Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-02, 17:11   #4021
gospella
Wtajemniczenie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Cytat:
Napisane przez Myszulek Pokaż wiadomość
piszesz i masz
http://www.rodziny.kuria.lublin.pl/strona/index.php?p=3

rzeczywiście, piękna aura, tak biało, miło, gdyby tylko nie ta temperatura
ale mam dziś nastroj, siedze w domku sama, słucham sobie muzyki, wybieram tez kawałki na wesele, az się rozmarzyłam, i jeszcze ktoś dzis się pobiera......
i nie wiedziałam że Julio Iglesias ma takie super nastrojowe piosenki- chyba się starzeje
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 19:50   #4022
Quillaja
Rozeznanie

dzięki,
ciekawe tylko, czy już jutro są.
i jak to wygląda czasowo..
aha, i jeszcze jedno - czy np. trzeba iść do spowiedzi? nam ksiądz wspominał, że do 1. spowiedzi około Wielkiejnocy.

Quillaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 09:45   #4023
gospella
Wtajemniczenie

ja z innej beczki
nie wiecie czym przykleić tasiemkę do papieru- tasiemkę w sensie wstążki, czy zwykły klej biurowy da radę?
Stary 2010-01-03, 10:54   #4024
bernadeta85
Rozeznanie

Witam dziewczynki w nowym roku... w pierwszej kolejności chciałabym złożyć wszystkim życzenia szczęścia i spełnienia marzeń w nowym 2010r. żeby przygotowania szły jak najsprawniej i żeby obyło się bez żadnych konfliktów....Wszystkiego Najlepszego!!!

a teraz z innej beczki u nas na suwaczku 97 dni w święta rozdaliśmy pierwsze zaproszenia, w tym tygodniu muszę wysłać zaproszenia mojej chrzestnej... no i zapraszaniem wstrzymamy sie do końca stycznia bo na zaproszeniach zapobiegawczo wpisaliśmy termin potwierdzenia 10 marca czyli miesiąc wczesniej moja mama na początku kręciła nosem ale później stwierdziła że Ci co maja przyjść to potwierdzą a Ci co zaczna kręcic nosem to znaczy że nie...... no i ma rację...
30 grudnia pojechaliśmy do Nasutowa za ciastem kupiliśmy 20 próbek; praktycznie wszystkich ciast no i zrobiliśmy casting na najlepsze... w sumie to nie smakowało nam może 4 rodzaje.... aktualna cena ciasta to 52 zł/za blachę i 32 zł za kg tortu....
No i od nowego roku zaczeła się sensacja z przyszłą teściową.... twierdzi że nie czuje się włączona w porzygotowania ślubne i nawet powiedział mi że ona chciała pojechać z nami szukać sukienki a my ją zlekceważyliśmy (a sukienkę szukałam w sierpniu/wrześniu i sama jej proponowałam że jesli chce to może pojechać z nami z moją mamą i Tżtem, ale wtedy stwierdziła że nie ma czasu... chociaż nie pracuje i siedzi w domu) ale najlepsze jest z ciastem do Nasutowa pojechaliśmy na pełnym spontanie bo jeździliśmy szukać garnituru dla Tzta no i że byłiśmy w Olimpie to stwierdziliśmy że 15 minut do Nasutowa to można by było pojechać.... to ona do nas z tekstem że mieliśmy wszystko ukartowane...ale nie powiedziała tego od razu tylko wczoraj wieczór 4 dni po fakcie mój Tż tak się z nią strasznie wczoraj pokłócił że aż iskry leciały a ja biedna musiałam siedzieć i tego słuchać....W środę ciasto jej smakowało nawet chwaliła.... a wczoraj wykrzyczała że jej ciasto nie smakuje i jest wogóle nie do zaakceptowania jej koleżanka miała ciasto od Greli i było pyszne.... no to mówimy że wcale nie musi być przecież z Nasutowa że można pojechać i spróbować innego, to ona do nas z tekstem że nawet darmowych próbek nie umiemy załatwić... próbnik w Nasutowie kosztuje raptem 14,50 z 8 rodzajami ciast dostała je od tak przywiezione prosto do domu i jeszcze narzeka.... a najlepsze było jak powiedziała że po co wogóle nam kamerzysta i fotograf przecież zdjęcia może zrobić jakiś kolega i też będzie dobrze a filmy to teraz przezytek (bo jej koleżanki córka nie miała więc po co nam) nie wykłada na ten cel ani złotówki a my wcale nie mamy takich drogich tych usług (kamerzysta 1500 a fotograf 2000 zł) a na koniec przebój sezonu.... po co wogóle robić wesele nie lepiej te pieniądze przeznaczyc na wycieczkę.... to Tż pyta sie jej czy jesli nie bedzie wesela to da nam te pieniądze.... a ona A Z JAKIEJ RACJI.... i tak się zamyka błędne koło... widze że czeka nas ciężka przeprawa i trudne 97 dni....

uff niezły monolog ale przynajmniej sie wygadałam i mi lepiej

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
ja z innej beczki
nie wiecie czym przykleić tasiemkę do papieru- tasiemkę w sensie wstążki, czy zwykły klej biurowy da radę?
Ja do klejenia wszystkiego przy zaproszeniach używałam kleju magic jest baaardzo mocny polecam dostaniesz go w każdym sklepie papierniczym

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png

Edytowane przez bernadeta85
Czas edycji: 2010-01-03 o 11:24
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 11:33   #4025
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki w nowym roku... w pierwszej kolejności chciałabym złożyć wszystkim życzenia szczęścia i spełnienia marzeń w nowym 2010r. żeby przygotowania szły jak najsprawniej i żeby obyło się bez żadnych konfliktów....Wszystkiego Najlepszego!!!

a teraz z innej beczki u nas na suwaczku 97 dni w święta rozdaliśmy pierwsze zaproszenia, w tym tygodniu muszę wysłać zaproszenia mojej chrzestnej... no i zapraszaniem wstrzymamy sie do końca stycznia bo na zaproszeniach zapobiegawczo wpisaliśmy termin potwierdzenia 10 marca czyli miesiąc wczesniej moja mama na początku kręciła nosem ale później stwierdziła że Ci co maja przyjść to potwierdzą a Ci co zaczna kręcic nosem to znaczy że nie...... no i ma rację...
30 grudnia pojechaliśmy do Nasutowa za ciastem kupiliśmy 20 próbek; praktycznie wszystkich ciast no i zrobiliśmy casting na najlepsze... w sumie to nie smakowało nam może 4 rodzaje.... aktualna cena ciasta to 52 zł/za blachę i 32 zł za kg tortu....
No i od nowego roku zaczeła się sensacja z przyszłą teściową.... twierdzi że nie czuje się włączona w porzygotowania ślubne i nawet powiedział mi że ona chciała pojechać z nami szukać sukienki a my ją zlekceważyliśmy (a sukienkę szukałam w sierpniu/wrześniu i sama jej proponowałam że jesli chce to może pojechać z nami z moją mamą i Tżtem, ale wtedy stwierdziła że nie ma czasu... chociaż nie pracuje i siedzi w domu) ale najlepsze jest z ciastem do Nasutowa pojechaliśmy na pełnym spontanie bo jeździliśmy szukać garnituru dla Tzta no i że byłiśmy w Olimpie to stwierdziliśmy że 15 minut do Nasutowa to można by było pojechać.... to ona do nas z tekstem że mieliśmy wszystko ukartowane...ale nie powiedziała tego od razu tylko wczoraj wieczór 4 dni po fakcie mój Tż tak się z nią strasznie wczoraj pokłócił że aż iskry leciały a ja biedna musiałam siedzieć i tego słuchać....W środę ciasto jej smakowało nawet chwaliła.... a wczoraj wykrzyczała że jej ciasto nie smakuje i jest wogóle nie do zaakceptowania jej koleżanka miała ciasto od Greli i było pyszne.... no to mówimy że wcale nie musi być przecież z Nasutowa że można pojechać i spróbować innego, to ona do nas z tekstem że nawet darmowych próbek nie umiemy załatwić... próbnik w Nasutowie kosztuje raptem 14,50 z 8 rodzajami ciast dostała je od tak przywiezione prosto do domu i jeszcze narzeka.... a najlepsze było jak powiedziała że po co wogóle nam kamerzysta i fotograf przecież zdjęcia może zrobić jakiś kolega i też będzie dobrze a filmy to teraz przezytek (bo jej koleżanki córka nie miała więc po co nam) nie wykłada na ten cel ani złotówki a my wcale nie mamy takich drogich tych usług (kamerzysta 1500 a fotograf 2000 zł) a na koniec przebój sezonu.... po co wogóle robić wesele nie lepiej te pieniądze przeznaczyc na wycieczkę.... to Tż pyta sie jej czy jesli nie bedzie wesela to da nam te pieniądze.... a ona A Z JAKIEJ RACJI.... i tak się zamyka błędne koło... widze że czeka nas ciężka przeprawa i trudne 97 dni....

uff niezły monolog ale przynajmniej sie wygadałam i mi lepiej

Ja do klejenia wszystkiego przy zaproszeniach używałam kleju magic jest baaardzo mocny polecam dostaniesz go w każdym sklepie papierniczym
dzięki za info

i współczuje spięć, moja przyszła teściowa powiedziała, że dopiero jak jesteśmy po naukach i jest sukienka to ona uwierzyła, że się pobieramy, więc zawsze komuś coś nie pasuje, zwłaszcza teściowym, bo jakaś obca baba rządzi jej ukochanym synusiem
Stary 2010-01-03, 17:46   #4026
ona911
Rozeznanie

Bernadeta85 no to nieźle...coś jednak jest z tymi teściowymi .. moja siostra też miała przeprawę..bo tam mamusi chciała kierować swoim synkiem, że aż w końcu siostra tupnęła nogą i się skończyło..moja przyszła też, jak już chyba wcześniej pisałam..tak mnie wkurzyła dwa dni po podpisaniu umów z kamerzysta i zespołem...bo może by nie robić właśnie wesela tylko pieniążki przeznaczyć na działkę..a co najlepsze że była przy tym jak dzwoniłam do zespołu umówić się na podpisanie umówy...i nie powiedziała mi tego wprost tylko TŻtowi jak pojechał do niej coś tam pomóc zrobić..na początku z nerwów się rozpłakałam..ale poźniej przemyślałam...i jak się z nią spotkałam to jej bez ogródek powiedziałam, że ABSOLUTNIE !! to jest moje marzenie, żeby się cieszyć i bawić z moja rodziną w ten dzień..a nie jak mi rodzice dają kopertę z pieniędzmi pod kościołem na działkę..i że nie chcę mieć takich wspomnień..a ona- no takie życie...po prostu no comment
Dlatego Cię rozumiem...
Nie wiem co te kobiety mają na celu..na prawdę
3maj się i nie dawaj..
To jest nasz dzień i powinien być tak jak my sobie wymarzyliśmy a nie jak mamusie naszych TŻtów :P

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 18:51   #4027
monaliskaa
Raczkowanie

Cześc dziewczyny, wszystkiego dobrego w Nowym Roku rzadko tu zagladam ale teraz mam chwile czasu i az milo poczytac ile juz macie zalatwione.... ja mam niecale 5 miesiecy do slubu i z przygotowaniami jestem daleko w lesie nie mam sukienki, tż nie ma garnituru, nie mamy zamowionego ciasta, fryzjerki, nie mamy nauk nawet jeszcze nie myslimy o tym, zaproszen tez nie mamy nawet nie mamy listy gości zrobionej.... a i obraczek tez nie mamy zakupionych... ale jakos sie tym specjalnie nie przejmuje. no moze teraz jak juz jestesmy blizej tej daty zaczynam o tym myslec czesciej... MASAKRA
monaliskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 20:38   #4028
gospella
Wtajemniczenie

ja chyba przestanę zamartwiać się całością, tylko po kolei zaczne działać, najpierw zaproszenia, wódka i obrączki garnitur dla tż-ta
a potem reszta
Stary 2010-01-03, 21:46   #4029
Quillaja
Rozeznanie

dziewczyny, 5 miesięcy to naprawdę sporo czasu.
tym bardziej, że to co zawsze tak bardzo oblegane, czyli sala, fot i te sprawy macie już załatwione!
będzie ok

Stary 2010-01-04, 10:41   #4030
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Quillaja Pokaż wiadomość
dziewczyny, 5 miesięcy to naprawdę sporo czasu.
tym bardziej, że to co zawsze tak bardzo oblegane, czyli sala, fot i te sprawy macie już załatwione!
będzie ok
niby tak, ale czas szybko leci, na dodatek wychodza różne rzeczy w trakcie- mi np drukarka nie chce drukować na papierze, tzn czasem drukuje a czasem nie
Stary 2010-01-04, 12:57   #4031
bensip_pl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
opinii nie słyszałam, ale lokal oglądaliśmy z tż.
cena była w miarę przystępna (sprawdzę jak będę w domu), ale

- ograniczona ilość jedzenia (małe porcje liczone na gramy, jak się skończy oczywiście dostawiają, ale później trzeba za to dopłacić i niestety wydaje mi się, ze mogą oszukiwać, bo przecież nikt nie sprawdzi ile na którym stole było donoszonych sałatek itp) a niestety nie pytają czy donieść jak coś brakuje, tylko na bieżąco uzupełniają a później dodatkowy rachunek wystawiają
- za sale płaci się gotówką (całość) po oczepinach. (kto ma przy sobie tyle gotówki i myśli o tym na weselu?? no i gdzie tyle kasy przechować od początku wesela do oczepin)
- to fimra państwowa i generalnie wszystkim zajmuje się fajny młody człowiek mający fajne pomysły, ale niestety prezesi to stare niereformowalne pryki według niego)
Witam!
Mam na imię Kuba, mam 26 lat i od września 2009 jestem Prezesem Zarządu BENSIP Sp. z o.o.

Krótko, mam nadzieję, przekażę ważne informacje, odpowiadając na powyższy post Maggie123.

1. BENSIP bardzo się zmienia. Odkąd zostałem Prezesem i mogę decydować o kluczowych dla Spółki sprawach, zmienia się zarówno załoga (nowy Szef Kuchni, nowi kucharze), jak również oferta oraz podejście do Klienta i oczekiwań rynku. Jako młoda firma bardzo się staramy i nie stać nas nawet na jedną nieudaną imprezę, czy jednego nie do końca zadowolonego Klienta.
2. Wszystkich naszych Klientów z lat ubiegłych, którzy nie są zadowoleni z wyświadczonych przez nas usług, przepraszam za wszelkie niedogodności, zapraszając jednocześnie do ponownego skorzystania z naszych usług. BENSIP rusza z kopyta z nową ofertą!
3. Po ostatnich zmianach w Spółce podczas wszelkiego rodzaju przyjęć jedzenia jest tak dużo, że zwykle Klienci nie mają jak zabrać tego, co zostało na stołach. Jeśli chodzi o jedzenie, to wiemy, że jest to jedna z rzeczy, z których jesteśmy przez Klientów "rozliczani". Wiemy też, że Goście naszych Klientów na podstawie m.in. jedzenia wyrabiają sobie zdanie nie tylko o Klientach, ale i o nas. Raz jeszcze podkreślam - jako młoda firma, która dopiero na dobre zaczyna wchodzić na rynek, nie możemy sobie pozwolić nawet na najmniejsze błędy czy niedociągnięcia.
Podczas rozmów z Klientami staramy się doradzać w kwestii menu tak, by nasz Klient mógł się zmieścić w swoim budżecie, dostając za to możliwie dużo z naszej strony. Naszym celem jest nie tylko zarobić na pojedynczej imprezie, ale też - a może przede wszystkim - zdobyć stałego Klienta! Naprawdę bardzo się staramy!
4. Obecnie kwestia płatności za przyjęcie jest umowna. Jesteśmy elastyczni i mentalnie w XXI wieku, proszę się nie obawiać. Jeśli dogadamy się co do samego przyjęcia, na pewno dogadamy się co do formy płatności. Jednocześnie przyznaję - był taki czas, że Klienci płacili gotówką tuż po Oczepinach. Te czasy odeszły w raz z odejściem poprzedniego Zarządu - teraz jest to kwestia umowna.
5. BENSIP Spółka z o.o. jest własnością prywatną i od początku działalności Spółki tak było. Nie wiem, skąd informacja, że jest to firma państwowa. Więcej o samej Spółce na www.bensip.pl . Zapraszam!
6. Rzeczywiście, zarówno lokal z zewnątrz, jak i wewnątrz jest nietypowy jak na lokal weselny. Wynika to z faktu, że organizujemy również imprezy biznesowe (konferencje, zjazdy, szkolenia, lunche biznesowe) i lokal musi mieć charakter i wystrój delikatnie i dyskretnie elegancki. Nie ma u nas ani balonów, ani podwieszanych tkanin, ani serduszek i gołębi i tym podobnych. Stawiamy na elegancki i stonowany wystrój, przy czym każdy z naszych Klientów może zaaranżować salę i cały lokal po swojemu. Nie widzę tu żadnych przeszkód. Co więcej - sama Sala Balowa jest tak zaprojektowana, że zrobienie typowo weselnej dekoracji jest dość proste. Pozostawiamy to jednak Państwu, naszym Klientom, bo każdy ma swój niepowtarzalny i niepodlegający dyskusji gust.
7. Tak, zgadza się, bezpośrednia okolica nie jest wizualnie naszym atutem. Ale: nie tylko my mamy z tym problem (a Fiesta? a Dworek Szlachecki? a Focus? a inne lokale położone przy ruchliwych ulicach?) i pracujemy nad zaaranżowaniem otoczenia tak, by nasi Klienci czuli się jak najlepiej. Lokalizacja jest natomiast naszym atutem, gdy mówimy o ciszy i o bezpieczeństwie. Nawet w dni robocze po godzinie 17/18 jest u nas bardzo cicho i spokojnie. W weekendy tak naprawdę są 3 firmy na krzyż, które pracują w okolicy kilometra.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem trochę wątpliwości.
Podsumowując:
zmieniamy się na lepsze, pracujemy nad coraz lepszą ofertą i zapraszamy do kontaktu z nami!
bensip_pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 13:40   #4032
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monaliskaa Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny, wszystkiego dobrego w Nowym Roku rzadko tu zagladam ale teraz mam chwile czasu i az milo poczytac ile juz macie zalatwione.... ja mam niecale 5 miesiecy do slubu i z przygotowaniami jestem daleko w lesie nie mam sukienki, tż nie ma garnituru, nie mamy zamowionego ciasta, fryzjerki, nie mamy nauk nawet jeszcze nie myslimy o tym, zaproszen tez nie mamy nawet nie mamy listy gości zrobionej.... a i obraczek tez nie mamy zakupionych... ale jakos sie tym specjalnie nie przejmuje. no moze teraz jak juz jestesmy blizej tej daty zaczynam o tym myslec czesciej... MASAKRA
Witajcie wszystkie w nowym roku Życzę wam spełnienia marzeń, mnóstwa szczęśliwych chwil i nieustającej miłości TŻtów
Jejku, jak sobie uzmysłowię, że to już TEN rok, to mnie ciarki przechodzą
A propos przygotowań ślubnych, ja jestem w podobnej sytuacji, 5 miesięcy do ślubu, a ja nawet kiecki nie wybrałam, choć byłam już mierzyć kilka razy. Co gorsze, co tydzień zmienia mi się opcja i podoba coś innego, masakra! Jak tak dalej pójdzie, ślubować będę w T-shircie... O zaproszeniach w ogóle nie myślałam, lista gości nie skończona, no i w ogóle w lesie jestem, a z czasem krucho.
koniczyna111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 16:05   #4033
Lipczonek
Raczkowanie

Jejku jej! Ależ mnie tu dawno nie było! Miss ya Girls
Nowa praca, nowe studia....ale już nadrabiam!

1. Wszystkiego najlepsiejszego w Nowym Roku Kochane! Mniej stresu (hmmm co niektórym niej teściowych) i więcej optymizmu

2. Maggie i Oshinku gracias za życzenia urodzinowe

Cytat:
jak dobrze, że nie tylko ja siedzę w tym lesie Właśnie postanowiłam zrobić listę najpilniejszych spraw. Generalnie od ok miesiąca nic nie tknełam. Ale ale.... mamy % (Stock) i jest już dobrze Jeszcze nie byłam w zadnym salonie z sukienkami a i nawet nie chce mi się do nich zaglądać- jakiś brak weny Może teraz nauki? Sama już nie wiem...

Cytat:
ja chyba przestanę zamartwiać się całością, tylko po kolei zaczne działać, najpierw zaproszenia, wódka i obrączki garnitur dla tż-ta
a potem reszta
Dobrze gadasz. Siadam nad listą

P.S. Obiecuję już nie zdradzac wizażu dla przedszkolaki.pl!!! Pozdrawiam
Stary 2010-01-04, 21:36   #4034
gospella
Wtajemniczenie

ja dziś w ramach realizacji planu działań zakupiłam wstążkę do zaproszeń i okazuje się, że zawiązanie ładnej kokardki to jest sztuka, nie wiem ile mi to wszytko zajmie, ale lekko nie będzie
poza tym zaproszenia nie są wydrukowane, jak pisałam drukarka robi co chce, tzn każda z 3 dostępnych
dochodzę do wniosku, że trzeba było kupić jakieś beznadzijene zaproszenia za 1zł i byłoby z głowy, a tak czeka mnie styczeń na wiązaniu kokardek, na szczęscie mam do zrobienia 30szt około, ale po 3 sztukach dziś mam dosyć
już widzę tżta jak przykleja tę wstążeczkę do zaproszeń

Edytowane przez gospella
Czas edycji: 2010-01-04 o 22:07
Stary 2010-01-04, 23:35   #4035
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziś w ramach realizacji planu działań zakupiłam wstążkę do zaproszeń i okazuje się, że zawiązanie ładnej kokardki to jest sztuka, nie wiem ile mi to wszytko zajmie, ale lekko nie będzie
jaką kokardkę wymyśliłaś? może jest jakiś łatwiejszy sposob na necie...ja opracowałam swój na takie plaskate (czasami było ciężko jak się rozklejały np. połowa naraz ale jakoś dałam radę )

to nie moje zaproszenie - wstawiam tylko wzór mojej kokardki
Załącznik 2763631
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 23:42   #4036
scarlet18
Raczkowanie

_Maya_ Bardzo ładne te płaskie kokardki ciekawa jestem jaki masz na nie sposób
scarlet18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 07:11   #4037
liwaczka
Raczkowanie

No i doszło do tego że zaglądam do Was tylko okazjonalnie z życzeniami...

tak więc życzę Wam dosiego roku, spokojnych przygotowań i jak najwięcej takich wyjątkowych dni jak ten do którego tak intensywnie się przygotowujecie i żeby najlepszy dzień zeszłego roku był najgorszym tego roku

Cytat:

A u nas dzisiaj wybiło 206 dni tj równo 5 miesięcy przy tej całej ganianinie jaką miałam ostatnio z uruchamianiem firmy całkiem zapomniałam o przygotowaniach ślubnych...
mamy kościół, salę, zespół, zrobione nauki i poradnię (tylko nie wiem gdzie mam karteczki z podpisami i będą jaja jak ich nie znajdę ). W między czasie mama przejęła sprawy w swoje ręce i zarezerwowała mi termin u znajomej fryzjerki (całe szczęście już sprawdzonej tak więc tyle mamy z głowy a zostało jeszcze całe mnóstwo spraw do załatwienia o czym skrupulatnie przypominają nam przyszli teściowie, tradycyjnie odpowiadam im że "spoko mamy jeszcze dużo czasu w koncu to jeszcze grubo ponad pól roku" i co się okazało...nie mamy już tego pół roku
Teraz będę miała trochę spokoju w kwiaciarni więc mogę w końcu zabrać się za zaproszenia a przynajmniej zrobić kilka wersji do wyboru, żeby było nam łatwiej się zdecydować, w między czasie ustalenie listy gości która i na pewno jeszcze będzie się zmieniać i może zamknę któregoś dnia wcześniej i przespacerujemy się za obrączkami no i przydałoby się w końcu przymierzyć jakąś sukienkę za czym kompletnie nie chce mi się chodzić co do mnie jest nie podobne
Dobrze że z pracy wszędzie mam blisko
I tak w ogóle to mam wrażenie że moje kochanie bardziej się tym wszytskim przejmuje ode mnie, co bardzo mnie cieszy bo myślałam że wszystko będzie na mojej główce a tu wręcz przeciwnie

No nic, na razie życzę udanego tygodnia i postaram się częściej do Was zaglądać...takie postanowienie noworoczne

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 09:00   #4038
bernadeta85
Rozeznanie

ja również robiłam takie kokardki jak Maya tylko moje są grubsze w rzeczywistości jest to bardzo proste
Należy zrobić z tasiemki dwie takie obręcze - skleić je ze sobą i w poprzek okleić trzecią - nie wiem czy będziesz coś z tego wiedziała A le nie umiem tego inaczej wytłumaczyć

ja do klejenia używałam kleju magic z precyzyjnym dozowaniem.... winietki również będę ozdabiać podobnymi kokardkami tylko cienkimi i tam wymyśliłam że jeśli nie będzie chciało się trzymać to kupiłam kryształki takie koraliki i poprostu bedę podszywać kokardę wtedy będę miała pewność że żadne ciekawskie rączki małego gościa ich nie popsuję

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 09:46   #4039
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość
No i doszło do tego że zaglądam do Was tylko okazjonalnie z życzeniami...

A u nas dzisiaj wybiło 206 dni tj równo 5 miesięcy przy tej całej ganianinie jaką miałam ostatnio z uruchamianiem firmy całkiem zapomniałam o przygotowaniach ślubnych...
nie to że sie czepiam ale 206 dni/ 30dni=6,8miesiąca takze spoko masz pół roku

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
ja również robiłam takie kokardki jak Maya tylko moje są grubsze w rzeczywistości jest to bardzo proste
Należy zrobić z tasiemki dwie takie obręcze - skleić je ze sobą i w poprzek okleić trzecią - nie wiem czy będziesz coś z tego wiedziała A le nie umiem tego inaczej wytłumaczyć

ja do klejenia używałam kleju magic z precyzyjnym dozowaniem.... winietki również będę ozdabiać podobnymi kokardkami tylko cienkimi i tam wymyśliłam że jeśli nie będzie chciało się trzymać to kupiłam kryształki takie koraliki i poprostu bedę podszywać kokardę wtedy będę miała pewność że żadne ciekawskie rączki małego gościa ich nie popsuję
ładne kokardki, ale my mamy wstązke w pionie i nie wie czy jak zrobie takie plaskate w pionie kokardki czy to będzie ładnie, no i klasyczne mi sie bardziej podobają.
Stary 2010-01-05, 11:09   #4040
scarlet18
Raczkowanie

Tak właśnie mi się wydawało, że trzeba z dwóch kawałków sklejać te kokardki. Myślałam, że może macie jakiś patent żeby z jednego kawałka to zrobić bo w dwóch może się rozkleić. Ja również dość często miałam okazję korzystać z magika i jest niezastąpiony chociaż do wstążki mógłby być też klej polimerowy
Stary 2010-01-05, 11:23   #4041
Quillaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość
A u nas dzisiaj wybiło 206 dni tj równo 5 miesięcy
u mnie jest na suwaczku 151 chyba dni - to jest blisko równo 5 miesięcy

Cytat:
nie to że sie czepiam ale 206 dni/ 30dni=6,8miesiąca takze spoko masz pół roku
też na to zwróciłam uwagę jak widać

czas się wziąć do roboty... mało czasu
my alko kupiliśmy już. testowanie wcześniej było w gronie obydwu rodzinek - od razu kolejna okazja do spotkanka wybraliśmy to, co nam wszystkim smakowało najbardziej, i tę wódkę, która bezproblemowo się otwierała
teraz testujemy winka przy różnych okazjach
no i czas na ciasta niedługooo

za sukienkami mam zamiar za chwilkę pochodzić i ost.wybrać bukiet mam obmyślony musi mieć wrzosowe, chabrowe kwiaty. ... no i wybieram się jak sójka za morze na makijaż próbny

Stary 2010-01-05, 11:46   #4042
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Quillaja Pokaż wiadomość
my alko kupiliśmy już. testowanie wcześniej było w gronie obydwu rodzinek - od razu kolejna okazja do spotkanka wybraliśmy to, co nam wszystkim smakowało najbardziej, i tę wódkę, która bezproblemowo się otwierała
teraz testujemy winka przy różnych okazjach
no i czas na ciasta niedługooo

za sukienkami mam zamiar za chwilkę pochodzić i ost.wybrać bukiet mam obmyślony musi mieć wrzosowe, chabrowe kwiaty. ... no i wybieram się jak sójka za morze na makijaż próbny
a ja olałam makijaż próbny zresztą fryzurę próbną też i tak nie wyjdzie tak samo, obecnie moim zmartwieniem sa zaproszenia i te kokardki, dziś poćwiczę te płaskie i zobaczymy jak wyjdzie.
ogólnie to czekam aż będzie cieplej bo nic mi się nie chce

pytanie do Liwaczki
nie wiesz może po ile na elizówce jest paczka candestentkie i frezji?
Stary 2010-01-05, 11:57   #4043
Quillaja
Rozeznanie

zaproszenia też miałam robić własnymi ręcyma, ale jakoś na razie zeszło ...
na pewno zrobimy je sami, ale na razie Mój coś kombinował z ustawieniem wewnątrz. no i muszę zabrać się za vinietki, menu
Ja też troszki a i obrączki wiemy, jakie nam pasują, bo mierzyliśmy

Stary 2010-01-05, 13:58   #4044
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

Witam Was w Nowym Roku
Nawet nie staram się nadrobić zaległości, bo nie dam rady, ale postaram się być już na bieżąco
00aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 19:22   #4045
miamore999
Zakorzenienie

dziewczyny czy to prawda, że biorąc ślub kościelny trzeba i tak wcześniej udać się do USC po jakieś kwitki? jeśli dobrze mi świta to ile wczesniej
Stary 2010-01-05, 20:10   #4046
Myszulek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy to prawda, że biorąc ślub kościelny trzeba i tak wcześniej udać się do USC po jakieś kwitki? jeśli dobrze mi świta to ile wczesniej
chodzi Ci o konkordatowy kościelny czy tylko sam kościelny???
Do ślubu konkordatowego w kościele potrzebujesz zaświadczenia z usc o braku przeciewskazań, najwcześniej wydadzą wam na 3 miesiące przed.
Do samego kościelnego musisz mieć cywilny wcześniej, bo bez niego nie będziecie w świetle prawa małżeństwem i chyba nawet nie można go wziąć bez cywilnego wcześniej a jak wtedy z dokumentami to nie znalazłam informacji.
Tutaj wklejam linka do info:
http://www.prokadr.pl/glowna.php?dzial=poradnik1
Stary 2010-01-06, 09:36   #4047
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszulek Pokaż wiadomość
chodzi Ci o konkordatowy kościelny czy tylko sam kościelny???
Do ślubu konkordatowego w kościele potrzebujesz zaświadczenia z usc o braku przeciewskazań, najwcześniej wydadzą wam na 3 miesiące przed.
Do samego kościelnego musisz mieć cywilny wcześniej, bo bez niego nie będziecie w świetle prawa małżeństwem i chyba nawet nie można go wziąć bez cywilnego wcześniej a jak wtedy z dokumentami to nie znalazłam informacji.
Tutaj wklejam linka do info:
http://www.prokadr.pl/glowna.php?dzial=poradnik1
a mi sie wydaje że sam kościelny można wziąc, ale bez skutków cywilnych, ale może się mylę
Stary 2010-01-06, 10:04   #4048
8mouse3
Rozeznanie

A ja mam tu link gdzie można sobie poczytac, co i kiedy należy załatwiać
http://slub-wesele.pl/slub/koscielny.html

No i wkońcu mamy juz zarezerwowanego Dj'a i kamerzystę, więc najważniejsze za nami no jeszcze fotograf- ale będe prosić kolegę, ponieważ zajmuje sie fotografią ślubną i nie mieszka w Lublinie, więc nie jest tak rozchwytywany, a zdjęcia robi ładne
Stary 2010-01-06, 11:12   #4049
gospella
Wtajemniczenie

a ja doszłam do wniosku, że klejenie wstążeczek nie wychodzi mi najlepiej
Stary 2010-01-06, 13:33   #4050
zrezygnowana_narzeczona
Przyczajenie

Potrzebuję pomocy... Jestem już załamana...

To forum to chyba moja ostatnia deska ratunku...

ślub ma byc w lipcu- sierpniu tego roku... Troszkę późno ale bez wdawania się szczegółów potzrebuję pomocy... Nie mam 4000zł na zespół a od tego zalezy termin... Może macie jakies pomyśly... Proszę pomóżcie...

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Gdzie nie zadzwonię to albo nie ma terminów- nie dziwię się... Albo słyszę cenę która zwala z nóg
zrezygnowana_narzeczona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości