Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-04, 15:16   #1471
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

znaczy sie, co robisz?

ja dzis schaboszczak
a jutro zapiekanka ziemnaczana z kurczakiem i boczkiem
a pojutrze dołacze do was na liscie
kurza piers
ryz brazowy
pieczarki

mala wlasnie karmie.Wyjatkowo jej podgrzalam, a ona niechetnie i dopiero od polowy sloika je chetniej jak zimne

mleko tez letnie pije
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:27   #1472
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Dziewczyny załozyłam nowy album
Święta, Chrzciny i nie tylko. Zapraszam
Stary 2010-01-04, 15:28   #1473
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka.
Ja tylko na chwilke, mały usnał i chyba położe sie obok niego po obiadku zachciało sie spac a miałam jezdzic na rowerku.
W planach miałam tez basen ale w sklepach sportowych jest dzisiaj remament i TŻ nie kupił mi czepka.

Duzo zdrowka dla naszych małych solenizantów

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
mamy dietujace :czesciej chodzicie do toalety na diecie?
i pytanie z innej beczki ale w tej tematyce ile chusteczek schodzi wam na oporzadzenie doopki po koopce dzieciakow?
Na poczatku czesto biegałam siku ale teraz sie unormowało.

Ja zużywam ok 2-3 chusteczek.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
sisuski juz zaniesione
ogólne i posiew
dzwoniłam rano do laboratorium i dowiedziałam sie wszystkiego, więc wg. pan laborantek wystarczy umyć małego mydłem i tyle, mocz tylko do woreczka
przyznacie że nie są wymagające
żadnego spirytusu, rywanolu itp
Do posiewu tez z woreczka??
Ja juz robiłam z woreczka i tylko niepotrzebnie najadłam sie strachu.
Przeciez jak sie woreczek przyklei to jak mocz do niego spłynie to obmywa skore wokół siusiaka i na bank moga dostac sie bakterie.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
jak chcesz się odchudzać to ja bym na parowar postawiła

Co do wieści z frontu: ząbek się przebija i przebić nie może, na szczęście żel działa, przynajmniej na razie.

aaa, Martynce zaczęły rosnąć włoski trochę ich ostatnio traciła i gdzieniegdzie łysinka prześwitywała, teraz wydaje mi się, ze każdego ranka ma ich więcej, rosną jej jaśniejsze niż miała, a te, które zostały robią się coraz dłuższe
TŻ wczoraj juz zamowił mi parowar, juz sie nie moge doczekac az cos w nim ugotuje

U nas tez zabek prawie na wierzchu. Na dole wyraznie widac zbuchniete dziąsło, taka wypukłość i biała kreseczka.

Kuba tez ma coraz wiecej włosków

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wiesz co ja mialam juz wszystkie Disnemar, Sterimar i Mariner i ten Sterimar jest najgorszy- Wercia zawsze plakala po psikniecu chyba za mocno rozpryskuje, a mariner niby tez ma ten dyfuzor ale juz nie placze, disnemar jest najlagodniejszy w stosowaniu tzn. mala nie reaguje wogole na psikniecie tak jakby nigdy nic.....
Była czas kiedy Kuba nie lubił psiukania sola ale tarz jak widzi butelke grzecznie czeka az mu psikne TŻ ostatnio to widział i był w szoku, ze mały to polubił. Używamy Sterimar.

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
jescze jedno pytanie. gdzie sie kupuje ten gluten? to jest proszek czy jaka postac? matko nie mam zielonego pojecia nawet o tym

Przepraszam Muszko, nie chce byc złośliwa ele trabimy o tym glutenie chyba od poczatku II czesci wątku a Ty takie pytania zadajesz

Cytat:
edittylosc Istopnia
i wlasnie dlatego sie nie zlamie

• 25,0 - 29,9 - nadwagę
  • 30,0 - 34,9 - I stopień otyłości a ja mam 30,5
Mamy bardzo podobne BMI, nie wiem czy nie takie same

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Moja kolezanka /urodziła w listopadzie/ schudła - duuuużo ... az się zdziwiłam jak ją zobaczyłam w sobotę ... pytam jaką dietę stosuje, a Ona mi na to, ze je tylko śniadania i czasem zupę ... taka dieta to nie dla mnie ... oby jej kiedyś nie wróciły te kilogramy
Bardzo niezdrowa dieta.
Znam dziewczyne, ktora jadła wszystko tylko do 12, i schudła naprawde duzo. Ale nie miała efektu jo-jo.

Dziewczyny rozmawiałysmy wczoraj o kartach ciąży.
Chciałam zobaczyc swoja, obszukałam wszystko i jej nie mam
A była pewna, ze mam.
Zabrali mi w szpitalu. Tak jak Wam.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:35   #1474
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Fotka mojego eleganta z chrzcin. Na razie jedna, a popołudniu w albumie powklejam troszke nowych
Pieknie!

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Mi sie wszystkie podobaja, oprocz drugiego.
Kupilam dla Ani kombinezon- ale jest o wiele lzejszy niz te Wasze, bo holenderskie zimy nie sa az takie surowe. Fotka w albumie

Cytat:
czesc dziewczyny, ale mam do nadrobienia u mnie troche smutno, bo z moim psem jest zle. eh az boje sie myslec.
Mam nadzieje, ze sie zdrowie pieska poprawi

Cytat:
tak wyrwane z kontekstu i zapomnialam czemu sie dziwisz
chyba siusiakowi , wiec moje zdanie jest takie ze to dla bardzo oczywista sprawa
Zabij mnie, tez nie pamietam. Zaraz poszukam...

Cytat:
No wiec bylam w pracy
wrocilam z dobrymi, bardzo dobrymi wrecz rewelacyjnymi wiesciami
nie bede sie obnosic bo wiem ze innym mamom mpoze byc przykro
wiec krotko i na temat
Najprawdopodobniej pojde na L4, a potem na wychowawczy
Wilk syty i owca cala, bo jakbym ja wrocila to szef musial by kogos zwolnic, wiec pogadalismy naspokojnie no i jestem przezadowolona
Nie bylo mnie ponad 4h, maz zajmowal sie mala, nawet na spacerze byli.Po powrocie przyznal sie ze bal sie ze malabedzie za mna plakac
Wspaniale wiesci, ciesze sie razem z Toba!

A ja z tesknieniem czekam na meza, aby wrocil z pracy i zebym mogla sie przespac. Glowe mi doslownie rozrywa.

No wlasnie, ciekawe co u Mariolki ?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Kasiu. juz wiem, dziwilam sie, ze juz trzeba dziaselka przemywac. W sumie, to nie wiem, czemu sie zdziwilam, ale ja dzisiaj malo z sensem mysle

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A była pewna, ze mam.
Nie rozumiem, czemu Wam zabrali te karty. Przeciez to Wasze brzuchy i Wasze ciaze
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:35   #1475
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:

dawaj wynik
23,88 w normie
cóż z tego jak ja czuje, że powinnam schudnąć

Cytat:

Moja kolezanka /urodziła w listopadzie/ schudła - duuuużo ... az się zdziwiłam jak ją zobaczyłam w sobotę ... pytam jaką dietę stosuje, a Ona mi na to, ze je tylko śniadania i czasem zupę ... taka dieta to nie dla mnie ... oby jej kiedyś nie wróciły te kilogramy
przeczytałam-
oby jej kiedyś wróciły te kilogramy
świetnie sie trzyma dziewczyna na zupach

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:38   #1476
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no przeciez juz mowilam ze cie kocham
moze i klamie ale poniekad to racja

nie lubisz uzywanych rzeczy?
no przeciez wiem

hmmm jakos nie moge sie do nich przekonac, kilka w swoim zyciu kupilam ale jakos hmmm brzydze sie nie wiem nie umiem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:44   #1477
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

TŻ wczoraj juz zamowił mi parowar, juz sie nie moge doczekac az cos w nim ugotuje

A była pewna, ze mam.
Ja też nie mogę się doczekać, tylko muszę jakies potrawy wyszukać

Mi karte oddali

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Pieknie!

Mi sie wszystkie podobaja, oprocz drugiego.
Kupilam dla Ani kombinezon- ale jest o wiele lzejszy niz te Wasze, bo holenderskie zimy nie sa az takie surowe. Fotka w albumie

Mam nadzieje, ze sie zdrowie pieska poprawi

Zabij mnie, tez nie pamietam. Zaraz poszukam...

A ja z tesknieniem czekam na meza, aby wrocil z pracy i zebym mogla sie przespac. Glowe mi doslownie rozrywa.

No wlasnie, ciekawe co u Mariolki ?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Kasiu. juz wiem, dziwilam sie, ze juz trzeba dziaselka przemywac. W sumie, to nie wiem, czemu sie zdziwilam, ale ja dzisiaj malo z sensem mysle

Nie rozumiem, czemu Wam zabrali te karty. Przeciez to Wasze brzuchy i Wasze ciaze

Zdrówka życzę. Mam nadzieję, że jak Małż wróci, to odpoczniesz i się troche podkurujesz, chyba Ci sie należy
Stary 2010-01-04, 15:46   #1478
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cass a zamowilas taki jak ma eleeri? ja tez sie zastanawiam ciagle, ale nie wiem jaki

a wlasnie mialam Cie pytac- i jak ten H2O mop?
Stary 2010-01-04, 15:50   #1479
aannuullaa
Wtajemniczenie

Kurcze, też cały czas o Marioli myślę, Marica też się chyba ostatnio nie pokazywała?

Powiem wam że zazdrościłam tym mamom, które wracają do pracy, do teraz mam takie poczucie że się hmm, nie rozwijam ? ale teraz nie wyobrażam sobie zostawić Martynki, no a poza tym po propozycji mojego szefa dotyczącej powrotu odechciało mi się - przypomniałam sobie co to za firma

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:52   #1480
UnholyOne
Ola-Unhola

Svinecka, a może ten?
Pistacjowy. Ja mam taki, ale śpiworkowaty (bez podziału na nóżki)
http://allegro.pl/item867696592_komb...occobello.html
Stary 2010-01-04, 15:53   #1481
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no marica chyba ostatni raz pisala z pracy, ze ma tam internet i moze przeciez pisac i nie pisze

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Svinecka, a może ten?
Pistacjowy. Ja mam taki, ale śpiworkowaty (bez podziału na nóżki)
http://allegro.pl/item867696592_komb...occobello.html
hmmm troche jasny mi sie wydaje - szkoda, ze nie ma wiekszej fotki bo nie widac szczegolow

ja juz mam metlik z tymi kombinezonami
Stary 2010-01-04, 15:54   #1482
UnholyOne
Ola-Unhola

http://allegro.pl/item871285793_komb...wy_z_metk.html
Stary 2010-01-04, 15:57   #1483
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
My też nic na siłę nie robiliśmy. Do wszystkiego doszliśmy małymi kroczkami. Jeżeli Kubuś ma pękniętego siusiaka jak Maciuś, to może Go tak samo boleć przy siusianiu. Poobserwuj i wrazie czego zrób przymoczki z Rywanolu. Pomaga

Woreczki wyglądają mniej więcej tak /zależy której firmy/:
http://www.bene.com.pl/photos2/woreczki.jpg
Przy siusianiu chyba Go nie boli, bo nie płakał, ale pęknięte trochę jest . Dzięki , woreczki już kupiłam

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawaale obiło mi się o uszy,że jak dziecko długo trzyma pierś w buzi i śpi jeszcze z tym nie przełknietym mlekiem,to chyba to powoduje później próchnicę.Bartosz poje wyciągam cyca i śpi dalej
Też coś takiego czytałam

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
wiem, ze takie są wyznaczniki, niektórzy nawet piszą o karmieniu "jak najdłużej"
ja piszę tylko o wpływie karmienia na próchnice u dziecka (moze jeszcze dopiszę, że chodzi o karmienie w dzień, w nocy powinno się ograniczać już od 6 miesiąca do jednego karmienia, a potem wcale)

nie, nigdy go w usta nie całowałam
(...)
karmienie do 18 miesiąca uznaje też ortodoncja - profilaktyka wad zgryzu
Nie mogliby oni wszyscy opracować jakiegoś wspólnego kompromisowego stanowiska?

A Tobie jak idzie ograniczanie nocnego karmienia? Ile razy Tomek w nocy je?

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Stoi się z kubeczkiem zamkniętym. Otwierasz przed samym łapaniem i siki łapiesz w locie. Nie ma szans na zanieczyszczenie.

Tak, nieco się zmniejszyło, ale On je ma malutkie. Wyszło na jaw jak Tymek miał miesiąc, kontrola była w 4 (tylko usg) i na następne pójdę gdzieś za miesiąc/dwa.
Dobrze, że napisałaś , tylko czy ja zdążę otworzyć ten kubeczek zanim Kuba skończy sikać?

za USG, żeby zniknęło całkowiecie

Cytat:
Dziewczyny, co stosowałyscie na zaparcia u naszych maluszków. Od tyg. Antos zrobił tylko dwa razy kupkę (tym sie nie przejmuję), ale w formie bobka Widze, ze chce ale sie meczy, płakał przy samym robieniu, jakby go bolało
Małz wezmie z apteki czopki i laktuloze, ale cos jeszcze polecacie sprawdzonego?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

http://allegro.pl/item869024880_komb...ka_9_12_m.html
Co myslicie o tym komb. Wyglada na ciepły
Biedny Antek , ja niestety nie pomogę

Kombinezon fajny

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja miałam na myśli taki zwyczaj - ja już zauważyłam, ze mój Synuś budzi się z przyzwyczajenia na cyca, a nie dlatego, ze jest głodny, więc miałby tendencje do tego, zeby do późniejszego wieku się budzić w nocy na cyca - staram się go oszukiwać tzn. biorę na ręce przytulam, szepcze coś do uszka i odkładam - czasem się uda go oszukać, a czasem nie, ale próbuję

jak to sie będzie przeciągać będę dawac wodę, ale mam nadzieję, ze nie będzie trzeba
Oj, na obecny czas nie wyobrażam sobie oszukiwania Kuby , zakrzyczałby się , zobaczymy, może Mu przejdzie

Cytat:
No własnie, nie ma co wariowac. Chociaz powiem Ci, że Antos raczej bedzie miał dłuugo problem z niebudzeniem sie na cyca w nocy. On je wtedy wiecej niz w dzien, po północy mam wrazenie, ze budzi sie co chwilke. Jest tak głodny, jakbym cały dzień nie jadł, łapie łapczywie za cyca i aż się krztusi... Bartuś juz dawno spał mi całe noce...
Kuba ostatnio też ma takie noce.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Fotka mojego eleganta z chrzcin. Na razie jedna, a popołudniu w albumie powklejam troszke nowych
To już dorosły kawaler

Cytat:
ja tez szukam kombinezon u dla mojego malucha
(...)
a co myslicie o tym:

http://www.allegro.pl/item874388082_...n_rozm_74.html

albo o tym:
http://www.allegro.pl/item870419173_...a_rozm_74.html
tylko ten juz troche pod dziewczecy podchodzi chyba

albo ten:
http://allegro.pl/item861927407_komb...wy_okazja.html

albo ten:
http://allegro.pl/item866889206_supe...ciecy_12m.html

kurcze ktory mam wziac?
Mnie się podoba ostatni

Cytat:
nooo ... ciekawa jestem kiedy to bartkowi przejdzie, bo to będzie /chcąc, nie chcąc/ jego ulubiony kolega

tak, małż znów w delegacji ... ale przed chwila dzwonił, ze wracaja jutro, bo nie mają odpowiedniego sprzętu i pojadą dopiero za tydzień :jupi
A jak nie?

Cytat:
czesc dziewczyny, ale mam do nadrobienia u mnie troche smutno, bo z moim psem jest zle. eh az boje sie myslec.
Przykro mi z powodu psa

Cytat:
a jaka jest roznica?ja mam mariner
myslalam ze to taka sama woda

i jaaaaa od zawsze! na zawsze
Mnie nie chodzi o wodę, tylko ten rozpylacz. W Sterimarze jest za mocny, moim zdaniem.

Cytat:
No wiec bylam w pracy
wrocilam z dobrymi, bardzo dobrymi wrecz rewelacyjnymi wiesciami
nie bede sie obnosic bo wiem ze innym mamom mpoze byc przykro
wiec krotko i na temat
Najprawdopodobniej pojde na L4, a potem na wychowawczy
Wilk syty i owca cala, bo jakbym ja wrocila to szef musial by kogos zwolnic, wiec pogadalismy naspokojnie no i jestem przezadowolona
Nie bylo mnie ponad 4h, maz zajmowal sie mala, nawet na spacerze byli.Po powrocie przyznal sie ze bal sie ze malabedzie za mna plakac
Kasiu wyobrażam sobie, jak się cieszysz . Ja cieszę się z Tobą

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wiesz co ja mialam juz wszystkie Disnemar, Sterimar i Mariner i ten Sterimar jest najgorszy- Wercia zawsze plakala po psikniecu chyba za mocno rozpryskuje, a mariner niby tez ma ten dyfuzor ale juz nie placze, disnemar jest najlagodniejszy w stosowaniu tzn. mala nie reaguje wogole na psikniecie tak jakby nigdy nic.....
Podpisuję się pod tym, co napisałaś o Sterimarze i Disnemarze. Marimeru nie znam.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:58   #1484
Miramej
Zakorzenienie

Ten z Cherokee super

Cytat:
my też jutro idziemy na szczepienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
nie no pewnie, że wiem o tym
myje mu na końcu siusiaka i delikatnie naciągam skórkę, żeby umyć, ale nie ćwiczę z nim, żeby odciągało się więcej i więcej, o.
Ja też nie, boję się, że będzie Go bolało.

Cytat:
Była czas kiedy Kuba nie lubił psiukania sola ale tarz jak widzi butelke grzecznie czeka az mu psikne TŻ ostatnio to widział i był w szoku, ze mały to polubił. Używamy Sterimar.
(...)
A była pewna, ze mam.
Potwierdza się, że dla każdego coś innego , Sterimarowi Kubuś mówi zdecydowane "nie"

A ja swoją mam, sprawdziłam

Cytat:
O czym mowa, bo chyba przeoczyłam? Co to w ogóle jest? Bo nie wiem

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-04, 15:59   #1485
aannuullaa
Wtajemniczenie

a, jeszcze wam nie pisałam, wstałam rano i siniaków nie ma

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 16:03   #1486
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ten nawet fajny ale wyglada na cienki
Stary 2010-01-04, 16:07   #1487
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Sweet najada się najada taki mały grubasek z niego

Mnie juz dziś nie bedzie bo musze wczesniej isc spac bo od 20 do 23 Tomaszke zazwyczaj spi, a jutro musze wstac przed 5 rano bo jade do warszawy więc nie bede ryzykowac.

Do przeczytania
Stary 2010-01-04, 16:13   #1488
UnholyOne
Ola-Unhola

Hmm, który wybrać...
http://allegro.pl/item869024880_komb...ka_9_12_m.html
http://allegro.pl/item869771646_chee...9_12_m_cy.html
http://allegro.pl/item874854661_lady...n_r_74_80.html

To przypadek, że wszystkie granatowe
Stary 2010-01-04, 16:18   #1489
Miramej
Zakorzenienie

Mnie się podoba 2 , ale moim zdaniem jest brązowy

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-01-04 o 16:19
Stary 2010-01-04, 16:23   #1490
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mnie tez sie podoba 2 a potem je

2 nie jest granatowa

hmmm a ja chyba nie bede zwracac uwagi w koncu na kolor - bo bardziej zalezy mi zeby mial stopki na stale a takich jest nie wiele
moze taki?
http://allegro.pl/item871352315_ciep...a_polarku.html

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

taki nawet ok ale nie ma rekawiczek
http://allegro.pl/item861446358_supe...opczyka74.html
Stary 2010-01-04, 16:24   #1491
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka.
Ja tylko na chwilke, mały usnał i chyba położe sie obok niego po obiadku zachciało sie spac a miałam jezdzic na rowerku.
W planach miałam tez basen ale w sklepach sportowych jest dzisiaj remament i TŻ nie kupił mi czepka.

Na poczatku czesto biegałam siku ale teraz sie unormowało.

Przepraszam Muszko, nie chce byc złośliwa ele trabimy o tym glutenie chyba od poczatku II czesci wątku a Ty takie pytania zadajesz

Mamy bardzo podobne BMI, nie wiem czy nie takie same
mi tez nie wyszlo z basen

a ja nie o sioo pytalam

ooo chyba 1x sie zdenerwowalas

rozumiem cie bez slow...

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

fajnie ze wszystkie cieszycie sie ze mna

Cytat:
Cass a zamowilas taki jak ma eleeri? ja tez sie zastanawiam ciagle, ale nie wiem jaki

mop to czeko testowala

Cytat:

Powiem wam że zazdrościłam tym mamom, które wracają do pracy, do teraz mam takie poczucie że się hmm, nie rozwijam ? ale teraz nie wyobrażam sobie zostawić Martynki, no a poza tym po propozycji mojego szefa dotyczącej powrotu odechciało mi się - przypomniałam sobie co to za firma
a masz ambitna prace? rzeczywiscie duzo cie omija?

Cytat:
a, jeszcze wam nie pisałam, wstałam rano i siniaków nie ma
nooo i tak trzymac

Stary 2010-01-04, 16:40   #1492
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Mnie się podoba 2 , ale moim zdaniem jest brązowy
hihi, no tak doczytałam

Cytat:
mnie tez sie podoba 2 a potem je

2 nie jest granatowa

hmmm a ja chyba nie bede zwracac uwagi w koncu na kolor - bo bardziej zalezy mi zeby mial stopki na stale a takich jest nie wiele
moze taki?
http://allegro.pl/item871352315_ciep...a_polarku.html

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

taki nawet ok ale nie ma rekawiczek
http://allegro.pl/item861446358_supe...opczyka74.html
no bo ja ślepa jestem

ładniejszy pierwszy
Stary 2010-01-04, 16:55   #1493
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katarzynka00;16250901
mop to[B
czeko[/B] testowala
no tak moja pamiec jest nie zawodna

chyba jednak kupie ten kombinezon
http://allegro.pl/item867029243_mega...ezonik_74.html

kurcze bo patrzac na wymiary to te wszystkie boje sie, ze beda za male
a z kolei ten boje sie, ze bedzie za duzy - rozmiar z metki to 12-18 miesiecy hmmm

rekawy na bank beda za dlugie ale to pikus, wazne zeby w tulowiu byl mniej wiecej dobry ehh mam dylemat

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
ładniejszy pierwszy
ale zobacz na wymiary napewno nie jest dobry na 80
dlugosc 60cm to bardzo malo
Stary 2010-01-04, 17:08   #1494
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
no tak moja pamiec jest nie zawodna

chyba jednak kupie ten kombinezon
http://allegro.pl/item867029243_mega...ezonik_74.html

kurcze bo patrzac na wymiary to te wszystkie boje sie, ze beda za male
a z kolei ten boje sie, ze bedzie za duzy - rozmiar z metki to 12-18 miesiecy hmmm

rekawy na bank beda za dlugie ale to pikus, wazne zeby w tulowiu byl mniej wiecej dobry ehh mam dylemat
nie sugeruj sie miesiacami, tylko wymiarami

A moze wolic spiworek
http://allegro.pl/item873473025_nowy...pokrowiec.html

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Nie patrzyłam na wymiary tylko tak kolorystycznie, ale rzeczywiście 60 to mało.
Ja teraz kupuję, żeby przynajmniej 65/70 miał dł bez kaptura

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Stary 2010-01-04, 17:20   #1495
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
kurza piers
ryz brazowy
pieczarki
pychotka
Cytat:
A była pewna, ze mam.
A ja mam

Niedługo i ja bede musiała zacza ten gluten wprowadzac.
W zwiazku z czym gzrebalam takie cos znalazłam, moze sie ktorejś przyda, a moze to juz było wklejane
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/4-6-mies/jedzenie/gluten
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/4-6-mies/zdrowie...ycja-na-gluten
Stary 2010-01-04, 17:45   #1496
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
nie sugeruj sie miesiacami, tylko wymiarami

A moze wolic spiworek
http://allegro.pl/item873473025_nowy...pokrowiec.html

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

nieee chyba jednak wole kombinezon

no to ten na 12-18 miesiecy ma dlugosc 66 od ramienia bez stopek

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

TZ pojechal do biedronki pa wage
Stary 2010-01-04, 18:07   #1497
UnholyOne
Ola-Unhola

A co tu takie pustki?
Jak ja siedzę, to nikt inny nie...

Ale małz ma mi zrobic laptopa w week. Juz załatwił nowego windowsa i będziemy formatowac strary system
I wtedy będe non stop z wami

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Ja jak zwykle na allegro i szukając czegos innego znalazłam to
http://allegro.pl/item871311762_spod...izniaczek.html
Stary 2010-01-04, 18:10   #1498
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no ja tez jestem i cisza

kuzwa TZ dzwonil, ze baba w biedronce mowi, ze te wagi to jeszcze nie od dzis sa - jak w gazetce jest jak byk napisane od 4.01
Stary 2010-01-04, 18:15   #1499
UnholyOne
Ola-Unhola

A co to za waga?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

http://www.biedronka.pl/str/2/i/6.php
juz wiem
Stary 2010-01-04, 18:30   #1500
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

TZ pojechal do biedronki pa wage
i dietujesz sie z nami?
Cytat:
A co tu takie pustki?
Jak ja siedzę, to nikt inny nie...

I wtedy będe non stop z wami
eee no o tej porze to mloda juz kleik chłeptala

juz nie moge sie doczekac

Jadlospis:
*2pomarancza
*2jabłka
*szklanka jogurtu naturalnego z malinowymi otrębami
*pół woreczka brązowego ryżu, kurza pierś w ziółkach,pomidor,kilka plasterków zielonego ogórka
*teraz zjadlam wieśniaka z rzodkiewka-glodna nie bylam, ale do wieczora nie dalabym rady wiec tak na górke zjadłam

(odpuscilam te pieczarki bo sumienie mnie gryzlo-przesmazone Jedna zjadlam,okazala sie zmarznieta-gumowata i skutecznie sobie obrzydzilam)

Lece malej po pampersy i kaszke manna, bo maz znow natargal sloikow.Pyszna marchewke i inne lepsze
zamiast z glutenem eh, juz mu uwage zwrcilam ze sama bede je musiala doglutenic
Ugotuje troszke kaszki i mysle ze w pojemniczku w lodowce nawet ze 2dni nic jej nie bedzie.
Dam jutro do obiadku,albo deserku i wrzuce łyzeczke do mleczka

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-01-04 o 18:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości