Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-04, 22:56   #1531
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Czesc

Zyje , chociaz bylo ciezko. Pewnie tak to bedzie wygladalo- raz lepiej, raz gorzej.
Dziekuje za wszystkie pozytywne fluidy
Wiedzialam, ze Antos bedzie w dobrych rekach, tylko ja bede sie podle czula i tesknila niemilosiernie.
Wczorajsza nocka bardzo srednia, od 3 rano Antos budzil sie co godzine, mam nadzieje, ze dzis bedzie lepiej spal , bo znowu pobudka o 6 i wyjazd z domu przed 7.
W pracy jednak postarali sie, abym nie miala czasu na tesknoty . Od razu zostalam wrzucona na gleboka wode, bo nie bylo czasu na przypomnienie, wprowadzenie itp, mimo, ze mnostwo rzeczy sie zmienilo
Oczywiscie bieglam z pracy na parking, a w drodze po Antosia przeklinalam kazde czerwone swiatlo i wolnego kierowce

W pracy bardzo milo, bo widzialam, ze mnostwo osob autentycznie sie cieszylo, ze wrocilam i spotkalo mnie duzo bardzo milych gestow
Jeszcze jutro i pojutrze, a potem 2 dni wolnego i pracuje w weekend

Ide poczytac, chociaz po lebkach, co sie dzis dzialo

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Macie pozdrowienia od AnnGe. Ma urwanie glowy ze starszym synem, ktory wymaga sporo czasu i opieki. Dzis rowniez wrocila do pracy
Urodzila Milenkę 21-08 SN wazyla 3300g, 53cm dluga. Porod wywolywany po terminie, ale szybki, bo tylko 4 godziny. Postara sie bardzo odwiedzic nas na Odchowalni
Stary 2010-01-04, 22:57   #1532
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

witam wieczornie

zakupy sien udaly-kupilam malej spodnie ocieplane ze sztrusku,bluzke i tuniczke
no i fajny komplecik spodnie+sweterk dla mojej kuzynki ktora urodzila niedawno Przemusia

Weronika byla zachwycona na zakupach- oczy jak 5zł i sie rozgladala ale w foteliku byla cwaniara to jej sie podobalo bo wszystko widziala a w wozku wielki protest jest

ksiedza tez sie nie bala na koledzie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Moja kolezanka /urodziła w listopadzie/ schudła - duuuużo ... az się zdziwiłam jak ją zobaczyłam w sobotę ... pytam jaką dietę stosuje, a Ona mi na to, ze je tylko śniadania i czasem zupę ... taka dieta to nie dla mnie ... oby jej kiedyś nie wróciły te kilogramy
no niezle to prawie glodowka jest

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

U nas tez zabek prawie na wierzchu. Na dole wyraznie widac zbuchniete dziąsło, taka wypukłość i biała kreseczka.

Była czas kiedy Kuba nie lubił psiukania sola ale tarz jak widzi butelke grzecznie czeka az mu psikne TŻ ostatnio to widział i był w szoku, ze mały to polubił. Używamy Sterimar.

niech w koncu wyjdzie
widcznie zakumal ze to nie boli

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a wlasnie mialam Cie pytac- i jak ten H2O mop?
pisalam ostatnio ze brat kupil mamie tego mopa i mylam nim- niby fajny ale jakos wole umyc tradycyjnie z plynem to przynajmniej czuje ze jest czysto

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 23:04   #1533
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dziewczyny załozyłam nowy album
Święta, Chrzciny i nie tylko. Zapraszam
Fotki w albumie śliczne

Cytat:
A ja jutro zaczynam dawać małemu troche wiecej niż małe co nieco
tzn, jabłuszko jutro bedzie miało premierę
żeby Antosiowi smakowało.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

bo wiem że jak moja mama będzie się opiekować małym to na bank będzie wsadzała jego łyżeczkę do swojej paszczy a ona nie chodzi i nigdy nie chodziła w ogóle do dentysty, a jeszcze kilka swoich zębów ma i są one w stanie krytycznym, więc same rozumiecie

Rozumiem doskonaleteż bym była wściekła.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Pierwszy posiłek inny niż mleczko cycowe? Nie zaczynasz od warzyw?
Ja też zaczynałam od jabłuszka

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
W nagrode coreczka rabnela tatusiowi taka kupe, ze widzialam w Jego oczach slady paniki. Ale trzymal sie dzielnie i nie poprosil o moja pomoc
Ania wiedziała kiedy kupkę machnąćno idla męża za poskromienie kupy.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 23:08   #1534
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Czesc

Zyje , chociaz bylo ciezko. Pewnie tak to bedzie wygladalo- raz lepiej, raz gorzej.
Wiedzialam, ze Antos bedzie w dobrych rekach, tylko ja bede sie podle czula i tesknila niemilosiernie.
Wczorajsza nocka bardzo srednia, od 3 rano Antos budzil sie co godzine, mam nadzieje, ze dzis bedzie lepiej spal , bo znowu pobudka o 6 i wyjazd z domu przed 7.
W pracy jednak postarali sie, abym nie miala czasu na tesknoty . Od razu zostalam wrzucona na gleboka wode, bo nie bylo czasu na przypomnienie, wprowadzenie itp, mimo, ze mnostwo rzeczy sie zmienilo
Oczywiscie bieglam z pracy na parking, a w drodze po Antosia przeklinalam kazde czerwone swiatlo i wolnego kierowce

W pracy bardzo milo, bo widzialam, ze mnostwo osob autentycznie sie cieszylo, ze wrocilam i spotkalo mnie duzo bardzo milych gestow

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Macie pozdrowienia od AnnGe. Ma urwanie glowy ze starszym synem, ktory wymaga sporo czasu i opieki. Dzis rowniez wrocila do pracy
Urodzila Milenkę 21-08 SN wazyla 3300g, 53cm dluga. Porod wywolywany po terminie, ale szybki, bo tylko 4 godziny. Postara sie bardzo odwiedzic nas na Odchowalni
no to dobrze, ze przezylas
z kazdym dniem bedzie lepiej
no i fajnie, ze w pracy milo

oooooo AnnGe sie odezwala - super pozdrow ja od nas i powiedz, ze czekamy na wiesci

Czeko dzieki za info - ale myslisz, ze on rzeczywiscie myje czy to taki pic?

kurcze woda w wannie od ponad godziny mi stygnie a TZ jeszcze nie ma musial zalatwic sprawe a ja nie chce isc sie myc poki go nie ma bo zawsze maly sie wtedy budzi co chwila i musze wyskakiwac z wanny

no ale pojechal jeszcze do tesco po zakupki do naszej dietki wiec mu wybacze
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 23:10   #1535
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Jeszcze mam 2 pytania:
mamy dietujace :czesciej chodzicie do toalety na diecie?
i pytanie z innej beczki ale w tej tematyce ile chusteczek schodzi wam na oporzadzenie doopki po koopce dzieciakow?
Z siku zawsz echdze czesto, bo normalnie wypijam minimum 2 litry wody nie licac innych napoi
Z koopka tez chodze 2 razy dziennie, a bywa, ze i 3 i to jest neizalezne od diety. Zatwardzen nie mam nigdy

Jestem rozrzutna, wiec zizywam 5-7 chusteczek na kupke
Cytat:
Mariolu ja wiem, że wszystkim się za bardzo przejmuję, tak już mam i ciężko to zmienić. Myślę, że to też jest konsekwencja takiego, a nie innego dzieciństwa, nie było mowy o luzie czy odpuszczeniu czegoś. Fridy używam i bardzo sobie ją chwale, codziennie z noska coś wyciągnę, sama też codziennie czyszczę nos, mimo, że nie mam kataru. Ale w pupie temperatury nie mierzę
Miramejku , a pisalam, ze to nie jest prztyczek w nos
Ja po prostu podziwiam kazdego, kto jest taki obowiazkowy, bo mnie duzo do idealu brakuje.
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Hello
Małż w pracy = żona na wizażu

Nawet nie próbuje nadrobić zaległości. Wybaczcie

Czytałam tylko, że chłpopaki Miramej i eleeri mają podejrzenie ZUM-u. Ściskam mocno. Jakby co to mogę służyć radą w sprawie zbierania moczu, czyszczenia siusiaka itp.

Postaram się być dzisiaj na bieżąco Idę do Skrzeka, bo mnie woła.
Magi, milo cie czytac
Cytat:
Czesć kochane ja tak na szybko bo nie wiem jak długo będę mieć internet dzisiaj
i jak długo go nie bedę mieć

sisuski juz zaniesione
ogólne i posiew
dzwoniłam rano do laboratorium i dowiedziałam sie wszystkiego, więc wg. pan laborantek wystarczy umyć małego mydłem i tyle, mocz tylko do woreczka
przyznacie że nie są wymagające
żadnego spirytusu, rywanolu itp
Trzymam kciuki za wyniki!
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Oczywiscie sie pochorowalam Leje mi sie z nosa jak z wodospadu, gardlo zajete, po prostu pieknie. Maz zdrowy wrocil do pracy, myslalam ze w ostatniej chwili sie rozmysli i wezmie jeszcze kilka dni wolnego (jest sam sobie szefem), ale nie, twardo wyszturmowal do pracy. No cos, przestaje marudzic i biore sie za kuracje.

Ania zasnela, grzeczna dziewczynka. Mam nadzieje, ze sie ode mnie nie zarazi
Zycze duzo zdrowka
Kuruj sie i wracaj do formy szybko
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
no cóż - ja wiem, ze trzeba przemywać, a też nie przemywam
to jest taka prewencja, zeby buźkę naszych Skarbów nie skolonizowały bakterie wywołujące próchnicę
ale prawda jest taka, że przecież pilnujemy żeby nie lizać łyżeczek, smoczków, nie całujemy w usteczka itd... - więc to też jest prewencja - nie jesteśmy takimi wyrodnymi matkami

druga zaleta takiego czyszczenie to masaż dziąsełek, a to też jak któreś dzieciątko potrzebuje smarujemy, masujemy itp

ja się nie daje zwariować, ale zestaw do czyszczenia ząbków muszę nabyć, bo jak się już pojawi ząbek to koniecznie trzeba czyścić

i jeszcze przypomnę nieśmiało, że po czyszczeniu ząbków nie dajemy żadnej kaszki ani nic oblepiającego, a do picia tylko wodę nic słodzonego, ani herbatek (chyba, że cycuś jest w użyciu to dajemy oczywiście pierś, ale przedłużone nocne karmienie piersią też wywołuje próchnicę, więc staramy się oczywiście odzwyczajać dziecię od nawykowego ssania piersi w nocy - to mnie niestety dotyczy, bo mój pieszczoch się domaga samego poczucia cyca w buźce )

koniec tych nauk i zrzędzenia - jak byście miały pytania to chętnie się poprodukuję dla dobra naszych Smyków, żeby nie cierpiały z powodu ząbków
Dzieki serdecznie za fachowe wskazowki
Stary 2010-01-04, 23:12   #1536
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

dziekujemy za informacje! ... Fajnie, ze się odezwała!
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
witam wieczornie

zakupy sien udaly-kupilam malej spodnie ocieplane ze sztrusku,bluzke i tuniczke
no i fajny komplecik spodnie+sweterk dla mojej kuzynki ktora urodzila niedawno Przemusia

Weronika byla zachwycona na zakupach- oczy jak 5zł i sie rozgladala ale w foteliku byla cwaniara to jej sie podobalo bo wszystko widziala a w wozku wielki protest jest

ksiedza tez sie nie bala na koledzie
fajnei, ze zakupy Ci się udały! ... nie pamiętam kiedy ja ostatno byłam na zakupach ... a - już wiem, przed świętami kupowałam płaszcz... ale to były zakupy ekspresowe

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2010-01-04 o 23:16
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 23:14   #1537
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc

Mariola cieszę się że jakoś przeżyłaś i nie było najgorzej,na pewno co dzień będzie lepiejMyślę,że dobrze zrobili rzucając Cię w wir pracy,bo rzeczywiście wtedy człowiek mniej myśli o ''tych innych sprawach''

Serdeczne gratulacje dla AnnGe

Stary 2010-01-04, 23:20   #1538
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Fotka mojego eleganta z chrzcin. Na razie jedna, a popołudniu w albumie powklejam troszke nowych
Slicznie wygladal
I jaki ladny, duzy chlopak
Cytat:
to mój bartosz chyba ciepłolubny, bo mamy 23 stopnie, a On ubrany w body z krótkim rękawkiem, koszulke i spodnie ... i wcale mu nie jest gorąco
U mnie podobnie
Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, ale mam do nadrobienia u mnie troche smutno, bo z moim psem jest zle. eh az boje sie myslec.
Muszko, sciskam mocno
Cytat:
No wiec bylam w pracy
wrocilam z dobrymi, bardzo dobrymi wrecz rewelacyjnymi wiesciami
nie bede sie obnosic bo wiem ze innym mamom mpoze byc przykro
wiec krotko i na temat
Najprawdopodobniej pojde na L4, a potem na wychowawczy
Wilk syty i owca cala, bo jakbym ja wrocila to szef musial by kogos zwolnic, wiec pogadalismy naspokojnie no i jestem przezadowolona
Nie bylo mnie ponad 4h, maz zajmowal sie mala, nawet na spacerze byli.Po powrocie przyznal sie ze bal sie ze malabedzie za mna plakac
Swietne wiadomosci
Bardzo sie ciesze, ze ci sie udalo
Stary 2010-01-04, 23:25   #1539
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no to wyslalam Tz liste:
orzechy
ryby
wolowina
szynka
indyk
kurczak
majonez bez tluszczu
jajka
serki wiejskie bez tluszczu
pomarancze
grejfruty
kiwi
brzoskwinie
gruszki
jablka
mrozone warzywa
salata
pomidory
cebula
ogorki
rzodkiewka
woda niegazowana
chleb owsiany lub z otrebami

czyli wszystko czego wymaga moja dieta

ahhh chyba pojde sie i tak kapac, maly narazie spi a ja juz padam
Stary 2010-01-04, 23:40   #1540
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Brzuszek go nie bolał bo się nie prężył ani nie płakał, tylko marudził , wiercił się, wierzgał nogami i miał oczy jak 5 zł Moja mam dziś przyszła się zająć Tomusiem a ja się uczę, lece bo mam koszmarnie dużo nauki......

Czekoladko karmię piersią

Z moją dietą d upa narazie bo ze stresu nażarłam się czekolady
Trzymam kciuki za nauke i za sesje!
I za koopke tez.
Cytat:
edittylosc Istopnia
i wlasnie dlatego sie nie zlamie

• 25,0 - 29,9 - nadwagę
  • 30,0 - 34,9 - I stopień otyłości a ja mam 30,5
Kasiu, nie przejmuj sie az tak BMI, ostatnio odchodzi sie od niego i zwraca sie bardziej uwage na cm w talii, a takze na procentowa zawartosc tluszczu, masy miesniowej i wody w organizmie. Sorki, ale nie mam czasu, aby podrzucic ci jakas linke na temat.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
U nas tez zabek prawie na wierzchu. Na dole wyraznie widac zbuchniete dziąsło, taka wypukłość i biała kreseczka.

Kuba tez ma coraz wiecej włosków
(...)

Przepraszam Muszko, nie chce byc złośliwa ele trabimy o tym glutenie chyba od poczatku II czesci wątku a Ty takie pytania zadajesz
U nas zero zabka i widocznych objawow
wlosow tez mamy coraz wiecej

Jest bardzo fajna opcja "przeszukaj watek", mozna wpisac "gluten" i wyswietla sie wszystkie posty w ktorych byla mowa o glutenie

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
mi też się zdarzy, nawet nie specjalnie, bo celuję w policzka a młody w tym momencie odwraca główkę i cmok ląduje na usteczkach, nie robię z tego powodu tragedii

bo wiem że jak moja mama będzie się opiekować małym to na bank będzie wsadzała jego łyżeczkę do swojej paszczy a ona nie chodzi i nigdy nie chodziła w ogóle do dentysty, a jeszcze kilka swoich zębów ma i są one w stanie krytycznym, więc same rozumiecie

Niestety nic na to nie poradzę (mogę sobie gadać a to jak grochem w ścianę)
Ja caluje malego w usta, ale zeby mam wylecozne i zawsze umyte po posilkach
Nikomu innemu nie pozwalam calowac w usta
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Chyba pierwszy raz wchodze..a tu tylko kilka postow jak nigdy. Ja za dwa tygodnie lece do Polski gdzies na miesiac i juz sie boje jak ja sie zabiore, przeciesz musze zabrac tyle rzeczy dla Daniela. Dobrze ,ze mam kolezanke ktora ma poltora rocznego chlopca , troche ja oskubie krzeselko, lozeczko itp. gdyby nie ona to juz wogole nie wiem jakby to bylo.
Texasik witaj
Ja planuje urlop w PL w czerwcu, ale tylk na tydzien i zabieram tez meza w charakterze tobolkowego
Stary 2010-01-04, 23:40   #1541
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
no to wyslalam Tz liste:
orzechy
ryby
wolowina
szynka
indyk
kurczak
majonez bez tluszczu
jajka
pomarancze
grejfruty
kiwi
brzoskwinie
gruszki
jablka
mrozone warzywa
salata
pomidory
cebula
ogorki
rzodkiewka
woda niegazowana

Lista całkiem,całkiem.

Ja Marcelka popilnuję,a Ty się kąp

Cytat:
Jest bardzo fajna opcja "przeszukaj watek", mozna wpisac "gluten" i wyswietla sie wszystkie posty w ktorych byla mowa o glutenie
O dziękiteż nie wiedziałam o takiej opcji.

Stary 2010-01-04, 23:49   #1542
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobrze, ze przezylas
z kazdym dniem bedzie lepiej
no i fajnie, ze w pracy milo

oooooo AnnGe sie odezwala - super pozdrow ja od nas i powiedz, ze czekamy na wiesci
Czy ja wiem, czy bedzie lepiej , beda gory i doliny, chociaz w przyszlym tygodniu bedzie lepiej, bo mam nocki i nie bede widziala malego tylko wtedy, gdy on spi, a potem gdy ja spie, bo bedzie u niani. Musze sobie jakos to tlumaczyc
Ten tydzien mam intensywny, ale mam nadzieje, ze jakos przezyje
Cytat:

dziekujemy za informacje! ... Fajnie, ze się odezwała!

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Mariola cieszę się że jakoś przeżyłaś i nie było najgorzej,na pewno co dzień będzie lepiejMyślę,że dobrze zrobili rzucając Cię w wir pracy,bo rzeczywiście wtedy człowiek mniej myśli o ''tych innych sprawach''

Serdeczne gratulacje dla AnnGe
Po czesci nie mieli wyboru, bo byl maly zap... Po za tym wiedza, ze ja wchodze i pracuje normalnie. Moge nie wiedziec detali np gdzie co teraz lezy itp, ale nie strugam wariata, ze wszystko zapomnialam, jak co niektore, ktore wracaja po miesiacu i nie pamietaja nic
Cytat:
no to wyslalam Tz liste:
orzechy
ryby
wolowina
szynka
indyk
kurczak
majonez bez tluszczu
jajka
pomarancze
grejfruty
kiwi
brzoskwinie
gruszki
jablka
mrozone warzywa
salata
pomidory
cebula
ogorki
rzodkiewka
woda niegazowana

Swietna lista zakupowa
Odgapie i udam sie na zakupy w czwartek jak bede miala wolne

Nadrobilam, odstresowalam sie i zmeczylam oczy, wiec tera zide spac, bo niewiadomo, co Antonio mi zgotuje w nocy

Stary 2010-01-04, 23:53   #1543
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
no to wyslalam Tz liste:
orzechy
ryby
wolowina
szynka
indyk
kurczak
majonez bez tluszczu
jajka
pomarancze
grejfruty
kiwi
brzoskwinie
gruszki
jablka
mrozone warzywa
salata
pomidory
cebula
ogorki
rzodkiewka
woda niegazowana

niezła ta Twoja lista!
Ja dzisiaj stwierdziłam, że lepiej jest się odchudzać w lecie, bo zimą wszystko jest taaaaakie drogie
Cytat:
Ja planuje urlop w PL w czerwcu, ale tylk na tydzien i zabieram tez meza w charakterze tobolkowego

ehhhh rosnie mi mały szantarzysta obudził aię przed chwilą z wielkim płaczem i za chiny nie dał sie uspokoić ... tylko cyc podziałał
Tak krzyczał, ze az moja mama przyszła z dołu zobaczyć co się dzieję

teraz to juz naprawdę idę spać, póki Bartosz udaje, ze śpi .....

dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 00:31   #1544
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Lista całkiem,całkiem.

Ja Marcelka popilnuję,a Ty się kąp
.
dzieki ale akurat przyjechal TZ jak wlazlam do wanny
nie pojechal na zakupy bo zadzwonil i powiedzialam zeby jechal do domu bo juz pozno a zakupy rano sie zrobi
Cytat:
Swietna lista zakupowa
Odgapie i
jak chcesz to moge Ci podeslac co jak i kiedy jesc
to jest dieta ONZ - polega na manipulacji metabolizmem organizmu tak, zeby spalal tluszcz, jest ona bardzo prosta, jest lista produktow i schemat w jaki dzien jakie jesc posilki - np 3 posilki weglowodanowe i jeden bialkowy - produkty wybierasz z listy i jesz w jakich chcesz ilosciach
Cytat:
niezła ta Twoja lista!
Ja dzisiaj stwierdziłam, że lepiej jest się odchudzać w lecie, bo zimą wszystko jest taaaaakie drogie
no to jest fakt

katarzynko nie udalo mi sie wyslac dzis plytki ale jutro napewno (wszystko przez TZ)

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

no tak watek ucichl, nocnej zmiany jeszcze nie ma (morska), albo poszla spac (sylka)?

wiec ide do lozka

poprzytulalabym sie z TZ ale pewnei nie bedzie chcial bo rano trza wstac
dobranoc
Stary 2010-01-05, 08:24   #1545
morska
Zadomowienie

Dzień dobry!
Matko, co ja się wczoraj nawkurzałam przy tym wizażu Nic się nie otwierało, a jak się otworzyło to i tak nie chciało wysłać posta..
W końcu zasnęłam przy usypianiu Tymka i z tego wszystkiego wstałam wcześniej, bo od 5.30 nie mogę zasnąć.

U nas miały być wczoraj brokuły i nici z tego wyszły, Tymek za nic nie chcial tego jesc, najpierw próbowalam dac same brokuly, pózniej otworzylam Marchewke z Ziemniaczkiem, wymieszalam, ale chyba za duzo chcialam brokulów przemycic, bo i tak wyczul i az Go cofalo
Zjadl zatem troszke tej marchewki+ziemniaki, a na deser troszke gruszki.
Dzisiaj kolejne podejscie do brokulów

Frida, nie wiem czy juz bylas w Tesco, ale sa u nas te wyprzedaze 50%. Tylko, ze jak cos mnie zainteresowalo, to byly juz same rozmiary 0-0 i 0-3. Dzisiaj tez pójde obejrzec te ubranka dokladniej, bo wczoraj to tak piate przez dziesiate (maz sterczal z wózkiem na zewnatrz i dzwonil, ze Mu zimno ).
Za to kupilam dzisiaj kilka rzeczy, które chcialam m.in. plyn do prania Bebi ten, który Eleeri sie podoba oraz plyn do plukania ten polecany z kolei przez Katarzynkę, wzielam od razu razem z proszkiem, a co

Idę nadrabiać

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:
Kupiłam grysik, oto sposób przyrządzania przysłany mi przez sprzedającą (jest jeszcze możliwość przygotowania na mleku, ale nie wiem, czy Cię interesuje)

"Sposób przygotowania kaszka bez mleczna

Zagotuj 200ml wody i ostudź do temperatury ok.50 ºC .

Wsyp 5łyżek stołowych(25g) kaszki do naczynia .

Zalej wodą dobrze wymieszaj,odczekaj 1min ,tak przygotowaną kaszkę podaj dziecku ostudzoną do temperatury 37 stopni."

Ja karmię tylko na leżąco (inaczej średni mi idzie - no nie umiem), ale spać z Kubą bym się bała i musiałabym jeszcze Małża pilnować, żeby Go nie przygniótł
Dzięki za przepis
Powiem Ci, że już zgłupiałam, bo wyczytałam, np. tu, że łyżka stołowa mieści ok. 15 g manny, a tu każą 5 łyżek i to ma być 25 g
Mi też sprzedająca napisała taki sposób przyrządzania, ale tak sobie myślę, że może to jakiś błąd w tłumaczeniu, bo pasowałoby to do łyżeczki, która podobno mieści 5 g manny - wtedy 5 łyżeczek = 25 g.
W każdym razie też kupuję taką kaszką, wolę na razie bezmleczną.

A na leżąco karmisz też na boku? Czy jakoś inaczej można?
Mąż jest oddzielony od nas zwiniętym kocem

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Tak jałowy Na razie u nas ten sposób się sprawdza i nie zmieniam go, bo już opanowany mam do perfekcji.

Będę trzymała kciuki za usg i kontrolę
Dla mnie było tylko nielogiczne to, co napisałaś, że mocz pobrany do woreczka i przelewany jest mniej narażony na zanieczyszczenia. Wg mnie im mniej zabawy z moczem tym mniej zanieczyszczeń, skoro ostatecznie ma wylądować w pojemniku, to dla mnie jest oczywiste, że będzie bardziej czysty złapany od razu tam. Ale każdy robi po swojemu Jak ktoś chce to niech sobie przelewa i z woreczka do woreczka, przecież to każdej osoby prywatna sprawa, nic mi do tego

Ja za Was też trzymam
Powiem Ci, że ja na to usg teraz będę szła prywatnie, bo lekarz przy takiej łagodnej zmianie nie widzi potrzeby przed skończeniem co najmniej 1,5 roku, a nawet i więcej (i przy braku ZUM oczywiście To ja już wolę wyskakiwać ze 120 zł co 3 miesiące i dmuchać na zimne

Cytat:
No własnie, nie ma co wariowac. Chociaz powiem Ci, że Antos raczej bedzie miał dłuugo problem z niebudzeniem sie na cyca w nocy. On je wtedy wiecej niz w dzien, po północy mam wrazenie, ze budzi sie co chwilke. Jest tak głodny, jakbym cały dzień nie jadł, łapie łapczywie za cyca i aż się krztusi... Bartuś juz dawno spał mi całe noce...
Mój to samo.. Nawet nie wiem jak to zmienić, bo oszukać smoczkiem się nie da I teraz się będę martwić o próchnicę
Stary 2010-01-05, 09:00   #1546
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak watek ucichl, nocnej zmiany jeszcze nie ma (morska), albo poszla spac (sylka)?
Poszła spać

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
U nas miały być wczoraj brokuły i nici z tego wyszły, Tymek za nic nie chcial tego jesc, najpierw próbowalam dac same brokuly, pózniej otworzylam Marchewke z Ziemniaczkiem, wymieszalam, ale chyba za duzo chcialam brokulów przemycic, bo i tak wyczul i az Go cofalo

Czy brokuły są gorsze w smaku niż szpinak?
Ile dajesz zupki,bądź deserku Tymciowi na raz?Bartosz zjada pół słoiczka zupki(zmierzyłam) i pól słoiczka deserku,chyba że zamiast deserku tarte jabłko,to przeważnie takie średnie zjada całe.Zjadłby może więcej i zupki i deserku,ale boję się że jak się napcha czym innym to nie będzie chciał cyca-z drugiej strony zastanawiam się czy nie powinien jeść już całego słoiczka?

Ja na lężąco karmię na boku,czegoś innego nie wymyśliłam,no bo jak?

Czy Gorgulek coś mówiła że jej nie będzie?Miała więcej czasu poświęcać córci,ale wczoraj nie było jej chyba wogóle.

Eleeri kiedy będą wyniki?

Cześć dzieweczki!!!

Jak minęła noc?
Ja korzystam z okazji,że mąż w domu i robię wypad na miasto.Jakieś zakupy trzeba zrobić(pampersowe,kąpielo we i inne)
Będę później.

Miłego dnia

Stary 2010-01-05, 09:25   #1547
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieki serdecznie za fachowe wskazowki
komu jak komu, ale Tobie na pewno nie były potrzebne

ciesze się, że jakoś przeżyłaś pierwszy dzień w prcy i jak widzę w dobrym humorze

Cytat:

Mój to samo.. Nawet nie wiem jak to zmienić, bo oszukać smoczkiem się nie da I teraz się będę martwić o próchnicę
mój też nie lubi brokułów i daję mu taką możliwość
nie zmuszam go, żeby nie zniechęcić go do jedzenia
może zrobię jeszcze jedno podejście, ale za jakiś czas

daj spokój z tą próchnicą - mamy jeszcze czas żeby uniknąć ewentualnych próchnicotwórczych zachowań

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 09:30   #1548
Sweet_21
Zakorzenienie

witam

a ja ide niedługo do gina, bo okresu nadal brak a w nocy mnie kuło w podbrzuszu, że nie wiem
trzymajcie kciuki

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 09:35   #1549
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć

wczoraj wizaż szalał to górę prania wyprasowałam

udało mi się ponad pół godziny na hula hop kręcić, jak się nabędzie wprawy to świetna zabawa, ale nie myślałam,że to taki męczące może być jadę dzisiaj wieczorkiem po zakupy dietkowe bo w lodówce pustki, nie wiem, chyba dzisiejszy dzień na jajkach i makreli wędzonej przeżyję

Mariolu, cieszę się że JAKOŚ przeżyłaś wiem, że to trudne, myslałam o Tobie wczoraj i trzymałam kciuki

Czekoladko, jak tam Weroniczka po glutenie? u nas żadnych sensacji jak na razie nie ma, a obawiałam się bo z tym układem pokarmowym to mała co chwilę coś ma.

ja dalej nie rozumiem, no niech mnie któraś zlinczuje bo nie wiem, przez 2 miesiące podaję małej 2-3 g kaszki mannej w 100 ml. a potem więcej? te pół łyżeczki to jest pół łyżeczki surowej czy ugotowanej? Tzn rozumiem, że mam ugotować, ale ile tej surowej ? Matko Boska

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-01-05 o 09:41
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 09:40   #1550
mariolasl
Zakorzenienie

Widze, ze wszyscy jeszcze spia
Dzien dobry

Cytat:
jak chcesz to moge Ci podeslac co jak i kiedy jesc
to jest dieta ONZ - polega na manipulacji metabolizmem organizmu tak, zeby spalal tluszcz, jest ona bardzo prosta, jest lista produktow i schemat w jaki dzien jakie jesc posilki - np 3 posilki weglowodanowe i jeden bialkowy - produkty wybierasz z listy i jesz w jakich chcesz ilosciach
Tak! Prosze!
Na PW przesylam ci moj adres @
Stary 2010-01-05, 09:45   #1551
morska
Zadomowienie

Cytat:
Fotka mojego eleganta z chrzcin. Na razie jedna, a popołudniu w albumie powklejam troszke nowych
Ale poważnie wygląda Śliczny jest
Czyżby nie przepadał za fotografem?

Cytat:
Przyrządzam tą jedną łyżeczkę tak jak pisałam na miseczce,Bartosz wcina,zapija jeszcze cycem jakieś 15-20min i tyle
Dzięki
I smakuje Mu? Pytam, bo jak czytałam jaki był zamysł lekarzy co do wprowadzenia zalecenia, że "w 100 ml przecieru jarzynowego" to wyjaśnienie było takie, że sam "gluten" niby jest niedobry w smaku, a w 100 ml niby przejdzie i podobno taką ilość mogą już dzieci w tym wieku zjadać.
No tak, ale w sumie Ty dajesz mleczną mannę, to pewnie jest dobra.

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za rady. a co do pieska, ma chora watrobe wogole ona ma juz swoje lata, dostala leki ale wczoraj nie bylo poprawy. weterynarz powiedzial, ze jesli do dzis nie bedzie lepiej to trzeba uspic ( serce mi peka niby cos zjadla od wczoraj, ale nie wiem czy to poprawa po lekach czy lepiej sie czuje ;(
Biedny piesek Współczuję
Stary 2010-01-05, 09:49   #1552
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam kciuki za nauke i za sesje!
I za koopke tez.

Kasiu, nie przejmuj sie az tak BMI, ostatnio odchodzi sie od niego i zwraca sie bardziej uwage na cm w talii, a takze na procentowa zawartosc tluszczu, masy miesniowej i wody w organizmie. Sorki, ale nie mam czasu, aby podrzucic ci jakas linke na temat.

no to jestem spaślakiem mój brzuch dalej do siebie nie doszedł, zresztą nigdy zachwycający nie był

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
witam

a ja ide niedługo do gina, bo okresu nadal brak a w nocy mnie kuło w podbrzuszu, że nie wiem
trzymajcie kciuki
kurcze, no to trzymamy

i za szczepienia dzisiejsze

znalazłam coś takiego, chyba mi się rozjaśniło trochę:

- gluten należy wprowadzać w postaci kaszy mannej (2-3g na 100ml przecieru jarzynowego czyli pół łyżeczki ugotowanej kaszki mannej lub dwie płaskie łyżeczki kaszki mannej na mleku bobowity; tej nie trzeba gotować, ale należy ją dodawać do bardzo ciepłej zupki i jest to opcja dla karmiących mlekiem modyfikowanym),
- po dwóch miesiącach należy dawkę podwoić aż do końca 9 miesiąca i później można podawać gluten bez ograniczeń,
- nie należy podawać biszkoptu, bo okruszki mogą spowodować dławienie się dziecka oraz musi to być dokładnie okreslona dawka glutenu,

kurcze, chyba trochę za dużo tej kaszki wczoraj małej dałam chwała Bogu nic jej nie jest

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 09:52   #1553
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej babole
wpadam szybko odpisac i musze isc grzywke obciac a potem na szczepienie
mala byla tak panieta po tych zakupach ze jak zasnela to nawet sie nie wiercila tylko spala do rana

i zapomnialam powiedziec ze kupilam prezent dla tż- film na dvd transformers 2 czesci i ksiazke Gordon Ramsay

Cytat:
Czesc

grunt to ze w pracy dobrze cie przyjeli i masz fajna atmosfere bo to najwazniejsze zeby sie milo pracowalo
a Antonio zobaczysz z czasem zrozumie ze mamusia chodzi do pracy i ja bedziesz wracac to bedzie juz wyczekiwal i potem rzuci ci sie na szyje-

Cytat:
Czeko dzieki za info - ale myslisz, ze on rzeczywiscie myje czy to taki pic?
wiesz jak mialam jakas brudna plame na kaflach i przejechalam tym mopem to zniknela wiec myje
ale caly czas tej pary sie nie puszcza bo wtedy zostaja mokre slady-woda.......trzeba nauczyc sie go uzywac
tylko jak chcesz kupic to na all bo tansze sa

Cytat:

fajnei, ze zakupy Ci się udały! ... nie pamiętam kiedy ja ostatno byłam na zakupach ... a - już wiem, przed świętami kupowałam płaszcz... ale to były zakupy ekspresowe
i kupilam sobie bielizne tez

Cytat:
witam

trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Czekoladko, jak tam Weroniczka po glutenie? u nas żadnych sensacji jak na razie nie ma, a obawiałam się bo z tym układem pokarmowym to mała co chwilę coś ma.
u nas zadnych objawow uczulenia nie bylo ani bolu brzuszka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:00   #1554
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
z tym karmieniem jest raz lepiej, raz gorzej - najczęściej budzi się ok 2-3 razy z tym, że jak się budzi pierwszy raz ok północy to staram się go oszukać właśnie na tym pierwszym przebudzeniu, bo wiem że zjadł sporo na kolację i na bank nie jest głodny
ale często kończy się tak, że ok 1 budzi się jeszcze raz
U nas już było tak, że Kuba spał od 21. do 6., a teraz budzi się różnie, raz, dwa , a nawet trzy razy . Ponieważ zależy mi, żeby przybrał, wstaję i nie oszukuję . A widzę, że Tomaszek nie taki głupi , mleko to mleko

Cytat:
Czesc

Myślałam wczoraj o Tobie, jak dajesz radę . Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej i lepiej. Kiedyś

Dzięki za wiadomości od AnnGe

Cytat:
Miramejku , a pisalam, ze to nie jest prztyczek w nos
Ja po prostu podziwiam kazdego, kto jest taki obowiazkowy, bo mnie duzo do idealu brakuje.
Pisałaś, ja tego tak nie odebrałam, ale czułam się zobowiązana wyjaśnić swoje zachowanie

Cytat:
(...)
Dzięki za przepis
Powiem Ci, że już zgłupiałam, bo wyczytałam, np. tu, że łyżka stołowa mieści ok. 15 g manny, a tu każą 5 łyżek i to ma być 25 g
Mi też sprzedająca napisała taki sposób przyrządzania, ale tak sobie myślę, że może to jakiś błąd w tłumaczeniu, bo pasowałoby to do łyżeczki, która podobno mieści 5 g manny - wtedy 5 łyżeczek = 25 g.
W każdym razie też kupuję taką kaszką, wolę na razie bezmleczną.

Mąż jest oddzielony od nas zwiniętym kocem
(...)
Ja za Was też trzymam
Powiem Ci, że ja na to usg teraz będę szła prywatnie, bo lekarz przy takiej łagodnej zmianie nie widzi potrzeby przed skończeniem co najmniej 1,5 roku, a nawet i więcej (i przy braku ZUM oczywiście To ja już wolę wyskakiwać ze 120 zł co 3 miesiące i dmuchać na zimne
Zapisane o brokułach

Tylko, że to jest kaszka błyskawiczna, czyli nie taka sama jak manna do gotowania w wodzie, więc może jest lżejsza?

Karmię tylko na boku, można jeszcze tak, że mama leży na plecach, a dziecko na brzuszku na niej i chwyta cyca "pod górkę", ale nigdy nie stosowałam i wydaje mi się, że to dla mniejszych dzieci.

Ci lekarze są tacy beztroscy

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:06   #1555
katarzynka00
Zakorzenienie

allle sie wyspalam
doczytalam
i nie poklikam
Svinecko- ok, nic sie nie stalo.Nie chce naciskac i tak bardzo wdzieczna jestem za twa ofiarnosc i dobre checi. Znajde ta diete ONZ w necie?
Mariolko-jestes dzielna kobieta

Do lozka zaserwowana owsianka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:09   #1556
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
witam

trzymajcie kciuki

Cytat:
ja dalej nie rozumiem, no niech mnie któraś zlinczuje bo nie wiem, przez 2 miesiące podaję małej 2-3 g kaszki mannej w 100 ml. a potem więcej? te pół łyżeczki to jest pół łyżeczki surowej czy ugotowanej? Tzn rozumiem, że mam ugotować, ale ile tej surowej ? Matko Boska
Witaj w klubie zakręconych

Cytat:
znalazłam coś takiego, chyba mi się rozjaśniło trochę:

- gluten należy wprowadzać w postaci kaszy mannej (2-3g na 100ml przecieru jarzynowego czyli pół łyżeczki ugotowanej kaszki mannej lub dwie płaskie łyżeczki kaszki mannej na mleku bobowity; tej nie trzeba gotować, ale należy ją dodawać do bardzo ciepłej zupki i jest to opcja dla karmiących mlekiem modyfikowanym),
- po dwóch miesiącach należy dawkę podwoić aż do końca 9 miesiąca i później można podawać gluten bez ograniczeń,
- nie należy podawać biszkoptu, bo okruszki mogą spowodować dławienie się dziecka oraz musi to być dokładnie okreslona dawka glutenu,

kurcze, chyba trochę za dużo tej kaszki wczoraj małej dałam chwała Bogu nic jej nie jest
Ależ oni wszyscy sprzeczne informacje podają , ja czytałam, że dla piersiowych nie trzeba po 2 miesiącach zwiększać dawki, tylko od razu można szaleć . I że te 2-3 g mogą być np. w 50 ml

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:17   #1557
UnholyOne
Ola-Unhola

Witam sie dokładnie w rocznicę mojego pierwszego postu na Poczekalni z Antosiem w brzuchu
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2171

Dzisiaj Antoś zrobił dywersję i wstał ze mną o 6, żeby pomóc mi wyprawić Bartusia do szkoły i oczywiście pożegnać się z nim
Potem poszlismy lulu i spalismy do 9,30.
Dzisiaj mam teściów z jedną z sióstr Małża w odwiedzinach o 21...Też sobie pore wybrali. Ja juz zapowiedziałam, że dzieci będa spały, a jak znam Teścia, to będzie właził do ich pokoju i oglądał Małego, może jeszcze jakas fotę cyknie...On w tej kwestii jest niereformowalny
Od 15 chodzi też u nas ksiądz po kolędzie, trzeba sie przygotować duchowo

A teraz idę myć główkę.

Miramej, tak zaczynam od jabłka. Zaczynałam tak z Bartusiem i jestem już przyzwyczajona.

A powiedzcie, po ilu dniach dawania nowości mogę dać gluten, żeby wyrobić się przed 27 stycznia?

Mariolu, cieszę się, że pierwszy dzień w pracy minął dobrze. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Trzymam kciuki

Czekoladko, trzymam za szczepienie

Razem z Antosiem dziękujemy za miłe komentarze. Nie ma to jak Ciocie wizażowe

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-01-05 o 10:19
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:31   #1558
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka
Ja narazie tylko na chwilke.
Moze ktoras z Was wie jak zrobic sos musztardowy taki do jajka?
TŻ mi głowe suszy, ze ma na niego ochote a ja nie wiem jak zrobic
Pomocy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:33   #1559
UnholyOne
Ola-Unhola

http://www.wielkiezarcie.com/recipe14400.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipe5292.html
ja polecam nieśmiertelne Wielkie Żarcie
Stary 2010-01-05, 10:37   #1560
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
witam

trzymajcie kciuki
ja rodziłam 29 czerwca i okresu nadal nie mam - lekarz powiedział, że to norma i nie ma się czym martwić

czemu czekasz na okres - przepraszam, ale nie doczytałam

Cytat:

U nas już było tak, że Kuba spał od 21. do 6., a teraz budzi się różnie, raz, dwa , a nawet trzy razy . Ponieważ zależy mi, żeby przybrał, wstaję i nie oszukuję . A widzę, że Tomaszek nie taki głupi , mleko to mleko
no wiesz - nasze maluszki są mądrzejsze niż nam się wydaje, ale to dobrze, bo ja na początku zupełnie nie umiałam sie odnaleźć jako mama i tylko dzięki temu, ze nasze Smyki dobrze wiedzą czego chcą od pierwszego dnia urodzenia jakoś dajemy radę

Cytat:
Witam sie dokładnie w rocznicę mojego pierwszego postu na Poczekalni z Antosiem w brzuchu
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2171

Dzisiaj Antoś zrobił dywersję i wstał ze mną o 6, żeby pomóc mi wyprawić Bartusia do szkoły i oczywiście pożegnać się z nim
Potem poszlismy lulu i spalismy do 9,30.
Dzisiaj mam teściów z jedną z sióstr Małża w odwiedzinach o 21...Też sobie pore wybrali. Ja juz zapowiedziałam, że dzieci będa spały, a jak znam Teścia, to będzie właził do ich pokoju i oglądał Małego, może jeszcze jakas fotę cyknie...On w tej kwestii jest niereformowalny
Od 15 chodzi też u nas ksiądz po kolędzie, trzeba sie przygotować duchowo

A teraz idę myć główkę.

Miramej, tak zaczynam od jabłka. Zaczynałam tak z Bartusiem i jestem już przyzwyczajona.

A powiedzcie, po ilu dniach dawania nowości mogę dać gluten, żeby wyrobić się przed 27 stycznia?

Mariolu, cieszę się, że pierwszy dzień w pracy minął dobrze. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Trzymam kciuki

Czekoladko, trzymam za szczepienie

Razem z Antosiem dziękujemy za miłe komentarze. Nie ma to jak Ciocie wizażowe
Ty to jesteś dobra jeśli chodzi o rocznice - świetna pamięć do dat
ja tylko ostatnio wspominałam, ze rok temu o tej porze wiedziałam już, ze bedziemy mieli chłopca

mój synuś śpi (ciekawe jak długo )
zaraz potem wybieramy się w odwiedziny do mojej koleżanki, która ma termin na 12 stycznia, więc pewnie już ma niezłego cykora - jedziemy ją odstresować

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości