|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3392 |
|
Przyczajenie
|
super! będę wdzięczna!
|
|
#3393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a mój Tż sam sobie robi prezent i bierze na raty 10" netbook'a ja już swoją pulę andrzejkowo-mikołajowo-gwiazdkową wyczerpałam bo w paxdzierniku moj Tz kupił mi nowy telefon
Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2009-11-26 o 09:08 |
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Odpisala mi babeczka na maila i malo z krzesla nie spadlam...200zl/os jesli chcemy wesele w sobote, a jesli w niedziele to 150zl. No ale o niedzieli nie ma mowy, jestesmy w tym wzgledem zgodni. Więc żegnaj cudna salo A przyjęcie planujemy na 80 - 100 osób. Więc jeśli któraś z Was mzna godne polecenia lokale to pisać pisać pisać
|
|
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehheAle ja szykuje mu niespodzianeczka a niech ma od żonki telefon o jakim zawsze marzył ![]() Co do maty , oj można się zmęczyć oj można akurat mam pojedyńczą w sprzedaży i w domu ale i tak po 3 piosenkach jestem zlana potem
|
|
|
|
#3396 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na taką liczbę osób to Hotel Focus na Kraśnickich, karczma Rzym na Kraśnickich (choc jedna z wizażanek podobno widziała tam myszkę wędrująca po ścianie), Hotel Akropol jest ok na 100 osób (choć właścicielka mówi ze to lokal na 180os. ale nie warto jej słuchać Cytat:
|
|
|
#3397 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy któras z Was słyszała coś bądź była na weselu w Bensip na budowlanej, lokal jest nowy- otworzony w 2008r. a ja nie mogę znaleźć żadnych opinii na jego temat na internecie
Idę jeszcze do Żonek, może któraś z Nich coś wie
|
|
#3398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja równieć pomyślałam o wcześniejszym kupnie alkoholu- właśnie ze względu na plany podniesienia akcyzy od stycznia. Ja kupiłam w "BIS`ie" w Lublinie na Energetyków 37. Wybraliśmy sobie Luksusową, we wrzesniu zapłaciliśmy 18,50zł/0,5litra. Pozdrawiam
|
|
|
#3399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co prawda w umowie jest zapis, ze cena moze wzrostnąć max o 10%, więc jak znam życie to pewnie wzrośnie. Aha, i bardzo fajny apartament dla Młodej Pary gratis Mam tylko jedno ale... co prawda robią tam przyjęcia do 100 osób, ale moim skromnym zdaniem przy 100 osobach byłoby trochę ciasno. My planujemy przyjęcie na ok 70.A w Karczmie Rzym było nieźle, tylko jakby trochę mało jedzonka i też nie jakieś rewelacyjne (ale to pewnie zależy od tego co się tam powybiera), no i nie mieli noclegów na miejscu, a my będziemy potrzebować |
|
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
zależy jaka czy do samego TV czy do Tv i komutera czy to Komutera czy do Xboxa
![]() Do Tv w granicach 50-60zł do Tv i kompa 60-80zł do kompa lepsiejsza 500 utworów 80-90zł do xboxa 30zł każda oczywiscie ma różna ilośc utworów trzeba zwracać na to uwage przy kupnie, lepiej mieć wiecej za tą samą cene
|
|
|
#3401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widziałam mate do tańczenia i zabawy ale z Fisher price, taka dla dzieci http://allegro.pl/item821169885_fish...nia_r8141.html Myśleliśmy żeby synkowi kupić ale on jeszcze na nią za mały jest.
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3403 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zaraz zadzwonie i dowiem sie czy nie maja jakiejs promocji teraz!
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena była w miarę przystępna (sprawdzę jak będę w domu), ale i ALE jest dużo: - ograniczona ilość jedzenia (małe porcje liczone na gramy, jak się skończy oczywiście dostawiają, ale później trzeba za to dopłacić i niestety wydaje mi się, ze mogą oszukiwać, bo przecież nikt nie sprawdzi ile na którym stole było donoszonych sałatek itp) a niestety nie pytają czy donieść jak coś brakuje, tylko na bieżąco uzupełniają a później dodatkowy rachunek wystawiają - za sale płaci się gotówką (całość) po oczepinach. (kto ma przy sobie tyle gotówki i myśli o tym na weselu?? no i gdzie tyle kasy przechować od początku wesela do oczepin) - to fimra państwowa i generalnie wszystkim zajmuje się fajny młody człowiek mający fajne pomysły, ale niestety prezesi to stare niereformowalne pryki według niego)
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2009-11-26 o 16:41 |
|
|
|
|
|
#3405 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dziś zobaczyć tą salę i powiem, że mi się podoba, ale ma dużo minusów- chociażby otoczenie, no i jest to jednak sala lepsza na konferencję niż na wesele, chociaż mojemu TŻ się podobała ( on nie lubi typowych sal weselnych, z setką baloników). Jednak nie zdecydujemy się na nią, jedzenie kompletnie nie jest sprawdzone, a to jest ważne- decydujemy się na Różaną
W końcu jakiś konkret
|
|
#3406 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3407 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja w sukienkach (w tym i sukniach ślubnych) bardzo nie lubię przeładowania, więc chyba styl sierotkowaty mógłby mi się spodobać . Ostatnio coraz bardziej podobają mi się suknie w stylu takim jak tutaj. Tylko boję się, czy nie wyglądałabym na jeszcze mniejszą niż jestem w takiej prostej sukience Cytat:
Cytat:
Powiem wam, że nam bardzo gładko poszły początki organizacji ślubu/wesela. Myślałam, że może być problem z terminami, ze zgraniem dj'a z salą i kościołem, że będziemy szukać, oglądać, porównywać a niczego takiego nie było ![]() Pisałam wam, że ślub i wesele mamy w Kraśniku. Wszystko załatwialiśmy w październiku/listopadzie na wrzesień 2010. Zależało mi, żeby sala była jak najbliżej kościoła i naszych domów W grę wchodziły dwa lokale, które są ok. 5 min drogi pieszo od kościoła, ewentualnie braliśmy jeszcze pod uwagę 3 sale ok. 5 min drogi samochodem. Pierwszy odpadł ze względu na liczbę minimalną, a drugi lokal akurat jeden termin wrześniowy miał wolny (11.09). Moja mama wstępnie go zarezerwowała, już nigdzie indziej nie dzwoniliśmy. Dj'a mieliśmy poleconego od znajomych, wysłałam do niego maila i akurat 11.09 miał wolne. Zrobiłam wstępną rezerwację. Potem mieliśmy spotkanie z rodzicami (to była sobota), ustaliliśmy co chcemy. Potem umówiłam nas na wtorek na spotkanie z dj'em. We wtorek rano poszliśmy do kancelarii zaklepać datę ślubu (główna godzina 16.30 była zajęta, ale wszystkie wcześniejsze msze były wolne, więc wybraliśmy ostatnią możliwą o 15.45). Tego samego dnia mama zadzwoniła do lokalu i umówiła się na podpisanie umowy w czwartek. We wtorek wieczorem podpisaliśmy umowę z dj'em, w czwartek nasze mamy podpisały umowę z salą. TŻ miał znajomego fotografa, do którego kilka dni później zadzwoniliśmy, 11.09 miał wolny termin (mówił, że to jedyna wrześniowa sobota, którą miał wolną ). Oby tak dalej
|
|||
|
|
|
|
#3408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cokolwiek to znaczy no bo ja rozumiem, ze wiele dziewczyn chce się poczuć w tym dniu jak księżniczka i to jest ok, ale mi sie marzy sukienka józefinka niczym z salonu warszawskiego znalazłam jedną bliską ideału, choć jeszcze nie mierzyłam, bo mam strasznego niechcieja do łażenia po salonach, więc póki co przeglądam neta. A ta sukienunia to model Novenna z nowej kolekcji Margarett:http://www.margarett.pl/lang/pl/page.../3/kolekcja/9/ Pani w salonie, gdy byłam z koleżanką odbierać jej suknię ślubną co prawda delikatnie zasugerowała, że w józefinki są co prawda bardzo urocze, ale przy mojej urodzie i rozmiarze 36 będzie (jak się wyraziła) - "bardzo dziewczęco". Więc jej odparłam, że tak właśnie ma być! ![]() No tak czy siak, za tydzień jadę na dłuuugie wakacje, wracam w połowie stycznia i wtedy się zobaczy
|
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Raczkowanie
|
Tikida i Fragolinka, śpieszę wyjaśnić, że styl sierotkowaty to właśnie (w moim nazewnictwie ;-) taki, gdzie sukienka (i nie tylko) jest skromna i prosta. Taka, która niekoniecznie powali, kiedy się na nią spojrzy, ale ma właśnie ten dziewczęcy urok. I sporo takich jest właśnie w tym salonie, który jest po kliknięciu w wiadomości Tikidy. W salonie Margarett również sporo takich jest. Józefinki toże. Po prostu delikatne, dziewczęce, ale nie że jakieś jak zgrzebny worek. (ależ zamotałam! )
Tikida, właśnie w tym salonie jest sporo, które bardzo mi się podobają. Podobnie jak Ty, nie lubię przeładowania, jesli chodzi o sukienki. Moje marzenie to jeden z modeli Pronovias. Myślę, że skoro jesteś drobną osóbką, to wcale nie musiałabyś wyglądać na mniejszą w prostej sukni, a nawet niektóre sukienki mogłyby być strzałem w dziesiątkę. Chyba głównym problemem jest to, że drobna dzieczyna ma trochę ograniczone pole manewru, bo w niektórych modelach 'ginie' w innych zaś wygląda za 'dziewczęco' Jednak myślę, że wybierzesz taką, która tylko podkreśli piękno ![]() Fajny prezent sobie wybrałaś Wstyd się przyznać, ale ja mam lekki kłopot z doborem odpowiedniego rozmiaru biusthaltera.Fragolinka, ja podobnie mam niechcieja do salonów i również stawiam na dziewczęcość, mimo tego, że niektórzy próbuję mnie przekonać, że to przecież tak wyjątkowy dzień, że powinnam mieć cud, miód kreację. Dla mnie to będzie właśnie sierotka ;-) A każda z nas ma różne upodobania i co dla jednej jest piękne, dla innej będzie takie sobie bądź niegodne uwagi. Tak czy inaczej będę musiała wybrać się do Wawy i zmierzyć 'moje' cudo ![]() I wiecie co myślę? Najważniejsze, żebyśmy to my czuły się dobrze! ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- P.S. Sukienka Novenna cudo! |
|
|
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
Och nie mam czasu się udzielać na forum ale ciągle was podczytuję
Ja właśnie po przejściu paru sklepów wreszcie trafiłam na tą jedyną Mówię wam dziewczyny tak się cieszę, bo myślałam, że już pójdę nago do ślubu bo jakoś nic nie wpadało mi w oko Zdjęć nie mam ale w czwartek będę miała ją w domu to zrobię parę. Pozdrawiam was wszystkie |
|
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
czytam tak o tych sukniach, cenach za lokale, na szczęscie ja mam już to z głowy, teraz tylko zostało wydawanie kasy
![]() ale że oszukują w lokalach weselnych to niestety prawda i obawiam się, że norma. ale żeby dopłacać np za doniesienie jedzenia to pierwsze słyszę.
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny orientujecie się, czy jak się nie ma ubezpieczenia, to idąc prywatnie do lekarza, płaci się za wizytę plus jakaś dodatkowa opłata?
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Raczkowanie
|
Magialena, prywatnie nic już nie dopłacasz. Only za wizytę
Pozdrawiam! ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Wioletaa, ale Ci super! Póki co zostają mi różne wizje stroju ;-p Pozdrowionka
|
|
|
|
|
#3414 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Przyczajenie
|
Ja też mam wesle w SIWYM DYMIE W CELEJOWIE i strasznie się martwie jak to będzie a wesele mam na ponad 200 osób,...a za zespol place za dwa dni 4200
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Rozeznanie
|
Tak, dokładnie, wesela organizują do 120 osób a my będziemy mieć zaproszonych niecałe 120, ale wiadomo, że nie wszyscy będą. Byliśmy tam na 2 weselach i było naprawdę fajnie. Jedzonko jest dobre, a sala sama w sobie jest elegancka i nie trzeba jej przystrajać
No i NASZ termin jest wolny
|
|
#3417 | |
|
Raczkowanie
|
fragolinka bardzo ładna suknie. W ogóle większość z tej str jest śliczna
![]() Cytat:
Musze tylko do salonu pójść jakiegoś i co do koloru się zorientować. Bo nie wiem czy suknia ma być biała czy tez może jakiś inny odcień.Nie wiecie dziewczyny czy nadal istnieje ten sklep z sukniami ślubnymi w Galerii Orkana przy Tesco w Lublinie?
|
|
|
#3418 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to wszystko okaże się przy przymierzaniu. Do tej pory brałam pod uwagę tylko sukienki z dołem w kształcie litery A, ale ciągnie mnie do tych prostych ![]() A co stanika, to żaden wstyd. Wiele kobiet ma z tym problem (mówi się, że nawet 90% Polek nosi źle dobrane staniki). Przed kupnem stanika trzeba zacząć od określenia swojego rozmiaru, czy po prostu się zmierzyć: - ciasno pod biustem na wydechu - luźno w biuście na lekkim wdechu Swoje wymiary można wpisać do tego kalkulatora rozmiarów. Jeśli chciałabyś poczytać o dobieraniu staników (w pierwszym poście są zamieszczone najważniejsze informacje), zapraszam do naszego wizażowego wątku Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A ty? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Magialena jak idziesz prywatnie to nikogo nie obchodzi czy masz ubezpieczenie czy nie. Płacisz jak wszyscy
My podpiusaliśmy dzisiaj umowę z zespołem uf....
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas od jutra tylko 9 miesięcy do ślubu...
Wioletta zazdroszczę Ci znalezienia tej jedynej no i szybkiej decyzji dobranoc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

A przyjęcie planujemy na 80 - 100 osób. Więc jeśli któraś z Was mzna godne polecenia lokale to pisać pisać pisać 

Musze tylko do salonu pójść jakiegoś i co do koloru się zorientować. Bo nie wiem czy suknia ma być biała czy tez może jakiś inny odcień.