|
|
#1201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Cytat:
tez mialam podobne przezycia... tylko ja u dentysty 14 lat nie bylo jak sobie to teraz policzylam... w czwartek jade do dentyst... najpierw podlecze zeby i usone osemki i dopiero wtedy pojde do orto ...jak dotrwam
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Znalazłam fajny link do piezosurgery którą miałam ->> - pierwszy etap :http://www.youtube.com/watch?v=VkIqxZ5ITQE -drugi http://www.youtube.com/watch?v=FJn1Gze5FBk Ja miałam na dolnej szczęce i do tego wkladaną sztuczną kość w granulkach bio-oss ![]() i po bio ossie zszywanie - http://www.youtube.com/watch?v=UyJEpwhcRcg
Edytowane przez CatchyKathy Czas edycji: 2010-01-05 o 10:45 |
|
|
|
#1203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc nawet nie chciałam o tym słyszeć hihi
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- to było jeszcze przed skaza krworoczną, objawiła sie dopiero przy dłutowaniu ósemek
|
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to jak zawsze za ciekawosc musze byc ukarana... o kurde, ale maskara, przeciez oni calkiem zdejmuja dziasla z zebow ![]() nawet nie probuje sie domyslac jak czulas sie po operacji |
|
|
|
|
#1206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rudo-zielona - bardzo dziękuję za wyjaśnienie Kathy - a w jakim właściwie celu odsuwają te dziąsła, co tam robią? wycinają kości? sorki, ale jakoś nie mogę obejrzeć
Edytowane przez milutek Czas edycji: 2010-01-05 o 14:11 |
|
|
|
|
#1207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ściąganie jest mało przyjemne, ale za to trwa 10, góra 15 sekund. Orto robi trzy ruchy: łamie akrylowe nakładki z lewej, z prawej, i ściąga. Nawet się nie zdążyłam zastanowić czy w sumie bolało czy nie w tym tempie błyskawicznym :P Potem umyłam sobie sama zęby, na moją prośbę, bo chciałam się wyszczotkować porządnie przed zadrutowaniem. Ale za bardzo się szczotkować nie mogłam, bo mam wszystko poranione. Później asystentka oczyściła zęby z resztek kleju i... upragnione zakładanie góry ![]() Mam wściekle różowe ligaturki pod kolor mojej rozradowanej duszy ![]() ![]() Jedno mnie tylko ciutkę zmartwiło, bo orto zapowiedziała, że będę potrzebowała jeszcze jeden łuk podniebienny (już nie nakładkach tylko pierścieniach - chociaż tyle...) za kilka miesięcy... żeby zrotować zęby czy coś takiego =( A i na następną wizytę idę do waszej dr Motyl, bo mojej nie ma cały luty, więc będę miała porównanie
Edytowane przez bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 Czas edycji: 2010-01-05 o 14:17 |
|
|
|
|
#1208 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=milutek;16265489]ja też Ci radzę najpierw do ortodonty. po co leczyć zęba, który potem się okaże że jest do wyrwania. no i te ósemki - skąd masz taką pewność że trzeba je usunąć? (chyba że już orto Ci poleciła je usunąć, a ja nie doczytałam to sorki) ja mam wszystkie cztery ósemeczki, jedne wyrośnięte badziej, drugie mniej, a nie przeszkadzają. naprawdę dobrze Ci radzimy
![]() bo moje osemki rosna w strone policzkow i zaczynaja robic w nich rany ponadto bylam juz u chirurga ktory bez skierowania od orto nie osowa 8 i powiedzial ze mi to usunie bez skierowania (w sensie zrobi wyjatek :P) bo wie ze one sa do wyrwania na 1000000% i powiedzial ze nie ma sensu zebym bulila 50 zl za wizyte zeby uslyszec ze trzeba je wyrwac :P a leczyc bede na NFZ wiec za freeko :P poza tym mysle ze 7 mi nie bedzie kazala usunac ani 1 :P bo mam miedyz jedynkami dziure i 7 chore :P |
|
|
|
#1209 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą u mnie więcej do roboty z górą niż z dołem, więc całkiem nieźle bez dołu mi się żyło te pół roku. aktualnie to się z woskiem nie rozstaję![]() Cytat:
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Bolą ząbki, oj boląąąą... miałam wymieniany drut 21 grudnia i pobolała troche lewa strona, nawet jakaś szpara się zrobiła między 1 a 2 a od wczoraj boli cała górna prawa strona... aaaah ;|
|
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
Naprawdę nie jest to takie straszne, nie ma krwi ani nic, bo jest wssysana odrazu, bardzo czysty zabieg więc kliknijcie
![]() Po co taki zabieg? Bardzo dużo ma zastosowań ale w moim przpadku był konieczny do przecięcia kości żeby się szybko porozsuwały do przodu i w to miejsce bio-oss 'zrobił' sztuczną kość (po pół roku, czyli już, naczynka krwionośne włażą miedzy bio-oss i tworzy się kość ).
|
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
w po co taki zabieg sie robi?
![]() moze glupie pytanie ale... nie macie jakiegos filmika jak ktos uzywa nici dentystycznej?... |
|
|
|
#1213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() sorry ale nie obejrzałam do końca... nie dałam rady ![]() jakoś mi teraz słabo... biedne ząbki... jak Ty to wytrzymałaś??
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-01-05 o 17:02 |
||
|
|
|
#1215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyglądała jak bo walce bokserskiej ![]() brw ja wymiękłam po pierwszym filmiku, nie nadaje się do oglądania takich rzeczy
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2010-01-05 o 17:50 |
||
|
|
|
#1216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a to zdjęcie jest w tej części czy poprzedniej?
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CatchyKathy, gdzie wklejałaś te zdjęcia z opuchlizną?
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
CatchyKathy oglądnełam do końca.
Ogólnie tak, oglądałam już podobne sceny z własnym udziałem, z tym, że moje dziąsło było podnoszone od jedynek do trójki a więc zakres był o wiele mniejszy. Nie wiem czy Ty Catchy oglądałaś przebieg w lampie ale ja nie mogłam się powstrzymać. Najfajniejszy etap to zszywanie.. Czyż nie??
|
|
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyszłam znowu pomarudzić. Powiedziałam orto, że mnie zęby na dole nie bolą. Więc założyła mi drut i powiedziała, że będą boleć. Niestety moje zęby są przekorne. Nic nie boli nic nie czuje.. |
|
|
|
|
#1221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1222 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jutro moja pierwsza wizyta u orto, trzymajcie za mnie kciuki bo trochę się boję
nie mogę się doczekać aż dołączę do Waszego grona, chociaż jestem pełna obaw! pewnie takie pytanie padało setki razy, ale powiedzcie mi ile mniej więcej czasu minęło od Waszej pierwszej wizyty do założenia aparatu? dodam że raczej nie przewiduję żadnego wyrywania, bo ząbków mam strasznie mało
|
|
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() krok 1-urywasz nitke krok 2-przeciągasz ją pod drutem krok 3-standardowo manewrujesz, uważając na drut ![]() no nie da się inaczej kwestia 2 dni ćwiczeń![]() ps. jak tak się zastanowić to taki filmik z nicią mógłby podpadać pod fetysz dla co lepszych dewiantów
|
|
#1225 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi minelo duzo czasu bo nosilam hyraxa do poszerzenia szczęki. U mnie licząc od czasu pierwszej wizyty to jakies 4 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
||
|
|
|
#1226 |
|
Konto usunięte
|
Co do nici to może więcej powie Ci opis, że przy górnej szczęce musisz wepchnąć nic nad drutem a na dolnej pod drutem.
Filmiki bardzo fajne, może ja dziwna jestem ale lubię takie rzeczy. Wtedy widać co jak jest przyczepione i w jakiej kolejności co mamy itd. Super. Ale dobra, ja w ulubionych na youtube miałam film z sekcji więc...
|
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Sekcja? Hmm pysznie. Ja już nitką nie czyszczę od czasu, kiedy wyciągnęłam sobie drut przez przypadek xD.
|
#1228 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie 3 miesiące... bo najpierw (na I wizycie) miałam wyciski i dostałam skierowanie do zdjęcia, na II przedstawiła mi plan leczenia i założyła separacje a na III już mi założyła aparat... założyła by wcześniej ale mój tata nie mógł ze mną wcześniej jechać Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
zdolna jesteś
|
|
#1229 |
|
Raczkowanie
|
To mi minął jakis miesiąc od pierwszej wizyty
na 1 wizycie wyciski skierowanie na zdjecie, na 2 zakładanie aparatu tylko nie wiem po co jej to zdjęcie było :P
|
|
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie miałam wycisków xD.
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

a właśnie. myślicie, że najpierw lepiej iść do orto czy do dentysty?

więc nawet nie chciałam o tym słyszeć hihi
fot0: #

.