|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Czesc
![]() Zyje , chociaz bylo ciezko. Pewnie tak to bedzie wygladalo- raz lepiej, raz gorzej.Dziekuje za wszystkie pozytywne fluidy Wiedzialam, ze Antos bedzie w dobrych rekach, tylko ja bede sie podle czula i tesknila niemilosiernie. Wczorajsza nocka bardzo srednia, od 3 rano Antos budzil sie co godzine , mam nadzieje, ze dzis bedzie lepiej spal , bo znowu pobudka o 6 i wyjazd z domu przed 7.W pracy jednak postarali sie, abym nie miala czasu na tesknoty ![]() Oczywiscie bieglam z pracy na parking, a w drodze po Antosia przeklinalam kazde czerwone swiatlo i wolnego kierowce W pracy bardzo milo, bo widzialam, ze mnostwo osob autentycznie sie cieszylo, ze wrocilam i spotkalo mnie duzo bardzo milych gestow Jeszcze jutro i pojutrze, a potem 2 dni wolnego i pracuje w weekend ![]() Ide poczytac, chociaz po lebkach, co sie dzis dzialo ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Macie pozdrowienia od AnnGe. Ma urwanie glowy ze starszym synem, ktory wymaga sporo czasu i opieki. Dzis rowniez wrocila do pracy ![]() Urodzila Milenkę 21-08 SN wazyla 3300g, 53cm dluga. Porod wywolywany po terminie, ale szybki, bo tylko 4 godziny. Postara sie bardzo odwiedzic nas na Odchowalni
|
#1532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
witam wieczornie
![]() zakupy sien udaly-kupilam malej spodnie ocieplane ze sztrusku,bluzke i tuniczke ![]() no i fajny komplecik spodnie+sweterk dla mojej kuzynki ktora urodzila niedawno Przemusia ![]() Weronika byla zachwycona na zakupach- oczy jak 5zł i sie rozgladala ale w foteliku byla cwaniara to jej sie podobalo bo wszystko widziala a w wozku wielki protest jest ![]() ksiedza tez sie nie bala na koledzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() widcznie zakumal ze to nie boli pisalam ostatnio ze brat kupil mamie tego mopa i mylam nim- niby fajny ale jakos wole umyc tradycyjnie z plynem to przynajmniej czuje ze jest czysto
|
|
#1533 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
żeby Antosiowi smakowało.Cytat:
Ja też zaczynałam od jabłuszka Cytat:
no i dla męża za poskromienie kupy.
|
||||
|
|
|
#1534 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() z kazdym dniem bedzie lepiej ![]() no i fajnie, ze w pracy milo ![]() oooooo AnnGe sie odezwala - super pozdrow ja od nas i powiedz, ze czekamy na wiesciCzeko dzieki za info - ale myslisz, ze on rzeczywiscie myje czy to taki pic? kurcze woda w wannie od ponad godziny mi stygnie a TZ jeszcze nie ma musial zalatwic sprawe a ja nie chce isc sie myc poki go nie ma bo zawsze maly sie wtedy budzi co chwila i musze wyskakiwac z wannyno ale pojechal jeszcze do tesco po zakupki do naszej dietki wiec mu wybacze
|
|
|
#1535 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z koopka tez chodze 2 razy dziennie, a bywa, ze i 3 i to jest neizalezne od diety. Zatwardzen nie mam nigdy ![]() Jestem rozrzutna, wiec zizywam 5-7 chusteczek na kupke ![]() Cytat:
Ja po prostu podziwiam kazdego, kto jest taki obowiazkowy, bo mnie duzo do idealu brakuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kuruj sie i wracaj do formy szybko Cytat:
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekujemy za informacje! Cytat:
... a - już wiem, przed świętami kupowałam płaszcz... ale to były zakupy ekspresowe
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2010-01-04 o 23:16 |
||
|
|
|
#1537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serdeczne gratulacje dla AnnGe |
|
|
|
|
#1538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jaki ladny, duzy chlopak Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo sie ciesze, ze ci sie udalo
|
|
#1539 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no to wyslalam Tz liste:
orzechy ryby wolowina szynka indyk kurczak majonez bez tluszczu jajka serki wiejskie bez tluszczu pomarancze grejfruty kiwi brzoskwinie gruszki jablka mrozone warzywa salata pomidory cebula ogorki rzodkiewka woda niegazowana chleb owsiany lub z otrebami czyli wszystko czego wymaga moja dieta ![]() ![]() ![]() ahhh chyba pojde sie i tak kapac, maly narazie spi a ja juz padam
|
|
#1540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I za koopke tez. Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
wlosow tez mamy coraz wiecej ![]() Jest bardzo fajna opcja "przeszukaj watek", mozna wpisac "gluten" i wyswietla sie wszystkie posty w ktorych byla mowa o glutenie ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() Nikomu innemu nie pozwalam calowac w usta Cytat:
![]() Ja planuje urlop w PL w czerwcu, ale tylk na tydzien i zabieram tez meza w charakterze tobolkowego
|
|
#1541 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja Marcelka popilnuję,a Ty się kąp ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, beda gory i doliny, chociaz w przyszlym tygodniu bedzie lepiej, bo mam nocki i nie bede widziala malego tylko wtedy, gdy on spi, a potem gdy ja spie, bo bedzie u niani. Musze sobie jakos to tlumaczyc ![]() Ten tydzien mam intensywny, ale mam nadzieje, ze jakos przezyje ![]() Cytat:
Po za tym wiedza, ze ja wchodze i pracuje normalnie. Moge nie wiedziec detali np gdzie co teraz lezy itp, ale nie strugam wariata, ze wszystko zapomnialam, jak co niektore, ktore wracaja po miesiacu i nie pamietaja nic![]() Cytat:
![]() Odgapie i udam sie na zakupy w czwartek jak bede miala wolne ![]() Nadrobilam, odstresowalam sie i zmeczylam oczy, wiec tera zide spac, bo niewiadomo, co Antonio mi zgotuje w nocy
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezła ta Twoja lista! Ja dzisiaj stwierdziłam, że lepiej jest się odchudzać w lecie, bo zimą wszystko jest taaaaakie drogie ![]() Cytat:
![]() ehhhh rosnie mi mały szantarzysta obudził aię przed chwilą z wielkim płaczem i za chiny nie dał sie uspokoić ... tylko cyc podziałał ![]() Tak krzyczał, ze az moja mama przyszła z dołu zobaczyć co się dzieję ![]() teraz to juz naprawdę idę spać, póki Bartosz udaje, ze śpi ..... dobranoc |
||
|
|
|
#1544 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki ale akurat przyjechal TZ jak wlazlam do wanny
![]() nie pojechal na zakupy bo zadzwonil i powiedzialam zeby jechal do domu bo juz pozno a zakupy rano sie zrobi jak chcesz to moge Ci podeslac co jak i kiedy jesc to jest dieta ONZ - polega na manipulacji metabolizmem organizmu tak, zeby spalal tluszcz, jest ona bardzo prosta, jest lista produktow i schemat w jaki dzien jakie jesc posilki - np 3 posilki weglowodanowe i jeden bialkowy - produkty wybierasz z listy i jesz w jakich chcesz ilosciach Cytat:
![]() katarzynko nie udalo mi sie wyslac dzis plytki ale jutro napewno (wszystko przez TZ )---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- no tak watek ucichl, nocnej zmiany jeszcze nie ma (morska), albo poszla spac (sylka)? ![]() wiec ide do lozka poprzytulalabym sie z TZ ale pewnei nie bedzie chcial bo rano trza wstac dobranoc
|
|
|
#1545 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Matko, co ja się wczoraj nawkurzałam przy tym wizażu W końcu zasnęłam przy usypianiu Tymka i z tego wszystkiego wstałam wcześniej, bo od 5.30 nie mogę zasnąć. U nas miały być wczoraj brokuły i nici z tego wyszły, Tymek za nic nie chcial tego jesc, najpierw próbowalam dac same brokuly, pózniej otworzylam Marchewke z Ziemniaczkiem, wymieszalam, ale chyba za duzo chcialam brokulów przemycic, bo i tak wyczul i az Go cofalo ![]() Zjadl zatem troszke tej marchewki+ziemniaki, a na deser troszke gruszki. Dzisiaj kolejne podejscie do brokulów ![]() Frida, nie wiem czy juz bylas w Tesco, ale sa u nas te wyprzedaze 50%. Tylko, ze jak cos mnie zainteresowalo, to byly juz same rozmiary 0-0 i 0-3. Dzisiaj tez pójde obejrzec te ubranka dokladniej, bo wczoraj to tak piate przez dziesiate (maz sterczal z wózkiem na zewnatrz i dzwonil, ze Mu zimno ).Za to kupilam dzisiaj kilka rzeczy, które chcialam m.in. plyn do prania Bebi ten, który Eleeri sie podoba oraz plyn do plukania ten polecany z kolei przez Katarzynkę, wzielam od razu razem z proszkiem, a co Idę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
Powiem Ci, że już zgłupiałam, bo wyczytałam, np. tu, że łyżka stołowa mieści ok. 15 g manny, a tu każą 5 łyżek i to ma być 25 g Mi też sprzedająca napisała taki sposób przyrządzania, ale tak sobie myślę, że może to jakiś błąd w tłumaczeniu, bo pasowałoby to do łyżeczki, która podobno mieści 5 g manny - wtedy 5 łyżeczek = 25 g. W każdym razie też kupuję taką kaszką, wolę na razie bezmleczną. A na leżąco karmisz też na boku? Czy jakoś inaczej można? Mąż jest oddzielony od nas zwiniętym kocem ![]() Cytat:
Ja za Was też trzymam ![]() Powiem Ci, że ja na to usg teraz będę szła prywatnie, bo lekarz przy takiej łagodnej zmianie nie widzi potrzeby przed skończeniem co najmniej 1,5 roku, a nawet i więcej (i przy braku ZUM oczywiście To ja już wolę wyskakiwać ze 120 zł co 3 miesiące i dmuchać na zimne ![]() Cytat:
I teraz się będę martwić o próchnicę
|
|
#1546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ile dajesz zupki,bądź deserku Tymciowi na raz?Bartosz zjada pół słoiczka zupki(zmierzyłam) i pól słoiczka deserku ![]() Ja na lężąco karmię na boku Czy Gorgulek coś mówiła że jej nie będzie?Miała więcej czasu poświęcać córci,ale wczoraj nie było jej chyba wogóle. Eleeri kiedy będą wyniki? Cześć dzieweczki!!! Jak minęła noc? Ja korzystam z okazji,że mąż w domu i robię wypad na miasto.Jakieś zakupy trzeba zrobić(pampersowe,kąpielo we i inne) Będę później. Miłego dnia |
||
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
komu jak komu, ale Tobie na pewno nie były potrzebne
![]() ciesze się, że jakoś przeżyłaś pierwszy dzień w prcy i jak widzę w dobrym humorze Cytat:
nie zmuszam go, żeby nie zniechęcić go do jedzenia może zrobię jeszcze jedno podejście, ale za jakiś czas daj spokój z tą próchnicą - mamy jeszcze czas żeby uniknąć ewentualnych próchnicotwórczych zachowań
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() a ja ide niedługo do gina, bo okresu nadal brak a w nocy mnie kuło w podbrzuszu, że nie wiem ![]() trzymajcie kciuki
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() wczoraj wizaż szalał to górę prania wyprasowałam ![]() udało mi się ponad pół godziny na hula hop kręcić, jak się nabędzie wprawy to świetna zabawa, ale nie myślałam,że to taki męczące może być jadę dzisiaj wieczorkiem po zakupy dietkowe bo w lodówce pustki, nie wiem, chyba dzisiejszy dzień na jajkach i makreli wędzonej przeżyjęMariolu, cieszę się że JAKOŚ przeżyłaś wiem, że to trudne, myslałam o Tobie wczoraj i trzymałam kciuki Czekoladko, jak tam Weroniczka po glutenie? u nas żadnych sensacji jak na razie nie ma, a obawiałam się bo z tym układem pokarmowym to mała co chwilę coś ma.
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-01-05 o 09:41 |
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze wszyscy jeszcze spia
![]() Dzien dobry Cytat:
![]() Na PW przesylam ci moj adres @
|
|
#1551 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczny jest Czyżby nie przepadał za fotografem? ![]() Cytat:
I smakuje Mu? Pytam, bo jak czytałam jaki był zamysł lekarzy co do wprowadzenia zalecenia, że "w 100 ml przecieru jarzynowego" to wyjaśnienie było takie, że sam "gluten" niby jest niedobry w smaku, a w 100 ml niby przejdzie i podobno taką ilość mogą już dzieci w tym wieku zjadać. No tak, ale w sumie Ty dajesz mleczną mannę, to pewnie jest dobra. Cytat:
Współczuję
|
|
#1552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to jestem spaślakiem mój brzuch dalej do siebie nie doszedł, zresztą nigdy zachwycający nie był ![]() Cytat:
i za szczepienia dzisiejsze znalazłam coś takiego, chyba mi się rozjaśniło trochę: - gluten należy wprowadzać w postaci kaszy mannej (2-3g na 100ml przecieru jarzynowego czyli pół łyżeczki ugotowanej kaszki mannej lub dwie płaskie łyżeczki kaszki mannej na mleku bobowity; tej nie trzeba gotować, ale należy ją dodawać do bardzo ciepłej zupki i jest to opcja dla karmiących mlekiem modyfikowanym), - po dwóch miesiącach należy dawkę podwoić aż do końca 9 miesiąca i później można podawać gluten bez ograniczeń, - nie należy podawać biszkoptu, bo okruszki mogą spowodować dławienie się dziecka oraz musi to być dokładnie okreslona dawka glutenu, kurcze, chyba trochę za dużo tej kaszki wczoraj małej dałam
|
|
#1553 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej babole
![]() wpadam szybko odpisac i musze isc grzywke obciac a potem na szczepienie ![]() mala byla tak panieta po tych zakupach ze jak zasnela to nawet sie nie wiercila tylko spala do rana ![]() i zapomnialam powiedziec ze kupilam prezent dla tż- film na dvd transformers 2 czesci i ksiazke Gordon Ramsay ![]() Cytat:
a Antonio zobaczysz z czasem zrozumie ze mamusia chodzi do pracy i ja bedziesz wracac to bedzie juz wyczekiwal i potem rzuci ci sie na szyje- Cytat:
ale caly czas tej pary sie nie puszcza bo wtedy zostaja mokre slady-woda.......trzeba nauczyc sie go uzywac tylko jak chcesz kupic to na all bo tansze sa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ani bolu brzuszka
|
|
#1554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
. Ponieważ zależy mi, żeby przybrał, wstaję i nie oszukuję . A widzę, że Tomaszek nie taki głupi , mleko to mleko ![]() Cytat:
![]() Dzięki za wiadomości od AnnGe Cytat:
Cytat:
![]() Tylko, że to jest kaszka błyskawiczna, czyli nie taka sama jak manna do gotowania w wodzie, więc może jest lżejsza? ![]() Karmię tylko na boku, można jeszcze tak, że mama leży na plecach, a dziecko na brzuszku na niej i chwyta cyca "pod górkę", ale nigdy nie stosowałam i wydaje mi się, że to dla mniejszych dzieci. Ci lekarze są tacy beztroscy
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
allle sie wyspalam
doczytalam i nie poklikam ![]() Svinecko- ok, nic sie nie stalo.Nie chce naciskac i tak bardzo wdzieczna jestem za twa ofiarnosc i dobre checi. Znajde ta diete ONZ w necie? Mariolko-jestes dzielna kobieta ![]() Do lozka zaserwowana owsianka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ja czytałam, że dla piersiowych nie trzeba po 2 miesiącach zwiększać dawki, tylko od razu można szaleć . I że te 2-3 g mogą być np. w 50 ml
|
|
|
#1557 |
|
Ola-Unhola
|
Witam sie dokładnie w rocznicę mojego pierwszego postu na Poczekalni z Antosiem w brzuchu
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2171 Dzisiaj Antoś zrobił dywersję i wstał ze mną o 6, żeby pomóc mi wyprawić Bartusia do szkoły i oczywiście pożegnać się z nim ![]() Potem poszlismy lulu i spalismy do 9,30. Dzisiaj mam teściów z jedną z sióstr Małża w odwiedzinach o 21...Też sobie pore wybrali. Ja juz zapowiedziałam, że dzieci będa spały, a jak znam Teścia, to będzie właził do ich pokoju i oglądał Małego, może jeszcze jakas fotę cyknie...On w tej kwestii jest niereformowalny ![]() Od 15 chodzi też u nas ksiądz po kolędzie, trzeba sie przygotować duchowo ![]() A teraz idę myć główkę. Miramej, tak zaczynam od jabłka. Zaczynałam tak z Bartusiem i jestem już przyzwyczajona. ![]() A powiedzcie, po ilu dniach dawania nowości mogę dać gluten, żeby wyrobić się przed 27 stycznia? Mariolu, cieszę się, że pierwszy dzień w pracy minął dobrze. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Trzymam kciuki Czekoladko, trzymam za szczepienie ![]() Razem z Antosiem dziękujemy za miłe komentarze. Nie ma to jak Ciocie wizażowe
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-01-05 o 10:19 |
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja narazie tylko na chwilke. Moze ktoras z Was wie jak zrobic sos musztardowy taki do jajka? TŻ mi głowe suszy, ze ma na niego ochote a ja nie wiem jak zrobic Pomocy
|
|
#1559 |
|
Ola-Unhola
|
http://www.wielkiezarcie.com/recipe14400.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipe5292.html ja polecam nieśmiertelne Wielkie Żarcie
|
#1560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu czekasz na okres - przepraszam, ale nie doczytałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tylko ostatnio wspominałam, ze rok temu o tej porze wiedziałam już, ze bedziemy mieli chłopca ![]() mój synuś śpi (ciekawe jak długo )zaraz potem wybieramy się w odwiedziny do mojej koleżanki, która ma termin na 12 stycznia, więc pewnie już ma niezłego cykora - jedziemy ją odstresować
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

, mam nadzieje, ze dzis bedzie lepiej spal
, bo znowu pobudka o 6 i wyjazd z domu przed 7.

... pytam jaką dietę stosuje, a Ona mi na to, ze je tylko śniadania i czasem zupę
... taka dieta to nie dla mnie
żeby Antosiowi smakowało.
a ona nie chodzi i nigdy nie chodziła w ogóle do dentysty, a jeszcze kilka swoich zębów ma i są one w stanie krytycznym, więc same rozumiecie 
dla męża za poskromienie kupy.

tylosc Istopnia 

Ja za Was też trzymam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)