|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
dużo się nas tutaj zrobiło, aż mnie zdziwiło 10 stron nowych postów
![]() Witam nowe koleżanki, a także te nasze dukanki-weteranki ![]() ![]() ja mam takie pytanie, mianowicie znalazłam w Carrefourze serek topiony fit i nie jestem pewna, czy mogłabym go jesc, np. do szpinaku... 222kcal/100g białko 18g weglowodany 1,2g tłuszcz 16g składniki; sery dojrzewające, woda, ser twarogowy, masło ( ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------
Walczę z kg! Start -> 26.10.2009 Było 72,5 kg Jest : 65 kg (29.11.2009) 63,5 kg (11.12.2009) 61 kg (23.12.2009) Jest 59! ![]() 25.01.2010 -> III faza, start! A teraz ćwiczymy. ![]() ![]() Edytowane przez cinnamon witch Czas edycji: 2010-01-04 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie Dukanki
![]() Strasznie się cieszę że znalazłam ten topik,nie wiedziałam że jest nas aż tyle ![]() ![]() Mam 28 lat,dietę zaczęłam wczoraj,także jestem w drugim dniu pierwszej fazy,czystych protein. Warzę obecnie 59 kg (przedwczoraj było 60 kg ![]() Ogólnie nie jest aż tak źle jak się spodziewałam,nie chodze głodna,produkty dozwolone bardzo mi smakują ![]() ![]() No to jak...przyjmiecie mnie do siebie ?? ![]() Pozdrawiam cieplutko !!
![]() |
#3273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3274 |
Raczkowanie
|
Tak, tak forum jest po to, żeby pytać! Ale nie żeby po raz enty wałkować jakiś "problem". Bo po 3 razie jest to męczące, a wątpliwości i pytania, które macie były już tu poruszane wiele razy! Każda, która tu siedzi dłużej przeczytała i książkę i wątek. Dziewczyny nie idźcie na łatwiznę, bo sądzę, że niektóre z nas (bez obrazy) mają po dziurki w nosie zadawania w kółko tych samych pytań...
#3275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście żeby nie było - nie uważamy, że każda nowa to leń i nie czyta, bo jej się nie chce - na szczęście są takie, które podchodzą z głową do diety i im kwiatuch ![]() ![]() Berlinianka cud chłopak ![]() ![]() Lanka a ja dalej jem i jem i jem ![]() ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-04 o 20:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Raczkowanie
|
W książce jest napisane żeby w I fazie ważyć się jak najczęściej, bo wskazówka z godziny na godzinę będzie przesuwać się w lewo. Robiłyście to,ważyłyście się więcej niż raz,rano na czczo? Bo jak ja się ważę wieczorem to waga jest logicznie większa bo przecież jadłam,piłam i logicznym wydaje się fakt,że waga jest wyższa;P
#3278 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie umiem sobie wyobrazic osoby, ktora chce byc na diecie proteinowej, ktora tania nie jest i chce "oszczedzac" na wydatku kilkunastu zlotych za ksiazke, ktora tak w ogole jest podstawą. Kazdy niech robi jak chce, mamy dostep do zeskanowanej ksiazki tu i teraz, od zaraz. Ja kupilam swoja kopie wylacznie z szacunku dla Doktora ![]() ![]() Teraz moj apel. Te osoby, ktore czytuja forum nieco dluzej, wiedza, ze generalnie cholera jestem i zly mam charakter i zyc nie daje ludziom, a zwlaszcza leniwym Dukankom. Wszyscy razem i kazdy z osobna jestescie serdecznie witani i widziani na tym forum. Zasady jakie ustanowilysmy dla kazdego (dla siebie rowniez) na tym forum: 1. Przeczytana ksiazka (dla tych co nie maja, wszelkie najwazniejsze zagadnienia zostaly wpisane tu >> 2. Przeczytane, przynajmniej po lebkach forum 3. Jesli nie znalazlas odpowiedzi na swoje pytanie w punktach powyzej - pytaj smialo. W innym wypadku zamiast sie tlumaczyc dlaczego nie odpowiadamy na Twoje super wazne pytanie po prostu zignorujemy. A przynajmniej ja, bo nie mam tyle cierpliwosci co kolezanki ![]() O! A tu bede cytowac sama siebie. Do skutku. Cytat:
![]() |
#3280 |
Raczkowanie
|
Jesteście po prostu okropne- tyle namachać i kiedy biedna zapracowana fotoreporterka ma to czas czytać??????????? Kochany baby
![]() Uważajcie na nerki. Mi lekko siadły. Gorączka i te sprawy. Kompletne osłabienie. Kręciołek w głowie i ból;/ Pijcie dużo. Na hula hop nie mam kompletnie siły, ledwo zwlekłam się z łóżka i umyłam. Ech, szkoda gadać- za mało piłam po prostu. Powoli wracam do stanu używalności. No i coś z tym brzuchem muszę zacząć robić. Tylko nie wiem co;/ I kiedy bo wchodzę w sesje;/ Nie wiem ile ważę, ale spodnie z ostatnich zakupów ciągle OK. Tylko ten brzuch.. bleh.. Ale w sumie założyłam sobie,że ostateczny efekt chcę osiągnąć na Wielkanoc. Zatem mam jeszcze 2 miesiące na pracę nad sobą ![]()
#3281 |
Przyczajenie
|
a chamstwem nie jest ściaganie książki przez net? Dobra, rade dałam kto chce to skorzysta. Moim zdaniem nie jest potrzebne zaśmiecanie forum tym, a jeśli waszym tak to powodzenia. Moge komuś wysłać na emaila książkę.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3283 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Chcę zacząć dietę Dukana, proszę powiedzcie mi jak się przechodzi z I na II fazę to zaczynam od PP czy PW? |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
--------------------------------------- ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#3286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trenuję praktycznie codziennie, ale proteinki lubię i dostarczam, więc z tym nie będzie problemu ![]() dziękuję bardzo za opinię!! a kojarzyć mnie możesz z KTB ![]() ![]()
![]() |
#3287 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za miłe przywitanie,liczyłam na wsparcie ale cóż. Książkę już przeczytałam.
Edytowane przez Dilka70 Czas edycji: 2010-01-04 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy ja, jako "nowa" Dukana mogę liczyć na Wasze wsparcie?
![]() Jest mi ono bardzo potrzebne, żeby wytrzymać i zostać "starą" Dukanką ![]() Zwłaszcza, że nie mogę liczyć na wsparcie bliskich, bo TŻ to woli mnie okrąglejszą i odwodzi od diety, kusząc na milion sposobów ![]() ![]() Jestem zdeterminowana, bo zawsze byłam szczuplutka i mogłam włożyć na siebie wszystko, a teraz, 10 kilo cięższa, zakładam tylko te rzeczy, które zamaskują przed oczyma znajomych to, co mi się przybrało na ciele ![]() Boję się, że efekty będą powolne, bo biorę tabletki hormonalne, a to wiadomo że nie sprzyja odchudzaniu... Dziś pierwszy dzień za mną,kusiła mnie tylko kromeczka chleba jak robiłam TŻowi kanapki, ale nie dałąm się ![]() I nawet jakoś nie odczuwałam głodu.
#3289 |
Zakorzenienie
|
to przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem. To nawet na logike trzeba wziac, ze po proteinach (=uderzeniowka) czas na proteiny z warzywami.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
...ekhem... rzeczywiście zapomniałam
![]() Słuchać Lanki proszę ![]() ![]() ![]() Dobranoc wszystkim, zapewne jutro odezwę się z pracy, Pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Przyczajenie
|
jeżeli chodzi o łososia to ja kupuję dzwonki z berdonki, takiego zamrożonego na folie aluminową, posypuje ziołami jakimiś do ryb i skrapiam sokiem z cytryny takz połowy i zakrywam szczelnie folia i do piekarnika na jakies 20 min. odwijam z folii i jest pycha, łosos jest dosc suchy i dlatego się go powinno piec np. w foli żeby nic nie wyparowywało z niego
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Kolejna babeczka dołącza do Waszego grona, od przyszłego poniedziałku startuję z dietą ![]() Obecnie 'wyglądam' tak: 23 lata, 170 cm i 80 kg ![]() Od zawsze miałam problem z nadmiarem tłuszczyku, po ciąży przybyło kolejne 10 kg ![]() Marzę o wadze 65 kg... czyli 15 kg do stracenia, wydaje mi się to koszmarnie dużo ![]() Co już przeszłam: dieta 1000 kcal, dieta grapefruitowa - zapisana przez panią dietetyk, dieta pseudo-białkowa i wiele innych. Diet koniec końców odechciało mi się zupełnie i pogodziłam się z moim tłuszczykiem... Aż tu nagle, kolega którego nie widziałam pół roku i który był baaaardzo sporym kolegą, świętował z nami sylwka... szok - kiedy stanął w drzwiach to go nie poznałam, patyczak się z niego zrobił i to właśnie w te pół roku !! Od razu zapytałam co i jak i oczywiście padło hasło Dukan ![]() ![]() Chcę znowu mieć płaski brzuszek i wiem, że tym razem to się uda ![]() Co mogę jeszcze dodać, swojego czasu poznałam dietę zgodną z grupą krwi i jestem jej wielką zwolenniczką. Dieta ta zakłada, że osobniki z grupą krwi 0 to mięsożercy, a ja takowym osobnikiem jestem, tym bardziej dieta Dukana do mnie przemawia ![]() Także witam raz jeszcze ![]() ![]() ![]() P.S. Przepraszam, pewnie za często nie będę się odzywać, ale cały czas będę was śledziła ![]()
#3293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Raczkowanie
|
no mam krajzys i to spory wszystko jem według diety i waga rośnie coś jest nie tak nawet zaczęłam pić 2,8 l wody a to już jest spore wyzwanie jak ja się utrzymywałam na minimalnym 1,5 l i no cóż poczekamy pożyjemy i zobaczymy a według Dukana dzisiaj miałam przejść na III fazę.. aj a podpisu nie zmieniam nie ma!
dziewczyny chce jakiegoś przytulańca baciki już do mnie nie przemawiają niestety.. spadków życzę sobie też
#3295 |
Raczkowanie
|
Hej Kochane! Ale się wymęczyłam na noc! Basenik od 21 do 22
![]() ![]() ![]() ![]()
#3296 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3297 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lososia zajadam od poczatku diety we wszystkich mozliwych postaciach, lacznie z jajkami sadzonymi (klade na wierzch wedzone, cieniutkie plasterki lososia i posypuje pieprzem i przykrywam pokrywka), lososiem z mikrofalowki, rowniez posypany pieprzem i ziolami, w PW dodaje gotowane brokuly i mini marcheweczki, albo z piekarnika, zalany ciastem z otrebow, albo w salatce...pysznosci! A moze ja ksiazke kucharska wydam? ![]() Wiesz Parvati proteinowe czwartki to mi jeszcze nie wyszly od czasu przejscia na faze III ![]() Dzis postanowilam pojechac na samych proteinach, jutro ewentualnie PW i tak na zmiane az do wyjazdu na narty chyba, bo i tak dosc szkod juz wyrzadzilam tym swoim swiateczno-noworocznym obzarstwem. Zawrocilam do bezpiecznego portu z II fazy lizac rany... ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Koszmar. Trzeba patrzec na siebie codziennie i mowic "wygladam bosko" ![]() A tak w ogole to mam cos dla Was na poprawe humoru. Tak wygladala Lanka w sierpniu 2009... ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- A tak w ogole to czy tylko ja tu jestem??? Czemu nikt sie nie odzywa? Przestraszyly sie bidulki ![]()
![]() |
#3298 |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do lustra, to ja codziennie rano sobie powtarzam, że jestem NAJZA***ISTSZA ![]() Lanka OMG ![]() ![]() ![]()
Było - 60 kg ![]() Jest - 55,2 ![]() Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for ! ![]() Edytowane przez stozynka44 Czas edycji: 2010-01-04 o 23:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Te cyce to mialam straszliwe. Kompleksy mialam normalnie. Bo wiesz, gdybym byla plaska przy tej samej wadze, to wygladalabym nawet szczuplej. Ale przy tym rozmiarze to normalnie betoniara. Hyhyhyhyhy. Cale szczescie, ze to juz za mna... Tylko te piersi, odkad jestem znow na pigulkach to sie wydatniejsze zrobily... a ja juz nie chce!!!
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
Lanka faktycznie
![]() ![]() Kurdę spać nie możecie? ja zmykam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.