23, tez sobie znalazl porę
|
|
#1354 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do jadłospisu.. Kiedy wyczytałam, że zmieniłaś chwilowo plany - uznałam, że Cię to teraz nie interesuje, ewentualnie napisałabym gdyby już była taka potrzeba Ale skoro się upominasz Wydaje mi się, że ostatnio pisałam o ziemniaczku z dynią - to było przez 2 dni. A później przez kolejne dni: - ziemniaczki ze szpinakiem - 1/3 słoiczka (wybrałam Bobovity, bo Hipp ma w składzie mleko, więc z nim poczekam) + późnym popołudniem na deser trochę jabłuszka z marchewką (chyba też Bobovity wybrałam, bo miała więcej jabłka niż inne) - dokończenie ziemniaczków ze szpinakiem i znowu na deser trochę jabłuszka z marchewką Następnie pomyślałam, że na deser wprowadzę coś nowego, więc na obiad dałam to, co już było: - ziemniak z dynią (pół słoiczka), a na deser dałam znowu jabłko z marchewką, bo wcześniej zapomniałam, że jeszcze zostało - i to już było dzisiaj - druga połowa wczorajszego obiadu, na deser 1/3 słoiczka gruszki. Czy robię dobrze - ![]() Jutro planuję brokuły, jeszcze nie wiem czy same, czy wymieszam np. z marchewką.. zobaczę jak Tymek będzie jadł. Będę pisać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo zaczęłam mieć wyrzuty sumienia, że Wam mieszam. Ja wymyśliłam, że na razie zrobię tylko ogólne, a jak wyjdzie ok, to poczekam na Wasze posiewy i zobaczę czy sól wystarczy Bo jak tak, to po co mam mieszać rivanol bez sensu.Cytat:
Cytat:
mój się nie poci A u Ciebie nie jest przypadkiem bardzo ciepło w mieszkaniu? Może pajac to za dużo?
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
o widze ze nie jestem sama o tak cudownej porze
Siedze z Tomaszem w łazience , siedzi w foteliku samochodowym i wlaczylam suszarke -powoli przysypia , ale chyba predzej ja zasnę![]() Tulip pytałas ile mam egzaminów- 6 Chyba zacznę się uczyć nocami skoro i tak nie śpię
|
|
#1356 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja robiłam rivanolem tylko. Ja do pępka miałam trochę rozcieńczony (75%) i chyba takim bym się odważyła. Ale pewnie rano się wszystkiego już sama dowiesz ![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie przemywam... Mam tą szczoteczkę na palec i myślałam, że zacznę z pierwszym ząbkiem Dzięki Cytat:
Może ta sól fizj. wystarczy? Też jestem ciekawa Biedny Bartuś Ciekawe od czego? A dawałaś jakiś obiadek? może zatwardził?A jak On Ci psiknie pierwszy? ![]() Cytat:
Nie Ty jedna Ja jeszcze męża mam w łóżku Nazwa płynu zanotowana A ten płyn gdzie można dostać? Jest w takich Tesco, Realach, Rossmanach?---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- Cytat:
A dlaczego w łazience?Zostawiam Cię samą, bo też zmykam spać ![]()
|
|
#1357 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz ![]() Cytat:
Na tej mlecznej kaszce mannie z Bobovity jest napisane po 6 miesiącu,no ale skoro ma być ekspozycja...![]() Cytat:
Pewnie kiedy zajdzie potrzeba(oby takowa nie zaszła![]() Jadł zupkę z ziemniaczka,marchewki,sel era i pietruszki-ale wszystkie te składniki już jadł i nic mu nie było.Kupkę robi codziennie,wczoraj też była i nawet nie bardzo twarda.Ja zwalam to na bączki,bo nie słyszałam żeby purkał,dopiero przy zaginaniu nóżek coś poszło Na szczęście noc przespana spokojnieCytat:
![]() za bioderka Amelki.Pozdrów ją od nas Wczoraj było go więcej niż zwykle,więc możliwe ![]() Co do czkawki,Bartosz dostaje też czasami po jedzeniu,jak się mu odbije Niefajnie z tymi kluczami i jeszcze pendrive Cytat:
Właśnie myślałam,gdzie się zapodziałaś? dla Danielka,wiedział chłopak kiedy i jak się zachować![]() Kurcze,coś spać nie mogę,a tu wnet wstawać na dobre trzeba
|
||||
|
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
Serdeczne życzenia dla dzisiejszych solenizantów:
Nikogo nie ma. Eleeri,mam nadzieję że chociaż Ty zmrużyłaś oko tej nocy Gdybym nie zajrzała z rana to Miramej za badania i Eleeri za badania.No to idę,dalej liczyć barany
|
|
|
|
#1359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie nie moge zdecydowac co wole najpierw.Parowar czy automat do chleba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czy to bobas? ja z bobasa bylam zadowolona, a teraz wypatrzylam proszek z tej samej linii Baby shine firmy AMP,kupilam w tesco.Jest cudowny Dla Matiego zyczenia by sen go możył na dluzej dajac wytchnienie mamie ![]() Noc obyla sie bez pobudki, ale spiaca jestem, bo przeciez tu sie zasiedzialam a juz nie drzemne z mala bo do dermatologa jade i do pracy i musze sie zrobic, bo pamietaja mnie zawsze wystrzyżona na maxa i z nienagannym make upem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzidziuś ma białe opakowanie .Tego jeszcze nie miałam,w sumie od początku piorę w Dzidziusiu,ale może kiedyś spróbuję ![]() Bartosz jeszcze śpi,to jakis sukces ale przez ten wczorajszy ból brzuszka,poszedł później spać-może dlatego.Noc minęła spokojnie,2razy budził się na cyca o 00.30 i o 4.00 .Teraz już lecę budzić Damiana do szkoły-zaczęło się No ale za 2tygodnie u nas ferie zimoweMiłego dnia kochane |
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
no to wrzucilam mala ojcu do wyrka.Ranem najszybciej zasnie wlasnie jak maz ja przytuli, nie wiem dlaczego.Tylko ja na bok obroci i utuli a jej juz nie ma
Nakarmiona, napita i przewinieta oglada bajki na tvn style.Jak zamknie oko to zlece z psem a potem ide przed lustro. Zaczyna sie urlop mężowski od dzis ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- sprobuj, sprobuj, naprawde jest fajny.Znaczy ja jestem z niego zadowolona.Ciuszki dlugo pachna, a ja lubie jak czuc przyjemny zapach swierzo wypranego prania ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Jeszcze mam 2 pytania mamy dietujace :czesciej chodzicie do toalety na diecie? ![]() i pytanie z innej beczki ale w tej tematyce ile chusteczek schodzi wam na oporzadzenie doopki po koopce dzieciakow?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
no mam laptopa a siedziałamw łazience żeby Tż nie obudzić.....
Już Tomuś powitał dzień .......
|
|
#1363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
I o to chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brzechwę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekoladko dzięki za info od skierki
|
|
|
#1364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kuba na widok patyczka wpada w furię - kiedyś tak próbowałam robić, jak Ty ![]() Cytat:
![]() Interesuje, interesuje ![]() ![]() Ja jednak po zastanowieniu odkażę czymś No z tym glutenem to zwariować idzie
|
|
|
#1365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupię rywanol, spirytus sobie daruję, bo nie mam pewności, że nie jest nic podrażnione. Zresztą Małż mi zabronił, znów uważa, że to niehumanitarne ![]() Tymek śpi z Wami? Cytat:
Dzięki ![]() *** U nas noc dziś OK, Kubuś zasnął przed 21., wstał o 4, potem o 6.30 i na razie śpi. ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- I jeszcze życzenia ![]()
|
|
|
#1366 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też,ja też To zależy jaka ta kupa Ale przeważnie od 3do nieraz 6Cytat:
![]() Cytat:
Nie masz Kubusia z kim zostawić?
|
|||
|
|
|
#1367 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Małż w pracy = żona na wizażu ![]() Nawet nie próbuje nadrobić zaległości. Wybaczcie ![]() Czytałam tylko, że chłpopaki Miramej i eleeri mają podejrzenie ZUM-u. Ściskam mocno. Jakby co to mogę służyć radą w sprawie zbierania moczu, czyszczenia siusiaka itp. Postaram się być dzisiaj na bieżąco
|
|
#1368 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kocham Nigelle ![]() Oczywiscie Gregor, Malysz 7 ![]() Cytat:
Przesadzaja.Cytat:
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja znów nie wyspana W sobote mielismy gości - było nas 8 sztuk i dwójka maluchów ... Bartek jak zwykle pomagał Michałowi /1,5 m-ca/ w płakaniu i mieliśmy cyrk ![]() Spać poszłam o 2, bo czekałam az się mały zbudzi na jedzenie, wczoraj wstałam wcześnie i znów poszłam spać późno ... dzisiaj podudka o 6,15 bo małż w delegacje jechał i musiałam go odwieźć ![]() U nas zima na całego ... wczoraj się omachałam łopatą ... cały czas pada śnieg i ślisko jak na lodowisku ![]() Wszystkiego naj naj naj dla Mateuszka I trzymam kciuki za badania - Miramej i Eleeri .... tylko tyle udało mi się teraz przeczytać
|
|
|
|
#1370 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() wyobrazcie sobie ze moja dziecko obudziloo sie wczoraj o polnocy i zaczelo sie bawic ![]() hehe chyba pomylia bo sylwester juz byl......ale dalam smoka i zasnela w koncu no a my z tż kiziu-miziu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ad.2 teraz Wercia robi bardziej zbite kupki i nie ma takiej zachlastanej dupci to ze 3-4 chusteczki
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... dobrze, ze małż mi zostawił laptopka, bo miał ochote sobie go wziąść w delegację
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
no niestety ma ewidentne problemy z zasypianiem i budzi się co godzinę
|
|
#1373 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesć kochane ja tak na szybko bo nie wiem jak długo będę mieć internet dzisiaj
i jak długo go nie bedę mieć sisuski juz zaniesione ogólne i posiew dzwoniłam rano do laboratorium i dowiedziałam sie wszystkiego, więc wg. pan laborantek wystarczy umyć małego mydłem i tyle, mocz tylko do woreczka ![]() przyznacie że nie są wymagające ![]() żadnego spirytusu, rywanolu itp Cytat:
![]() to słyszę dośc często ![]() Cytat:
byłoby rodzeństwo dla Laurki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() po co ? ![]() he, he Cytat:
współczuje z całego serca ![]() Cytat:
![]() ale to tylko pajac nie zostawię go nagusieńkiego ![]() Cytat:
![]() ja go kupowałam w zwykłym sklepie, a widziałam go już w kilku także w Tesco i innych powinien byc Cytat:
nocka była OK Cytat:
![]() dziękuje Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Wojtusia
|
|
|
#1374 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień doberek ![]() ja tak na szybko bo nie wiem o ile mała jeszcze pośpi - dosypia po nocce ![]() Svinecko czytałam o tych ćwiczeniach na brzuch, no gdybyś dała radę i miała chwilę wrzucić ten filmik na youtube to byłabym wdzięczna nienawidzę, no nienawidzę brzuszków, ale musze coś zrobić, bo same mi się mięśnie nie wzmocnią, a brzuch wisi ![]() Ja już po śniadanku jestem, waga ani drgnęła, obawiam się że to znowu zastój mi się szykuje Co do wieści z frontu: ząbek się przebija i przebić nie może, na szczęście żel działa, przynajmniej na razie. Rozpoczynamy dzisiaj sławną na cały wizaż akcję ekspozycji na gluten Trochę się obawiam jak mała zareaguje, bo ma skłonności do alergii. A no i mam pytanie, po jakim czasie od rozpoczęcia podawania glutenu można też nowości jedzeniowe podawać? No bo mięsko powinnam też wprowadzić więc jak? aaa, Martynce zaczęły rosnąć włoski trochę ich ostatnio traciła ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Wszystkiego dobrego dla małych jubilatów
|
|
#1375 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twój Małż to chyba często w delegacje jeździ? Przyłączam się do życzeń dla Matiego i Wojtusia Cytat:
Nie pisałam, że wyćwiczyliśmy małemu siusiaka i już cały napletek schodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Służe zawsze pomocą
|
|
|
#1376 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
Ok, hm a co dokładnie?wzrost, wage tak? czy może jeszcze coś chciałabyś wiedzieć ? kolor włosów?Cytat:
Cytat:
![]() dzieki za wieści od Skierki no to nieźle z tymi kluczami ![]() Cytat:
super, że Danielek grzeczny Cytat:
![]() oj, to przechlapane masz mój czasem też ma ciężkie noce i też zasypia przy suszarce, za czasów kolki to było nasze wybawienie i do tej pory czasem włączam ją jak Bartek ma problemy z zaśnięciem.poza tym, że lubi siedzieć w nosiku samochodowym wcześniej tylko w nim zasypiałCytat:
żeby Mati był bardziej łaskawy dla swojej Mamy Cytat:
tak ![]() hm...na poczatku pamietam multum bo nie mogłam sie ogarnąć z tematem, a teraz to 3-4 Cytat:
moze dzisiaj w nocy bedzie łaskawszy? mam nadzieje Cytat:
dzieki spedziliśmy osobno oczywiście, rano przyszedł z pracy, pocałował mnie (jak udawałam, ze śpie ) i powiedział wszystkiego najlepszego ale i tak zdążyliśmy sie poprztykać już![]() też lubie nigelle ![]() wiedziałam, że Gregor wygra, Małysz też sobie nieźle radzi Bartek spał od 19.30 do 5! lece zmienić pieluche bo chyba kupsztal odwiedził pampka Bartka
|
|
#1377 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Juz trzymam kciuki ![]() Cytat:
Ja uzywam kolo 5-6. Moc zyczen dla Matiego, aby pokochal spanie oraz dla Wojtka Mariolka mysle o Tobie, duzo sily na dzisiaj Hej kochane! Oczywiscie sie pochorowalam Ania zasnela, grzeczna dziewczynka. Mam nadzieje, ze sie ode mnie nie zarazi
|
|
#1378 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Super Cytat:
U nas tak samo .Ale się zmieniają te nasze dzieciaczki
|
|||
|
|
|
#1379 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest taka prewencja, zeby buźkę naszych Skarbów nie skolonizowały bakterie wywołujące próchnicę ale prawda jest taka, że przecież pilnujemy żeby nie lizać łyżeczek, smoczków, nie całujemy w usteczka itd... - więc to też jest prewencja - nie jesteśmy takimi wyrodnymi matkami ![]() druga zaleta takiego czyszczenie to masaż dziąsełek, a to też jak któreś dzieciątko potrzebuje smarujemy, masujemy itp ja się nie daje zwariować, ale zestaw do czyszczenia ząbków muszę nabyć, bo jak się już pojawi ząbek to koniecznie trzeba czyścić i jeszcze przypomnę nieśmiało, że po czyszczeniu ząbków nie dajemy żadnej kaszki ani nic oblepiającego, a do picia tylko wodę nic słodzonego, ani herbatek (chyba, że cycuś jest w użyciu to dajemy oczywiście pierś, ale przedłużone nocne karmienie piersią też wywołuje próchnicę, więc staramy się oczywiście odzwyczajać dziecię od nawykowego ssania piersi w nocy - to mnie niestety dotyczy, bo mój pieszczoch się domaga samego poczucia cyca w buźce )koniec tych nauk i zrzędzenia - jak byście miały pytania to chętnie się poprodukuję dla dobra naszych Smyków, żeby nie cierpiały z powodu ząbkówCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() życzenia dla dzisiejszych Solenizantów
|
|
|
#1380 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odciągałaś codziennie i w wodzie? Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-01-04 o 09:55 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

, o prace sie nie denerwuje, bo zrobie co mam zrobic i wracam do domu (nigdy nie przynosze pracy do domu inaczej zwariowalabym i nigdy nie rozmawiamy z mezem o pracy w domu- musialoby zdarzyc sie cos wielkiego). Bede tesknic za Antonio 

Ja nie przemywam...
,nie mam pojęcia po czym
Jeszcze raz
dla Danielka,wiedział chłopak kiedy i jak się zachować

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY