|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Wiolqn zaj....a fotka i Ty oczywiście
![]()
#3242 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście nie muszę mówić, że tak się nie stało? ![]() Cytat:
Isabelll no to tylko pogratulować "dorastania" chłopa ![]() ![]() Idę czytać dalej...ale uprzedzam, że szykuję opieprz :P Edit: A bardzo proszę ![]() ![]() Zaczynam podejrzewać, że my tu powoli jakieś zboczone satysfakcje z tych batów mamy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki! Edit2: Cytat:
Jeżeli te piersi kurczaka z rożna będą zrobione przez Ciebie i masz pewność, że nie były np. smarowane olejem (jak w sklepach) to nie tyle można, co nawet trzeba jeść ![]() Wiolqn - przejrzyj sobie wieczorkiem wątek z herbatką w ręku - działo się to i tamto ![]() Cytat:
![]() A tę zieloną, jako zieloną ![]() ![]() Ja na to tak patrzę i na II fazie jadłam tylko tę zieloną ![]() Edit3: Stozynka i Isabelll cichu mi tu o tej sesji ![]() ![]() vlada, leana miło Was czytać ![]() Cytat:
![]() Poza tym jakbyś nie zauważyła zamieściłam post w wątku przepisowym, gdzie poprosiłam autorki postów o zrobienie porządku z przepisami zawierającymi niedozwolone produkty - wniosek? Oznacza to, że takie się tam znajdują, więc nie należy w nie ślepo wierzyć, a zajrzeć do książki dla pewności. Nie jesteśmy moderatorkami, więc nie możemy ingerować w czyjeś posty i zmieniać treści wklejonych przepisów. wiolqn super wyglądasz ![]() Doczytałam ![]() Na sam koniec: Brawo dla stozynki, elizy40, kiltii syntii za próbę stawienia czoła odpowiedzi na milion pytań ![]() Faktycznie zrobiło się tu strasznie nerwowo i momentami nieprzyjemnie, a szkoda ![]() Myślę, że to jest powodem rzadszego odzywania się weteranek - ale wszystko przeminie kochane ![]() U mnie zimno i jakas taka...głodna jestem ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-04 o 14:05 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Zadomowienie
|
Opieprzaj, bo mi na pewno się należy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już sobie znalazłam. ![]() Dzisiaj nie leciałam na uczelnię, to siedzę i grzebię na forum, zamiast pisać referat o religii i wojnie. ![]() Zrobiłam test Dukana i wg niego wagę osiągnę w marcu... Dobrze, że moja matula się zaangażowała, bo będzie mi oddzielne posiłki częściowo sponsorować, inaczej nie dam rady, hrrr... ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Raczkowanie
|
Ale z Ciebie Dżaga
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- wiolqn mogłabyś mi przypomnieć jaki to miał być ten najlepszy dla nas makaron na III fazę?
#3246 |
Zakorzenienie
|
No to już jestem pewna, że my te baty lubimy
![]() Berlinianka pozazdrościć mamy ![]() Lanka ja też chętnie poprawiłabym przepisy w przepisowni albo chociaż dopiski pod spodem porobiła, że są niezgodne, ale do tego mają prawo chyba tylko moderatorzy. Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-04 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Przyczajenie
|
Witam moje drogie Panie
![]() jestem tu nowa i od dziś zaczynam dietę Dukana ![]() obecnie ważę 69 kg i chcę zejść do przynajmniej 55 kg. ciężka droga przede mną, no ale cóż, może się jakoś uda... Proszę o wsparcie. pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3248 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dukanki w Nowym Roku!!!
Ja po Świętach na baty się nie doczekałam i w Nowy Rok też poszalałam troszkę, ale od wczoraj jestem na samych proteinach i już jestem znowu z Wami. Wagą się nie chwalę bo mi wstyd jak nie wiem co, Wy tu po kilogramku ledwo nabrałyście i płaczecie. Ja już się ustawiłam na odpowiednie tory i do Walentynek walczę na II fazie. I obiecuję, że bez grzeszków. Mąż mi obiecał niespodziankę jak wytrwam i się zawzięłam jak małe dziecko, ktoremu się cukierkiem przed nosem wymachuje. Waszymi zdjęciami jestem zachwycona, świetnie wyglądacie Weteranki. Ale widzę, że Wiolqn ma nowe pomocnice Parvati i Stożynka dają czadu, brawo. Pozdrawiam
#3249 |
Zadomowienie
|
drogie Wizażanki. Od jutra zaczynam dietke. Ksiazke bede miala dzis wieczorkiem(na razie przegladfalam tylko pdfy) i mam male pytanie. Widze, ze otreby sa obowiazkowe. Czy dopiero od II fazy czy mozna jest juz w I?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Przyczajenie
|
Wiem że pytania początkujących Dukanek sprawiają iż tracicie cierpliwość ale ja też mam pytanko. Co sądzicie o surimi, właściwie to pytam o smak bo nie miałam okazji tego jeść a nie chciałabym wyrzucić do kosza po spróbowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Zadomowienie
|
surimi- smakuje jak ryba tylko strasznie slone(jak dla mnie) jest. Patrz na sklad na opakowaniu. Oryginalne zawieraja kraba- "podrobione" zwykle normalna rybe
|
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Parvati i pozostałe Dukanki, co sądzicie o tym systemie 1/1 ? Próbuje któraś zmieniać taktykę?
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
makaron razowy, jest robiony albo z maki razowej, z maki orkiszowej, lub przenicy durum z pelnego przemialu, ma ciemniejszy jakby brudnawy kolor
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ah i pozwoliłam sobie zedytować mój post na przepisowym. Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-04 o 15:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
BAN stały
|
Czy Wam tez bylo slabo i niedobrze pierwszego dnia?
Normalnie mi sie w glowie kreci, ze chodzic nie moge :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kup koniecznie cole zero/light/pepsi max lub jakiś słodzik ( i dodawaj np. do serka) i zabijaj pragnienie cukru w ten sposób. Mi było słabo dopiero drugiego dnia. W piąty dzień czułam się już dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wlasnie wcinam indyka, myslalam ze dotrwam az TZ wroci z pracy zebysmy razem zjedli ale nie dalam rady. Uwazalam ze nie potrzebuje slodzika, bo ja nic nie slodze nigdy- w sensie kawa,herbata- bo dla mnie slowo slodzik zawsze tylko z tym sie kojarzylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Przyczajenie
|
hej!
Pierwszy dzień powoli zapada w sen... Strasznie mnie dziś boli głowa... i powiem Wam szczerze, że juz miałam olać całą ta diętę i zjeść porządny obiad po powrocie z pracy, ale pomyślałam sobie, że jeżeli nie zaczne tej diety dziś, to będę ja odkładac w nieskończoność, no i nie dałam się! Rano śniadanko proteinkowe: serek piątnica 3% i kawałek łososia wędzonego, a po powrocie z pracy pierś z kurczaka gotowana na wodzie z kostką rosołową i do tego zrobiłam sos z jogurtu zotta 0,1% z przyprawami... no jest to zmiana zywiecniowa...ale głodna nie jestem... trochę gorzej z tym piciem... wypiłam dziś 3 kubki herbatki...a Dukan wyraźnie pisze 2 litry... jeszcze ze 2 szklanki to dam rade, ale więcej... no zobaczymy postaram się... na kolację zaplanowałam jogurt z otrębami, bo Dukan zaleca dwie łyżki dziennie... no i to by było na tyle dziś ![]() Pozdrawiam wszystkich i idę się chyba zdrzemnąć bo ten ból głowy mnie wykończy!
#3259 |
Raczkowanie
|
hmm dzisiaj miałam dosyć dziwną sytuację, jak wróciłam z uczelni postanowiłam,że wejde na wagę i zmierzę % tkanki tłuszczowej i co mnie zdziwiło i zaniepokoiło miałam jej więcej o 0,5% niż wczoraj:| a dodam,że nie zjadłam nic spoza listy produktów dozwolonych, czy ktoś mi jest to w stanie wytłumaczyć? czyżby jakieś wahania dobowe? ale tłuszczu?:P
A takie moje drugie pytanie czy nie bolą Was brzuszki czasem na tej diecie? Ale nie tak,że goni do toalety tylko jakieś takie skurcze,nudności? ![]()
![]() |
#3260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
PLYNY: 1.5l to jest absolutne minimum. Tu nei ma oszukiwania. Jedzac takie ilosci bialka bardzo obciazasz nerki. Pijac duzo wody pomagasz im pracowac. Musisz nauczyc sie pic to minimum. Herbatki, szklanka wody co godzine lub pol szklanki co pol i ani sie obejrzysz jak te 1.5l pojdzie. Cytat:
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
BAN stały
|
Zaraz wybieramy sie z TZ na zakupy, juz pytal pod co moze sie podlaczyc z mojego jadlospisu
![]() ![]() Planuje jutro upiec chlebek Dukana, zrobic muffinki i moze krem czekoladowy.... TZ tez by podjadl pewnie ![]() Szkoda ze tu nie ma polskich serkow wiejskich ![]() ![]() ![]() Nadal mi dziwnie, glowa jakby cmila i chce mi sie slodkiego. Na szczescie nie mam nic takiego w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Przyczajenie
|
Jeśli ktoś z was np. ( jak ja) woli czytać z książki niż z komutera, to polecam sposób ze kupujesz w empiku książke i masz ( chyba aż) 60 dni żeby ją oddać, oczywiśćie nie może mieć śladu użycia. Ogólnie nie podoba mi się że osoby które już są dłużej na tej diecie "najeżdzają" na osoby poczatkujące.Polecam książke bo szybko się ja czyta i jest ładnie napisana i zrozumiale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z resztą zwróć proszę uwagę, że te, które do diety podeszły "z głową" (czyt. - przyswoiły wszelakie informacje na temat diety) przyłączyły się, nie kwękają i chyba im tu nie najgorzej, bo z nami rozmawiają ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-04 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też zaczęłam dzisiaj. Wróciłam z pracy bardzo zmęczona i senna, ale jestem nastawiona pozytywnie. Mam nadzieję, że Tobie też się uda. Będę kibicowała. START 04.01.2010 MAM: 70kg: ![]() CEL: 58kg ![]() Pozdrawiam Małgosia
![]() |
#3267 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiscie zrobilo sie nerwowo. Chyle czola nieustraszonej Stozynce, Elizie i Kiltii Syntii za odpowiadanie nowym Dukankom ![]() Parvati tez jakas glodna dzis jestem. Ale na proteinach wylacznie od rana ![]() No wlasnie nie mozemy poprawiac cudzych postow, pozostaje wiec nadzieja, ze Moderatorka sie odnajdzie i zrobi to za nas ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() Pocieszylas mnie ta Claudia ![]() ![]() Gratuluje namowienia meza na diete! Aktualny ostatnio czesto cos wspomina, ze musi zrzucic kilka kilo, ze ubrania stare ubrania ma ciasne, a te co ma nowe to juz za luzne, epatuje podciaganiem spodni co 5 minut ![]() ![]() Ale na naszej dietce to by biedak nie uciagnal. Bez buleczek i panini w ulubionej restauracji to on by biedak w depresje chyba popadl. Poza tym kto by mu to gotowal?? Bo ja siedze na drugim koncu Londynu ![]()
![]() |
#3268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do czego Ty namawiasz ![]() ![]()
![]() |
#3269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym, że uznałaś, że informacje na temat I fazy wystarczają Ci do rozpoczęcia tej diety pokazałaś, że jednak bierzesz się do czegoś mimo że nie wiesz. Zamiast czytać III części wątku, polecam porządne przeczytanie książki - zajmie Ci to jedno popołudnie, a są w niej wszystkie informacje niezbędne, jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem. I wypadałoby trochę pokory - jeśli osoby, które są parę miesięcy na tej diecie i mają o niej sporą wiedzę coś Ci sugerują (dodatkowo na Twoją korzyść), to nie po to, żeby po tobie (i innych nowozaczynających) sobie poużywać, ale dla Waszego dobra. Ale to Wasze zdrowie. Cytat:
Polecanie takiego sposobu świadczy tylko o Tobie ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Od jutra jadę z II fazą, brakowało mi już warzyw. ![]() Chłopak kupił mi zapas łososia, jak mu o pandze opowiedziałam, że w takim szoku byłam, hihi... ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.