![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: PANNY, WAGI i SKORPIONY czyli dzieciaki wrześniowo-październikowe 2008 !!
Marchwianka widze, ze Halinka to taki sam rozbojnik jak Zuzka, tyle, ze moja juz biega z predkoscia swiatla.
U nas choinka jest bezpieczna, zadna dziewczynka specjalnie sie nia nie interesuje, czasem Zuzia podejdzie i dotknie malutkiej babki, ale nic zlego sie nie stalo. To ja rozwalilam dwie babki podczas wieszania... A powiedz...pracujesz, czy siedzisz z Halinka w domu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
Na wędrówki ludów przyjdzie czas, bez tego wszędzie jej pełno
![]() Ja wrócilam do pracy po urklopie macierzyńskim, tak też jestem mamusią pracującą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
alez pustki, chyba mamusie biegaja za swoimi maluszkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
Malo nas tutaj niestety, bo dziewczyny z oryginalnego watku przeniosly sie na forum zamkniete. A wiekszosc, ktora sie ponownie tu pokazala pracuje, wiec czasu mniej.
Ja sie pochwale, ze przed swietami odstawilam Zuzie od piersi. Poszlo nadzwyczaj sprawnie. Teraz mi troche zal, ze kolejny etap za nami. A Halinka je mleczko z piersi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Rozeznanie
|
nie stety butelka od roku
![]() ![]() Jak maluszek przetrwał strzelanie sylwestrowe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
Moje twardo spaly na szczescie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Rozeznanie
|
zas moja zaczeła trzeć oczka na chwile przed godzina 00 no i 00;10 dziecie zasneło, i huki nie wzruszyły jej
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Witam nową mamusię!
Dziewczyny wszystkiego NAJ NAJ w Nowym Roku! Żeby był lepszy od tego, który minął. U nas święta i sylwester spokojnie, w domku, nie licząc Wigilii i Pierwszego Dnia Świąt u teściów. Dziewczynki podobnie jak u Was nie speclajnie interesowały suę coinką. Ada zdjęła sobie trzy aniołki ze słomy i bawiła się w mamę, tatę i dziecko, oczywiście Ola ją podpatrzyła i też sobie zdjęła jednego i całowala i mówiła ze to lala. Tak więc poważniejszych szkód nie było ![]() Nowy Rok dziewczyny przespały i nawet nie wiedziały, że coś strzelało. Co u nas z nowości.... Ada mi się chyba przestawia na niespanie w dzień. Jak miałam urlop i byłam w domu między świętami a sylwestrem to musiałam z nią godzinę walczyć zeby zasnęła w dzień a potem na noc szła spać o 23 ![]() No i od dwóch dni nie kładziemy jej spać w ogóle w dzień. Wczoraj zasnęla w 3 minuty jak jej czytałam bajkę na dobranoc o 21.15. Zobaczymy do której dzisiaj pośpi. Trochę się boję że będzie mi budzić Olę, która jednak ciągle snu potrzebuje w dzień, ale może jakoś da się ją zabawić i nie będzie tak zle. Zastanawiam się tylko jak będzie w przedszkolu, przecież tam dzieciaki godzinkę leżakują....najwyżej poleży i wstanie, nie musi spac przecież jak nie chce... Ola robi się coraz bardziej rozumna. Dużo słów już ma opanowanych ale to po starszej siostrze, która gada jak najęta odkąd skończyła roczek. Ola umie powiedzieć mama, tata, baba, boba(bozia), ama(amen) ,daj,mam(masz), lala, pi (spi) mimi(misio), niam niam (to na pierwszym miejscu ![]() marchwianka widzę, zę się odchudzasz bo masz suwaczek z wagą w podpisie i chyba nieźle CI idzie. Powiedz, co robisz, zeby chudnąć? Mnie jakoś żadna dieta nie wychodzi....
Opinia jest jak dupa, każdy ma swoją Edytowane przez dysia77 Czas edycji: 2010-01-04 o 06:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co robie? mam rozpiskę na 14 tygodni, choc max dochodziłam do 6stego i tak w kółko ![]() Do tego polecam masaz Rolletic-rewelacja! przy tak ogromnej utracie wagi to zbawienie-skóra wygląda rewelacyjnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Marchwianka a ten masaz to pewnie w jakichs profesjonalnych gabinetach sie wykonuje co? Ja u nas o takim nie slyszalam. A ta dieta to jakas specjalnie dla Ciebie jest ulozona przez dietetyka czy sama sobie dobralas wedlug jakichs kryteriow? W moim domu stosowanie diety jest malo realne kiedy mam poza swoja jeszcze trzy gebale do wyzywienia, w tym glownie miesozerny maz i dwa maluchy, ktore uwielbiaja zupy wszelkiej masci i nic wiecej, musialabym trzy gary robic oddzielnie
![]() Moze to drastyczny krok ale przy moim chodzeniu na aerobic myslalam o braniu jakichs tabletek na spalenie tluszczyku, glownie w okolicy brzucha mi zostala opona po dwoch porodach..... no nic, cos trzeba wykombinowac. Piszez, ze Halinka jeszcze samodzielnie nie chodzi...moja Ada poszla na nogi jak miala 14 miesiecy ale byla dzieki temu mniej poobijana niz Ola, ktora zaczela biegac jak skonczyla 11 miesiecy. Na wszystko przyjdzie czas. Pokaz nam zdjecia swojej ksiezniczki.
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! W końcu mamy dostęp do sieci i odnalazłam Wasz wątek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
dysia77 ten masaz to takie urządzonko, wpiosz w wyszukiwarke a wyskoczy ci cały opis, po pierwszych 2razach mozna zwątpic ale póxniej z górki, widziałam jak kobiety z dietka i tym msażem spadaja z wagi a skóra jędrna
![]() Dietka...nic specjalnego-choc na ta pore roku to wyczyn kosmiczny, jesli juz zaczynac, to na wiosne jak pojawia sie świeże warzywka, bo raz ze teraz juz smak badziewny to dwa, że drogie jak cholera...ale jak chcesz to na maila będe mogła ci 3tygodnie wysłać ![]() ![]() 4n3t4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Marchwianka no to ja bardzo chetnie z taka dietka sie zapoznam. Czekam na maila e.kuczynska@op.pl. Dzieki
![]() 4n3t4 super ze do nas wrocilas ![]() Mam dzisiaj spaprany dzien, bo rano sie poklocilam ze swoim wkurzajacym mezem....wrrrrrrrrrrrrrr
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
|
Witam kolejna Anete! I jej Kacperka! Zagladaj tu jak najczesciej!
Marchwianka czy ja tez moge prosic o dietke? pajoragnieszka@gmail.com? Dysiu kurcze niestety praca biurowa to przeklenstwo. Pracuje miesiac a juz zauwazylam, ze jest mnie wiecej. Do tego jeszcze Swieta. Czekam teraz na karte Multi Sport i mam zamier sie poruszac troche. Z dieta u mnie tez moze nie byc lekko, z tych samych powodow, co u Ciebie, ale moze chociaz zobacze z czym sie to je. Ladnie ci Ola mowi, Zuzia w tym wzgledzie przebija Wiki w tym okresie, ale jeszcze nie ma takiego zasobu slow. Wczoraj mala miala kuj kuj w paluszki, bo pobierali jej krew, podobno nawet sie nie skrzywila, za to Wiki jakas wspolczujaca sie zrobila, bo jej sie lezka zaswiecil. Dzisiaj wyniki, oby wszystko bylo ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
Wyslę rozpiske około 23, teraz lece na pogrzeb a z niego prosto do pracy.
Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć babeńki
![]() Przepraszam za ciszę ale miałam przeprowadzkę ...Już na swoje huraaaaaaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety Kubuś choruje nadal....Kupiłam inhalator elektryczny...Już leci do mnie...Jutro się podłaczymy ![]() A laseczki w bronce od 7 stycznia wyprzedaż ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja sie trochę usprawiedliwiłam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja troszkę zrzuciłam ale dietką nie pogardzę bo po pięciu ciążach to mała ciężarówka ze mnie ![]() ![]() Co do choinki to Kubuś zrywał nam bombki i przy przeprowadzce spakowałam do pudeł i już sobie leżakują w piwnicy....Mały nauczył się wspinać na krzesła a z nich na stół....Parę razy już zaliczył dywan...ale nadal się pcha na wysokości....Cały czas trzeba go pilnować.....A i nocnikowanie u nas spalone...Jak widzi nocniczek to krzyczy i ucieka....Sił mi już brak...Jak sobie pomyślę ze do osiemnastki w pampkach będzie chodził....to ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Aga no wlasnie zapomnialam Ci pogratulowac zamkniecia kolejnego rozdzialu w rozwoju naszych dzieci. Ja tez na poczatku tesknilam za moim malym ssakiem ale dizeki odstawieniu Olcia przesypia ladnie cala noc, czasem nad ranem posteka i popiszczy ale to pikus w porownaniu do tego co bylo wczesniej.
Aga a na co robilas Zuzi badanie ze musiala miec pobierana krew? Mam nadzieje ze poza infekcjami wszystko ok.............? Marchwianka ojej co to za pogrzeb? I potem do pracy? Juz pewnie za pozno pisze ale ubierz chociaz cieplo, zebys nie przemarzla na cmentarzu ![]() Anetka ja dopiero 8.12 popoludniu bede mogla sie do mojej Bronki wybrac, wczesniej nie ma szans, wiec pewnie nic mi juz ciekawego nie zostanie. A co to za rewolucje w zyciu mialas ze sie musialas przeprowadzac? To bylo planowane czy tak samo wyszlo? Ja myslalam ze macie domek swoj czy rodzicow, nie wiem, a teraz piszesz o mieszkanku. Mam nadzieje ze masz tam w miare komfortowe warunki dla swojej gromadki krasnoludkow. ![]() Co do wspinaczek wysokogorskich to Kubus z moja Olka moga sobie lapki podac. U mnie Ola najpierw opanowala wspinaczki na stol kuchenny po krzesle i lazenie po schodach w dol i gore (bo mamy w mieszkaniu) a potem nauczyla sie chodzic ![]() ![]()
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Dysiu ja przeprowadziłam się już na swoje własne wyczarowane mieszkanko
![]() ![]() ![]() No i jestem cholernie szczęśliwa z tego powodu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Anetka, to powiedz mi jak sie czaruje takie mieszkanka bo ja tez jestem na etapie poszukiwan i jakos nic mi do glowy nie przychodzi
![]()
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Cześć laski!!
Od dluzszego czasu sledze Wasz watek, az w koncu postanowilam sie odezwac. Ciesze sie Dysiu77 ze zdecydowalas sie na zalozenie go ![]() Na poczatku ciazy udzielalam sie w watku na poczekalni pozniej juz tylko podczytywalam i pamietam dokladnie co dzialo sie tu rok temu i z jakiego powodu dziewczyny odeszly na grono ![]() Jestem mama 14 miesiecznego synka Pawełka, i z racji tego, ze spi ja mam teraz czas na wizaz ![]()
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
Hurraaa!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To tyle na razie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Witaj Bunny i Pawelku! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#173 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Rozliczyłam się z byłym wynajmującym...Szoku doznałam bo okazało się,że sporo zaoszczędziłam na prądzie....A przekonana byłam,że tu akurat dopłacę ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
Może nie większe ale za to własne ...Teraz sobie mogę puszczać bąki kiedy mam na to ochotę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
Ehh...ja tez bym chciala wlasne ale wieksze tez by sie przydalo bo teraz mamy zaledwie 35 m2
![]() Atenk a ile macie pokoi? Bo z tego co czytalam to masz gromadke lobuziakow ![]()
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
Noooooooo, to mi sie podoba!!!
Witaj Bunny_82! Napisz cos wiecej o swoim synku, moze wrzuc jakas fotke? Jak widzisz ostatnimi czasy watek przymarl troche ale cale szczescie zostal odkopany ![]() Agag smacznego!!
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Dysiu moj synus jest lobuziakiem ale jakze kochanym
![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie sie obudzil z drzemki i gada cos do Kubusia Puchatka, dlatego wiecej napisze pozniej. Fotki beda ale w albumie, tylko musze oblukac jak to dziala ![]()
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Dobra laski, spadam do domku a wlasciwie do miasta.
Agag super te sanki co kupilas ![]()
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
To ja też się ujawnię, a co
![]() Kiedyś podczytywałam właściwe wątki, a potem wątek zniknął a mały spał coraz krócej, więc i czasu było mniej. A dziś spał nieoczekiwanie 3godz. i 40 min. więc z nadmiaru czasu z głupia frant zajrzałam sprawdzić co się dzieje na odchowalni, a tu nowy, odpowiedni wątek ![]() Jestem mamą Kostka urodzonego w październiku 2008, zwanego Kokosem. Koko chodzi od 3 tygodni, a ze słownictwa najlepiej wychodzi mu "mniam mniam", bo jest niezłym żarłoczkiem ![]() Ja co prawda nie nadaję się do regularnego pisania, ale chętnie czasem spytam o radę albo podzielę się własnym skromnym doświadczeniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.